Cukrzyca ciazowa ! szukam mam. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Cukrzyca ciazowa ! szukam mam.

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 74 z 74 ]

66 Ostatnio edytowany przez NieslodkaMama (2015-06-10 09:41:28)

Odp: Cukrzyca ciazowa ! szukam mam.
Cayenne81 napisał/a:

Tak ja miałam normę do 120 godzinę po posiłku.
Duzy miałaś ten cukier po glukozie,ja miałam 156 tak więc minimalnie przekroczone,3 miesiące udało mi się tak regulować dietą że nie musiałam wstrzykiwać sobie insuliny.
Mierzysz już ten cukier? Jesli tak to napisz jaki masz na czczo i po posiłkach,podaj przykład posiłku

U mnie w szpitalu, dwóch niezależnych lekarzy kazało się trzymać normy do 140 godzinę po posiłku. Mam też insulinę. Na żywieniu w domu mam zupełnie inne ( niższe ) wyniki niż na tym szpitalnym...
A co do p[rzepisów można szukać po sieci, jest trochę blogów jak np. http://nieslodkiciezar.blogspot.com/ zawsze to jakieś urozmaicenie

Zobacz podobne tematy :

67

miggotka napisał/a:

Nadina, ja też po obciążeniu miałam 153, a na czczo 95. Przy takim cukrze da się wszystko wyregulować dietą. smile

Miałam podobne wyniki i w szpitalu okazało się że jednak insulina ale nie wiem czy to nie kwestia nerwów - nic tak nie podonosi cukru jakj stres... w domu wyniki niezłe.

68

jestem w 30 tyg.ciąży i od 6 tyg.wiem że mam cukrzycę ciążową trzymam dietę oczywiście nie głodząc się,ale mimo tego zdarza się że mam podniesiony cukier może nie potrzebnie się martwię bo nie dużo ale jednak najbardziej niepokoi mnie na czczo bo ostatnio skacze mi nawet do 105,a 1,5 godz. po posiłku nawet do 145 przeważnie po śniadaniu czy to może być wina nieodpowiedniego chleba (niby jest żytni ale żadnej etykietki ze składem na nim nie było )przeczytałam już tyle artykułów że mam mętlik,może tutaj znajdzie się jakaś słodka mama która przetrwała cukrzycę ciążową i podzieli się ze mną swoim doświadczeniem.  pozdrawiam słodkie mamy

69

Hej sylwus. Ja tez w tamtym roku bylam w ciazy z cukrzyca ciazowa. Tez mi skakal cukier pomino trzymania diety i w koncu musialam insuline wstrzykiwac. Ale nie jest zle wszystko da sie przeżyć smile spaceruj duzo po posilkach dzieki temu spada cukier smile co do chleba to musisz sama wyprobowac mi tez duzo ppdnosil wlasnie chleb cukier. A najmniejszy mialam po zwyklym bialym chlebie. Urodzilam zdrowa coreczke wiec nie stresuj sie bo to tez oddzialuje na cukier. A ty jak tam? Sama dieta czy z insulina ? smile

70

hej na razie mam samą dietę i co uda mi się trochę uregulować cukier to za chwilę jakieś skoki ,dziękuję za rady smile

71 Ostatnio edytowany przez Cayenne81 (2016-04-25 19:54:56)

Sylwus ja maiłam cukrzycę ciążowa.
2 tygodnie zajęło mi dobranie chleba,ostatecznie przypasował mi chleb pełnoziarnisty żytni OSKROBA.
Faktycznie masz dość wysoki ten cukier na czczo i po posiłkach.
Ja 1 godzinę po posiłku nie mogłam przekroczyć 140.Kilka razy przekroczyłam,mimo to obeszło sie bez insuliny.
Dużo dawało własnie spacerowanie,robienie czegoś przez godzinę po posiłku.

Dlaczego mierzysz 1,5 godziny po posiłku  a nie godzinę?
Ile przed snem zjadasz ostatni posiłek?

72

po ostatniej wizycie u diabetologa pani doktor kazała mierzyć 1,5 godz po posiłku a przedtem mierzyłam 1 godz.po posiłku czyli też 4 razy dziennie,
bo zaraz po wykryciu cukru kazano mi mierzyć po 1 godz.i po 2 godz.to była katorga.
Bardzo bym chciała uniknąć insuliny.
A ostatni posiłek jem ok. pół godz.przed położeniem się.
Byłabym bardzo wdzięczna gdybyś napisała jak wyglądała Twoja dieta.
pozdrawiam

73

Witam.
Jestem w 29t.c. Tydzień temu byłam u diabetologa, bo wynik z testu na obciążenie glukozą wykazał że na czczo mam troche za wysoki cukier (94) Jem teraz zdrowo i częściej i w sumie nie bywam głodna czasem nawet nie mam ochoty na kolejny posiłek ale musze zjeść

74

Witam.
A jeśli cukier na czczo jest 82 a,1h po śniadaniu spada do 67 to co to może oznaczać?

Posty [ 66 do 74 z 74 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Cukrzyca ciazowa ! szukam mam.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024