ciekawe, przyciągające życie faceta - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » ciekawe, przyciągające życie faceta

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 72 z 72 ]

66

Odp: ciekawe, przyciągające życie faceta
prawdziwyfacet napisał/a:
FacetCzytelnik1981 napisał/a:

Zgadzam się. Facet powinien mieć dla siebie. Dlatego, że to lubi, kocha, szaleje za tym. Posiadanie pasji, aby się przypodobać kobiecie kłóci się z definicją pasji.

Bo tak kobiety robią. Aby przypodobać się facetom zaczynają się czymś interesować.
Facet się interesuje bo to lubi. Trzeba wybierać takie kobiety co to rozumieją a nie gadają głupoty które same je rozumieją.

Teraz to jestem w szoku! FacetCzytelnik1981, zgadzam się z Tobą, z Wami właściwie. Zastanawiam się tylko, po co ta rozmowa? Pasja dla kobiety? Czy ktoś na serio może tak żyć? Żyje się dla siebie. Dobieram znajomych, z którymi się dobrze czuję i rozumiem. Po co na siłę tworzyć relację, która nie ma szans przetrwania, bo udajemy kogoś, kim nie jesteśmy? Może to prawda, że to zależne od wieku.. Jestem zaskoczona tym, że ktoś może tak funkcjonować. Trzeba być sobą. Realizować siebie, żyć swoją naturalnością, a kobiety/faceci o takich samych poglądach pojawią się sami w gronie naszych znajomych. Naturalna selekcja wink chociaż w innym tego słowa znaczeniu.

Zobacz podobne tematy :

67

Dzień dobry. Pytanie do Was drogie Panie. Jak według Was powinno lub wygląda ciekawe, przyciągające życie, styl życia faceta. Co się w nim musiało znajdować, aby Was zaciekawiła, zainteresowała, zaintrygowała postać danego mężczyzny. Jakie pasje? Sposoby spędzania wolnego czasu, zawód, hobby, etc. Czy np. życie księgowego jest dla Was interesujące? Co Wam imponuje, co Was drażni, co Was nudzi? Oczywiście chodzi o sferę tzw.lifestyle.

Ugodowy, flegmatyczny, spokojny introwertyk, czyli moje przeciwieństwo. Może sobie mieć styl życia jaki chce byleby jakiś miał, akceptował mój styl życia i nie był bluszczem. 
Nie interesuje mnie jaki ma zawód, byleby nie był biedakiem i miał jakiś prestiż. To chyba tyle.

Introwertyzm odpada?

69 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2015-02-01 04:32:59)

Dzień dobry. Pytanie do Was drogie Panie. Jak według Was powinno lub wygląda ciekawe, przyciągające życie, styl życia faceta. Co się w nim musiało znajdować, aby Was zaciekawiła, zainteresowała, zaintrygowała postać danego mężczyzny. Jakie pasje? Sposoby spędzania wolnego czasu, zawód, hobby, etc. Czy np. życie księgowego jest dla Was interesujące? Co Wam imponuje, co Was drażni, co Was nudzi? Oczywiście chodzi o sferę tzw.lifestyle.

Dla mnie akurat facet nie musiał mieć wielkich pasji, ale po prostu wiadomo nie powinien być z osób, które biadolą nad czymś, a nic z tym nie robią. Po prostu robi co lubi, ma jakieś cele. Nie może być tak, że ja będę silniejsza psychicznie, a on beksą, który ciągle jęczy, że to źle, tamto źle i jaki on biedny, bo wszystko jest przeciw niemu. Sama tak nie robię i takiego partnera też bym nie chciała, po prostu to brak pewnej dojrzałości, taka płaczliwość. Wiadomo, że każdy miewa gorsze dni, ale powinien być umiar, a jeśli facet np na wstępie gada, że wszystko to wina czegoś tam czy innych to nie jest to dojrzałe. To wręcz ktoś zapatrzony w siebie, kto myśli, że inni są źli, a on jest super. A czasem takich poznawałam tongue No, ale z takim być nigdy nie chciałam, wiadomo. Jeżeli on robi coś źle czy cokolwiek leni się, to powinien wiedzieć, że dlatego, że jemu się nie chce, a nie, że wina innych. Ja jak się lenię, to też wiem, że to dlatego, że mi się nie chcę, a nie że inni się sprzysięgli przeciwko mnie. Taki zwykły przykład, ale po prostu chodzi o to, by cokolwiek brać odpowiedzialność za to co się robi, a nie ciągle mówić, że to przez kogoś innego. Fakt, ja leniłam się długo, olewałam np sprawę pracy, dlatego nie mam stałej pracy i mimo 23 lat i pół dopiero zaczynam intensywnie szukać, ale wiem, że to moja wina. A są ludzie co zrzuciliby za to winę na innych i to jest dla mnie złe, o tym mówię.  Czy życie księgowe interesujące? Jak ktoś to lubi, to dlaczego nie? Ja nie wartościuję hobby, pasji. Mój facet czasem np mówił, że jak ja np mogę oglądać tyle thrillerów, horrorów itp, ale po prostu bardzo lubię. Czytam też książki: często thrillery, kryminały, ale też obyczajowe, dramaty, takie życiowe, nie raz takie, które mną potrafią wstrząsnąć, melodramaty. Szybko wybiłam facetowi z głowy, że to coś nie tak, po prostu tak lubię i nie ma w tym nic dziwnego wink A tak stereotypowo do tego podszedł, że lubienie bardzo horrorów to coś nie tak, trochę jak mój tata, który nie rozumie jak można tak lubić tongue No, ale to uświadomiłam mu, że przecież każdy lubi co innego i to mi daje dreszczyk emocji i nie ma w tym nic złego.

Co mnie nudzi jedynie? Może tylko jakby facet mówił tylko o sobie, a mnie nie chciał słuchać, gdyby uważał się za kogoś lepszego, ogólnie był przemądrzały. Poza tym naprawdę nie widzę np nic gorszego w tym, że np facet opowiada o piłce nożnej czy że opowiada o księgowości. Jak ktoś coś lubi, ciekawie o tym opowiada i też pewnie, że z umiarem jak nie jest megalomanem, to jest wszystko ok. Wtedy naprawdę ciekawie się słucha i nieważne dla mnie jaka to pasja wtedy. Chyba, że to by było coś złego nielegalnego to już nie bardzo wink No, ale tak to nie wartościuję. Sam facet mi czasem gada o piłce nożnej i sama się nią nie interesuje, ale jego lubię słuchać. Bardzo nie raz mi też imponował i imponuje wiedzą o polityce. Niby, może łatwo mi zaimponować, bo tak za bardzo to się nie znam, ale i tak sporo on wie tutaj. Nie mam naprawdę konkretnych hobby u faceta, które imponują mi bardziej czy mniej. Tzn może jak robi coś większego sama nie wiem co, to może mi to jeszcze bardziej zaimponować, ale po prostu nie jest to kluczowe, grunt, by facet coś robił, po prostu i by był dojrzały, kulturalny, sympatyczny, taki, że da się pogadać, a nie że okazuje wyższość czy coś. Z poczuciem humoru, bo sama raczej teraz jakieś mam i można się ze mną pośmiać. No i to już było ok smile

a i sama nie mam wielkiej pasji, po prostu lubię pewne rzeczy. Horrory, thrillery bardzo lubię, ale może nie aż tak jak pasja. Po prostu wiele i często je oglądam itp. Mój facet podobnie ma rzeczy, które lubi, bez wielkich pasji, ale mi on odpowiada, to nie jest dla mnie czynnik, który skreśla jak pisałam. Tak samo ja nie widziałam sensu, by na siłę znaleźć pasję, by zainteresować faceta. Zainteresować można wieloma rzeczami, nie trzeba mieć wielkiej pasji. Sama jej jeszcze nie znalazłam, tej pasji, może kiedyś znajdę, nie wiadomo, ale zgadzam się z Wami, że na siłę to nie ma co nic robić. Trochę pewności siebie, to, że nie macie pasji, to nie znaczy, że jesteście gorsi. W końcu znajdziecie odpowiednią kobietę. Ja też nie czuję się gorsza, że nie mam pasji. A dla jednej możecie być nudni, dla innej nie, ale to kwestia subiektywna, to nie znaczy, że tacy jesteście. Ja też nie każdemu facetowi bym nie pasowała, jakbym była dla niego nudna, to trudno, nic na siłę się nie zrobi.

70 Ostatnio edytowany przez Nektarynka53 (2015-02-01 06:10:34)

Jedni będą chodzić na siłownię tylko po to, aby zaimponować "foczkom" lub schudnąć. Inny bo interesują się kulturystyką itp. I najlepsze jest w tym wszystkim to, że mają do tego prawo. Zarówno robią to w podobnym stopniu mężczyźni i kobiety.

Zgadzam się. Facet powinien mieć dla siebie. Dlatego, że to lubi, kocha, szaleje za tym. Posiadanie pasji, aby się przypodobać kobiecie kłóci się z definicją pasji.

Pytasz się jakie pasje interesują kobiety, ale później Sam piszesz, że mężczyzna powinien wybierać zainteresowania/hobby tylko dla Siebie. To po co w ogóle zadałeś to pytanie? Z automatu nie powinno to Ciebie w ogóle interesować przy własnych poglądach, bo mężczyźnie NIC tego typu informacje nie dadzą? I tak jakbyś uprawiał najnudniejsze względem Pań hobby to byś go nie zmienił?
Wiesz ja uważam podobnie, że niech każdy robi co lubi, bo wówczas jest szczęśliwy. A jeśli jest szczęśliwy, że przez Jego/Jej pasje ma powodzenie u płci przeciwnej też bardzo dobrze - bo w sumie również jest zadowolony z tego stanu rzeczy.
Ale Twoje podejście budzi we mnie dziwny niepokój. Może napiszesz co chciałeś osiągnąć zakładając temat? Szukałeś wyjaśnienia niepowodzeń, bądź podejścia własnego otoczenia do Ciebie?

Temat założyłem z ciekawości. Zapewne poszukując odpowiedzi na własne niepowodzenia.
Niepotrzebnie obudziłem w Tobie niepokój. To tylko wolna dyskusja, bez podtekstów, ciekawość, poszukiwanie odpowiedzi.

Posty [ 66 do 72 z 72 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » ciekawe, przyciągające życie faceta

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024