z kasztanowego koloru do brązu-HELP - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » z kasztanowego koloru do brązu-HELP

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: z kasztanowego koloru do brązu-HELP

hej Netkobietki,

w zeszłym miesiącu miałam dekoloryzację - aktualnie jestem posiadaczką kasztanowej czupryny, jednak nie czuje się dobrze w tym kolorze i już planuje coś poeksperymentować. Moje pytanie brzmi - czy gdybym położyła na ten kolor np. ciemny blond czy jasny brąz (szampon koloryzujący do 24 myć) rzeczywiście uzyskałabym coś chłodniejszego niż aktualnie? Zależy mi przede wszystkim na brązie, nie chce powracać do czarnego kolru jednak w tym kasztanie nie czuje się dobrze stąd moje pytanie. Czy lepiej jest iśc do fryzjera gdzie zostanie mi profesjonalnie nałożona i dobrana farba?

za wszelkie rady serdecznie dziękuję wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: z kasztanowego koloru do brązu-HELP

Będziesz miała kasztanowy połysk, bez względu na to, jaki kolor nałożysz teraz na włosy.
Jedynym rozwiązaniem jest zejście do blondu i wtedy położenie ciemniejszej farby.
P.S. Farba będzie szybko się spłukiwać, tak to już jest po dekoloryzacji.

3

Cyngli napisał/a:

Będziesz miała kasztanowy połysk, bez względu na to, jaki kolor nałożysz teraz na włosy.
Jedynym rozwiązaniem jest zejście do blondu i wtedy położenie ciemniejszej farby.

dzięki za odp!
no właśnie widzę że ta farba się strasznie szybko spłukuje i może mam halucynacje, ale ten kolor jest coraz bardziej rudy niemalże po każdym myciu włosów. Chyba bez ponownej wizyty u fryzjera nic nie wskóra;]

4

Nie kombinowałabym sama, szkoda włosów.

Fryzjer, ale dobry fryzjer.

5

PeachMelba napisał/a:
Cyngli napisał/a:

dzięki za odp!
no właśnie widzę że ta farba się strasznie szybko spłukuje i może mam halucynacje, ale ten kolor jest coraz bardziej rudy niemalże po każdym myciu włosów. Chyba bez ponownej wizyty u fryzjera nic nie wskóra;]

To nie halucynacje, tak już jest po dekoloryzacji. Daj włosom odpocząć ze 2 tygodnie, rób sobie odżywcze kąpiele do włosów. No i jeśli rudy faktycznie Ci nie odpowiada, to poszukaj dobrego fryzjera.

6

W ogóle rudawe farby bardzo szybko się wypłukują.

7

Małpa69 napisał/a:

Fakt. Najszybciej płowieją czerwienie. Katastrofa.

8

Cyngli napisał/a:
Małpa69 napisał/a:

Potwierdzam - jestem od lat czerwona/winna/burgundowa i zawsze szybko się te kolory wypłukują do rudości.
Ale że ja rudości lubię również, to mi to nie przeszkadza.

9

dzięki Dziewczyny za rady ;*;)

dam znać  jak efekt będzie jak zdecyduję się na zmianę!

10 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2017-02-17 18:52:29)

_v_ napisał/a:
Cyngli napisał/a:
Małpa69 napisał/a:

Potwierdzam - jestem od lat czerwona/winna/burgundowa i zawsze szybko się te kolory wypłukują do rudości.
Ale że ja rudości lubię również, to mi to nie przeszkadza.

Ja z tego powodu właśnie odeszłam od krwistej czerwieni, choć najlepiej się czułam właśnie w tym kolorze. Częste farbowanie wykończyło moje włosy. Aktualnie pozbywam się rudości systematycznie podcinając włosy.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » z kasztanowego koloru do brązu-HELP

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024