Jak przyznać się do chłopaka mamie ? jak ją przekonać do niego? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak przyznać się do chłopaka mamie ? jak ją przekonać do niego?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1 Ostatnio edytowany przez lucynaxyz (2017-02-20 00:08:51)

Temat: Jak przyznać się do chłopaka mamie ? jak ją przekonać do niego?

Hej, może Wy jesteście w stanie coś mi poradzić.  smile

Od pół roku zaczęłam się spotykać z kolegą koleżanki. Na początku spotykałam go w większym gronie, wychodziliśmy wspólnie większą paczką . Opowiedziałam mamie o nim jako koledze , ale moja mama (nauczycielka) kojarzy go ze szkoły i ma o nim zdanie leniwego lekkoducha. Dodam, że nie jest już taki, wydoroślał. Powoli zaczęliśmy się spotykać tak że od pół roku zadecydowaliśmy, że będziemy się spotykać jako para.  Niestety bałam się przyznać do tego mamie, jest do niego nastawiona negatywnie. Wystarczy,  że wspomnę o nim   jako  koledze  albo że spędzę z nim czas to od razu zaczynają się kłótnie, wypominanie, że nie po to wychowywala mnie sama zebym takie towarzystwo miala , że zasługuje na kogoś wyjątkowego, ambitnego pracowitego, ktory da mi dostatnie życie itd.
Ja chcialabym spróbować mimo wszystko i zobaczyć jak taka znajomość się potoczy. Chciałabym móc go zaprosić do siebie, wyjść bez kombinowania że idę z grupą pouczyć się na studia itd. Dodam że mam 23, prawie 24 lata.  hmm
Jak powoli przekonywać mamę do niego? Jak powiedzieć jej, że chcę spotykać się z nim jako z chłopakiem, że  jest moim chłopakiem ? smile Jestem w końcu dorosła ! smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak przyznać się do chłopaka mamie ? jak ją przekonać do niego?

Dziewczyno ty masz 24 lata ??? A ja myślałem ,że 14.

3

Masz 24 lata i w końcu - jesteś dorosła nie będąc dorosłą smile.
Nie chciałabym urazić, ale przypominam sobie siebie - takie dylematy to ja miałam jak miałam 14 lat (znaczy jak przekonać mamę do chłopaka) - jak miałam 24 to wysiłek przekonania zostawiał mamie aby sama się przekonała - mogła mieć rację albo i nie smile smile smile.
Jeśli ten chłopak jest Twoim wyborem to się go trzymaj, chodź z nim na spacery, kochaj, całuj, płacz przez niego i się wkurzaj - i naucz się ponosić konsekwencje swoich wyborów,
nie wciągając w to mamy.
Twoje życie - sama je kształtuj i sama obrywaj cięgi. jeśli cenisz zdanie matki - to je weź pod uwagę i rozważ, swoje zdanie (oby wyrobione) wytłumacz mamie i wysłuchaj,że się z Tobą nie zgadza a potem rób swoje smile - no ewentualnie na końcu będzie : a nie mówiłam ?

4

Teufel napisał/a:

Dziewczyno ty masz 24 lata ??? A ja myślałem ,że 14.

To samo pomyślałam. Że znów jakaś małolata się nudzi i zakłada temat na forum dla dorosłych.

Autorko, wiesz, ze nie musisz się pytać mamusi ani o zgodę ani o jej opinię?

5

No właśnie jesteś dorosła...

lucynaxyz napisał/a:

Hej, może Wy jesteście w stanie coś mi poradzić.  smile

Od pół roku zaczęłam się spotykać z kolegą koleżanki. Na początku spotykałam go w większym gronie, wychodziliśmy wspólnie większą paczką . Opowiedziałam mamie o nim jako koledze , ale moja mama (nauczycielka) kojarzy go ze szkoły i ma o nim zdanie leniwego lekkoducha. Dodam, że nie jest już taki, wydoroślał. Powoli zaczęliśmy się spotykać tak że od pół roku zadecydowaliśmy, że będziemy się spotykać jako para.  Niestety bałam się przyznać do tego mamie, jest do niego nastawiona negatywnie. Wystarczy,  że wspomnę o nim   jako  koledze  albo że spędzę z nim czas to od razu zaczynają się kłótnie, wypominanie, że nie po to wychowywala mnie sama zebym takie towarzystwo miala , że zasługuje na kogoś wyjątkowego, ambitnego pracowitego, ktory da mi dostatnie życie itd.
Ja chcialabym spróbować mimo wszystko i zobaczyć jak taka znajomość się potoczy. Chciałabym móc go zaprosić do siebie, wyjść bez kombinowania że idę z grupą pouczyć się na studia itd. Dodam że mam 23, prawie 24 lata.  hmm
Jak powoli przekonywać mamę do niego? Jak powiedzieć jej, że chcę spotykać się z nim jako z chłopakiem, że  jest moim chłopakiem ? smile Jestem w końcu dorosła ! smile

Chciałbym coś powiedzieć o wieku (metryce) i dorosłości, a raczej jej braku ale to nie ma sensu... a podobno kobiety szybciej dojrzewają... -_-.
Powiedz mi co ma do waszego związku nastawienie wobec niego Twojej matki...? Ludzie się zmieniają, jedni na plus inni na minus - i ktoś kto nie bierze na to poprawki jest delikatnie powiedziawszy ograniczony. Ot taka moja głośna myśl.
Jeśli mając 24 lata boisz się powiedzieć matce o chłopaku z którym się dłużej spotykasz ( mając dylematy 14 latki jak ktoś już trafnie zauważył), tylko dlatego, że Twoja matka go zapamiętała ze szczenięcych czasów i jest do niego negatywnie nastawiona to niestety nie rokuje za dobrze dla waszej relacji - chodzi o Twój strach i brak zdecydowania. Skoro taka "pierdoła" jest dla Ciebie dużym problemem to strach pomyśleć co się stanie jeśli w waszym związku pojawi się mniejszy lub większy kryzys...

Następnie, to Ty decydujesz w jakim towarzystwie się obracasz, z kim sie spotykasz albo zwłaszcza z kim  potencjalnie sypiasz, to tylko i wyłącznie Twoja sprawa. Rodzice nie muszą wszystkiego akceptować... z moich obserwacji zawsze czasami znajdą dziurę w całym - jeśli tylko chcą.
Idąc dalej - chcesz próbować to próbuj. Ktoś ci broni? Po co kombinujesz?
Jak jej powiedzieć - wprost. Prosto z mostu.

Co do matki to ona sama się musi do niego przekonać, ty tego nie zrobisz za nią. Najlepiej na początek powiedz jej prawdę i niech się z tym oswoi - przygotuj się że reakcja może być różna.

Mówisz, że jesteś dorosła?? Wybacz ale jak dla mnie wydaje Ci się, że jesteś dorosła.
Ale to moje zdanie.

7

A ja dziewczyne rozumie.Byłam w podobnej sytuacji a moja mama potrafiła mi takie pranie mozgu zrobic ze nikt kto przezyl nie zrozumie.Powiem Ci tylko nie ulegaj mamie .Walcz o swoje ale tez staraj sie go dobrze poznac i byc w stosunku do niego obiektywna gdy juz to pierwsze zauroczenie minie.Dajcie sobie czas na poznanie sie.

8

Uniezależnij się od mamy, zacznij samodzielnie decydować o własnym życiu (i ponosić tych decyzji konsekwencje), a skończą się takie dylematy.

Moja mama też miała tendencje do nadopiekuńczości i kontrolowania każdego aspektu mojego życia - również towarzyskiego i uczuciowego. Wyprowadziłam się, zaczęłam żyć na własną rękę, popełniać błędy i je rozwiązywać poza jej kontrolą i problem zniknął jak ręką odjął. A jak czasem ma lekki nawrót, to wystarczy stanowcze przypomnienie, że to już nie ten etap naszych relacji. I wcale nie wiązało się to z kompletym zerwaniem więzi z mamą i śmiertelną obrazą na resztę życia. Także to jest do zrobienia, więc nie marnuj czasu. Bo póki co jesteś na najlepszej drodze do tego, by mama przeżyła za Ciebie Twoje życie - a to żadnej z was na zdrowie nie wyjdzie.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak przyznać się do chłopaka mamie ? jak ją przekonać do niego?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024