Do osób proszących o pomoc - finansową, żywnościową czy inną - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » OGŁOSZENIA » Do osób proszących o pomoc - finansową, żywnościową czy inną

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 106 z 106 ]

66

Odp: Do osób proszących o pomoc - finansową, żywnościową czy inną

"Ostatnio podszedł do mnie chłopak i poprosił, bym kupiła środki higieniczne dla niego i dla jego dziewczyny. Pomyślałam, że jednak trzeba mieć trochę odwagi, by zaczepiać ludzi i prosić ich o wsparcie. W internecie jest to takie "gładkie", rzadko kto sprawdzi, rzadko kto zakwestionuje prawdziwość prośby (czy można utrzymywać dwie osoby za ~330 zł), nie widać kto prosi, w razie czego - można nie odpowiadać. Zaczynam wątpić, że ludzie którzy proszą przez internet o pomoc, potrzebują jej w rzeczywistości."

Tak,trzeba mieć odwagę żeby osobiście poprosić o pomoc a w internecie rzeczywiście jest łatwiej,ale nie każdy kto ma mało odwagi by prosić osobiście o pomoc nie może okazać się oszustem...znam całą rodzinę która utrzymuje się z takiej formy proszenia o pomoc. Żyje im się nieźle,na pozór wrazie jak by ktoś chciał ich "sprawdzić" mają urządzony domek gospodarczy...a naprawdę mieszkają w niemałym domu w którym żyją na bardzo wysokim poziomie...ale jeżdżąc "na stopa" proszą na litość o pomoc... Kiedyś tata zatrzymał się tej kobiecie i podwióżł ją do Olsztyna, miała ze sobą dziecko, tak płakała że tata z litości oddał jej ostatnie 20zł przez co sam cały dzień był głodny. Kobieta bez sumienia.... I prosiła patrząc w oczy, więc czy tylko takim można ufać?
Sama prosiłam o pomoc tu na forum i nie tylko,ale otrzymałam taką pomoc przez stronę OLX gdzie znalazła się osoba, która najpierw kupiła moim dzieciom potrzebne im buty profilaktyczne a jak przyjechała do nas i mimo że nie mieszkanie jest zadbane sama dostrzegła czego potrzebujemy i po rozmowie ze mną zapytała wprost czego jeszcze potrzebuje,jestem tej Pani bardzo wdzięczna bo przysłała nam paczkę na święta ale przede wszystkim jesteśmy nbw stałym kontakcie i bardzo pomogła mi rozmowa z nią,wsparła mnie psychicznie....
Wiem, że w sieci jest pełno oszustów ale jak ktoś jest zaineresowany pomocą i potrafi postawić się w sytuacji osoby potrzebującej zrozumie że na ogólnym forum nikt nie chce ujawniać za wiele szczegółów ale na priv opowie wszystko...

Podsumowując uważam, że nie możemy sugerować się tym, iż proszący przez internet prawie na pewno jest oszustem a ten proszący osobiście prawie zawsze jest szczery i nie oszukuje.

Zobacz podobne tematy :

67

Jolka.olsztyn - może źle się wyraziłam, nie chodzi o to, że w sieci są sami oszuści, a w realu sami potrzebujący. Nie ma reguły na to. Rzecz w tym, że im więcej oszustów, tym trudniej tym co naprawdę potrzebują.
Pamiętam gościa, który żebrał w garniturze (sponiewieranym, jak on sam) - większość ludzi widząc go, myślała - oj pewnie przesadził z alkoholem na jakiejś oficjalnej imprezie i teraz próbuje postawić się do pionu i mu dawali kasę, ale gdy następnego dnia widzisz to samo, to już nie kupujesz tej historyjki. Kiedyś często przejeżdżałam przy dworcu - w okolicy żebrał chłopka, który opowiadał, jak został okradziony w pociągu i zbiera kasę na bilet powroty do domu.

68

AVERYL
Najwyraźniej źle to zrozumiałam i przyznam że masz 100% racji, że przez oszustów stajemy się bardzo nieufni i obojętni, nie chodzi tylko o pomoc biednym... chodzi mi też o taką ogólną znieczulicę na pomoc komuś kto na naszych oczach ktoś wyrządza krzywdę... temat studnia- ale jedno jest pewne wszystko przez oszustów i naciągaczy...
Ostatnio widziałam w tv materiał kobiecie (nie w Polsce), która jeżdząc na wózku inwalidzkim(nie miała nogi) żebrała na ulicy,jak się okazało autor reportażu ukazał inne oblicze kobiety-a mianowicie kobieta wypożyczała wózek, nogi miała obie tylko przygotowując się do swojej roli jedną podwijała pod siebie siadając na wózku i wyglądało jakby nie miała nogi od kolana. W ten sposób zarabiała nie małe pieniądze.
I bądź człowieku mądry i odróżnij oszusta od osoby potrzebującej naprawdę..-myślę,że musimy w takiej sytuacji często zaufać naszej intuicji...

69

jolka.olsztyn napisał/a:

Wiem, że w sieci jest pełno oszustów ale jak ktoś jest zaineresowany pomocą i potrafi postawić się w sytuacji osoby potrzebującej zrozumie że na ogólnym forum nikt nie chce ujawniać za wiele szczegółów ale na priv opowie wszystko...

To zależy co rozumie się poprzez "szczegóły". Oczywiście jak najbardziej rozumiem fakt, że na publicznym forum nie wkleja się skanów dokumentów i nie podaje dokładnego adresu zamieszkania. Nie oczekuję też, że dana osoba wypisze tutaj wszystkie szczegóły ze swojego życia, po których łatwo będzie ją zidentyfikować. Jednak jeśli komuś mam pomóc, to oczekuję, że ta osoba będzie mnie na tyle szanowała, że poświęci chwilę i napisze chociażby z jakiego jest województwa, jak wygląda jej sytuacja materialna, jak ona wyglądała wcześniej (czy nagle się pogorszyła?), co ta osoba robi, by coś zmienić, jakie ma kwalifikacje itp. Nie przekonują mnie osoby, które proszą tutaj tylko o pieniądze i od razu odsyłają na maila. Zapala mi się wtedy czerwona lampka. Siedzą tutaj różni ludzi, więc może ktoś pomógłby trwale zmienić czyjąś sytuację, np. poprzez pomoc w znalezieniu pracy. Jeżeli osobie proszącej o pomoc nie chce się podać takich elementarnych informacji, to dlaczego mnie ma się chcieć do niej pisać i o wszystko wypytywać? To jest brak szacunku dla mnie i dla mojego czasu. Im bardziej konkretnie wyrazimy to, czego potrzebujemy i w czym potrzebujemy pomocy, tym większa jest szansa, że ktoś rzeczywiście pomoże. A osoby chowające się za adresami mailowymi moim zdaniem nie zasługują na zaufanie, ale każdy niech robi jak uważa. Ja w takich przypadkach nie zawracam sobie głowy i zwyczajnie nie piszę. Na maila można podać szczegóły, ale jakieś podstawy powinny znaleźć się w poście, skoro już prosi się o tę pomoc. I nie jest to w żaden sposób uwłaczające, bo jak już wspomniałam - nie oczekuję detali czy nie wiadomo czego.

70

Problem jest w tym, że ludzie nie proszą o pracę, a o pomoc materialną/finansową.
Raz do sąsiada moich rodziców (sąsiad mówił) podszedł facet i prosił o pomoc. Sąsiad powiedział: "chodź skosisz mi trawnik i ci zapłacę". Facet się ulotnił z prędkością światła podobno.
Ja nie miałabym w sobie na tyle zaufania, żeby uwierzyć w to co ktoś opowie na mailu, nawet jeśli wyśle skany dokumentów (mało oszustów?). Musiałabym widzieć po pierwsze że ktoś potrzebuje pomocy, a po drugie że się STARA to jakoś ogarnąć.
Bo jakbym np. odwiedziła kogoś i zobaczyła że syf, a dzieci nieuczesane (co nic nie kosztuje), to takiej osobie bym nie pomogła, bo ona nie ma woli żeby zrobić cokolwiek.

71

Ja też wolę pomagać w realnym życiu, bo wtedy widzę, do kogo to trafia. W realu można też pomóc tej osobie bardziej długofalowo, a nie tylko wysłać paczkę żywnościową. Nie skreślam możliwości pomocy komuś przez internet, bo pomagałam, ale to były naprawdę sporadyczne przypadki. Jednej osobie z forum pomogłam znaleźć pracę i mieszkanie. Tylko ona zwróciła się bezpośrednio do mnie, bo czytała moje posty, więc już sam ten fakt był dla mnie dużo bardziej wiarygodny niż wklejanie nic nie mówiącego mi ogłoszenia, bo a nuż się uda. Nie wiem czy to, co piszę, nie brzmi źle, bo nie chodzi mi o krytykowanie osób szukających pomocy. Jeśli kogoś do tego zmuszają okoliczności, to bardzo dobrze, że znalazł w sobie odwagę, by poprosić. Uważam, że z takimi problemami nie powinno się zostawać samemu. No ale chodzi o sposób w jaki się prosi, bo nieświadomie można działać na własną niekorzyść.

Nie do końca się zgodzę, że ludzie nie proszą o pracę, bo większość potrzebujących z którymi się zetknęłam chciało pracować. To widać, gdy ktoś jest szczery i nie kręci. Taką wygodną posadkę w urzędzie pewnie większość by wzięła z pocałowaniem ręki. Schody zaczynają się, gdy praca jest ciężka, np. w supermarkecie, na produkcji, przy żniwach itp. Wtedy zaczyna się kręcenie nosem. A przecież od czegoś trzeba zacząć.

72

cslady napisał/a:
jolka.olsztyn napisał/a:

To zależy co rozumie się poprzez "szczegóły". Oczywiście jak najbardziej rozumiem fakt, że na publicznym forum nie wkleja się skanów dokumentów i nie podaje dokładnego adresu zamieszkania. Nie oczekuję też, że dana osoba wypisze tutaj wszystkie szczegóły ze swojego życia, po których łatwo będzie ją zidentyfikować. Jednak jeśli komuś mam pomóc, to oczekuję, że ta osoba będzie mnie na tyle szanowała, że poświęci chwilę i napisze chociażby z jakiego jest województwa, jak wygląda jej sytuacja materialna, jak ona wyglądała wcześniej (czy nagle się pogorszyła?), co ta osoba robi, by coś zmienić, jakie ma kwalifikacje itp. Nie przekonują mnie osoby, które proszą tutaj tylko o pieniądze i od razu odsyłają na maila. Zapala mi się wtedy czerwona lampka. Siedzą tutaj różni ludzi, więc może ktoś pomógłby trwale zmienić czyjąś sytuację, np. poprzez pomoc w znalezieniu pracy. Jeżeli osobie proszącej o pomoc nie chce się podać takich elementarnych informacji, to dlaczego mnie ma się chcieć do niej pisać i o wszystko wypytywać? To jest brak szacunku dla mnie i dla mojego czasu. Im bardziej konkretnie wyrazimy to, czego potrzebujemy i w czym potrzebujemy pomocy, tym większa jest szansa, że ktoś rzeczywiście pomoże. A osoby chowające się za adresami mailowymi moim zdaniem nie zasługują na zaufanie, ale każdy niech robi jak uważa. Ja w takich przypadkach nie zawracam sobie głowy i zwyczajnie nie piszę. Na maila można podać szczegóły, ale jakieś podstawy powinny znaleźć się w poście, skoro już prosi się o tę pomoc. I nie jest to w żaden sposób uwłaczające, bo jak już wspomniałam - nie oczekuję detali czy nie wiadomo czego.

Tak o to właśnie mi chodziło tylko może w niewłaściwy sposób to wyraziłam,

73 Ostatnio edytowany przez tajemnicza75 (2016-08-01 18:10:57)

Ja trochę z innej beczki w sprawie pomagania.
Taka historia: kiedyś zamieściłam na regionalnym forum wątek, z prośbą o pomoc pewnej starszej samotnej pani. Opisałam sytuację dość szczegółowo w zasadzie pod wpływem impulsu i bez zgody w.w. . Chciałam by to była niespodzianka gdyż pani była na tyle skromna i dumna, ze oficjalnie nie zgodziłaby się na żadną pomoc, choćby przymierała głodem.
Najpierw odzywali się tylko cwaniacy, którzy chcieli zrobić jakiś interes np. ode mnie oczekiwali spotkania w zamian za pomoc pani, w wiadomym celu to spotkanie hmm . Inni oczekiwali, że starsza pani się z nimi ożeni lub wyprzeda pół majątku za bezcen. Przy czym każda odmowa na ich propozycje kończyła się bezczelną odzywką.  Już sobie darowałam ponawianie tego ogłoszenia bo nie miałam ochoty użerać się ze zboczeńcami i oszustami.
Nagle odezwał się miły młody człowiek, zaproponował spotkanie niezobowiązujące i nie obiecał nie wiadomo jakiej pomocy, tylko tyle na ile go samego stać. Mieliśmy zrobić wspólnie zakupy i zawieść starszej pani.  Była to jednorazowa niewielka pomoc ale i tak jestem mu wdzięczna.
Szkoda tylko, że na jednego skromnego, dobrego człowieka przypadło 5 cwaniackich... sad .

74

WITAM,NAZYWAM SIE ANNA  MIESZKAM Z RODZINA POD KRAKOWEM MAM MEZA I DWOJKE DZIECI 8 I 10 LAT,PARE LAT TEMU WPADLISMY Z MEZEM W POLAPKE KREDYTOWA,JA NIEPRACOWALAM ZE WZGLEDU NA DZIECI GDZYS BYLY MALE NIEMIALAM JE Z KIM ZOSTAWIC,I TAK SIE ZACZAL MOJ DALSZY POBLEM W ZYCIU MOIM,W ZYCIU JUZ CHYBA PRZEGRANYM....

PEWNEGO DNIA POTRZEBOWALAM PIENIEDZY I WPADLAM NA IDIOTYCZNY POMYSL JAK JE SZYBKO ZALATWIC,NAROBILAM SOBIE PORBLEMOW POLICJA SAD ITP.JEDNYM KROTKIM SLOWEM OSZUKALAM LUDZI PRZEZ INTERNET WYLUDZAJAC PIENIADZE.....

NIEMOGLAM SOBIE Z TYM WSZYSTKIM PORADZIC PODJECLAM TERAPIE U PSYCHOLOGA.MIALAM ROZNE MYŚLI....

DZIS ZYCIE W WIELKIM STRESIE,W TEDY DOSTALAM WYROK W ZAWIASACH,I SZKODE DO NAPRAWIENIA,W SUMIE SKRZYWDZILAM KOBIETE NA KWOTE 40 TYS.ZL.

30 TYS.ZL.ZAPOZYCZYLAM SIE GDZIE MOGLAM DO SPLATTY MI ZOSTALO OK 10 TYS SPLACAM CO MOGE NAWET PO 50ZL.

ALE NIESTETY SAD MI ODWIESIL WYROK BO NIEZAPLACILAM SZKODY NA RZECZ POKRZYWDZONEJ W TERMINIE,JEST MI BARDZO CIEZKO....ODRACZAM SIE OD DECYZJI SADU GDYZ NIECHCE ISC DO WIEZNIEA MAM CUDOWNE DZIECI,,,NIEWIEM JAK DALEJ ZYC,,,

BARDZO BYM PROSILA O JAKAS POMOC,RAZEM Z MEZEM CHCELIBYSMY REMONTOWAC PODDASZE U NIEGO W DOMU,OBECNIE MIESZKAMY W JEDNYM POKOJU I TROCHE CIASNO,,ZYCIE MI SIE POSYPALO,,,,PRZEPRASZM ZE PROSZE O JAKAS POMOC,CHCOC DOBRE SLOWO NA POCIESZENIE.

75

Nie mam pieniędzy aby Ci pomoc gdyż mam trudna sytuację życiową i mieszkam z wariatem .Możesz podjąć dodatkową pracę  i powinnaś poprosić o wybaczenie ta panią która oszukalas ,Ponadto musisz przestać oszukiwać i żyć w prawdzie bo inaczej nigdy nie będziesz Ci lepiej nie zaznasz spokoju wewnętrznego .

76

anusia123456 napisał/a:

WITAM,NAZYWAM SIE ANNA  MIESZKAM Z RODZINA POD KRAKOWEM MAM MEZA I DWOJKE DZIECI 8 I 10 LAT,PARE LAT TEMU WPADLISMY Z MEZEM W POLAPKE KREDYTOWA,JA NIEPRACOWALAM ZE WZGLEDU NA DZIECI GDZYS BYLY MALE NIEMIALAM JE Z KIM ZOSTAWIC,I TAK SIE ZACZAL MOJ DALSZY POBLEM W ZYCIU MOIM,W ZYCIU JUZ CHYBA PRZEGRANYM....

PEWNEGO DNIA POTRZEBOWALAM PIENIEDZY I WPADLAM NA IDIOTYCZNY POMYSL JAK JE SZYBKO ZALATWIC,NAROBILAM SOBIE PORBLEMOW POLICJA SAD ITP.JEDNYM KROTKIM SLOWEM OSZUKALAM LUDZI PRZEZ INTERNET WYLUDZAJAC PIENIADZE.....

NIEMOGLAM SOBIE Z TYM WSZYSTKIM PORADZIC PODJECLAM TERAPIE U PSYCHOLOGA.MIALAM ROZNE MYŚLI....

DZIS ZYCIE W WIELKIM STRESIE,W TEDY DOSTALAM WYROK W ZAWIASACH,I SZKODE DO NAPRAWIENIA,W SUMIE SKRZYWDZILAM KOBIETE NA KWOTE 40 TYS.ZL.

30 TYS.ZL.ZAPOZYCZYLAM SIE GDZIE MOGLAM DO SPLATTY MI ZOSTALO OK 10 TYS SPLACAM CO MOGE NAWET PO 50ZL.

ALE NIESTETY SAD MI ODWIESIL WYROK BO NIEZAPLACILAM SZKODY NA RZECZ POKRZYWDZONEJ W TERMINIE,JEST MI BARDZO CIEZKO....ODRACZAM SIE OD DECYZJI SADU GDYZ NIECHCE ISC DO WIEZNIEA MAM CUDOWNE DZIECI,,,NIEWIEM JAK DALEJ ZYC,,,

BARDZO BYM PROSILA O JAKAS POMOC,RAZEM Z MEZEM CHCELIBYSMY REMONTOWAC PODDASZE U NIEGO W DOMU,OBECNIE MIESZKAMY W JEDNYM POKOJU I TROCHE CIASNO,,ZYCIE MI SIE POSYPALO,,,,PRZEPRASZM ZE PROSZE O JAKAS POMOC,CHCOC DOBRE SLOWO NA POCIESZENIE.

Witaj,
Czy twoja prośba jest nadal aktualna?
Jeżeli tak odezwij się-postaram się pomóc przedewszyatkim prawnie, bo tego wymaga twoja sytuacja najbardziej.
.....

Pozatym to świetny wątek i cieszę się że jest tu tyle wspaniałych i zaradnych kobiet.
Ja ogólnie jestem osobą, która pomaga ludziom w trudnych sytuacjach, ale zazwyczaj nie materialnie, gdyż tak naprawdę sama potrzebuje kasy. Moja pomoc polega opiera się bardziej na poradach prawnych, poradach odnośnie świadczeń socjalnych przysługujących etc. Z doświadczenia wiem, że osoby będące w trudnej sytuacji finansowowej nie podejmują konkretnych działań, mających na celu poprawę ich sytuacji. Przeważnie nie wynika to z braku chęci, tylko z niewiedzy. Ludzie nie wiedzą często jakie świadczenia im przysługują, jak to się załatwia i gdzie. To powoduje, że często podejmują desperackie kroki.
Ja np.również jestem osobą z bardzo trudna sytuacją, ale jakoś sobie radze. Radzę sobie tylko dlatego, że mam pewną wiedzę gdzie mogę się zwrócić o pomoc i się nie poddaje. Każdej osobie w trudnej sytuacji materialnej w Polsce przysługuje mniejsza lub większa pomoc.
Wobec tego ja zazwyczaj pomagam na zasadzie poradnictwa, napisania pisma, podsuwam kontakty etc. W ten sposóbmoja pomoc jest bardziej "sensowna i konkretna" bo dlugofalowa i być może da większe możliwości na rozwój. Ponadto pomaga uniknąć naciągania przez oszustów. Dlatego nawet gdybym miała kasę to bym od razu nie dała, bo nie można ludzi uczyć że nie muszą nic robić, a kasa łatwo przyjdzie bo to nie rozwiąże problemu tej osoby. Lepiej komuś dac "wędke niż od razu rybę" :)
Absolutnym wyjątkiem są sytuację nagłe czyli " kasa na leczenie, kasa na mieszkanie, które spłonęło etc.".
Wtedy faktycznie daje namiary na konkretne osoby, dysponujące nakładem kapitału.
Zatem jakby co chętnie służe pomocą co i jak :)

77

Witam, jestem tu nowa. Nawet nie wiem gdzie prawidlowo napisac post.
Szukam pomocy opowiem po krotce sytuacji.
Mam 29 lat w styczniu tego roku zdecydowalam sie na przyjazd do Anglii z chlopakiem. Decyzja odwazna choc patrzac z perspektywy czasu naiwna.
Okazalo sie ze moj ukochany jest hazardzista i mimo roznych prob z mojej strony, nalog mu nie przeszkadza. Zorientowalam sie dosc pozno wrecz za pozno bo gdy podjelam decyzje o wyprowadzce okazalo sie ze jestem w ciazy.
Obecnie jestem w 13 tyg ciazy, na ten zwiazek nie ma juz perspektyw, obecnie psychicznie jestem wykonczona. Urodzic chce w kraju i tam chcialabym zostac. Moja prosba jest skierowana do ludzi dobrej woli.
Przed wyjazdem mieszkalam w domu jednorodzinnym, a raczej w polowie ( bo polowa nalezy do mnie) do ktorego chce wrocic jednak warunki tam panujace nie nadaja sie na chwile obecna na zycie z dzidzia. Jestem z wojewodztwa lodzkiego, czy jest tutaj moze ktos kto ma na zbyciu piec lub chcialby mi pomoc przy zalozeniu w tym domu ogrzewania. I pomoc w zorganizowaniu kilku rzeczy jak pralka itp. Nie jestem naciagaczka. Jesli jest tutaj ktos, kto chcialby pomoc prosze o kontakt. Na priv moge opowiedziec wiecej.

Witam wszystkich serdecznie nie wiem gdzie mam pisać. Nazywam się Danuta i mam dwuch synów i jestem w ciąży jestem sama bardzo potrzebuje pomocy zbliża się zima i nie mam opału. Można ktoś z państwa by mi pomógł.

79

danuta-kotowska1 napisał/a:

Witam wszystkich serdecznie nie wiem gdzie mam pisać. Nazywam się Danuta i mam dwuch synów i jestem w ciąży jestem sama bardzo potrzebuje pomocy zbliża się zima i nie mam opału. Można ktoś z państwa by mi pomógł.

Skąd jesteś? Z czego się utrzymujecie? Jakiej pomocy się tu spodziewasz?

80

Witam
Czytam wiele na tym forum
Powiem szczerze ze chcialam bym z kims popisać na email ankaspolnik85@interia.pl
Nie jestem bogata nie ukrywam w zyciu mi ciężko przez moja głupotę mam w domu różnie...
Czasem wystarczy dobre słowo.
Moze sie ktoś odezwie

81

potrzebuje pomocy finansowej znalazlam sie w trudnej sytulacji finansowej

82

mama11111 napisał/a:

potrzebuje pomocy finansowej znalazlam sie w trudnej sytulacji finansowej

A konkretnie? Co się stało? Dlaczego potrzebujesz pomocy i w jakiej sumie? Co zrobiłaś do tej pory by sobie pomóc?

83

Witajcie. Tak i ja spróbuję poprosić Was o pomoc. Z tym, że mnie weryfikuje zrzutka.pl zapraszam do zapoznania się z założoną przeze mnie zrzutkę i proszę choć o odrobinę wsparcia. Dziękuję za każdy odzew. Niestety jako nowy użytkownik portalu nie mogę wrzucić linku, ale na wiadomości prywatne odpowiem tym właśnie linkiem.

84

Dzien dobry samotnie wychowuje troje dzieci i jestem w 4 miesiącu ciąży potrzebuje pomocy w każdej postaci bardzo proszę o pomoc

85

Samotnamama12 napisał/a:

Dzien dobry samotnie wychowuje troje dzieci i jestem w 4 miesiącu ciąży potrzebuje pomocy w każdej postaci bardzo proszę o pomoc

masz 500+ masz rodzinne , trzeba postarac o alimenty na dzieci jesli ojciec niechce płacic z wyrokiem zasadzenia ubiegac sie o alimenty z funduszu .
zglosic  sie do opieki po pomoc , jesli masz mieszkanie o dodatek .
niejestem pewna ale tez chyba powinnas dotac zasiłek  do rozwiazania  przez rok to było po 1000 zl

86

Hej, ja mam prośbę.
Co prawda moje dzieci są zdrowe, ale proszę o pomoc jakiemukolwiek dziecku z SMA. Sama pomagam, co miesiąc wpłacam na inne dziecko, udostępniam zbiórki. Nasze państwo nie pomaga, można pomoc nawet uświadamiając innych co to jest. Założyłam nawet temat "SMA zbiórki". Osobiście nie mogę pomóc wszystkim, ale razem możemy zmienić kogoś świat. Nie mogę patrzeć na cierpienie tych dzieci, terapię trzeba przejść przed ukończeniem 2 lat. To są malutkie dzieci, sama mam 8 miesięczną córeczkę i gdyby coś jej dolegało to zawaliłby mi się świat. Nie proszę o pomoc dla siebie, tylko dla jakiegokolwiek dziecka któremu możemy dać szansę na lepsze życie.

87

Cyngli napisał/a:

Strasznie to smutne, że tylu nieuczciwych oszustów chodzi po tym świecie.

Nie żebym się czepiał smile .Ale są uczciwi oszuści ?

88

Dzień dobry!
Przepraszamy za pisanie na tym forum. Nazywam się Aleksander Ischuk. Mieszkam na Ukrainie. Pracowałem jako web developer.
Po prostu nie wiem, do kogo się zwrócić.
Byłbym wdzięczny za każdą pomoc lub informację.
Mam cukrzycę typu 1, czy można łatwiej dostać paski testowe Novorapid i Tresiba oraz Contour Plus?
Mogę Ci podziękować za pomoc przy Twoich stronach.
Tyle, że nie zostało mi w ogóle żadnych pieniędzy, szef uciekł do Niemiec i nie wypłacił pensji.

Proszę wybaczyć tę prośbę! Pokój z tobą!!!

89

Ukraińskie numery telefonu 0 800 801 341 ,  032-2465073.
Powiedzą, gdzie na terenie Ukrainy dostaniesz za darmo inulinę. Może pomogą również w zdobyciu innych potrzebnych Ci rzeczy. Powodzenia.

90

Volver napisał/a:

Ukraińskie numery telefonu 0 800 801 341 ,  032-2465073.
Powiedzą, gdzie na terenie Ukrainy dostaniesz za darmo inulinę. Może pomogą również w zdobyciu innych potrzebnych Ci rzeczy. Powodzenia.

Znam te numery i dzwoniłem do nich. Oferują darmową insulinę ukraińską, to jest bardzo zła insulina, aceton pojawia się za tydzień ... I oferują tylko tę insulinę i to wszystko ...
Moim największym problemem są paski testowe do cukru we krwi, nie mam pieniędzy na ich zakup. Obecnie intensywnie szukam pracy, jestem web developerem żeby mieć pieniądze na zakup pasków testowych...

91

Aleksander poczta dostarcza listy do Twojego miasta ?
Podaj mi swój adres. Postaram się pomóc przez kontakt na Ukrainie. Tak byłoby szybciej. Nie obiecuje na 100 % , bo to pomoc przez osoby mi nieznane osobiście, ale można spróbować

Sama też jakieś paski Ci wyślę. Contour Plus mogę kupić w Polsce bez recepty. Będą dobre ?

92 Ostatnio edytowany przez Volver (2022-03-24 08:38:50)

Aleksander jesteś ? Odezwij się.
Jeżeli sprawa aktualna, to podaj swój adres. Jeżeli otrzymałeś pomoc i już jej nie potrzebujesz, to też to napisz.

93

Volver napisał/a:

Jeżeli sprawa aktualna, to podaj swój adres. Jeżeli otrzymałeś pomoc i już jej nie potrzebujesz, to też to napisz.

Nie otrzymałem pomocy. Przez te wszystkie dni pisałem do ukraińskich fundacji charytatywnych. Ale nie dostałem odpowiedzi...
Wyślę Ci prywatną wiadomość. Jeśli masz strony internetowe, mogę Ci pomóc.

94

Alexander_I napisał/a:
Volver napisał/a:

Nie otrzymałem pomocy. Przez te wszystkie dni pisałem do ukraińskich fundacji charytatywnych. Ale nie dostałem odpowiedzi...
Wyślę Ci prywatną wiadomość. Jeśli masz strony internetowe, mogę Ci pomóc.

Nareszcze ! Martwiłam się. Czekam na wiadomość.

95

Alexander, odpowiedziałam na Twojego maila.

96

Volver napisał/a:

Alexander, odpowiedziałam na Twojego maila.

Twój list trafił do folderu Spam. Odpowiedziałem ci

97

dlatego ja wspieram tylko organizacje

98

Zawsze musisz wierzyć w szczęście, wtedy ona uwierzy w ciebie. Kupiłem kiedyś los na loterię dla zabawy. Za ostatnie pieniądze. Moja pensja była jeszcze daleko. I wygrał taką sumę w złotówkach, że po prostu nie mógł uwierzyć własnym oczom. Sześć miesięcy wystarczy na życie, ale uznaliśmy, że lepiej zrobić sobie przerwę. To zostanie zapamiętane na zawsze. Wiem na pewno, że nie można grać zbyt często – efekt nie będzie taki sam. W tej chwili od czasu do czasu gram w przyjemną grę na stronie 22bet kasyno kod promocyjny, zdarzają się też małe zwycięstwa.

99

Kolle napisał/a:

Zawsze musisz wierzyć w szczęście, wtedy ona uwierzy w ciebie. Kupiłem kiedyś los na loterię dla zabawy. Za ostatnie pieniądze. Moja pensja była jeszcze daleko. I wygrał taką sumę w złotówkach, że po prostu nie mógł uwierzyć własnym oczom. Sześć miesięcy wystarczy na życie, ale uznaliśmy, że lepiej zrobić sobie przerwę. To zostanie zapamiętane na zawsze. Wiem na pewno, że nie można grać zbyt często – efekt nie będzie taki sam. W tej chwili od czasu do czasu gram w przyjemną grę na stronie xxx, zdarzają się też małe zwycięstwa.

Taaak, a świstak siedzi i zawija je w te sreberka... big_smile

100

Zawsze warto zachować wiarę w szczęście, bo wtedy ono również może na nas zrzucić swój łaskawy uśmiech. Kiedyś postanowiłem kupić los na loterii, głównie dla zabawy, kiedy do wypłaty jeszcze było daleko. Miałem tylko ostatnie grosze w portfelu. Ale los okazał się łaskawy i wygrałem taką sumę pieniędzy, że nie mogłem uwierzyć własnym oczom. To wystarczyło na pokrycie życiowych wydatków na kilka miesięcy, ale zdecydowaliśmy się na zrobienie sobie przerwy od pracy. Ta historia na zawsze zapadnie mi w pamięć. Jednak zdaję sobie sprawę, że gra w loterię zbyt często może nie przynieść takich samych rezultatów. Obecnie czasem lubię zagrać w jakąś przyjemną grę na stronie xxx i od czasu do czasu zdarzają się mniejsze wygrane.

101

Witam wszystkich, jeśli zostały Ci problemy z pieniędzmi, nie wiesz jak je rozwiązać, to nie ma problemu, wystarczy wejść na link https://vulkan201.bet/pl/sports/footbal … 2023-18-12 i zacząć tam zarabiać, bo ja też tam zarabiam.

102

Witam...
Piszę z ogromną prośbą i bez wstydu, bo życie mnie do tego zmusiło.
Jestem obecnie na ulicy i walczę o przetrwanie z dnia na dzień. Jeśli ktoś z Was mógłby kupić mi coś do jedzenia albo wesprzeć mnie choćby symboliczną kwotą na blika 512588523, będę niesamowicie wdzięczny.. naprawdę każdy grosz się liczy.
nawet mogę to odpracować, pomóc fizycznie, posprzątać, ponosić, zrobić cokolwiek, co będzie potrzebne

103

Witam...
Jestem obecnie na ulicy i walczę o przetrwanie z dnia na dzień. Jeśli ktoś z Was mógłby kupić mi coś do jedzenia albo wesprzeć mnie choćby symboliczną kwotą na blika 512588523, będę niesamowicie wdzięczny.. naprawdę każdy grosz się liczy.
nawet mogę to odpracować, pomóc fizycznie, posprzątać, ponosić, zrobić cokolwiek, co będzie potrzebne

104

Hej...

105

Hej...

106

Wsparcie dla młodej dziewczyny w drodze do celu, jakim jest operacja – każda złotówka się liczy!

Piszę do Was, bo to forum od lat jest dla mnie ważnym miejscem. Dziś chcę prosić Was o wsparcie dla Karoliny, przyjaciółki mojej córki.
Dziewczyna urodziła się z porażeniem mózgowym. Zbiera środki na operację, która ma pomóc jej żyć w miarę normalnie, a czas jest niestety ograniczony.

Link do zbiórki: https://zrzutka.pl/czekam-na-te-operacj … XJcjT3crkQ

https://www.facebook.com/reel/160962848 … ingle_unit

Dziewczyna będzie ogromnie wdzięczna za każdą wpłatę, a jeśli nie możecie pomóc finansowo, to proszę udostępnijcie lub przekażcie bliskim/znajomym.
Jako osoba zaangażowana w sprawę, dziękuję w jej imieniu i swoim.

Posty [ 66 do 106 z 106 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » OGŁOSZENIA » Do osób proszących o pomoc - finansową, żywnościową czy inną

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024