Wiarygodność testu ciążowego - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Wiarygodność testu ciążowego

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1 Ostatnio edytowany przez satiss (2017-02-14 17:02:05)

Temat: Wiarygodność testu ciążowego

Hej Kobietki,
zrobiłam test ciążowy dziś w 28 dc - wyszedł negatywny. Z partnerem nie staramy się o dziecko, ale jakoś się specjalnie nie zabezpieczaliśmy w tym cyklu. Mam ok 31-35 dniowe cykle, także okres powinien być za jakieś 3-5dni, nasze niezabezpieczone zabawy były 12 i 16 dc, owulacja nie wiem ok 19 dc podejrzewam, ale to bardzo niepewne, bo nie prowadzę kalendarzyka. 
Nie mam raczej żadnych objawów, no ale zdaję sobie sprawę, że możliwość ciąży jest.

Proszę o opinie doświadczonych dziewczyn, czy wynik dzisiejszy negatywny jest wiarygodny?

Chciałabym zacząć leczenie farmakologiczne, niezalecane w ciąży i nie wiem czy jeszcze się wstrzymać

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wiarygodność testu ciążowego

nie jest wiarygodny przed przwwidywaną datą miesiaczki. Nawet dobry test we wczesnym okresie moze dac wynik ujemny jezeli  w moczu bedzie niewielka ilosc hormonu.

3

Dzięki Iceni za odp., niby na teście jest napisane, że wykrywa ciążę już po 6 dniach od zapłodnienia czyli już się kwalifikuję do testowania, ale dla spokoju sumienia poczekam z tymi lekami

4

Ja na twoim.miejscu bym poczekala do dnia spodziewanej miesiaczki. Ewentualnie dla pewnosci jeszcze Beta z krwi:)

5

aga2016 napisał/a:

Ja na twoim.miejscu bym poczekala do dnia spodziewanej miesiaczki. Ewentualnie dla pewnosci jeszcze Beta z krwi:)

Dzięki Aga, już poczekam na okres, w szpitalu nieopodal beta kosztuje 39zł!

6

witajcie ponownie, okazało się, że test robiony 2 tyg po niezabezpieczonym stosunku nie jest wiarygodny.
Ja już się szykowałam na okres,  brzuch trochę  bolał, ale krwawienia nie było.
Zrobiłam test (39dc) i są dwie wyraźne kreski, pojawiły się po kilku sekundach.

7

No to nie wiem czy mam ci gratulowac  wink czy współczuć pecha, bo chyba leczenie trzeba bedzie przełożyć na czas dłuższy...

8 Ostatnio edytowany przez satiss (2017-02-24 23:35:22)

Iceni, no gratulować jak już się stało;) ja to jestem jeszcze w szoku, już się nastawiłam, że to jeszcze nie teraz,
cieszę się i jestem przerażona jednocześnie, narzeczony za to jest wniebowzięty i pęka z dumy

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Wiarygodność testu ciążowego

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024