Jak odebrać myśl Dziewczyny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak odebrać myśl Dziewczyny

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Jak odebrać myśl Dziewczyny

Witam!

Nie wiem czy dobrze trafiłem ale mam problem życiowy i chciałbym się poradzić. Sprawa wygląda następująco: Koniec sierpnia poznałem pewną Dziewczynę, różnica między nami no mała nie jest bo 7 lat. Ona 20 ja 26. Generalnie od rozmowy do rozmowy i po tygodniu może dwóch zaproponowałem rowery. Ok. zgodziła się 2 razy byliśmy na rowerach raz na kawie. Później wyjechała na studia, ale kontakt smsowy na bieżąco, nawet można powiedzieć, że codziennie i to dosłownie. Tak się złożyło że po 1,5 miesiąca naszej znajomości miała urodziny, udało nam się spotkać i kupiłem jej kwiaty i drobny prezent. Oczywiście była w szoku bo nie spodziewała się czegoś takiego z mojej strony. Po kilku dniach gdy pisaliśmy ze sobą napisała mi: że ma dziwne przeczucia, ale być może się myli a chodziło o to że ona nie chce planować żadnej głębszej relacji, niż to co jest teraz. No ja napisałem ok. spoko, ale kontakt dalej utrzymujemy codziennie wymiana smsów, choć za każdym razem (z wyjątkiem może 2-3 razy) to ja zaczynałem rozmowę smsową. No i nie dawno zadałem jej pytanie bo ja już miałem też mieszane myśli, a mianowicie czy nie jestem nachalny z tymi smsami. Ona mi odpisała, że uważa, że nie. Ale napisała też, że chce żebym wiedział, że ona traktuje mnie jak kolegę. No to ja, że ok. rozumiem. I generalnie trzyma mnie na dystans. Ja to rozumiem, i nie chcę się narzucać na siłę. Tylko powiem tak, Dziewczyna jest porządna i ułożona, a mi zależy, żeby w przyszłości ta relacja się pogłębiła. Oczywiście wiem do miłości nie można nikogo zmusić. Tylko teraz pytanie to że ona mnie traktuje jako kolegę i nie chce pogłębiać naszej relacji to jak ja mam to odebrać???  Mam rozumieć, że z tego nic nie będzie ??? Czy może ona potrzebuje czasu żeby mnie bardziej poznać ??? Nie powiem bo nie jestem za bardzo rozgarnięty w tych sprawach i jakby ktoś mógł mi coś doradzić to będę naprawdę wdzięczny

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak odebrać myśl Dziewczyny

Gdyby chciała, żeby coś z tego wynikło wiedziałbyś. Dążyłaby podobnie jak Ty do zacieśnienia znajomości. Dostałeś jasny przekaz, że będziecie tylko na stopie koleżeńskiej.

3

przecież takie słowa można odebrac tylko w jeden sposób.

"chce, zebysmy byli kolegami" znaczy doslownie to, co znaczy  a nie "chce byc twoją dziewczyną"

4 Ostatnio edytowany przez Skywalk (2016-11-20 19:16:28)

Zacząłbym od tego żeby nie szukać rad jak zdobyć kobietę na forum dla kobiet. To trochę tak jakbyś pytał sarny jak najlepiej na nie polować. Kobiety są bardzo solidarne i prędzej będą miały na myśli dobro, wygodę Twojej damy niż Twoje. No niestety tak już jest choć i na tym forum są fajne wyjątki.
Co do Twojej sprawy to trafiłeś najprawdopodobniej do słynnego friendzona i z tego będzie Ci baaaaaardzo ciężko wyjść. Nie kręcisz jej prawdopodbnie jako facet, może byłeś zbyt grzeczny , miły może niezbyt zdecydowany, przyczyn może być wiele. Jedyna rada na dziś to odpuść ją, urwij kontakt i jak ona będzie dążyć do jego nawiązania to będziesz wiedział na czym stoisz.
W każdym razie nie dołuj się, z tą nie wyszło to wyjdzie z inną.

5

Fałko, ale przecież kiedy kobieta mówi "nie" to ma na myśli "tak", a kiedy mówi "tak", to ma na myśli "tak" wink
Nie wiesz takich  podstawowych rzeczy... wink big_smile

6

blackfriends napisał/a:

Tylko teraz pytanie to że ona mnie traktuje jako kolegę i nie chce pogłębiać naszej relacji to jak ja mam to odebrać???

Masz to odebrać, że ona traktuje Cię jako kolegę i nie chce pogłębiać tej relacji.

Naprawdę to takie trudne?

Trafił Ci się egzemplarz, który od początku jest szczery, ale Ty i tak masz problem, żeby zrozumieć jej słowa. Choć chyba bardziej zaakceptować?

7

Klio napisał/a:

Fałko, ale przecież kiedy kobieta mówi "nie" to ma na myśli "tak", a kiedy mówi "tak", to ma na myśli "tak" wink
Nie wiesz takich  podstawowych rzeczy... wink big_smile

o ja glupia blondynka!
dobrze, Klio,że mi o tym przypomnialas!

wink

8 Ostatnio edytowany przez ruda102 (2016-11-20 19:41:46)

Dokładnie. Jakby chodziło o to, że Cię niewystarczająco poznała, to zamiast trzymać Cię na dystans, starałaby się do Ciebie zbliżyć. Albo mówiłaby, że ona potrzebuje czasu, nie wchodzi szybko w związki czy coś w ten deseń. Myślę, że gdyby okoliczności jej nie odpowiadały (np. nie chce związku na odległość), ale liczyłaby, że da się je pokonać, to powiedziałaby Ci, że jesteś fajnym facetem i w innych okolicznościach by spróbowała, ale nie teraz.

A ona dwukrotnie bardzo jasno Ci zakomunikowała, że widzi Cię jako kolegę. To moim zdaniem wyklucza jakiekolwiek szanse na związek.

9

no weeeźcie, no coooo wyyy... przecież ona się z nim tak tylko droczy, bankowo chce z nim mieć gromadkę dzieci i domek za miastem wink

10

Zapomniałeś o psie, Harvey. I obiadkach u teściowej przynajmniej co drugi weekend.

11

tak, tak

i sprawdza siłę jego milosci big_smile

12

Skywalk napisał/a:

Zacząłbym od tego żeby nie szukać rad jak zdobyć kobietę na forum dla kobiet. To trochę tak jakbyś pytał sarny jak najlepiej na nie polować.

Hahahahhahahahhah xD

Jestem sarną. (Z krzesłem na głowie). Jeszcze tego nie było, ale dzięki, ubawiłam się przednio. big_smile

Tylko teraz pytanie to że ona mnie traktuje jako kolegę i nie chce pogłębiać naszej relacji to jak ja mam to odebrać???

Ktoś to już napisał, ale powtórzę: masz to odebrać tak, że ona cię traktuje jak kolegę (nie potencjalnego chłopaka) i nie chce pogłębiać waszej relacji (nie chce szukać sposobu i dróg do tego, żeby się z tobą spotykać, zakochać, poznać bliżej itd).
Ja wiem, że ty chcesz. Ale związek tworzą dwie osoby i obie muszą chcieć, żeby coś z tego było. Nawet jak będziesz chciał za dwie osoby, to nic z tego.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak odebrać myśl Dziewczyny

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024