Zmiana w zachowaniu mojej narzeczonej. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zmiana w zachowaniu mojej narzeczonej.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

Temat: Zmiana w zachowaniu mojej narzeczonej.

Witam. Chciałbym zaczerpnąć rady, opinii ponieważ mam pewien problem w swoim związku.

Zacznę od tego, że jestem facetem, nie rejestruje się zwykle na forach, ale jestem zdesperowany.

Jestem z narzeczoną od 4 lat. Od roku jesteśmy narzeczeństwem. Ona ma 19-lat ja 24. Wszystko było ok, wiadomo, jakieś kłótnie były. Od paru miesięcy wszystko zaczęło się psuć. Nagle zmieniła się o 180 stopni. Na prawdę pierwszy raz się z czymś takim spotkałem że tak można się zmienić przecież tyle się znamy. Zrobiła się zimna, oschła, olewa mnie, wszystko co mowie, o co proszę, nie dociera. Zaczęła się obrażać o byle co, jest wybuchowa, przestała mnie w ogóle szanować, słyszę od niej czasem słowa, która mnie dobijają. Uważa że to co mówi, jest najlepsze, prawdziwe, że wszystko co ja mówię, jest nic nie warte, nigdy nie mam racji, mam dziwne podejście do życia - czyli złe (a jeszcze nie dawno sama miała podobne). Nie słucha mojego zdania, woli spędzać czas z koleżankami. Kiedy ja powiem, że zrobiła zimna, ze nie widzi moich problemów, że tez nie czuje wsparcia, to mówi że zachowuje się jak dziecko i jestem żałosny. Czy to może być wina wieku, hormonów? Rozmawiałem z Nią na ten temat wiele razy, jedynie kończyło się to kłótnią. Dodam że nie chce zrywać, przynajmniej tak mówi. Raz jest czuła, kochana jak kiedyś, raz jakby sama nie wiedziała czego chce, a raz taka jak napisałem wyżej. Już tego nie ogarniam, bo nie można z nią porozmawiać jakieś chore błędne koło. Myślałem żeby się przestać odzywać, ale w sumie to nie wiem...

Miał ktoś podobnie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zmiana w zachowaniu mojej narzeczonej.

Historia jakich wiele. Ale nikt nie wie co w jej głowie siedzi. Ja bym spróbował dojść co stało się wtedy gdy nagle się zmieniła tak diametralnie. Może kogoś poznała? Zmiana środowiska? Jakaś przyczyna być musiała.

3

Ona Ciebie nie szanuje.  Nie stworzysz z nią partnerskiego związku.  Absolutnie pod żadnym pozorem nigdy nie bierz jej za żonę.  Zacznij szukać nowej partnerki.

4

zmartwiony86 napisał/a:

Historia jakich wiele. Ale nikt nie wie co w jej głowie siedzi. Ja bym spróbował dojść co stało się wtedy gdy nagle się zmieniła tak diametralnie. Może kogoś poznała? Zmiana środowiska? Jakaś przyczyna być musiała.

Najczęstszą jej odpowiedzią jest to że jest młoda. Ma dobrą prace, szkołę, samochód, mieszkanie, niczego jej nie brakuje. W sumie zaczęła się zachowywać jak zwykła "cwaniara", codziennie koleżanki, kiedyś była inna. Ja nie mówię żeby non stop 24/7 siedzieć razem, oglądać romantyczne komedie i jeść kolacje przy świecach itp. Ale kiedyś po prostu było normalnie, przynajmniej traktowała mnie jak swoją drugą połowę, a teraz sam nie wiem co w nią wstąpiło, porozmawiać się z nią już nie da.

5

Czekaj, czekaj... Ty masz 24, ona 19. 24-19=5

haslo14 napisał/a:

...Jestem z narzeczoną od 4 lat. Od roku jesteśmy narzeczeństwem. Ona ma 19-lat ja 24....

Czyli miałeś 20 jak sparowałeś się z 15 letnią dziewczyną?
No nieźle.
Ja gratuluje odwagi.
Pozdrawiam

6 Ostatnio edytowany przez haslo14 (2017-05-19 08:23:24)

zabpth napisał/a:

No nieźle.
Ja gratuluje odwagi.
Pozdrawiam

Ty się może "sparowałeś" z 15-latką nie wnikam, szkoda że ludziom chodzi tylko o zwykłe ruchanie, zabawę i pieniądze.

Dziewczyna ewidentnie - albo ma problemy natury emocjonalnej (dojrzewanie), albo przestałeś ją interesować.
To jest wynik wiązania się z młodymi kobietami, które dopiero z czasem poznają jak wygląda życie. Być moze chciałaby, by jej wyglądało nieco inaczej.

8

RobertGwiazda85 napisał/a:

Dziewczyna ewidentnie - albo ma problemy natury emocjonalnej (dojrzewanie), albo przestałeś ją interesować.
To jest wynik wiązania się z młodymi kobietami, które dopiero z czasem poznają jak wygląda życie. Być moze chciałaby, by jej wyglądało nieco inaczej.

Pewnie i masz rację. Więc wszystko ma jeden finał. Ehh...

9

haslo14 napisał/a:

szkoda że ludziom chodzi tylko o zwykłe ruchanie, zabawę i pieniądze.

Patrząc na życie stereotypowo, no to o to w nim chodzi. big_smile Ty kolego jesteś dla niej za dorosły. Albo przeczekasz i będziesz patrzył z boku na jej wyszumienie, co już jest dla ciebie nie do wytrzymania - albo odpuść i poszukaj doroślejszej.

10

balin napisał/a:

Patrząc na życie stereotypowo, no to o to w nim chodzi. big_smile Ty kolego jesteś dla niej za dorosły. Albo przeczekasz i będziesz patrzył z boku na jej wyszumienie, co już jest dla ciebie nie do wytrzymania - albo odpuść i poszukaj doroślejszej.

W sumie coś w tym jest. Tak przemyślałem sprawę, odsunę się trochę w cień, poczekam w pewnym momencie jak zobaczę że już bardzo zacznie to iść w złą stroną postawie ultimatum. I elo cześć nara. Jak tu patrze na tym forum i czytam to widzę że większość ma podobne problemy. Że ich "druga połówka" nagle przestaje kochać. A więc też trzeba żyć dalej jak te niedoszłe "drugie połówki" i korzystać z życia smile

Dobra dzięki wszystkim za poświęcony czas. Pozdrawiam! smile

Temat do zamknięcia.

11

Dodam coś od siebie...

Wiesz, myślę, że Twoja narzeczona nie jest jeszcze gotowa na tak poważną relację. Ona ma dopiero 19 lat i chce czerpać z życia garściami.

Druga możliwość to, że być może, pojawił się ktoś inny i ona się waha, którego z Was wybrać.

12

haslo14 napisał/a:
zabpth napisał/a:

No nieźle.
Ja gratuluje odwagi.
Pozdrawiam

Ty się może "sparowałeś" z 15-latką nie wnikam, szkoda że ludziom chodzi tylko o zwykłe ruchanie, zabawę i pieniądze.

A gdzie ja napisałem że chodzi o zwykłe ruchanie itp, skoro zostaliście parą to się sparowaliście.
Po zatem ewentualny sex z 15 latka, to już nie jest takie zwykłe ruchanie, tylko takie z dreszczykiem emocji i sankcjami karnymi w tle, zatem raczej niezwykłe ruchanie jak już coś.
Jak by nie było dalej uważam żeś dziwny, 5 lat to różnicy wieku to nie tak dużo, ale miedzy 20 latkiem a 15 latką to przepaść. Więc jak sex nie miał znaczenia, to nie wiem co was połączyło, chyba że się świetnie dogadywaliście i rozumieliście, co oznaczało by że byłeś wtedy na  mentalnym i intelektualnym poziomie 15 latki. Oczywiście wiem że 20 latek łatwo może zaimponować 15 letniej dziewczynie, toteż uważam że był to jakiś rodzaj pójścia na łatwiznę.
A otoczenie rodzina jej, twoja, znajomi, nikt nic nie zwrócił uwagi że to trochę nie obyczajne?
Pozdrawiam

13

zabpth napisał/a:

Po zatem ewentualny sex z 15 latka, to już nie jest takie zwykłe ruchanie, tylko takie z dreszczykiem emocji i sankcjami karnymi w tle, zatem raczej niezwykłe ruchanie jak już coś.

Nie ma żadnych sankcji, prawo polskie zezwala na kontakty seksualne z osobą, która ukończyła 15 lat.

Autorze - moim zdaniem Twoja narzeczona dopiero zaczyna uświadamiać sobie swoją niezależność związaną zarówno z samą dorosłością, jak i zarabianiem spoko kasy, posiadaniem samochodu i mieszkanka (mało która osoba w jej wieku ma to zapewnione). Obstawiam również, że jest atrakcyjna, przez co zwracają na nią uwagę mężczyźni, co dodatkowo pompuje jej ego.

Sam piszesz, że zaczęła zachowywać się jak "cwaniara" - to typowy schemat dla wielu młodych kobiet, które zaczynają dostrzegać, że wszystko zaczyna zależeć od nich, że życie jest tylko jedno i trzeba je dobrze wykorzystać, że póki są młode i atrakcyjne, muszą się wyszaleć.

Moim zdaniem z tej mąki chleba nie będzie, ponieważ przestała Cię szanować, a od tego już bardzo niedaleka droga do traktowania Cię jak podnóżek i przy okazji kręcenia z innymi fagasami na boku.
Prawa młodości i głupoty ;x

14 Ostatnio edytowany przez authority (2017-05-21 14:49:59)

Ale musi ukończyć 15 lat oraz w praktyce musi być zgoda jej rodziców.

15

Cyngli napisał/a:

Dodam coś od siebie...

Wiesz, myślę, że Twoja narzeczona nie jest jeszcze gotowa na tak poważną relację. Ona ma dopiero 19 lat i chce czerpać z życia garściami.

Druga możliwość to, że być może, pojawił się ktoś inny i ona się waha, którego z Was wybrać.

Też mi się tak wydaje. 18 latka i chce ślubu? Matko jedyna, albo skrajna romantyczka, albo za dużo kopciuszka, królewny śnieżki itp za dzieciństwa. Niestety związek to nie same relatywy wink, a dziewczyna (czy chłopak) w tym wieku nie wie jak wygląda nudne życie. Przypomnij sobie jak miałeś 18 lat o czym myślałeś...
Generalnie nie do końca wiem gdzie schował się u ciebie zdrowy rozsądek. Dla mnie wszystko było do przewidzenia.

16 Ostatnio edytowany przez haslo14 (2017-05-21 17:26:29)

Może miłość, zauroczenie? tak czy siak daleko już to zaszło.

PS. zabpth - Ty wiesz najlepiej jak było! zgłoś sprawę do prokuratury! albo najlepiej jak masz wypisywać głupoty to zajmij się czymś pożytecznym Sherlocku  smile

17 Ostatnio edytowany przez Leśny_owoc (2017-05-21 17:53:58)

haslo14 napisał/a:

Może miłość, zauroczenie? tak czy siak daleko już to zaszło.

Miłość, a zauroczenie to dwie różne sprawy - z byle zauroczenia nie przyjmuje się pierścionka, a gdy miłość trwa to myśli się poważnie o związku - jej zachowanie pokazuje, iż jej się znudziłeś. Pytanie czy jej decyzja była przemyślana (kontrolowana), czy szła na pełny żywioł (żyła fantazjami). Dziewczyna co dopiero kształtuje swój charakter, ja w ogóle nie jestem zdziwiona, że zmieniła się smile. To normalny proces rozwoju osobowości u kształtującego się człowieka. Dojrzały 24 latek powinien o tym wiedzieć, a właśnie ty jak na swój wiek zachowujesz się jakbyś nie wiedział, że tak jest lub się oszukujesz.'
P.S. u młodych osób emocje na początku są zbyt intensywne i tak samo szybko odchodzą.

18

Przecież to jeszcze dzieciak....i tak się zachowuje,jest rozkapryszona,nie chcesz w przyszłości wylądować w sądzie o rozwód?,to uciekaj póki czas..................tej dziewczynie brak jest dojrzałości emocjonalnej a skoro Ty to ciągniesz?,to tobie również............szukaj sobie nowej partnerki bo z tą nic nie będzie,znajdz sobie dziewczynę w podobnym wieku a nie dziecko.

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zmiana w zachowaniu mojej narzeczonej.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024