Prawo lub lewo - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Prawo lub lewo

Witam!

Postanowilam napisać ponieważ potrzebuję porady osób z zewnątrz. Jestem z chłopakiem 1,5 roku i bardzo bym chciała aby ten związek przeskoczył na kolejny level a mianowicie wspólne mieszkanie. Rozmawiałam z moim chłopakiem już wiele razy na ten temat i na ogół nie mogliśmy sie dogadać. On niby chce a niby nie. Obecnie mieszka już drugi rok z kolegą i też twierdzi, że czas najwyższy się wynieść ale konkretów brak. Udalo mi sie z nim jak by ustalić ze najlepiej było by wyprowadzić się kwiecień/maj ale on wciąż mówi ok ale niczego nie mogę obiecać. Wkurza mnie takie gadanie bo jak się bardzo chce to można wszystko tym bardziej, że jeszcze kilka miesięcy zostało żeby sobie wszystko ułożyć. Ja obawiam się niestety, że On mi mówi to co ja chce usłyszeć i do zamieszkania razem predko nie dojdzie. Postanowiłam sobie, że poczekam góra do maja i jak nie wywiąze się z tego co mówił to bede musiała się z nim rozstać tylko czy aby na pewno ultimatum albo mieszkamy razem albo to koniec jest dobre ? Proszę o porady. Dodam, że ja mam 24 lata on prawie 26.

Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Prawo lub lewo

Nie, takie postawienie sprawy nie jest ani dobre, ani też do końca w porządku. Jeśli Ty nie byłabyś gotowa na zamieszkanie razem - czy chciałabyś być postawiona przed takim wyborem? Pewnie wtedy albo powiedziałby, że idziecie inną drogą albo zrobiłby coś, co nie do końca byłoby zgodne z nim i nie miałabyś bajki w tym nowym mieszkaniu. Dlaczego tak bardzo Ci na tym zależy? Nie możesz jeszcze poczekać aż faktycznie się zastanowi? Może obawia się tego, to w końcu poważna decyzja i wiążąca.

3

Naprawdę chcesz żeby on to zrobił bo Ty tak chcesz, a nie dlatego bo tak czuje?

4

Nie naciskaj, on sam musi podjąc decyzję. Odpusc na jakiś czas i wtedy powinien coś z tym zrobić. Postawienie ulimatum nie jest dobre dla faceta uwierz mi.

5

Ktoś sie pytal czemu mi na tym zalezy... Datego ze marze o tym zeby móc po prostu dzielić z nim swoje zycie bo go kocham. Po drugie to jemu u kolegi jest wygodnie bo nikt go nie kontroluje a do tego mieszka za free po co więc mieć problemy z dziewczyną ? Ostatnio zauwazyłam, że on mnie nie traktuje poważnie. Jesteśmy wlaśnie swieżo po klótni o co ? O wyjazd jego z kumplem do Pragi. Sytuacja wyglada tak,że miał w zeszlym roku problemy finansowe ( stracil prace ) i nie mial funduszy na wakacje i siedzial w domu. Ja zeby byc solidarna nigdzie nie pojechalam tez bo wiedzialam ze bedzie mu przykro jak ja bede sie bawic a on nie.Tak wiec cale wakacje przesiedzialam w Warszawie w swojej cudownej pracy. Teraz kiedy stoi juz lepiej z kasa proponowalam mu jakies wyjazdy na weekend zebysmy troche czasu spedzili razem i mieli troche prywatnosci  to zawsze bylo cos na nie. Dodam, ze nigdy nie mielismy wspolnych wakacji nie liczac wyjazdu do jego domu rodzinnego na mazury. Zaproponowal kumpel on od razu jedzie.  Zaproponowalam wiec, czy nie moge pojechac z nimi tym bardziej, ze maja zwiedzac a nie pic jak to maja w zwyczaju. To oczysiscie nie bo on chcial z tym kolega spedzic czas sam na sam bo sie rzadko widuja a okazuje sie ze w cale sami nie jada... Zlewa mnie calkowicie on. Przepraszam za brak polskich znakow.

6

Ty chcesz z nim mieszkać ,bo Ty go kochasz , Ty chcesz z nim spędzać cały czas...
Z Twoich postów wynika ,że On chce być wolnym ptakiem ,On chce spedzać czas z kumplami, On nie bardzo chce spędzać czas z Tobą...
Dosyć jasno postawiona sprawa....

7

No skoro chce byc wolnym ptakiem to po co w ogole szukal dziewyny do stalego zwiazku?
No cos w tym jest bo czasem mowi, ze on sie dusi i w ogole a w sumie kazdy z nas ma swoje zycie swoja prace nie widujemy codziennie sie czasem tylko w weekeny i on juz sie dusi... Zeby sie czasem potem bidulek nie udusil

8

Jak to po co? Tak jest najłatwiej smile
Ma dziewczynę więc jak akurat ma ochotę to sie z Tobą spotyka - nie musi poznawać nowych ,ganiać za takimi i wysilać się...
Dusi się pomimo,że nie widujecie sie codziennie ,a Ty chcesz go "zmusić" do wspólnego mieszkania? Czarno to widzę...

9

To przykre, ze to tak wyglada troche

10

beza.1992 napisał/a:

I co Ci doradzić?Hmmm....... ja myślę ,że z tej mąki chleba nie będzie. Macie przeciwstawne priorytety,mijacie się kompletnie ot i wszystko.

11

Teufel napisał/a:
beza.1992 napisał/a:

I co Ci doradzić?Hmmm....... ja myślę ,że z tej mąki chleba nie będzie. Macie przeciwstawne priorytety,mijacie się kompletnie ot i wszystko.

nie umiem go zostawić może to wina niskiej samooceny i strachu, że tak łatwo nikogo nie poznam.

12

beza.1992 napisał/a:
Teufel napisał/a:
beza.1992 napisał/a:

nie umiem go zostawić może to wina niskiej samooceny i strachu, że tak łatwo nikogo nie poznam.

A ile  ty dziecko masz lat ? Po  nicku widzę ,że 25 toż to  jeszcze całe życie przed Tobą .

13

beza.1992 napisał/a:

No skoro chce byc wolnym ptakiem to po co w ogole szukal dziewyny do stalego zwiazku?
No cos w tym jest bo czasem mowi, ze on sie dusi i w ogole a w sumie kazdy z nas ma swoje zycie swoja prace nie widujemy codziennie sie czasem tylko w weekeny i on juz sie dusi... Zeby sie czasem potem bidulek nie udusil

Nie to, żebym go broniła, ale strasznie wąsko pojmujesz "duszenie". To nie tylko przebywanie ze sobą non stop, ale pewna postawa (spędzenie wakacji w pracy i oczekiwanie za to wdzięczności, ciągłe namawianie na wspólne zamieszkanie pomimo tego, że facet nie jest gotowy). Nie wiem jak wyglądają Wasze relacje na co dzień, jednak moim zdaniem to da się wyczuć, gdy ktoś się kogoś uczepił, bo ma niską samoocenę. Nic z tego nie będzie.

14

Tak mam 25 lat więc nie uważam ,że ze mnie jest aż takie dziecko tongue Tak jak ktoś pisał wiem, że mam niską samoocene ale nie wiem skąd to wynika ponieważ jakoś w życiu sobie radzę, jakoś w miarę wyglądam, nie jestem, aż taką cichą myszką. Jedyne z czym miałam zawsze problem to własnie relacje damsko-męskie.
Ja po prostu wyczuwam, że on ma zbyt dobrą sytuację mieszkaniowa teraz i dlatego nie chce a nie dlatego, że nie jest psychicznie gotowy,a uważam tak dlatego, że co prawda którki ale miał juz epizod mieszkania ze swoją byłą dziewczyną no ale im nie wyszło więc nie był by to dla niego taki pierwszy raz. Co do wyjazdów jego beze mnie to już mam to w sumie gdzieś.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024