Witam Mam kompleks związany z piersiami. Otóż moje piersi nie są równe. Lewa jest większa od prawej, może to nie jest jakaś wielka roznica, ale mi trochę przeszkadza.Wszystkie staniki sa troche za male na lewa pierś.Wiem że cześć kobiet ma nieasymetryczny biust i jest to normalne, ale ja bym chciała mieć obie piersi takie same. Szczerze mówiąc to bardziej podoba mi się ta mniejsza, jest bardziej jędrna i ogólnie ładniej wygląda. Mam wrażenie, że ta większą ma brodawke za nisko i jest brzydsza. Ogólnie to nie wiem czemu, ale lubię małe biusty i nie rozumiem tego calej sytuacji że kobiety chcą mieć większe piersi ( sama mam rozmiar B chociaż ta większa to może małe C). Chciałam zapytać czy któraś z was ma taki problem i czy słyszeliście o przypadkach pomniejszenia i tak niedużych piersi bądź jednej tak jak w moim przypadku jest.
1 2017-06-29 00:47:07 Ostatnio edytowany przez Liiwia (2017-06-29 00:49:08)
Cześć!
Różna wielość piersi u kobiet jest rzeczą całkowicie naturalną. I to jest całkowicie naturalne i często spotykane. Co więcej, w różnych dniach cyklu różnica jest mniej/bardziej widoczna. Ja mam większą prawą pierś
zasada jest prosta, dobieraj sobie tak staniki, żeby Ci było wygodnie, a nie, żeby jedna była uciśnięta. Dobrze dobrany stanik sprawi, że różnica będzie niewidoczna na zewnątrz.
Piersi można wyrównać, ale z tego co się orientuję w przypadku, kiedy różnica wielkości jest większa niż jeden rozmiar.
3 2017-08-10 09:18:50 Ostatnio edytowany przez SzalonAnka (2017-08-10 09:19:09)
Zawsze możesz udać się do chirurga plastycznego, chociaż moim zadaniem to jest ostateczność, ja też mam asymetryczne piersi, ale żeby wyrównać braki to poszukałam w necie np: odpowiednich biustonoszy oferowanych przez sklepy z bielizną i znalazłam kilka takich sklepów gdzie mieli biustonosze dla piersi asymetrycznych, mój problem rozwiązany.
Liiwia
zawsze możesz wyrównać piersi, kupując biustonosze z wkładkami (wyjmować jedną wkładkę), ale jeśli bardzo Cię to razie i nie daje spać, to trzeba się będzie niestety udać do chirurga na konsultację. Moje koleżanki mają takie piersi, jedna ma różnicę ze 2 numery, bardzo się wstydziła rozbierać na wf, ale przywykła do tego i zaakceptowała swoje skarby
Nie znam chyba kobiety, która ma całkowicie równe i symetryczne piersi i ja też nie mam. To jest całkowicie normalne. Jeżeli są faktycznie bardzo niesymetryczne idź na konsultacje do chiruga, są na to różne metody, nie martw się na zapas!:)