Jestem niewysokim mężczyzną. Mam 166 cm i ważę 62 kg.
Od jakiegoś czasu nie mogę sobie sprawić nowych wdzianek.
Moje przygody ze sklepami stacjonarnymi szybko się zakończyły.
Rozmiary s okazywały się bowiem, sporo za duże. W dodatku mina ekspedientek mogłaby z powodzeniem straszyć dzieci w przedszkolu.
Przygaszony niepowodzeniem zdecydowałem obrać spopularyzowany ostatnio kierunek zakupów przez internet.
Jednak i tak spotkało mnie nie małe rozczarowanie.
Zamówiłem mnóstwo odzieży i niemal wszystkie odesłałem z powrotem.
Szalę goryszy przelała ostatnio marka Holister, która doprowadziła mnie do szewskiej pasji. Zamówiona koszula w rozmiarze xs okazała się sporo za duża.
Wyglądałem w niej co najmniej śmiesznie. O ile mam wyrobione mięśnie klatki piersiowej i płaski brzuch przypominający na myśl deskę do krojenia, tak w tshircie z mewą na piersi prezentowałem się jak osoba całkowicie pozbawiona klatki, za to dysponująca nadmiarem tkanki tłuszczowej.
W szafie mam 12 tshirtów. Zapytacie, skoro posiadasz spory arsenał koszulek, po co ci nowe?
Odpowiem, 8 z nich jest już stara i podziurawiona. Słowem, owe tshirty są niewizytowe.
Pozostała 4, cóż, 2 z nich materiał dobry, kolory twarzowe, lecz niestety są zbyt szerokie i długie. Będąc w nich ubrany czuję się jak jakiś niechluj, albo lump.
Koszulki sięgają mi do krocza i w dodatku są zdecydowanie za szerokie w brzuchu.
2 pozostałe, leżą bdb. Są idealne rozmiarowo. Sęk w tym, że są koloru szarego, a ten nie jest moim ulubionym.
Sami widzicie że mi jest trudno. Pomóżcie. Podzielcie się wiedzą. Które marki oferują węższe koszulki?
Nie chodzi mi o super dopasowany krój, ani tym bardziej o jakiś obcisły, pragnę po prostu koszulki uszytej na mój rozmiar, nie o 1 większy.