Niebawem samotna mama wita - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » POZNAJMY SIĘ ... » Niebawem samotna mama wita

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Niebawem samotna mama wita

Dzien dobry, mam nadzieję że znajdę na forum dobre dusze które wspomagą mnie w tym trudnym dla mnie czasie. Jestem przed rozwodem. On chce ja nje chcę.  Nie chcę ze względu na dziecko.
Nasze małżeństwo to byla sielanka. 5 lat szczęścia. 12 stycznia moj mąż wybuchł. Na proste pytanie nie umial odpowiedziec. Zaczal od ublizania. Zwyzywal i kazal sie wynosic. Mieszkanie jest jego ojca. Ale to my rok temu zaczelismy je remontowac. A pol roku temu sie wprowadzilismy. Nigdy nie bylam tu zameldowana. IMaz nie rozmawia ze mna. Nie tlumaczy co sie stalo. Powiedzial ze jestem śmieciem.  Serce i dusze mu oddalam. Czuje sie okropnie. Mam okropne mysli. Przychodze po pomoc...

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2017-01-21 19:36:47)

Odp: Niebawem samotna mama wita
tonsilova napisał/a:

Dzien dobry, mam nadzieję że znajdę na forum dobre dusze które wspomagą mnie w tym trudnym dla mnie czasie. Jestem przed rozwodem. On chce ja nje chcę.  Nie chcę ze względu na dziecko.
Nasze małżeństwo to byla sielanka. 5 lat szczęścia. 12 stycznia moj mąż wybuchł. Na proste pytanie nie umial odpowiedziec. Zaczal od ublizania. Zwyzywal i kazal sie wynosic. Mieszkanie jest jego ojca. Ale to my rok temu zaczelismy je remontowac. A pol roku temu sie wprowadzilismy. Nigdy nie bylam tu zameldowana. IMaz nie rozmawia ze mna. Nie tlumaczy co sie stalo. Powiedzial ze jestem śmieciem.  Serce i dusze mu oddalam. Czuje sie okropnie. Mam okropne mysli. Przychodze po pomoc...

Nie chcesz rozwodu ze względu na dziecko. Hm... .
Twój jm (jeszczemąż) zaczął Ci ubliżać, kazał się wynosić, uważa Cię za śmiecia. Na pewno, według Ciebie, dziecko wychowywane w takiej atmosferze będzie miało dobre warunki? Na pewno czuć się będzie bezpiecznie? Na pewno nauczy się, na czym polega szacunek do drugiej osoby?

Proszę, nie zasłaniaj się dzieckiem i nie używaj go do usprawiedliwienia swej chęci pozostania u boku człowieka, który ani Cię kocha, ani szanuje.

3

na pewno jest jakiś powód czemu się tak zachowuje  może ma kochankę ? Nie pozwól nikomu aby Cię obrażał i nie pozwól aby dziecko było wychowywane w ciągłych kłótniach, wyzwiskach i braku szacunku

4 Ostatnio edytowany przez klische (2017-06-11 11:01:17)

tonsilova napisał/a:

5 lat szczęścia. 12 stycznia moj mąż wybuchł. Na proste pytanie nie umial odpowiedziec. Zaczal od ublizania. Zwyzywal i kazal sie wynosic.

Nie ma tak, ze "bez powodu".
Albo:
- to efekt manifestacji problemow psychicznych
- nie wiesz wszystkiego...
- albo, wiesz, ale nie piszesz nam wszystkiego...

Dziecko, to nie zaslona dymna ani karta przetargowa.  Wiem, co mowie. Nie teoretyzuje. Rozumiem, ze obawiasz sie trudow samotnego zycia, ale da sie smile
Nie rozpisuje sie, bo czekam na ciag dalszy...

Teraz zobaczylam, kiedy byl ten temat zalozony yikes....skasowac posta?...kwiatki wstawic? big_smile big_smile

5

Rozumiem, że jesteś w trudnej sytuacji życiowej ale...... Nikogo do uczuć nie zmusisz pochyl głowę nad swoim i życiem, małżeństwem i odejdź z godnością prawdziwej kobiety.Dziecko wychowa się lepiej, gdy mamusia z czasem odzyska równowagę duchową.Jeśli facet Cię nie chce, to nie spada! A Ty walcz w życiu o to co najlepsze dla Ciebie.Warto jednak uzyskać szczerą informację czemu, On dokonał takiego wyboru.Nigdy nie zostawaj tam gdzie Cię nie chcą!

Pewne rzeczy się po prostu w naszym życiu dzieją ☺ i powinniśmy  je zaakceptować. Niezależnie od tego czy są one zgodne z naszymi oczekiwaniami czy też nie. Z czasem przekonasz się że małżeństwo "na siłę" nie ma sensu a tym bardziej miłość "na siłę". Rozwód to nie koniec świata choć jest to jeden z najtrudniejszych problemów życiowych. Nie mniej jednak masz dla kogo żyć ☺ i masz dla kogo walczyć. Ale nie o małżeństwo którego Twój mąż nie chce a o własną godność i niezależność. A wiesz dlaczego? Ponieważ zasługujesz na to co najlepsze ☺
Nie zapominaj o tym ☺

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » POZNAJMY SIĘ ... » Niebawem samotna mama wita

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024