Październikowe mamy 2014 :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Październikowe mamy 2014 :)

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 102 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 196 do 260 z 6,580 ]

196

Odp: Październikowe mamy 2014 :)

Gorka przesyłam Ci nazwę użytkownika z allegro: Wesoly-Hubercik
Ma on staniki, koszule różne i jedną koszulę plus szlafrok. Jeśli coś wybierzesz zapytaj ile wynosi przesyłka łączona. Mi napisał 10 zł smile za 2 staniki, 2 koszule i koszule ze szlafrokiem. Możliwe, że jakość jest średnia, ale nie kupuję tego na całe życie, byleby mieć na start, a szlafrok do szpitala może być jakikolwiek, byle cienki. Jeśli chodzi o staniki, też kupuję na oko bo nie wiem jakie piersi będą po porodzie i czy w obwodzie coś mi spadnie czy nie.... Przed porodem nosiłam 75B, tak teraz potrzebuję 85-90 C/D... Jednym słowem rosnę big_smile

Co do celulitu... też mam straszny. Na udach i pośladkach hmm plus małe, jeszcze gładkie rozstępy na udach i piersiach pod spodem.

Madzia podpowiadaj jak te fotki się wstawia;p i wstaw swoją;p my też solidarnie wstawimy;p

Zobacz podobne tematy :

197

Link do sklepu Wesolego-Hubercika smile http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=16021947

198

I co bedziecie cos zamawiac?? ja wlasnie dzis zamowilam. I jeszcze bio oila kupilam.

199

Olivko poczekam na twoją opinię co do stanika od tego sprzedawcy,jak polecisz to też zamówię bo są dość tanie. A wszystko inne tak jak pisałam to już mam. Zastanawiam się jedynie nad szlafrokiem ale chyba wezmę ten mój domowy aktualny,szkoda mi kasy a w domu mam 3 szt to któryś wybiorę.

200

ok jak przyjdzie to napiszę jaka to jakość. Ale pewnie dopiero w przyszłym tyg. bo wątpię, że wyrobią się do piątku.

201

Hej Kobietki jak się czujecie? Wiecie szybciej mi leci czas z Wami, już zaraz 2 tygodnie jak tu jestem smile Jutro zrobie zdjęcie brzuszka i wstawie jakos ostatnio czasu nie miałam a to tu a to tam i leci smile no i jutro usg 4d doczekać się nie mogę kurcze żeby posiadać taki sprzęt w domu to by było podglądanie co chwile wink dziś zdobyłam wanienkę i wyparzacz do butelek i smoczków z wyprawki praktycznie już wszystko jeszcze tylko kosmetyki, chusteczki i pampersy ale to pod sam koniec zorganizuję jakoś wrzesień... Zamówiłam też u wesolego-hubercika koszule+szlafrok i dwie inne mają być na jutro wink Olivka00 powinnaś dostać rabat jakiś za polecenie sprzedawcy wink
Pozdrawiam smile

202

A co do celulitu to też mam okropny jak wasza waga w ciąży ??? ja już prawie 12 kg jakaś masakra bo przez pierwsze trzy miesiące ani grama nie przytyłam hm... to dla tego czuje się jak ciężarówka już wink w pierwszej ciąży 17 kg mi przybyło teraz pewnie bedzie więcej takie uroki mimo wszystko kocham ten stan :*
A macie już siarę bo mi wycieka i chyba trzeba wkładki laktacyjne kupić co prawda wiele tego nie ma ale bielizne brudzi...

203 Ostatnio edytowany przez GORKA (2014-07-11 09:23:46)

Skarbku właśnie jakiś czas temu zobaczyłam na biustonoszu małe plamki,coś mi tam już wylatuje. To normalne?

A ja wczoraj kupiłam sobie biustonosz w biedronce do karmienia bo była wyprzedaż. Kiedyś na nie patrzyłam ale wydawał mi się za drogi a teraz był po 12 zł. Tylko oczywiście kupiłam za mały sad muszę go wymienić. Przytyłam pod biustem. Miałam 70- 75 a ten 80 i za mały.No cóż.

Pochwalę się ciuszkami (używanymi):

http://img19.olx.pl/images_tablicapl/159052167_1_644x461_mega-paka-dla-dziewczynki-kielce_rev001.jpg

http://img21.olx.pl/images_tablicapl/159052167_3_644x461_mega-paka-dla-dziewczynki-ubranka-dla-dzieci_rev001.jpg

204

Gorka ciuszki słodkie smile
Siary jeszcze nie zauważyłam u siebie, ale Gorko to normalne jeśli jest.
Ja o swojej wadzę wolę nie myśleć. 15 to już na pewno przytyłam, z tym, że ja tyję od 2-3 miesiąca ciąży, ponieważ nie miałam wymiotów tylko mdłości, ale jadłam normalnie. Schudłam tylko w grudniu, tuż przed zajściem jakieś 4 kg...
A powiedzcie mi, skoro nie kupuję żadnego wyparzacza ani sterylizatora jak mam oczyścić butelki i smoczki przed urodzeniem dzidziusia?? Zwykłym wrzątkiem?
Miłego dnia życzę, dziś fajnie chłodno jest, a wręcz zimno ;p
Ja dziś wyjeżdzam do tościów na weekend, potem będę u swojej mamy, wracam w środę i do tej pory nie wstawię zdjęcia niestety. Ale na forum będę smile
Wczoraj miałam pierwsze spotkanie w szkole rodzenia. Był wykład o zdrowiu kobiety w ciąży. W sumie wszystko już wiedziałam, ale było ok smile

205

Olivko kurczę to nieciekawie z tą twoją wagą. Powiem wam szczerze że ja jestem w szoku bo jak na razie przytyłam tylko 6 kg a jem naprawdę bardzo dużo. Od samego początku dużo jadłam ale teraz to już masakrycznie no i w nocy włącza mi się akcja słodycze i buszuję po szafkach. Mam nadzieję że tak nagle teraz mi nie przybędzie tych kg.
Olivko ja też się wybieram na szkołę rodzenia pod koniec lipca. Fajna sprawa.

206

Ja niestety będę bez szkoły rodzenia no cóż nie mam takiej możliwości...
GORKA- śliczne, słodkie ciuszki bajka co teraz dla dzieci można kupić smile co do siary to normalne ja już po 20 tygodniu miałam a teraz jest jej coraz więcej, a co do biustu to już muszę mieć 90 F i chyba zakupie dziś dwa większe 95 G, mleczarnia jak nic wink
Olivko- witaj w klubie wagi ciężkiej wink tak normalnie wrzątkiem wszystko wyparz sobie ja bym nie kupowała wyparzacza też ale dostałam wczoraj to wzięłam , swój po małej pożyczyłam i już mi go nie oddano był super sprzęt bo i gotować na parze w nim mogłam i inhalacje powietrza robić ale komuś się tak spodobał że już nie wrócił do mnie...
Miłego dnia smile

207

No właśnie ja stwierdziłam, że nie będę kupować rzeczy bez których da się żyć. Pamiętajmy, że jak my się rodziłyśmy nie było takich gadżetów i bez tego jesteśmy i żyjemy. A gadżety wymyślane są specjalnie najróżniejsze, by tylko je kupić, bo przecież przyszła mama chce wszystko zapewnić swojemu dziecku. Ja na szczęście nie wariuje pod tym względem.
Co do wagi, to moja mama chcąc mnie pocieszyć przypomina mi, że w pierwszej ciąży przytyła 27kg:/ Ja od samego początku tyłam 3 kg miesięcznie, no ale tak jak mówiłam nie miałam wymiotów, mdłości też tak od razu nie miałam, wiec jadłam;p Ale po porodzie wezmę się za siebie big_smile
Myślicie już może o następnej ciąży, czy chcecie i kiedy itd?? Ja to bym chciała mieć drugie i ostatnie i to jak najszybciej, żeby za dużej przerwy nie robić i pracy nie stracić. Ale wiadomo, że nie uda się tak jak bym chciała ;p

208

Olivko mój mąż sprowadza mnie na ziemie i mówi że jeszcze jednego nie urodziłam a już snuje plany na następne ale ja bym chciała tak po kilku miesiącach zajść w kolejną ciążę. Zobaczymy jak to będzie bo wiadomo że to zależy od wielu rzeczy np. co z karmieniem i jak urodzę bo po cesarce to ponoć nie wolno tak zaraz zachodzić znowu.

209

Cześć Dziewczyny.
Gorka śliczne ciuszki, cuda można kupić dla naszych dzieciaczków, mi tylko przez skype pokazują co i rusz jakiś nowy zakup, ja nie wiem chyba na urlop muszę jakąś przyczepe albo busa zabrać, bo nie wiem jak wrócę do domu, jak widzę ile tego wszystkiego będzie wink
Mój maluch kopie jak szalony obrał sobie świetną godzinę na gimnastykę 24,albo kilka minut po północy, zastanawiamy się z R czy po urodzeniu też o tej porze nie będzie nam dawał spać.
Kolejna wizyta u gin w środę, ale chyba wszystko OK, bo czuję się dobrze, tylko niestety upału trudno znoszę... wychodzę na spacer dopiero późnym wieczorem z R bo jak,któregoś dnia sama wyszłam to prawie zemdlałam i się przestraszyłam, no i puchnę, moje stopy wyglądają jak baloniki sad 
Tak czytam jak Wam pięknie biusty rosną i myślę sobie, że ze mną coś nietak musi być, nadal spokojnie mieszczę się w swoje dotychczasowe staniczki, jedyne co...to w sobotę kupiłam sobie nowy ciut większy w obwodzie, ale to tylko tak na wszelki wypadek. A co to siary, to faktycznie pojawia się, w ilościach malutkich,ale jest.

210

Ubranka slodkie :-). Ja ciagle zagladam do szafy i przypatruje sie wyprawce :-).
Siary nie mam. Jeszcze.... Moze to i lepiej mniej wkladek bede musiala kupic :-). Moja waga to jakies 6 kg na plusie. Ale nie przejmujcie sie w 1 ciazy przytylam prawie 30. Poza tym jesli ktoras z Was bierze leki na podtrzymanie to tyje wiecej. Ponoc to normalne.
Dziewczyny patrzylyscie lub macie juz wozki?

211

Ewaaa a jak po tej pierwszej ciąży doszłaś do swojej poprzedniej wagi? Jejku 30kg,to strasznie dużo.

Wózek mam zamiar kupić używany 3 w 1 x lander. Mam kilka na oku (przedział cenowy 1000-1200zł) ale kupię dopiero w połowie września.

212

Gorka wózek z wysokiej półki wybrałaś smile)
Ja baby-merc q7. kupuje nowy. Podobno powinno się kupować około 2 miesiące przed porodem, żeby wywietrzało z tego sklepowego smrodu. Tak samo z łóżeczkiem.
Dziewczyny muszę wam opowiedzieć co mi się przydarzyło. Przyjechaliśmy dziś do teściów (170km) na weekend. Poszłam od razu siusiu, wytarłam się, spojrzałam w kibelek a tam krew....... wytarłam się jeszcze raz a papier znów delikatnie brudny. Nie jestem pewna, czy to z dróg rodnych bo sprawdziłam i było czysto, hemoroidów też nie mam przecież.... nie wiem co jest, ale strasznie się zdenerwowałam. Stwierdziliśmy, że do szpitala na razie nie będziemy jechać, tylko się poobserwuje. No i od tamtej pory nic się nie dzieje.... sad

213

Olivko- uważaj na siebie mi lekarz kazał jechać do szpitala gdy nawet pojawią się brunatne upławy czy coś podobnego może to przez to że poronienie miałam jedno i 2 razy łyżeczkowanie bo mi zabieg zrąbali i troche się bałam być w ciąży znowu przechodzić przez to wszystko jeszcze raz ale po 2 latach się zdecydowaliśmy no i po 2 tygodniach bach i jest smile na usg dziś się nie wyrobiłam cholera ale może w poniedziałek mi się uda...

214

Ja wózek mam taki udało mi się wyszukać w necie link do identycznego jak ja mam, mój stoi u teściowej i nie mam możliwości zrobić fotki teraz, dopiero po remoncie go przywiozę nie ma sensu żebym trzymała go u siebie gdzieś w szopce czy na strychu jak tam stoi w moim pokoju.
https://sprzedajemy.pl/hauck-malibu-nowy-okazja,1085326

215

Witajcie kobitki jaka macie pogode? bo u mnie zimno dziś z czego rozpaczac nie bede troche oddechu można złapac smile Moja przesyłka doszła wczoraj 2 koszule plus zestaw koszula i szlafrok wzięłam rozmiar xl,xxl i powiem szczerze ze troche to duze wszystko ale bralam pod uwage moją rosnaca wage i brzusio taze pod koniec powinny pasaowac jak nic wink zamówiłam takze 3 pary majtek niby miały byc nie uciskowe na brzusio rozmiar xxl ale już cisną brzuszek także odkladam do czasu po porodzie i co jeszcze wyciete sa mocno z tyłu i  wchodzą w tyłek co mnie teraz drażni nie lubie jak mnie cos uciska ściska itp...
Miłego dnia lece jeszcze na jagody bedzie dżem tongue

216

Witajcie.
Ja dzisiaj bawię się na weselu. Lecę właśnie do fryzka,no a potem ....balu balu. Szczerze powiem że nie uśmiecha mi się taka imprezka bez drineczka no ale cóż...może dam radę.

Pa odezwę się w poniedziałek. Miłego wekendu u nas pogoda bardzo słoneczna,.

217

To udanej imprezy GORKA uważaj na siebie i udanej imprezy życzę
Olivko- jak się czujesz nic znaku nie dajesz aż się martwię o Ciebie???
Mi się właśnie kotka koci pomagam jej trochę męczy się biedna...

218

Skarbek powodzenia kotce życzę smile nigdy nie widziałam jak kotka rodzi;p
Ja czuję się dobrze, normalnie, po wczorajszym incydencie znaku nie ma, ale oczywiście powiem o tym na wizycie za tydzień.
Gorka udanej zabawy!!
Ja dziś siędzę lub leżę plackiem, nudy jak nie wiem co, padało całą noc i cały dzień hmm
Nie wie co by tu porobić.......
Mimo wszystko miłego dnia życzę!!

219

Powiem ze zawsze mnie to brzydzilo ale dzielna dala rade a ja się upocilam ze szok wink to dobrze ze wszystko ok powiedz lekarzowi koniecznie...
Ja po ode branym porodzie jade na zakupy remontowe panele drzwi tynki farby , wena mnie opuściła przez ten poród wink

220

Skarbek a ja bym chciała mieć coś do roboty:) gdzieś pojechać;p choć zakupy w tego typu sklepach mnie nigdy nie bawiły;p nie lubię remontów. Nawet z malowania ścian zrezygnowaliśmy teraz (wynajmujemy mieszkanie więc nie będę komuś odnawiać) i musi być tak jak jest.

221

Powiem Ci szczerze ze ja też nie lubię ale jak oni wybrali by mi panele czy drzwi to bym pewnie płakała i jechała wymieniać także wolałam się poświęcić wink ja już ponad dwa lata a może trochę więcej nic nie robiłam ze ścianami także muszę a to i podłogę przy okazji i drzwi i wyszło ze generalka smile najchętniej bym się wyniosła na ten okres do teściowej ale muszę mieć wszystko pod kontrolą! tongue Olivka jak ci się nudzi to zapraszam ja mam ręce pełne roboty teraz dopiero zaczynam dżem robić jagodowy... Jestem zmęczona już na maksa ale chcem świeże owoce zrobić i będę mieć z głowy i tak jutro część dalsza zakupów bo drzwi w sklepie tym nie dostałam i tak to bywa planowałam jurto odpoczywać a tu dupa (że się wyrażę)...

222

Olivka dobrze ze nic wiecej sie nie dzieje :-). Bo troche sie przestraszylam :-). Ja remonty uwielbiam :-) do tego stopnia ze robie jej sama :-). teraz oczywiscie nie, ale ze ciaza byla planowana wiec maz zakonczyl moje plany w marcu :-). Teraz zbieram pieniadze na nowa kuchnie. Ale ze planuje wywalic wszystko to zejdzi mi z 1,5 roku :-).
Zazdroszcze wesela, pobawilabym sie troche.

Jesli chodzi o moja wage po 1 ciazy to pomoglo regularne odzywianie- 5 posilkow w ciagu dnia, jesli mialam ochote na slodkie to jadlam do poludnia. Do sniadania herbatka mietowa. w sumie to jadlam wszystko tylko ze w mnijszych porcjach. I cwiczylam troche :-)

223

Ewaaa- to zapraszam każda para rąk się przyda w tu w jednym ciele 2 pary wink Olivka-dołączy też i ja to 6 par rąk trzy dni i pokój zrobiony od a do z tongue
Ja w pierwszej 17 kg przytyłam teraz to nie wiem jak się to zakończy smile moja siostra przytyła 34 i zazdrościła mi że ja tylko połowę a czułam się jak słoń co dopiero ona miała powiedzieć... za to po ciąży dostałam anty tabletki po których 13 przybrałam ale masakra co??? także na wiosnę wszyscy myśleli że następne w drodze heh... a już rok później 28 kg miałam mniej i zaskoczeni wszyscy dookoła znowu smile i teraz po ciąży zamierzam pozbyć się szybko zbędnego ciężaru teoretycznie a w praktyce zobaczymy wink Jezu kochany jak ja już bym chciała październik i tulić swą kruszynkę że to tak dlugo musi trwać sad wink

224

Jejku Skarbek ja też chce już październik!! Już czuję się jak słoń a jeszcze 3 miechy! jak ja będę wyglądać przed porodem? Aż sie boję;p i już mi ciężko i w ogóle ruszam się jak słonica. No i mężuś mój znalazł mi kolejne rozstępy sad ja ich nie zobaczę bo są pod brzuchem, tzn na dole sad to straszne!! Kiedyś byłam taka szczupła i w ogóle w miare zgrabna itd. A teraz? Ciekawe czy mojemu się będę jeszcze podobała po porodzie sad Nie no dziś mam kiepski dzień pod względem psychicznym. A jeszcze u teściów się słodyczy najadłam:(
Skarbek ciekawe ile bym Ci pomogła przy tym remoncie jak ja sie ledwo ruszam ;p i jeszcze ta rwa kulszowa mi dokucza sad

225

Olivka- jakoś to będzie się do kulamy i będziemy się rozpakowywać już bliżej niż dalej smile ja właśnie wstałam z łóżka o 2 godzin próbowałam zasnąć ale miałam taką ogromną ochotę na bułkę z nutellą że szok no nie usneła bym chyba dziś następnym razem zjem od razu im wcześniej tym lepiej ale mialam nadzieje że przejdzie a jednak nie... Oj tam jakoś byśmy dały rade wink a rozstępami to ja się wcale nie przejmuję wyskoczą nowe to wyskoczą...
Kolorowych senków, mi do snu skwierczą trzy małe koty, ciekawe czy usnąć będę mogła, to się rodzina powiększyła tongue
Ta moja kicia taka młoda a już... ma 8 miesięcy gdzieś, jakoś. Wzięłam ją z ulicy w listopadzie siły jeść już nie miała taka biedna malutka była, karmiłam ją przez butelkę i doszła do siebie a teraz będę mogła ja "pozbawić kobiecości" bo co będę robić z kotami, a te może uda mi się rozdać w dobre ręce.

226

He ja jak byłam mała byłam taką kociarą - wszystkie zbierałam z ulicy, czy bezdomne czy nie. Teraz jest tylko jedna kotka którą lubię, poza tym nie lubię kotów. Wolę pieski, ale nie mam zwierząt ze względu na obowiązek i 4 piętro bez windy...
Ja na szczęście nie jem w nocy;p Ale jak się budzę pierwsza moja myśl to śniadanie smile
Dziś miałam dużo snów. Oprócz posiadania kota i psa - yorka urodziłam też dziecko, w tym tyg. w którym jestem, ale okazało się, że źle był termin wyliczony. To była słodka dziewczynka z czarnymi włoskami. Kąpałąm ją, przewijałam, ale wyprawkę miałam tylko taką jak obecnie i do kąpieli musiałam używać własnego żelu pod prysznic;p Nie miałam też kremu. No i cały ten sen polegał na zajmowaniu się dzieckiem, kotem i yorkiem i nie wiedziałam w co ręce włożyć.
W ogole ostatnio za dużo myślę i stąd te sny. I myślę jaki ytermin porodu gin mi teraz poda, bo chce zapytac, a boje sie, zby to nie bylo zbyt wczesnie, tylko naprawdę połowa października. Z tym, że do połowy października to ja nie wiem gdzie te dziecko pomieszczę jak ja już mam brzuch wyglądający na 8 miesiąc hmm
Miłej niedzieli życze, trzeba się szykować do kościoła. Buziaki.

227

hahahaa tak bardzo chce zeby to juz byla koncowka ciazy, ze snilo mi sie ze urodzilam 29 wrzesnia. :-). Psychoza jakas czy co?
Pomimo ze duzo nie przytylam jest mi strasznie ciezko. Ciezko oddychac, ciezko chodzic. Zakupy w upaly to koszmar. A tu jeszcze tyle przed nami

228

Witam kochane ciężarówki smile ja już też śnie o rozpakowaniu hm... ciekawe jak w praktyce to będzie smile Mam nadzieję że mała będzie chciała wyjść wcześniej tzn w terminie bo Oliwkę urodziłam w ostatni dzień 42 tygodnia, mi teraz termin się zmieniła na 7 październik a pierwszy był na 14,15 październik... Olivka też brzuchol mam wielki nawet czasu nie mam zrobić fotki kurcze może dziś albo jutro uda mi się wam pokazać jedynie to mam kilka filmików jak mała fika w środku... Wiecie ja tak wszystko pod dziewczynkę mam a moja Oliwka miała być chłopcem do 2 godzin przed porodem nawet wink pokój na niebiesko żółto zrobiony i większość ciuszków pod chłopca miałam wink dobrze że wyprawkę do szpitala wybrałam białą to uniwersalne było wink

229

Jestem taka ciekawa tego porodu chciała bym naturalnie tyle że mam tyłozgięcie macicy z małą się udało to może teraz też , mój poród trwał dobę obudziłam się o 4 rano z mokrymi majtkami i bólem brzucha to był znak że to już smile do szpitala pojechalam po 13 i przed 15 po wypełnieniu wszystkich papierów i milionie pytań dostała łóżko o 19 się zaczęły konkretne bóle i chodziłam na czworaka po ścianach bóle miałam krzyżowe  a rozwarcia zero pocieszyły mnie pielęgniarki że może jutro urodzę... gdy leżałam na sali porodowej od około 23 i tak latałam porodówka toaleta a już wszystkie pielęgniarki, położne i lekarze pokładali się w drzemkę nagle krzyk że rodzę jedna z tekstem Pani się uspokoi nic się nie dzieje jeszcze, ja dalej swoje i jak podeszła łaskawie do mnie to główka była na widoczna i szybko po lekarza dzwoniła a ja  sama pękłam na szczęście nie dużo i dobrze no i przyszła na świat Oliwka godzina 4,10 z waga 3,410 i 56 cm najwspanialsze uczucie jak po porodzie kładą taką brudną na Ciebie... smile

230

Witajcie kobitki.

Ja po weselichu. Balowałam do 4 nad ranem. Powiem wam że było super. Wszyscy mnie podziwiali że tyle wytrzymałam i że się cały czas bawiłam. Wczoraj poprawinki-też fajnie.

Skarbku kurczę to miałaś nieciekawe przeżycia z porodówki.

Ha ha ja też niedawno przeżywałam poród kotki. Znajomy podarował nam kota bo potrzebny nam był do firmy żeby myszki łapał. Maciuś śliczny mlody,ale po kilku tygodniach coś tak strasznie przytył. Pewnego ranka jak przyszliśmy do pracy coś go nie było widać,mąż go znalazł w kartonie z trzema kiciusiami. smile:):) To było na początku maja.
Teraz zostały nam dwa kiciusie no i Maciuś. smile Nie mogę znaleść dla nich chętnych. Małe strasznie broją,i strasznie dużo jedzą.  Są pocieszne no ale...A z Maciusiem muszę jechać na zastrzyk antykoncep.bo już małych nie chcę. Pytałam weterynarza,są trzy sposoby antykoncepcji kotki. Pierwszy kastracjia-ok 130zł,drugi zastrzyki co 4 miesiące ok 40zł no i tabletki 10 szt 10zł podawane raz w tygodniu.
Także skarbku gratuluję powiększenia kociej rodzinki.

231

Witajcie Kobietki, witaj GORKA- faktycznie dałaś rade i pokazałaś że kobieta jak jest w ciąży nie koniecznie musi być sztywniaczką, która siedzi i narzeka wink jak sądzą niektórzy... Tak rodziną mam coraz większą hm... ja myślałam o kastracji mam też kiciusia (zwie się pizduś) wink także muszę kotkę drastycznie potraktować, żeby więcej niespodzianek nie było, moja córcia ma też 2 świneczki morskie mój kot tak się zżył z nimi że siedzi cały czas w klatce (która jest otwarta) i je pielęgnuje myje i śpi z nimi na sianku wink trochę teraz mam problem chyba mniejszą klatkę będę musiała im dać ta ma 120cm i 60cm szeroka teraz będę mieć mniej miejsca hm... może jakoś uda mi się to pomieścić...

232 Ostatnio edytowany przez GORKA (2014-07-14 10:55:48)

Skarbku ja też się zastanawiałam nad kastrację ale teraz nie bardzo miałabym jak Maciusia pielęgnować i doglądać po tym zabiegu. No pomyślę jeszcze.

Wiecie że ja od piątku przytyłam 4 kg. Masakra jakaś.
A ja też mam termin na 7 pażdziernika.

233

Ja wczoraj dzień aktywny miałam na rano wstałam tzn jak nigdy przed 10 chyba odsypiałam upały których nie cierpię! pranie zrobiłam naszykowałam obiad potem 2 pranie, przed 14 na zakupy pojechaliśmy i wróciłam po 21 do domu dopiero jeszcze miałam sandały z tak twardą podeszwą że po powrocie do domu płakałam z bólu stóp jakaś masakra! co prawda na szczęście nogi mi niespuchły ale dosłownie weszły mi w cztery litery, nigdy więcej! smile a w domu miałam jeszcze tone roboty musiałam pościel ubrać bo rano zmieniałam tzn tylko zdjęłam ją, i po północy się nie przytomna położyłam, trafiłam na promocje pampersów od pampers, 1- 43 szt. po 18 zl były z tego co lukałam po innych sklepach to tanie wzięłam 1 paczkę tak na początek do szpitala bo przy małej miałam 2 od razu i było ok. i chusteczki mokre wzięłam też od pampers sensitiw po 3,32 zl. trzy paczki kupiłam jak na razie.
Miłego dnia.

234

Skarbku to dobra cena tych pampersów. A gdzie to takie mają? Sama bym kupiła.

235

GORKA- kupilam w Cerfurze czy jak to się tam pisze, mam pytanie jak się w kleja fotki bo nie mogę hmm

236

Skarbku najpierw musisz wrzucić zdjęcie na jakąś stronkę tylu TinyPic. pl i wtedy ten linka który Ci podadzą wklejasz tutaj.

Pozdrawiam Wszystkie!

237

A dziękuję bardzo za pomoc, pozdrawiam i miłego dnia życzę smile

238

Hej Kobitki jak minął wasz dzień??? ja dziś u teściowej byłam też mój A przyjechał ,miesiąc go nie widziałam ale było super wink i już zostaje ze mną koniec wyjazdów itp... big_smile od jutra zaczynamy remont chcę mieć już to za sobą... jestem dziś pełna euforii ach... uciekam do wyrka kolorowych senków smile

239

Cześć.
Jesteśmy po wizycie, wszystko z nami dobrze,rośniemy zdrowo...chociaż zaniepokoiły mnie słowa lekarza, że mam dużo wody, mówił, że nie jest to stan którym mam się martwić i niepokoić ale ciut jej za dużo jak na ten etap ciąży i dlatego w poniedziałek muszę zrobić glukoze (gdyby nie to, to bym nie robiła, tutaj nie ma obowiązku glukozy). Oczywiście już się w necie naczytałam co może oznaczać duża ilość wody i dopiero teraz zaczynam się denerwować...
Poza tym, nie mogę lecieć do domu samolotem, a chciałam zaoszczędzić kilka godzin jazdy autem sad lot trwa 1,5 godziny a auto turla się 10-12 w zależności o sytuacji na drogach sad Ciut mi za bardzo ciśnienie podskoczyło i lekarz orzekł, że auto jest bezpieczniejsze.
U mnie wróciły od wczoraj upały, znowu zaczynam puchnąć ale cóż jeszcze 3 miesiące jakoś damy rade big_smile

240

Hej dziewczyny!
Jutro idę robić glukozę i badania, w poniedziałek wizyta.
Dziś wróciłam z tygodniowego pobytu u teściów i potem rodziców. Mam też zdjęcia brzuszka, ale zobaczę, czy będę umiała je wstawić.
Miałam dziś znów zajęcia w szkole rodzenia, nauczyliśmy się oddychać, ćwiczyć przed porodem, żeby dziecku było łatwiej wyjść i żeby lepiej się układało. No i wykład o pierwszej fazie porodu. Całkiem ciekawie. Ale było tak upalnie, że nie pamiętam kiedy ostatnio się tak wypociłam.
Mam więcej rozstępów niż myślałam... Znalazłam nowe sad i smuci mnie to...
Co do tych biustonoszy od Hubercika - materiał miły, fajnie się odpinają do karmienia ale mają minus - trochę krótkie ramiączka... Albo ja jestem nie wymiarowa jakaś. Druga sprawa - brałam dwa rozmiary 85C i 90D. W obwodzie oba są w sumie dobre, mają też przecież 3 stopnie zapięcia, ale jeśli chodzi o miski C i D wydają mi się praktycznie takie same... Jakoś nie widzę różnicy, żeby D była większa... Ale myślę, że się przydadzą. Krótsze ramiączka może są też dlatego, by wyżej podtrzymywać piersi i zachować lepszy kształt (żeby nie opadały), albo faktycznie są jakieś za krótkie.

241

Hej Dziewczyny smile

Ja na 9 idę do położnej, a później wstawiam pierwsze pranie dla Piotruśka.

Gdzie i ile kupowałyście pieluch tetrowych, flanelowych?

242

Madzia ja kupiłam 10, po 2,50 w takiej hurtowni dziecięcej u mnie w okolicy. Nie wiem w sumie ile będzie mi potrzebne, bo 3 muszę zostawić w szpitalu jako wyprawkę. Kupowałam tylko białe zwykłe, kolorowych nie, ale myślę, że kolorowe też będa potrzebne do wycierania buzki jak będziemy gdzieś poza domem, a białe w domu będę używać.
Wróciłam z pierwszego pobrania krwi. Potem glukoza - pierwsze 3 łyki były nawet spoko - dodałam cytryne. A końcówka już gorsza, ale da się przeżyć, a wszyscy mnie tak straszyli ;p i słyszałam, że po tym wcale się nie chce jeść, ale nie w moim przypadku;p ja bym coś oszamała;p hehe coś mi apetyt chyba dopisuje.
Czy wy też nadmiernie się pocicie? bo ja przez ostatnie dni jakoś naprawdę wyjątkowo!! sad

243 Ostatnio edytowany przez GORKA (2014-07-17 09:13:32)

Olivko ja też mam wizytę w poniedziałek.:)
Glukoza-pikuś a też byłam negatywnie nastawiona.

Madziuw daj znać co u położnej.
Pieluszek tetrowych mam 8 szt kupiłam na allegro po 1,8. Zobaczę jak się mała urodzi ile będzie mi potrzebnych,jak coś to dokupię,dwa dni i będę miała przesyłkę jakby coś.

244

Wróciłam, mam trochę skurczy sad cały najbliższy tydzień zamierzam przeleżeć, dopiero w następny piątek mam wizytę u gina i zobaczę co z moją szyjką.
Denerwuję się sad

245

Madzia a co tam przedźwigałaś się czy co... czy skurcze same z siebie są? Bolesne? Mi to czasem się tylko brzuch napina.
Masz rację lepiej leż i odpoczywaj aż nie będzie lepiej.

246

Olivka, napięcia brzucha to właśnie skurcze macicy. Nigdy nie wiadomo kiedy zaczną działać na szyjkę powodując jej skracanie, dlatego trzeba na nie uważać..

247

Witajcie,
Cholera plaga jakas czy co? mnie tez czeka przyspieszona wizyta u gin z powodu skurczy i klucia w ''srodku''. Wizyta dzis.....
mam nadzieje ze szyjka sie nie skraca. U mnie w szpitalu ponoc wysyp wczesniakow :-(. Moze to wina upalow?

Wydaje mi sie ze 8-10 pieluch tetrowych wystarczy. Sama kupilam 10. dziewczyny kupcie sobie masc bepanthen, jak zaczniecie karmic to sie przyda na brodawki:-). Pisze to teraz bo samej mi sie dopiero co przypomnialo :-)

248

Ewaaa ja już mam maść.
Ciekawe co to się dzieje, żę wcześniaki się tak rodzą, choć u mnie jakoś nie słychać nic. Najlepiej w upały nie wychodźmy z domu w miare możliwości. Ja dziś muszę wyjść po wyniki badań.

249

Ewa daj znać jak po wizycie.

Jak ja się wczoraj źle czułam, nie dość że skurcze to jeszcze właśnie tak jak u Ciebie Ewa jakieś kłucia, pierwszy raz tak miałam. Od czego to? sad mały się mocno ruszał. Zastanawiałam się czy jechać na IP.. Wizytę mam dopiero w piątek. Teraz nospa magnez i cały czas leżę.

250

Witajcie kobitki, jak sie czujecie kurcze z tymi skurczami tez sie mialam na szczescie przeszly po magnezie, no-spa na mnie nie dziala , a nawet miałam większe po niej hm... lekarze zdziwieni byli ze tak mój organizm reaguje ale cóż tak bywa i łykam sam magnez mój prowadzący gin. nawet kazał do 3 razy po 2 tabletki na dzień jak bedzie potrzeba, łykam po jednej a przy większym wysiłku jak teraz przy remoncie 2,3 razy dziennie po jednej, dziś już malowanie jutro panele i mam nadzieje ze do wtorku juz bede miala czysto świeżo i pachnąco... miłego dnia wam życzę ja biorę pędzel i wałek w ruch smile
A co do pieluch tetrowych to z małą tak naprawde używałam tylko trzech teraz mam 4 dwie białe i dwie kolorowe zawsze można dokupić sobie koszt nie jest wielki i dostępne w każdym sklepie smile

251

hej dziewczyny! Ale mi dziś gorąco!! Z nudów porobiłam dziś porządki w szafkach, jutro zrobię w kuchni i będę wybielać ciuszki które tego wymagają, a w przyszłym tyg. zajmę się odplamianiem, bo kilka takich ciuszków znalazłam.
Moja glukoza z pierwszego pobrania to 73,62 (norma 70-105), po wypiciu 110,7 (<140)
Miłego wieczorku życzę smile U mnie tv rządzi (rodzinka.pl), potem jakiś film sobie puścimy. Wczoraj oglądaliśmy Smerfy 2 - polecam smile

252

Olivka- Jak Ci się nudzi zapraszam u mnie jest pracy w bród wink ja wczoraj do północy walczyłam z malowaniem pokoju ale też sobie wymyśliłam fikuśne malowanie że nikt mi tego nie chciał robić więc oczywiście jestem na tyle uparta i zawzięta że sama sobie poradziłam... wink ale została mi jedna ściana za którą się zabieram zaraz bo mój A z teściem będą za 2 godziny panele kłaść, moja mama w szoku że z takim zawzięciem malowałam i teraz też chce żebym coś do jej pokoju wymyśliła, oczywiście da się zrobić wink
Miłego dzionka dziewczyny smile

253

Wiec szyjka zmaltretowana po 2 porodzie (dzieciak 4,200), zaczyna sie skracac z jednej strony. Ale ponoc powodu do paniki nie ma tylko musze zmniejszyc ilosc wysilku fizycznego tzn. przestawic sie na spokojne spacery. Klucia ponoc sa norma na tym etapie :-). Bol pachwin to efekt rozciagania sie wiezadel. Same dobrodziejstwa trzeciego trymestru :-).

u mnie cholerka Taki upal ze juz teraz mam 37 stopni, a na zakupy isc trzeba :-(.
Trzymajcie sie dziewczyny :-)

254

Skarbek miesiąc temu też to przechodziłam, bo mieszkanie urządzaliśmy:) na szczęście już jesteśmy u siebie a takie drobne rzeczy to się na bieżąco będzie robiło. Mam nadzieje, że szybko się z tym ogarniecie:)

Ewa dobrze wiedzieć że to w miarę normalne smile ja też właśnie kilka dni temu czułam jakiś dziwny ból jakby mi się coś rozchodziło yikes powiedział Ci gin ile cm ma szyjka?

Olivka ja wczoraj wstawiłam jedno i dziś dwa prania i to na razie tyle bo więcej ciuszków nie mam. Niektóre z nich długo leżały w szafie i miejscami były jakby zżółknięte i to po praniu ładnie odeszło nie musiałam używać odplamiacza ani wybielacza.

Gorka, Asia co u Was?

255

Witajcie !!!!

Madziuw dzięki za pamięć. Jestem jestem.

U mnie imprezowo,w sobotę mąż miał urodzinki -robiliśmy na 30 osób!!!! Jakoś dałam radę. Ale chałupa---jak po tornado. 9 osób miałam którzy spali u nas także jest teraz co sprzątać.!!!
Wczoraj byliśmy nad wodą-w cieniu całkiem całkiem.

Dzisiaj mam wizytę----trzymajcie kciuki!!!

256

Witajcie ciężarówki wink
GORKA- ja w sobote mam imieniny i 30-stke ma mój A, także podobnie będę miała jak Ty, hm... sprzątam po remoncie, wyjdę ze sprzątania i od czwartku w gary także aktywnie non stop, a upał masakryczny zero deszczu od tygodnia już ledwo ciągnę, noga lewa puchnie jak bańka we wtorek mam lekarza zobaczymy czy coś zaradzi mi na to czy będę musiała się pogodzić do końca ciąży z tym... schudłam 3 kilo od tygodnia taki zapiernicz mam... ruchy są coraz bardziej widoczne jak się mała wyciąga, przeciąga czy po smyram brzuch lub "zapukam" długo na boksa czekać nie trzeba. smile
Mam koleżankę która stara sie od 13 lat o dziecko i nic, ciągle siedzi mi przy brzuchu trochę to uciążliwe ale staram się być wyrozumiała, szkoda mi jej bardzo bo już raz miała urojoną ciąże i boje się że może dojść do tego znowu ale nie umiem jej odmówić macania i podsłuchiwania brzucha...
POMOCY dziewczyny co robic???
Miłego dnia smile

257

Skarbek miej cierpliwość do koleżanki. Skoro miała urojoną ciążę, to znaczy, że ciężko to wszystko przeżywa. Albo jakoś delikatnie ją spławiaj, nie wiem, powiedz, że męczy Cię takie ciągłe macanie i odczuwasz dyskomfort hehe ;p

Ja dziś po wizycie już jestem. Dziewczynka - Karolinka, waga 1,400 i 35cm długości. Termin na 19 października. Ogólnie wszystko ok, ale okazało się, że z moczem coś nie tak (i stąd ta krew wtedy przy sikaniu). Jutro idę na badanie krwi na posiew i dostałam też globulki dopochwowe na 10 dni, pewnie żeby żadne bakterie się nie dostały do dróg rodnych.

Madzia ja normalnych ciuszków jeszcze nie piorę bo za wcześnie. Na razie tylko odplamianie i wybielanie. Ale też skończyłam na 2 praniach, teraz może trafią się jeszcze jakieś ciuszki nowe lub używane.

Gorąco, gorąco, gorąco!! Pozdrawiam i powodzenia w radzeniu sobie z upałami - w tym tygodniu chłodnych dni nie będzie!! masakra!!
Buziaki:*

258

Olivka śliczne imię wybraliście smile

Gorka jak po wizycie???

Skarbek, też myślę że trochę cierpliwości do koleżanki smile albo może po prostu rzadziej się spotykajcie jeśli nie pasuje Ci jej zachowanie.

U mnie nie najlepiej, czekam do piątku na wizytę..

259

Madzia czemu u Ciebie nie najlepiej??

260

Witajcie!

Skarbku,no to powodzenia w przygotowaniach. Co do koleżanki,sama zadecyduj. Jeżeli denerwuje cię jej zachowanie,ogranicz z nią kontakty,a jeżeli czujesz że chcesz jej pomóc,no to zachowaj dużo cierpliwości.!!!

Olivko to fajnie że z Karolinką wszystko ok.

Madziuw co się dzieje?

Ja po wizycie. Wiadomości i takie i takie.
Olcia zdrowa wszystko ok. Termin się nie zmienił. Rozmawiałam z ginkiem o porodzie i trochę mnie zasmucił że przez te mięśniaki jest duże prawdopodobieństwo że będę miała cesarkę.:( Ale kazał o tym na razie nie myśleć. Powiedział że jak odejdą mi wody to będziemy się wtedy zastanawiać co zrobić:)

W przyszłą środę zaczynamy szkołę rodzenia.

Piszcie coś laski!!!

Posty [ 196 do 260 z 6,580 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 102 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Październikowe mamy 2014 :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024