Czwarte cc - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czwarte cc

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Czwarte cc

Witam, jestem tu nowa, piszę bo mam pytania, a może akurat ktoś coś więcej wie na ten temat. Jestem po dwóch cc. Bardzo chcę mieć więcej dzieci. wiem, że trzecie też będzie cc, a co dalej? czy możliwe są kolejne cięcia? jakie to niesie z sobą ryzyko? bo mój lekarz już mi zapowiedział, że po trzeciej ciąży kolejne będzie odradzał. Może ktoś ma większe doświadczenie i przeżył kilka operacji więcej ode mnie. piszcie co dalej... co planować? i czy w ogóle można planować....

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czwarte cc

Czesc. Aa z jakich powodow masz cc? Nie ma szans na rodzenie SN?

3

Lezalam na sali z dziewczyna po 4 cc, lekarze okazywali jej swoje niezadowolenie jak moglea dopuścić do kolejnej ciąży. Kręcili głowami, mówiąc ze to niebezpieczne

4 Ostatnio edytowany przez chomik9911 (2017-01-12 11:08:49)

To jest po prostu niebezpieczne i zagraża Twojemu życiu. 3 dzieci nie wystarczy? patrz na swoje zdrowie a nie tylko instynkt. Ktoś musi te dzieci wychować.. Jasne, że będą kobiety które urodziły 4 cc , ale będą i takie co im się nie poszczęściło. Po co ryzykować?

5

Mi też lekarka mówiła ze max 3 cc. Ale są takie które i miały 4 cc, niestety niesie za sobą to duże ryzyko. Głównie takie że blizna może Ci się rozejść, pęknąć. Różnie może być.

6

wszystko zalezy od stanu blizny. Znam panie po 5 cc ale znam takie którym pekła blizna w drugiej ciazy takze nie ma reguły

7

Stan blizny zależy od tego jak Cię przy danej cc zszyje lekarz. Mi np przy pierwszej cesarce robotę spaprali- dosłownie. W efekcie przy drugiej cesarce okazało się że blizna zaczęła się rozchodzić- na szczęście nie pękła ale ściana macicy w miejscu blizny była bardzo bardzo cienka. Lekarz przy drugiej cc powiedział że przy pierwszej szycie było źle wykonane,źle pozszywane i wg. Ale oni przy cesarce każdą poprzednią bliznę i zrosty wycinają więc gdybym np w przyszłości zaszła w ciąże to mogłoby się okazać że blizna byłaby w lepszej kondycji niż przy drugiej cesarce. Wiadomo jednak że wycinając każdą bliznę przy cesarce macicę się osłabia i każda kolejna cesarka jest obciążona większym ryzykiem.

8

Nie mogę rodzić siłami natury z powodu ułożenia bioder, przy pierwszej ciąży próbowałam, jednak skończyło się cc. Bardzo bym chciała mieć więcej dzieci , dużą rodzinę i dlatego takie pytanie...z blizną po pierwszej cesarce nie było problemu-lekarz mówił, że wszystko ładnie było zrośnięte.

9 Ostatnio edytowany przez dantek (2017-01-18 20:51:53)

mikimouse a nie myślałaś w takiej sytuacji o adopcji?
Mnie lekarka w ciąży mówiła również że stan blizny/jej rozciągnięcia w ciąży zależy również od wielkości dziecka w brzuchu, ale jakby nie było to każdy lekarz po 3 cc będzie kolejną odradzał ponieważ taka ciąża jest ciążą wysokiego ryzyka.

10

mikimouse, ja muszę się zgodzić z przedmówczyniami. Osobiście znam dziewczynę, która miała 4 cesarki i wszystko jest ok. Ale czytałam tez o przypadkach pęknięcia blizny w trakcie którejś ciąży po cięciu.

Rozumiem potrzebę posiadania dużej rodziny, ale to jest instynkt, który można zaspokoić też inaczej. Pamiętaj, że masz już dwoje dzieci, trzecie w drodze. Kolejne ciąże będą traktowane jako zagrażające Twojemu życiu.... I może się okazać, że przez to,m że będziesz chciała mieć dużo dzieci, Twoje maluchy zostaną bez mamy.... Ja bym chyba nie ryzykowała....

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Czwarte cc

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024