Czy miałbym szansę u kobiety jeśli posiadam dziecko ?? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy miałbym szansę u kobiety jeśli posiadam dziecko ??

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Czy miałbym szansę u kobiety jeśli posiadam dziecko ??

Witam. Tak jak w temacie. Ogólnie to już z tematu wiadomo że jestem facetem. Chciałbym się Was dziewczyn doradzić czegoś.

Obecnie mam 21 lat i mam pewien dylemat.
Chodzi o to ze byłem z dziewczyną 2 lata w związku i jest ona 3 lata młodsza ode mnie.
Układało się nam świetnie na początku i nie będę ukrywał ze to był mój pierwszy poważny związek w życiu.

Po około 7 miesiącach tego związku ona chciała mieć że mną dziecko....

No i po niecalych 2 miesiącach słuchania tego wszystkiego o tym wszystkim ze jestem wspaniałym facetem i ze ze mną chce to dziecko i ciągle mówienie ze damy radę.....

Po prostu miałem klapki na oczach i byłem w niej BARDZO ZAKOCHANY zdecydowałem się na to by zostać ojcem. (Pomijam fakt że nie zarabiam dużo i nie mam mieszkania na własność nie mówiąc o niej ).

7 miesięcy starań , 9 miesięcy oczekiwań i 5 miesięcy bycia razem we trójkę.....

Po tym czasie w pewną sobotę powiedziała mi ze nie chce ze mną być.... ze to koniec....

Bo nic do mnie już nie czuję....

No i chciałem się dowiedzieć czy miałbym szansę znalesc kogoś mając dziecko z moją EX.

Nie jesteśmy razem już miesiąc ponad i raczej po tym jak mnie od tak z dnia na dzień zostawiła nie zamierzam do niej wracać. Nawet ze względu na dziecko.

Od tego czasu coś się ze mną dzieje dziwnego.
Po prostu czuję że czegoś mi brakuje w życiu.
Gubię się w myślach i spotkanie ze znajomymi nic mi nie daje.

Widuję się z dzieckiem i jestem szczęśliwy ale brakuje mi w tym czegoś i jest to uczucie staszne i ciężko mi się z tym żyje mimo tego że się ocknalem z poprzedniego związku....

Czekam na wasze opinie i z góry dziękuję za wyrozumiałość.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy miałbym szansę u kobiety jeśli posiadam dziecko ??

Mam pytanie czy w jakiś sposób spodziewałeś się tego iż ciebie zdradzi  ? Pytam poważnie.

3 Ostatnio edytowany przez krzywda12 (2017-01-17 05:15:06)

authority napisał/a:

Mam pytanie czy w jakiś sposób spodziewałeś się tego iż ciebie zdradzi  ? Pytam poważnie.

Szczerze to do teraz nie jestem pewien czy miała zamiar czy to zrobiła. Wiem że przy rozstaniu powiedziała mi ze dla niej nie ma to już sensu. Chciałem odwrócić tą nieszczesliwa sytuację ale na próżno.

No cóż ....

Nie mogłem nic zrobić poza zaakceptowaniem tego mimo wszystko.

P.S. Jest błąd w temacie. Zapomialem dodać "innej" Przepraszam smile

4

krzywda12 napisał/a:
authority napisał/a:

Szczerze to do teraz nie jestem pewien czy miała zamiar czy to zrobiła. Wiem że przy rozstaniu powiedziała mi ze dla niej nie ma to już sensu. Chciałem odwrócić tą nieszczesliwa sytuację ale na próżno.

No cóż ....

Nie mogłem nic zrobić poza zaakceptowaniem tego mimo wszystko.

P.S. Jest błąd w temacie. Zapomialem dodać "innej" Przepraszam smile

To "innej" jest raczej niepotrzebne - po prostu jesteś Ojcem i nic w tym złego.
Pomijam wszystkie inne aspekty życia (sytuacja uczuciowa, finansowa itp) - dziecko absolutnie nie jest przeszkodą do załozenia nowego związku. Ba - trójka dzieci również nie jest problemem patrząc na moją baaardzo szczęśliwą koleżankę.

5

dziecko - nie wyklucza Cie jako partnera
glupota - juz tak

6

Zanim zaczniesz się starać o drugie dziecko - błagam, dorosnij.
Ci do pytania - nie. Dzieci nie są przeszkodą. Mój  M. sam ma 3.

7

_v_ napisał/a:

dziecko - nie wyklucza Cie jako partnera
glupota - juz tak

Nic dodac, nic ujac.
I zadbaj o to dziecko, bo Twoja byla, o ile dobrze licze, jest jeszcze niepelnoletnia, i tez nie za madra.

8

Niektórym przeszkadzają dzieci, innym nie - jak to w życiu. Na pewno dla pewnych kobiet jest to już dość skomplikowana sytuacja, np. przez to, że masz pewne zobowiązania, ograniczenia. Ale wiele nie będzie widziało w tym nic złego. Nie mam tylko pewności co do tego, czy młode dziewczyny do końca chcą takich relacji. Bo wymaga to pewnej dojrzałości, ale to też znów - zależy od człowieka.

9

Dzięki za odpowiedź wszystkim big_smile

10

A jestes pewien ze to Twoje dziecko? Moze sie puscila z innym i dobrze wie ze to jego, a ze wstyd jej sie przyznac, to wywoluje w Tobie poczucie winy. Sprawdzic grupe krwi Twoja, baby i dziecka i sprawdzic czy mozliwa jest taka kombinacja. No chyba ze wolisz bulic alimenty za nie swoje dziecko to czekaj biernie.

11

RavenKnight o tym samym pomyślałam. krzywda12 sprawdź to.
Facet z dzieckiem nie jest problemem dla innej kobiety. Ale brak dojrzałości już tak. A twoja decyzja o powołaniu nowego życia w tak młodym wieku świadczy, że nie do końca jesteś dorosły.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy miałbym szansę u kobiety jeśli posiadam dziecko ??

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024