Witam i zapraszam do rozmowy! ;) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » POZNAJMY SIĘ ... » Witam i zapraszam do rozmowy! ;)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Witam i zapraszam do rozmowy! ;)

Witajcie! Przybywam tu,że pomagać w problemach,tych niefizycznych. Internet odpowiednio wykorzystany ma swoją moc i pomoc za jego pośrednictwem może być skuteczna. Robię to od kilku lat i wiem jak wiele można. Warto pamiętać,że żadne forum nie zastąpi wizyty u specjalisty,która czasami jest jedynym skutecznym rozwiązaniem. Ale jest wiele spraw,które można rozwiązać online. Także pomoc online może być dodatkiem do terapii.
Rada,wsparcie czy pomoc w wewnętrznych zmianach - to wszystko można otrzymać bez wychodzenia z domu.
Jeśli chcesz o coś zapytać,pogadać możesz do mnie śmiało napisać.
Szczególnie jeśli masz problem w związku czy innej relacji z drugim człowiekiem,chcesz pokonać samotność lub zamknąć sprawę z przeszłości, wzmocnić pewność siebie,samoocenę czy zwalczyć nieśmiałość. Jeśli Ty tego chcesz to jest to naprawdę możliwe. Zmiana nie zawsze oznacza,że nagle będzie idealnie i wszystko przyjdzie łatwo. Zmiany są trudne. Ale możliwe. Nawet jeśli będzie to drobna zmiana to zawsze jest to krok do przodu.

Pozdrawiam wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Witam i zapraszam do rozmowy! ;)

Rozumiem, że jesteś profesjonalistą/ką i jesteś gotowy/gotowa wziąć odpowiedzialność za skutki swojej "pomocy" i zainteresowanej osobie przedstawic odpowiednie uprawnienia?

Czy jedynie chcesz się bawić w psychoterapeutę, anonimowo, bez osobistego ryzyka, bo masz potrzebę "uzdrawiania swiata" zeby poczuc sie lepiej we wlasnych oczach?

3

Nie,nie robię tego profesjonalnie,zawodowo. Ale nie podejmuję się też,czegoś co wymaga uprawnień. Doskonale wiem na ile sobie mogę pozwolić.

4

Ojej, jaka ostra ocena. Dziewczyna przyszła tylko kogoś wesprzeć. Przecież nikomu nie będzie radziła, jak ma leczyć depresję. Już pominąwszy, że każdy psychiatra i psycholog powie, że wsparcie z zewnątrz jest bardzo ważne.

5

No ocena dość ostra. Ale zazwyczaj tak ostro oceniają osoby,które nie potrafią zrozumieć,że ktoś lubi poświęcać swój czas na pomoc (mniejszą lub większą) innym. Ogłosiłem się wprost,że chętnie pomogę w takich sprawach. Pozostali tu robią to samo tylko bez ogłaszania się, niejednokrotnie piszą aby pisać,nie mając pojęcia o tym co piszą. Ale takie osoby są okej wink To nie miejsce na moje "żale" ,wiem. Ale to zwyczajnie przykre,że przychodzisz człowieku z dobrymi chęciami a pierwsze co zaczyna czepianie się,oceny. Że bawię się w psychologa,choć w nic się bawić nie chcę i nie określam się mianem psychologa. Że nick mam nie taki - nie wiem co w nim strasznego,łamiącego regulamin,ale cóż... Że wstawiłem link do bloga,bo żeby go wstawić to musi się podobać moderatorom i administracji i dopiero wtedy jak wstawię ich logo to będzie okej. Dobra,popełniłem błąd, ale kit z tym blogiem,to miał być dodatek. On nie potrzebuje reklamy za wszelką cenę i nie jest po to,żeby zarabiać na nim czy zyskać sławę.

Jeżeli naprawdę warto takie problemy tworzyć,wysyłać mi ostrzeżenia za drobny błąd,czepiać się to ja naprawdę jestem gotowy odejść stąd. Nie jestem tu jakąś gwiazdą specjalną,że trzeba starać się mnie tu zatrzymać. Tylko oczekuje,że administracja/moderatorzy zachowają się fair i zgodnie z prawem wykasują moje konto - przynajmniej nick i maila. Bo w regulaminie to można sobie pisać wiele,ale na siłę przetrzymywać czyjeś dane to raczej nie jest okej. Rejestrując się wyraziłem na to zgodę,ale przecież ja mogę cofnąć tą zgodę,mam prawo do poprawienie,zmiany czy usunięcia swoich danych.

No zobaczymy co z tego będzie. Ale na kompromis to już chyba nie ma co liczyć wink

6

PsychoLogikaa, to chyba jasne, że w każdym miejscu, także tutaj, na forum, obowiązują jakieś zasady, jeśli się z nimi nie zgadzasz, to nikt Cię tu siłą nie trzyma.

I czy to jest naprawdę takie dziwne, że dziewczyna zapytała czy masz jakieś uprawnienia? Przecież jeśli ktoś ma problemy tak delikatnej natury, jaką jest nasza psychika, to warto wiedzieć czy rady pochodzą od profesjonalisty, czy od kogoś, kto po prostu służy swoim czasem, ewentualnie samodzielnie zdobytą wiedzą. Jedno i drugie jest cenne i ważne, ale w jednym i drugim przypadku inaczej się do takiego wsparcia podchodzi. Niestety zbyt wielu mamy samozwańczych psychologów, którzy czasem bardziej szkodzą niż pomagają, stąd koniecność posiadania takiej informacji. Z kolei Twój pierwszy post jest mylący, bo można odnieść wrażenie, że jesteś specjalistą.

PsychoLogikaa napisał/a:

Rejestrując się wyraziłem na to zgodę,ale przecież ja mogę cofnąć tą zgodę,mam prawo do poprawienie,zmiany czy usunięcia swoich danych.

Ale to może lepiej zrób to od razu niż wtedy, gdy już natrzaskasz tysiąc postów? Tak trudno zrozumieć, że usuwanie kont i napisanych z nich wypowiedzi robi potem mnóstwo zamieszania? Ledwie tu wszedłeś, a już widać, że będzie z Tobą problem big_smile.

7

Nie,nie dziwne,że zapytała. Ale gdyby to zrobiła bez wstawek,że chce się coś/kogoś bawić to i moja odpowiedź by była konkretna i zgodna z prawdą. Z resztą takiej też odpowiedzi udzieliłem.

Jak bardzo będą chcieli to i mogą i cały mój wątek powitalny usunąć,poza nim tylko jeden post napisałem. Ale ja nie oczekuję nawet kasowania tych postów,niech sobie zostaną. Jeśli nie będzie opcji dogadania się to oczekuję tylko wykasowania moje e-maila oraz wykasowania/zmiany mojego nicku. Posty niech sobie zostaną.

Nie chciałbym odchodzić,ale jeśli nie będę miał wyboru to trudno wink

P.S. Potrafiłaś napisać normalnie? Bez czepiania się,jadu? Potrafiłaś! Da się. Dziękuję Ci za to wink

8

PsychoLogikaa

Zostań.Każda opinia jest ważna.Są tu ludzie z zamiłowania do psychologii.Inni radzą na podstawie doświadczenia.Nikt od nikogo nie wymaga tu dokumentów. osoba potrzebująca porady, pomocy sama wybiera opcję, która do niej najbardziej dotrze....Fakt są tu zasady .Twarde.Trzeba ich przestrzegać.Czasem nawet wbrew sobie samemu: D.Ile tu banów i wszelkich poprawek od redaktor:D lub usuwania postów....:D Ale jeśli masz takie chęci, to przecież miłe.

9

Iceni napisał/a:

Rozumiem, że jesteś profesjonalistą/ką i jesteś gotowy/gotowa wziąć odpowiedzialność za skutki swojej "pomocy" i zainteresowanej osobie przedstawic odpowiednie uprawnienia?

Czy jedynie chcesz się bawić w psychoterapeutę, anonimowo, bez osobistego ryzyka, bo masz potrzebę "uzdrawiania swiata" zeby poczuc sie lepiej we wlasnych oczach?

Iceni, to pytanie powinno zadać się wszystkim udzielającym się na tym forum, czasem oceniającym, czasem doradzającym różnym forumowiczom z różnymi problemami.

Nie widzę, by autor postu miał plany robić coś innego niż my smile

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » POZNAJMY SIĘ ... » Witam i zapraszam do rozmowy! ;)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024