Wolność Słowa vs. Poprawność Polityczna - gdzie jest granica? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Wolność Słowa vs. Poprawność Polityczna - gdzie jest granica?

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 260 z 480 ]

196

Odp: Wolność Słowa vs. Poprawność Polityczna - gdzie jest granica?
Ewika99 napisał/a:

Włączam dzisiaj tv, a tam protest mediów. Tego jeszcze nie grali big_smile
Mój kraj, taki piękny..

Kiedy wprowadzano podatek:
Handlowy - milczeliście
Bankowy  - milczeliście
Akcyzowy od aut - milczeliście
Solidarnościowy - milczeliście
Cukrowy - milczeliście
Od "małpek" - milczeliście
My teraz też nie mamy interesu bronić mediów, które milczą, dopóki krzywda nie dzieje się im.

Zobacz podobne tematy :

197 Ostatnio edytowany przez Ewika99 (2021-02-10 09:48:58)

"Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem przecież Żydem. Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem przecież komunistą.
Kiedy przyszli po socjaldemokratów, nie protestowałem.
  Nie byłem przecież socjaldemokratą.
Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem przecież związkowcem.
Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było."

198 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2021-02-10 10:38:17)

Najwyraźniej czwarta władza ma problem z tym, że po latach doświadcza tego, co obywatele doświadczają od lat w ramach dalszego drenażu.

Rozumiem protest, ale obudzili się o kilkanaście podatków za późno i kiedy nagle w ich uderzono to wielki krzyk i nawoływanie do jedności.

199

Ewika99 napisał/a:

Mój kraj, taki piękny..

A tak właściwie to o co im chodzi?

200 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2021-02-10 11:27:56)

assassin napisał/a:
Ewika99 napisał/a:

Mój kraj, taki piękny..

A tak właściwie to o co im chodzi?

o kase big_smile o to, co zawsze.
Rzad pod pretekstem covidu chce dodatkowo opodatkowac wszystkie media poza tymi panstwowymi.
Opodatkowane maja byc dochody z reklam w mediach. Wiec kina tez poleca.
A to wszystko po to, zeby nie bylo "zagranicznych mediow" w Polsce, jak to ujal dyktator K.

201 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2021-02-10 11:16:57)

Przecież to homonto było zakładane długo.
Zeszły rok pokazał wprost, że gotowanie żaby działa, a ludzie to po prostu tchórze.
Chociażby sam fakt, że dostajemy zakaz pracy, ale mamy za to płacić podatki.
Co roku rząd uderza w konsumentów i przedsiębiorców, a propagandziści medialni nagle się obudzili, jak bat strzelił nad ich głową, bo nie są przytuleni do rządu.

202 Ostatnio edytowany przez Bill.Garret (2021-02-10 11:28:47)

Czytam „Dialogi” - pomiędzy Michnikiem i Nawalnym. Michnik wygłasza szczytne idee, szkoda, że nieco rozmijają się z jego działaniami.
Ale, wśród tych szczytnych idei co do których obaj się zgadzają, są podstawy demokratycznego państwa - niezalezne sądy i wolne media.
Obaj zgadzaja się co do tego, że „lustracja” w demokratycznym kraju nie może polegać na ocenach wydawanych przez polityków lub instytucje państwowe kontrolowane przez polityków.
Od tego są sądy - niezależne od nacisków politycznych.
Uważam, że podobnie powinno się oceniać  co jest a co nie jest „mowa nienawiści”.
To sądy a nie politycy czy  aktywiści społecznie rożnej maści maja prawo do oceny , cenzury wypowiedzi.
Wolne media - to oczywiście pusty slogan, bo „wolne” to mogą być jedynie małe, lokalne media nie uzależnione od kapitału który nimi rządzi.
Nawalny wspomina, że zło które opanowało media rosyjskie, zaczęło się z chwilą wykupywania mediów przez rosyjskie koncerny gazowe i naftowe które są zależne od decyzji Kremla.
Od razu przypomniał mi się projekt Orlenu - stworzenia swojego imperium medialnego - to kalka tego, co stało się w Rosji.
Ale, bądźmy sprawiedliwi - media w Europie jak i w US są tez w rękach kapitału uzależnionego od decyzji rządów. Chociaż nie aż w tak oczywisty sposób.

Nawalny jaki swój duży błąd uznał swoje poparcie dla fałszowania wyborów przez Jelcyna.
To był precedens, odstępstwo od demokratycznych zasad, który został później wykorzystany dla wprowadzenia autorytaryzmów.
Podobnie z wolnością słowa - ograniczanie jej w celu „obrony demokracji” jest wykorzystywane jaki precedens do wprowadzania cenzury autorytarnej.
W tym świetle jakiekolwiek ograniczenia , blokady wprowadzane np. przez  FB, Twittera - są działaniami na rzecz autorytaryzmu, chociaż maja etykietkę „obrony demokracji”.

203

Najbardziej śmieszy jak o wolności mediów piszą Ci co chcą by jedne media opłacały drugie słabo oglądane że swojej kasy.
Jeżeli kolega koleżanka uważa że teraz mamy wolność bo TVP info sobie radzi wreszcie i trzeba wspierać media Rydzyka dla równowagi : to dajcie sobie spokój z pisaniem tutaj na jakikolwiek temat bo jesteście niewiarygodni.

204

Ela210 napisał/a:

Najbardziej śmieszy jak o wolności mediów piszą Ci co chcą by jedne media opłacały drugie słabo oglądane że swojej kasy.
Jeżeli kolega koleżanka uważa że teraz mamy wolność bo TVP info sobie radzi wreszcie i trzeba wspierać media Rydzyka dla równowagi : to dajcie sobie spokój z pisaniem tutaj na jakikolwiek temat bo jesteście niewiarygodni.

Warto zapytać wtedy o to jaki zastrzyk gotówki tvp dostało z kieszeni podatnika, skoro tak świetnie sobie radzi big_smile

205 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-02-10 13:16:43)

nie nazwałabym tego zastrzykiem gotówki.
TV Republika nadaje telezakupy a "redaktorki" stamtąd dostaja kasę większą niż premier za brylowanie w TVP info.
To nie jest zastrzyk tylko skok na kasę w biały dzień. Rabunek i złodziejstwo państwowych pieniędzy.
ale o czym my mówimy jak z pieniędzy przeznaczonych na pomoc ofiarom przestępstw minister Z. daje kasę światobliwej gminie  Tuchów a fundacje które pomagały takim rodzinom zostają z pustymi rękami. ? za tego rządu złodziejstwo zostało wyniesione do rangi sakramentu,
I jak pomyślę, że niektórzy głosują na takich z obawy by przypadkiem nie odezwało się w nich gejostwo a PIS przed tym ochroni, to mi słabo..

206

Olać TV i tak nie oglądam, ale moje ulubione radio też nie nadaje :-/

Wiadomo, że Kaczyńskiemu media, które nie wtórują jego ekipie w peanach nad tym w jakim to wspaniałym kraju pod rządami najlepszych macherów przyszło nam żyć - to wrogowie, których trzeba się pozbyć, bo przeszkadzają w betonowaniu się u władzy. Kolejny krok w zapędach autokratyzmu, którego chyba się spodziewaliśmy, tylko sposób nie był znany. Teraz już wiadomo, jak to chcą rozegrać. Dobrze, że się media niezależne od ekipy rządzącej bronią.

207

A które to są te media "niezależnie"? Bo ja w parę sekund odczytuję sympatię polityczną danego portalu. Wystarczy przewertować stronę główną i ton w jaki są pisane nagłówki.

208 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2021-02-10 15:03:59)

Akurat napisałam dość wyraźnie „media niezależne od ekipy rządzącej”.
Przecież tylko jedne dostają kasę 1) z dotacji od ekipy rządzącej i 2) z obowiązkowego abonamentu, reszta musi sobie sama radzić :-D

209

MagdaLena1111 napisał/a:

Przecież tylko jedne dostają kasę 1) z dotacji od ekipy rządzącej i 2) z obowiązkowego abonamentu, reszta musi sobie sama radzić :-D

Czyli jak ktoś uprawia propagandę polityczną z prywatnych pieniędzy to jest OK? tongue

210

szakisz napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Czyli jak ktoś uprawia propagandę polityczną z prywatnych pieniędzy to jest OK? tongue

Jest lepiej, bowiem ktoś sam decyduje jaką formę mediów chce finansować z własnej kieszeni.

W przypadku mediów "publicznych" następuje złodziejski przykład redystrybucji.

211 Ostatnio edytowany przez szakisz (2021-02-10 15:38:57)

Lucyfer666 napisał/a:

Jest lepiej, bowiem ktoś sam decyduje jaką formę mediów chce finansować z własnej kieszeni.

To też nie do końca tak Lucek. Tak naprawdę jedyne co następuje, to proces, w którym każdy dostaje unikatową, skrojoną pod wlasne własne potrzeby wersję rzeczywistości. Można łudzić się, że ktoś najpierw ogląda Wydarzenia, Fakty i Wiadomości, a na końcu jeszcze używa procesów myślowych, by jakoś uczciwie i sensownie poskładać sobie to do kupy. Tylko jaki % ludzi tak robi? W praktyce wygląda to tak, że znacznie częściej oglądamy tych, którym możemy przyklasnąć, przez co jeszcze bardziej zaognia się konflikt.

Natomiast jestem bardzo ciekawy zadania Madzi na ten temat.

212 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-02-10 15:46:33)

Tak- bo z prywatnych. jakby Rydzyk robił wszystko z pieniędzy babć, to nic nam do tego. Ale nie robi.  Kumasz bazę? big_smile
Jeśli Polska top kraj gdzie większość popiera Gazetę Polską to nic mi do tego. Ale nie jest.

W wolności telewizja Republika była odbierana wszędzie- więc dlaczego nie doceniona smile No jak myślisz Szakisz?
ja tam parę razy weszłam dawno temu i zaśmierdziało tak komuną, którą jeszcze pamiętam, że dziennikarstwem bym tego nie nazwała.
a na argumenty otwarta jestem zawsze. Logiczne.

No to ja oglądam fakty wiadomości i wydarzenia. i co? smile

213

szakisz napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

To też nie do końca tak Lucek. Tak naprawdę jedyne co następuje, to proces, w którym każdy dostaje unikatową, skrojoną pod wlasne własne potrzeby wersję rzeczywistości. Można łudzić się, że ktoś najpierw ogląda Wydarzenia, Fakty i Wiadomości, a na końcu jeszcze używa procesów myślowych, by jakoś uczciwie i sensownie poskładać sobie to do kupy. Tylko jaki % ludzi tak robi? W praktyce wygląda to tak, że znacznie częściej oglądamy tych, którym możemy przyklasnąć, przez co jeszcze bardziej zaognia się konflikt.

Natomiast jestem bardzo ciekawy zadania Madzi na ten temat.

Czyli przeszkadza Ci, że funkcjonują obok siebie hm...powiedzmy media o odmiennej orientacji ideowej?
Mnie nie, niech sobie każdy ogląda, co chce, wspiera, co chce, analizuje, to co słyszy i analizować chce, itd. Na tym polega pluralizm.
Nie fair jest, gdy wspiera się i to solidną kasą media, które powinny służyć wszystkim, bo wszyscy na nie niechcący zrzucamy, a które de facto służą tylko do propagandy jednemu ugrupowaniu politycznemu. Natomiast resztę się wycina, w podstępny sposób, poprzez nakładanie na nie podatków, przejmując je, itd.

Ale przecież wiedziałeś, że jestem zwolenniczką demokracji, której niezależne media służą, więc na pewno moją opinie w tej sprawie mogłeś śmiało przewidzieć.

214 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-02-10 16:08:39)

Ale dla sportu chciał się pokłócić smile tylko że słaby z niego sparing partner smile Niektórzy się po prostu w wolności nie odnajdują. Nawet jak nie są prześladowani to dla p[oczucia się bezpiecznie muszą żyć w takim "stadku" gdzie inni myślą i robią to samo, żyją tak samo, inaczej wkrada się lęk.
Ich poglady nie są tak bardzo uwewnętrznione, skoro tak trzęsą portkami.
nie bez przyczyny zatem największe sekskandale to prawicowcy, pedofilia kwitnie w strukturach kościelnych czy sektach wszelkiego rodzaju.
nie bez powodu też najweiększą władzę przez kłamstwa i manipulacje zdobywaja zakompleksieni faceci, dzieci z krzywą drogą w dzieciństwie itd.

Gdy ktoś jest pewny swoich pogladów, potrafi je jasno i logicznie wypowiadać, z wiarą ze zdobędzie posłuch- trwały,
Jak ktoś nie potrafi, to podpiera się wszystkim co może, nawet cudzymi pieniędzmi.

215 Ostatnio edytowany przez szakisz (2021-02-10 16:13:47)

Elu, nie musisz mi tego tłumaczyć. Ja dokładnie wiem jak działa rynek telewizji. Problem w tym, że "niezależność"  mediów to mit. Pluralizm opinii tak, ale nie niezależność. Ta zniknęła z chwilą kiedy dziennikarze  zapisali się do partii politycznych.

MagdaLena1111 napisał/a:

Ale przecież wiedziałeś, że jestem zwolenniczką demokracji, której niezależne media służą, więc na pewno moją opinie w tej sprawie mogłeś śmiało przewidzieć.

Oczywiście. Dlatego tym bardziej dziwi mnie fakt, że jako zwolenniczka demokracji masz pretensje np. do Ordo Iuris - prywatnej fundacji, że formuje prawo które jest im na rękę, do tego przypisujac im konszachty z Rosją, jakby to było jakimkolwiek argumentem.

216

MagdaLena1111 napisał/a:

Pragnę zauważyć, że Agora czyli de facto GW i tym podobne z tego wydawnictwa, już dawno by padły, gdyby nie kasa z samorządów. Wcześniej były dotowane z budżetu za pośrednictwem spółek państwowych.

Więc, że się powtórzę, jedni są drugich warci. Zresztą, kto przy zdrowych zmysłach jest w stanie przebrnąć przez serwowane w tv produkcje tych stacji i ich serwisy informacyjne. Piszę o ogóle, żeby nie było.

217

A mozesz porównać dotacje? rzuć cyframi, śmiało smile
co innego dotacja a co innego utrzymanie.  I czy na GW opodatkowano  RM czy Republikę? no chyba nie- więc nie stosuj takich przeinaczeń, by wszystko zrównać, jak brak argumentów.

218

Protest mediów dotyczy podatku od reklam
„Jego zakresem objęci zostaną "giganci cyfrowi", których globalne przychody skonsolidowane sięgają 750 mln euro, a przychody z tytułu reklamy internetowej w Polsce - 5 mln euro. Aby zapłacić składkę od reklamy internetowej oba te warunki, globalny i lokalny, muszą być spełnione równocześnie.”
Protestujące media są takie bogate ???

219

A jaka różnica czy dotuje rząd centralny, czy samorząd?

A co do baniek ideowych. Jak świat, światem do mas zawsze była skierowana propaganda. Dla mnie to nie problem, że obok Polityki Narodowej będzie Krytyka Polityczna. Byle ze swoich środków i zainteresowanych darczyńców prywatnych.

220 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-02-10 16:33:54)

Bill.Garret napisał/a:

„Jego zakresem objęci zostaną "giganci cyfrowi", których globalne przychody skonsolidowane sięgają 750 mln euro, a przychody z tytułu reklamy internetowej w Polsce - 5 mln euro. Aby zapłacić składkę od reklamy internetowej oba te warunki, globalny i lokalny, muszą być spełnione równocześnie.”

a rozróżniasz przychód od dochodu? Operowanie przychodem typowe dla komuszków jest. W dofinansoiwaniach wczasów pod gruszą u Exa funkcjonoiwało to latami smile pewnie księgowi z PGR ustawę robią smile

221 Ostatnio edytowany przez assassin (2021-02-10 16:35:00)

Ela210 napisał/a:

A mozesz porównać dotacje? rzuć cyframi, śmiało smile
co innego dotacja a co innego utrzymanie.  I czy na GW opodatkowano  RM czy Republikę? no chyba nie- więc nie stosuj takich przeinaczeń, by wszystko zrównać, jak brak argumentów.

A wiesz, że nie chce mi się szukać konkretnych liczb? Kto będzie zainteresowany, to sobie poszuka stosownych danych i opracowań.

222 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-02-10 16:42:24)

To moze nie warto pisać jak się nie chce?

180 tys za koszt emisji porządnej reklamy na onecie za dzień-- jakby ktoś jeszcze uważał że to jakieś zaporowe progi postawiono smile
a jak komuś się wydaje to za dużo to niech wyłączy socjalistyczne myślenie i założy ze jak ktos płaci, to więcej zarobi na tym. To się nazywa wolny rynek a nie gosp[odarka sterowana.
na dokładkę mozna sobie poszukać jak przed Jkurskim zarabiała TVP info z reklam prywatnych, bo nie liczę paśtwowych gigantów bo to nasza kasa.
a jak teraz. I jaka jest poensja za tak wspaniałe zarządzanie.
sorry ale czego Wy tu bronicie ludzie?? pogięło was?

223

assassin napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Pragnę zauważyć, że Agora czyli de facto GW i tym podobne z tego wydawnictwa, już dawno by padły, gdyby nie kasa z samorządów. Wcześniej były dotowane z budżetu za pośrednictwem spółek państwowych.

Jasne. Spółki państwowe to różne „organizacje” wspierają. Dlatego PIS tak wszystko chce nacjonalizować, co by swoich wspierać. A kierunek odwrotny im nie na rękę. To jedna ze składowych modelu, który wdrożył Orban na Węgrzech w ramach państwa mafijnego.

szakisz, oczywiście, że Ordo Iuris to organizacja fundamentalistyczna finansowana przez kręgi rosyjskie. Ale co ma piernik do wiatraka to tylko Ty wiesz :-D

224

I jaka jest różnica między Ordo Iuris, a Fundacji Batorego, którą finansuje Grzesiu Soros?
Nie sprawdzałem sprawy OI, ale znając polskie warunki, to przeróżne środowiska wpływów działają.

225

Lucyfer666 napisał/a:

I jaka jest różnica między Ordo Iuris, a Fundacji Batorego, którą finansuje Grzesiu Soros?
Nie sprawdzałem sprawy OI, ale znając polskie warunki, to przeróżne środowiska wpływów działają.

Z kolei ja nie za bardzo orientuję się w specyfice działania Fundacji Batorego.
Właśnie, są różne wpływy, z różnych stron i dzięki niezależnym mediom można w ogóle o nich usłyszeć, czasami czegoś więcej się o nich dowiedzieć albo zajawka wystarczy, żeby poszukać.
Bez wolnych mediów, dziennikarskich śledztw trudniej patrzeć władzy na ręce. Dlatego reżimy dążą do eliminacji „wrogiego elementu” ;-)

226 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-02-10 18:00:31)

a nie jest tak że każda fundacja działajaca w PL ma obowiązek ujawniać żródła finansowania? A z pozyskanych pieniędzy  państwowych rozliczyć się że zostały wydane zgodnie i przeznaczeniem i prawem obowiązującym w kraju co do złotówki?
nie wiem jakl rozlicza się Ordo Iuris i czy podaje to do publicznej wiadomości
nie wiem jask rozlicza się Fundacja Batorego iu podaje to do publicznej wiadomości..

jesli robia to w ten sam przejrzysty sposób to nie mam uwag do żadnej z nich.
moze warto też przypomnieć co niektórym że Polska jest w UE a nie wspólnocie rosyjskiej.  Ale zawsze mozna poddać pod rederendum wink

nooooo... smile odszukałam sprawozdania obu organizacji smile
OI- 1 kartka  2 podpisy i jedna strona rozliczenia rachunkowego w innym sprawozdaniu tam gdzie uchwały dotyczące zawieszenia tabliczek
IB- 70 stron sczegółowych

jakies pytania?

227

Ela210 napisał/a:
Bill.Garret napisał/a:

a rozróżniasz przychód od dochodu? Operowanie przychodem typowe dla komuszków jest. W dofinansoiwaniach wczasów pod gruszą u Exa funkcjonoiwało to latami smile pewnie księgowi z PGR ustawę robią smile

Nie wyczaiłaś aluzji.
Przychod 750 MEUR to ok. 3,3 mld PLN. Skoro protestuje ze 20 agencji to znaczy , że każda z nich przekracza ten próg, co daje łączne przychód z rynku medialnego rzędu 60 - 70 mld PLN.
Nie sadze żeby potencjał tego rynku w Polsce był aż tak ogromny.
Raczej jest to potencjał kilku europejskich rynków mediów.
Dlatego dziwi mnie, skąd te powszechne obawy komercyjnych mediów. 
Wszyscy zgadzają się z tym, że giganci typu FB, Google płaca śmieszne podatki w porównaniu z przychodami z reklam ( BTW : podstawa opodatkowania jest przychód. To by było gdyby jeszcze dowalili podatek od dochodu ...).
Nie tylko w Polsce. Podobno ta „składka” czy „zrzutka” miała być wymierzona przeciwko nim.

Fajnie ze protestują, ale nie rozumiem dlaczego.
Gdyby nie było tych dwóch  b. wysokich limitow mających wystąpić łącznie, zgodziłbym się, że jest to działanie którego skutkiem będzie likwidacja mediów komercyjnych

228 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-02-10 18:04:14)

A ty dalej nie czaisz biznesu: ja mam małą działalność na rynku turystycznym, ale do protestu dużych hoteli bym się przyłączyła.
dlaczego? Bo działając w jakiejś branży przewiduje sie progres a nie stanie w miejscu. Czego jak widać nie rozumiesz. jak i klimatów związanych z solidarnoscią branżową i rozwojem a udupianiem danych branż. Po prostu sorry masz krótki wzrok, żeby nie powiedzieć inaczej nie chcąc obrażać.

229

Ela210 napisał/a:

A ty dalej nie czaisz biznesu: ja mam małą działalność na rynku turystycznym, ale do protestu dużych hoteli bym się przyłączyła.
dlaczego? Bo działając w jakiejś branży przewiduje sie progres a nie stanie w miejscu. Czego jak widać nie rozumiesz. jak i klimatów związanych z solidarnoscią branżową i rozwojem a udupianiem danych branż. Po prostu sorry masz krótki wzrok, żeby nie powiedzieć inaczej nie chcąc obrażać.

A obrażaj sobie ile wlezie. Jeżeli ma Ci ulżyć to : voila !

Ale, po co chciałabyś przyłączać się do protestu dużych hotelu, skoro to nie Ty byś miał płacić tylko duże hotele ?
Byłabyś wtedy bardziej konkurencyjna wobec dużych , a jednak protestowałabyś w ich obronie i na swoją szkodę .... cóż, w sumie Twój wybór.

230 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-02-10 20:33:49)

Bo to jest podcinanie gałęzi na której się siedzi.  I element komunistycznej głupoty w myśleniu o gospodarce typowej dla tej ekipy.
Po prostu widzą tylko to co przed sobą.  Hotel 5 gwiazdek i mały pensjonat, apartamenty nie są dla siebie konkurencją, ale są sobioe potrzebne w rozwoju gałęzi zwanej turystyką.
Ludzie którzy przyjada do 5 gwaiazdkowego hotelu i zobacza miasto X zareklamują miasto tam gdzie wrócą- ludziom, którzy przyjada póżniej do różnych miejsc w zależności od zasobności portfela.
zajęte hotele w konferencje  przesuwają masy turystów do mniejszych obiektów.. I odwrotnie: dzisiaj Pan X mieszka w tańszym lokum za 5 lat przyjedzie z narzeczoną do hotelu 5 gwiazdek na Walentynki, będzie go stać.
tak jest w każdej, ale dosłownie każdej branży. taki ekosystem.
A Wy nic i nic tylko centralne planowanie i nie wybijesz z głowy.. no masakra!
ma morze też tak patrzysz że trzeba wybić wszystkie duże ryby bo zjadają coś małym? i vice versa..
ale jak tu przekonać kogoś do wolnego rynku ?

231

Jak pacyfikowali ludzi w Rybniku pod F2F, to nie było tam ekip TVN, Polsatu, ani Gazety Wyborczej. No to niech sobie wezmą do serca hasło Strajki Kobiet. Tyle mam do powiedzenia w temacie.

232

Nie wiem ilu reporterów tych medów  jest w Rybniku i czy byli czy nie.
ale wczoraj widziałam w TVN relację z najazdu sanepiduu na knajpę która sie otworzyła, bo Pani nie miała na rachunki- płacone do państwowych firm zresztą.
nie wiem też co pokazała TVP w zwiazku z ta pacyfikacją i jaki dała pasek.
Po dzisiaj takli że TVN polsat i wyborcza nie chcą płacić na lekarstwa dla chorych w Polsce, bo sa niemieckie.
Lepiej by już napisali że Pani Ogórek nie ma co jeść, bardziej by wiarygodnie było..

233

Ela210 napisał/a:

ale wczoraj widziałam w TVN relację z najazdu sanepiduu na knajpę która sie otworzyła, bo Pani nie miała na rachunki- płacone do państwowych firm zresztą.

Wiesz ile takich sytuacji jest w Polsce? Relacjonowane na żywo przez ludzi, przez tzw. społeczne media itp. I co, TVN wybrał sobie jedną z nich i już? Powtarzam, sp*****li!

234

Snake napisał/a:

Jak pacyfikowali ludzi w Rybniku pod F2F, to nie było tam ekip TVN, Polsatu, ani Gazety Wyborczej. No to niech sobie wezmą do serca hasło Strajki Kobiet. Tyle mam do powiedzenia w temacie.

Z tvn ktoś jednak był.Oglądałam relację z tych wydarzeń w wiadomościach na tvn 24.

235

niki71 napisał/a:
Snake napisał/a:

Z tvn ktoś jednak był.Oglądałam relację z tych wydarzeń w wiadomościach na tvn 24.

Tak, pamiętam. Gdzieś tak z kilka dni po pacyfikacji. Użyli materiałów nakręconych z komórek na miejscu. Nie no proszę...

236

Tez nie przyjechała żadna TV z kamerami jak były okrągłe urodziny mojego pradziadka, więc już mam pretekst, żeby się wypiąć na strajkujące media :-D
Jakie to polsko swojskie :-P

237

MagdaLena1111 napisał/a:

Tez nie przyjechała żadna TV z kamerami jak były okrągłe urodziny mojego pradziadka, więc już mam pretekst, żeby się wypiąć na strajkujące media :-D
Jakie to polsko swojskie :-P

Magdaleno, trzymaj jakiś poziom, chyba że zaszkodził ci wczoraj nadmiar pasków w TVP i to jeszcze się odbija.
Jak sięgniesz do moich wypowiedzi z jakiegoś szerszego przedziału czasowego, to zauważysz, że nieraz używałem na określenie naszych wolnych mediów sformułowania "wolne media". Bo też takie one są. Są to po prostu media przypisane do jakiejś strony konfliktu, media narzucające swój pogląd i wizję. Od dawna nie wypełniają swojego zadania rzetelnego informowania odbiorcy. Informacja przeplata się w nich z komentarzem, który ma głupiemu odbiorcy wytłumaczyć co widział i słyszał i co ma o tym sądzić.
To są media, które zatraciły najważniejszy instynkt medialny tj. najszybszego dostarczenia odbiorcy informacji. To są media, które weszły w logikę kupczenia jaką informację należy puszczać, a jaką nie. To nie ma nic wspólnego z wolnością mediów. To ludzie nie związani z mediami dokopują się kompromitujących materiałów m.in. wielkich ekspertów tych "wolnych mediów". Przyjdzie jeszcze dziękować pseudo pandemii za możliwość rozliczenia "wolnych mediów" w jej rozkręcaniu. Mają to na co ciężko zapracowali.

238 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2021-02-11 11:42:37)

Wczoraj akurat założyłam sobie konto na HBO GO i oglądnęłam pierwsze odcinki „Czarnobyla”, więc mogłam sobie dokładnie zobaczyć pewną wizję świata, do której dążą nasi rządzący, tj. żeby mieć monopol na informację i przekazywać opinii publicznej to, co wygodne. A przy okazji jak opłakane mogą być tego skutki dla zwykłych obywateli, którzy nie są informowani o tym, co się dzieje lub zwyczajnie okłamywani.
Oczywiście traktuj tę analogię z pewnym dystansem.

Dziwię się Tobie, rzekomemu wolnościowcowi, przynajmniej w sferze gospodarczej, że nie wspierasz wolności gospodarczej w obszarze mediów. Niby przeciwstawiasz się propagandzie, ale de facto wspierasz rządową propagandę, bo to przecież nawet nie trzeba z rządowych mediów korzystać, wystarczy sięgnąć do raportów niezależnych międzynarodowych organizacji i rankingów, żeby widzieć, jak zakłamują oni rzeczywistość.

Poza tym, nawet jak i te niezależne media prowadzą narrację, wpływając na opinię publiczną, to zawsze masz możliwość poddania tego krytycznemu myśleniu, a czym więcej niezależnych źródeł informacji, tym nie tylko więcej do przefiltrowania ;-) lecz także więcej możliwości dotarcia do źródeł informacji. Sam dobrze wiesz, że gdyby nie dziennikarskie śledztwa, to wiele afer nie ujrzałaby światła dziennego. Nie chodzi tylko o obecnie rządzących.

Weź się ogarnij ;-)

239

No i to wszystko upadnie, cała wolność słowa, bo zapłacą podatek od reklamy? To straszne jak krucha jest ta wolność słowa lol
Nie no proszę mnie nie rozśmieszać. Na widok tej histerii od razu przypominam sobie tą rozhisteryzowaną panienkę z TVN, która nie mogła przeżyć, że policja nie pałuje i nie leje wodą Marszu Niepodległości w momencie kiedy ludzie się dopiero zbierali. Przecież to nie dość, że naziści, to jeszcze wirusowi siewcy śmierci! I tak dalej, szkoda nawet strzępić języka.
Gdyby istniała jakaś magiczna różdżka dzięki której za jednym machnięciem można by zaorać TVP, TVN, Polsat, Gazetę Wyborczą, Onet, Wpolityce itd., to brałbym w ciemno lol

240 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2021-02-11 12:31:02)

Wątek wolność słowa a poprawność polityczna :-)

Jestem za wolnością słowa, nawet jak czasami niektóre media katastrofizują. Jeszcze gorzej będzie bez nich, o czym więcej pisałam wcześniej.

A nowy podatek ma służyć, żeby mógł powstać fundusz, z którego finansowane będą następne reżimowe media. Absurd tkwi nie w podatku, ale w zmuszaniu mediów niezależnych do finansowania zależnych, przez które później będą pewnie zresztą wykupywane, a jak jeden podatek nie wykończy, to będzie następny.

241

MagdaLena1111 napisał/a:

Jestem za wolnością słowa, nawet jak czasami niektóre media katastrofizują. Jeszcze gorzej będzie bez nich, o czym więcej pisałam wcześniej.

A wylądowałaś w wolności słowa, gdzie wszystkie media solidarnie katastrofizują i solidarnie wycinają głosy niezgodne z taką linią przekazu. Wylądowałaś w wolności słowa, gdzie tych niezgodnych się ośmiesza w najlepszym wypadku, dokleja etykietki płaskoziemcy itp. Wylądowałaś w wolności słowa, gdzie wiodące portale włączają i wyłączają możliwość komentowania w zależności od własnych upodobań światopoglądowych. Wylądowałaś w wolności słowa, gdzie serwis medialny kasuje ci wpis, a ostatecznie i konto jeśli poruszasz tematy niezgodne z wizją światopoglądową serwisu. Nie piszę tu reakcji na czyny zabronione prawem itp. Wylądowałaś w wolności słowa, gdzie serwis medialny demonetyzuje ci konto mimo zawartej umowy, na podstawie choćby automatycznego skryptu wyłapującego słowa - klucze. Chcesz zarabiać, to mów to co wolno.

242 Ostatnio edytowany przez MagdaLena1111 (2021-02-11 12:55:41)

Snake napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

A wylądowałaś w wolności słowa, gdzie wszystkie media solidarnie katastrofizują i solidarnie wycinają głosy niezgodne z taką linią przekazu. Wylądowałaś w wolności słowa, gdzie tych niezgodnych się ośmiesza w najlepszym wypadku, dokleja etykietki płaskoziemcy itp. Wylądowałaś w wolności słowa, gdzie wiodące portale włączają i wyłączają możliwość komentowania w zależności od własnych upodobań światopoglądowych. Wylądowałaś w wolności słowa, gdzie serwis medialny kasuje ci wpis, a ostatecznie i konto jeśli poruszasz tematy niezgodne z wizją światopoglądową serwisu. Nie piszę tu reakcji na czyny zabronione prawem itp. Wylądowałaś w wolności słowa, gdzie serwis medialny demonetyzuje ci konto mimo zawartej umowy, na podstawie choćby automatycznego skryptu wyłapującego słowa - klucze. Chcesz zarabiać, to mów to co wolno.

Eeeee....też już o tym było :-P
Prawda się obroni. A przynajmniej jak się o tym dyskutuje, to przestaje być martwym dogmatem.

243

MagdaLena1111 napisał/a:

Prawda się obroni. A przynajmniej jak się o tym dyskutuje, to przestaje być martwym dogmatem.

Od czasów masowej propagandy prawda ma znaczne problemy z obroną poza środowiskami akademickimi.

244

MagdaLena1111 napisał/a:

Prawda się obroni.

O to to! Tak więc można się rozejść.

245

Lucyfer666 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Od czasów masowej propagandy prawda ma znaczne problemy z obroną poza środowiskami akademickimi.

Ale wiesz, że głosy ze środowisk akademickich nie przebiją się bez środków przekazu?

Jak dla mnie to zmierzamy do PRLu, tam też reżim opierał się na 3 filarach: 1)monopol administracyjny - czyli teraz wszechobecna centralizacja i nacjonalizacja, 2)terror - czyli zakazy i nakazy, pal sześć, że z łamaniem konstytucji, to tylko niewiele warty kwit; 3)propaganda właśnie - a tutaj na przeszkodzie stoją niezależne media, które patrzą władzy na ręce, więc wykończymy.

Słuchaj Lucek, Snake to jeszcze pamięta czasy komuny i może tęsknoty mu się załączyły ;-), ale tak szczerze to chcesz, aby wróciły tamte czasy?

246

Lucyfer666 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Nawet w środowiskach akademickich prawda jest często niemile widziana, bo tylko przeszkadza w moderowaniu wolności słowa lol .  Może "u nas" to nie jest jeszcze tak widoczne, ale np. na drugim brzegu Atlantyku już tak.

247 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2021-02-11 13:26:52)

MagdaLena1111 napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Ale wiesz, że głosy ze środowisk akademickich nie przebiją się bez środków przekazu?

Jak dla mnie to zmierzamy do PRLu, tam też reżim opierał się na 3 filarach: 1)monopol administracyjny - czyli teraz wszechobecna centralizacja i nacjonalizacja, 2)terror - czyli zakazy i nakazy, pal sześć, że z łamaniem konstytucji, to tylko niewiele warty kwit; 3)propaganda właśnie - a tutaj na przeszkodzie stoją niezależne media, które patrzą władzy na ręce, więc wykończymy.

Słuchaj Lucek, Snake to jeszcze pamięta czasy komuny i może tęsknoty mu się załączyły ;-), ale tak szczerze to chcesz, aby wróciły tamte czasy?

Eeee, ale co ma komuna wspólnego z pojęciem prawdy obiektywnej, to nie wiem.
Poza tym akurat to, że PiS jako model wybrał model tzw. kapitalizmu państwowego to nic nowego. Od 2015 tego nie ukrywali i to realizują.
A z czym się wiąże kapitalizm państwowy to wie każdy smile

Zapomniałaś o punkcie 4, czyli masowe duraczenie społeczeństwa w imię kształtowania nowego obywatela raju socjalistycznego.

A czy zmierzamy do PRLu... no od czasów pierwszych rządów SLD...
Naprawdę nie da się bronić prawnego tworu jakim jest całą III i PiSowska IV RP.
To po prostu, mówiąc w skrócie, kolonialne szambo, które w ciągu 30 lat tylko wykreowało dalszą poddańczą mentalność, tylko tym razem wobec zachodu.

248

Lucyfer666 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:

Eeee, ale co ma komuna wspólnego z pojęciem prawdy obiektywnej, to nie wiem.
Poza tym akurat to, że PiS jako model wybrał model tzw. kapitalizmu państwowego to nic nowego. Od 2015 tego nie ukrywali i to realizują.
A z czym się wiąże kapitalizm państwowy to wie każdy smile

Zapomniałaś o punkcie 4, czyli masowe duraczenie społeczeństwa w imię kształtowania nowego obywatela raju socjalistycznego.

A czy zmierzamy do PRLu... no od czasów pierwszych rządów SLD...
Naprawdę nie da się bronić prawnego tworu jakim jest całą III i PiSowska IV RP.
To po prostu, mówiąc w skrócie, kolonialne szambo, które w ciągu 30 lat tylko wykreowało dalszą poddańczą mentalność, tylko tym razem wobec zachodu.

Propaganda jako jeden z wymienionych powyżej filarów standardów PRLu ma coś wspólnego z wolnością słowa. Po prostu dopinają jeszcze jeden z nich. Spójrz na tę ekipę - przecież większość z nich to stare dziady, które mentalnie są jeszcze w PRLu

249 Ostatnio edytowany przez Lucyfer666 (2021-02-11 13:34:51)

Patrząc np. na środowisko młodych popierających Lewicę, czy Ruch Narodowy to nie powiedziałbym, żeby owa mentalność dotyczyła tylko starszych...

Poza tym czego Magdaleno trochę oczekujesz.
Źle przeprowadzona transformacja zaorała kawał społeczeństwa, a patrząc na aktywność i znaczenie, politykom dużo lepiej skierować swój przekaz do elektoratu średniego i starszego pokolenia.
A to, że wielu wspomina PRL (zwłaszcza okres gierka) jako okres może i cenzury (którą się obchodziło), ale i zapewnienia bezpieczeństwa oraz pracy, to co się dziwisz, że tego typu idea jest popularna, zwłaszcza w okresie nie tylko kryzysów, ale ogólnoświatowych przemian, których skutkiem będą częste wstrząsy.
To, że w demokracji często liczy się interes partyjny, który jest krótkoterminowy (od wyborów do wyborów), a nie interes państwa w ramach wielkiej strategii to naprawdę mamy, co mamy.

PiS zachowuje się, jak klasyczne rozwiązania rodem z socjalizmów. Kiedy nieudolność ustrojowa jest z dnia na dzień widoczna, to po prostu zaczyna stosować terror.
Nic nowego. Napisałbym sam dużo więcej na temat ostatniego roku, ale raczej za puentę mógłbym mieć prokuraturę na głowie wink

250

Pytanie takie z zakresu wolności słowa. Z której mainstreamowej telewizji, gazety, portalu dowiedzieliście, że po zaszczepieniu w drugiej połowie stycznia wszystkich 37 pensjonariuszy pewnego domu opieki, na 11 lutego wszyscy mają SARS-COV2, a 9 (dziewięciu) z nich nie żyje?

251 Ostatnio edytowany przez assassin (2021-02-11 15:28:53)

Snake napisał/a:

Pytanie takie z zakresu wolności słowa. Z której mainstreamowej telewizji, gazety, portalu dowiedzieliście, że po zaszczepieniu w drugiej połowie stycznia wszystkich 37 pensjonariuszy pewnego domu opieki, na 11 lutego wszyscy mają SARS-COV2, a 9 (dziewięciu) z nich nie żyje?

Źródło..?

Edit. Już znalazłem.

"Lubelskie: Koronawirus w domu seniora. Rośnie liczba zgonów" źródło: dziennikwschodni.pl

252

assassin napisał/a:

Edit. Już znalazłem.

Widzisz? Przecież nikt nie kłamie, nawet nie można powiedzieć, że ukrywa, bo jak wiedziałeś co szukać, to bez problemu znalazłeś.
Jakbyś nie szukał, to ta informacja by cię ominęła. Tak jak o młodej zindoktrynowanej pielęgniarce (nie z Polski) co to postanowiła zachęcać do szczepienia własnym przykładem. Nawet pomimo faktu, że była w ciąży. No to już nie jest...

253 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-02-11 16:12:30)

Belzebiusz napisał/a:
Lucyfer666 napisał/a:
MagdaLena1111 napisał/a:

Nawet w środowiskach akademickich prawda jest często niemile widziana, bo tylko przeszkadza w moderowaniu wolności słowa lol .  Może "u nas" to nie jest jeszcze tak widoczne, ale np. na drugim brzegu Atlantyku już tak.

Niemile widziane fakty w środowisku akademickim to te oparte na dogmatach bez dowodów naukowych- ti chyba nie dziwne? smile
Kontrowersyjne opinie możliwe do logicznego przedstawuania są zawsze WIDZIANE i rozwijane.
wbrew pozorom filozoficzne kierunki nie znoszą niechlujstwa i nieprezyzji, jak się niektórym wodolejskim inżynierom wydaje.:)

ech..myślałam że komuna zniknęła, a tu zarodki zakamuflowane jak wirus przetrwały.
I co niby, że trzeba nałożyć wyższe podatki to z nich reportera w Rybniku rząd zatrudni?  Noi nie róbmy K...y z logiki. jak powiedział ktoś smile

254

Snake napisał/a:
assassin napisał/a:

Edit. Już znalazłem.

Widzisz? Przecież nikt nie kłamie, nawet nie można powiedzieć, że ukrywa, bo jak wiedziałeś co szukać, to bez problemu znalazłeś.
Jakbyś nie szukał, to ta informacja by cię ominęła. Tak jak o młodej zindoktrynowanej pielęgniarce (nie z Polski) co to postanowiła zachęcać do szczepienia własnym przykładem. Nawet pomimo faktu, że była w ciąży. No to już nie jest...

Dowiedziałbym się dopiero jutro, bo prenumeruję weekendowe wydanie tej gazety.

W rządowej tv to nie pójdzie, bo rządowi nie na rękę, w komercyjnych stacjach nie pójdzie bo... lobby big pharma i UE to nie na rękę.

255 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2021-02-11 17:23:06)

No widzisz..A środowisko akademickie zanim rzuci hipotezę że szczepionka zabija duży procent ludzi zada pytanie czy w przypadku zmarłych nie było przeciwwskazań  dla szczepienia. Bo ludzi przed szczepieniem się bada. Każde moje dziecko więc organizm młody i silny było przed szczepieniem zbadane..
Jeśli analizy tego nie ma w tym artykule  jak przebiegała kwalifikacja  to  nie jest on rzetelny.
Jeśli efekt szczepienia  w tym miejscu odbiega statystycznie  od  średniej krajowej znacząca to o czym to świadczy?
Dzisiaj kupiłam pączki  a ktoś zatrulby się pączkami wczoraj w cukierni w julowku dolnym
To sprawa dla TVN czy przeglądu julkowickiego?
Jakby taki procent  seniorów jak z tego domu pomocy umieralo to mielibyśmy setki tysięcy zmarłych bo około 1500000 jest zaszczepionych.
Więc  niekoniecznie ten news musi trafić na czołówki.  Może  jako lokalną afera.
Budowanie na tym abtyszczepionkowej narracji z przesłaniem ogólnym bez sprawdzenia szczegółów to byłaby nierzetelnosc i tabloid.
Oceniasz coś  jako cenny news bo pasuje Ci akurat bez oceny okoliczności i analizy.

256

Ela210 napisał/a:

Oceniasz coś  jako cenny news bo pasuje Ci akurat bez oceny okoliczności i analizy.

Żeby dokonać jakiejkolwiek oceny, analizy najpierw trzeba powziąć wiedzę, że takie zdarzenie nastąpiło. Jednakże cytując klasyka - to niedobra jest o tym mówić lol Na ch... mnie taka wolność słowa?

257

Więc powziales wiedzę  z mediów lokalnych. Bo to póki co lokalną sprawa. Jak powtórzy się w wielu miejscach będzie ogólnopolska.
Teraz najważniejsza dla ludzi z okolic bo mogą mieć tam krewnych.

258 Ostatnio edytowany przez assassin (2021-02-11 19:43:06)

Ela210 napisał/a:

No widzisz..A środowisko akademickie zanim rzuci hipotezę że szczepionka zabija duży procent ludzi zada pytanie czy w przypadku zmarłych nie było przeciwwskazań  dla szczepienia. Bo ludzi przed szczepieniem się bada. Każde moje dziecko więc organizm młody i silny było przed szczepieniem zbadane..
Jeśli analizy tego nie ma w tym artykule  jak przebiegała kwalifikacja  to  nie jest on rzetelny.
Jeśli efekt szczepienia  w tym miejscu odbiega statystycznie  od  średniej krajowej znacząca to o czym to świadczy?
Dzisiaj kupiłam pączki  a ktoś zatrulby się pączkami wczoraj w cukierni w julowku dolnym
To sprawa dla TVN czy przeglądu julkowickiego?
Jakby taki procent  seniorów jak z tego domu pomocy umieralo to mielibyśmy setki tysięcy zmarłych bo około 1500000 jest zaszczepionych.
Więc  niekoniecznie ten news musi trafić na czołówki.  Może  jako lokalną afera.
Budowanie na tym abtyszczepionkowej narracji z przesłaniem ogólnym bez sprawdzenia szczegółów to byłaby nierzetelnosc i tabloid.

Wniosek płynący ze zdarzenia opisanego w artykule jest trochę inny. "Szczepionka" nie zabija, ona jest po prostu nieskuteczna... O czym zresztą od lat sześćdziesiątych wiadomo, koronawirusów nie da się zwalczyć szczepieniami.

259

Za mała statystycznie próba to raz. Po drugie widzę  że sprawa musi mieć już parę  tygodni skoro są rozstrzygnięcia w sprawie przyczyn śmierci. Gratulacje dla lokalnych komisji ds badań  przypadków medycznych za szybkość działania. Brałam kiedyś udział w takiej procedurze i trwała 6 miesięcy i to bez sądu  bo z tym 4 lata do apelacji.

260 Ostatnio edytowany przez Snake (2021-02-11 20:02:01)

Ela210 napisał/a:

Więc powziales wiedzę  z mediów lokalnych. Bo to póki co lokalną sprawa. Jak powtórzy się w wielu miejscach będzie ogólnopolska.

Acha, według ciebie śmierć 25 % pensjonariuszy domu opieki w ciągu 2 tygodni, to "jakaś tam lokalna sprawa"? No gratuluję wyczucia news'a, tak na poziomie polskich "wolnych mediów". Ciekawe w jakich to czasach była to błaha, lokalna sprawa? Bo w czasach tej pseudo pandemii ty i ja byliśmy bombardowaniami doniesieniami o domach opieki, w których większość pensjonariuszy była pozytywnie zdiagnozowana i tak, w takich zupełnie mi obojętnych z Pomorza czy Śląska. A jak jeszcze można było napisać, że ileś z tych staruszków zmarło jako ofiary straszliwego wirusa ojejej... Tu przez 2 tygodnie wybiło 1/4 i nawet lokalny dodatek GW się nie zająknął. Dziennik Wschodni, to akurat dość porządne medium i nie ściemnia ludziom, którzy i tak wiedzą mieszkając tu.
Nie korci cię pytanie, w ilu takich domach opieki zaistniała podobna sytuacja?
O tej już wiesz, bo ja o tym napisałem, a o ilu nie wiesz, bo to też tylko błahe, lokalne sprawy?
Nie gnębi cię chęć wyjaśnienia przyczyny? Co tam zaszło? Co było przyczyną?
Otóż widzisz, ciebie może to nie gnębić, nie korcić, bo zapewne nie jesteś dziennikarzem ale powiedz mi jaki prawdziwy dziennikarz odpuściłby taką sprawę?
No, to było pytanie retoryczne.
A tak poza tym śmiertelność z powodu zachorowania na SARS-COV2 w tej grupie wiekowej co pensjonariusze domu opieki wynosi ok. 20 %. W 2 tygodnie zmarło ich 25 %.
Weź ty sobie te wolne media...

Ela210 napisał/a:

Za mała statystycznie próba to raz. Po drugie widzę  że sprawa musi mieć już parę  tygodni skoro są rozstrzygnięcia w sprawie przyczyn śmierci. Gratulacje dla lokalnych komisji ds badań  przypadków medycznych za szybkość działania. Brałam kiedyś udział w takiej procedurze i trwała 6 miesięcy i to bez sądu  bo z tym 4 lata do apelacji.

9 osób zmarło w ciągu 7 dni między 2, a 9 lutym. Zgony zaczęły się 2 tygodnie po zaszczepieniu pierwszą dawką.

Posty [ 196 do 260 z 480 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Wolność Słowa vs. Poprawność Polityczna - gdzie jest granica?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024