Profesjonalne kosmetyki fryzjerskie - używacie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Profesjonalne kosmetyki fryzjerskie - używacie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

1

Temat: Profesjonalne kosmetyki fryzjerskie - używacie?

Gdy jestem w salonie fryzjerskim zwracam uwagę na kosmetyki do włosów, które stosują fryzjerki. Różne pianki, mgiełki, odżywki, nabłyszczacze itp. Rzeczywiście, tuż po wyjściu, włosy wyglądają super i zawsze się zastanawiam, czy aby sobie takich cudeniek nie kupić... smile Tylko ceny w salonach sa  jak dla mnie kosmiczne hmm

Napiszcie, czy kupujecie, stosujecie i jak efekty?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Profesjonalne kosmetyki fryzjerskie - używacie?
Agn-3 napisał/a:

Gdy jestem w salonie fryzjerskim zwracam uwagę na kosmetyki do włosów, które stosują fryzjerki. Różne pianki, mgiełki, odżywki, nabłyszczacze itp. Rzeczywiście, tuż po wyjściu, włosy wyglądają super i zawsze się zastanawiam, czy aby sobie takich cudeniek nie kupić... smile Tylko ceny w salonach sa  jak dla mnie kosmiczne hmm

Napiszcie, czy kupujecie, stosujecie i jak efekty?

Właściwie stosuję tylko szampon i odżywkę. Jak ognia unikam tych mgiełek, pianek i lakierów, bo mnie później głowa swędzi big_smile Nie trawię big_smile
Ale mam długie włosy i jak ich nie spinam to stosuję nabłyszczacz z olejkiem arganowym i efekt jest naprawdę świetny. Trzeba tylko uważać z ilością, żeby zbytnio nie obciążyć włosów, No i ja stosuję na długość poniżej wysokości uszu.

3

Ja kiedyś kupowałam taki lakier do włosów, jak go jeszcze używałam... był w takiej białej butelce, kosztował około 30 zł i pachniał cudownie po prostu. Jakość też była duzo lepsza niz tych z drogerii. A tak poza tym to nic takiego nie uzywalam. Zawsze mi się podobają zapachy odżywek i szamponów, które są w salonach fryzjerskich. smile  W ogóle jeśli chodzi o włosy, to zapach dla mnie jest ważny big_smile Mój facet zawsze mówi, że ładnie mi włosy pachną, więc chyba nmaprawdę coś w tym jest big_smile

4

Ja kiedyś robiłam płukankę z lawendy, kwiatów. Pachniały wtedy naprawdę pięknie i dłużej niż po szamponie lawendowym.

5

Kochane . Pomozcie !
Wczoraj cos Mnie tknelo by rozjasnic wlosy w tani sposob zakupilam rozjasniacz firmy joanna . Miwlam na glowie pasemka robione u fryzjera dwa miesiace temu wiec odrost byl dosyc spory..
Nalozylam rozjasniacz trzymalam 30mimwyplukalam,wysuszylam patrze zomyko na odroscie...
Od lat Uzywam szamponu niebiesko joanna.
Wiec postanowilam go uzyc,rozprowadzilam nao calej glowie wymhlam po 15 minutach ,efekt na odroscie ten sam,nqyoniast pasma rozjasniane u fryzjera zrobily sie mega fioletowe ..
Dzis umylam wlosy tym samym szamponem lecz nalozylam go tylko na zolte  odrosty i sa nadal takie same. Co mam robic,pomozcie?? Moze jakas farba ,wydaje mi sie ze olukanki nie dzadzialaja. Dolaczam zdjecia

6

Kosmetyki fryzjerskie maja to do tego ze nakładają na włosy tzw film ,który daje tylko wrażenie zdrowych  włosów, w rzeczywistości tak nie jest a efekt tych kosmetyków utrzymuje sie tylko do następnego mycia. Polecam określić swoją porowatość włosów i dobrać odpowiednie maski i olejki do włosów, które po kilku razowym użyciu wpłyną w głab naszych włosów i pozostawią po sobie efekty wink Jesli chodzi o dobór kosmetyków do włosów to nalezy uważać ponieważ cena bardzo często nie idzie z jakością wink

Pozdrowionka smile

7

PotrzebnaPomoc napisał/a:

Kochane . Pomozcie !
Dolaczam zdjecia

Zdjęcie się nie dołączyło wink

8

Fryzjerskie najlepsze, dobrze, że sa też one ogólnodostępne, ostatnio kupilam nawet odżywkę i szampon do włosów od przykładowo powiedzmy -  loreal professionel. Wg mnie mają bardzo dobrej jakości produkty i do tego sa bardzo wydajne, fajnie się pienią, dobrze myją, a to moim zdaniem jest naprawdę bardzo wazne...

9

Tez mam od loreal produkty, ale ja mam wersję zieloną, aby objętość włosa była większa, zdecydowanie... ogólnie to linia professionel, bardzo dobrze wpływa na kondycję włosa, niezalęznie od tego jaki to szampon, on pielęgnuje od środka

10 Ostatnio edytowany przez Istotka6 (2021-03-19 22:43:41)

A mi się te fryzjerskie  w ogóle nie sprawdziły i dzis na ten temat wiem więcej, dlatego już ich nie używam.  Ok zapach niektórych jest obłędny,  ale to tyle.  Naturalnymi  kosmetykami osiągnęłam równowagę  PEH i moje niskoporowate nigdy tak dobrze  się nie prezentowały.  Bardzo polecam.  Dodatkowo  przy zmianie na naturalne  mam baby hair i objętość (jak na niskoporowate big_smile ) smile

11

Hmm istotka nie chwali,  ale nawet moja kolezanka tez chwali... jak tak chwalicie to gdzie kupiłyście w dobrej cenie ? Alegro ?

12

Ja akurat lubię kupować  stacjonarnie u producentów jak mam  taką możliwość,  ponieważ  mam możliwość  przetestowania  produktu przed zakupem,  mam na myśli  próbki, ale i naprawdę świetne promocje niedostępne przez internet

13

Nie. Tylko notino w tej kwestii, mam pewność ze tam te szampony są świeze i oryginalne

14

partisu napisał/a:

Nie. Tylko notino w tej kwestii, mam pewność ze tam te szampony są świeze i oryginalne

A co znaczy świeże? smile

Ja niedawno po wielu przetestowanych markach naprawdę odczułam różnicę między drogeryjnymi, a profesjonalnymi kosmetykami testując Amazon Keratin - taki zestaw szampon satin, z keratyną odżywka satin i serum z olejkiem arganowym - ostatnie świetnie działa na końcówki i takie szybkie wygladzanie, jak na przykład zadługo przetrzymasz włosy w ręczniku.

15

są też sklepy internetowe, gdzie można dostać produkty fryzjerskie. Ja miałam raz szampon, ale nie widziałam po nim różnicy. Następny razem zainwestuje w maskę lub odżywkę smile

16 Ostatnio edytowany przez aniuu1 (2021-04-19 23:14:28)

Aktualnie nie używam. Od jakiegoś czasu biorę suplementy (na włosy oraz magnez i witaminę D), bo czułam, że mam niedobór oraz leciały mi strasznie włosy. Zaczęłam też stosować laminację wlosów (żelatyną + plus odżywka) i u mnie to jest strzał w 10. Plus czasem oliwka i na codzień odżywka z drogerii, na chwilę po myciu włosów, żeby ułatwić rozczesywanie.

Wcześniej stosowałam maski L'oreala ze sklepu fryzjerskiego Serie Expert wzmacniające (kiedyś niebieska, a później po wycofaniu produktu różowa). Byłam zadowolona, ale mam wrażenie, że efekt nie był lepszy niż osiągam teraz pielęgnacją jak wyżej.

Moje włosy są cienkie, "ciężkie", gęste i trudno je rozczesywać.

17

serducho napisał/a:
partisu napisał/a:

A co znaczy świeże? smile

Ja niedawno po wielu przetestowanych markach naprawdę odczułam różnicę między drogeryjnymi, a profesjonalnymi kosmetykami testując Amazon Keratin - taki zestaw szampon satin, z keratyną odżywka satin i serum z olejkiem arganowym - ostatnie świetnie działa na końcówki i takie szybkie wygladzanie, jak na przykład zadługo przetrzymasz włosy w ręczniku.

Ja dostałam od przyjaciólki maske z tej firmy i efekt  widziałam juz po kilku uzyciach. Naprawdę widać różnicę miedzy profesjonalnym produktem, a drogeryjnym.

18

Ja stosuję kosmetyki, które mnie nigdy nie zawiodły i są używane przez fryzjerów smile Teraz testuję terapię proteinową! Efekt niesamowity wink
Zabieg odbudowuje i regeneruje włosy. ONE PROTEIN THERAPY może być stosowany na każdym
rodzaju włosów, ale w szczególności zalecany jest do włosów suchych, łamliwych i zniszczonych
zabiegami chemicznymi. Po zastosowaniu włosy będą podatne na stylizację i przestaną się puszyć w
wilgotnym środowisku. W dotyku staną się jedwabiste i delikatne, a wizualnie będą bardziej żywe i
błyszczące. Nie zawiera środków prostujących włosy i może być stosowana na każdym rodzaju włosów
- włosy kręcone pozostają kręconymi.
Produkt ONE PROTEIN THERAPY, oprócz keratyny i kolagenu, zawiera olej arganowy, olej z nasion
bawełny, olej ze słodkich migdałów, olej kukurydziany, olej z nasion słonecznika, olej z kiełków
pszenicy nierafinowany, olej z awokado, białka roślinne, alkohole tłuszczowe, antyoksydanty.

19

Na swoją serię kosmetyków jeśli chodzi o profesjonalne stosowanie postawiła także firma Chantal wprowadzając do sprzedaży Prosalon chantal com pl/produkty-profesjonalne/prosalon-professional/ Oczywiście kwestia indywidualnego wyboru.

20

Używam zwykłych drogeryjnych szamponów i kosmetyków do włosów. Zupełnie mi wystarczają. A wiadomo, że profesjonlane na pewno kosztują więcej. Nie wiedzę sensu przepłacać.

21

To masz szczęście, że takie kosmetyki są dla ciebie dobre. Mi niestety takie zwykłe szampony zniszczyły włosy. Teraz kupuję szampony bez SLES, do tego maski regeneracyjne takie stosowane przez fryzjerski (kupuję je w sklepie Itely - online) i w końcu moje włosy powoli odzyskuje zdrowy, piękny wygląd.

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Profesjonalne kosmetyki fryzjerskie - używacie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024