Pomocy, jak odbudowac stracone zaufanie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Pomocy, jak odbudowac stracone zaufanie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Pomocy, jak odbudowac stracone zaufanie

Dzień dobry,
Mam problem,  z którym nie umiem sobie poradzić..
Mam 23 lata, moja matka urodziła mnie jak miała 22, wiec bardzo dużo czasu w dzieciństwie spędziłam u dziadków i praktycznie wychowała mnie babcia. Niestety na rozpieszczona księżniczkę. Dodatkowo babcia była alkoholiczka i jak die upiła to obgadywała mojego ojca ze jest gownem i zniszczył życie mojej matce. Jak byłam starsza nawiązałam z matka bardzo silny kontakt - np jak miałam z 13 lat to ona opowiadała mi o facetach, z którymi zdradzała ojca.. ja z kolei bałam się mojego ojca bo był bardzo surowy. Kontakt z matka miałam świetny do lipca tego roku. W 2014 spotkałam faceta o 14 lat ode mnie starszego, bardzo się zakochaliśmy, zamieszkaliśmy razem a rok później urodziła się nasza córeczka. Moja matka była zadowolona ale wciąż mnie kontrolowała, dzwoniła codziennie i wypytywała. Namówiła mnie tez żeby dziecko miała podwójne nazwisko a ja mam nie brać ślubu. W lipcu tego roku pojechałam z dwiema koleżankami na pare dni na wyjazd żeby odpocząć, mój chłopak został z dzieckiem. Ja trochę poszalałam na wyjeździe i go zdradziłam. On o wszystkim się dowiedział i był wściekły. Ja nie chciałam się przyznać i przez 2 tyg lawirowalam i zmieniałam wersje. On wreszcie się wkurzył, wyrzucił moje ubrania i biżuterię (pamiątki po babci), a mnie z domu boso, w krótkiej piżamie, bez pieniędzy, z dzieckiem na ręku. Pojechałam wiec do mojej matki 120 km taksówka. Musiała za to zapłacić a była noc. Następnego dnia zabrałam jej samochód, zostawiłam jej córkę i wróciłam do domu żeby pogodzić się z facetem. Cały dzień go przekonywałam i w końcu mi wybaczył. W międzyczasie moja matka wysłała za mną policję bo nie odbierałam telefonu a ona podobno"bała się" ze coś mi sie stanie. Mastepnego dnia było gorzej,  bo jak wróciłam po córkę powiedziałam matce ze nie będę się z nia kontaktować bo muszę ratować związek. Ona wygadała to mojej koleżance z która byłam na wyjeździe a mój narzeczony nie chciał jej widzieć. Ona próbowała się ze mną skontaktować bez skutku aż wreszcie przyszła do nas do mieszkania po 22. Chłopak powiedział żeby poszła ale ona nie chciała, dziecko się obudziło, zrobiła się awantura. Wezwaliśmy policję, koleżanka im powiedziała ze jestem ograniczona przez chłopaka. Jeszcze okazało się ze moja matka wynajęła detektywa a koleżanka chciała nagrywać narzeczonego żeby go sprowokować żeby ja uderzył.Ja nic nie potwierdziłam ani zaprzeczyłam a oni założyli mu niebieska kartę. Teraz bardzo żałuje bo mogłam zareagować a wstydziłam się przed koleżanka. To jesteś porządny facet a teraz ciągają go po policji i ośrodkach pomocy, on nie może tego wytrzymać. Dodatkowo ma do mnie żal i twierdzi ze wymyśliłam to moja matka żeby odebrać dziecko. On mi nie ufa, nie chce ze mną być. A ja bardzo się boje być bez niego, nie wytrzymam tego. Poza nim nie mam nikogo. Do matki i koleżanki się nie odzywam, nienawidzę ich za to ze spowodowały te kartę.. co robić pomocy, zeby chlopak odzyskał zaufanie? Iść do prawnika? Może da się anulować niebieską kartę? Czy ktoś miał podobne problemy? Proszę o pomoc.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pomocy, jak odbudowac stracone zaufanie

Jeśli chcesz dla niego dobrze, to się po prostu wyprowadź i nigdy, przenigdy nie wracaj. Nie pakuj go w swoje bagno.

3

Nana666 napisał/a:

Jeśli chcesz dla niego dobrze, to się po prostu wyprowadź i nigdy, przenigdy nie wracaj. Nie pakuj go w swoje bagno.

Piszesz by się wyprowadziła od ojca ich dziecka??? hmm

Autorko..korzystalas kiedyś z pomocy psychologa?

4

Najpierw popracuj nad soba.Psycholog, terapia..
A pozniej starajj sie odzyskac jego zaufanie.

5

Nana666 napisał/a:

Zgadzam się.
Powinnaś w końcu przejąć odpowiedzialność za swoje własne życie, a nie spychać jej na innych.

Odejdź, zajmij się dzieckiem i sobą. Psycholog wskazany. Potem ew. próbuj rozmawiać o powrocie z ojcem dziecka.

6 Ostatnio edytowany przez bullet (2016-12-19 10:33:18)

Cyngli napisał/a:

...
Powinnaś w końcu przejąć odpowiedzialność za swoje własne życie, a nie spychać jej na innych.

Odejdź, zajmij się dzieckiem i sobą. Psycholog wskazany. Potem ew. próbuj rozmawiać o powrocie z ojcem dziecka.

oby to był trolll
... być może w obecnej sytuacji lepszym by było, by wychowaniem dziecka zajął się ojciec ... dla dobra dziecka, tak by autorka miała czas zająć się sobą.
Trzeba dorosnąć i przestać zrzucać winy na osoby trzecie, wnioskuję z tego co napisała, że kłopoty się zaczęły od zdrady, JEJ zdrady, a reszta to konsekwencje tego właśnie.
Zawalcz najpierw o siebie dziewczyno, tu masz najwięcej do zrobienia.
Jak wspomniała Cyngli - trzeba zacząć podejmować decyzje samodzielne, przede wszystkim PRZEMYŚLANE, a ponadto przyjąć do wiadomości, że ponosi się konsekwencje wypowiadanych słów i podjętych działań.

7

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.. Wzięłam je sobie bardzo do serca i powoli godzę się z myślą, że muszę odejść. Spróbuję skupić się na dziecku.

8

Mam jeszcze tylko jedno pytanie, skoro mam się z nim rozstać, a on powiedział, że nie życzy sobie nigdy żadnego kontaktu ani ze mną, ani z dzieckiem, to czy lepiej będzie jeśli pogodzę się z matką, mimo że jest taka dominująca, czy lepiej nie?

9

Matka działa na Ciebie toksycznie. Już lepiej zdaj się na pomoc społeczną - jest właśnie dla tych, którzy mają problemy. Nie naprawisz swojego życia, kiedy ktoś na bieżąco będzie je psuł.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Pomocy, jak odbudowac stracone zaufanie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024