Czy mam duże wymagania względem potencjalnego partnera? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy mam duże wymagania względem potencjalnego partnera?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 82 z 82 ]

66

Odp: Czy mam duże wymagania względem potencjalnego partnera?
truskaweczka19 napisał/a:

Rzadko ludzie są idealnie tacy, jakbyśmy sobie wymarzyli, musimy zrozumieć, że też mają przecież wady itp smile

Tu nawet nie o wady chodzi; ale jakbym spotkał kobietę idealnie pasującą do mojego -nazwijmy to- ideału, to pewnie wcale nie byłbym zachwycony, a wręcz przeciwnie.To co się nam podoba, niekoniecznie musi pociągać.

Zobacz podobne tematy :

67

kazdy jest inny i dlatego kazdemu sie cos innego podoba w drugiej osobei  kazdy kiedys tam trafi na swoja polowke ale bez jakis drobnych wymagan brali by kogo kolwiek i zle by to wychodzilo a tak nawet podswiadomie czlowiek poznajc drugiego szuka podobienst i rozumienia si ewzajemnie bo jednak calkowite przeciwnienstwa nie maja racji bytu. Czy ja wiem pitgaoras jak dla mnie bylo by super kjak by ktos byl taki jak bym chcial i tyle no al ekazdy mzoe wolec inaczej. Niektorzy cagle si ekloca i godza niby bo maj atrudne charaktery i sie dogadac nie moga , ja si enei lubei klocic i bardzo malo kiedy u mnie to w zwiazakch jest napewno nie o pierdoly wiec nie moglbym byc z osoba ktora sie czepia i kloci o byle co chyab by mnie wykonczyla nerowo big_smile

68

pitagoras napisał/a:

Rzadko ludzie są idealnie tacy, jakbyśmy sobie wymarzyli, musimy zrozumieć, że też mają przecież wady itp smile

Tu nawet nie o wady chodzi; ale jakbym spotkał kobietę idealnie pasującą do mojego -nazwijmy to- ideału, to pewnie wcale nie byłbym zachwycony, a wręcz przeciwnie.To co się nam podoba, niekoniecznie musi pociągać.

No to prawda, często tak jest. Dlatego wiadomo, oczekiwania oczekiwaniem, ale jak się pozna realnie różne osoby, to wtedy może się okazać, że jednak ktoś inny bardziej nam pasuje, że lepiej się z tą osobą dogadujemy niż z kimś, kogo wcześniej byśmy oczekiwali smile

69

pitagoras napisał/a:

To chyba zależy od człowieka, w życiu  spotkałam parę razy osoby mające niektóre z cech wymienionych przeze mnie i mi to odpowiadało.

70

Kolejna księżniczka na jednorożcu. Zejdź z niego. Zacznij spotykać się z rożnymi ludźmi i wreszcie zrozumiesz, że najważniejszą rzeczą będzie to aby był po prostu człowiekiem z wadami i zaletami, który będzie  cię kochał za taka jaka jesteś a nie za to, że spełniłaś jego listę wymagań.

71

czarnyaniol777 napisał/a:

Kolejna księżniczka na jednorożcu. Zejdź z niego.

zabrzmiało dwuznacznie

72 Ostatnio edytowany przez Black_dragon (2014-05-02 22:18:24)

Kolejna księżniczka na jednorożcu. Zejdź z niego. Zacznij spotykać się z rożnymi ludźmi i wreszcie zrozumiesz, że najważniejszą rzeczą będzie to aby był po prostu człowiekiem z wadami i zaletami, który będzie  cię kochał za taka jaka jesteś a nie za to, że spełniłaś jego listę wymagań.

No pewnie że mięli wady, mówię po prostu że jakieś tam cechy z listy muszą mieć a nie że żadnej, coś musi być co lubię. Ogólnie chodzi też o to, że dla mnie ideał nie jest zły, ale nieidealnego też pokocham, oboje mają szansę na moją miłość tongue Po prostu jednak nie zgadzam się ze zdaniem, że dla każdego ideał będzie nieodpowiedni jak się już z nim spotka. Co nie znaczy, że tylko takiego szukam i potrzebuję

73

Ehh typowa blondie sie rozpisala, nie wie najwazniejszego...

http://img5.demotywatoryfb.pl//uploads/201405/1399565483_4zzvm6_600.jpg

74

Ale dajcie dziewczynie spokój, a wszyscy, którzy każą jej zmniejszyć oczekiwania i od gimnazjum wyzywają, niech teraz zamilkną, albowiem ja ZNAM osobiście takiego chłopaka jakiego opisała Autorka smile Oczywiście nie wszystkie cechy się zgadzają, ale z 90% będzie. Do tego przystojny jak cholera smile
Gdybym ja kiedyś faktycznie opisała wszystkie moje cechy i kryteria "idealnego chłopaka", którego sobie wymarzyłam, to zapewne wszyscy by się popukali w głowę i kazali zejść na ziemię... A wyobraźcie sobie, że takiego znalazłam, dokładnie takiego, jakiego sobie wymyśliłam, dlatego bardzo proszę nie wylewać swoich żali. To, że nie znaleźliście tej odpowiedniej połówki nie znaczy, że nikt nie znajdzie smile

75 Ostatnio edytowany przez czarnyaniol777 (2014-05-11 01:34:09)

Black_dragon napisał/a:

No pewnie że mięli wady, mówię po prostu że jakieś tam cechy z listy muszą mieć a nie że żadnej, coś musi być co lubię. Ogólnie chodzi też o to, że dla mnie ideał nie jest zły, ale nieidealnego też pokocham, oboje mają szansę na moją miłość tongue Po prostu jednak nie zgadzam się ze zdaniem, że dla każdego ideał będzie nieodpowiedni jak się już z nim spotka. Co nie znaczy, że tylko takiego szukam i potrzebuję

Uff, jednak z księżniczki będą ludzie. Owszem miło byłoby mieć ideał, ale chyba przyznasz, że byś się znudziła szybko z takim, zawsze taki dobry, taki pracowity, nie ma humorków, nigdy nie zaklął, pamięta o wszystkich datach, nawet o dacie pierwszego złapania się za rączki, że po pewnym czasie miałabyś wrażenie, że to jest Matka Teresa i byś odjechała na jednorożcu z zawadiackim piratem ;p

Znam osobiście historie mojego kolegi, który właśnie był idealny dla swojej żony, kochający, pracowity,  czuły, zbudował własnoręcznie dom, urządził pokoje, po 4 latach małżeństwa został im się tylko pokój dziecięcy do wykończenia, zaczęli planować dziecko i w tym czasie jego żona zaszła w ciążę z kochankiem.

76

Black_dragon napisał/a:

Uff, jednak z księżniczki będą ludzie. Owszem miło byłoby mieć ideał, ale chyba przyznasz, że byś się znudziła szybko z takim, zawsze taki dobry, taki pracowity, nie ma humorków, nigdy nie zaklął, pamięta o wszystkich datach, nawet o dacie pierwszego złapania się za rączki, że po pewnym czasie miałabyś wrażenie, że to jest Matka Teresa i byś odjechała na jednorożcu z zawadiackim piratem ;p

Mój ideał nie jest wiecznie dobry i przewidywalny big_smile

77 Ostatnio edytowany przez czarnyaniol777 (2014-05-11 02:00:01)

Była wspominana tylko choleryczność, czy melancholizm, ale to był szczegół przy takiej długiej liście życzeń. Naprawdę podziwiam drobiazgowość. Oj, pominąłeś taką a taką cechę.

Umówmy się, przymkniesz oko na to pominięcie a ty nam skrócisz listę życzeń, aby faceci nie dostawali zawału na jej widok i nie zostawali starymi kawalerami, bo utrwali im się w głowach, że dla księżniczek tylko książątka pucołowaci z zamkiem są godzien ;p

78

Nie no już coś tam skróciłam raz, ale nie chce mi się w to bawić jeszcze bardziej xD

79

Black_dragon napisał/a:

Jakieś feromony już sprzedają xD

Od feromonów lepsze złudzenia. smile

80

Ale byłyby jaja gdybyś zakochała się w tym akuratnym "idealnym" facecie a on nagle by wyciągnął listę i ci rzekł - brakuje ci 24 punktów do bycia idealną żoną/matką/kochanką ;D

81

Wiesz to prawdopodobne jest, hahahahaha. No co by było, gleba xD

Posty [ 66 do 82 z 82 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy mam duże wymagania względem potencjalnego partnera?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024