facet pyta / wielki problem z przeszloscia kobiety - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » facet pyta / wielki problem z przeszloscia kobiety

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1 Ostatnio edytowany przez mailmikealexander (2016-12-02 16:49:01)

Temat: facet pyta / wielki problem z przeszloscia kobiety

Witam,

Mam taki typow problem dla faceta, nie moge zniesc przeszlosci jak pomysle o przeszlosci mojej kobiety.
Jestesmy ze soba 2 lata, mamy po 30 lat, wszystko jest idealnie, w koncu jestem w zwiazku, gdzie nikt mnie nie kontroluje daje wolna reke itp.

Niestety moja kobieta ma troche zanizone poczucie wlasnej wartosci, mimo ze jest atrakcyjna bardzo, swego czasu bardzo latwo ja faceci namawiali na seks, miala z 20 partnerow, i to jesczze przeboleje,
ale ma tez 2 kolegow, z ktorymi sie dalej zadaje - wczesniej pozowala dla nich nago (jeszce zaakceptuje), ale uprawiala z nimi 4-5 razy seks w dwojke, dod. Ci kolesie jej jakos specjalnie nie szanowali, to mnie tez bardzo boli
, jak o tym pomysle zalewa mnie krew, wiem ze to przeszlosc, ale jak pomysle ze mam z nia zalozyc rodzine itp.
Jak o tej tym wszystkim i pomysle, tj cale uczucie ktore do niej mam, umiera - nie moge na nia spojrzec, i sie brzydze, nie wiem co robic mam, psycholog, czy co?

Nie wiem moze zostalem tak wychowany, ale ja mialem partnerek malo, nie dlatego ze jestem malo atrakcyjny czy cos, wrecz prezciwnie - sznowalem sie, bo nie chcialem spac na lewo i prawo, i traktowac seksu jak sportu.

NetKobiety co proponujecie w tej sytuacji? Bo nie wiem co robic, a w koncu albo trzeba sie oswiadczyc, zalozyc rodzine albo powiedziec pass, i nie krasc jej czasu i sobie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: facet pyta / wielki problem z przeszloscia kobiety

Jeżeli Ci na niej zależy, to pójście do psychologa może być dobrym wyjściem. Nie jest pewne czy wtedy przestanie Ci to przeszkadzać, ale może tak być, może inaczej na to spojrzysz. Warto pamiętać, że to przeszłość i czy teraz jest wobec Ciebie w porządku. Piszesz, że nadal ma zaniżone poczucie wartości. Jak teraz u niej to wygląda?

truskawka, dzieki,

no bede musial isc, ale nie potrafie wybaczyc, jak o tym pomysle krew mnie zalewa, tymbardziej ze ona mowie ze teog nie zaluje, ze bylo fajnie, nie tak dobrze jak ze mna ale fajnie i nie zaluje ze tego zrobila, mimo ze potem nie mogla chodzidz przez dwa dni.
nie wiem jak to opisac, ale po czyms takim to czuje wrecz zlosc, nigdy tak nie mialem, mam tak pierwszy raz a jestem bardzo liberalny do wszelakich spraw, zwiazkow itp.

boje sie ze nie bede umial o tym zapomniec, i w pewnym momencie, po slubie czy przed przyjdzie frustracja i powiem basta, koniec.

4

No zobacz. Chodzić nie mogła, a jednak przyszła do takiego trola jak Ty, także nie trać nadziei.

a co do jej wartosci,
- podciagnalem je na maxa, wyciaglem z kompleksow, wszystkiego, wrecz zbudowalem na nowo. jest pewna, usmiechnieta, ona troche upatruje we mnie kogos kto ja pokochal, zaakceptowal jaka jest, nie miewa depresji itp.
Ja tego tak nie upatruje, wydaje mi sie ze w koncu spotkala kogos kto jest normalny i tyle, chyba ze zrobilem to nieswiadomie, ale coraz czesciej wydaje mi sie, ze pomoglem jej najwyzej w tym co pisze, i tu nasze drogi sie rozejda...

bede mial smutek w sercu, ze zostawiam taka osobe, ale chyba tak bys musialo, bo trzeba zyc w zgodzie z soba?

6

Zaproponuj jej i im czworokąt to może z tydzień nie będzie mogła chodzić :-D

7 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2016-12-02 17:34:33)

mailmikealexander napisał/a:

truskawka, dzieki,

no bede musial isc, ale nie potrafie wybaczyc, jak o tym pomysle krew mnie zalewa, tymbardziej ze ona mowie ze teog nie zaluje, ze bylo fajnie, nie tak dobrze jak ze mna ale fajnie i nie zaluje ze tego zrobila, mimo ze potem nie mogla chodzidz przez dwa dni.
nie wiem jak to opisac, ale po czyms takim to czuje wrecz zlosc, nigdy tak nie mialem, mam tak pierwszy raz a jestem bardzo liberalny do wszelakich spraw, zwiazkow itp.

boje sie ze nie bede umial o tym zapomniec, i w pewnym momencie, po slubie czy przed przyjdzie frustracja i powiem basta, koniec.

Rozumiem, ale jak poza tym jest w związku? Oprócz tego nic Ci nie przeszkadza i jesteś szczęśliwy? W sumie mogła Ci tego nie mówić, ale pomyśl też, to przeszłość i tak jej nie zmieni, nie ma sensu teraz żałować i się dobijać, bo to źle wpływa na człowieka. Myślę, że chce, byś akceptował ją w pełni.

Mam jeszcze pytanie czy wcześniej Ci to przeszkadzało czy dopiero teraz? W końcu jesteście ze sobą 2 lata. Jakby to tak Cię bolało, to chyba już wcześniej byś nie dał rady, a nie teraz zaangażowanie, niby fajny związek, ale jednak chcesz zerwać. Chociaż oczywiście rozumiem, że może Ci to przeszkadzać, to już duża liczba partnerów i jeszcze trójkąt, tez by mi to chyba przeszkadzało, choć oczywiście najważniejsze jaka osoba jest teraz. No, ale wielu osobom nie jest to łatwo zaakceptować. Tylko fajny związek i dopiero po 2 latach Ci przeszkadza?

8

wybaczyć? a co tu jest do wybaczania?

po twoim opisie to widze ze ty ją stworzyles od zera smile
ale racja - dobra psychoterapia pomoze - TOBIE

9 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2016-12-02 17:45:39)

Wybaczać to nie ma czego, bo albo się akceptuje albo nie. No, ale to że to mu przeszkadza, to rozumiem. Tylko czemu akurat po 2 latach? Problem często jest taki, że facet wie o przeszłości wcześniej i już wtedy może podjąć decyzję, a nie angażować się i potem zranić dziewczynę. Jeżeli wiedziałabym, że raczej nie zaakceptuje takiej przeszłości, to myślę, że bym zerwała znajomość. Nic na siłę. Gdy to są początki to łatwiej zerwać i nikogo się tak mocno nie zrani.

10

Nie będziesz z nią szczęśliwy skoro takie masz podejście. Biorąc pod uwagę fakt, że jesteś z nią już 2 lata (na początku to Cię od niej nie odepchnęło=jest coś jeszcze, co się sumuje) może nawet podświadomie.

11

Moim zdaniem nie dasz rady tego zaakceptować. Lepiej by było jakbyście się związali z ludźmi z podobnymi doświadczeniami.

12

Moze mi ktoś wytłumaczyć jak sie ma zaniżone poczucie własnej wartosci do przespania sie z 20 facetami, z ktorych cześć to pewnie były przygody bo nie sadze ze w tym wieku mozna mieć za soba tyle związków?
Uwazam jak kolezanka wyżej, nie zaakceptujesz tego bo po prostu masz inne podejście do tych spraw. Jesli będziesz sobie na sile tłumaczył ze to przeszlosc, nic nie znaczy itp a w glebi serca Cie to razi to będziesz nieszczęśliwy i nic z tego nie wyjdzie, mysle ze powinieneś Autorze byc z kobieta o podobnej do Twojej przeszlosci.

4 ostatnie odpowiedzi, dziekuje autorom,
czyli jest tak jak mysle, ze jak mam takie watpliwosci po takim czasie to nie zaaceptuje tego finalnie, tez juz o tym myslalem, ze powinienem poszukac kogos z przeszloscia, wartosciami do mnie,

Odnosnie tych partnerow, nie to byly przygody, nie wiem czemu ale ona bardzo luzno podchodzi do seksu, stad taki stan.

Dzieki za odpowiedzi, nie wiem czy czekac do nowego roku, czy pogadac z nia powaznie przed swietami, smutno mi ze ona jest tak we mnie zapatrzona, i jak jej to powiedziec...

14

Musisz być szczery, im szybciej tym lepiej. Chyba lepiej zamknąć to w starym roku...

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » facet pyta / wielki problem z przeszloscia kobiety

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024