dieta Turbo....jakie efekty? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 261 do 314 z 314 ]

261

Odp: dieta Turbo....jakie efekty?

Brzmi nieźle. Muszę przyznać że ja też niechętnie ćwiczę. Kupiłam sobie steper i staram się ćwiczyć 30 min dziennie, ale muszę przyzać że nie zawsze mi to wychodzi. Ale zauważyłam ,że jak ćwiczę to waga ładniej spada, bo jak pofolguję i oleję ćwiczenia to cienko.
Jutro kończę II turę ONZ i też zastanawiam się nad TURBO tylko trochę przeraża mnie ilość posiłków ; teraz ledwo wmuszam 4 posiłki, a 6 to chyba nie podołam. Ale Tobie życzę wytrwałości i najlepszych wyników.

Zobacz podobne tematy :

262

Witam z rana
Cosik tu pusto . Gdzie się wszyscy podziali? Czy nikt już się nie odchudza? Piszcie dziewczyny o porażkach i postępach; w grupie zawsze raźniej niż samotnie.

263

Hej, hej!

Ja Was cały czas podczytuję.
Udało mi się pozbyć tego wstrętnego kilograma.
Jutro ostatni dzień ONZ. Powiem szczerze, że nie za bardzo mi pasuje ta dieta - zbyt mały wybór w produktach w wyniku czego jadłam non stop to samo. O wiele lepsza, jak dla mnie, jest dieta TURBO.

Zostały mi jeszcze 2 kilogramy, aby wrócić do wagi z czasów liceum big_smile
I oczywiscie gratuluję Wam Waszych sukcesów, kochane Kobitki wink

264

Nostra to może zaczniemy razem następną turę TURBO ? Ja do tej pory przeszłam II tury ONZ ( tzn. dzisiaj jest ostatni dzień II tury), ale teraz też chciałabym spróbować TURBO , tylko boję się o te 6 posiłków - trochę dużo smile

265 Ostatnio edytowany przez justyśka (2010-06-25 08:30:42)

Czesc wam

Ja niestety mam właśnie trudne dni, wiec waga zamiast spaść skoczyła +2kg, pewnie spadnie za kilka dni jak wszystko się skonczy, ale wtedy już będę na urlopie(od 30VI )

Cieszę sie że jest nas tak dużo na forum
Wasze wyniki motywuja do dalszej pracy
Gratuluje wam wyników

Mi jeszcze troche kilogrmaów zostało do zrzucenia ,ale zakładam że jak stopniowo je gromadziłam tak stopniowo się będe ich pozbywać wink

Czy któraś z was cwiczyła NTO? Bo ciekawa  jestem czy rzeczywiśce daje takie wyniki

[edit -> poprawka literówek]

266

Witam serdecznie
W  II turze ONZ udało mi się zrzucić 1,5 kg. Czyli łącznie już pozbyłam się 6 kg smile Do poniedziałku zrobiłam sobie przerwę , ale nie pozwalam sobie na zbyt wiele w jedzeniu. Mam do zrzucenia jeszcze 8 kg.
Justyśka - trzymaj się kobieto i walcz dalej bo najważniejsze to żeby się nie poddać. Napewno zgubisz szybko te 2 kg. Napisz co to są te ćwiczenia NTO? ja chyba o nich nie słyszałam. Pozdrawiam wszystkich cieplutko i życzę miłego dzionka

267

Aga, ja zrobię sobie pare dni przerwy, bo weekend za pasem i u mnie ma być festa, a co za tym idzie - stragany z różnymi pysznosciami tongue Oczywiscie nie będę przesadzać. Ale, jesli będziesz miała nadal ochote na wspólną turę turbo, to ja się piszę.

Justyska, TE dni są podczas diety najgorsze, bo zawsze pojawią się jakies dodatkowe kg. na wadze... hmm ale jak już będzie PO, to może się okazać, że wazyz mniej niz przed - ja tak kiedys mialam.

268

Witam dziewczyny

Jako że jutro wyjeżdzam na urlop i mam mnóstow roboty , przy tym żeganm się już dzis.
Niestety nie napisze o wynikach, bo to dowiem się dopiero po urlopiku, jak wejde na wagę.
Ostatni dzień diety(czyli środe) będę sobie musiała odpuścić, ale trudno.

Życze wszystkim wytrwałosci i sukcesów w zrzucaniu kg.

Ps.  Po urlopie pewnie sobie jakaś dietke zastosuję, bo 15 VII wesele kuzynki,a do planowanego super wyniku jeszcze troche mi brakuje.
Tak więc do zobaczenia już wkrótce na forum wink

269

Zagląda tu ktos jeszcze?

270

hej dziewczyny a ja mam pytanie
widze ze probowalyscie juz onz i onz turbo a ktora jest skuteczniejsza,szybsza?mam 3tygodnie na pozbycie sie minimum 10kg:( malo realne co poradzcie co robic jaka diete co jesc prosze to dla mnie strasznie wazne
aaha a gdzie znajde link do diety turbo bo nie znam sie tak na takich rzeczach i nie moge znalec
z gory dziekuje za odp i pozdrawiam

271

Cześć wszystkim
Własnie wróciłam z urlopu, a na urlopie sobie folgowałam: frytki, smażona rybka, piwko
no i efekt nie do pozazdroszczenia +3kg -. czyli efekt 2 tur diety wziął w łeb.
jest co prawda upał ,a ja  mało wody piłam -> wiec może za kilka dni nadmiar wody mi "zejdzie",ale wątpie że aż te  3kg.

zagubiona25-> mi sie nie udało tyle schudnac ile mówisz ,kazda kolejna tura dawała mniejsze rezultaty

272 Ostatnio edytowany przez anialondon (2010-07-20 15:15:26)

czesc wszystkim, chcialabym dolaczyc do waszej grupy wsparcia. jestem w 2 dniu diety turbo. wiek: 31 lat, waga wyjsciowa: 80,3 kg wzrost: 172 cm. moj cel:72 kg. przepraszam za brak polskich znakow.

273

Witam was wszystkie dziewczyny

anialondon -również;)

Chwilowo przeszły upały i mam 1kg mniej -> trochę wody, która sie nazbierała w moim organizmie wyparowała wink

Ja chwilowo robie sobie przerwe w diecie turbo i  spróbuje oczyszczania sokami przez tydzień.
Zobaczymy czy zadziała.

Co u was dziewczyny bo coś cicho na forum - czyżby urlopy? Czy juz koniec  z dietami?

274

hej wszystkim
Dzis 4 dzien diety, jestem mile zaskoczona tym ze nie chce mi sie jesc. Troche brakuje mi chleba ale poza tym ok.
Juz postanowilam, ze jak wytrwam to zrobie 3 dni przerwy i zaczne ONZ, bo pracujac brakuje mi czasu na 6 posilkow dziennie.
No wlasnie gdzie sie wszyscy podziali?

275 Ostatnio edytowany przez malutkanr1 (2010-07-23 01:28:57)

Witam serdecznie! smile Pierwszy raz w zyciu stosuje diete, wiec nie mam pojecia co to bedzie wink

Zasugerowałam sie innym portalem na temat tej diety. Jestem na 3 dniu diety turbo i juz widze ze na wadze 2,5 kg mniej, oczywiscie w ciagu dnia tez staje na wage ale wiadomo waga sie rozni.

Justyska Twoja waga rosnie poniewaz przyzwyczailas swoj organizm do dostarczania jej z zewnatrz, kiedy wyjechalas na urlop i nie pilas wody organizm Twoj zaczal bronic sie przed utrata wody i magazynowal ja w organizmie(zwiekszajac wage). Picie wody jest kluczem do straty wagi, i warto wyksztalcac taki nawyk nawet u dzieci.

Przegladajac inne diety Turbo wydaje sie bardzo rozsadna. np dziwie sie kobietom ktore decyduja sie na wysokobialkowa diete, kiedy nie uprawiaja sportu. Z wiedzy jaka zdobylam na studiach wiem ze to nie jest dobra dieta. Juz nie mowie o kopehaskiej czy innych tego typu podobnych. Masakra mam kolezanke ktora byla na tej diecie i ma straszny efekt jojo, pomimo ze studiuje ze mna ten sam kierunek.... ale coz moze nie praktykuje wiedzy zdobytej na studiach.

Jezeli pomiedzy dietami pozwalacie sobie na pofolgowanie, to nie dziwcie sie ze organizm wariuje. Przypatrzcie sie jakie sa w tej diecie grupy produktow: pierwsza grupa owoce, grupa weglowodanow, ale prostych(glukozy, frukozy) tych ktore sa w pierwszej kolejnosci metabolizowane, z nich czerpiemy energie, druga grupa bialkowa, bialko glownie jest skladnikiem budulcowych w mniejszym stopniu energetycznym (tu mala dygresja bialko jest ostatnim zrodlem energi metabolizowanym przez organizm. Kobiety majace problem z anoreksja, bulimia, wykorzystaly weglowodory i tluszcz i organizm ratuje sie rozkladajac bialko i dlatego te choroby sa tak niebezpieczne bo wyniszczaja), trzecia grupa niby weglowodany, ale inne, bo w warzywach jest inny ich udzial niz w owocach. W warzywach jest wiecej cukrow zlozonych w tym blonnika i ta grupa w sumie powinna byc nazywana grupa blonnikowa. Tak logicznie rzecz ujmujac dlaczego nie polaczyli owocow i warzyw w jedna grupe?? wlasnie dlatego wink

Warto pomino odstapienia od diety kiedy nie widzicie efektow nie zapomniec o glownych postanowieniach tej diety. Czyli rozbudzic metabolizm poprzez owoce i warzywa dajmy na to dwa dni w tygodniu, a potem przejsc na potrawy ktore zawieraja wiecej kalorii, niekoniecznie stosujac sie do diety.
,

276

Witam

Dałam się przekonać koledze na oczyszczanie organizmu sokami ,wiec teraz  chwilowo nie na Turbo, ale potem pewno wrócę do tej diety, bo jeszcze sporo mi zostanie do zrzucenia ;/

malutkanr1-> pewnie masz racje, nad morzemy było tak gorąco że pewnie powinnam wypijac jakies 3 litry wody, a wypijałam jakies 1,5 litra. Poza tym było momentami tak duszno, że szkoda gadać. Stąd też nadbieranie wody.

277

Ja w sumie do wody juz sie przyzwyczailam, biore sobie jedna butelke wieczorem na rower i pochlaniam ja w ciagu jazdy smile))

278

Witam wszystkie netkobitki!!!

Zaczne od tego ze znow zaczynam diete turbo bo bylam na urlopie w sumie to az 3 tygodnie i mi sie przytylo ten 1.5 kg smile nie duzo wiec szybko dam rade zrzucic... ale nie pislaam o efektach ktore mialam po 3 tygodniach diety turbo ..  smile
chcialam glownie na brzuszku stracic troszke tluszczyku i przez 3 tyg schudlam 3 kg tyle ze juz jestem szczupla wiec 3 kg to dla mojej sylwetki baardzo duzo w polaczeniu z cwiczeniami na brzuch na wakacjach wygladalam bajecznie w stroju kapielowym smile a tym bardziej ze mozna bylo w nim wyjsc bo takie upaly ze szok big_smile
polecam wam ta turbo diete bo mi pomogla!
a co jeszcze dobrego to, to ze cera mi sie bardzo poprawila...zadnych pryszczy zadnych przebarwien... skora glaciutka i aksamitna ;p hehe
od pn zaczynam dietke turbo zeby ustabilizowac ta wage sprzed urlopu smile buzka dla was wszystkich i trzymam za was kciuki za kolejne lepsze efekty :*

279

Hej hej

Za mna 6 dzien diety, ubylo 4kg... teraz troche boje sie wrecz czy nie za szybko tak ubywa tej wagi...

aaaaa i najwazniejsze weszlam w spodnie ktore kiedys sobie kupilam i nie nosilam, bo boczki sie wylewaly... smile)) Teraz sa zdecydowanie mniejsze smile) Moj chlopak ciagle mowi ze chudne w oczach wink

280 Ostatnio edytowany przez anialondon (2010-07-26 23:10:44)

witam wszystkich

rozpoczynam dzisiaj 8 dzien diety, w ciagu tygodnia zgubilam 2,5 kg co jest bardzo motywujace.

Gratulacje malutkanr1 4kg to naprawde niezly wynik. Ja mysle o rozpoczeciu drugiej tury w czwartek (wiem, ze jesli zrobie przerwe nawet jednodniowa, to moze sie ona przedluzyc i ciezko bedzie mi rozpoczac od nowa). powodzenia wszystkim, ktorzy sa w trakcie. Trzymajcie sie, bo TURBO naprawde dziala.

281

Cześć

Gratuluję postępów w diecie -  jestem pod wrażeniem wink

Właśnie skończyłam oczyszcznie sokami i jestem na warzywach i owocach (wychodzenie z oczyszczania)
i waże znów 75 kg wink
Za jakiś tydzień znów zacznę Turbo.

282

Cześć dziewczyny!
Moja przygoda z dietą Turbo zaczeła się 18.04.2010 po pierwszej rundzie ubyło 5kg!zrobiłam przerwę i przybyło 6kg!to było straszne!:( teraz po trzeciej turze ,grzeszkach i przerwach przez które ciągle mi przybywało dzisiejszy wynik to -7,4kg!Mój cel to -15 do 21.07.Z moich obliczeń wynika ze dam radę jesli oczywiscie nie zrobię przerwy.ogółem:na kazdą turę przypadlo -5!Trwajcie w diecie z całych sił,poniewaz są efekty!Pamiętajcie ze wazna jest tez motywacja!Ja odchudzam się przez kolezanki stwierdziłam ze dopnę swego i we wrzesniu szczęki im opadną!Dobra kolezanka powiedziała mi ze podczas mojej nieobecności jestem nazywazna baleronem:(One są moce w gębie kiedy mnie nie ma juz kiedys sie odezwałam tak ze na dupie siadły i teraz za too jestem tak traktowana:(Wczoraj chciałam zjeść cukierka ale przed sobą zobaczyłam ich twarze:( nic nie ruszyłam:(wieczorem pojechałam na zakupy,szukam sukienki na wesele:P wchodze do galerii patrze...idzie jedna z nich!Powiem wam szczerze ze uwazam siebie za ładna dziewczynę ,kiedy patrzę w lustro myśle sobie "przeciez ja nie potrzebuję diety"ale w przebieralniach w sklepie nienawidzę swoich krągłośći:(Przepraszam za te nudną historię ,ale nie miałam komu tego wszystkiego powiedzieć:(

283

Zapomniałam dodać :
Zaczynałam z wagą 89=>dziś 81.6=>cel 74!

284 Ostatnio edytowany przez malutkanr1 (2010-07-30 18:34:26)

Ja po pierwszej turze schudlam ok 5 kg, trudno mi dokladnie okreslic poniewaz nie zlapalam dokladnie swojej poczatkowej wagi. Teraz waze 73,7 w porawyach 74. W kazdym badz razie chcialabym schudnac do wagi 68-70 kg wiec jeszcze jedna, dwie tury turbo i moze sie uda smile

285

malutkanr1 napewno Ci się uda!

286

Dzisiaj zaczynam druga ture na turbo. Namowilam mame wiec nie jestem sama smile ciekawa jestem czy druga tura jest tak samo efektywna jak pierwsza byla... jakWy mialyscie??

287

U mnie było tak samo;p

288

Witam. Jestem na 8 dniu drugiej tury i powiem Wam ze jakos zadowolona nie jestem z efektow. Kurcze ledwo kilogram udalo mi sie schudnac hmm nie wiem co moze byc przyczyna ale teraz zastanawiam sie czy nie pociagnac po prostu samych bialkowych dni przez tydzien. Nie wracajac juz do owocow... Tak ladnie sie zapowiadalo i lipka.... sad

289

Witam. big_smile Ja od jutra zaczynam wlasnie walke z kg. big_smile waga zrzucona przez was bardzo motywuje by chociaz sprobowac big_smile a jak bedzie to na pewno napisze  i zdam relacje big_smile

290

Witaj,
miło, że ktos się wreszcie pokazał na tym wątku wink
Ja jestem na kolejnej turze Turbo. Ubyło mi już 8kg, do celu jeszcze ze 2.
Pisz jak tam Twoje efekty. Będziemy się razem wspierać, mam nadzieję big_smile

291 Ostatnio edytowany przez koryna26 (2010-12-17 10:33:15)

Witam
Wracam po roku przerwy do diety turbo,
gdyby ktos sie zdecydowal na ta diete bylo by super,w grupie razniej.bede pisac codziennie co zjadlam,przydalo by sie jakies towarzystwo i rywalizacja w dietkowaniu.
Wieczorem napisze co zjadlam:P

292

Witam
1 dzien za mna bylo bez grzeszkow.
sniadanie ;pol jabka,kiwi
2 sniadanie:pol jabka,2 sliwki
obiad:serek wiejski 100gr,zupa jarzynowa z 3 warzyw
kolacja:serek wiejski,piers z kurczaka

wiecej nie zmiescilam,widze ze jestem sama na tej diecie,szkoda.

293

Drugi dzien diety, troszke duzo tych posilkow ale dam rade.
posilek 1: 2 kiwi,sliwka.
posilek 2: 75gr ryby,2 jajka.
posilek 3: zupa jarzynowa (zostala z wczoraj)
posilek 4:zupa jarzynowa
posilek 5:salata z dresingiem,udko z kurczaka gotowane
posilek 6:100gr serka wiejskiego,3 plasterki chudej szynki.

hallo jest tu ktos?

294

Posilek 1-3 mandarynki,,5 ogorkow konserwowych.
posilek 2-salata z pomidorem i dresingiem,,udko kurczaka(gotowane bez skory)
posilek 3-100gr wiejskiego,,male udko z kurczaczka.
posilek 4-100gr serka wiejskiego,,4 plasterki wedliny z indyka

Na dzis wystarczy tych posilkow wiecej nie zmieszcze

295

Jestem 4 dzien na turbo,dzis bylam zalatana wiec nie mialam okazji cos wszamac.wiec moje menu na dzis to:
posilek 1 -serek wiejski,5 plasterkow szynki z kurczaka
posilek 2 -zupa jarzynowa tzn (kalafior,bulion,marchew-nie dozwolona)
posilek 3-wiesniak +szynka z kurczaka.
Jutro mam luzny dzien wiec bede pilnowac posilkow.

296

Witam. Jestem zupełnie nowa na tym forum, choć przyznam się jeśli chodzi o 'Dietę Turbo' to zaliczam się już chyba do weteranów. Właśnie rozpoczęłam 7 turę. Zaczęłam ją stosować w październiku aż do początku grudnia. Przez ten okres udało mi się zrzucić 13kg (z 78kg do 65kg). Mam 170cm wzrostu i chciałabym zrzucić jeszcze 5kg (czyli jakieś 2 tury przede mną). W grudniu zrobiłam przerwę żeby się przekonać czy jestem w stanie utrzymać wagę i udało się:) Pomimo świątecznych pokus i szaleństw kulinarnych nie przytyłam ani grama. Jestem wprost oczarowana tą dietą, bo nie sądziłam, że uda mi się schudnąć po ciąży:)
Pozdrawiam wszystkie odchudzające się i trzymam kciuki za sukcesy w gubieniu kilogramów:)

297

Hm, nie do konca rozumiem o co chodzi w "drugiej turze". Nigdzie nie znalazlam podziału na tury, tylko poprostu 10 dniowa dieta turbo. Od soboty zaczynam, Ktoś tez?:)

298

'Tura' to tak jakby rundy diety, jeli ktos powtarza diete kilkakrotnie a tak sie dzialo w moim przypadku to okresla sie to mianem tury pierwsza tura to 10 dni jak juz wiadomo, kolejne 10 dni to druga tura czyli 'druga kolejka' lub 'druga runda'.

Swoja droga, udalo mi sie zrzucic 18kg i osiagnelam swoj cel po 10 turach diety wiec latwo nie bylo od prawie 2 miesiecy utrwalam wage i poki co udaje mi sie to.
Powodzenia:)

299

dieta TURBO? nigdy o czymś takim nie słyszałam.
Z doświadczenia własnego mogę napisać, że coś takiego jak szybka dieta nie istnieje.

Oczywiście to zależy od osoby i jej indywidualnych cech organizmu, czasem wystarczy zdrowiej jeść i trochę się zmotywować do uprawiania np fitnessu.

Ja niestety miałam dużą nadwagę ponad 30 kg. Próbowałam różnych sposobów Dukan itd...efekty były niewielkie i krótkotrwałe.
Z pomocą przyszedł mi mój partner, który namówił mnie na wizytę w centrum Naturhouse.
Było to już prawie rok temu i od tamtego czasu moje życie się zmieniło.

Polecam Naturhouse wszystkim swoim przyjaciółkom jako sprawdzony sposób na skuteczny sposób na odchudzenie się.

Pozdrawiam

300

Alez dieta TURBO nie polega na jaknajszybszym zrzuceniu wagi...Ja przy 10 turach wliczajac przerwy odchudzalam sie prawie 5 miesiecy, na poczatku chudlam 3,5-3kg na 10 dni potem 2,5-1,5kg czyli nie az tak drastycznie. Poza tym od jakiegos czasu nie stosuje tej diety a waga stoi wiec w moim przypadku poki co brak efektu jo jo. Polecam ta diete kazdemu, kto tylko chce zrzucic zbedne kg.

301

Witam,ja jestem na diecie 6 dzień i jakoś się trzymam.

302

Witam,dlaczego nikogo nie ma??Jestem 9 dzien na diecie i wszyscy widzą moje efekty:).Hurrraaa jestem taka szczęśliwa i polecam wszystkim.Z tej radości zapomniałam napisać ile schudłam smile) 4 kiloooooooooo.Pozdrawiam wszystkich.

303

Hej dziewczyny smile
Zapoznałam się z dietą i mam pytanie - jak porcjować ile na początku tych winogron, ile mięska? Ile mniej -więcej waży wasz talerz?  Czy szklanka warzyw lub ćwiartka kalafiora i np. pół piersi kurczaka to pół porcji czy już cała (tak wygląda większość moich obiadów)? Czy jedząc winogrona lub truskawki może to być 25 dag czy tylko 3-4 sztuki? Jak to u Was wygląda? Ja  mam z tym kłopot.

304

SmakRozmarynu
Oooogromnym plusem tej diety jest to, ze nie musisz odmierzac porcji (to przeważyło w moim wyborze tej diety, bo za Chiny Ludowe nie potrafiłabym sprawdzać wagi produktów lub ilości a już na pewno nie warzyłabym talerza). Ogólnie, to...JESZ TYLE ILE CHCESZ. Musisz jedynie pamiętać, że posiłki w tej diecie sa częste więc nie objadałabym się, z myśla, że za 2-3 godziny znowu mam jeść:)

Ps:Ewa46 Gratuluję sukcesów:)

Pps: A u mnie już 3 miesace odkad skończyłam dietowanie z Turbo...Waga waha się 59-60kg, czyli stabilna. Efektu jo jo BRAK:)

305 Ostatnio edytowany przez SmakRozmarynu (2011-05-26 09:31:54)

Dotty pytam ponieważ jem raczej mało. Ciężko mi schudnąć - częściowo pewnie przez niedoczynność tarczycy. Nawet ćwicząc i jedząc zdrowo mam z tym kłopot. Nie jem dużo, ruszam się, piję wodę, zieloną herbatę, nie słodzę.
Na słodkości i na bardziej złożone potrawy typu potrawka z kurczaka, risotto, naleśnik ze szpinakiem oraz trochę wina/drinka pozwalam sobie w weekendy, gdy wychodzę ze znajomymi. Codziennie funduje sobie dawkę ruchu- spacer/basen/aerobik , ponieważ mam pracę w której siedzę pół dnia przy komputerze. Jem zazwyczaj nabiał, sałatki warzywne z domowym vinegrette, gotowane lub grillowane mięso, gotowane lub duszone warzywa, kanapki z pieczywa ryżowego z warzywami/serem/tuńczykiem lub inną rybką, ryby na parze, unikam przypraw z glutaminianem sodu itd. A moja waga stoi potwornie sad Jeśli bym miała zjeść pół przykładowej mojej porcji to byłoby to pół pomidora i połowa połówki piersi kurczaka. To nie za mało?
Dodam, że przez problemy zdrowotne od grudnia wskoczyło mi na wagę 16 kg, których od dłuższego czasu nie mogę się pozbyć. Mam 179 a moja aktualna waga to aż 93 kg sad mad
Marzy mi się moja figura, którą utrzymywałam do czasu, aż moja tarczyca zaczęła świrować -62kg, a nawet 70 kg by wystarczyło roll

306

Tarczyca chyba stanowi u Ciebie decydujaca rolę w wadze. Bo z tego co piszesz odżywiasz się zdrowo i z umiarem. Ja choć już nie jestem na diecie odstawiłam na stałe ziemniaki, białe pieczywo, ograniczyłam makarony oraz ryż, chyba tylko dlatego udaje mi się jakoś nie przybierać, ale wyrzeczenia sa konieczne w moim przypadku:(
Przy Twoim wzroście 62kg to granica prawidłowej wagi a niedowagi, więc 70kg to moim zdaniem idealnie:) Czyli jakieś 13kg to mniej niż ja a na Turbo udalo mi sie zrzucić 18,5kg, więc powodzenia Tobie życzę:)

307

żeby mieć 70 to 23 kg muszę zrzucić big_smile a czy mogłabyś mi podać jakieś przykładowe menu na 1-2 dni? Chciałabym wiedzieć jak układać sobie później! 18 kg - zazdroszczę i gratuluję:)

308

Ups...Ależ gafa, nie to żebym nie potrafiła liczyć tylko jakoś wydawało mi się, że napisałaś, że ważysz teraz 83kg:)

Z tym menu jest tak, że ciężko mi jest ustawić menu po prostu wybierałam dane produkty z grup, które akurat były zalecane i robiłam z nich miks. Najbardziej lubiłam łaczone grupy np 3 z 2 i tak jadłam sałatę z ogórkiem i pieprzem z pieczonym kurczakiem np, niestety posiłki łaczace grupy sa ograniczone (chyba przez pierwsze 3 dni o ile się nie mylę). Ja ogółem wychodziłam z założenia: nie ważny jest sposób przygotowania tylko składniki, tak że dusiłam, podsmażałam, piekłam itd...Dodam że dopuszczalny jest majonez dietetyczny (sałatka jajeczna, lub z tuńczyka) oraz musztarda, odrobina soli czy pieprzu też nie zaszkodzi.

309

Witajcie, ja nie do końca chyba tę dietę zrozumiałam. Jeśli w jakiejś tabeli są np orzeszki, to znaczy, że tych mam zjeść same orzeszki? Czy to jest garść, czy miska? (bo jest tam napisane, ze dowolna ilość, ale połowę z tego, co zjadłoby się normalnie. Ja orzeszków to zjem całą siatke normalnie smile  )

Nie macie ssania w żołądku, albo bólu głowy? Ja np. jak nie zjem czegoś ciepłego, to mnie boli głowa...

310

Widzę, że od dłuższego czasu, nikt się nie udziela.
Nie odchudzacie się już ?
Ja dopiero niedawno trafiłam na dietę Turbo i przez pewien czas przymierzałam się, żeby zacząć. Od wczoraj jestem na diecie, pierwszy dzień przebiegł bez żadnych komplikacji nie kusiło mnie ani nic. Dzisiaj po powrocie z treningu nie mogłam już wytrzymać bez cukru i zjadłam pasek czekolady, mam nadzieję, że nie wpłynie to bardzo na dietę, bo bardzo chce schudnąć te 6-7kg, zrobię tyle tur ile bd trzeba byleby zrzucić zbędne kg wink. Myślałam też o diecie ONZ ale widzę, że wysiłek, a zwłaszcza siłownia jest tam nie wskazany. Dlatego w moim przypadku odpada. A jak wam idzie dziewczyny ?
Na zakończenie postu podam jeszcze swoje wymiary:

180cm wzrostu
67/68kg
Cel: 63kg do sierpnia
      60kg do stycznia

311 Ostatnio edytowany przez shex3rowing (2011-10-16 09:54:18)

Leci już 3 dzień nie mogłam się powstrzymać i rano się zważyłam 0,8kg mniej ; )

312

Witam dziewczęta!! przeczytałam prawie wszystkie tutaj wypowiedzi i jestem w  szoku że są takie diety jak się ma jeszcze dużo czasu jak ja i dorzuci ćwiczenia ostre można dużo zyskać..ale zastanawia mnie jedna rzecz bo na necie nie znalazłam tego czy można dietę połączyć z jakimiś tabletkami na chudnięcie?? albo czy np można pić zieloną herbatę lub czerwoną które podobno dają nie złe wspomaganie w tych sprawach..jeżeli nikt nie próbował takich kombinacji to jak myślicie może to zawalić cały efekt diety?

313

Cześć. Jestem nowicjuszką na tym forum. Trochę jestem nieśmiała. Mam gorącą prośbę, czy ktoś mógłby przesłać na mój adres maila dot. diety TURBO. Będę bardzo wdzięczna. Aga71

Posty [ 261 do 314 z 314 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024