Praca na umowę plus na czarno w budowlance - sprawa rozwodowa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Praca na umowę plus na czarno w budowlance - sprawa rozwodowa

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 ]

Temat: Praca na umowę plus na czarno w budowlance - sprawa rozwodowa

Witam.
Pisze bo po pierwsze taka sprawa jest moja pierwsza w zyciu dodatkowo brać mi doświadczenia i rozeznania.
Małżonek - juz prawie były,  złożył pozew o rozwód bez orzekania o winie 19 października 2016. Z związku mamy dwoje wspólnych dzieci 12 letnia i 9 letnia. Obie dziewczynki.
W dniu dzisiejszym odbyła się pierwsza sprawa rozwodowa, przyznanie opieki oraz alimenty.
Ze względów finansowych jedynie wsparli się doradcy doswiadczeniem i wspomogą merytorycznie udzielić odpowiedzi na pozew. Natomiast na sprawie odpowiadam juz w wolnej stopy  ( nawet nie wiem czy to jest prawidłowy termin). Mój prawie były również.
Istota sprawy jest orzeczenie powoda w pozwie o wypłacanie alimentów na obie córki w wysokości 400 zł m-c ( podkreślam NA OBIE CÓRKI! !) oraz zachowania pełnej wladżycia rodzicielskiej nam obojgu.
W odpowiedzi wnioskował o zasadzie nie zabezpieczenia alimentow.  Dodam że podczas rozprawy powód przyznał się do pracy zarobkowej innej niż wykazał w pozwie. Czyli zarobkuje z tytuły umowy o pracę. Plus praca na czarno przy budowlane  ( wykonczeniowka domów,  mieszkań czy biur).
Na pytanie Sędziego ile miesięcznie z dodatkowego zajęcia zarabia. Odpowiedź brzmiala: to zależy...
Zatem proszę tu o radę.  Co naprawdę sąd będzie rozpatrywać przyznając alimenty. Jak potraktuje odpowiedz to zalezy? 
Skoro powód przyznał się do takiego dodatkowego zarobkowania na podstawie czego sąd rozpatrzy jego średni dochód z tytułu wykonywanego zajęcia?Czy w ogóle to zostanie wzięte pod uwagę.  Dodam na koniec ze ja zeznawać w tym przypadku E były prawie wyciąga 4000 m-c plus 3000 netto z umowy o pracę.
Wniosła tez wniosek o zabezpieczenie alimentów.  Nie BARDZO wiem co to znaczy ale radca sugerował aby tak uczynić.  I posłucham oraz wyraziłeam zgodę na umieszczenie tego w odpowiedzi.
Proszę o odpowiedź kogoś bardziej odczytane i zaznajomionego w temacie. Dodatkowo o ile mozliwe to proszę najprościej jak się da: jak prostemu człowiekowi  (przenośnik jak krowie na rowie)
Z góry bardzobacz dziękuję za udzielenia informacji zwrotnej oraz czekam na ciekawe oraz interesujące mnie odpowiedzi.
Pozdrawiam goraco: Iza

Zobacz podobne tematy :

Posty [ 1 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Praca na umowę plus na czarno w budowlance - sprawa rozwodowa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024