Męska zazdrość oznaką miłości? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Męska zazdrość oznaką miłości?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Męska zazdrość oznaką miłości?

Witam Serdecznie  forumowiczów:)

Czytam forum od paru miesięcy.  Bardzo pomogliście mi ruszyć do przodu po dramacie jaki zafundował mi mój partner.
Mam z nim teraz wielki problem, a jest tutaj dużo mądrych ludzi i chciałabym wyczytać Wasze zdanie na ten temat.
A więc rozstaliśmy się pół roku temu. Zdradził i odszedl do kochanki. Romans na fb nie trwał długo,  bo tylko miesiąc  i mój partner po tym czasie postanowił zostawić mnie i córeczkę (2,5r.).Ja nadal go kocham i nie raz wyleję trochę łez myśląc o tym, co sie stało.
Dwa miesiace temu odezwał sie do mnie przyjaciel, ktorego znam dziesięć lat, z którym cztery lata nie miałam kontaktu ponieważ on wyjechal do Irlandii, a ja zmieniłam numer telefonu. Jak się okazało on obserwował mnie na facebooku. Dowiedziałam się również,  że był pod moim domem, ale bał się wejść, bo widział,  że kogoś mam. Kiedyś byłam zakochana w tym czlowieku.Wspaniały facet.
I tu zaczynają sie schody.
Mój były odkąd dowiedział się o przyjacielu stał się bardzo zazdrosny. Nagle o mnie zaczął zabiegać. Wypytuje o moje "randki" z przyjacielem. Wypisuje smsy typu "powinniśmy być k...a razem a nie","jesteś z nim?"," kiedy P wylatuje?"( to tylko garstka tego typu smsów). Nie wiem, co oznacza ta jego zazdrość.  Przecież pare miesięcy temu twierdził,  że mnie nie kocha,  że zakochał się w innej. Że nie będziemy razem.  A teraz chce wrócić
Nie rozumiem tego. Jestem zagubiona i nie wiem, co o tym myśleć.  Nie ufam i nie wierzę. Ale skąd ta jego zazdrość.  Czy można być zazdrosnym nie kochając? 
Dodam, że od rozstania zawsze służył mi pomocą,  sam ją proponował.  Nie było tak, że milczał pare dni.
Z góry każdemu dziękuje za poświęcony czas i posty
Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Męska zazdrość oznaką miłości?

Nie daj się nabrać.
Po prostu mężusiowi kochanka się znudziła,  i chciałby wrócić - do czasu aż znajdzie nową kochankę.
Służył pomocą - bo nie był pewny czy z kochanką wypali,   więc przygotowywał sobie grunt na ewentualny powrót.
Przeżylaś ciężkie rozstanie,  dając mężowi szansę - załatwisz sobie powtórkę.
Chcesz tego?

Idź przed siebie,  nie cofaj się,  żyj swoim życiem.

3

Tajemnicza_ona napisał/a:

Czytam forum od paru miesiecy

będę brutalna: moze i czytasz, ale niczego sie nie nauczylas.
przeczytaj wiec jeszcze raz

4 Ostatnio edytowany przez ósemka (2017-03-02 18:51:58)

Czytam forum od paru miesięcy.  Bardzo pomogliście mi ruszyć do przodu po dramacie jaki zafundował mi mój partner.
Mam z nim teraz wielki problem, a jest tutaj dużo mądrych ludzi i chciałabym wyczytać Wasze zdanie na ten temat.
A więc rozstaliśmy się pół roku temu. Zdradził i odszedl do kochanki. Romans na fb nie trwał długo,  bo tylko miesiąc  i mój partner po tym czasie postanowił zostawić mnie i córeczkę (2,5r.).Ja nadal go kocham i nie raz wyleję trochę łez myśląc o tym, co sie stało.
Dwa miesiace temu odezwał sie do mnie przyjaciel, ktorego znam dziesięć lat, z którym cztery lata nie miałam kontaktu ponieważ on wyjechal do Irlandii, a ja zmieniłam numer telefonu. Jak się okazało on obserwował mnie na facebooku. Dowiedziałam się również,  że był pod moim domem, ale bał się wejść, bo widział,  że kogoś mam. Kiedyś byłam zakochana w tym czlowieku.Wspaniały facet.
I tu zaczynają sie schody.
Mój były odkąd dowiedział się o przyjacielu stał się bardzo zazdrosny. Nagle o mnie zaczął zabiegać. Wypytuje o moje "randki" z przyjacielem. Wypisuje smsy typu "powinniśmy być k...a razem a nie","jesteś z nim?"," kiedy P wylatuje?"( to tylko garstka tego typu smsów). Nie wiem, co oznacza ta jego zazdrość.  Przecież pare miesięcy temu twierdził,  że mnie nie kocha,  że zakochał się w innej. Że nie będziemy razem.  A teraz chce wrócić
Nie rozumiem tego. Jestem zagubiona i nie wiem, co o tym myśleć.  Nie ufam i nie wierzę. Ale skąd ta jego zazdrość.  Czy można być zazdrosnym nie kochając? 
Dodam, że od rozstania zawsze służył mi pomocą,  sam ją proponował.  Nie było tak, że milczał parę dni.
Z góry każdemu dziękuje za poświęcony czas i posty
Pozdrawiam

Jeśli zostawił ciebie i dziecko dla innej, zrobi to ponownie - kwestia czasu. Pewnie z panną mu nie wyszło i teraz kiedy zauważył zainteresowanie kogoś innego, chce udowodnić sobie, ze jest lepszy od niego i podbudować swoje zranione ego. Jak mu na to pozwolisz i on upewni się, że ten drugi odszedł w zapomnienie, ponownie będzie szukał potwierdzenia swojej atrakcyjności u innych kobiet. Tacy ludzie się nie zmieniają, zmieniają się tylko obiekty zainteresowania.
To egoistyczne zachowanie, które nie ma nic wspólnego z miłością.

5

_v_ napisał/a:

Czytam forum od paru miesiecy

będę brutalna: moze i czytasz, ale niczego sie nie nauczylas.
przeczytaj wiec jeszcze raz

_V_
Aby się od niego uwolnić musialabym, zmienić miejsce zamieszkania, numer telefonu...ZNIKNĄĆ
Ale mamy razem dziecko, córeczka go kocha.
Obawiam się,  że bez brutalności on nie da mi spokoju i nie ruszę z miejsca, a nie chcę sie kłócić ze wzgledu na małą i z szacunku do tego, co nas łączyło.
Jak to rozegrać...jak...nie wiem

Uwierz, że gdyby nie forum to nadal byłabym w dołku. ..było mi ciężko się unieść,  bo go widywalam, bo mielismy i mamy kontakt.
Nie wiem skąd się wzięła jego zazdrość i czego. Ale wiem, że mnie naprostujecie na odpowiednią drogę:)

6

Ta, jak poprzedniczki, olej go, daj szansę przyjacielowi,
to ze pójdzie do innej znów to kwestia czasu nie warto marnować na niego czas
masz okazję stworzyć coś fajnego z kimś innym to korzystaj z tego a nie patrz w przeszłość

7

To nie tak, że ja chcę z nim być.  Nie chcę,  nie umiałabym. Kocham go, ale to nie znaczy, ze pozwoliła bym mu wrócić. To już nie jest dla mnie ta sama osoba, ktora pokochałam. Moje emocje opadły,  najgorsze już za mną.  Na poczatku kierował mna szok i fakt prosiłam aby dal nam szansę, ale teraz już inaczej na to patrze.
Ja tylko nie wiem czego on chce,  skąd jego zazdrość.  Nie wiem jak z nim porozmawiać,  aby nie zepsuć relacji.  Przecież nie może tak być,  że nie mogę mieć swojego życia,  bo on odstawia mi cyrki.

8

senszyciax3 napisał/a:

Ta, jak poprzedniczki, olej go, daj szansę przyjacielowi,
to ze pójdzie do innej znów to kwestia czasu nie warto marnować na niego czas
masz okazję stworzyć coś fajnego z kimś innym to korzystaj z tego a nie patrz w przeszłość

Na to aby coś więcej stworzyć z przyjacielem jest jeszcze za wcześnie dla mnie i nie wiem czy mi się to kiedykolwiek uda. Ale lubię spędzać z nim czas i się uśmiechać.
Teraz uczę się siebie, chcę ruszyć z miejsca i robić coś dla siebie.
Związki na razie mi nie w głowie.

9

autorko, polecam blogi:

moje dwie glowy
efekt lustra
szczury i wadery

jesli mieszkasz w duzym miescie to skorzystaj z pomocy Centrum Praw Kobiet lub Niebieskiej Linii

10

Założyłaś wiele wątków, pod różnymi nickami. Wszystkie na ten sam temat, wszędzie dostawałaś takie same odpowiedzi. Czego oczekujesz po kolejnym?
Przestań mnożyć wątki i wcielenia, nie rób nam bałaganu na forum

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Męska zazdrość oznaką miłości?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024