Import nowej odzieży z Niemiec do PL.Opłaty .Wlasna dział.gosp.?? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRACA DLA KOBIET - POPULARNE ZAWODY, PRACA NA ETACIE, WŁASNA FIRMA » Import nowej odzieży z Niemiec do PL.Opłaty .Wlasna dział.gosp.??

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 ]

Temat: Import nowej odzieży z Niemiec do PL.Opłaty .Wlasna dział.gosp.??

Hej.
Kobietki,szukam kogoś kto jest obeznany w temacie importu.
Ja niestety w tej kwestii jestem zielona.

Mieszkam w Essen.
Pod koniec roku wracam do Pl na stałe i chciałam otworzyć swój własny mały biznes.
Miałby to być jakiś malutki sklep z odzieżą dla niemowląt i dzieci.
Dokładniej to chciałam sprowadzać te ubranka z PRIMARK.

ZASTANAWIAM SIĘ  M.IN.
Jak wyglądają opłaty za import?Czy trzeba płacić jakieś cło?
Czy jest jakiś limit przewożonych towarów?

Wiadomo,ze jakbym miała swój sklep ,czyli własną działalność gospodarczą to bym musiała odprowadzać podatek VAT od tej ceny,którą bym naliczyla na kasie.
Ale kupując w sklepie w Niemczech, automatycznie kupuje towar juz z naliczony podatkiem,czyli placilabym go dwa razy?

Czy jest tu może jakaś duszy czka, która ma podobny interes i może mnie oświecić?  smile

Zobacz podobne tematy :

Posty [ 1 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRACA DLA KOBIET - POPULARNE ZAWODY, PRACA NA ETACIE, WŁASNA FIRMA » Import nowej odzieży z Niemiec do PL.Opłaty .Wlasna dział.gosp.??

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024