Co powinien robić, potrafić, umieć każdy prawdziwy mężczyzna? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Co powinien robić, potrafić, umieć każdy prawdziwy mężczyzna?

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 173 ]

66

Odp: Co powinien robić, potrafić, umieć każdy prawdziwy mężczyzna?
Przegrany napisał/a:

To nie są stereotypy tylko czyste fakty, których do siebie nie dopuszczasz.

Bo w drugą stronę to przecież nie może działać. W końcu Ty posiadłeś „wiedzę”, reszta prezentuje „stereotypy”. A wiedza według Ciebie jest taka, że kobiety nie posiadają kompetencji do pracy zawodowej, pełnienia stanowisk, zasiadania w Sejmie. Z dziada, pradziada kompetencją kobiety były gary smile Tak, to Ci inni myślą stereotypowo... W końcu dziad i pradziad wiedzą lepiej, jak współcześnie kobieta powinna układać sobie życie.

Przegrany napisał/a:

A jeśli dalej nie rozumiecie to porównajcie program partii NSDAP z 1933 roku z programem Unii Europejskiej.

Sensei, musisz dokładnie wyłuszczyć jakie są te podobieństwa. Pamiętaj o odpowiednich cytatach i odniesieniach do właściwych dokumentów, tak aby można było sprawdzić prawdziwość Twoich twierdzeń. I daruj sobie cytowanie na bodajże. W końcu takie poważne tematy zacząłeś: o nazistach, o feminazistach, o Unii i związku z programem NSDAP. Takiej wiedzy nie można zachowywać tylko dla siebie. Trzeba uświadamiać. Nie mogę się doczekać dokładnych cytatów. Inaczej wszyscy skłonni będą uważać, że bredzisz i lekturą się w życiu nie hańbisz.

Przegrany napisał/a:

Zadałem pytanie w pierwszym poście i po prostu oczekuję tylko odpowiedzi, to że się rozwinęła dyskusja "lekko-polityczna" cóż, mogłem się do tego nie odnosić ale ciekaw byłem reakcji,

Sama się nie rozwinęła. Pierwszy wprost polityczny komentarz znaleźć można w poście nr 23, a brzmi:

Przegrany napisał/a:

Słowo partnerstwo obrzydziło mi już dostatecznie lewactwo stąd ta niechęć. Kojarzy mi się to z głupimi feminazistkami i jakimś równouprawnieniem

Sam robisz w swoim temacie offtop.

Zobacz podobne tematy :

67

Przegrany napisał/a:

Są naturalne zajęcia kobiet i są naturalne zajęcia mężczyzn, jakoś nie wyobrażam sobie gdy ja bym miał gotować obiad .

Znaczy to jest coś uwałaczającego męskiej godności czy może po prostu Tobie gotowanie sprawia problem?

Przegrany napisał/a:

Zwykłe zirytowanie co niektórymi wypowiedziami które swoją drogą opisują dzisiejszy "postęp" i dzięki temu po prostu umieramy.

Szybko się irytujesz wink.

Przegrany napisał/a:

Dziwne podejście do związku typu "jak mi się związek popsuje to przynajmniej będę miała swoje pieniądze".

Co prawda nie były to słowa skierowane do mnie, ale pozwolę sobie na wtrącenie - takie podejście to nic innego, jak... realizm.

68 Ostatnio edytowany przez majkaszpilka (2016-03-22 19:39:35)

Oby się tylko Autor sam nie zbanował za karę,bo nadal będę żyć w błogiej nieświadomości sad

Sensei big_smile

Dooobre big_smile

69 Ostatnio edytowany przez Martainn (2016-03-22 19:39:11)

Feminazistko i feminazisto udowodniliście swoimi postami że właśnie dzieje się to o czym się już głośno mówi.  A jeśli dalej nie rozumiecie to porównajcie program partii NSDAP z 1933 roku z programem Unii Europejskiej.

Nie bardzo rozumiem co robi tutaj porównywanie programu NSDAP z jakimś programem UE (nie ma czegoś takiego jak program UE, są traktaty o Unii Europejskiej).
Zresztą to i tak jest bez znaczenia, bo nikt o UE nie pisał w kwestii partnerstwa i pracy zawodowej kobiet i niezależności finansowej co jest raczej bardziej charakterystyczne dla systemów kapitalistycznych, a nie socjalistycznych jak NSDAP. Nie bardzo rozumiem jaki związek ma program partii chcącej kontrolować całe życie obywateli by właśnie byli oni całkowicie uzależnieni od państwa i dla państwa pracować, z niezależnością która jest totalnym tego zaprzeczeniem. Nie popieprzyło ci się coś?
Ps. Już pisałem o tych zawodach naturalnie męskich i damskich. Najwięksi kucharze świata to mężczyźni. W większości hotel i restauracji kucharzami są mężczyźni. Na dworach królewskich kucharzami byli mężczyźni. Coś ci się znów nie popieprzyło?

Dziwne podejście do związku typu "jak mi się związek popsuje to przynajmniej będę miała swoje pieniądze".

Nie dziwne tylko zdroworozsądkowe. I dotyczy obu płci po równo.

70

Szpileczka napisał/a:
Przegrany napisał/a:

Są naturalne zajęcia kobiet i są naturalne zajęcia mężczyzn, jakoś nie wyobrażam sobie gdy ja bym miał gotować obiad .

Powiedz to Gordonowi Ramseyowi (a może on kobietą jest big_smile )

Martainn napisał/a:

Już pisałem o tych zawodach naturalnie męskich i damskich. Najwięksi kucharze świata to mężczyźni. W większości hotel i restauracji kucharzami są mężczyźni. Na dworach królewskich kucharzami byli mężczyźni. Coś ci się znów nie popieprzyło?

Nie przypominam sobie bym pisał o zawodzie kucharz. Tylko o pracy kobiety w domu która jest znacznie większa. Także Martainn to tobie się coś popieprzyło smile

Klio napisał/a:

Bo w drugą stronę to przecież nie może działać. W końcu Ty posiadłeś „wiedzę”, reszta prezentuje „stereotypy”. A wiedza według Ciebie jest taka, że kobiety nie posiadają kompetencji do pracy zawodowej, pełnienia stanowisk, zasiadania w Sejmie. Z dziada, pradziada kompetencją kobiety były gary smile Tak, to Ci inni myślą stereotypowo... W końcu dziad i pradziad wiedzą lepiej, jak współcześnie kobieta powinna układać sobie życie.

Nudzi mnie już kolejne upomnienie o czytanie ze zrozumieniem więc zachęcam do popracowania nad tym bo z tym jest u ciebie naprawdę kiepsko, jeszcze raz tylko powoli i spokojnie przeglądnij ten temat od początku, może się uda coś zrozumieć smile

Klio napisał/a:

Sensei, musisz dokładnie wyłuszczyć jakie są te podobieństwa. Pamiętaj o odpowiednich cytatach i odniesieniach do właściwych dokumentów, tak aby można było sprawdzić prawdziwość Twoich twierdzeń. I daruj sobie cytowanie na bodajże. W końcu takie poważne tematy zacząłeś: o nazistach, o feminazistach, o Unii i związku z programem NSDAP. Takiej wiedzy nie można zachowywać tylko dla siebie. Trzeba uświadamiać. Nie mogę się doczekać dokładnych cytatów. Inaczej wszyscy skłonni będą uważać, że bredzisz i lekturą się w życiu nie hańbisz.

Uśmiechnąłem się gdy to przeczytałem. Ponad 3 lata temu z kolegą rozmawialiśmy sobie przy piwku na temat tych podobieństw III Rzeszy do UE (jakaś to była długa rozmowa), i później te porównania z tym co się teraz dzieje zostały opublikowane na pewnym forum. http://korwin-mikke.pl/forum/read.php?6,44903,44903 Zapraszam do lektury. Tylko nie wpadajcie w panikę drodzy Unio-entuzjaści, i nie zapomnijcie nazwać mnie świrem smile

Klio napisał/a:

Sama się nie rozwinęła. Pierwszy wprost polityczny komentarz znaleźć można w poście nr 23

Ja tylko odpowiedziałem na zadane mi pytanie.

Martainn napisał/a:

Nie bardzo rozumiem co robi tutaj porównywanie programu NSDAP z jakimś programem UE (nie ma czegoś takiego jak program UE, są traktaty o Unii Europejskiej).
Zresztą to i tak jest bez znaczenia, bo nikt o UE nie pisał w kwestii partnerstwa i pracy zawodowej kobiet i niezależności finansowej co jest raczej bardziej charakterystyczne dla systemów kapitalistycznych, a nie socjalistycznych jak NSDAP. Nie bardzo rozumiem jaki związek ma program partii chcącej kontrolować całe życie obywateli by właśnie byli oni całkowicie uzależnieni od państwa i dla państwa pracować, z niezależnością która jest totalnym tego zaprzeczeniem. Nie popieprzyło ci się coś?

UE stworzyła cywilizacje zupełnie odwrotną do cywilizacji Europejskiej, ingeruje coraz bardziej w pewne dziedziny naszego życia, i widać tego skutki. Jeśli czujesz się swobodnie żyjąc na terenie UE i nie widzisz różnic z tym co prezentowała partia Hitlera to już się przyzwyczaiłeś do tego że jesteś traktowany jak dziecko, przez państwo, przez ue...

71

Przegrany napisał/a:

Uśmiechnąłem się gdy to przeczytałem.

Nawet sobie nie wyobrażasz jak szeroko ja się uśmiechałam czytając Twój post big_smile
Można nawet się pokusić o stwierdzenie, że prawie się popłakałam kiedy zobaczyłam o jakież to mityczne programy chodziło. Otóż na forum, do którego odsłałeś (swoją drogą niezwykle ambitna lektura jak na poruszany temat nazizmu i Unii Europejskiej wink ) porównano:

„PROGRAM DAP / NSDAP. [... tu treść...]
Monachium , 24 lutego 192O roku.”
z
„krótka analiza UE [...tu treść...]” Miejsca i daty brak.
Dlaczego brak? Bo to żaden dokument unijny, a „analiza” big_smile wyciągnięta z ciemnej doopy jakiegoś ciemniaka. Potwierdzeniem słuszności stawianych tez jest rozmowa, jaką przy piwku prowadziłeś big_smile Dobrze, że Ci wódki nie dali...
A to żeś cytowaniem i dokumentami pojechał. I to są Twoje lektury! big_smile Aż mi szkoda kopać leżącego.

72

Klio napisał/a:

Nawet sobie nie wyobrażasz jak szeroko ja się uśmiechałam czytając Twój post big_smile
Można nawet się pokusić o stwierdzenie, że prawie się popłakałam kiedy zobaczyłam o jakież to mityczne programy chodziło. Otóż na forum, do którego odsłałeś (swoją drogą niezwykle ambitna lektura jak na poruszany temat nazizmu i Unii Europejskiej wink ) porównano:

„PROGRAM DAP / NSDAP. [... tu treść...]
Monachium , 24 lutego 192O roku.”
z
„krótka analiza UE [...tu treść...]” Miejsca i daty brak.
Dlaczego brak? Bo to żaden dokument unijny, a „analiza” big_smile wyciągnięta z ciemnej doopy jakiegoś ciemniaka. Potwierdzeniem słuszności stawianych tez jest rozmowa, jaką przy piwku prowadziłeś big_smile Dobrze, że Ci wódki nie dali...
A to żeś cytowaniem i dokumentami pojechał. I to są Twoje lektury! big_smile Aż mi szkoda kopać leżącego.

Ja wiem że brakuje ci argumentów ale żeby aż taka panika? Jeśli myślisz że od nowa pisałbym szeroką lekture specjalnie by zadowolić taką kobiete z brakiem umiejętności czytania tekstu pisanego jak ty to jesteś w błędzie. Śmiej się do woli bo śmiech to zdrowie tylko prócz czytania ze zrozumieniem życzę ci abyś nauczyła się kultury smile

73

Przegrany napisał/a:
Szpileczka napisał/a:
Przegrany napisał/a:

Powiedz to Gordonowi Ramseyowi (a może on kobietą jest big_smile )

Martainn napisał/a:

Już pisałem o tych zawodach naturalnie męskich i damskich. Najwięksi kucharze świata to mężczyźni. W większości hotel i restauracji kucharzami są mężczyźni. Na dworach królewskich kucharzami byli mężczyźni. Coś ci się znów nie popieprzyło?

Nie przypominam sobie bym pisał o zawodzie kucharz. Tylko o pracy kobiety w domu która jest znacznie większa. Także Martainn to tobie się coś popieprzyło smile

.

Popłakałam się ze śmiechu. Czyli ty uważasz że jako zawodowy kucharz możesz pracować ale w domu ugotować to upokorzenie? Nie mam więcej pytań big_smile

74

Szpileczka napisał/a:

Popłakałam się ze śmiechu. Czyli ty uważasz że jako zawodowy kucharz możesz pracować ale w domu ugotować to upokorzenie? Nie mam więcej pytań big_smile

Czy praca kobiety w domu ogranicza się do gotowania? To już nawet śmieszne nie jest, to jest przerażające jaki poziom sobą reprezentujecie.

75

Przegrany napisał/a:
Szpileczka napisał/a:

Czy praca kobiety w domu ogranicza się do gotowania? To już nawet śmieszne nie jest, to jest przerażające jaki poziom sobą reprezentujecie.

Twój poziom jest przerażający. Ja gotuję i mój M też czasami (wręcz czasem to się tak rządzi w kuchni że ja robię za pomoc kuchenną big_smile ) tylko ty nie potrafisz zrozumieć RÓWNOUPRAWNIENIA !

76

Przegrany napisał/a:

Ja wiem że brakuje ci argumentów ale żeby aż taka panika? Jeśli myślisz że od nowa pisałbym szeroką lekture specjalnie by zadowolić taką kobiete z brakiem umiejętności czytania tekstu pisanego jak ty to jesteś w błędzie. Śmiej się do woli bo śmiech to zdrowie tylko prócz czytania ze zrozumieniem życzę ci abyś nauczyła się kultury smile

Pewnie, że się będę śmiała, bo jak podejrzewam nie jest to Twój ostatni wpis na tym forum big_smile Warto byłoby zmienić tylko tytuł wątku na: Are you not entertained? Ups... zgniłym Zachodem powiało big_smile
Nie musisz już nic więcej pisać. Wiem, że byłby to dla Ciebie zbyt wielki wysiłek intelektualny. Nie męcz główki, czytaj „analizy” dalej, bo traktaty i planowana konstytucja to zbyt długie teksty dla Ciebie.

Przegrany napisał/a:

To już nawet śmieszne nie jest, to jest przerażające jaki poziom sobą reprezentujecie.

A kultury uczyć się wypada od jej luminarzy...

77

Szpileczka napisał/a:

Twój poziom jest przerażający. Ja gotuję i mój M też czasami (wręcz czasem to się tak rządzi w kuchni że ja robię za pomoc kuchenną big_smile ) tylko ty nie potrafisz zrozumieć RÓWNOUPRAWNIENIA !

To fajnie że sobie tak żyjecie tylko co mnie to obchodzi? Czy ja nakazuje wam żebyście radykalnie teraz zmienili styl życia? Nie. Odpowiedziałem na zadane mi pytania, przedstawiłem swój pkt widzenia, podałem tylko przykłady tego co się dzieje i tyle, prawda to prawda.
Równouprawnienie już wystarczająco zdefiniowały te feministki które się widuje niestety w tv. Więc to one kłamią? smile

Klio napisał/a:

Pewnie, że się będę śmiała, bo jak podejrzewam nie jest to Twój ostatni wpis na tym forum big_smile Warto byłoby zmienić tylko tytuł wątku na: Are you not entertained? Ups... zgniłym Zachodem powiało big_smile
Nie musisz już nic więcej pisać. Wiem, że byłby to dla Ciebie zbyt wielki wysiłek intelektualny. Nie męcz główki, czytaj „analizy” dalej, bo traktaty i planowana konstytucja to zbyt długie teksty dla Ciebie.

Jaka pogarda, jaka złość, oddychaj spokojnie big_smile Śmiech psychopatki? Nie znasz się na polityce, ja to rozumiem tylko nie miej na siłę zdania w temacie którego nie rozumiesz, bo jesteś kompletnie nieświadoma tego co piszesz. Chyba będzie kiepsko z tą kulturą u ciebie, choć nie ma co wymagać kultury od lewaków ani tym bardziej logicznego myślenia.

Chyba jednak kiedyś skuszę się do założenia nowego wątku o tych sprawach w innym dziale, bo ten temat jest kiepskim miejscem na to. Jeżeli jeszcze ktoś będzie chciał się wpisać to niech odpowie na pytanie zadane w moim pierwszym poście, bo tego jestem ciekaw, a nie modelu związku i jakie zasady tam panują u was.

78

Przegrany, a możesz mi objaśnić, na jakiej podstawie nazwałeś mnie feminazistką? Serio pytam, nie czuję się obrażona, tylko jestem strasznie ciekawa, co rozumiesz przez "feminazizm" i co w mojej wypowiedzi Ci się z nim skojarzyło?

79

Zajecia damskie i meskie- niezle się usmialam big_smile Nastepnym razem jak Misiek lazienke posprząta i ugotuje obiad, to powiem mu, ze musimy się rozstać, bo nie wykonuje odpowiednich funkcji w domu big_smile

80 Ostatnio edytowany przez Averyl (2016-03-22 23:33:29)

Anemonne facet powiedział, że jesteś "feminazistką", no to musi znaczyć, że jesteś , przecież facet zawsze wie lepiej, co kobieta myśli, czuje, jakie poglądy wyznaje, co powinna robić w domu... itd  big_smile lol big_smile.  Czy to jest zaraźliwe? czy jeszcze można z tobą rozmawiać?

... a ja myślałam, że to taki lekki temat - ot, co mąż powinien umieć.
Jak zwykle wyszło, że najmądrzejsza, najwspanialsza płeć, chce pokazać jakie miejsce jest kobiety jest w domu (bo chyba trudno mówić, że w społeczeństwie).

81

Anemonne napisał/a:

Przegrany, a możesz mi objaśnić, na jakiej podstawie nazwałeś mnie feminazistką? Serio pytam, nie czuję się obrażona, tylko jestem strasznie ciekawa, co rozumiesz przez "feminazizm" i co w mojej wypowiedzi Ci się z nim skojarzyło?

O "Arbeit mach frei"

Anemonne napisał/a:

Ale, jak by na to nie patrzeć, w tym kontekście jest to dość prawdziwe hasło. Pracujesz - masz swoje życie, pieniądze i zapewnione bezpieczeństwo, o czym pisze Beyondblackie. Nie pracujesz - jesteś zawsze zależny od innych.

Beyondblackie napisał/a:

Zajecia damskie i meskie- niezle się usmialam big_smile Nastepnym razem jak Misiek lazienke posprząta i ugotuje obiad, to powiem mu, ze musimy się rozstać, bo nie wykonuje odpowiednich funkcji w domu big_smile

http://www.netkobiety.pl/t80644.html

Po prostu uwielbiam z wami rozmawiać smile

82

Przegrany, a ze zrozumieniem umisz czytac?

Ja lubie sprzatac, bo lubie mieć czysto, co WCALE nie znaczy, ze cale to sprzątanie odbywa się na moje konto. Misiek potrafi z sukcesem wlozyc naczynia do zmywarki, swoje ciuchy do pralki, uprasować koszule, pozamiatać, odkurzyć i nawet wykrochmalic pościel. On tez chce mieć fajny dom i jakos nie potrzebuje gosposi by taki mieć.

83

Przegrany napisał/a:

Nie znasz się na polityce, ja to rozumiem tylko nie miej na siłę zdania w temacie którego nie rozumiesz, bo jesteś kompletnie nieświadoma tego co piszesz.

Powiedział Pan, który dopiero co pochwalił się swoją głęboką wiedzą i szeroką lekturą na temat historii i polityki big_smile
I który twierdzi, że:

Przegrany napisał/a:

UE stworzyła cywilizacje zupełnie odwrotną do cywilizacji Europejskiej, ingeruje coraz bardziej w pewne dziedziny naszego życia, i widać tego skutki. Jeśli czujesz się swobodnie żyjąc na terenie UE i nie widzisz różnic z tym co prezentowała partia Hitlera to już się przyzwyczaiłeś do tego że jesteś traktowany jak dziecko, przez państwo, przez ue...

Słowem kluczowym, jest „pewne”, czyli żadne, bo to słowo zapychacz, które w tym kontekście nic nie znaczy. Jego autor nie jest w stanie powiedzieć nic konkretnego, a tym bardziej poprzeć dowodami, bo przecież „skutki widać”, czyli nie pokusi się już o dokładne ich wskazanie. Studiujesz wodolejstwo? Bo w tym kierunku masz wyjątkową smykałkę, czego przykład poniżej:
Na pytania:
Co rozumiesz przez „feminazizm”?
Co w mojej odpowiedzi Ci się z nim skojarzyło?
Odpowiedzią jest: O „Arbeit mach frei”.
Tu nie tylko brakuje odpowiedzi na postawione pytania big_smile ale odpowiedź jest w stosunku do pytań niegramatyczna, a osoba, która wydaje się być tak zainteresowana nazizmem i używa często frazy „Arbeit macht frei” nie potrafi jej właściwie napisać big_smile

Chodzący konkret big_smile Z Tobą nie da się dyskutować merytorycznie, bo Twoje odpowiedzi odzwierciedlają stan Twojego umysłu: ruchome piaski.

84

Przegrany napisał/a:
Anemonne napisał/a:

O "Arbeit mach frei"

Anemonne napisał/a:

Ale, jak by na to nie patrzeć, w tym kontekście jest to dość prawdziwe hasło. Pracujesz - masz swoje życie, pieniądze i zapewnione bezpieczeństwo, o czym pisze Beyondblackie. Nie pracujesz - jesteś zawsze zależny od innych.

Nadal nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Spróbuj jeszcze raz wink

85

Beyondblackie napisał/a:

Przegrany, a ze zrozumieniem umisz czytac?

Ja lubie sprzatac, bo lubie mieć czysto, co WCALE nie znaczy, ze cale to sprzątanie odbywa się na moje konto. Misiek potrafi z sukcesem wlozyc naczynia do zmywarki, swoje ciuchy do pralki, uprasować koszule, pozamiatać, odkurzyć i nawet wykrochmalic pościel. On tez chce mieć fajny dom i jakos nie potrzebuje gosposi by taki mieć.

"Umim". Gratuluje miśkowi.

Klio napisał/a:

Powiedział Pan, który dopiero co pochwalił się swoją głęboką wiedzą i szeroką lekturą na temat historii i polityki big_smile

Powiedziała przesiąknięta paniką pani która jedyne co ma do powiedzenia na temat polityki to to że się uśmiała, nie próbując się do tego odnieść. big_smile

Klio napisał/a:

Słowem kluczowym, jest „pewne”, czyli żadne, bo to słowo zapychacz, które w tym kontekście nic nie znaczy. Jego autor nie jest w stanie powiedzieć nic konkretnego, a tym bardziej poprzeć dowodami, bo przecież „skutki widać”, czyli nie pokusi się już o dokładne ich wskazanie. Studiujesz wodolejstwo? Bo w tym kierunku masz wyjątkową smykałkę

Jeżeli nie widzisz tego co się obecnie dzieje w zachodniej europie bo masz klapki na oczach to nawet "dokładne wskazanie skutków" (cholera wie co dla Ciebie znaczy skoro po każdym wyjaśnieniu można się spodziewać odpowiedzi: to nic nie znaczy, uśmiałam się) nic nie da. Jeżeli jeszcze chcesz powalczyć i coś próbować zrozumieć to poczytaj o planowaniu powstania IV Rzeszy, UE właśnie ten plan realizuje.

Klio napisał/a:

Co w mojej odpowiedzi Ci się z nim skojarzyło? Odpowiedzią jest: O „Arbeit mach frei”.

Bijesz wszelkie rekordy kretynizmu smile Poniżej zacytowałem Anemonne co ma do powiedzenia na temat pracy...

Klio napisał/a:

Spróbuj jeszcze raz

Feminazizm to żartobliwe określenie feminizmu, lecz często prawdziwe bo jeśli ktoś uznaje słuszność hasła "Praca czyni wolnym" to określenie idealnie do niego pasuje.

86

Zawsze mnie bawiło, szczególnie na tym forum, jak to ludzi żyjący od lat w szczęśliwych związkach, od lat mających sukcesy zawodowe, poważanie wśród społeczeństwa zaczyna nagle o związkach, życiu uczyć człowiek który właśnie z tym wszystkim ma problem. Ten gość jest jednym z lepszych przykładów. Nick przegrany, nie radzi sobie totalnie z kobietami, nie potrafi stworzyć związku, ma zdanie odmienne od wszystkich dyskutantów. Ale to on posiadł całą wiedzę. To on jest super, a cała reszta zepsuta, zła, feminaziści i feminazistki. Nie myślałeś żeby wyjechać do Chin? Na Białoruś, albo np. do Korei Północnej?

Powiedziała przesiąknięta paniką pani która jedyne co ma do powiedzenia na temat polityki to to że się uśmiała, nie próbując się do tego odnieść.

Nie ma się do czego odnieść, bo nie potrafisz odpowiedzieć na konkrety. Wklejasz tylko slogany od Korwina. Nie masz innych argumentów jak slogany i puste hasełka. Jedyną odpowiedzią na to może być pobłażliwy śmiech.
Dalej żyj sobie w swoim świecie. Prowadź krucjaty. Tylko pamiętaj. To ty masz problem i jesteś przegrany. Nie my. Ja z całą pewnością mógłbym założyć sobie nick wygrany, bo moje życie feminazisty jest super. Mam w domu świetną feminazistkę, która dała mi kolejną małą feminazistkę, którą wychowam w duchu feminazizmu.
PS. Może zamiast kazać ludziom czytać ze zrozumieniem zaczniesz pisać jasno i zrozumiale, a przede wszystkim KONKRETNIE. To będzie z czym dyskutować. Z hasełkami nie ma co.
PS 2. Głosowałem na Korwina. A Ty jesteś nagorszym sortem gimbokorwinistów, przez których nigdy nie robimy dobrego wyniku. Bo pieprzycie trzy po trzy bez zrozumienia, przyklejacie wszyscy te same slogany i nie potraficie sami wyrazić konkretnego zdania. Sam poruszałem ten temat na spotkaniu sympatyków KORWiN przed ostatnimi wyborami. Wiele osób się ze mną zgodziło. Takich ludzi trzeba wyeliminować bo odbierają wyborców.
PS 3. Kończę tę jałową dyskusję. Chciałeś wiedzieć czego ludzie oczekują to się dowiedziałeś. Masz inne zdanie. Twój problem. Bez odbioru.

87 Ostatnio edytowany przez Czarna Kotka (2016-03-23 09:03:24)

Przegrany, po prostu usiądź i spokojnie pomyśl:
Czy TY chciałbyś być PRZEZ CAŁE ŻYCIE zależny finansowo od osoby, z którą łączą Cię bliskie relacje? (tak-nie)
Jak byś się z tym czuł na co dzień, z taką świadomością, że jesteś zależny? (źle-dobrze)
Czy chciałbyś być w sytuacji, w której z powodów finansowych nie możesz odejść, jeśli relacja się psuje i musisz tkwić w związku, w którym jesteś, dajmy na to, zdradzany? (tak-nie).

Trzy proste pytania i trzy proste odpowiedzi.

88

Oj, Czarna Kotka - mam wrażenie, że Przegrany trochę inaczej postrzega związek niż ty (i forumowa większość). Dla niego póki żona da wikt i opierunek a on drzewa narąbie i uszczelki w kranie podokręca to wszystko jest w najlepszym porządku. Jak mu wytłumaczono, że niezależność finansowa jest dla kobiety zabezpieczeniem na wypadek nieudanego związku (zdrad, przemocy czy zwyczajnie wypalenia się uczucia) to uznał to za zbędny pesymizm.

Martainn - jesteś moim 3 ulubionym feminazistą. Wyprzedza cię mój ojciec i mój facet. Co oznacza, że i mnie ta ideologia przeżarła do szpiku kości.

89

Dlatego chciałabym, żeby on usiadł i wyobraził sobie, że to on jest tą zależną osobą. Na co dzień. Bez własnych dochodów, bezradną w wypadku gdy się coś popsuje. Jak by mu się podobała taka sytuacja.

90

Przegrany napisał/a:
allama napisał/a:

Przegrany, czekaj czekaj. Czyli zakładając przez chwilę, że mieszkalbys w bloku. Pracujesz, Twoja żona siedzi w domu z dziećmi i co? Przychodzisz z pracy i siup przed telewizor?

Odsyłam do 1 strony... (to była bodajże moja 1 i 3 odpowiedź)

Odpowiedz pod tytułem "mieszkam na wsi i u mnie zawsze jest taka robota " nie jest odpowiedzią na moje pytanie.

91

ruda102 napisał/a:

niezależność finansowa jest dla kobiety zabezpieczeniem na wypadek nieudanego związku (zdrad, przemocy czy zwyczajnie wypalenia się uczucia) to uznał to za zbędny pesymizm.

Niezależność finansowa kobiety jest też ważna dla mężczyzny. Co jeśli w wyniku wypadku dozna takich obrażeń, że nie będzie w stanie pracować?

92

Uwielbiam ten temat big_smile

Facet lat 21, który nigdy nie był w związku i nie ma nawet pojęcia jaka lyzka się to je, tłumaczy i klaruje zycie pary malzenskiej/partnerskiej starym wyjadaczom. Normalnie tylko turlac się po dywanie i LOLowac big_smile

93

Beyondblackie napisał/a:

Uwielbiam ten temat big_smile

Facet lat 21, który nigdy nie był w związku i nie ma nawet pojęcia jaka lyzka się to je, tłumaczy i klaruje zycie pary malzenskiej/partnerskiej starym wyjadaczom. Normalnie tylko turlac się po dywanie i LOLowac big_smile

... ksiądz też udziela nauk przedmałżeńskich, a przecież w tej kwestii powinien być tylko teoretykiem wink
Można być teoretykiem, można mieć wyobrażenia o tym, w jaki związku chciałoby się być... no ale współczuję kobiecie, z którą się zwiąże Przegrany - apodyktyczność jego postawy jest zdumiewającą.

94

Przegrany napisał/a:

Powiedziała przesiąknięta paniką pani która jedyne co ma do powiedzenia na temat polityki to to że się uśmiała, nie próbując się do tego odnieść.

Odnosić się można tylko do faktów i konkretów, których w Twoich wypowiedziach brak. Pozostaje zatem śmiać się z wodolejstwa i napuszonego mentorstwa, za którym stoi pustka. Piszesz jakieś banialuki i przedstawiasz je jako prawdę objawioną. Trudno nie dostrzec komizmu tej sytuacji.
Przykład Twojej umiejętności merytorycznego dyskutowania:

Klio napisał/a:

autor nie jest w stanie powiedzieć nic konkretnego, a tym bardziej poprzeć dowodami, bo przecież „skutki widać”, czyli nie pokusi się już o dokładne ich wskazanie.

Przegrany napisał/a:

Jeżeli nie widzisz tego co się obecnie dzieje w zachodniej europie bo masz klapki na oczach to nawet "dokładne wskazanie skutków" (cholera wie co dla Ciebie znaczy skoro po każdym wyjaśnieniu można się spodziewać odpowiedzi: to nic nie znaczy, uśmiałam się) nic nie da.

Sednem zagadnienia była umiejętność wskazania przez Ciebie nie „pewnych”, a konkretnych „dziedzin życia”, w które ingeruje UE oraz wskazanie konkretnych tego skutków. Stwierdziłam, że nie jesteś w stanie tego zrobić. Unikając merytorycznej odpowiedzi po raz kolejny to potwierdziłeś. Nie ma się do czego odnosić, bo lejesz wodę strumieniami.

Przegrany napisał/a:

poczytaj o planowaniu powstania IV Rzeszy, UE właśnie ten plan realizuje.

Science fiction mnie nie interesuje. Zdecydowanie bardziej wolę literaturę faktu smile

Przegrany napisał/a:

Poniżej zacytowałem Anemonne

Cóż z tego, że zacytowałeś? Zapytała co to jest feminazizm i co w jej wypowiedzi Ci się z nim skojarzyło? Odpowiedzią było: O "Arbeit mach [sic!] frei" i cytat. Czy rozpatrywane razem, czy osobno i tak nie stanowią odpowiedzi na postawione pytania.

95

Dobrze jak facet potrafi zadbać o dom - naprawić coś, skleić jak się urwie, poodkurzać, zrobić obiad czy skosić trawę. Jest wtedy odpowiedzialny i niezależny od np. mamusi wink  Ale nie jest to cecha, którą musi posiadać.. natomiast z nią jest bardziej interesujący smile

96 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-03-23 15:09:11)

Wtrącę swoje 3 grosze do tematu smile
Jest tylko jedna umiejętność, którą powinien potrafić, każdy prawdziwy mężczyzna, a mianowicie korzystać z możliwości własnego mózgu. Reszta przyjdzie sama wink

97

allama napisał/a:
ruda102 napisał/a:

niezależność finansowa jest dla kobiety zabezpieczeniem na wypadek nieudanego związku (zdrad, przemocy czy zwyczajnie wypalenia się uczucia) to uznał to za zbędny pesymizm.

Niezależność finansowa kobiety jest też ważna dla mężczyzny. Co jeśli w wyniku wypadku dozna takich obrażeń, że nie będzie w stanie pracować?

Oczywiście, to jest równie istotne. Można dodać, że nie tylko w razie wypadku, który uniemożliwi pracę, ale też w sytuacji utraty jej w innych okolicznościach, obcięcia pensji, wzrostu raty kredytu - powody przemawiające za niezależnością finansową kobiety można mnożyć. Ale wciąż są tacy, co uważają, że się po prostu babom w dupach poprzewracało i zaraziły się aspiracjami zawodowymi jak osobliwą świńską grypą.

98 Ostatnio edytowany przez Amethis (2016-03-23 15:31:37)

nie tak dawno niechcący byłem świadkiem rozmowy

dwoje ludzi, z rozmowy wynikało że na emeryturę wskoczyli, a zapewne nie tak dawno kobieta wskoczyła

i gość delikatnie opierddd kobietę, powód
bo ma wyższą emeryturę niż On, a On się tyle lat ocharował i ma niższą

więc dodam, chodź już tu padło podobne,

umieć się zachować jak wzrośnie nieoczekiwanie wink budżet domowy, śmieje z tym budżetem oczywiście

w kontekście używania mózgu big_smile

99

Moim zdaniem ważne jest też samo podejście faceta. Nie ma niczego uwłaczającego w zajmowaniu się domem, gdy dzieci są małe i byciu wtedy utrzymanką. No ale to przy założeniu, że facet jest normalny. Jeśli ktoś ma takie podejście, że kobieta ma być ułożona i zajmować się posłusznie domem, a jej ambicje zawodowe są śmieszne, to należy uciekać jak najdalej od psychopaty. Nie mówiąc już o tym, że facet, który uważa ugotowanie sobie obiadu za poniżej jego godności, jest zwykłą kaleką życiową.

Też głosuję na Korwina, ale przedstawione tutaj poglądy są jakimś kompletnym wynaturzeniem i niezrozumieniem.

100

Jak dla mnie prawdziwy mężczyzna powinien umieć zrobić wszystko to, co mój tata, czyli powinien umieć WSZYSTKO, znać się na WSZYSTKIM i wgl być inteligentnym i ogarniętym tak wiecie, w tym, co się dzieje i działo na świecie. Ale teraz to niestety takich facetów (ani kobiet) się nie spotyka. sad Nie te czasy. W podstawówkach już nie uczą zbijać karmników, najwyżej każą sadzić tulipany i szydełkować. Niektórzy moi rówieśnicy nie potrafią nawet przyszyć guzika, podczas gdy ja i moje siostry mając 10 lat już umiałyśmy uszyć ubranka dla Barbie (ręcznie i na maszynie do szycia), a kilka lat później potrafiłyśmy zrobić wykrój i uszyć sobie krótkie spodenki, bluzkę czy spódnicę. Siostra sama uszyła sobie suknię ślubną, a skończyła studia matematyczne.

Przez to, że mój tata jest prawdziwym McGyverem każdy inny facet ma zawyżoną poprzeczkę i kiedy nie wie jak sprawić, by wyrwane gniazdko znów przylegało do ściany pojawia się w mojej głowie pytanie: Czy on w ogóle umie cokolwiek? ;(

Tak więc idealny mężczyzna powinien: umieć naprawić gniazdko, słuchawki, laptopa, magnetofon, zrobić generalny remont (z wyburzaniem ściany i zmianą dachówek włącznie), wybudować dom, domek na drzewie, zrobić porządną i bezpieczną huśtawkę własnej roboty (nie żadne Lerły czy Ikje), położyć kafelki, zmienić baterię w łazience, upiec ciasto, posprzątać (mycie okien bez smug też), ugotować smaczny obiad z 3 dań (dla mojego taty to nie problem), umieć zaorać pole, prowadzić ogródek warzywny, prać, prasować, szyć ręcznie i na maszynie (tata sobie sam bez problemu nawet spodnie zwęża).
Te "damskie" zajęcia tata poznał głównie dzięki mojej mamie, która pewnego dnia (mając dwoje małych dzieci) oznajmiła, że idzie do pracy, a jak wróci, to ma czekać na nią obiad. Od tamtej pory przez te 20 lat tata nauczył się lub został nauczony przez moją mamę tego wszystkiego (np. szycia). Więc karmię się nadzieją, że jak dobrze przycisnę swojego, to go tych babskich zajęć też nauczę. Gorzej, że tych męskich prac ani ja (w większości), ani on nie ogarniamy. sad

101

Dodam od siebie, że jak się tworzy związek, zwłaszcza jeśli są też dzieci, to kobieta i mężczyzna grają przecież do wspólnej bramki. Łatwiej jest, kiedy można się wzajemnie uzupełnić, a nie kiedy facet zarabia, a kobieta jest od jego i dzieci obsługi. Wierzę, że taka sytuacja bywa dla mężczyzny po prostu wygodna, ale dzieci dorastają, mąż żyje własnym życiem, a u kobiety niezwykle często w końcu pojawia się pustka, którą po wielu latach skupienia na domownikach niezwykle ciężko jest czymś wypełnić.

Odpowiedzialny mężczyzna potrafi zresztą zauważyć, że życie nie zawsze jest idyllą, dlatego po drodze różne rzeczy mogą się zdarzyć. Zabezpieczenie finansowe to nie wszystko, ważne jest także, aby umieć sobie poradzić w każdej sytuacji. Kiedy kobieta przez dekadę czy nawet dwie zajmuje się wyłącznie domem, to kiedy już zajdzie taka potrzeba, niezwykle ciężko jest jej powrócić na rynek pracy i zacząć zarabiać, czasem zresztą po raz pierwszy w życiu. 

cslady napisał/a:

Nie mówiąc już o tym, że facet, który uważa ugotowanie sobie obiadu za poniżej jego godności, jest zwykłą kaleką życiową.

W moim domu najczęściej to jednak ja gotuję, ale jak trzeba, a nawet niekoniecznie trzeba, a po prostu ma na to ochotę lub chce sprawić mi przyjemność, to mąż tak ugotuje, że niejedna kobieta mogłaby się zawstydzić. O zgrozo, z kolegami z pracy często rozmawiają o gotowaniu, a potem jeszcze wymieniają się przepisami. To jest dopiero niemęskie i uwłaczające! big_smile
Ale to trzeba chcieć się nauczyć, bo na początku małżeństwa mój mężczyzna nawet przysłowiową wodę potrafił przypalić wink.

102

kareninka napisał/a:

Tak więc idealny mężczyzna powinien: umieć naprawić gniazdko, słuchawki, laptopa, magnetofon, zrobić generalny remont (z wyburzaniem ściany i zmianą dachówek włącznie), wybudować dom, domek na drzewie, zrobić porządną i bezpieczną huśtawkę własnej roboty (nie żadne Lerły czy Ikje), położyć kafelki, zmienić baterię w łazience, upiec ciasto, posprzątać (mycie okien bez smug też), ugotować smaczny obiad z 3 dań (dla mojego taty to nie problem), umieć zaorać pole, prowadzić ogródek warzywny, prać, prasować, szyć ręcznie i na maszynie (tata sobie sam bez problemu nawet spodnie zwęża).

Pytanie tylko po co ma umieć aż tyle rzeczy? Mnie byłoby szkoda życia na własnoręcznie przeprowadzane remonty, wyburzanie ścian i kładzenie dachówek. Huśtawkę też wolę gotową, chociaż taka zrobiona przez faceta na pewno ma większy urok. Jak dla mnie czynności dzielą się na niezbędne i zupełnie zbędne. To już zależy od indywidualnych potrzeb, co się uzna za czynności zbędne, ale ogólnie wolałabym po prostu spędzić czas z facetem i niektóre rzeczy zlecać fachowcom, niż tracić życie na robienie wszystkiego samodzielnie.

Olinka napisał/a:

W moim domu najczęściej to jednak ja gotuję, ale jak trzeba, a nawet niekoniecznie trzeba, a po prostu ma na to ochotę lub chce sprawić mi przyjemność, to mąż tak ugotuje, że niejedna kobieta mogłaby się zawstydzić.

U mnie to wygląda podobnie. Najczęściej to ja gotuję, ale gotowanie przez mężczyznę uważam za bardzo seksowne. To nie musi być żadne skomplikowane danie. Uwielbiam, gdy mój facet czasami robi mi na śniadanie jajecznicę albo naleśniki i nie ma wtedy na sobie koszulki, a jego włosy są potargane po nocy. Mogłabym na to zjawisko patrzeć i patrzeć. Jest to dla mnie dużo więcej warte niż gdyby mi powiedział: "Maleńka, obiad był pyszny. Masz tutaj jakieś dodatkowe pieniądze, idź i kup sobie coś ładnego, bo zasłużyłaś". big_smile

103

U mnie najczęściej gotuje mój M. Z prostego powodu. Jak coś wykucharzy, to klekajcie narody, cud miód i malyna.

104 Ostatnio edytowany przez Iceni (2016-03-23 17:16:25)

Hm... szczerze mówiąc to wolałabym, żeby mój facet potrafił grać na jakimś instrumencie niż zwezac sobie ręcznie gacie ;D

Dachówek też nie musi umieć kłaść, bo przez większość życia mieszkałam w wynajmowanych  mieszkaniach. Od ogródka mi wara, tam ja jestem panią!

Co on powinien umieć zrobić? To, co POTRZEBA w danej chwili, a czego mnie się zrobić nie chce - naprawić kran albo zadzwonić po fachowca.

Problem zaczyna się dopiero wtedy, kiedy sam naprawić nie umie, a na fachowca go nie stać. 

Ale taki facet nie będzie moim facetem. No chyba, że umie ładnie grać... no albo jakiś inny talent artystyczny. Wtedy cóż... zniosę kapiący kran, albo sama zadzwonię po hydraulika big_smile

EDIT:  Znacie jakiegoś faceta, który dobrze gotuje i ma problem z poderwaniem kobiety? big_smile

105 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2016-03-23 17:47:15)

Jaki powinien być prawdziwy facet?

Mam kłopot z odpowiedzią na to pytanie (zadane na początku wątku), bo faceci byli i są poza moimi zainteresowaniami; ci, którymi się interesowałam/interesuje są mężczyznami. Nie rozumiem też (w przytoczonym kontekście) znaczenia przymiotnika 'prawdziwy'. hmm Oprócz bohaterów filmów/książek wszyscy są prawdziwi.
Pytanie dotyczy oczekiwanych umiejętności. I z tym problem, bo jeśli człowiek ma sprawny rozum i potrafi z niego korzystać, to wszystkie niemal umiejętności są w zasięgu jego możliwości, wszystkie może posiąść. Zdecydowanie ważniejszą sprawą jest to jakim ów mężczyzna jest człowiekiem, jak traktuje innych, jaki ma system wartości. Jeśli brak mu m.in. szacunku, pokory, to może umieć wszystko zrobić, a dla mnie może być co najwyżej dalekim znajomym, bo wobec kolegów mam większe wymagania, o partnerze nie wspomnę.

Przegrany, bardzo Ci współczuję, z każdym napisanym przez Ciebie w tym wątku postem, coraz bardziej. Rozumiem, że Twój nick nie jest przypadkowym, że szukasz recepty na związki męsko-damskie, że marzysz o szczęściu, ale... Twoja desperacja powoduje skutek odwrotny do zamierzonego: stajesz się coraz bardziej antypatyczny. Tak, wiem, często jest to skorupa (co z tego, że zbudowana, by chronić przed nieprzyjemnymi doświadczeniami), pod którą kryje się wrażliwy człowiek. Tyle tylko, że skorupa gruba, śmierdząca i zbliżyć się nie można bez wstrętu.
Chcesz recepty? Pozbądź się skorupy, pozwól, by światło ujrzało ukryte pod nią złoto.

106 Ostatnio edytowany przez kareninka (2016-03-23 18:21:30)

cslady napisał/a:
kareninka napisał/a:

Pytanie tylko po co ma umieć aż tyle rzeczy? Mnie byłoby szkoda życia na własnoręcznie przeprowadzane remonty, wyburzanie ścian i kładzenie dachówek. Huśtawkę też wolę gotową, chociaż taka zrobiona przez faceta na pewno ma większy urok. Jak dla mnie czynności dzielą się na niezbędne i zupełnie zbędne. To już zależy od indywidualnych potrzeb, co się uzna za czynności zbędne, ale ogólnie wolałabym po prostu spędzić czas z facetem i niektóre rzeczy zlecać fachowcom, niż tracić życie na robienie wszystkiego samodzielnie.

Jak to po co? Wiesz ile kasy się na tym oszczędza? big_smile Poza tym jakbym miała wybór: poprosić tatę i mu zapłacić lub zatrudnić fachowca i mu zapłacić, to oczywiście, że wybrałabym tatę. Dlaczego? Bo wtedy praca zostałaby wykonana na pewno porządnie, a fachowcy to wiadomo jak jest z nimi... No i tata ma z tego satysfakcję, a ja dumę, że mam takiego tatę.

107

kareninka napisał/a:

Jak to po co? Wiesz ile kasy się na tym oszczędza? big_smile Poza tym jakbym miała wybór: poprosić tatę i mu zapłacić lub zatrudnić fachowca i mu zapłacić, to oczywiście, że wybrałabym tatę. Dlaczego? Bo wtedy praca zostałaby wykonana na pewno porządnie, a fachowcy to wiadomo jak jest z nimi... No i tata ma z tego satysfakcję.

No tak, masz rację. Ja patrzę na to z nieco innej perspektywy. A to, że będzie zrobione porządnie, to niezaprzeczalny fakt. Wiem dobrze ile nerwów czasami kosztują "fachowcy". Jednak widzę też jak mój kuzyn obecnie buduje dom własnymi rękami. Może i będzie miał satysfakcję, ale co z tego, skoro małżeństwo mu się przez to rozpada? Jedynym tematem jest dla niego teraz budowa domu i jeździ tam w każdej wolnej chwili. Sporo osób pewnie powie, że jego żona powinna mu być za to wdzięczna, ale ta budowa ciągnie się już drugi rok i raczej nie zakończy się w tym roku. We wszystkim preferuję umiar. Czasami własnoręcznie wybudowany dom po prostu nie jest wart takich poświęceń. No ale każdy robi jak uważa.

108 Ostatnio edytowany przez Excop (2016-03-23 21:19:35)

Sądzę, że wykładnią są potrzeby,  możliwości i czas każdego z partnerów.
Gdy jeszcze pracowałem, nie sprzątałem "płaszczyzn poziomych", ale obowiązkowo, myłem okna dwa razy do roku. Gotować zaś lubiłem i lubię do tej pory. Czekam więc  z obiadem na moją kobietę wracającą z pracy.
Zmywać naczyń nie lubię, ale jeszcze bardziej nie lubię, gdy komory zlewozmywaka zapełnione są brudnymi naczyniami. Nie dopuszczam więc do takich sytuacji.
Moja partnerka wie, że wykorzystuje tę moją "fobię".  Wie także jednak, że nie ruszę z kolei  dupy, by odkurzyć meble i książki (a trzeba to robić często), bo trzepię dywany, gdy trzeba.
Do majsterkowania mam lewe ręce, ale drobne naprawy "elektryki", czy małe remonty  domowe nie są mi obce.
Myślę więc, że podział obowiązków w relacji, tzw. przeciętnych Kowalskich wytwarza się "w praniu".
O ile mężczyzna nie jest ostatnim maminsynkiem, a kobieta księżniczką na ziarnku grochu.
Bo wtedy żaden, z góry ustalony podział obowiązków, nie zadziała. smile

109

Każdy prawdziwy mężczyzna powinien robić to, potrafić tak i umieć coś takiego, żeby żadnej kobiecie nigdy nie przyszło do głowy podobne pytanie, jakie zawarte jest w tytule wątku tongue (Paulo Coelho)

110

janmichxyz napisał/a:

Każdy prawdziwy mężczyzna powinien robić to, potrafić tak i umieć coś takiego, żeby żadnej kobiecie nigdy nie przyszło do głowy podobne pytanie, jakie zawarte jest w tytule wątku tongue (Paulo Coelho)

No przecież napisałam to w swoim pierwszym poście....

;P

111

prawdziwy mężczyzna powinien umieć:
podejmować szybkie decyzje
zachować zimną krew w każdej sytuacji
dać innemu w mordę
okazywać czułość swojej kobiecie
odróżniać miłość od pożądania
zarabiać pieniądze
obsługiwać wiertarkę

112

A ja przecież nie jestem w stanie przeczytać wszystkich odpowiedzi i odpowiedzi na odpowiedzi, Pączuszku Obsypany...

113

cslady napisał/a:

Pytanie tylko po co ma umieć aż tyle rzeczy? Mnie byłoby szkoda życia na własnoręcznie przeprowadzane remonty, wyburzanie ścian i kładzenie dachówek. Huśtawkę też wolę gotową, chociaż taka zrobiona przez faceta na pewno ma większy urok. Jak dla mnie czynności dzielą się na niezbędne i zupełnie zbędne.

Jeśli mam być szczera, to alergicznie nie znoszę, kiedy obcy ludzie kręcą mi się po domu. Są też rzeczy, które trzeba zrobić już zaraz, natychmiast, teraz big_smile, wtedy cudnie jest mieć pod ręką kogoś, kto nawet o północy w niedzielę naprawi kabel do zasilacza mojego laptopa big_smile.

Są też prace, które po prostu warto zrobić samemu, bo wtedy ma się pewność, że będzie super. O, na przykład takie tapety w mieszkaniu - najlepiej położę je sobie sama (teraz akurat nie mam, ale miewałam). Firanki też najlepiej sama uszyję. Z kolei mnóstwo innych prac najlepiej na świecie wykona mój mąż. Dopiero kiedy sami czegoś nie ogarniamy, to korzystamy z pomocy fachowców.
W gruncie rzeczy mogę chyba powiedzieć, że przez lata wypracowaliśmy taki model, który pozwala wykorzystać wzajemne umiejętności i naprawdę dobrze się uzupełniamy.

114

Ja Wam powiem tak nie ma czegos takiego co powienien albo co ktos musi robic...jednak istnieje cos takiego jak szacunek do drugiej osoby. I tak jak my kobiety gotujemy mezowi obiad z przyjemnoscia zeby mu cos smakowalo bo jest glodny tak raczej on wykapie za to dziecko wieczorem albo wyniesie smieci ale niestety tak to nie dziala. To ze facet nie umie pomalowac czy zrobic remontu to trudno ale takie podstawowe obowiazki domowe przydalo by sie zeby robil z kobieta na przemian.

115

Olinka napisał/a:

Jeśli mam być szczera, to alergicznie nie znoszę, kiedy obcy ludzie kręcą mi się po domu. Są też rzeczy, które trzeba zrobić już zaraz, natychmiast, teraz big_smile, wtedy cudnie jest mieć pod ręką kogoś, kto nawet o północy w niedzielę naprawi kabel do zasilacza mojego laptopa big_smile.

Są też prace, które po prostu warto zrobić samemu, bo wtedy ma się pewność, że będzie super. O, na przykład takie tapety w mieszkaniu - najlepiej położę je sobie sama (teraz akurat nie mam, ale miewałam). Firanki też najlepiej sama uszyję. Z kolei mnóstwo innych prac najlepiej na świecie wykona mój mąż. .

Tak, to prawda. U mnie to wszystko zależy. Gdybym umiała uszyć sobie np. zasłony, to być może sama bym to zrobiła. Drobne naprawy też wolę wykonać sama niż dzwonić po kogoś, bo to zawsze większy kłopot. Trochę absurdalne byłoby w moim przypadku dzwonienie po fachowca, żeby zawiesił mi półkę na ścianie albo żeby wyczyścił mi laptopa z kurzu. No ale jeśli mam więcej rzeczy do zrobienia przy tym laptopie, to jednak wolę oddać pogotowiu komputerowemu i nie zawracać głowy facetowi. Tak samo w sytuacji, kiedy kupiłam sobie meble do mojego pokoju. Moglibyśmy sami je skręcić, ale zajęłoby to nam nieporównywalnie więcej czasu niż osobie, która nie musi czytać instrukcji, tylko migiem składa. Ogólnie zasadę mam taką, że jeśli coś ma mi zająć dużo czasu, to wolę zlecić to komuś. Chyba że traktujemy to jako miłe spędzanie czasu we dwoje. Można przecież składać razem te meble czy pomalować pokój dla czystej frajdy zrobienia czegoś wspólnie i dla satysfakcji. Tylko to są u mnie wyjątki, bo na co dzień wolę jednak zajmować się innymi rzeczami, które są dla mnie przyjemniejsze. big_smile Pewnie to przez to, że się starzeję, bo ostatnio ciągle mam wrażenie, że marnuję zbyt dużo czasu na czynności, które nie sprawiają mi frajdy, a które wykonać po prostu trzeba.

116

Generalnie nie zabieramy się w domu za to czego nie potrafimy dobrze zrobić. Wole zadzwonić po elektryka czy stolarza niż wywalić korki albo ustawić krzywy plot. Od tego wymyślono fachowcow, żeby sobie radzili z tym czego ja albo mój facet nie umiemy, a wiadomo wszystkiego umiec robic się nie da wink

117

Ja nie mam doświadczenia dużego, tak naprawdę to nie mam wcale.   Mężczyzna powinien umieć dotykać, umieć delikatnie bawić się moją dłonią, palcami. Powinien umieć całować grając.  Mam na myśli że to ma być jak gra, delikatna i długa a nie tylko złączenie ust.
Resztę mężczyźni chyba potrafią.

118

Samija napisał/a:

Ja nie mam doświadczenia dużego, tak naprawdę to nie mam wcale.   Mężczyzna powinien umieć dotykać, umieć delikatnie bawić się moją dłonią, palcami. Powinien umieć całować grając.  Mam na myśli że to ma być jak gra, delikatna i długa a nie tylko złączenie ust.
Resztę mężczyźni chyba potrafią.

No to faktycznie nie masz doświadczenia smile
Pobawi sie twoja dlonia przez pol roku.. pozniej musisz z nim jakos wytrzymywac

119

Żaden pół roku ze mną nie wytrzymał smile

120

Samija napisał/a:

Żaden pół roku ze mną nie wytrzymał smile

Po pół roku zabawy dłonią, pewnie bym sie zastanawiał

Czy nie nauczyc sie czegoś wiecej wink

121

Pewnie wpisałbyś się w moją średnią której nie mam zamiaru weryfikować więcej.  Pięć dni , co nie jest śmieszne.

122

Przegrany napisał/a:
allama napisał/a:
Przegrany napisał/a:

Ehh, to co lepiej żłopać piwo przed tv a kobieta ma z***ć?

A wskazesz mi proszę, gdzie ja to mniej więcej napisałam?
Wiesz w ogóle jaka jest koncepcja partnerstwa w związku?

Słowo partnerstwo obrzydziło mi już dostatecznie lewactwo stąd ta niechęć. Kojarzy mi się to z głupimi feminazistkami i jakimś równouprawnieniem, tzn. "kobiety są na równi z mężczyznami"... Mamy razem robić to samo, razem gotować, razem dłubać przy samochodzie, razem jeździć do lasu po drewno. bo kobieta nie jest kimś gorszym i ma do tego prawo. Czy może wykonywać ciężkie prace fizyczne? Oczywiście że może, tylko pytanie: PO JAKĄ CHOLERE SKORO MA OD TEGO FACETA? Czułbym się poniżony gdyby kobieta chciała mnie wyręczyć z takich obowiązków. Natomiast w drugą stronę jest już troszkę inaczej. Pisałem o tym wcześniej.

Kolejny prawak wmawia nam swoje mądrości big_smile

123

myślę, ze wykonanie jakiś drobnych napraw albo pomalowanie pokoju, to nie sa trudne rzeczy i to zależy po prostu od zaradności. Ale można tez zauważyć  ze niektórzy faceci wolą coś zrobić źle niż przyznać się, ze nie umieją.

124

Dobry gulasz , taki ze jak się ugotuje to pies zaczyna wyć.

125

Troche to ja juz na tym łez padole przebywam.
Generalnie to facet powinien umieć robić to o czym nie pomyśli kobieta ale czego oczekuje.   Większość >czegoś< oczekuje.
Niektóre są w miare ok i wystarczy jak im zrobic dobry gulasz, gorzej z resztą smile

126

Musi być po prostu facetem a nie pipą. Obić innym mordkę jak się należy, dobrze się ubrudzić np wymieniając coś w aucie, popijać piwko (nie z sokiem tongue), dobrze "wykorzystać" kobietę podczas seksu. Musi mieć jaja i już. Jak będzie miał jaja to sobie poradzi z każdą sytuację myślę. Rozumiem równouprawnienie jak troszkę tu poczytałam no ale nie wymagajmy od facetów że będą robić to co my byśmy chciały. Facet ma być facet a nie pionek do naszych potrzeb. Obowiązki obowiązkami kwestia dogania się. Szanujemy się.
oooo by mogli jeszcze rodzić dzieci  - na to bym poszła big_smile

127

Diabliczka, ty chyba jakaś nietutejsza jesteś.   Masz męża?
Mam jednego kandydata jakbyco smile   Nawet umie gotować.  Ale z rodzeniem to zapomnij, pomoże co najwyżej robić

128

Pirat napisał/a:

Diabliczka, ty chyba jakaś nietutejsza jesteś.   Masz męża?
Mam jednego kandydata jakbyco smile   Nawet umie gotować.  Ale z rodzeniem to zapomnij, pomoże co najwyżej robić

hehe czemu nie tutejsza?
Mam mężą nie szukam nowych kandytadów smile

129

Dlaczego nie tutejsza?
smile
Dobre
Jeżeli przytrafi ci się rozwód to daj znać proszę.

130 Ostatnio edytowany przez Kobieta a nie Dziewczynka (2016-03-25 03:34:56)

Niestety ale coraz bardziej obserwuje zajwisko,ze faceci nie potrafi zrobic podstawowych "rzeczy" w domu,naprawic kran itp podstawy.To tak jakby kobieta nie potrafila ugotowac,badz wyprac smile coraz wiecej widuje niemeskich facetow,tchorzliwych,sztywniakow przemadrzalych.I jak tu sie czuc przy takim facecie bezpiecznie,spokojnie ? hmm

Posty [ 66 do 130 z 173 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Co powinien robić, potrafić, umieć każdy prawdziwy mężczyzna?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024