Oto przepis na przepyszne canelloni dla wegetarian
farsz - 1 brokuł, 2 cebulki, bakłażan, 1 cukinia, 1 papryka czerwona , 3 łyżki kukurydzy z puszki, ser starty , sól , bayzlia
gotowy makaron canelloni z opakowania ( do kupienia np w Tesco, ja kupuję w takim czerwonym opakowaniu )
sos do canelloni - 1,5 koncentratu pomidorowego Pudliczki , bazylia, pieprz, zioła prowansalskie, pieprz ziołowy, sól
cebulkę smażymy na złoto, w piekarniku podsmażamy bakłażana i cukinię ( to sie robi tak : kroimy na plasterki z każdej strony smarujemy oliwą z oliwek i smażymy na płycie z każdej strony ) paprykę i brokuły gotujemy ( kawałki wrzucamy o wrzątku i gotujemy aż zmiękną ) Wszystko kroimy na małe kawałeczki , dodajemy kukurydzę studzimy. Dodajemy ser. Mieszamy porządnie dodajemy trochę soli i bazylii.
Sos- mieszamy koncentrat z przyprawami , dodajemy trochę wody i zagotowujemy. Ma być gęsty , ale lejący ten sos.
Canelloni podgotowujemy w wodzie - 2 - 3 minutk we wrzątku. Studzimy , nadziewamy farszem. Kładziemy do głębokiego, żaroodpornego naczynia , zalewamy sosem i wkładamy na 15 -20 minut do piekarnika 200 .
Smacznego
No i podzielcie się innymi przepisami na canneloni