Czy koniec zawsze jest ewidentny? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Czy koniec zawsze jest ewidentny?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: Czy koniec zawsze jest ewidentny?

Hej smile

Jako kolejny męski rodzynek na tym forum chciałbym Was spytać, co sądzicie na ten temat i może coś doradzicie. Rozstałem się z dziewczyną, jednak wciąż mi na niej bardzo zależy. Z początku wydawało się, że jesteśmy dla siebie stworzeni - te same zapatrywania na przyszłość, te same zdanie odnośnie potrzeb seksualnych. Ale pojawiły się problemy. W związek wtrącili się moi rodzice, którzy zawsze pozwalali sobie na nieakceptowanie moich partnerek. Moja dziewczyna była ode mnie kilka lat starsza, przez co moja sytuacja jawiła jej się w sposób jeszcze bardziej przejaskrawiony. Z jej strony znaczny wpływ miały koleżanki, które cały czas przekonywały ją, że jestem dla niej niedojrzały. Zacząłem popełniać coraz więcej błędów, z które moja dziewczyna zawsze klasyfikowała jako akt niedojrzałości. Z jej strony błędy polegały na tym, iż z czasem przestała odróżniać niedojrzałość od ludzkiej omylności. Była manipulowana przez wiele bliskich sobie osób z rodziny i przyjaciół - po każdym spotkaniu patrzyła na nasz związek z coraz większą niechęcią. W końcu przestała się odzywać, a ja jakiś czas później wysłałem jej smsa, że jej milczenie rozumiem jako koniec. Potem jeszcze z nią rozmawiałem - potwierdziła, że planowała zakończyć związek, tylko nie wiedziała jak to zrobić, chciałem, żebyśmy całkowicie nie zerwali kontaktu, ale jak powiedziała jest sceptyczna, bo nie chce przywoływać wspomnień.
Wygląda to na ewidentny koniec. A może jeszcze jest szansa na odbudowę związku, jeśli jakimś cudem uda mi się ją przekonać, że wyciągnąłem wnioski z popełnionych błędów?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy koniec zawsze jest ewidentny?

Myślę, że należałoby zacząć od uporządkowania spraw ze swoimi rodzicami.
Jeżeli jesteś osobą dorosłą i niezależną, czyli sam na siebie zarabiasz, mieszkasz oddzielnie i samodzielnie odpowiadasz za własne decyzje, to czas ich uświadomić, że masz też prawo spotykać się z kim chcesz. Porozmawiaj z nimi poważnie i postaw pewną granice. Oczywiście Twoi rodzice nie mają takiego obowiązku, żeby pokochać ją bez pamięci, ale muszą pojąć, że nie jesteś już chłopcem a mężczyzną, i pewne wybory podejmusz sam, a oni nie mają prawa Ci w tym przeszkadzać.

Z drugiej strony na Twoim miejscu zastanowiłabym się, jaki poziom dojrzałości reprezentuje Twoja ex. Cóż, w pewnym wieku człowiek powinien przestać sugerować się opiniami swoich koleżanek, a tym co sam widzi i czuje. Oczywiście może wysłuchać ich rad, ale uzależnianie swoich decyzji od tego co powiedzą inni i zachowywanie się przez to jak chorągiewka na wietrze, do niczego dobrego nie prowadzi...

Jeżeli tak bardzo Ci na niej zależy, zaproponuj spotkanie i porozmawiajcie szczerze. Powiedz jej to wszystko co napisałeś tutaj nam, że tak naprawdę żadne z Was nie było bez winy, że ze swoich błędów wyciągnąłeś wnioski, że bardzo Ci na niej zależy i chciałbyś zacząć wszystko od nowa, pod warunkiem że ten związek to będziesz TY i ONA, że wspólnie będziecie podejmowali decyzje, że razem będziecie rozpracowywać wątpliwości i przedyskutowywali problemy, bez udziału osób trzecich. Wtedy dostaniesz jasną odpowiedź, czy jest szansa na odbudowę tego związku.

3

Na chwilę obecną nie ma szans, myślę o jakiejś dalszej przyszłości, kiedy przemyśli, porówna i tak dalej. Ona twierdzi, że to jej decyzja. Na pewno tak, ale ile w tej decyzji sugestii otoczenia, naprawdę dużo moim zdaniem. Zwłaszcza, że jej zarzuty o mojej niedojrzałości poszły w parze z tym, że nie potrafiła mi powiedzieć wprost, że między nami koniec.

4

Chcesz wrócić do dziewczyny którą uważasz że nie potrafi sama decydować o swoim życiu. Brzmi sensownie.

5

I bardzo dojrzale.

Zajmij się odcieciem pepowiny a potem myśl o kobietach.

6

A jakbym pokazał jej, że potrafię to była by szansa? Pisała, że już nigdy nie ma szans, żebyśmy się zeszli, ale czy jest nadzieja, że zmieni zdanie?

7

Grasse napisał/a:

A jakbym pokazał jej, że potrafię to była by szansa? Pisała, że już nigdy nie ma szans, żebyśmy się zeszli, ale czy jest nadzieja, że zmieni zdanie?

To trzeba traktować jako doświadczenie życiowe i uczyć się nie popełniać tych samych błędów. Dla własnego dobra unormować sprawy z rodzicami i próbować z inną dziewczyną. Nie tęsknić za tym co było, to zawsze stoi na przeszkodzie we własnym rozwoju.

8

Ja tam szans nie widzę, chyba że te Twoje błędy to przeskrobanie czegoś, co spowodowało bardzo emocjonalną reakcję. Gdyby chciała być z Tobą, a przeszkadzałaby jej niedojrzałość (choć to kompletnie śmieszne ze strony osoby, która po gimbazjalnemu liczy, że jak przestanie się odzywać, to sprawa załatwiona...), to dla mnie logicznym posunięciem byłoby pogadanie wprost, czego oczekuje, nie zaś ewakuacja z relacji.

9

Autorze
Nigdy nie wiadomo co się może zdarzyć, więc można powiedzieć że szansa zawsze jest, jeżeli Cię to pocieszy...
Tak czy siak koniec to koniec, czego nie kumasz, bo Ci zależy? To znaczy że ona tez musi.
To tak jak byś spotkał na ulicy przepiękną laskę, z którą chciałbyś kopulować, więc ona też musi chcieć, a jak ma opory to wystarczy udowodnić że bardzo chcesz. Albo podejść to jakiegoś nadzianego typa i powiedzieć że też chcesz mieć kasę, niech Ci da bo Ci bardzo zależy.
Powyższe przykłady mają większą na powodzenie niż podobny schemat w odniesieniu do szeroko pojętych relacji damsko męskich, czyli np. w porównaniu do Twojej historii.
Jedyna szansa u Ciebie, jak po męsku odpuścisz i nie będziesz jej marudzić.
To tak oczywiste, jakiekolwiek teraz Twoje starania, sprawiają że robisz sobie pod górkę i masz dalej niż bliżej.
Weź olej i zajmij się czymś.
Powodzenia
Pozdrawiam

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Czy koniec zawsze jest ewidentny?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024