jak zaczac rozmowe z dziewczyna o jej przeszlosci - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » jak zaczac rozmowe z dziewczyna o jej przeszlosci

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1 Ostatnio edytowany przez marcin.walewski (2016-12-27 00:36:29)

Temat: jak zaczac rozmowe z dziewczyna o jej przeszlosci

Wiem, ze nie powinna mnie przeszlosc jej interesowac, ale zaczynam sie bac,  mamy po 24 lata, ja mialem 3 partnerki, ona byla przez 6 lat z jednym chlopakiem, potem w ciagu pol roku miala 10 kolesi, w tym kilka trojkatow. Tlumacze, to sobie, ze to przeszlosc i nie powinno mnie to interesowac, ale nie do konca umiem.

Pogodzilbym sie ztym, ale dowiedzialem sie przypadkowo ze brala udzial w trojkatach, napomknela mi tez o chorym ukladzie, z jednym z tamtych kolesi itp.
Zaczynam sie troche bac, czy to dobrze ze jestem tak ciekawski, jak zainicjowac taka rozmowe?

Chccialem zaczac, ze mysle o niej powaznie, ale zaczynam sie bac jej przeszlosci, ze cos skrywa, cos co moze w przyszlosci stanowic duzy problem,
tylko czy ona mnie nie wysmieje, za to? Co polecacie netkobiety?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jak zaczac rozmowe z dziewczyna o jej przeszlosci
marcin.walewski napisał/a:

Wiem, ze nie powinna mnie przeszlosc jej interesowac, ale zaczynam sie bac,  mamy po 24 lata, ja mialem 3 partnerki, ona byla przez 6 lat z jednym chlopakiem, potem w ciagu pol roku miala 10 kolesi, w tym kilka trojkatow. Tlumacze, to sobie, ze to przeszlosc i nie powinno mnie to interesowac, ale nie do konca umiem.

Pogodzilbym sie ztym, ale dowiedzialem sie przypadkowo ze brala udzial w trojkatach, napomknela mi tez o chorym ukladzie, z jednym z tamtych kolesi itp.
Zaczynam sie troche bac, czy to dobrze ze jestem tak ciekawski, jak zainicjowac taka rozmowe?

Chccialem zaczac, ze mysle o niej powaznie, ale zaczynam sie bac jej przeszlosci, ze cos skrywa, cos co moze w przyszlosci stanowic duzy problem,
tylko czy ona mnie nie wysmieje, za to? Co polecacie netkobiety?

Nie rozmawiać. Poznać taką, której przeszłości bać się nie będziesz.

wielokropek, ale zakochalem sie..., boje sie jednak ze to wierzcholek gory lodowej, ze ona ukrywa cos jeszcze.
Chyba jednak lepiej postawic teraz wszsytko na jedna karte, zapytac wprost i najwyzej dowiem sie czegos co mnie ostudzi, strace ja ale za wczasu, a nie po slubie.

4

Boisz się jej przeszłości, wyobrażasz sobie różne rzeczy na jej temat, nie akceptujesz jej przeszłości seksualnej. To jest wierzchołek góry lodowej. Przy byle okazji, przy byle drace, by jej dokopać, wypominać będziesz jej przeszłość. Daj kobiecie spokój.

Wlasnie wielokproetk, to nie tak - wiem o jej 2 trojkatach, zaakceptowalem to. Kazdy ma jakas przeszlosc, to jest ok, nie jestem niedojrzalym maloatem.
Ale wiem, ze obracala sie w towarzystwie, lekarzy ktorzy cpaja itp, wiem ze ja nie szanowali a ona sie dawala tak robic, powoli im wiecej z nia rozmaawiam, wydaje mi sie ze przedstawial o sobie najbardziej lajtowa wersje siebie, ze tak naprawde te dwa trojkaty to poczatek gorszych rzeczy, o to mi chodzi.

6 Ostatnio edytowany przez marcin.walewski (2016-12-27 00:56:57)

p.s
jestem bardzo tolerancyjny, to nie jest problem typu ona miala 5 partnerow, ja 2 partnerki i mam problem, bo nie o to chodzi.
zaakceptowanie tych 2 trojkatow, nie wierzylem w to, a jednak przemilczalem rok udalo sie, drazni mnie tylko to jak o tym napomni, mowilem jej.

obserwujac ja, to jak daje sie w lozku "szmacic" - choc na to nie pozwalam, a moglbym z nia zrobic wszystko to mnie przeraza...,
to z kim sie spotykala wczesniej, to wszystko sklada sie w zla calosc,  zaczyna mnie to przerazac, bo boje sie ze w koncu mi to powie, po slubie, itp i cos we mnie peknie, sa pewne granice...

Postaraj sie mnie zrozumiec.

7

Daj kobiecie spokój to znaczy uwolnij ją od siebie i konieczności składania zeznań dotyczących przeszłości.

Upokarzać można na wiele sposobów, Twój jest szczególnie wredny.

OK, rozumie - dziekuje za rade.
Rozumiem, ze ty np. nie mialbys z tym problemu gdyby w trakcie zwiazku, wychodzily takie kwiatki? Rozumiem, ze to ja przesadzam?

9 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2016-12-27 01:03:47)

W trakcie żadne kwiatki, jak to nazwałeś, nie wychodziłyby (i nie wyszły). Dla mnie przeszłość jest przeszłością i nigdy nie zadałam żadnego pytania na ten temat, jego przeszłość seksualna mnie nie interesowała i nie interesuje, a on nie był i nie jest zainteresowany moją przeszłością.

10

rozumiem, czyli nie podchodzicie do tego tematu i nie ma kompletnie problemu, tak wlasnie moja dziewczyna podchodzi.
moze to jest jakis sposob...

11 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2016-12-27 01:14:11)

Nie ma problemu, bo... nie ma problemu. Mój mąż nie jest moją własnością, a ja nie jestem jego.
Nie ma żadnego powodu ani prawa, dla którego którekolwiek z nas miałoby dopytywać się o sprawy, które miały miejsce przed naszym poznaniem się. Żadne z nas nie jest osobą, która w jakikolwiek sposób chciałaby być cenzorem drugiej.

12

o mamo,kolejny tolerancyjny, ktory by zaakceptowal

skąd się takie typy biorą?

13

Marcinie!
Zdanie kobiet Cię nie interesuje, więc po co o nie pytasz?
Zaakceptowałeś przeszłość swojej dziewczyny więc więcej nie pytaj. Nie zaakceptowałeś, więc odejdź i daj jej żyć. Związku i tak nie zbudujesz bo do tego potrzebne jest zaufanie a tego nie masz. Chyba że traktujesz ją jako ciepłą wkładkę do łóżka. Wtedy czym więcej doświadczenia tym lepiej ale znów nie ma sensu pytać. Korzystaj póki zmęczona takim dupkiem nie odejdzie.

14

jestem kobietą i mogę powiedzieć na własnym przykładzie.
O przeszłości należy wiedzieć, ale nie należy się w nią zagłębiać bo to może zniszczyć związek smile Jeśli się w nią zagłębiamy to powoduje to że osobę widzimy przez pryzmat przeszłości, a nie jaką jest teraz osoba. przeszłość nie może byc plamą w życiorysie partnera. Więc albo zapytasz i  zaaakceptuj jej przeszłość albo odejdź- bo nic się na tym nie zbuduje, Mówię to na moim przykładzie smile Mój związek rozwalił się przez ciągłe wypominanie tego co było, mimo iż bardzo chciałam ułożyć sobie życie z tym facetem smile Dodam, że nikogo nie zdradziłam w przeszłości ani nikogo nie sprzywdziłam , miałam trochę większą ilość partnerów niż ez dziewczyny mojego chłopaka.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » jak zaczac rozmowe z dziewczyna o jej przeszlosci

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024