Dzień kobiet i Dzień mężczyzn :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dzień kobiet i Dzień mężczyzn :)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

1

Temat: Dzień kobiet i Dzień mężczyzn :)

Hej,

tak się zastanawiam - mój facet jest bardzo negatywnie nastawiony do naszego dzisiejszego święta. Nie lata od rana z kwiatkami itp., w zeszłym roku dostałam od niego co prawda kwiatka, ale było to dość wymuszone. W tym roku nie spodziewam się niczego, aczkolwiek na wszelki wypadek zakupiłam mu drobiazg z okazji jego jutrzejszego święta, drobiazg który od dawna chciał kupić - pomyślałam więc, że korzystając z okazji dam mu go jutro - w rewanżu, żeby nie płakał, że "baby" mają swoje święto, a Dnia mężczyzny nikt nie celebruje. Ale tak się zaczęłam zastanawiąc - czemu ja mam mu dawać prezent, gdy od niego nic nie dostanę...Czy myślicie, że w takim wypadku powinnam dać mu to jutro tak czy siak czy okrasić to odpowiednim komentarzem czy w ogóle nie dawać - skoro nie świętujemy to nie? wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dzień kobiet i Dzień mężczyzn :)

Moja propozycja:
->Jest dzisiaj kwiatek jest seks,
->nie ma kwiatka - nie ma seksu wink
->A Jutro jest seks z bonusem niezależnie od wszystkiego wink

3

js896020 napisał/a:

Moja propozycja:

Tylko Ci bzykanie w głowie.

4

Dzień faceta nie jest jutro, a pojutrze wink

5

Nie chcę manewrować seksem jako nagrodą lub karą smile

Jeśli dajesz coś tylko wtedy,gdy sama dostajesz,to przykre. My świętujemy co się da, bo fajnie korzystać z okazjo,żeby mieć miły dzień.  Dwa lata temu mąż dał mi kwiatka,  jednego. Ja go zabrałam do restauracji na obiad. Było mu głupio, rok później kupił bukiet i też gdzieś zaprosił. . Ale nawet gdybym zawsze dostawała jednego tulipana, to będę robić mu różne fajne prezenty, bo lubię dawać. Po prostu.

7

Ja również lubię dawać, stąd zakupiony już prezent na Dzień mężczyzn. Ale lubię też czasem coś dostać i będzie mi przykro, gdy nie dostanę dziś choćby czekoladki. Zastanawiam się więc czy nie wysilać się więcej i skoro nie świętujemy takich dni, to nie, czy dać tak czy siak i pokazać, że mimo że on nic mi nie kupił to ja i tak i nim pamiętałam.

8

Moim zdaniem jak masz dac ze zlosliwym komentarzem, to sobie daruj. Jesli cos dajesz to dlatego ze chcesz mu cos dac.
Jesli gosciu nie widzi potrzeby uczczenia twojego swieta, to smutne, ale niektorzy tak maja. Ideologia ponad wszystko. Probuj go zmienic jesli ci to nie pasuje, ale odgrywajac sie na nim nic nie zyskasz, a wasz zwiazek straci.

9

... a dlaczego jest ci przykro? naprawdę wolisz taki wymuszony kwiatek, byleby był?

Możesz swojemu facetowi powiedzieć, że dzięki kobietą, które przełamywały schematy społeczne, kulturowe, czy formalne, to dzisiaj spotykasz się z nim, uprawiasz swobodnie seks, bo możesz! Rodzice nie zadecydują za ciebie, nie jesteś towarem, który trzeba wydać jakiemuś facetowi i jeszcze zapłacić mu posag, za to, że będziesz jego żoną. Możesz sobie go wymienić w dowolnej chwili, bez ogólnego zgorszenia ogółu big_smile

10

Ciekawostka:

Miedzy dniem kobiet, a mężczyzn jest jedna poważna różnica, otóż:
dzień kobiet to międzynarodowe oficjalne święto obchodzone od 1910 roku, natomiast dzień mężczyzn obchodzony jest od 1999 roku w Trynidadzie i Tobago, a inne -niektóre- kraje jedynie świętują za oficjalną zgoda tegoż Państwa!!! Pozostałe kraje świętują nieoficjalnie, w tym Polska, bo jest zaledwie kilka krajów, które dostały zgodę na świętowanie tego dnia, a nasz kraj się do nich nie zalicza.
Tak więc nie ma się co podniecać dniem mężczyzn, którego oficjalnie w naszym kraju nie ma i które powstało prawdo podobnie z zazdrości, że kobiety takowe mają wink .

11

Dla mnie dzień kobiet jest przez cały rok a nie tylko 14 lutego albo 8 marca. Szacunek jest zawsze a jeśli miałby być tylko przez te dwa dni w roku, to co w pozostałe-dyskryminacja???? To nie jest jakiś szczególny dzień dla kobiet- lepiej zawsze traktować kobiety z szacunkiem niż ze sztucznie udawanym tylko w ten dzień.
Gdybym miał kobietom czegoś życzyć to żeby były bardziej wymagające w stosunku do facetów i żeby nie dawały się tak łatwo omotać ich tanim gierkom.Jeśli Wy będziecie stawiały większe wymagania facetom, tym samym oni będą bardziej Was szanować i nie będą traktować jak mięso. W ogóle nie powinnyście chodzić do klubów czy na dyskoteki i szlajać się za facetami. W świecie zwierząt: czy ktoś widział,żeby suka uganiała się za psami? Zawsze to jest rola samców.Kobiety powinny mieć stały tłum adoratorów, którzy powinni starać się o ich względy a nie być w związku.To powinna być gra otwarta- wszyscy adoratorzy wiedzą, że mają konkurencję i powinni stawać na głowie,żeby zdobyć względy danej kobiety.Ona dopiero ,gdy nastąpi właściwy czas zdecydować się na najlepszego zgodnie z własnym kluczem.Gdyby kobieta miała wianuszek adoratorów nie byłaby narażona na złamane serce ani na inne upokorzenia.Jeśli ' testuje' w związku jednego to za każdym razem jest to samo ryzyko utraty godności, rozpacz po utracie. Może dopiero porównać kandydatów po ich zmianie. W przypadku wianuszka adoratorów w ciągu 2 lat mogłaby poznać np. 10 a złamanym sercem ryzykowaliby tylko oni.
Powiecie,że czasy się zmieniły. Tak, to prawda. Sex and the city i propaganda, która działa przeciwko Wam wmówiła Wam,że trzeba pakować się do łóżka facetowi po 2 randkach albo tygodniach znajomości a potem dziwicie się,że faceci Was nie szanują.A wszystko w imię fałszywie pojętej wolności.Wy jesteście za słabe a powinnyście być silne,łatwo ulegacie presji społecznej(dziewica przed  dwudziestką- nie może być, to jak ufo). Ciąg dalszy być może nastąpi...

12

jesteś męski napisał/a:

Dla mnie dzień kobiet jest przez cały rok a nie tylko 14 lutego albo 8 marca. Szacunek jest zawsze a jeśli miałby być tylko przez te dwa dni w roku, to co w pozostałe-dyskryminacja???? To nie jest jakiś szczególny dzień dla kobiet- lepiej zawsze traktować kobiety z szacunkiem niż ze sztucznie udawanym tylko w ten dzień.
Gdybym miał kobietom czegoś życzyć to żeby były bardziej wymagające w stosunku do facetów i żeby nie dawały się tak łatwo omotać ich tanim gierkom.Jeśli Wy będziecie stawiały większe wymagania facetom, tym samym oni będą bardziej Was szanować i nie będą traktować jak mięso. W ogóle nie powinnyście chodzić do klubów czy na dyskoteki i szlajać się za facetami. W świecie zwierząt: czy ktoś widział,żeby suka uganiała się za psami? Zawsze to jest rola samców.Kobiety powinny mieć stały tłum adoratorów, którzy powinni starać się o ich względy a nie być w związku.To powinna być gra otwarta- wszyscy adoratorzy wiedzą, że mają konkurencję i powinni stawać na głowie,żeby zdobyć względy danej kobiety.Ona dopiero ,gdy nastąpi właściwy czas zdecydować się na najlepszego zgodnie z własnym kluczem.Gdyby kobieta miała wianuszek adoratorów nie byłaby narażona na złamane serce ani na inne upokorzenia.Jeśli ' testuje' w związku jednego to za każdym razem jest to samo ryzyko utraty godności, rozpacz po utracie. Może dopiero porównać kandydatów po ich zmianie. W przypadku wianuszka adoratorów w ciągu 2 lat mogłaby poznać np. 10 a złamanym sercem ryzykowaliby tylko oni.
Powiecie,że czasy się zmieniły. Tak, to prawda. Sex and the city i propaganda, która działa przeciwko Wam wmówiła Wam,że trzeba pakować się do łóżka facetowi po 2 randkach albo tygodniach znajomości a potem dziwicie się,że faceci Was nie szanują.A wszystko w imię fałszywie pojętej wolności.Wy jesteście za słabe a powinnyście być silne,łatwo ulegacie presji społecznej(dziewica przed  dwudziestką- nie może być, to jak ufo). Ciąg dalszy być może nastąpi...

lepiej nie, bo straszny z ciebie troll

13

jesteś męski napisał/a:

I to tyle z twojej wypowiedzi co mozna zaakceptowac.
Jesli juz trzymac sie twoich psich porownan, to suka moze robic swoje psie wesele w okresie plodnosci i wybierac najsilniejszego osobnika ktory ja zaplodni, bo odchowanie szczeniaka to gora rok. Ludzkie dzieci wychowuje sie nieco dluzej i do szczescia nie wystarczy im cieply kocyk i pelny sutek mamusi.
Nie wiem czy miales psa, ale swiat psich wartosci nieco sie rozni od naszego. Nie wiem ktory jest lepszy, ale uwierz mi- moj jest bardziej skomplikowany od tego ktory ma moj pies.

Na pewno dzien kobiet prawdziwy mezczyzna powinien obchodzic caly rok, ale z drugiej strony, to skoro taki dzien zostal wyznaczony, to co nam szkodzi pokazac naszym paniom ze je kochamy i dac tego dnia dodatkowego kwiatka. Albo zaprosic swoja pania na kolacje przy swiecach, lody, czy po prostu zrobic dla niej cos dodatkowo? To niby banalne, ale ja tez lubie jak zrobie cos absolutnie zwyklego a zona mi mowi “ale ty to umiesz super zrobic“. Oboje wiemy ze to nie prawda, ale jest milo.

14

js896020 napisał/a:

Moja propozycja:

Zawsze bawi mnie robienie z seksu: nagrody, karty przetargowej... a z jego braku - kary.
Moim zdaniem świetny gwózdz do trumny w związku w dłuższej perspektywie.
Tak trzymać! big_smile

katiek napisał/a:

Hej,
tak się zastanawiam - mój facet jest bardzo negatywnie nastawiony do naszego dzisiejszego święta. Nie lata od rana z kwiatkami itp.,

A z mnie  z kolei ciekawi dlaczego.

katiek napisał/a:

Nie chcę manewrować seksem jako nagrodą lub karą smile

Bardzo słusznie, bo ludzie którzy tak robią to dojrzali bynajmniej nie są. smile

katiek napisał/a:

że korzystając z okazji dam mu go jutro - w rewanżu

A robisz coś dla niego bezinteresownie... czy wszystko w rewanżu...? big_smile

katiek napisał/a:

żeby nie płakał, że "baby" mają swoje święto, a Dnia mężczyzny nikt nie celebruje.

tajemnicza75 napisał/a:

Ciekawostka:
Miedzy dniem kobiet, a mężczyzn jest jedna poważna różnica, otóż:
dzień kobiet to międzynarodowe oficjalne święto obchodzone od 1910 roku, natomiast dzień mężczyzn obchodzony jest od 1999 roku w Trynidadzie i Tobago, a inne -niektóre- kraje jedynie świętują za oficjalną zgoda tegoż Państwa!!! Pozostałe kraje świętują nieoficjalnie, w tym Polska, bo jest zaledwie kilka krajów, które dostały zgodę na świętowanie tego dnia, a nasz kraj się do nich nie zalicza.
Tak więc nie ma się co podniecać dniem mężczyzn, którego oficjalnie w naszym kraju nie ma i które powstało prawdo podobnie z zazdrości, że kobiety takowe mają wink .

Równouprawnienie w praktyce. big_smile

katiek napisał/a:

Ja również lubię dawać, stąd zakupiony już prezent na Dzień mężczyzn. Ale lubię też czasem coś dostać i będzie mi przykro, gdy nie dostanę dziś choćby czekoladki. Zastanawiam się więc czy nie wysilać się więcej i skoro nie świętujemy takich dni, to nie, czy dać tak czy siak i pokazać, że mimo że on nic mi nie kupił to ja i tak i nim pamiętałam.

Jak na moje oko to o tym się powinno w zdrowym związku rozmawiać. Skoro Cię to boli, czemu z nim o tym nie porozmawiasz...?

katiek napisał/a:

Czy myślicie, że w takim wypadku powinnam dać mu to jutro tak czy siak czy okrasić to odpowiednim komentarzem czy w ogóle nie dawać - skoro nie świętujemy to nie? wink

Spoko, daj mu to i dorzuć komentarz... tylko nie zdziw się jeśli dziwnym trafem te kilka zdań go rozsierdzi i wybuchnie awantura... a Twój prezent pocałuje się z podłogą albo poleci do kosza. Oczywiście to tylko hipoteza. tongue

15

katiek napisał/a:

Ale tak się zaczęłam zastanawiąc - czemu ja mam mu dawać prezent, gdy od niego nic nie dostanę...Czy myślicie, że w takim wypadku powinnam dać mu to jutro tak czy siak czy okrasić to odpowiednim komentarzem czy w ogóle nie dawać - skoro nie świętujemy to nie? wink

Nie oczekuj to nie będziesz zawiedziona.  To nie rewanżowanie się za coś to potrzeba dawania drugiemu człowiekowi. Najlepiej działa bezinteresowne wink

16

@Alberto Salazar
Negatywna postawa wynika z tego, że On twierdzi, że to jest komunistyczne święto;) W dodatku feministyczne, obrzydliwe feministki - ale ta postawa wynika raczej z niektórych pań "oszołomów", które taką postać feminizmu promują.

Oczywiście, że robię dla niego wiele rzeczy bezinteresownie, ale ostatnio zauważyłam, że mniej się stara, kiedyś ciągle sprawialiśmy sobie niespodzianki, ostatnio mam wrażanie, że "osiadł na laurach";) Związek chyba powinien opierać się na wzajemności.

Poza tym nie myślałam o komentarzu w stylu "masz buraku i następnym razem daj mi kwiatka" big_smile Bardziej o pokazaniu, że nie trzeba padać z bukietem kwiatów na kolana, wystarczy drobny gest pokazujący, że się pamięta.

17

katiek napisał/a:

(...) Poza tym nie myślałam o komentarzu w stylu "masz buraku i następnym razem daj mi kwiatka" big_smile Bardziej o pokazaniu, że nie trzeba padać z bukietem kwiatów na kolana, wystarczy drobny gest pokazujący, że się pamięta.

Jesteś w tym związku partnerką czy wychowawczynią?

18

katiek napisał/a:

Negatywna postawa wynika z tego, że On twierdzi, że to jest komunistyczne święto;) W dodatku feministyczne, obrzydliwe feministki - ale ta postawa wynika raczej z niektórych pań "oszołomów", które taką postać feminizmu promują.

Słusznie smile Moja mama wspomina jak za komuny dostawały w pracy goździka, rajstopy, a potem była impreza, znaczy chlanie i potańcówka. U mnie w pracy jakoś nikt nie wyskakiwał z dawaniem paniom kwiatków. W domu to tak - rozumiem urodziny, imieniny, rocznica. Jakieś dziwne "święto" w rodzaju walentynek, 8 marca - nie rozumiem. Żeby nie było, że jestem zupełna świnia przypomniałem synom aby zrobili jakieś laurki, przywiozłem im kwiatki "dajcie mamie". I tak się postarałem biorąc pod uwagę, że z samego rana zostałem zmieszany z błotem, a w zasadzie wciśnięty metr poniżej dna...

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Dzień kobiet i Dzień mężczyzn :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024