Dość kłopotliwa zdolność - umiejętność przewidywania przyszłości ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Dość kłopotliwa zdolność - umiejętność przewidywania przyszłości ...

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 68 z 68 ]

66

Odp: Dość kłopotliwa zdolność - umiejętność przewidywania przyszłości ...
coreette napisał/a:

Witam...

Mój problem jest nietypowy ale jak dla mnie bardzo poważny... Otóż od jakichś 5 lat potrafię "przewidzieć " przyszłość ale to tylko dla mnie i dla moich bliskich. Proszę o poważne podejście do sprawy.

Nie wiem jak to mam opisać. Czasami po prostu wiem pewne rzeczy. Potrafię powiedzieć o której godzinie z minutami przyjedzie listonosz i co przywiezie, potrafię powiedzieć co się jutro wydarzy np. w domu. Czasami to tylko przeczucie, że coś się wydarzy jeśli jest to coś złego. Jakiś czas temu męczył mnie sen w którym widziałam okropny wypadek samochodowy, widziałam jak ginęli ludzie ale w życiu bym nie pomyślała że to może być w rzeczywistości. Nawet o tym śnie opowiedziałam mamie. Miesiąc później ten wypadek naprawdę się wydarzył i było dokładnie tak samo jak ja widziałam. Od tej pory mamy problemy ze snem, boję się zasypiać.

Mam dopiero 23 lata. Nigdy nikomu nie mówiłam o tej "zdolności". Kiedyś sądziłam, że to przypadek, że to minie, teraz poważnie się boję. Nie wiem skąd to się wzięło i gdzie z tym się udać? Psycholog? Psychiatra? A może milczeć dalej?

a może rozmowa z panem Jackowskim w Człuchowie? ostatnio czytałam jego autobiografie - w dwóch tomach, on tam nieco tłumaczy, opowiada, może by umiał jakoś pomóc? smile

Zobacz podobne tematy :

67

Bo to nie ma nic wspolnego z religia. Osoby, ktore "zbaczaja" z tematu maja po prostu z czyms problem same i wszedzie go widza.

Prekognicja, intuicja, przewidywanie zdarzen to klasyczne zdolnosci, ktore ma wielu ludzi, w roznycm stopniu, ktore potwierdzaja bezczasowa nature rzeczywistosci niematerialnej, w ktorej "zyje" dusza. Z tym ze te zdolnosci mozna zrozumiec, mozna rozwinac i mozna stlumic, podobnie jak to ma miejsce z wszystkimi naszymi zdolnosciami. Wszystko ma tez swoj cel. Wiec jest kwestia po co jest nam cos pokazane (zeby zrozumiec naturre rzeczywistosci czy cos wiecej, a moze siebie samych, nature siebie). I niezaleznie od tego mozemy to co sie nam przydarza traktowac pozytywnie, niegatywnie, jako dar lub uciazliwosci. Z reguly spoleczenstwo neguje i nas doluje w takich przypadkach trzeba wiec nauczyci sie zyc z tym w  ukryciu i bez obnoszenia sie z tym. Kontrolujac swoje wypowiedzi mozemy nawet wzbudzic w ludziach sensacje jesli od czasu do czasu rzucimy jakims faktem, ktory potem znajdzie swoje potwierdzenie w "przyszlosci". Mozemy rowniez traktowac to humorem i dystansem. Jednak obserwujac bedziemy umieli postrzegac, utrwala sie powiazanai i zdolnosci sie utrwali. Trzeba sie zastanowic czy "jest to nam na reke" i czy warto to utrwalic bo mozna, niestety przez swoja ignorancje, to utracic. Mozna probowac usystematyzowac swoje "wizje" bo wizyta listonosza zaraz a wypadek za 1 miesiac to jednak nie jest to samo w sensie "odleglosci". Np. ja mialem przez jakis czas sny o zdarzeniach, ktore mialy miejsce dokladnie za 3 miesiace, kiedy to zaczalem zauwazac, zdolnosc ta zanikla. Nie mam tego za to odczuwam emocje innych ludzi oraz od czasu do czasu mam nieprzyjemne, odczuwalne wrazenia, ktore zwiastuja wydarzenia, ktore maja miejsce w ciagu 1 tygodnia ale nie wiem co to bedzie (wiem tylko ze to cos niekorzystnego ale mam dzieki temu szanse na czujnosc, przygotowanie sie). Np. mialem to przedwczoraj a wczoraj zabrali sasiada do szpitala (mowiel zonie ze to cos nieprzyjemnego ale nie bezposrednio zwiazanego z nami). Dam znac czy sytuacja sie rozwinie czy to koniec. Nigdy nie uwazalem ze to cos dziwnego, nie balem sie tego, raczej kiedys nie umialem z tego korzystac, kojarzyc, teraz z tego korzystam i traktuje to jako po prostu cos oczywistego.

68 Ostatnio edytowany przez cb (2015-10-12 13:58:32)

nie ten wątek. sorry smile

Posty [ 66 do 68 z 68 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Dość kłopotliwa zdolność - umiejętność przewidywania przyszłości ...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024