Marzę tylko o śmierci. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Marzę tylko o śmierci.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Marzę tylko o śmierci.

Opowiem wam moją historię, bo pewnie zastanawiacie się dlaczego chcę się zabić. Otóż pragnę tylko usłyszeć opinię innych ludzi na ten temat.
Obecnie mam 16 lat, mam ósemke rodzeństwa i podejrzewam u siebie depresję. Wiem, że mogę ją sobie wmawiać, że to taki wiek, ale wysłuchajcie mnie.
W wieku 12 przeżyłam traume związana z wypadkiem matki. Urodziła wtedy dziecko a że z jej stanem zdrowia nie było najlepiej, gdy wróciła do domu ja musiałam opiekować się dzieciakiem. Ja, 12 letnia dziewczynka. Potem Bylam już traktowana jako pomoc domowa i opiekunka. Często nie spałam po nocach, a potem niewyspana szłam do szkoły. Zaczęłam mieć myśli samobójcze.
Potem było już tylko gorzej. Gdy miałam 15 lat pojawił się kolejny brat i znów robilam za nianię a już myślałam że to się skończyło. Ogólnie w moim domu jest przemoc. Fizyczna i psychiczna. Kiedy stawialam się rodzicom słyszałam groźby i czasem dostawalam. Oni zawsze zwalali wine na mnie i mówili że nie dają sobie ze mną rady. Dzisiaj coś we mnie pękło. Przyjechała do nas w odwiedziny moja starsza siostra, której po prostu nienawidzę. Dlaczego? Rok temu urodziła dziecko i zostawiła je w szpitalu. Jak to w każdej polskiej rodzinie zaczęli pić. Nie mogłam zrobić sobie kanapki bo powiedzieli że im przeszkadzam i wygonili mnie do pokoju. Wyszłam z domu i nie było mnie jakieś 5 godzin. Poszłam do siebie rozmawiając z koleżanką, a wtedy pijana siostra przyszła pieprząc, żebym zeszła na dół bo uwidzieli sobie jakieś zdjęcie rodzinne. Nie chciałam bo rozmawiałam z koleżanką i nie miałam ochoty z nimi przebywać po tym jak mnie potraktowali. Ona jednak nie odpuszczala i powiedziała że mam zejść bo jestem jej siostra. Wtedy odpowiedziałam że nie mam siostry. Oczywiście pobiegła z płaczem do rodziców co było przyczyną kolejnej awantury. Ojciec omal mnie nie pobił, lecz uratował mnie starszy brat. Kazali mi oddać telefon, na szczęście mialam schowany drugi, ale to najmniej ważne. Wróciłam do pokoju i słysząc teksty matki "Mamy z tobą największe problemy wychowawcze" wyjęłam z szafki proszki, ale to tylko zwykły wapń i niezbyt zaszkodzi. Potem jak ojciec zaczął się żalić że nie mógł mi dojebać i zaczął mówić że mnie pobije jak mnie zobaczy, zrobiłam kilka cięć na ramieniu ostrzem temperowki. Nie wiem, czy ja mam racje czy oni, ale wiem, że nie daję sobie rady psychicznie. Boję się pójść do psychologa szkolnego żeby nie powiedział o tym policji albo nie wezwał rodziców. Co jak wygada się nauczycielom? Czuję się coraz gorzej. Mam myśli samobójcze, nie mam ochoty rozmawiać z przyjaciółmi którzy nie wiedzą co przeżywam,  a łzy i przygnębienie już mnie denerwują. Pomóżcie mi. Wolalabym iść do domu dziecka, bo nie dam rady mieszkać z nimi jeszcze 2 lata. Nie wiem jak mogę sobie pomóc i to doluje mnie jeszcze bardziej. Nie wiem czy wina leży po mojej stronie, czy po ich.

Dziękuję tym którzy przetrwali do końca tych smutków. smile
(wybaczcie za błędy ale piszę na starym telefonie który znalazłam u siebie w szafce)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Marzę tylko o śmierci.

Bardzo możliwe, że masz depresję. źle się czujesz w swojej rodzinie, nie masz w niej wsparcia. Najważniejsze jest żebyś nie robiła sobie krzywdy. Co masz do stracenia jeśli pójdziesz do psychologa szkolnego? Rozmowa dobrze Ci zrobi, zobaczysz swoje problemy w innej perspektywie, zwłaszcza jeśli to rozsądna osoba. Być może doradzi Ci coś konkretnego w Twojej sytuacji. Szukaj pomocy w swoim otoczeniu, może w dalszej rodzinie, żebyś miała z kim porozmawiać, możesz też dzwonić na telefon zaufania.

3

Ja też miałam taki okres w życiu, że chciałam tylko umrzeć. Ale uwierz mi, czasami to samo przechodzi.

4

Wiem co czujesz.. co prawda mam troche inne doświadczenia. Mam stwierdzoną depresję, miałam ... bo od roku nie byłam u mojego psychologa (bo rodzice nie widzą takiej potrzeby). Mówią : no chyba już jest dobrze? A co ja mam im odpowiedzić.. że nadal płacze po nocach.. mam myśli samobójcze..? nie, po prostu przytakuje i idę do siebie. Wracając do tematu, myślę, że jeśli tylko możesz idź do pedagoga. Uważam, że jesli z nią/nim szczerze pogadasz to nie wygada wychowawcy i może ulży ci choć troche bo się komuś wygadasz... Mi to nie pomagało niestety... ale każdy jest inny, więc może tobie się uda. Za pierwszym razem czułam, że wyrzuciłam to z siebie.. ale później było tylko gorzej. Nienawidziłam tam chodzić..czułam się jak na przesłuchaniu. Po każdym spotkaniu byłam zadręczana przez rodziców pytaniami o czym rozmawiałyśmy (kolejne przesłuchania), jakby bali się co jej powiedziałam. Od 2,5 lat biorę leki ale czuję, że to nie pomaga. Nadal mam depresję i chcę ze sobą skończyć. Wierzę jednak, że jeśli nie mi, to komuś innemu się uda z tego wyjść. Mam nadzieję, że nie zanudziłam cie moją historią (a właściwie jej malutkim fragmentem). Na prawdę trzymam za ciebie kciuki. Nic sobie nie rób...ja sama cie o to proszę...w moim życiu kaleczyłam się, miałam próby samobójcze. Błagam! nie rób tego...idź z kimś porozmawiaj, szukaj pomocy. Nie będę sie dłużej rozpisywać. Trzymaj się, a jeśli chcesz możesz do mnie napisać, bo wiem, że czasami wyrzucenie to z siebie dużo daje.

5

Jak tylko osiągniesz pełnoletniość, uciekaj z tego domu albo postaraj się trafić do domu dziecka jeszcze przed osiągnięciem pełnoletniości. Ta cała depresja i myśli samobójcze są spowodowane toksycznym otoczeniem, w którym się znajdujesz. Odcięcie od domu rodzinnego samo w sobie będzie znaczną poprawą dla Ciebie.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Marzę tylko o śmierci.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024