Cześć, w przyszłym roku wybieraj się na stomatologie na CMUJ do Krakowa.
Problem w tym że mam 22 lata stąd moją pytanie - jak myślicie czy dużo jest osób zaczynających studia na tym kierunku i na medycynie w Krakowie 2,3 lata po maturze. Nie mam problemu z dogadywaniem się z młodszym studentami, ale chciałabym mieć chociaż kilku rówieśników.
Proszę o odpowiedzi i pomoc
A czy aby przypadkiem nie jest ważna sama chęć studiowania, a w związku z tym cel tego? Znajomi mogą być dzisiaj, jutro ich nie będzie, a Ty ze swoim życiem i sposobem na nie pozostaniesz. Skup się na sobie. Poza tym - te kilka lat różnicy to nie jest aż taka przepaść.
- jak myślicie czy dużo jest osób zaczynających studia na tym kierunku i na medycynie w Krakowie 2,3 lata po maturze.
Sporo jest takich osób. Sama znam co najmniej dwie spośród przyjaciół mojego syna. Zapewne dlatego, że niektórzy nie dostają się za pierwszym razem. Zatem, bez obaw, tacy też będą.
Nawiasem mówiąc, osoby młodsze 2-3 lata, to jeszcze nie taka straszna różnica wieku
22 lata serio? Jakbyś miała 42 tobyś się mogła martwić różnica wieku, ale tak? Studiowałam już z osobami o 10 lat starszymi i jakoś nikomu nie przeszkadzalo.
22 lata serio? Jakbyś miała 42 tobyś się mogła martwić różnica wieku, ale tak? Studiowałam już z osobami o 10 lat starszymi i jakoś nikomu nie przeszkadzalo.
U mnie były osoby 19 lat i osoby 60 plus nikt nie miał problemu z dogadaniem się.
Bez problemu na pewno znajdziesz rówieśników. Ja studiując na roku miałam przedział wiekowy od 19 do 35 lat.
U mnie było bardzo dużo osób w tym wieku rozpoczynających studia. Do dzieła!
Zawsze na studiach trafiają się osoby starsze, które poprawiały maturą, albo np. najpierw poszły do pracy. Także nie ma się czym przejmować 2- 3 lata to nie taka duża róznica.
Mnie też się wydaje że wiek jeśli chodzi o studiowanie nie odgrywa najmniejszej roli A jak masz 22 lata to nie ma się czym martwić
10 2017-02-09 03:26:12 Ostatnio edytowany przez Romekk92 (2017-02-09 03:26:30)
Pod koniec studiow dowiedzialem sie od kolegi ze zrezygnowal ze swiecen na ksiedza i ma 30 lat. Niedlugo bierze slub. Studiowalismy na politechnice ja i on mielismy brody wiec nawet sie nie spodziewalem ze jest starszy ode mnie o 6 lat takze spoko
U nas w pracy chłopak ma 24 lata i chce startować na studia. Na kierunku u nas też była osoba koło 40 roku życia i parę osób koło 30. Marzenia nie znają granicy wiekowej. Powodzenia.
W Polsce jest bardzo ściśle ustalona linia czasowa. Szkoła od-do, potem od razu studia, potem ślub, a potem dziecko. Jak się z czymś spóźnisz o rok, czy 2 to już dziwne jest. Mieszkam w UK i tu ludzie dojrzali robią kursy, idą na studia, zmieniają karierę po 15 latach pracy w danej branży. Nikogo to nie dziwi. Każdy chce sobie poprawić.