Czy kobiety zwracają uwagę na wygląd czy ważne są tylko emocje? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Czy kobiety zwracają uwagę na wygląd czy ważne są tylko emocje?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 117 z 117 ]

66

Odp: Czy kobiety zwracają uwagę na wygląd czy ważne są tylko emocje?

Oczywiście, że kobiety zwracają uwagę na wygląd:-) Ale na różne jego aspekty-każda z nas ma inaczej: jedne kochają dłonie, drugie oczy, trzecie-wyprasowane na kant spodnie:-) Jedno jest pewne, jeśli zaiskrzy, to wygląd przestaje mieć jakiekolwiek znaczenie!

Zobacz podobne tematy :

67

DrLachelle96 napisał/a:

Oczywiście, że kobiety zwracają uwagę na wygląd:-) Ale na różne jego aspekty-każda z nas ma inaczej: jedne kochają dłonie, drugie oczy, trzecie-wyprasowane na kant spodnie:-) Jedno jest pewne, jeśli zaiskrzy, to wygląd przestaje mieć jakiekolwiek znaczenie!

Świetnie napisane!:)

68

Kobiety w pierwszej kolejności zwracają uwagę na wygląd, facet musi mieć modne, czyste ubrania, jak ktoś jest brudny i śmierdzi to nawet w autobusie ludzie się odsuwają od niego, nikt nie będzie chciał kogoś kto jest brudasem, dbanie o siebie to obowiązek każdego człowieka, w drugiej kolejności zwraca się uwagę na charakter, na to jak traktuje innych ludzi, czy jest dobrym człowiekiem.

69

nika05 napisał/a:

facet musi mieć modne, czyste ubrania,

A jak ktoś nie zna się na modzie ,na kolorach,to co ?

70

To niech się tym zainteresuje.

71

A może po prostu czyste ubrania i żeby sam był zadbany? O modę może zapytać później dziewczyny, żeby mu coś doradziła tongue

72

5025 napisał/a:

To niech się tym zainteresuje.

Ale czy każdy musi interesować się modą ?
Czy ktoś zmusza Cię do zainteresowania się rzeczami,które Cię w ogóle nie interesują ?

Może wystarczy,jak koleżanka wyżej napisała,żeby ubranie było czyste,wyprasowane i to wystarczy.

73

Ale czy każdy musi interesować się modą ?
Czy ktoś zmusza Cię do zainteresowania się rzeczami,które Cię w ogóle nie interesują ?

Czyli rozumiem, że nie byłoby dla Ciebie problemem bycie z kobietą, która nie jest zainteresowana ładnym wyglądem? Ot, ważne żeby jej ubranie było czyste i wyprasowane?

Może wystarczy,jak koleżanka wyżej napisała,żeby ubranie było czyste,wyprasowane i to wystarczy.

Powinno być jeszcze dobrane do figury i typu urody, dobrze skrojone, w odpowiednim rozmiarze (workowate spodnie out) i eleganckie.

74

Moda ma to do siebie, że jednemu podoba się to, a drugiemu co innego.

75

Ja nie lubię lalusiów i gogusiów, tak samo nie lubię kobiet, które się nie wiadomo ile pindżą, albo zerkają co chwilę w lusterko. Jest to dla mnie równie odpychające co zaniedbanie.
Wygląd jest ważny, ale raczej w sensie czystości, higieny i minimalnego zadbania o siebie. Brud pomiędzy paznokciami odpada, miód w uszach odpada, flejowate włosy odpadają i plamy na ubraniach. Jeżeli człowiek jest schludny i czysty, do tego ma coś ciekawego do powiedzenia i też nie muszą być to historie o podróżach, samochodach czego to ja nie widziałem, czego to ja nie zwiedziłem - to ma szanse. Mnie najbardziej pociąga samoświadomość, chęć rozwoju i dążenie do bycia lepszym. Równowaga we wszystkim, to jest to!

76

Ale to tak jak z kobietami. Większość facetów nie lubi krótkich włosów u kobiet, a mimo to masa i tak ścina się na krótko;)

77

Włosy mi akurat dyndają i powiewają, jeżeli facet chce mnie odrzucić z powodu długości mojego włosia to ja nawet podziękuję za taką szybką selekcję wink ja go sama bym skreśliła za takie podejście do człowieka wink

78

M?rtainn napisał/a:

Moda ma to do siebie, że jednemu podoba się to, a drugiemu co innego.

Zgadzam się:)

79

M?rtainn napisał/a:

Ale to tak jak z kobietami. Większość facetów nie lubi krótkich włosów u kobiet, a mimo to masa i tak ścina się na krótko;)

Ścinają ponieważ lubią się w krótkich włosach.
A po za tym, to, że faceci lubią długie włosy to nie znaczy, że kobiety maja ich nie ścinać.

80 Ostatnio edytowany przez Martainn (2015-05-02 11:49:21)

Ale tu nie chodzi o odrzucenie. Ale faceci w większości wolą długie włosy i tyle. Będą dwie dziewczyny, jedna będzie mieć długie zadbane włosy, a druga krótkie i zadbane to na pierwsze wrażenie ta pierwsze będzie mieć dodatkowe plusy. Kwestia co kto lubi. Ale w przypadku włosów mężczyźni są wyjątkowo zgodni:)
Jedna lubi wymuskanych gogusi, w rurkach opinających jaja, inna lubi z krokiem w kolanach, a jeszcze inna po prostu w dopasowanym i schludnym ubraniu. Ile osób, tyle opinii.

81

Dobra, a ja trochę z "innej beczki. Teraz jest moda na włosy półdługie, do ramion i wiele celebrytek właśnie tak ścina włosy. I moje pytanie brzmi, "czy Wy też kobiety ścinacie włosy, bo taka jest moda?"

82 Ostatnio edytowany przez fajka2 (2015-05-02 11:54:05)

Chcesz powiedzieć, że taka np. Monika Brodka nie jest dla Ciebie atrakcyjna?
nie wiem jak wrzucić fotkę sad

83

W krótkich włosach wygląda moim zdaniem dużo gorzej. W długich jest zmysłowa, niesamowicie kobieca i taka niewinna. W krótkich? Nie, raczej na ulicy bym uwagi nie zwrócił.

84

Ciekawe ja mam zupełnie inne odczucia. W długich włosach jest dla mnie taka pozbawiona pazura - niewinna, właśnie co do mnie nie przemawia wcale. Krótkie nadają jej charakteru, silniejsza się wydaje i przez to dla mnie bardziej pociągająca.
Zastanawia mnie to czy chodzi w tym wszystkim o naturalne przeciwieństwa płciowe, czy np. jest to wyniesione z domu. Wiadomo, że obraz idealnego partnera rodzi się w dzieciństwie, więc może chodzi o to jak się nosiła matka. Moja miała krótkie włosy, a Twoja M?rtainn przypadkiem nie nosiła się na długo? wink

85 Ostatnio edytowany przez Martainn (2015-05-02 12:08:44)

Moja mama od dłuższego czasu ma krótkie włosy, ale kiedyś miała długie czarne. Jak widziałem zdjęcia ze ślubu, to przyznam że była laska jak ta lala. Dziś ma już prawie 70 lat, ale trzyma się bardzo dobrze. Moja żona ma długie ciemne włosy które mi się bardzo podobają. Od początku mi się podobały. A szczególną uwagę zwracam na długie czarne. Po prostu mi się tak podobają, że nie ma szans, żebym się nie obrócił.
Ja ostatnio też zmieniłem styl ubierania się. Wcześniej ubierałem takie bardziej luźne ciuchy, bo byłem gruby:P Jak schudłem to wymieniłem garderobę, na bardziej elegancką, ale jednak nadal niezbyt formalną i tyle komplementów co po zmianie nie usłyszałem chyba przez ostatnie 20 lat:D
Są kobiety, które dobrze wyglądają w krótkich włosach, ale długie najlepiej proste włosy w lekkim nieładzie to jest to co podoba się większości facetów.

86

Ha i mamy odpowiedź smile jednak chodzi o skojarzenia z pierwszym, najmocniejszym obrazem z dzieciństwa. Jakie to wszystko proste wink
A może chodzi o to, że się poczułeś pewniej w swoim ciele co też jest odczuwane przez otoczenie na plus. A komplementy co do garderoby to taki namacalny symbol tej zmiany wink
Schludność, czystość i to co kto ma w głowie to podstawa. Reszta to zbędne dodatki, odwracające uwagę od ważniejszych kwestii wink

87 Ostatnio edytowany przez theonlyone (2015-05-02 13:46:23)

Zgodze się z kolegą wyżej,długie włosy to jak dla mnie atrybut kobiecości,a zwłaszcza długie czarne,mogą myć lekko kręcone tongue
A może to instynkt pierwotny,bo za długie włosy,to można do jaskini zaciągnąć lol

fajka2 napisał/a:

Ja nie lubię lalusiów i gogusiów, tak samo nie lubię kobiet, które się nie wiadomo ile pindżą, albo zerkają co chwilę w lusterko. Jest to dla mnie równie odpychające co zaniedbanie.
Wygląd jest ważny, ale raczej w sensie czystości, higieny i minimalnego zadbania o siebie. Brud pomiędzy paznokciami odpada, miód w uszach odpada, flejowate włosy odpadają i plamy na ubraniach. Jeżeli człowiek jest schludny i czysty, do tego ma coś ciekawego do powiedzenia i też nie muszą być to historie o podróżach, samochodach czego to ja nie widziałem, czego to ja nie zwiedziłem - to ma szanse. Mnie najbardziej pociąga samoświadomość, chęć rozwoju i dążenie do bycia lepszym. Równowaga we wszystkim, to jest to!

Bardzo fajnie napisane wink

88 Ostatnio edytowany przez Nektarynka53 (2015-05-02 14:23:20)

fajka2 napisał/a:

Ha i mamy odpowiedź smile jednak chodzi o skojarzenia z pierwszym, najmocniejszym obrazem z dzieciństwa. Jakie to wszystko proste wink

Ależ oczywiście, że tak. Nie zauważyłaś, że mężczyźni bardzo często mają "zbiorowe" poglądy w tych sferach tongue? Rzadko można znaleźć oryginalność, dlatego kobiety są bardziej otwarte na zmiany i projektanci mody przywiązują więcej uwagi do kobiecej mody. Dziwne to, bo w przyrodzie najczęściej barwne/wyraziste umaszczenie itp. jest domeną samców, nie samic np. u daniel, ptaków śpiewających, płazów. U niektórych Panów zmiana kroju spodni to "wyczyn" wink.

Ja tam nigdy nie patrzyłam na to jaka jest moda lub czy będę podobać się mężczyznom. Bo w byciu SOBĄ nie chodzi o to, aby podobać się innym tylko Sobie wink. Jeśli jesteś szczęśliwa w "swojej skórze" to emanujesz pozytywną energią.

89 Ostatnio edytowany przez fajka2 (2015-05-02 15:28:13)

Akurat dla mnie ludzie są bardzo niesłowni, to że 5 facetów powie że woli kobietę z długimi włosami, nie oznacza że pod wpływem jakieś cudownej krótkowłosej blondynki nie zmienią swego zdania wink
A co do pstrokatego umaszczenia u samców w świecie fauny. Ostatnio natrafiłam na fajny artykuł o naszej ludzkiej społeczności, w którym była mowa o tym, że kobiety są symbolem natury, a mężczyźni kultury. Stąd ich dominacja nad nami i chęć okiełznania. I stąd pewnie kobietom został narzucony przymus pięknego wyglądu wink

90

To jest ciekawe, bo mi o wiele bardziej podobają się krótkie włosy u kobiet. Miałam znajomą, która miała długie czarne włosy do pasa, ale jak ścięła się na krótko to zaczęła wyglądać zjawiskowo. Sama chciałabym się ściąć na krótko, ale krótkie włosy w ogóle mi nie pasują, więc muszę chodzić w długich.

91

No i to jest właśnie ten rozdźwięk. Faceci z reguły inaczej na to patrzą. Dlatego z reguły na pierwszym miejscu wśród cech wyglądu które się facetowi nie podobają są właśnie krótkie włosy. Pokazałem koledze Brodkę w krótkich to zapytał co to za chłopiec:P Był szczerze zdziwiony kiedy mu powiedziałem, że to kobieta.

92

fajka2 napisał/a:

Akurat dla mnie ludzie są bardzo niesłowni, to że 5 facetów powie że woli kobietę z długimi włosami, nie oznacza że pod wpływem jakieś cudownej krótkowłosej blondynki nie zmienią swego zdania wink

O tym nawet nie wspominaj, bo bardzo dobrze wiem o czym piszesz wink.

fajka2 napisał/a:

A co do pstrokatego umaszczenia u samców w świecie fauny. Ostatnio natrafiłam na fajny artykuł o naszej ludzkiej społeczności, w którym była mowa o tym, że kobiety są symbolem natury, a mężczyźni kultury. Stąd ich dominacja nad nami i chęć okiełznania. I stąd pewnie kobietom został narzucony przymus pięknego wyglądu wink

A widzisz ja patrzę na to inaczej - no i osobiście wolę być symbolem natury, niż kultury wink z wielu wielu powodów. Ale skąd powiązałaś kulturę z chęcią dominacji i okiełznania - ciekawe smile, albowiem w przyrodzie ogólnie samce mają "tyki" do dominacji.
Zauważ, że samce chcą swoim wyglądem zainteresować samicę "jestem tu". Z jednym się tutaj zgodzę, że kultura "zwolniła" naszych Panów z przymusu zwrócenia na Siebie uwagi kobiet - przecież w przyrodzie to samiczki najczęściej podchodzą do samców, a w naszej kulturze to mężczyźni niby mają robić pierwszy krok tongue. Na forum widać, że młodzież coraz bardziej nie odnajduje się w podejściu, które wytworzyli ich pradziadkowie i chcą wrócić do podejścia natury - oczywiście tutaj trochę uogólniam, bo na pewno są wyjątki.

93

Nektarynka53 napisał/a:
fajka2 napisał/a:

Bo tylko krowa nie zmienia poglądów. A to, że woli w długich to nie wyklucza przecież, że spodobać może się również w krótkich.

94 Ostatnio edytowany przez Nektarynka53 (2015-05-02 22:52:55)

M?rtainn napisał/a:
Nektarynka53 napisał/a:
fajka2 napisał/a:

Bo tylko krowa nie zmienia poglądów. A to, że woli w długich to nie wyklucza przecież, że spodobać może się również w krótkich.

Oczywiście, że można. Jednak to coś w stylu niby bardzo dobrze wiem co mi się podoba, ale zawsze może ulec to zmianie - nie świadczy przypadkiem o niskiej samoświadomości? Oczywiście czym innym jest całkowita zmiana preferencji odnośnie jakiejś cechy np. z długich na krótkie włosy.
Jakbyś odebrał dziewczynę, która mówiłaby w prost, że najbardziej męscy są wysocy mężczyźni. A spośród mężczyzn wybrała najniższego? No właśnie - albo tak nie do końca wie co jej się podoba, albo nadaje zbyt wygórowaną ocenę odnośnie jakiejś cechy (spowodowane wpływem np. kultury, rodziny, otoczenia). Kiedy ma zamiar siebie poznać? A mogę się założyć, że wielu Panów odebrałoby to jako świadome(!) wprowadzanie w błąd innych smile. Czyli mówi jedno, a robi drugie...
Jasność oczekiwań może trochę zmniejszyć grono potencjalnych partnerów, ale za to będziemy szczerzy względem siebie i co WAŻNIEJSZE drugiej osoby.

95

Martainn, ja mam odwrotnie odnośnie włosów mężczyzn. Generalnie podobają mi się długowłosi mężczyźni i z krótkowłosym zapewne bym się nie umówiła. Dla mnie tylko mężczyzna z długimi włosami jest męski i jakby mój facet ściął włosy, to... oj, byłoby źle. big_smile

96

Nektarynka53 napisał/a:

Oczywiście, że można. Jednak to coś w stylu niby bardzo dobrze wiem co mi się podoba, ale zawsze może ulec to zmianie - nie świadczy przypadkiem o niskiej samoświadomości? Oczywiście czym innym jest całkowita zmiana preferencji odnośnie jakiejś cechy np. z długich na krótkie włosy.

Moim zdaniem nie. Bo ja napisałem, że wolę dłuższe włosy niż krótkie, co nie oznacza, że wszystkie kobiety w krótkich mi się nie podobają. Bo są takie które w krótkich wyglądały wyglądają dobrze. Niech podam przykłady Audrey Hepburn, Hale Berry, czy chociażby Victoria Beckham. Im moim zdaniem krótkie włosy pasują i dobrze w nich wyglądają.
A co do kobiet i wzrostu? To tak jak z tymi włosami. Większość jako pierwszą cechę podaje to żeby facet był wyższy o te 10-12 cm. Ale mówią tylko, że wolą, a nie pojawia się np. słowo "z niskim bym się nie umówiła". Bo gdyby tak mówiła, a potem była z niższym od siebie to można by się zastanawiać? A tak? To, że ktoś woli pierogi od bigosu, nie oznacza, że bigos mu nie smakuje.
Znowu inne wcale nie zwracają uwagi na wzrost. Ile osób tyle opinii.
PS. jestem minimalnie niższy od mojej żony.

97

A tam, takie gadanie. Ile razy ktoś wymyśla ideał kobiety czy faceta w swojej głowie, wszystkie cechy wyglądu czy charakteru a w rzeczywistości po jakims czasie zaczyna spotykać się z prawie zupełnym przeciwieństwem! To, że ma się coś wyidealizowanego, bo coś się komuś podoba, to nie znaczy, że po poznaniu osoby z innymi cechami, ta właśnie osoba nie stanie się ideałem dla nas. Tak wiem, ideały nie istnieją haha wink

98

duszyczka napisał/a:

A tam, takie gadanie. Ile razy ktoś wymyśla ideał kobiety czy faceta w swojej głowie, wszystkie cechy wyglądu czy charakteru a w rzeczywistości po jakims czasie zaczyna spotykać się z prawie zupełnym przeciwieństwem! To, że ma się coś wyidealizowanego, bo coś się komuś podoba, to nie znaczy, że po poznaniu osoby z innymi cechami, ta właśnie osoba nie stanie się ideałem dla nas. Tak wiem, ideały nie istnieją haha wink

Ideały istnieją tylko w naszych wyobrażeniach, marzeniach:)
Bardzo dobrze napisane.

99

Ja mam ideał w domu:D A za 4 miesiące pojawi się mały ideał:)

100

M?rtainn napisał/a:

Ja mam ideał w domu:D A za 4 miesiące pojawi się mały ideał:)

Gratulacje:)
A to będzie ideał płci żeńskiej czy męskiej?:)

101

Żeńskiej. Dlatego ideał. Gdyby był podobny do mnie to do ideału byłoby baaaaaaaardzo daleko;)

102

M?rtainn napisał/a:
Nektarynka53 napisał/a:

Moim zdaniem nie. Bo ja napisałem, że wolę dłuższe włosy niż krótkie, co nie oznacza, że wszystkie kobiety w krótkich mi się nie podobają. Bo są takie które w krótkich wyglądały wyglądają dobrze. Niech podam przykłady Audrey Hepburn, Hale Berry, czy chociażby Victoria Beckham. Im moim zdaniem krótkie włosy pasują i dobrze w nich wyglądają.
A co do kobiet i wzrostu? To tak jak z tymi włosami. Większość jako pierwszą cechę podaje to żeby facet był wyższy o te 10-12 cm. Ale mówią tylko, że wolą, a nie pojawia się np. słowo "z niskim bym się nie umówiła". Bo gdyby tak mówiła, a potem była z niższym od siebie to można by się zastanawiać? A tak? To, że ktoś woli pierogi od bigosu, nie oznacza, że bigos mu nie smakuje.
Znowu inne wcale nie zwracają uwagi na wzrost. Ile osób tyle opinii.
PS. jestem minimalnie niższy od mojej żony.

Widzisz Martainn tylko poniektórzy mają "brzydkie" przyzwyczajenie idealizowania pewnych cech np. szczupłej sylwetki w sposób mniej kulturalny wink. Np. "nie będę z Tobą chodzić, bo jesteś gruby/gruba", a za jakiś czas no proszę spotyka się z osobą z lekką nadwagą tongue. Bardziej chodziło mi o takie podejście - bo wcale nie jest takie rzadkie w społeczeństwie. Hipokryzja.
Co innego twierdzić, że podobają nam się pewne cechy, ale nie są one czymś ważnym. Nie oszukujmy się, gdy ktoś mówi/pisze "najbardziej(!) kobiece są dłuższe włosy" to chyba nikt nie czyni dalszych interpretacji na temat czy to jest "luźne" upodobanie danej osoby, czy jest to istotny czynnik w wyborze partnera. Dobrze byłoby rozwinąć myśl wink. Stopniowanie przymiotników jak ważną odgrywa rolę w języku polskim.

A córeczki gratuluję tongue.

103

Wygląd zdecydowanie się liczy bo najpierw zwracamy uwagę na kobietę lub faceta jak wygląda czy jest przystojny, ładna. A potem zaczynamy ze sobą rozmawiać i dopiero wtedy patrzymy na charakter i emocje jakie są między kobietą a mężczyzną.

104 Ostatnio edytowany przez Iceni (2015-05-03 16:33:06)

Zwracam uwagę na wygląd pod pewnym kątem. Odrzuca mnie mamejowatość wypisana na twarzy i tępota w spojrzeniu.

105 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-05-03 17:58:06)

A co byś powiedział o takich włosach jak moje, widziałeś zdjęcie Martainn. Średniej długości, chyba też mogą być zmysłowe, takie właśnie mam. No, ale rozumiem o co chodzi, no kwestia gustu, jednak ja sama uważam, że czasem kobiece pasują krótkie włosy, czasem średniej długości czasem dłuższe. No, ale mężczyźni też czasem mogą spojrzeć na to inaczej, no ok. No racja np Halle Berry fajnie wygląda w krótkich włosach, też tak uważam Martainn. Ja aż takich krótkich to nie miałam. Co do mężczyzn, to ja lubię krótkie włosy, nie, że bardzo krótkie, nie że musi być jeżyk, ale jednak krótkie, długie włosy u facetów mniej mi się podobają, przyznaję.

106 Ostatnio edytowany przez Martainn (2015-05-03 18:05:28)

Truskaweczka w mojej mierze długości włosów Twoje bardziej pasują mi do długich niż do krótkich. Mówiąc o krótkich włosach mówię o naprawdę krótkich:)
Iceni kiedyś tak ludzi nie oceniałem, ale szczerze mówiąc w niektórych przypadkach faktycznie pustka aż bije z twarzy:D

107 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-05-03 18:40:44)

Aha no rozumiem smile
No tak, krótkie to najbardziej te u Halle Bery. Dorocie Gardias w sumie też pasują, a nie wiem czy w długich ją widziałam, chyba nie, ale ładnie w krótkich jej.

108 Ostatnio edytowany przez Martainn (2015-05-03 18:57:02)

Dla mnie ładniej wyglądała w długich, chociaż w krótkich akurat ona tez się prezentuje bardzo dobrze. To tez kwestia przyzwyczajenia bo długie to ona miała naprawdę dawno temu.

109

Jak już mówimy o włosach to pozwolę sobie zacytować dowcip
"zona mówi do męża: Więcej już tej Kryśki z pod 4 nie zaciągniesz do łóżka
Mąż na to: A co ?wyprowadziła się?
Żona: Nie, ścięła włosy."

A tak poważnie jeśli chodzi o mnie odkąd pamiętam lubiłem długie czarne włosy u kobiet, ale już od dłuższego czasu zaczynają mi się podobać te które mają krótsze włosy wink

110

Hej,
Wygląd jest ważny, bo na początku znajomości to on głównie decyduje o tym czy 'coś z tego będzie'. Kolejnym etapem jest poznanie charakteru i to jest najważniejsze czy drugą osoba ' ma to coś'. Wiem z własnego doświadczenia,że choćby nie wiadomo jak mężczyzna by nie był przystojny a z charakteru np. nieodpowiedzialny to nic u mnie nie zdziała.
Co do Twojej koleżanki to może podobał jej się tylko Twój wygląd i nie traktowała Cię poważnie, takie jest moje zdanie.

111

myślę, że wygląd nie jest ważny aż tak, bo kobieta zawsze potem może to zmienić np lepszymi zakupami. Emocje i uczucia są najważniejsze

112

Tylko jak wzbudzić takie emocje u kobiety, i czy tylko pozytywne emocje?

113

Emocje są najważniejsze. I dobry humor. Jeśli to jest ok i przypasuje jakiejś pannie, to wygląd nie ma totalnie nic do rzeczy, totalnie:-) wiadomo, że należy być zadbanym, ale nie zaraz Bratem Pittem czy kimś podobnym:-) tak samo ma sie rzecz z kobietami - jeśli zaiskrzy, wtedy nic nie będzie stało na przeszkodzie:-)

114 Ostatnio edytowany przez ZrezygnowanaSky (2015-07-06 23:29:37)

"Brzydki jest,nic szczegolnego,ale nadrabia  kasa,dobrym autem " wink

115

Witam sprawa od dawna nieaktualna, pamiętam że powiedziała że jednak ma chłopaka, a w ogóle to nie pasujemy do siebie i ona lubi pieniążki, a ja mało zarabiam i tym podobne wink

116

viking32 napisał/a:

Witam sprawa od dawna nieaktualna, pamiętam że powiedziała że jednak ma chłopaka, a w ogóle to nie pasujemy do siebie i ona lubi pieniążki, a ja mało zarabiam i tym podobne wink

Przykro usłyszeć coś takiego. Głowa do góry smile Znajdziesz swoje szczęście smile

117

viking32 napisał/a:

Myślę, że mam pewien problem i chciałbym zapytać kobiety o zdanie. Mam 32 lata, uchodzę za faceta przystojnego (wg. niektórych bardzo ale może to przesada), jestem dość wygadany, wykształcony, lubię taki ironiczny humor-ogólnie podobam się kobietom i wzbudzam w nich mniejsze lub większe zainteresowanie. Ale mam problem-otóż często jest tak, że kobiety chcą mnie tylko jako przyjaciela. Gdy wydaje mi się, że wszystko idzie w dobrym kierunku zdarza się, ze zdenerwuje się czymś raz czy drugi (mam tak, że się chwilowo naburmuszam jeśli ktoś powie mi coś co mnie denerwuje)  i ląduje w szufladzie "kolega", "przyjaciel".

Ostatnio np. moja nowa koleżanka w pracy z którą flirtowałem przez ostatnie 2 miesiące powiedziała, że mam jej nie dotykać, przestać traktować ją jako swoją dziewczynę i ze to jej kategoryczna decyzja bo razem pracujemy, a ona nie chce "siary" i że dobrze jest jak jest, bo niby zależy jej na mnie jako na koledze/przyjacielu. Powiedziałem jej, że jednak dzwonić za często już nie będę to powiedziała "nie dzwoń" i tyle. Ale z wyglądu się jej podobam bo sama mnie podrywała, wciska mi też  bzdury że ma obecnie chłopaka tylko po to żebym więcej jej nie atakował, chyba że jako przyjaciel. Ona ma  identyczne poglądy, podobne pasje, zainteresowania do moich i dość długo tylko zapraszałem ją na kawę itp. albo flirtowaliśmy, ostatnio zaczęła mnie krytykować, a teraz że w ogóle zostańmy koleżeństwem. To  porażka dla mnie bo drugiej osoby o podobnych poglądach, zainteresowaniach nie znajdę. I najbardziej mnie to boli, że w sumie się jej podobałem. Co mogę zrobić by znaleźć swoje szczęście bo już jestem ogłupiony kompletnie. Wymarzona druga połówka powiedziała mi właśnie "wara", nie chce być więcej niczym przyjacielem. Dla jednej jestem za spokojny, dla drugiej za nerwowy hmm  Może i jestem ale czy tylko to jest ważne ? Charakteru chyba już nie zmienię. Pozdrawiam, proszę o konstruktywną krytykę.

prawda jest taka że kobietą sie nigdy nie dogodzi P

Posty [ 66 do 117 z 117 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Czy kobiety zwracają uwagę na wygląd czy ważne są tylko emocje?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024