Frustracja przy zakupie ubrań - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Frustracja przy zakupie ubrań

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Frustracja przy zakupie ubrań

Jestem niewysokim mężczyzną. Mam 166 cm i ważę 62 kg.

Od jakiegoś czasu nie mogę sobie sprawić nowych wdzianek.

Moje przygody ze sklepami stacjonarnymi szybko się zakończyły.

Rozmiary s okazywały się bowiem, sporo za duże. W dodatku mina ekspedientek mogłaby z powodzeniem straszyć dzieci w przedszkolu.

Przygaszony niepowodzeniem zdecydowałem obrać  spopularyzowany ostatnio kierunek zakupów przez internet.

Jednak i tak spotkało mnie nie małe rozczarowanie.

Zamówiłem mnóstwo odzieży i niemal wszystkie odesłałem z powrotem.

Szalę goryszy przelała ostatnio marka Holister, która doprowadziła mnie do szewskiej pasji. Zamówiona koszula w rozmiarze xs okazała się sporo za duża.
Wyglądałem w niej co najmniej śmiesznie. O ile mam wyrobione mięśnie klatki piersiowej i płaski brzuch przypominający na myśl deskę do krojenia, tak w tshircie z mewą na piersi prezentowałem się jak osoba całkowicie pozbawiona klatki, za to dysponująca nadmiarem tkanki tłuszczowej.

W szafie mam 12 tshirtów. Zapytacie, skoro posiadasz spory arsenał koszulek, po co ci nowe?

Odpowiem, 8 z nich jest już stara i podziurawiona. Słowem, owe tshirty są niewizytowe.

Pozostała 4, cóż, 2 z nich materiał dobry, kolory twarzowe, lecz niestety są zbyt szerokie i długie. Będąc w nich ubrany czuję się jak jakiś niechluj, albo lump.
Koszulki sięgają mi do krocza i w dodatku są zdecydowanie za szerokie w brzuchu.

2 pozostałe, leżą bdb. Są idealne rozmiarowo. Sęk w tym, że są koloru szarego, a ten nie jest moim ulubionym.

Sami widzicie że mi jest trudno. Pomóżcie. Podzielcie się wiedzą. Które marki oferują węższe koszulki?

Nie chodzi mi o super dopasowany krój, ani tym bardziej o jakiś obcisły, pragnę po prostu koszulki uszytej na mój rozmiar, nie o 1 większy.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Frustracja przy zakupie ubrań

"Wdzianek"?
yikes

zielonysmok napisał/a:

Szalę goryszy przelała ostatnio marka Holister, która doprowadziła mnie do szewskiej pasji. Zamówiona koszula w rozmiarze xs okazała się sporo za duża.
Wyglądałem w niej co najmniej śmiesznie. O ile mam wyrobione mięśnie klatki piersiowej i płaski brzuch przypominający na myśl deskę do krojenia, tak w tshircie z mewą na piersi prezentowałem się jak osoba całkowicie pozbawiona klatki, za to dysponująca nadmiarem tkanki tłuszczowej.

Obawiam się, że nawet gdyby była w Twoim rozmiarze, nie wyglądałbyś poważnie. Wiesz...mewa na klacie, te sprawy. Może rozejrzyj się za czymś bardziej, nie wiem jak to ująć, męskim?

Może zacznij szukać w innych sklepach niż do tej pory i kieruj się tabelami rozmiarów, które chyba zawsze są podane obok rozmiarówki.
Powodzenia!

4

Jezeli chodzi o koszule i marynarki, to najlepiej odżałować sobie na parę rzeczy uszytych przez dobrego krawca. Niezależnie od rozmiaru- różnica jest ogromna..Np sieć Fabio Groano oferuje takie usługi.
I szukać ubrań wsród francuskich i włoskich marek, a nie tylko niemieckich czy angielskich, gdzie szyje się dla Wikingów wink

5

Nie chcę żebyś poczuł  się w jakikolwiek sposob urażony tym co teraz napiszę, ale to też jest jakieś rozwiązanie, jestwem mamą chłopaków  kilkunastoletnich i obecnie starszemu z nich kupuję ubrania na 164 z tzw młodzieżówki- jednak w dziale dziecięcym, ubrania są na prawdę dobre jakościowo a fasonem nie odbiegają od modnych ubrań dla dorosłych mężczyzn, z powodzeniem mogłyby być sprzedawane w dziale męskim....nie wiem co prawda ile masz lat i jakich dokładnie ubrań szukasz, ale jeśli chodzi o tshirty to myślę że z powodzeniem znalazlbyś coś dla siebie, letnie krótkich spodenek tez od koloru do wyboru i sportowe i eleganckie, jeansowe, jakie tylko chcesz.

6

Nie wiem czy dział dziecięcy będzie odpowiedni, bowiem mam rozbudowaną klatkę piersiową. Podejrzewam, że koszulki zrobione z myślą o nastolatkach okażą się zbyt wąskie.

Największy problem mam z szerokością koszulek przy brzuchu. Sporo marek spełnia oczekiwania w barkach i klacie, lecz wymięka przy brzuchu.

7

Wybierz sie na zakupy do Londynu czy Paryza. Zaplacisz pare stow za bilet, ale wybor bedziesz mial po czubek nosa. Tu mieszka mnostwo Azjatow, oni sa sporo nizsi od przecietnych Europejczykow wiec wybor w sklepach jest szeroki smile

8

Ja bym chodziła na zakupy do typowo młodzieżowych sklepów. Tak jest zaniżona rozmiarówka.

9

Brutalne ale prawdziwe - działy dziecięce/młodzieżowe tam spokojnie do 1,7m wzrostu można znaleźć ubrania.

10

Iceni napisał/a:

"Wdzianek"?
yikes

Zauważyłam, że niektórzy celowo używają takiego określenia, na przykład jako zamiennik słowa "szmatek" wink.

Odpowiadając jednak na pytanie, to po prostu odbiegasz od standardu, z czym w naszych sklepach, pomimo zalewu towarem, ogólnie jest problem.

Po pierwsze, jeśli masz koszulki, które dobrze leżą, ale nie są już pierwszej urody, to może spróbuj poszukać czegoś tej samej marki i w tym samym rozmiarze.
Ponadto przychylam się do zdania poprzedniczek, że marki młodzieżowe powinny mieć coś, co będzie na Tobie dobrze leżeć, tym bardziej, że przecież nastała moda na zdrowy styl życia, z czego wynika fakt, że młodzież dbająca o sylwetkę wygląda podobnie do Ciebie, czemu z kolei rynek odzieżowy powolutku wychodzi na przeciw, a przecież nie wszyscy nastoletni chłopcy mają po 180 i więcej centymetrów wzrostu.

Koniecznie sprawdzaj też skład materiałów - te elastyczne i dobrej jakości powinny dobrze się naciągać tam, gdzie mają się naciągnąć, a przy tym nieźle leżeć tam, gdzie nie powinno być nadmiaru - mam tu na myśli głównie T-shirty, o których wspomniałeś. 100% bawełna jest kiepskim pomysłem, lepiej jeśli w składzie znajdzie się wiskoza i/lub sporo jakiegoś elastycznego włókna. To zapobiega także deformacji podczas użytkowania, co wpływa na ogólną estetykę, a sama odzież jest bardziej trwała.

11

Jest kilka takich sklepów gdzie myślę, że możesz znaleźć takie rzeczy ale nie wiem czy mogę tu pisać,  żeby nie "spamować". No ale i tak najlepiej kierowac sie podanymi rozmiarami na stronach smile

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Frustracja przy zakupie ubrań

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024