Jak się dostać z Dworca Centralnego w Warszawie na lotnisko Okęcie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Jak się dostać z Dworca Centralnego w Warszawie na lotnisko Okęcie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1

Temat: Jak się dostać z Dworca Centralnego w Warszawie na lotnisko Okęcie

Wkrótce czeka mnie podróż marzeń. wink

Aby ją zrealizować najpierw muszę dojechać do Warszawy, na Dworzec Centralny, potem na Okęcie.

Jak najlepiej się tam dostać? Zainteresowana jestem raczej transportem publicznym. Ewentualnie może ktoś mi poda namiar na tanią, aczkolwiek solidną, sprawdzoną korporację taxi.

Będę wdzięczna za sugestie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak się dostać z Dworca Centralnego w Warszawie na lotnisko Okęcie

jeśli chcesz jechać ZTMem to najlepiej sprawdź na jakdojade (pl) smile

3

Pociąg z dworca Śródmieście lub z centralnego.

4 Ostatnio edytowany przez Kasia-Kicia (2017-01-16 15:08:08)

Jezdzi bezposredni autobus 175 z dworca centralnego pod sam terminal na Okeciu.
Rozklad jazdy dostepny na stronach ZTM.

Bilet normalny kosztuje 4,40 z ulgowy 2,20 PLN.
Jezdzi co 20 minut - ostatni o 23.00 jakos.
jest tez autobus nocny N32.

Jesli nie ma korkow to podroz trwa ok. 30 minut pewnie.

Naprawde nie ma potrzeby brac taksowki. Dojazd jest doskonaly, a to "najlepesza" linia w miescie. W tym sensie ze najnowsze autobusy etc.

Milej podrozy marzen:)

5

175 - potwierdzam - tylko trzeba uważać na kieszonkowców

6

Bardzo Wam dziękuję! smile

7

Jest też opcja jazdy szybką koleją miejską (linia S2 i S3) z peronu dworca prosto pod terminal. Pociągi odjeżdżają mniej więcej co 20-40 minut.

8

I_see_beyond napisał/a:

Aby ją zrealizować najpierw muszę dojechać do Warszawy, na Dworzec Centralny, potem na Okęcie.

Najprościej przejść na dworzec Warszawa Śródmieście (można prosto z peronu ZEJŚĆ schodami w dół, bo tam jest bezpośrednie połączenie między dworcami! tylko musiałabyś sprawdzić KTÓRY koniec... Powiem tak - jeśli pociąg będzie jechał od W-wy Wschodniej - to trzeba się cofnąć W TYŁ peronu. Jeśli od strony W-wy Zachodniej to koniec peronu na wprost, zgodny z kierunkiem poruszania pociągu) i pojechać SKM S2 relacji Sulejówek Miłosna - Lotnisko Chopina.

9

Anhedonia napisał/a:
I_see_beyond napisał/a:

Najprościej przejść na dworzec Warszawa Śródmieście (można prosto z peronu ZEJŚĆ schodami w dół, bo tam jest bezpośrednie połączenie między dworcami! tylko musiałabyś sprawdzić KTÓRY koniec... Powiem tak - jeśli pociąg będzie jechał od W-wy Wschodniej - to trzeba się cofnąć W TYŁ peronu. Jeśli od strony W-wy Zachodniej to koniec peronu na wprost, zgodny z kierunkiem poruszania pociągu) i pojechać SKM S2 relacji Sulejówek Miłosna - Lotnisko Chopina.

A skonczyl sie juz remont torow?
Bo tam byl jakis remont jak bylam latem I byly zastepcze autobusy.

10

Lato było dość dawno temu...
Żadnego remontu obecnie nie ma.

11

Niestety na Okęcie nie jechałam, tylko do Modlina... Ale przeczytaj: http://www.magazyn-turysty.pl/jak-dojec … warszawie/ tu jest napsiane jak się dostać z centrum Warszawy na lotnisko. Ja uważam, że najlepiej to wziąć taksę, ubera albo wgl wynająć samochód.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Jak się dostać z Dworca Centralnego w Warszawie na lotnisko Okęcie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024