dla mojego męża liczy sie tylko wygląd - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » dla mojego męża liczy sie tylko wygląd

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 76 z 76 ]

66

Odp: dla mojego męża liczy sie tylko wygląd
kika24 napisał/a:

Już tyle czasu minęło kiedy napisałam ten post, a w życiu ten czas mi się zatrzymał. To życie daje mi popalić tak jak bym popełniła najcięższy grzech a te wszystkie cierpienia to jak pokuta.
MAM DOŚĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kika przeczytalam twoje wszystkie posty i jestem pelna podziwu,pelna podziwu ze tyle wytrzymalas z potworem ,nie bede pisac innych okreslen jakie mi sie cisna na klawiature................
wiesz dobrze ze doszlas do momentu jak sie z tego wyplatac ,powolutku ,znajdz sobie prace/od tego zacznij/moze jakis kurs ,zacznij sie wyzwalac spod jego wplywu.......
.facet jest bardzo pewny siebie /miedzy innymi dlatego ze jestes od niego zalezna finansowo,on nie boi sie ze ty odejdziesz
rani twoje uczucia..........
niestety moim zdaniem nie ma dla ciebie ani odrobiny milosci,a jak nie ma milosci nie ma na czym budowac zwiazku ,no gdyby chociaz byl tu szacunek ,wsparcie ,a tu nie ma nic............pusty zwiazek
dziewczyno ocknij sie bo zaczniesz myslec jego kategoriami ,plytkimi ,nedznymi i prymitywnymi ,zastanow sie a gdyby zdarzyla sie choroba to ten twoj PSEUDOESTETA  co wtedy zrobi ,kopnie cie w cztery litery ,nie mrugnie nawet okiem............

Zobacz podobne tematy :

67

20 kg da się zrobić! wiem co mówie, bo sama zgubiłam TROCHĘ więcej smile
I to nie dla Twojego pożal się Boże męża, który nie wie gdzie jest jego miejsce tylko dla siebie. Pokaż mu, że to co postanowisz to potrafisz dokonac. Żebys miała wsparcie zachęcam Cię do odbycia wizyty u dietetyczki. Jeśli jesteś w Warszawie będę mogła polecić Ci jedno miejsce. Wierz mi, ważyłam grubo ponad 100 kg i udało mi się przywrócić normalną wagę. Wiem jak jest wtedy ciężko, wszystko to wiem. Nie jedną noc przepłakałam z tego powodu. I dlatego chciałabym teraz pomóc wszystkim fantastycznym dziewczynom które borykają się z tym problemem...
Takiemu mężowi nie można ufać. Jak tylko poczujesz się lepiej, nabierzesz pewności siebie, mam nadzieje, że zrobisz z nim porządek!!!

68

Byłam u lekarza i kazała przystosować mi sie do indeksu glikemicznego, robie wszystko według tabeki jak narazie to nawet kilograma nie schudłam .

69

proces chudnięcia zajmuje troche więcej niż miesiąc;/tak samo jak sie tyje latami to chudnie sie powoli. Jedyne co zrobić to uprawiac sport,pić dużo wody i być cierpliwą.

70

Zgadzam sie z dziewczynami ! To dupek ! jak on moze cie tak krzywidzic? Wydalas na swiat JEGO dziecko ! Nikt nie jest idealny, ale co maja kilogramy? jezeli kogos sie kocha? Sprobuj porozmawiac z nim szczeze, a jezeli to nie pomoze, wyjedz na krotkie wakacje, tak zeby nie wiedzial gdzie, przemyslisz pare spraw, moze zateskni za toba, i zrozumie co naprawde sie liczy !

71 Ostatnio edytowany przez alutka88 (2010-07-25 14:01:22)

Gdyby jakikolwiek facet potraktował mnie w ten sposób, natychmiast odpowiedziałabym atakiem i buntem, bowiem żadna kobieta nie powinna być tłamszona przez swojego mężczyznę! Obowiązują nas takie same zasady, także odnośnie do wzajemnego szacunku! Co to za wymagania? My zawsze mamy wyglądać pięknie, a często sugerują nam to osobniki, którym wyhodowany na fast foodach i piwku Maciuś całkowicie zasłania widoki na małego! Twoje kilogramy to przecież nie wynik niedbalstwa czy lenistwa, a uwarunkowań ciąży i związanych z nią hormonów.  Rozumiem, że czujesz się słaba i bezradna, ale nie wolno Ci zatracić poszanowania dla samej siebie i przeświadczenia o tym, że możesz osiągnąć wszystko, czego zapragniesz. Chudnij powoli, we własnym zakresie dla SWOJEGO zdrowia, siły i lepszego samopoczucia, nie zaś dla czyjegoś widzimisię. Na pewno Twoje dziecko zasługuje na to, by podczas swojego rozwoju obserwować nie tylko świat, ale i szczęśliwą oraz silną mamę.  Wszystkie jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki!

A do Panów w typie męża Forumowiczki apeluję o odrobinę samokrytycyzmu. Wy także nie jesteście idealnie piękni, tylko wiele Waszych kobiet ma na tyle klasy, by nie wypominać Wam tego w podobnie prostacki sposób.

72 Ostatnio edytowany przez kika24 (2010-10-17 19:44:21)

Witam, minęło już dziewięć miesięcy odkąd napisałam ten post i do tej pory w moim życiu nic się nie zmieniło, mój mąż zaczoł codziennie pić po dwa trzy piwka dziennie i nie widzi w tym nic złego bo ciągle sądzi że p[o pracy ma prawo sobie wypić piwo.
Między nam nadal jest tak jak było ciągłe podgadywanie o mojej nadwadze, nawet naszemu dziecku mówi że mama jest gruba. Nic go nie interesuje nadal mieszkamy u  rodziców a on nawet nie pomyśli o tym by jego dziecko miało dach nad głową, nie przeszkadza mu to że jesteśmy na czyjejś łasce ,a jak tylko zacznę rozmowe na ten temat to się złości i mówi że jak jestem taka mądra to niech wezme się do roboty bo według niego zajmowanie się dzieckiem i domem to nic takiego.
Próbowałam wrócić do pracy tylko był problem z dzieckiem nie miał kto z nią zostać, jedynym wyjściem było zawozić ją do teściów co drugi tydzięń wcześnie rano no ale mój mąż się na to nie zgodził a teraz czepia się mnie że ja nie chce iść do pracy.

I co mam zrobić z takim cymbałem???

Przestań się debilem przejmować i rób swoje. Woż dzieciaczka do teściów, sama idź do pracy, a dalej to się zobaczy.  Pracując zawodowo wytrącisz mu z ręki broń pod tytułem "siedzisz w domu i nic nie robisz". A może on tak naprawdę nie chce żebyś Ty pracowała? On przynosi wypłatę, a więc on rządzi. Zarabiając stajesz się w jakiś sposób niezależna, wymykasz się spod kontroli, a on traci pewność siebie. Nie pozwól dłużej sobą pomiatać!!!

74

Witam,przeczytałam wszystkie posty i zgadzam się z tym , że on Cię chyba nie kocha. W ogóle jeżeli facet zaczyna sie doszukiwać wad wyglądu w swojej kobiecie ... a np ona jest atrakcyjna to już jest pierwszy sygnał , że dzieje się coś złego. Ja miałam kiedyś faceta , dla którego robiłam cuda ..zmienialam 5 razy kolor wlosow itp ... choc jestem bardzo atrakcyjna osoba. No i myslicie , ze cos pomoglo? ... nic ... po 2 latach mnie zostawil. A ja i tak czulam sie brzydka mimo metamorfoz , bo jego zdanie bylo dla mnie najwazniejsze. W tym roku sie ozenil ... i uwierzcie , ze tej dziewczynie wiele do mnie brakuje.
Aktualnie mam faceta, ktory ma calkiem inne podejscie ... ja zawsze sie staralam ... np do spania nawet w zime ubieralam ladna bielizne nocna ... na co on w pewnym momencie powiedzial " kochanie nie masz normalnej pizamy? przeciez zmarzniesz"
i to jest normalne zachowanie. Co prawda czasem w zartach mi mowi z rana " zobacz jak wygladasz" ale wiem ze to sa zarty bo go znam ...poza tym zdaje sobie sprawe , ze nawet z rana tragicznie nie wygladam. Trzeba zbudowac w sobie odpowiednio wysoka samoocene i nigdy nie schodzic myslami  o sobie ponizej tego poziomu.

Kika no coz ... ja bym tego dupka zostawila ... wywalila go spowrotem do tesciow a sama zostala u swoich rodzicow ... bo rozumiem , ze tam aktualnie mieszkasz ...i poszlado jakiejkolwiek pracy.

75

coz Ci mozna doradzic chyba sily i pozytywnego myslenia.....
ja sama przytylam swego czasu i moj uwczesny facet dawal mi do zrozumienia ze nie podobam mu sie chociaz mnie osobiscie tak to bardzo nie przeszkadzalo.... a przy wzroscie 153 wazylam 68kg ...
dopiero jak mi to zaczelo doskierac to sie wzielam za siebie (przeszlam na diete 14dniowa ciezka ale efekty sa zadowalajace i dlugotrwale....) jezeli robisz cos dla siebie to zupelnie inaczej sie w to angazujesz....
ja na twoim miejscu to sprobowalabym sie odchudzic dla siebie....moze odlozyc troche kasy i kopnac go w tylek z wlasnego doswiadczenia wiem ze z alkoholem to bedzie juz raczej gorzej niz lepiej i z szacunkiem do ciebie podobnie...
co do tego ze sie zmienil po porodzie to moj ex maz po tygodniu od slubu stanal na srodku pokoju ze tymi slowami,, teraz to Wam(mieszkalismy z moja mama) pokaze jaki jestem naprawde bo do tej pory udawelem - a bylismy ze soba 2 lata przed slubem i final byl taki ze po 11 miesiacach nasze malzenstwo sie rozpadlo....

Posty [ 66 do 76 z 76 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » dla mojego męża liczy sie tylko wygląd

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024