Mysle o innym, lecz nosze pierscionek... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mysle o innym, lecz nosze pierscionek...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Mysle o innym, lecz nosze pierscionek...

Czesc Wam! Jestem tu nowa. Mam nastepujacy problem. Chcialabym sie dowiedziec, co Wy o tym myslicie…

Niedlugo blizej mi do trzydziestki niz do dwudziestki. Po skonczyonych studiach znalazlam prace i wyprowadzilam sie ze studenckiego mieszkania, ktore dzielilam przez ostatni rok studiow z narzeczonym. Jestesmy dopiero 3 lata ze soba, ale uznalismy, ze chcemy sprobowac jak nam sie zyje wspolnie w mieszkaniu. Ta probe zdalismy celulujaco. Jestesmy para, ktora sie polaczylo po smierci mojego ojczyma. Bylam wtedy w zwiazku z innym, ale on nie potrafil mnie wesprzec i wtedy postanowilam sie z nim rozstac. Moj narzeczony jest naprawde dobrym facetem. Jest tez przyjacielem, z ktorym mozna i sie powyglupiac i powaznie porozmawiac. Mozna z nim popic i szalec cala noc, ale tez pojechac do rodzicow na niedzielny obiad. Jak dla mnie ideal, mimo, ze ma problemy z urazem postraumatycznym. Ale to nie jest dla mnie zaden problem, bo go szczerze kocham. Od pol roku zyjemy na odleglosc, poniewaz on pisze prace inzynierska i pracuje w miescie, w ktorym studiowalismy, a ja sie wyprowadzilam do do miasta, ktore jest o 2h drogi od niego. Widzimy jednak sie czesto. On pracuje jeden tydzien, a drugi pisze prace inzynierska i mieszka u mnie. Weekendy tez spedzamy ze soba. U nas nie ma raczej rutyny. W lozku tez jest wszystko super…

Ale mialam sen, ktory siedzi mi w glowie. Ale ten sen opisze troche pozniej.

Na pierwszym roku studiow uwiklalam sie w zwiazek, ktory sie po roku rozpadl. Chlopak mnie rozczarowal kompletnie i nie chcialam juz wiecej zadnego zwiazku. Pracowalam nocami jako kelnerka, a w dzien wyklady. Nie mialam czasu na takie rzeczy. Bylam samotna troche i wtedy zaczelam sie spotykac z pewnym chlopakiem. Znalam go dluzej, ale zawsze go omijalam. To byl facet, ktory mial na koncie wszystkie zenskie studentki z naszej meskiej uczelni. Caly czas mnie podrywal, a ja go nie znosilam. Ale pewnej nocy, po pracy w restauracji, poszlismy z kolegami do baru studenckiego. Byl swietny wieczor i on tez tam byl. Wtedy wpadlam na genialny pomysl, zeby go rozgrzac i zostawic. Wzielam go ze soba do domu i calowlismy sie. Gdy zrobilo sie zbyt goraco powiedzialam mu, ze musi isc bo mam rano wyklady. Plan sie powiodl, ale nastepnego dnia gdy wytrzezwialam zrozumialam, ze to bylo dziecinne. W tym czasie chodzilam czesto po pracy na piwo do tego baru. I wtedy zaczelismy tez wiecej ze soba rozmawiac, tanczyc i flirtowac. Byl bardzo przystojny, troche metroseksualny (czyli nie moj typ). Wiedzialam, ze to nie material na chlopaka. Ale mimo wszystko zaczelismy ze soba sypiac. Odrazu powiedzialam mu, ze nie jestem glupia i to bedzie tylko znajomosc do lozka. On oczywiscie sie ucieszyl. I tak to trwalo 3 miesiace. Spotykalismy sie w nocy, gdy moja wspollokatorka szla spac. Trzymalisym to w ukryciu, bo nie chcialam, zeby inni mysleli, ze wpadlam na takiego podrywacza. Ale w koncu poznalam faceta, w ktorym sie bardzo zauroczylam i postanowilam zerwac z mym kochankiem. On powiedzial jedynie, ze szkoda, ale czulam, ze to go troche zabolalo. Niestety moj nowy obiekt westchnien wyjezdzal na studia i postanowilismy tej znajomosci dalej nie kontynuowac. Mimo wszystko postanowilam, ze jestem gotowa emocjonalnie na nowy zwiazek i chce sie w koncu z kims zwiazac. I to mi sie udalo na niecaly rok, a teraz od 3 lat jestem w szczesliwym zwiazku z mym narzeczonym.

Wroce teraz do mojego snu. Snil mi sie wlasnie moj kochanek. Snilo mi sie, ze znow tanczylismy w barze i flirtowalismy. Przytlulalismy sie ukradkiem i pilnowalismy, zeby nikt nas nie zobaczyl. Teraz mam motyle w brzuchu jak mysle o nim. Jak to mozliwie, ze zauroczylam sie w kims na odleglosc??? Jak lezalam obok niego 4 lata temu to nie mialam tego typu uczuc. A teraz mam straszna ochote z nim znowu poflirtowac i spotkac. Wiem, ze jak sie spotkamy to, ze wyladujemy predzej czy pozniej w lozku. Nie wiem czy brakuje mi tego studenckiego zycia, czy po prostu brakuje mi czegos w zwiazku. Nie wiem czy to uczucie jest zwiazane z tym, ze tesknie za tymi imprezami i beztroskim zyciem. Dalej chodze na imprezy, ale to juz nie jest to samo co kiedys. Byc moze wiaze z tym kochankiem wspomnienia ze studiow… Byc moze brakuje mi tej swobody, ale nie jego. Nie wiem… Chcialabym z nim porozmawiac, ale tego nie powinnam robic, bo bym tez nie chciala, zeby moj nerzeczony z innymi dziewczynami flirtowal… Nie wiem czy jesli z nim poflirtuje to minie mi ta chec.. Byc moze tak i bede miala spokoj. Nie wiem… Mialyscie tak kiedys? Ze zaczelyscie myslec o kims, ale to przeszlo?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mysle o innym, lecz nosze pierscionek...

Ja będąc w związku tak nie miałam i nie mam.  Nie czuję potrzeby flirtowania z kim innym...

3

Powiem krótko myślę że skoro masz idealnego narzeczonego to radziłabym żebyś tego sie trzymała nie myślała o innym bo jak zrobisz błąd to sumienie Cie zagryzie a jak on się dowie to stracisz takiego ideała a myślę ze skoro Go kochasz to nie chcesz stracić i będziesz żałowała.

4

I jeszcze jedno tez miałam podobną sytuacje ze myślałam o kimś będąc w związku ale to byla tylko zabawa.. Napewno nie warta żeby wrócić do tego znowu...i martwic się ze partner sie dowie.skoro układa Ci się w związku to tego się trzymaj

5

Dziekuje Wam! Mimo wszystko zaczelam pisac z nim. I powiem Wam, ze rozmowa tyczyla sie jedynie spraw zawodowych i tego co sie teraz u nas dzieje. Chwila ekstytacji, czegos nowego i mi chyba przeszlo... Dalej nie wiem czemu nagle cos takiego poczulam. Jestem szczera i honorowa. Nigdy bym go nie zdradzila. Ale chcialam sie dowiedziec czy to normalne, ze bedac z kims fantazjuje sie o kims innym. Nie chce mojego partnera o tym informowac, bo byc moze ma to zwiazek nie z naszym zwiazkiem, ale wlasnie z tym, ze stalismy sie nagle doroslymi ludzmi, ktorzy maja obowiazki i prace.... Wiecie co mam na mysli? Moze moje motyle w brzuchu byly z tesknoty za dawnym zyciem, a nie konkretnie za tym mezczyzna. Ale chyba sie przyznam do tego... Bo powiem Wam, ze czesto uzywamy naszych telefonow np. jesli nie moge odpisac lud odebrac telefonu robi to on. A usuwac wiadomosci jest dziecinne. Jesli odrazu mu powiem to bedzie wiedzial, ze to co ja z tym innym pisalam nie jest tajemnica, a jedynie odswiezeniem wspomnien o studiach.

6

No nie zapomnij mu też powiedzieć co was łączyło - na pewno doceni Twoją szczerość.

Co jest dziecinnego w usuwaniu wiadomości ?
Niepotrzebne wiadomości niepotrzebnie zajmują pamięć w telefonie.

7

Jesteś ogromnie niedojrzała, nie zastanawiałaś się nad tym, że dla Ciebie to z pewnością jeszcze nie czas na ślub i zakładanie rodziny ?
Pod wpływem czegoś tak durnego jak sen podejmujesz kontakt z byłym kochankiem i zaczynasz się zastanawiać nad swoim życiem ?
Wybacz, ale bardzo to niepoważne.
w
Z tego co piszesz jasno wynika, że przechodziłaś od partnera do partnera i od relacji do relacji - i najwyraźniej brakuje Ci tej dynamiki w obecnym życiu.

8

IsaBella77 napisał/a:

Z tego co piszesz jasno wynika, że przechodziłaś od partnera do partnera i od relacji do relacji - i najwyraźniej brakuje Ci tej dynamiki w obecnym życiu.

I tu masz racje! To ze to niedojrzale to  nie wiem czy sie zgodze. Mam kolezanki, ktore sa o dyche starsze i maja juz mezow i dzieci i maja czasami tez takie mysli, ze jakby to bylo na jeden dzien znow byc wolnym. Ale kiedy czlowiek jest dojrzaly? Moze wlasnie brakuje mi dynamiki i tu nie chodzi o moj zwiazek. Jak wychodzimy gdzies to nie zwracam uwagi na innych. Nie chce tego. Przed narzeczonym bylam w sumie inna. Potrafilam sie angazowac uczuciowo, ale potrafilam tez na boku flirtowac. Od 3 lat jestem grzeczna z wyboru. I teraz znow ta chec przyszla i dlatego sie zaniepokoilam. Dodam jeszcze, ze po smierci ojczyma zakochalam sie w moim narzeczonym. Jak kiedys sie rozstalismy (to bylo wynikiem jego traumy z dziecinstwa, czego wtedy jeszcze nie wiedzialam) to bylam wrakiem. I nie moglam tego przezyc. Nigdy za facetem nie lecialam, ale do niego skamlalam jak pies. Wiem, ze po odejsciu ojczyma odrazu przelalam ta milosc na mojego narzeczonego. I gdy odszedl czulam sie jakbym znow kogos stracila. Zapchalam dziure po ojczymie wlasnie narzeczonym. I teraz po 3 latach w koncu pogodzilam sie ze smiercia i znow jest wszystko tak jak kiedys. I od tego czasu nie mysle juz tak natretnie o slubie. Boje sie, ze moja glowa zrobila mi psikusa. Juz zaczynam kwestionowac moj zwiazek... Nie potrafie juz niczego rozroznic... Po smierci ojczyma widzialam jak cierpiala moja mama i ze to byla jej milosc zycia. I w koncu chcialam tez tak mocno kogos kochac. Ale co jesli moj zwiazek opiera sie jedynie na tym, ze stracilam ojczyma? Chce byc szczera w tym co robie, ale jesli to wszystko bylo iluzja. Chyba potrzebuje porady psychologa...

Niestety, ale prawda jest taka, ze pod wpływem presji jaka odczuwasz zaczynasz sie zastanawiać czy dobrze robisz i szukać na sile ostatnich chwil adrenaliny zanim na zawsze zamkniesz sie w klatce zwanej małżeństwem. Jednak jeśli robisz to teraz to po ślubie będzie tylko gorzej, a jeśli faceta zdradzasz (nie fantazjujesz o tym, bo od fantazji jeszcze nikt nie ucierpiał) to go po prostu nie kochasz. I nie mowię tu o zdradzie typu pocałowanie przypadkowego faceta po alkoholu tylko z premedytacja zaplanowanej i powtarzanej zdradzie, ktora powinna być sygnałem, ze związek należy skończyć. Dlaczego twój narzeczony czy maz ma żyć z kobieta, ktora szuka innych, jeśli moze mieć taka dla ktorej będzie całym światem? Nie odbieraj mu tej szansy, tak samo jak sobie na zaspokojenie swoich potrzeb.

10

Pozostaje jedno wyjście.
Powiadom, Autorko, swojego narzeczonego, że terminy i zobowiązania nie są dla Ciebie.
Skoro wybrałaś wierność tym razem, zrobiłaś coś wbrew sobie, nieprawdaż?
Uczciwość z Twojej strony spowoduje, że narzeczony stanie się byłym narzeczonym najprawdopodobniej.
Będziesz wolna.
By spróbować, aby skumulowane wspomnienia i fantazje, przekształciły się w dążenie do związku z gościem "z obrazka".
Nie wiem, czy tego chcesz, ale starasz się jednocześnie, by do takich wydarzeń doszło.
Przynajmniej, jeszcze narzeczony, złudzeń pozbędzie się wcześniej.

11

Nie jest to do końca w porządku, powinnaś porozmawiać o tym w delikatny sposób ze swoim parnterem

12

Fineczko ... to tak jakby narzeczony był dla Ciebie tzw. emocjonalnym plasterkiem po utracie ojczyma.
Związki budowane na takiej własnie podstawie, prędzej czy później weryfikuje czas i proza życia. Może własnie tak jest w Twoim przypadku ?

Pisząc o dojrzałości miałam raczej na myśli dojrzałość emocjonalną i odpowiedzialność za drugiego człowieka.
Człowiek dojrzały jest odpowiedzialny za własne wybory i decyzje.
Czyli - nikt nas nie zmuszał do wychodzenia za mąż, do rodzenia dzieci. I pewnie, że każda żona i mama ma czasem sympatyczne rozkminy z Clooneyem w roli głównej.
Ale nie każda poddaje w wątpliwość swój związek z tego powodu.
Nie każda zaczyna wątpić w swojego wybranka, tylko dlatego, że miała mokry sen z udziałem ex.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Mysle o innym, lecz nosze pierscionek...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024