Czy kobieta może zrobić pierwszy krok? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy kobieta może zrobić pierwszy krok?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Czy kobieta może zrobić pierwszy krok?

Witam wszystkie pomocne forumowiczki i nieśmiało proszę o radę. Mam już prawie 26 lat, nie  jestem obecnie w żadnym związku i jest mi z tym coraz bardziej źle. Na studiach pzrez znajomych spotkałam takiego chłopaka, z którym myślę mogłoby być między nami coś więcej. Po studiach jednak kontakt się urwał. Ja coraz częściej o nim myślę i żałuję, że nie rozwinęłam tej znajomości jeszcze na studiach, gdy była ku temu większa możliwość. Mam go w znajomych na fb i coraz częściej mam myśli, aby do niego pierwsza napisać. Jednak nie wiem za bardzo jak zacząć i czy wogóle wypada po prawie 1,5 roku braku kontaktu, nawiązać pierwsza rozmowę. Przecież nie napiszę po takim czasie pytania: "co słychać?" Jestem osobą dość nieśmiałą, nie wiem jak do niego zagadać i czy nie wyjde na głupią i zdesperowaną. I czy wogóle on będzie szanował to, wiadomo faceci wolą zdobywać...
Bardzo proszę Was forumowiczki o radę.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy kobieta może zrobić pierwszy krok?

To, że do niego napiszesz pierwsza, nie oznacza zaraz, że nie dasz mu się zdobywać. Przecież nie zapraszasz go od razu do swojego życia, do siebie, czy do swojego łóżka... Nie martw się o to, teraz to trochę inaczej wygląda. Tego rodzaju "zaczepka" nie jest przecież zobowiązująca. Jeśli nic innego Cię z nim nie może łączyć, o co mogłabyś zapytać, to takie ogólne pytania tylko wchodzą w grę. Pamiętaj, że tak naprawdę niczego nie tracisz, a żałować możesz i gdybać długo. Po co?

3

happy_bear7777 napisał/a:

Witam wszystkie pomocne forumowiczki i nieśmiało proszę o radę. Mam już prawie 26 lat, nie  jestem obecnie w żadnym związku i jest mi z tym coraz bardziej źle. Na studiach pzrez znajomych spotkałam takiego chłopaka, z którym myślę mogłoby być między nami coś więcej. Po studiach jednak kontakt się urwał. Ja coraz częściej o nim myślę i żałuję, że nie rozwinęłam tej znajomości jeszcze na studiach, gdy była ku temu większa możliwość. Mam go w znajomych na fb i coraz częściej mam myśli, aby do niego pierwsza napisać. Jednak nie wiem za bardzo jak zacząć i czy wogóle wypada po prawie 1,5 roku braku kontaktu, nawiązać pierwsza rozmowę. Przecież nie napiszę po takim czasie pytania: "co słychać?" Jestem osobą dość nieśmiałą, nie wiem jak do niego zagadać i czy nie wyjde na głupią i zdesperowaną. I czy wogóle on będzie szanował to, wiadomo faceci wolą zdobywać...
Bardzo proszę Was forumowiczki o radę.

Nie kontaktowaliście się 1,5 roku, w tym czasie może on kogoś już znalazł? ale o tym się dowiesz jeśli  napiszesz do niego choćby na fb, a czy dziewczyna pierwsza może zaczepiać? mamy XXI wiek,dzisiaj prawie wszystko wypada, a to że jesteś nieśmiała ,fb nie pokaże wink nie obawiaj się niczego tylko napisz do niego,że np chciałabyś pogadać o przeszłości,zapytać co robi,jak mu się wiedzie? itd  i że chętnie byś się z nim spotkała na taką pogawędkę jeśli on oczywiście ma ochotę i czas. Jeśli Ci na nim zależy,nie zwlekaj tylko napisz do niego,wtedy wszystko się wyjaśni.....Powodzenia..:) bo do odważnych świat należy smile

4

To fakt, faceci lubią zdobywac.

Ale nie widzę nic zlego i nachalnego gdy to kobieta podejmie inicjatywę rozmowy smile

5

nie napiszesz to się nigdy nie dowiesz

6

czemu odbierasz napisanie do kogoś jako wstęp do związku, poprostu chcesz poznać to poznajesz, określanie się na tym etapie bo nie napisze  pierwsza to strzał w stopę, nie przewidzisz czy akurat z nim cię coś połączy, przecież nie znasz go lepiej

7

Może zrobić pierwszy krok ale takich kobiet jest mało, większość znasz lubi silnych i pewnych siebie facetów i własnie takie głupie zagadanie pokazuje już, że mamy do czynienia z mężczyzną a nie chłopcem który się boi wszystkiego - i to dlatego my czekamy na ten pierwszy krok z reguły.

8

Dla mnie to kobieta zdecydowana, która wie czego chce

9

Malinowska89 napisał/a:

Może zrobić pierwszy krok ale takich kobiet jest mało, większość znasz lubi silnych i pewnych siebie facetów i własnie takie głupie zagadanie pokazuje już, że mamy do czynienia z mężczyzną a nie chłopcem który się boi wszystkiego - i to dlatego my czekamy na ten pierwszy krok z reguły.

Coś tu nie halo, jak można utożsamiać lęk przed wszystkim, niepewność faceta przez to że nie zagadał do kobiety to nie wchodzenie w burzę z piorunami a poznawanie drugiej osoby tu są inne motywy

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy kobieta może zrobić pierwszy krok?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024