Porada dnia dla męża (i małżonki ? ) jak pielegnować związek - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Porada dnia dla męża (i małżonki ? ) jak pielegnować związek

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Porada dnia dla męża (i małżonki ? ) jak pielegnować związek

Witam wszystkich, to mój debiut na tym forum.
Przeczytałem mnóstwo wypowiedzi i uważam, że to genialne, że ktoś chce pomagać drugiemu bezinteresownie, w tak często trudnych momentach życia.
Sam obecnie walczę o związek i szukam różnych metod na poprawę relacji.
Zastanawiałem się czy ktoś zetknął się z czymś takim jak "porada dnia dla męża" przez analogię do np. "Słowo dnia" w nauce języków obcych.

Czyli krótko: ponieważ faceci niczego nie widzą i nie słyszą to codziennie na maila potrzebują dostać poradę w stylu:
*"Kup jej kwiat(y) bez powodu i połóż na poduszce przed snem.."
* Poświęć jej czas, który miałeś przeznaczony na coś innego.
* Przytul dziś żonę i powiedz jej jak wiele jej zawdzięczasz i jak CI z nią jest dobrze..

Czy ktoś się z czymś takim spotkał ?

Pozdrawiam serdecznie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Porada dnia dla męża (i małżonki ? ) jak pielegnować związek
Bouhon napisał/a:

Witam wszystkich, to mój debiut na tym forum.
Przeczytałem mnóstwo wypowiedzi i uważam, że to genialne, że ktoś chce pomagać drugiemu bezinteresownie, w tak często trudnych momentach życia.
Sam obecnie walczę o związek i szukam różnych metod na poprawę relacji.
Zastanawiałem się czy ktoś zetknął się z czymś takim jak "porada dnia dla męża" przez analogię do np. "Słowo dnia" w nauce języków obcych.

Czyli krótko: ponieważ faceci niczego nie widzą i nie słyszą to codziennie na maila potrzebują dostać poradę w stylu:
*"Kup jej kwiat(y) bez powodu i połóż na poduszce przed snem.."
* Poświęć jej czas, który miałeś przeznaczony na coś innego.
* Przytul dziś żonę i powiedz jej jak wiele jej zawdzięczasz i jak CI z nią jest dobrze..

Czy ktoś się z czymś takim spotkał ?

Pozdrawiam serdecznie

Chcesz wylądować we friendzone u własnej żony? big_smile To powodzenia, jesteś na dobrej drodze tongue

3

Kolego tak na kolanach i z kwiatami, to do Boga. smile
Dowcip dnia może. Kiedy mąż otwiera żonie drzwi od samochodu? Albo nowy samochód, albo nowa żona. big_smile

4

A mnie się pomysł podoba! Chociaż dowcip Balina też... big_smile

O związek trzeba dbać, zawsze pielęgnować, zarówno jak jest na fali jak i z niej spada, z tym, że w tej drugiej opcji bardziej. Bardziej bo wtedy chęci są mniejsze, pary często się poddają, a właśnie wtedy trzeba więcej z siebie dać, no i wtedy najczęściej brakuje pomysłów...

Jeśli wątek się rozwinie na pewno będę tu regularnie zaglądać i szukać inspiracji smile

Może któryś z Panów skorzysta z poniższego?

Uwielbiam kiedy P. kupuje mi kwiaty, robi to często od prawie dwóch lat i nie znudziło mi się jeszcze
Uwielbiam kiedy rano przed wyjściem do pracy budzi mnie żebyśmy razem kawę wypili. Nie lubie kiedy się wymyka, choć robi to żebym mogła się wyspać, to i tak wolę wstać dla tych kilku minut wspólnej kawy.
Uwielbiam kiedy mnie podnosi tylko po to żeby pocałować i delikatnie opuszcza i mocno  przytula - i tutaj uwaga: jest w tym dużo erotyzmu... smile

Pierdoły prawda? Poza kwiatami nic nie kosztują, nawet czasu nie zabierają, a jednak gdyby mi ich brakło, byłoby mi baaardzo smutno. Ostatnio P. narzekał na bóle pleców, więc jak tylko widziałam, że zmierza do podniesienia mnie od razu się broniłam, ale baaardzo mi tego brakowało...

A co Wy Panowie chcielibyście od swoich Żon / Partnerek? Oczywiście poza świętym spokojem... wink

5

Osobiście uważam, że żadne dobre rady, kwiatki, czekoladki nie pomogą jeśli dwoje ludzi nie potrafi ze sobą rozmawiać, jeśli nie ma porozumienia, kompromisu i wzajemnego szacunku i starań.

6

Małpa69 napisał/a:

Osobiście uważam, że żadne dobre rady, kwiatki, czekoladki nie pomogą jeśli dwoje ludzi nie potrafi ze sobą rozmawiać, jeśli nie ma porozumienia, kompromisu i wzajemnego szacunku i starań.

To po pierwsze.
Po drugie nie ma idealnych porad. Jesteśmy różni i różne rzeczy są dla nas ważne.
Dla mnie przynoszenie codzienne kwiatów nie ma żadnego znaczenia. Tak samo jak ciągłe mówienie o uczuciach (bo raz na jakiś czas jak najbardziej). Ważniejsze jest codzienne zachowanie, w którym to uczucie widać. Wzajemna pomoc, wspieranie się, o szacunku (zwłaszcza w konfliktowych sytuacjach) już nawet nie wspomnę.
Niemniej jednak, jak już wyżej napisałam, jesteśmy różni i dla kogoś innego takie zachowania mają znaczenie. Trzeba po prostu znać partnera, wiedzieć co dla niego jest ważne, jak mu sprawiać przyjemność itp.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Porada dnia dla męża (i małżonki ? ) jak pielegnować związek

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024