odpuścić czy próbować dalej?? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » odpuścić czy próbować dalej??

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

1

Temat: odpuścić czy próbować dalej??

cześć smile pomóżcie bo już nie wiem co robić..

przez ostatnie 3 miesiące spotykałam się z pewnym facetem. od początku było wszystko pięknie, sam bardzo się starał, pisał codziennie, bardzo często się spotykaliśmy, poznałam jego rodzinę i sporo znajomych, on moich też.. a ostatnio tak nagle mi napisał że mnie lubi, ze było mu ze mną dobrze, ale nic więcej nie czuje i ze nic z tego nie będzie sad poźniej jeszcze klika razy się odezwał (tak bardziej po koleżeńsku) ale przez ostatni tydzień juz w ogóle nie mieliśmy kontaktu. sad

myslicie ze jest jeszcze jakaś szansa żeby wrocił? odezwać się pierwsza? nie chcę sie narzucać ani też na siłę go zmuszac bo wiem że to bez sensu.. ale nie potrafię tak po prostu zapomnieć i odpuścić, za bardzo mi na nim zależy sad dodam jeszcze że nie ma teraz innej kobiety, tego jestem na 100% pewna. 

help! tongue

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: odpuścić czy próbować dalej??

Po prostu nie zaiskrzyło - zwyczajna sytuacja. Nic z tym już nie zrobisz, bo takich stwierdzeń "nic więcej nie czuje i ze nic z tego nie będzie" nie rzuca się ot tak - gość sobie dobrze to przemyślał i postawię nawet tezę, że miał takie przeświadczenie już od pewnego czasu. Odpuść.

3

Skoro powiedział Ci, że nic nie czuje i nic z tego nie będzie, to po co Ci taki chłopak?

Nie  narzucaj się, nie dzwoń!
Kto wie, może wasze drogi się kiedyś zejdą, może w innych okolicznościach i wtedy będzie Ci po prostu wstyd!

4

Przecież on wyraźnie powiedział, że nic do Ciebie nie czuje. Spotykaliście się 3 miesiące, on się starał - jakby miał się zaangażować, coś poczuć, to by się to wydarzyło. Może po 3 miesiącach nie wyznałby Ci dozgonnej miłości, ale jakby uważał, że ta relacja ma sens, to by ją kontynuował, a nie kończył.

Przykro mi, ale czasami tak bywa.

5

napisałaś że Ci zależy to na co czekasz? odezwij się pierwsza, jeśli uzna że się narzucasz to ci napisze, wiesz że niema żadnej innej to działaj!

6

ehh.. mam kompletny mętlik w głowie!
może i macie rację, przecież go do niczego nie zmuszę... tylko nie rozumiem po co to wszystko było skoro od początku nie był pewien czy 'coś z tego będzie'? co chwile jakieś rodzinne wyjścia, wspólne spotkania z jego znajomymi itp. wszędzie mnie ze sobą zabierał i przedstawiał jako 'swoją'.. poza tym cały czas naprawdę bardzo się starał.. to mnie chyba najbardziej dziwi, bo jeśli nie był pewien to mogliśmy się po prostu raz na jakiś czas sami spotkać i tyle, z czasem by wyszło co dalej.

7

Może najpierw myślał, że może "przekonać się" do uczucia jak się postara, bo uznał cię za fajną dziewczynę, ale ostatecznie okazało się, że tak się jednak nie da.

A teraz Ty chcesz go przekonywać jeszcze raz.

8

https://youtu.be/3uhuh2cRJAo

Cześć,chłopak miał szczere chęci poprostu zależało mu na związku.Pomyślał, że da  sobie szansę na rozwinięcie się uczućhttp://gohan.ssj2.fm.interiowo.pl/pliki4/zakochany.gifNiestety jednak z czasem stwierdził, że jednak nie da rady .

9

Na początku nikt nie wie, czy coś z tego wyjdzie, dlatego się stara.
Nie wiem na ile dojrzały był ten chłopak ale może nie spodobałaś się jakiemuś jego znajomemu, kto wie?
Nie analizuj tego, bo nie ma to najmniejszego sensu. Zaakceptuj jego decyzję.

10

Odpuścić. Nie przekonasz go czynami i słowami, żeby spróbował to kontynuować. Jeśli coś miałoby z tego być to tylko i wyłącznie wtedy, gdy przestaniesz się z nim kontaktować, spędzać czas, on musiałby odczuć Twój brak. A czy dopuściłabyś go do siebie, gdyby on znów zmienił zdanie... to już sama musisz stwierdzić.

11

Nikt Cię nie ZWODZIŁ. Generalnie ludzie tak mają, że się spotykają, poznają, wychodzą razem, patrzą, czy uczucie się rozbudzi, zaszaleje czy wygaśnie. Po to się z ludźmi "chodzi", a nie od razu wstępuje w związek małżeński, żeby dać sobie czas na poznanie się i dotarcie. Jeśli się okazuje, że uczucie to jednak nie to, to się wtedy wypada grzecznie rozstać i poszukać szczęścia gdzieś indziej. Nie ma tu mowy o żadnym zwodzeniu.
Nikt nie wie, czy ten związek, który teraz zaczyna przetrwa rok, pięć lat czy całe życie. Zaczynasz relację i dbasz o nią, a czasem uczucia wygasają, mijają. Uczucia są zmienne.

12

Dokładnie, słuchaj doświadczonych dziewczyn, które dostają kosza codziennie, co pewnie nie ma nic wspólnego z ich wyglądem i charakterem;)

13

Szukający napisał/a:

Dokładnie, słuchaj doświadczonych dziewczyn, które dostają kosza codziennie, co pewnie nie ma nic wspólnego z ich wyglądem i charakterem;)

to tak na poważnie czy raczej mam to rozumieć jako sarkazm? wink

14

Jedno pytanie, w jaki sposób Ty angażowałaś się w ten związek? Trudno ocenić WASZE relacje na podstawie działań tylko jednej strony.

15

779remi napisał/a:

Jedno pytanie, w jaki sposób Ty angażowałaś się w ten związek? Trudno ocenić WASZE relacje na podstawie działań tylko jednej strony.

Może nie za bardzo miałam szansę 'się wykazać' bo to on co chwilę sam proponował wspólne wyjścia i atrakcje, zapraszał do siebie itd. Ale ja też starałam się jak tylko mogłam, ale oczywiście bez przesady i jakiegoś 'ograniczania' drugiej strony. oboje mamy 'swoje życia' - prace, znajomych, treningi itd. nie zabraniałam mu samemu wychodzić i w drugą stronę tak samo to działało, ale jednak w większości wspólnie spędzaliśmy czas. Widywaliśmy się prawie codziennie, a jeśli nie to i tak były telefony albo przynajmniej kilka smsów.. nie wiem co on o tym myślał (chociaż z tego co na końcu powiedział to nie miał do mnie żadnych pretensji) ale jak dla mnie na początku było aż 'za dobrze' - wcześniej dość długo byłam sama i już trochę się przyzwyczaiłam do bycia singlem, ale jak już pisałam wcześniej, zależało mi i mimo wszystko starałam się jak najwięcej z siebie dawać

16 Ostatnio edytowany przez 779remi (2016-11-21 12:33:12)

A on poznał Twoją rodzinę, znajomych, zaproponowałaś mu wspólne treningi? Może właśnie tego oczekiwał ?

17

Poznał wszystkich... Tyle że moja rodzina mieszka w innym mieście, więc częściej to ja jego rodziców widywalam. Ale do mnie też kilka razy razem przyjechaliśmy.  Wspólne treningi nie wchodziły w grę, bo mamy trochę inne dyscypliny.. No na prawdę było wszystko ok, jako powód rozstania usłyszałam jedynie ze nie jest pewien co do mnie czuje, że mnie lubi i było mu dobrze, ale nie czuje 'fajerwerków' i dlatego nie chce tego dalej ciągnąć żeby mnie nie skrzywdzić jakby jednak w przyszłości nie wyszło..  sad

18

Nie mogę Ci doradzać co masz zrobić, wiem co ja bym zrobił jeśli by mi zależało, napisałbym co czuję i czekał na reakcję...To, że się odezwiesz to nie znaczy, że się narzucasz, tylko, że On nie jest Ci obojętny

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » odpuścić czy próbować dalej??

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024