W zeszłym roku moja mama przeszła na emeryturę. Urodziła mnie późno i mimo że jestem na przed ostatnim roku studiów, mam matkę emerytkę
Niedawno zapisałem się na siłownię. Kupiłem nowe wdzianka i zacząłem czytać o komponowaniu ze sobą ubrań, tak aby tworzyły zadowalającą całość. W dodatku co dwa tygodnie chodzę do fryzjera. Wszystko po to żeby w końcu znaleźć dziewczynę.
Mojej mamie zmiana się nie spodobała.
Odkąd przeszła na emeryturę, siedzi w domu i tylko raz w tygodniu wychodzi do sklepu.
Całe dnie spędza przed komputerem. Słucha "wykładów" jakiś youtuberów o sprawach politycznych, historycznych itp.
Mało tego ogląda wszystkie obrady w sejmie. Dla mnie to głupota i strata czasu. Matka jednak krzyczy na mnie, że niczym się nie interesuję, że powinienem posłuchać na temat historii, polityki itp.
Kiedy wyjaśniłem, że mnie to nie ciekawi i że taka wiedza do niczego się mi w życiu nie przyda, odpowiedziała, że jestem pustakiem, który myśli tylko i wyłącznie o mięśniach, fryzurze, ubraniach i seksie. Że jest bardzo przykro, że wychowała takiego pustaka.
Mnie pasjonuje kierunek, na którym studiuję, czyli informatyka, język angielski, japoński oraz psychologia sprzedaży. Ponadto każdego miesiąca czytam jakąś książkę.
Nie jest ze mną tak źle?
A to że chodzę na siłownie i dbam o siebie, w mojej ocenie, nie przedstawia mnie w niekorzystnym świetle.
Tak samo z ciuchami. Co w tym złego, że regularnie dodaję do szafki nowe ubrania?
W szkole średniej i na początku studiów, kiedy nie miałem własnych pieniędzy, otrzymywałem używane spodnie i za duże bluzy. Aktualnie, teraz za pieniądze zarobione za wykonie zlecenia przeznaczam na ubrania.
Czy to źle, że dla mnie od przyglądania się polityce ważniejszy jest czas spędzany z dziewczyną? Czy to czyni ze mnie pustaka?
Czy to że trenuję na siłowni, a nie oglądam na youtube wykładów o historii Polski, źle o mnie świadczy?