Czy taki zwiazek ma sens? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy taki zwiazek ma sens?

Strony Poprzednia 1 6 7 8

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 456 do 467 z 467 ]

456

Odp: Czy taki zwiazek ma sens?
Lenaa1983 napisał/a:

Juz "po wszystkim" ....
Było troche komplikacji ale nie bede sie rozpisywać bo watek zwiazku dotyczy ....

Ex (?) był przez te wszystkie dni. Jako ze nie zaproponowałam mu zeby zostawał na noc to jeździł codziennie tam i spowrotem (150 km w jedna strone). Pomogl mi duzo zalatwic i poorganiziwac. Biegał wszedzie gdzie tylko ja nie byłam potrzebna.

Przyznam ja sama nie moglam sie odnaleźć w sytuacji kiedy nie wszystko musze SAMA.

Podczas tych kilku dni zauwazylam jeszcze cos u siebie. Chyba cos bardzo niezdrowego. Wystarczy drobna sytuacja a ja sie wycofuje. Np on stwierdził po Poznaniu mojej kuzynki ze fajna dziewczyna a mnie juz wszystko ściska i nie chce mi sie juz w ogole odzywać. Pytam kolezanki czy jej facet tak mowi o ich znajomych i co ona wtedy czuje. Ona na to ze to normalne i nie wie czego ja sie obawiam. A dla mnie to nienormalne bo ja sie od razu czuje gorsza. I takich sytuacji jest wiele. Ktos inny moze mi zwracać uwage ze cos tam zle zrobiłam albo moglam zrobic inaczej czy lepiej i ja to potrafie przyjąć. Kiedy on tak mowi biore to strasznie osobiscie do siebie. Od razu czuje sie do kitu.

Czy jestesmy razem? Niby tak bo przeciez był, jest, dzwoni i zabiera mnie i córkę na weekend. Niby nie bo przeciez nadal nie wiadomo o co chodzi i nic nie zostało wyjaśnione i ja nie wiem czego chce.

Ale taki to czas teraz ....

Cześć Lenuś:)

Ja myślę, że teraz jesteś strasznie przewrażliwiona tym wszystkim, jest to zrozumiałe.
Pewnie Mu chodziło tak ogólnikowo, że to fajna Kobieta, bez żadnego podtekstu... .

Teraz zajmij się sobą i Córką, przyjdzie czas na poważną rozmowę.

GG, uaktywnij:)

Zobacz podobne tematy :

457

Jak chcecie drogie rozmówczynie - ale ja tam tego nie kupuję ....

458

Hej
Musisz teraz dać sobie trochę czasu. W sytuacji, kiedy dałaś mu "kosza" mogło do niego dotrzeć co traci. Niech teraz zabiega o Twoje względy. A co do tych tekstów - fajna dziewczyna smile - ja do dziś tak mam sad. Zawsze się wtedy czuje źle. Mam nadzieję, że dasz sobie z tym radę. Ja wiem skąd to uczucie u mnie wynika, niestety
Miłego dnia

459 Ostatnio edytowany przez Lenaa1983 (2015-05-28 16:18:46)

Krejzolka - w telefonie znowu awaria gg a na laptopie jakos nie przesiaduje.

IssaBella77, z całym szacunkiem do Twojej osoby ale mam wrażenie, że niektórzy czasem piszą coś alby cokolwiek napisać. Ani to jasne ani w jakikolwiek sposob konstruktywne.

A "moj ex" wzial sie ostro do roboty. Wlasnie dostałam w użycie jego auto a moje wzial do siebie do mechanika zeby przypilnować stanu "bo duzo jeżdzę a auto niepewne". Miło jak tak ktos cos robi wink bez proszenia i sam na to wpada.

460 Ostatnio edytowany przez Krejzolka82 (2015-05-28 18:19:04)

Lenaa1983 napisał/a:

Krejzolka - w telefonie znowu awaria gg a na laptopie jakos nie przesiaduje.

IssaBella77, z całym szacunkiem do Twojej osoby ale mam wrażenie, że niektórzy czasem piszą coś alby cokolwiek napisać. Ani to jasne ani w jakikolwiek sposob konstruktywne.

A "moj ex" wzial sie ostro do roboty. Wlasnie dostałam w użycie jego auto a moje wzial do siebie do mechanika zeby przypilnować stanu "bo duzo jeżdzę a auto niepewne". Miło jak tak ktos cos robi wink bez proszenia i sam na to wpada.

Fajnie, że piszesz:)

Na razie nic nie będę pisała o Twoim Ex?... bo znowu mi się "dostanie":)a tak serio, to zobaczymy co czas pokaże... .

Wiem, że masz ciężki okres w życiu, ale chcę, żebyś wiedziała, że masz do kogo się "odezwać" w razie smutków.

Trzymaj się Lenuś:)

461

Tak, przepraszam za skrót myślowy, zbyt bardzo to wszystko zawezilam.
Nie kupuje Leno całej tej historii którą opisalas, a z pewnością dwóch ostatnich stron.

Moim zdaniem - i na to stawiam - on zerwał z Tobą, albo na tyle rozluznil Wasze stosunki, że poczulas się na tyle zagrożona, że zaczelas walczyć o niego.
Potrzebowalas jednak jakiegoś usprawiedliwienia na wypadek, gdybyscie znowu byli razem.

Cała Twoja opowieść tutaj, to takie stopniowe przygotowywania rozmówców na wielki finał, jakim miał być biały welon i inne towarzyszące piętrowe torty i mendelsony.
Przepraszam, ale tego właśnie nie kupuje.

462

IsaBella77 napisał/a:

Tak, przepraszam za skrót myślowy, zbyt bardzo to wszystko zawezilam.
Nie kupuje Leno całej tej historii którą opisalas, a z pewnością dwóch ostatnich stron.

Moim zdaniem - i na to stawiam - on zerwał z Tobą, albo na tyle rozluznil Wasze stosunki, że poczulas się na tyle zagrożona, że zaczelas walczyć o niego.
Potrzebowalas jednak jakiegoś usprawiedliwienia na wypadek, gdybyscie znowu byli razem.

Cała Twoja opowieść tutaj, to takie stopniowe przygotowywania rozmówców na wielki finał, jakim miał być biały welon i inne towarzyszące piętrowe torty i mendelsony.
Przepraszam, ale tego właśnie nie kupuje.

IsaBella77, szczerze ja nie rozumiem o czym Ty piszesz.

463

http://www.crimsteam.site90.net/pliki/html/multimedia/zdziwko.jpg

Wybacz IssaBella77 ale ja tu niczego nie sprzedaje wiec mozesz nie kupowac wink

Krejzi, wiem, wiem .... Jutro w pracy poprosze kumpla o naprawę gg w telefonie :*

464

A wiec wszystko z jego strony było chwilowe.

Miał nas wziac na weekend ale ja stwierdziłam ze nie moge bo trzeba tutaj jeszcze akurat w sobote sprzątać na grobie i musze jeszcze przygotowac kilka dokumentów od ubezpieczenia.

Nie prosiłam ale powinien wiedziec chyba o tym zeby byc ze mna u mnie.
Pojechał jednak do "przyjaciela na weekend". Zadzwonił wczoraj wieczorem. Był dziwny pogłos w słuchawce wiec pytam sie gdzie jest a on na to ze dzwoni z klatki schodowej. Ten "niby przyjaciel" ma syna ktorym on sie strasznie jara. Pisze mu wiec wczoraj po rozmowie "a zrob Krystiankowi zdjecie i pokaz jak urósł". Zero odzewu do teraz - jak myslicie: dlaczego? wink. Żona jego przyjaciela to siostra jego ex. Pochwalił sie tylko ze dzis przyjeżdzają do niej jej rodzice czyli jego niedoszli teściowie. Trudno odczytac było czy sie cieszył czy stresował na mysl o tym spotkaniu aczkolwiek wiem ze do tej pory wysyła im kartki na swieta i imieniny.

A ja siedze sama .....

465 Ostatnio edytowany przez Krejzolka82 (2015-05-31 12:56:43)

Lenaa1983 napisał/a:

A wiec wszystko z jego strony było chwilowe.

Miał nas wziac na weekend ale ja stwierdziłam ze nie moge bo trzeba tutaj jeszcze akurat w sobote sprzątać na grobie i musze jeszcze przygotowac kilka dokumentów od ubezpieczenia.

Nie prosiłam ale powinien wiedziec chyba o tym zeby byc ze mna u mnie.
Pojechał jednak do "przyjaciela na weekend". Zadzwonił wczoraj wieczorem. Był dziwny pogłos w słuchawce wiec pytam sie gdzie jest a on na to ze dzwoni z klatki schodowej. Ten "niby przyjaciel" ma syna ktorym on sie strasznie jara. Pisze mu wiec wczoraj po rozmowie "a zrob Krystiankowi zdjecie i pokaz jak urósł". Zero odzewu do teraz - jak myslicie: dlaczego? wink. Żona jego przyjaciela to siostra jego ex. Pochwalił sie tylko ze dzis przyjeżdzają do niej jej rodzice czyli jego niedoszli teściowie. Trudno odczytac było czy sie cieszył czy stresował na mysl o tym spotkaniu aczkolwiek wiem ze do tej pory wysyła im kartki na swieta i imieniny.

A ja siedze sama .....

No dobra czyli już wiesz na "czym stoisz". I koniec.

Przyznaję się do złej oceny sytuacji, przepraszam.

Moim zdaniem dobrze się stało, że jednak się spotkaliście(bardzo przykre, że z tak smutnego powodu) przynajmniej jesteś pewna jakim jest naprawdę człowiekiem. Nie będziesz żałowała, że nie próbowałaś... .
Wiesz doskonale, że On się jednak nie zmieni i nie warto "inwestować" w związek z takim Piotrusiem Panem... .

Lenka, a Ty w ogóle z Nim rozmawiałaś na temat Waszego związku, czy po prostu zachowywaliście się jakby nic nie było?
Zdaję sobie sprawę, że to nie był odpowiedni czas.
Po prostu tylko pytam.

466

Czy rozmawialismy?
Hmmmm ....
Niby tak ale w tak zwanym miedzyczasie i dosc ogólnikowo.
Nie nie zachowywalismy sie a wlasciwie ja jakby nigdy nic. On był jak był przez ten czas niezwykle miły, szarmancki, pomocny i czuły.
Ja trzymałam dystans - nie umiałam jakby nigdy nic ....

467 Ostatnio edytowany przez Lenaa1983 (2015-06-03 08:44:13)

Przemierzajac internet znalazłam bardzo ciekawa strone dotycząca psychilogii zwiazku.

Sa tam przeróżne art ale w zwiazku z tematem tym znalazłam dwa:

Po czym poznac ze mu zalezy:
http://psychologwlodzi.pl/po-czym-poznasz-ze-mu-zalezy/
Oraz
2. Po czym poznac ze moj zwiazek jest dobry:
http://psychologwlodzi.pl/po-czym-poznam-ze-moj-zwiazek-jest-dobry/

Rozumiem, ze nie ma ideałów i idealnych związków ale gdybym ja znalazła i zadała sobie poniższe pytania wczesniej oszczędziło by mi to wiele złego.

Czy zgadzacie się w kwestiach fundamentalnych (czy chcecie mieć dzieci/zwierzęta, w jakim mieście chcecie mieszkać, czy chcecie mieszkać w centrum sami czy na obrzeżach miasta u teściów, czy jesteście domatorami czy uwielbiacie podróże, etc)?
    Czy macie wspólne wartości (pt. najważniejsza jest rodzina/pieniądze/własne pasje/wspólne spędzanie czasu/gromadzenie dób materialnych/pomaganie biednym)?
    Czy macie wspólne cele?
    Czy jesteś w stanie wyobrazić sobie z nim/nią przyszłość?
    Czy jesteś w stanie wyobrazić sobie z nim/nią starość?
    Czy jeśli chcesz mieć dzieci to chcesz mieć je właśnie z nim/nią?
    Czy myślisz/mówisz o Was ?my??
    Czy lubisz Waszą wspólną codzienność?
    Czy macie wspólne rytuały? Czy je lubisz?
    Czy idzie Wam codzienna logistyka i zarządzanie Waszym domem i rodziną?
    Czy chętnie wracasz do waszego domu?
    Czy lubisz z nim spędzać wolny czas?
    Czy lubisz z nim wyjeżdżać na wakacje?
    Czy lubicie ze sobą rozmawiać?
    Czy chcesz się z nim/nią sobą dzielić (przeżyciami)?
    Czy możesz mu/jej powiedzieć o wszystkim? Nie musisz chcieć, ale gdybyś chciał/a czy byś mógł/mogła?
    Czy jesteś go/jej ciekawa/y?
    Czy go/ją lubisz?
    Czy on/ona jest Twoim przyjacielem?
    Czy czujesz się przy nim/niej swobodnie?
    Czy czujesz się przy nim/niej tak jak lubisz się czuć?
    Czy możesz się przy nim/niej czuć sobą?
    Czy jest Ci z nim/nią dobrze w seksie?
    Czy lubisz go/ją dotykać?
    Czy on/ona na Ciebie ?działa??
    Czy on/ona Ci się podoba?
    Czy za nim/nią tęsknisz?
    Czy gdy go/jej nie ma to odczuwasz jego/jej brak?
    Czy jesteś o nią/niego trochę zazdrosna/y (w zdrowych proporcjach)?
    Czy go/ją szanujesz?
    Czy czujesz, że on/a Cię szanuje?
    Czy martwisz się o niego/nią?
    Czy chcesz się o niego/nią troszczyć?
    Czy chcesz dbać o niego/nią?
    Czy się z nim/nią i przy nim/niej śmiejesz?
    Czy jest Ci z nim/nią ciekawie?
    Czy macie przetrwany jakiś wspólny kryzys?
    Czy czujesz się przy nim/niej bezpiecznie?
    Czy związek jest dla Ciebie rozwijający?
    Czy proporcja jego/jej zalet do wad jest na korzyść tych pierwszych?
    Czy akceptujesz jego/jej wady? Czy są one dla Ciebie do zaakceptowania?
    Czy ?czujesz? te relację?
    Czy on/ona działa na rzecz waszej relacji (czy jedynie to deklaruje)?
    Czy czujesz, że on/ona o Ciebie dba?
    Czy czujesz jego/jej wsparcie?
    Czy czujesz się rozumiana/y?
    Czy czujesz się piękna/y?
    Czy czujesz się doceniona/y?
    Czy czujesz się dla niego/niej ważna/y?
    Czy czujesz się kochany/a?
    Czy czujesz się wolny/a?
    Czy masz do niego/niej zaufanie?
    Czy jest Ci wierny/a?
    Czy jest wobec Ciebie lojalny/a?
    Czy jest wrażliwy/a na Twoje potrzeby?
    Czy on/ona w Ciebie wierzy?
    Czy jest dojrzały/a?
    Czy jest zaradny/a?
    Czy jest odpowiedzialny/a?
    Czy radzi sobie z trudnościami?
    Czy radzi sobie ze stresem?
    Czy jest gotowy/a przyznać się do popełnionych błędów?
    Czy możesz o nim/o niej powiedzieć, że jest dobrym człowiekiem?
    Czy dobrze czujesz się w jego rodzinie?
    Czy dobrze się czujesz w jego grupie przyjaciół?
    Czy odpowiada Ci to jak on/ona traktuje innych?

Posty [ 456 do 467 z 467 ]

Strony Poprzednia 1 6 7 8

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy taki zwiazek ma sens?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024