"Minąłem się" z zajętą dziewczyną ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » "Minąłem się" z zajętą dziewczyną ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: "Minąłem się" z zajętą dziewczyną ?

Historia stara jak świat. Przez długi czas byłem w toksycznym związku. W jego trakcie poznałem X i już wtedy coś do Niej poczułem, ale stłumiłem to i do niczego nie doszło, chcąc walczyć o mój związek, który za jakiś czas i tak się rozpadł.

W międzyczasie Ona związała się z pewnym spoko gościem, którego znam. Nie jesteśmy żadnymi kolegami, ale uważam, że w sumie nieźle trafiła. Są jednak w związku na odległość. I teraz Ona wysyła mi sygnały, które (nie tylko w moim odczuciu) są dziwne. Zaprasza mnie do kina, spędza ze mną całe dnie, no i flirtuje. Przy znajomych pyta na głos "Mogę wpaść do Ciebie na śniadanie?" itd.

Na początku bagatelizowałem Jej związek, myślałem, że to nic poważnego, choć byłem zazdrosny. Teraz widzę, że sprawa zaczyna robić się poważna. Koleś chyba ma wobec Niej poważne zamiary.

Nie chcę się wpierniczać na chama (może jednak będzie z nim szczęśliwa?), takie zachowania są dla mnie słabe, ale zastanawiam się, czy samo powiedzenie Jej o tym, że mi na niej zależy bardziej niż tylko jako na przyjaciółce, to już będzie zagranie nie fair? W sensie, żeby chociaż wiedziała co jest grane, bo zdrada nie wchodzi z mojej strony w grę. Dzięki za zrozumienie i jakieś porady!

Mógłbym jeszcze napisać, że jest wspaniała, że nigdy nie spotkałem kogoś takiego jak Ona,  że w sumie jutro mógłbym wziąć z Nią ślub, ale przecież już to wiecie wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: "Minąłem się" z zajętą dziewczyną ?

Może na początek zapytaj ją, co łączy ją z tym kolesiem. A potem powiedz o swoich uczuciach i oczywiście jasno postaw granice ze żadna gra na dwa fronty nie wchodzi w grę.

3

To akurat wiem. Są razem, tylko, że ona narzeka na odległość - co do tego nie mogą się dogadać. Mówi, że koleś jej odpowiada, ale układ taki sobie, bo on wybrał pracę w innym mieście. Może jest nawet tak, że dla Niej to nie jest żadna gra na dwa fronty, po prostu nie zdaje sobie może sprawy, że ja tak to odbieram.

4

Spoko_gość napisał/a:

ona narzeka na odległość - co do tego nie mogą się dogadać. Mówi, że koleś jej odpowiada, ale układ taki sobie, bo on wybrał pracę w innym mieście.

W tej chwili nie ma najmniejszego znaczenia co ona mówi. Jest z kolesiem i tyle. Jeśli jej nie pasuje, to jest jej problem, nie twój.
Dopóki panna jasno się nie określi, którego z was wybiera, mówiąc krótko robisz za frajera. I to podwójnego, żeby było weselej.
Po pierwsze nie podbija się do zajętych lasek, a po drugie twoja rola w tym układzie, to bycie przydupasem od umilania wolnego czasu.
Słabe to, sam chyba przyznasz. Olej to co ona ci tam gada, bo to nie są twoje sprawy i przedstaw dziewczynie swoje stanowisko,
że ty odbijasz dopóki ona się buja z tamtym kolesiem, ale możecie wrócić do tematu jak pomiędzy nimi wyklaruje się sytuacja.
Jeśli zacznie coś kręcić i cudować, to dziękuję do widzenia i się zawijasz, proste. Mało masz problemów w życiu? Na co ci to.

5 Ostatnio edytowany przez Realista (2017-04-11 03:23:08)

Taka wspaniała dziewczyna, że będąc z kimś w bliższej relacji ma skłonności do zdrady doprawdy taka wspaniała? Zejdź na ziemię smile

Powiedz jej prosto z mostu i konkretnie, ze Ci się podoba, że możecie mieć bliższą relacje tylko jak zerwie z tamtym gościem kontakt i ten jakby związek. Sprawdź reakcje, proste prawda?

Pozdrawiam

6

Popatrz sobie dobrze na to, co ona teraz robi w stosunku do tego "kolesia".
Bo jesli Ty mialbys sie z nia znalezc w zwiazku, to istnije wcale nie takie male prawdopodobienstwo, ze kiedys Ty moglbys byc przez nia dokladnie tak samo traktowany. To sa jej sklonnosci i tendencje, na zasadzie ktorych ona zyje w zwiazkach i one nie znikaja tak po prostu z innym.
Jesli Ty  masz sklonnosci do toksycznych zwiazkow, to naiwne byloby sadzic, ze po zakonczeniu swojego poprzedniego toksycznego zwiazku jestes z tych sklonnosci wyleczony. To nie tylko Twoja byla partnerka byla dysfunkcyjna, tylko i Ty sam. Do takiego tanga trzeba dwojga.
Duzo bardziej prawdopodobne jest to, ze wpadniesz z deszczu pod rynne, bo nie masz pojecia o tym, co Cie w takie zwiazki pcha, a wiec nie masz mozliwosci ich uniknac.
Zajmij sie lepiej analiza, co nie gra u Ciebie, gdy przyciagaja Cie toksyczne osoby i czego lepiej powinienes unikac lub zmienic u siebie.

7

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Może rzeczywiście powinienem trochę przyhamować i spojrzeć na to wszystko z dystansu. Postanowiłem, że skoro są razem, to się wycofam i nic nie będę Jej mówił. Czas pokaże.

8

Ona jest w pozycji małpy, która próbuje złapać jedną gałąź zanim puści poprzednią. Jakbyś Ty się teraz zdeklarował, to ona pewnie zerwałaby z , ale znaczyłoby to, że się do tego przyczyniłeś i wpieprzyłeś się w związek.

Jeśli ona chce czegoś z Tobą, to powinna sobie poukładać sytuację i dopiero się brać za coś - tak wyglądałoby uczciwe załatwienie sprawy, skończyć jedno zanim zacznie się drugie.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » "Minąłem się" z zajętą dziewczyną ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024