Brak jakiegokolwiek kontaktu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Brak jakiegokolwiek kontaktu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Brak jakiegokolwiek kontaktu

Witam smile
Chciałabym opowiedzieć Wam moją historie.Co prawda raz ja już zakładałam wątek na ten temat, ale to było dawno i nie znalazłam odpowiedzi na moje pytania.
Od kilku lat przyjaźnię się z przyjacielem, a tak dokładnie to przyjaźniłam się, bo 7 miesięcy temu napisał do mnie smsa, rozumiecie tylko głupiego sms, żebym do niego nie pisała i się z nim nie kontaktowała, bo jego dziewczyna jest o mnie bardzo zazdrosna i dla niego ważniejsza jest miłość.Pomijam już fakt, że jedno drugiego przecież nie wyklucza.Zawsze mu kibicowałam w jego związkach, ale to już jest gruba przesada, żeby zrywać znajomość z powodu dziewczyny.Tak wiem , miłość jest ślepa, no ale kurcze zranił mnie tym strasznie.Poczułam się gorsza, jak jakiś śmieć.Przechodząc dalej od tamtego incydentu ani razu do mnie nie napisał nic ,zero.7 miesięcy to jest sporo czasu.Wiem , że powinnam zapomnieć o nim.Jednak jest we mnie taka mała nadzieja, że jednak się odezwie.Oczywiście, wiadomo nawet gdyby się odezwał( chociaż coraz  częściej w to wątpię) to nie chciałabym z nim rozmawiać na początku, rozumiecie przecież nie przyznam ze mi go brakowało.To on powinien mnie przepraszać i starać się o kontakt.Ja nie zrobiłam nic złego.A już tym bardziej nie będę robiła pierwszego kroku.To on zerwał kontakt, więc to jego powinno obchodzić jak to wszystko naprawić.Ogólnie to po tej całej sytuacji zablokował mnie na fb. Widziałam jego zdjęcia z dziewczyną na instagramie. Wyglądają na bardzo zakochanych.Naprawdę szkoda mi naszej przyjaźni, tego co nas łączyło, tyle wspomnień.
Jeszcze jedna sprawa, kiedy przyjaźniliśmy się, to dowiedziałam sie, że się we mnie podkochiwał.Co prawda nie usłyszałam od niego tego wprost,, ale kiedyś raz powiedział, że czuje do mnie coś więcej.Ja oczywiście traktowałam go jako kumpla.Wytłumaczyłam mu wszystko, że chciałabym się z nim przyjaźnić.
I teraz pytanie czy po 7 miesiącach od takiej sytuacji jest jeszcze jakikolwiek sens czekać aż napisze, odezwie sie cokolwiek.Brakuje mi go, ale coraz częściej myślę, żeby zostawić to wszystko w cholerę i zapomnieć.Tylko to nie takie proste.Czasami już tracę nadzieję, że się odezwie.Ja chciałabym przynajmniej, wyjaśnić sobie to wszystko raz na zawsze.Jeżeli nie będziemy potrafili przyjaźnić sie tak jak kiedyś.Bo takie tkwienie w niewiedzy i nadziei jest męczące.Po prostu spotkac sie wyjaśnić wszystko w 4 oczy i pójść swoją drogą.Więcej nie wymagam, bo sama nie wiem czy potrafiłam bym mu to wybaczyć.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Brak jakiegokolwiek kontaktu

Nie czekaj na kontakt - on Ci napisał, że tego kontaktu już nie będzie i dlaczego.
Nie ma nic gorszego, niż kobieta skomląca o odrobinę uwagi.

Uszy do góry - na jednym facecie świat się nie kończy, możesz mieć innych przyjaciół.

3 Ostatnio edytowany przez lukas25 (2017-03-01 14:01:44)

Brakuje Ci go jako przyjaciela czy jednak kiedy uciekł do tamtej dziewczyny stwierdziłaś, że mogłoby być między Wami coś więcej? Brzmisz tak, jakby zależało Ci na nim tak jak na potencjalnym partnerze.

Jeśli się w Tobie podkochiwał, zerwał kontakt, aby być w porządku wobec tamtej dziewczyny. Po czasie stwierdził, że nie brakuje mu kontaktu z Tobą i stąd się nie odzywa.

Może być też tak, że traktował Cię tylko jako koleżankę. Kiedy pojawiła się dziewczyna, zapomniał o swoich dawnych znajomych- niektórzy ludzie niestety tacy właśnie są.

4

Jeśli koleś się w Tobie podkochiwał, a Ty go chciałaś "tylko" jako przyjaciela, to miał całkowitą rację, że w końcu zakończył tę znajomość. Bez względu na to, czy jest teraz kimś, czy nie. Jeśli jest faktycznie, to tym bardziej. Ale nawet gdyby nie był, to taka "przyjaźń" to tak naprawdę udręka dla osoby bardziej zaangażowanej uczuciowo. Przerabiałem to parę razy i wiem jak to jest.

5

W poprzednich dwóch wątkach dostalas sporo rad, a ostatni temat dotyczący relacji z przyjacielem założyłas w połowie listopada ... to raptem 3 miesiące temu.
Czy od tego czasu zaszła jakaś znacząca zmiana w okolicznościach ?

6

Zapoznaj się, proszę, z regulaminem, zgodnie z którym problemy związane z jedną relacją opisujemy w jednym wątku. W oparciu o większą ilość danych znacznie łatwiej jest udzielić właściwej odpowiedzi. Ten temat zamykam, a Ciebie proszę o kontynuowanie któregoś z poprzednich oraz stosowanie do naszch zasad.
Z pozdrowieniami, Olinka

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Brak jakiegokolwiek kontaktu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024