Ktorego wybrać ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 123 z 123 ]

66

Odp: Ktorego wybrać ?
Zaba22 napisał/a:

Rozumiem ze każdy kto mnie krytykuje doskonale potrafi uporać sie ze swoimi rządami. I nigdy nie zdarzył sie nikomu skok w bok który niefortunnie skończył sie romansem ?

A żebyś wiedziała że nie!! nigdy żadnej swej kobiety nie zdradziłem NIGDY!!!! I nigdy nie miałem romansów, więc moja krytyka wobec Ciebie jest w pełni uzasadniona i tez mam 27 lat i widzę że Ty swoim wiekiem przynosisz mojemu wstyd i hańbę swoją niedojrzałością...

Zobacz podobne tematy :

67 Ostatnio edytowany przez vinnga (2014-01-11 15:59:45)

Proszę o nie przeginanie z wycieczkami osobistymi. Mod Vinnga

68

Stefan86 napisał/a:
Zaba22 napisał/a:

Rozumiem ze każdy kto mnie krytykuje doskonale potrafi uporać sie ze swoimi rządami. I nigdy nie zdarzył sie nikomu skok w bok który niefortunnie skończył sie romansem ?

A żebyś wiedziała że nie!! nigdy żadnej swej kobiety nie zdradziłem NIGDY!!!! I nigdy nie miałem romansów, więc moja krytyka wobec Ciebie jest w pełni uzasadniona i tez mam 27 lat i widzę że Ty swoim wiekiem przynosisz mojemu wstyd i hańbę swoją niedojrzałością...

Zdziwiłabym sie gdyby facet w wieku 27 lat juz zdradzał swoją dziewczynę smile chociaz pewnie o to sie zdarza.
Wybacz , myśle ze powinieneś zrobic porzadny research wszystkich Twoich rówieśników na tej planecie i do każdego przypadku sie ustosunkować smile

69

O Matko Boska ZABA BLAGAM CIE PRZESTAN .ty w zyciu nie masz 27 lat .no moj maz czytajac posty usmial sie po pachy .a ja popadlam w kompleksy .przeciez zadna z nas ci do piet nie dorasta a nasze umysly sa jak orzeszki laskowe .ty jednym postem zaprzeczasz drugim .ty piszesz i chyba nie czyasz tego co wypocisz .ty jestes idealem kobiety .miec prace ,kase chate i KONRADKA .mysle ze zone Konrada i jego dzieci wywalicie z mieszkania i zamieszkacie w jego a raczej juz w waszym apartamentowcu .Kondziu musi najac sluzbe bo z twoimi zdolnosciami szybko zapuscisz chate.

70

assassin napisał/a:

Pytanie nr3 Czy mąż, rodzina i całe dobrodziejstwo inwentarza są Twoim celem marzeniem, czy tylko chcesz spełnić czyjeś oczekiwania np rodziców?
Pytanie nr4 (nie musisz odpowiadać) Jak wyobrażasz sobie swoje życie za 10 lat?
Na uprawiedliwienie Żaby dodam, że czasami takich prac czy to obowiązków matki córek nie uczą. Poza tym stale podnosi się wiek faktycznego wejścia w dorosłość i nie chodzi tu o samowystarczalność a całokształt.

Właściwie nie mam "ciśnienia" na dziecko i ślub. Nigdy nie miałam, zależy mi na partnerze z którym moge spędzać miłe chwile, który będzie mnie szanował i bedzie we mnie zakochany. Z doświadczenia wiem ze potrzebuje faceta który czasami weźmie mnie za rękę i poprowadzi.

A moje życie za 10 lat..to smutne ale niewiem. napewno chciałabym byc zdrowa, mieć kase i bliska osobę z która bym czuła sie swobodnie i na która mogłabym liczyć.
Ale to prawda jestem zbyt zaborcza aby byc ta druga ..

71

Mały_Książe napisał/a:

Wybierz szefa. Zostaw narzeczonego. Widać że chłopak porządny to może ułoży sobie życie z kimś kto na niego będzie zasługiwał.
Ty wybierz szefa.
Za 10 lat wciąż czekając jak rozwiedzie się z żoną... spędzając kolejne samotne święta może zrozumiesz w swojej egoistycznej postawie co w życiu jest ważne i ile znaczy mieć u boku kochającego wiernego partnera i samemu mu tą wiernością i miłością odpłacać.
Choć nie... Ty tego i tak nie zrozumiesz.

trudno się nie zgodzic z ta odpowiedzią:) trafiona w samo sedno

72 Ostatnio edytowany przez Mirra (2014-01-11 16:17:24)

A może zastanów się jeszcze nad trzecim facetem ? Po co mieć jednego jak można mieć trzech! Jak czytam Twojego pierwszego posta to mnie ogarnia szał ... mam nadzieje że Piotr zmądrzeje i kopnie Cię w tyłek . Zycze również by Konrad wrócił do żony i potraktował Cię tak samo .. Wtedy może zrozumiesz co to są wartości człowieka miłość i oddanie ..

73

myszka50 napisał/a:

O Matko Boska ZABA BLAGAM CIE PRZESTAN .ty w zyciu nie masz 27 lat .no moj maz czytajac posty usmial sie po pachy .a ja popadlam w kompleksy .przeciez zadna z nas ci do piet nie dorasta a nasze umysly sa jak orzeszki laskowe .ty jednym postem zaprzeczasz drugim .ty piszesz i chyba nie czyasz tego co wypocisz .ty jestes idealem kobiety .miec prace ,kase chate i KONRADKA .mysle ze zone Konrada i jego dzieci wywalicie z mieszkania i zamieszkacie w jego a raczej juz w waszym apartamentowcu .Kondziu musi najac sluzbe bo z twoimi zdolnosciami szybko zapuscisz chate.

Na jakiej podstawie sobie zaprzeczam moja droga?
I skąd wniosek ze ktoś mi nie dorasta do pięt?
Ciesze sie ze sprawiłam Twojemu mężowi troche radość wink

74

Mirra napisał/a:

A może zastanów się jeszcze nad trzecim facetem ? Po co mieć jednego jak można mieć trzech! Jak czytam Twojego pierwszego posta to mnie ogarnia szał ... mam nadzieje że Piotr zmądrzeje i kopnie Cię w tyłek . Zycze również by Konrad wrócił do żony i potraktował Cię tak samo .. Wtedy może zrozumieć co to są wartości człowieka miłość i oddanie ..

Doskonale wiem co to sa wartości. Czy dla Ciebie wszystko zawsze jest białe lub czarne?

75

Cytując ciebie "Ale to prawda jestem zbyt zaborcza aby byc ta druga .. " Ale ty wiesz ze nią jestes ? big_smile

76 Ostatnio edytowany przez myszka50 (2014-01-11 16:22:00)

Zaba22 napisał/a:
myszka50 napisał/a:

Ty zaba widze ze i moj maz tez by ci pasowal .fakt kase mamy jacht domy  tylko 2 ,auta tez tylko 2 ale nie czuje zagrozenia bo mieszkamy w Danii.wiesz czemu twierdze ze zadna z nas ci do piet nie dorasta ?!?!?
Co by ci ludzie nie napisali ty wszystko rykoszetem odpierasz .wiecznie jestes idealna ,piekna madra ,wrecz ideal .mysle  nie jeden maz by chcetnie cie poznal .

77

Monika7676 napisał/a:

Cytując ciebie "Ale to prawda jestem zbyt zaborcza aby byc ta druga .. " Ale ty wiesz ze nią jestes ? big_smile

Jak narazie Konrad tez był tym drugim wiec nie przekazało mi to , ale gdyby miał byc tym pierwszym to juz inna sprawa.

78

Zaba22 to inaczej bo widzę że nie czytasz że zrozumieniem ..
Uważasz ze to co robisz jest godne wartościowego człowieka ?

79

myszka50 napisał/a:
Zaba22 napisał/a:
myszka50 napisał/a:

Ty zaba widze ze i moj maz tez by ci pasowal .fakt kase mamy jacht domy  tylko 2 ,auta tez tylko 2 ale nie czuje zagrozenia bo mieszkamy w Danii.wiesz czemu twierdze ze zadna z nas ci do piet nie dorasta ?!?!?
Co by ci ludzie nie napisali ty wszystko rykoszetem odpierasz .wiecznie jestes idealna ,piekna madra ,wrecz ideal .mysle  nie jeden maz by chcetnie cie poznal .

Gdybys uważnie przeczytała wcześniejsze posty zobaczyłabys ze jakbajbardziej sie zgadzam z niektórymi poprzednikami. Zaoszczędziła byś sobie czasu i energi.  W każdym razie czy sie zgadzam czy nie sytuacja nie jest prosta.
Życzę tylko szczęścia w Danii, skoro juz sie tym podzieliłas z nami:)

80

Mirra napisał/a:

Zaba22 to inaczej bo widzę że nie czytasz że zrozumieniem ..
Uważasz ze to co robisz jest godne wartościowego człowieka ?

Oczywiscie ze nie. I zgadzam sie ze nie zasługuje na Piotra po tym co zrobiłam.Ale on chce byc ze mna bardzo! mi tez nie jest obojętny. A wiec raczej z nim zostanę i bede sie dla niego starać - jesli nie wyjdzie to trudno.

81

Zaba, burzysz się na krytykę, ale po co właściwie założyłaś ten wątek? Wydaje mi się, że po to, aby ułatwić Ci podjęcie decyzji. No więc - gdyby Cię tu wszyscy poklepali po plecach i powiedzieli, że świetnie Cię rozumieją to by ci pomogło w jakiejkolwiek decyzji?
Owa "krytyka" jest po prostu spojrzeniem z boku osób postronnych. Tobą targają emocje, ale z boku wygląda to banalnie prosto. Chodzi Ci o to, żeby być szczęśliwą, prawda? A więc jesteś na drodze, która biegnie dokładnie w odwrotnym kierunku.
Piotrek nie da Ci szczęścia. Jeśli zrezygnujesz dla niego z Konrada to i tak będziesz żyła romantycznymi wyobrażeniami tamtej relacji. Będziesz miała do Piotra podświadomy żal, że pozbawił Cię Konrada i tamtej namiętności.
Konrad też nie da Ci szczęścia. Obiektywnie patrząc - to facet, który nie ma w zwyczaju być monogamistą. Lubi kobiety i to upodobanie mu nie minie kiedy będzie z Tobą. Inną sprawą jest to, że on z Tobą nie będzie. Widocznie wygodnie mu z żoną, która pozwala mu na romansiki. A nuż Tobie by się romansiki nie podobały? Nie warto podejmować ryzyka, skoro bez problemu może mieć was obie. Albo i więcej, bo kto się połapie?

Szczęście może Ci dać jedynie przejęcie kontroli nad sytuacją. Przestań się usprawiedliwiać, że "zdarzyło się". "przytrafił się romans".  Przytrafić to się może pryszcz na nosie (chociaż też ma się pewien wpływ na profilaktykę i jego leczenie). Romans jest Twoją decyzją. Na każdym etapie. Jego przeciąganie lub przerwanie też zależy od Ciebie. Bywa, że się coś do kogoś czuje, ale nie można z tym kimś być. Gdyby niespełnione uczucie uniemożliwiało dalsze życie to połowa nastolatek by wymierała z nieodwzajemnionej miłości do wielbionego wokalisty.
Musisz odpowiedzieć sobie na pytanie czego chcesz. A następnie przeanalizować fakty i sprawdzić czy one Cię do Twojego celu przybliżają czy oddalają. Jeśli zależy Ci na stabilnym związku to nie możesz wybrać Konrada, Nie wiem czy powinnaś wtedy wybierać Piotra. To się może sprawdzić wyłącznie w sytuacji, kiedy uznasz, że jesteś pewna, że chcesz być z Piotrem, że rezygnujesz z Konrada, bo taka jest Twoja decyzja.

82

vinnga napisał/a:

Zaba, burzysz się na krytykę, ale po co właściwie założyłaś ten wątek? Wydaje mi się, że po to, aby ułatwić Ci podjęcie decyzji. No więc - gdyby Cię tu wszyscy poklepali po plecach i powiedzieli, że świetnie Cię rozumieją to by ci pomogło w jakiejkolwiek decyzji?
Owa "krytyka" jest po prostu spojrzeniem z boku osób postronnych. Tobą targają emocje, ale z boku wygląda to banalnie prosto. Chodzi Ci o to, żeby być szczęśliwą, prawda? A więc jesteś na drodze, która biegnie dokładnie w odwrotnym kierunku.
Piotrek nie da Ci szczęścia. Jeśli zrezygnujesz dla niego z Konrada to i tak będziesz żyła romantycznymi wyobrażeniami tamtej relacji. Będziesz miała do Piotra podświadomy żal, że pozbawił Cię Konrada i tamtej namiętności.
Konrad też nie da Ci szczęścia. Obiektywnie patrząc - to facet, który nie ma w zwyczaju być monogamistą. Lubi kobiety i to upodobanie mu nie minie kiedy będzie z Tobą. Inną sprawą jest to, że on z Tobą nie będzie. Widocznie wygodnie mu z żoną, która pozwala mu na romansiki. A nuż Tobie by się romansiki nie podobały? Nie warto podejmować ryzyka, skoro bez problemu może mieć was obie. Albo i więcej, bo kto się połapie?

Szczęście może Ci dać jedynie przejęcie kontroli nad sytuacją. Przestań się usprawiedliwiać, że "zdarzyło się". "przytrafił się romans".  Przytrafić to się może pryszcz na nosie (chociaż też ma się pewien wpływ na profilaktykę i jego leczenie). Romans jest Twoją decyzją. Na każdym etapie. Jego przeciąganie lub przerwanie też zależy od Ciebie. Bywa, że się coś do kogoś czuje, ale nie można z tym kimś być. Gdyby niespełnione uczucie uniemożliwiało dalsze życie to połowa nastolatek by wymierała z nieodwzajemnionej miłości do wielbionego wokalisty.
Musisz odpowiedzieć sobie na pytanie czego chcesz. A następnie przeanalizować fakty i sprawdzić czy one Cię do Twojego celu przybliżają czy oddalają. Jeśli zależy Ci na stabilnym związku to nie możesz wybrać Konrada, Nie wiem czy powinnaś wtedy wybierać Piotra. To się może sprawdzić wyłącznie w sytuacji, kiedy uznasz, że jesteś pewna, że chcesz być z Piotrem, że rezygnujesz z Konrada, bo taka jest Twoja decyzja.

Bardzo mi sie podoba Twoj wpis! Dzieki!

83

Zaba22 napisał/a:
myszka50 napisał/a:
Zaba22 napisał/a:

Gdybys uważnie przeczytała wcześniejsze posty zobaczyłabys ze jakbajbardziej sie zgadzam z niektórymi poprzednikami. Zaoszczędziła byś sobie czasu i energi.  W każdym razie czy sie zgadzam czy nie sytuacja nie jest prosta.

no widzisz gdys uwaznie czytala moje posty to bys wiedziala ze juz daaaaawno sie tym podzielilam .ty na kazdy zarzut masz odpowiedz dla siebie pozytywna.jestes full women nomber one .Tylko pozazdroscic .tylko mnie zastanawia po co piszesz na forum o tym banialukach skoro wszystko wiesz i wiesz najlepiej .kto ci cos nie doradzi to ty i tak swoje .Czy to prawda ze przerwalas terapie?taka wiadomosc mi napisana na emaila .
Mi SZCZESCIE TU W DANII NIE JEST POTRZEBNE BO JE MAM ,ale pomodle sie dla ciebie o cos WIECEJ JAK SZCZESCIE

84

Powinnaś i zostawić Konrada i Piotra, mówisz że jest dobrym człowiekiem, ale do wszystko? A jakiś pociąg seksualnya? Znajdź takiego którego nie skrzywdzisz ajeśli już raz skrzywdzisz jakąś osobę będziesz robić to dalej.

85

Wybierz trzecią opcje! Kobietę spytasz jaką? Siebie, osobę na którą patrzysz codziennie w lustro. Nie jesteś warta żadnego powinni Cię rzucić obydwoje.

86 Ostatnio edytowany przez Jenka (2014-01-11 17:40:02)

Uwaga troll !!!!!!
Myli imiona historia prawdopodobnie wymyślona, sprawdźcie ją/jego dokładnie.
Jeśli nie jesteś trollem to wytłumacz skąd ta zmiana imion.

87

myszka50 napisał/a:
Zaba22 napisał/a:
myszka50 napisał/a:

no widzisz gdys uwaznie czytala moje posty to bys wiedziala ze juz daaaaawno sie tym podzielilam .ty na kazdy zarzut masz odpowiedz dla siebie pozytywna.jestes full women nomber one .Tylko pozazdroscic .tylko mnie zastanawia po co piszesz na forum o tym banialukach skoro wszystko wiesz i wiesz najlepiej .kto ci cos nie doradzi to ty i tak swoje .Czy to prawda ze przerwalas terapie?taka wiadomosc mi napisana na emaila .
Mi SZCZESCIE TU W DANII NIE JEST POTRZEBNE BO JE MAM ,ale pomodle sie dla ciebie o cos WIECEJ JAK SZCZESCIE

Nie sądziłam ze wszyscy bedą tak to przeżywać. Nie jestem
Żadnym trollem i niewiem co to znaczy. Założyłam dopiero tu konto.
Daj znac jaka terapie masz myśli.

88

Unikalny napisał/a:

Wybierz trzecią opcje! Kobietę spytasz jaką? Siebie, osobę na którą patrzysz codziennie w lustro. Nie jesteś warta żadnego powinni Cię rzucić obydwoje.

Ale ze nie warta żadnego - to ciekawe ! Zupełnie sie x tym nie zgadzam ale każdy ma prawo do własnego zdania. Nie znasz mnie ani mojej historii wiec oceniasz jak chcesz.

89

Dobra przepraszam jeśli nie jesteś trollem to zastanów się nad tym co pisali inni ważne by nie budować szczęścia na niewszczęciu innych osób.

90 Ostatnio edytowany przez vinnga (2014-01-11 19:09:59)

Post poniżej poziomu forum. Swoją opinię można wyrazić również w kulturalny sposób, do czego gorąco zachęcam. Mod. Vinnga

91

Zaba22 napisał/a:

Ale ze nie warta żadnego - to ciekawe ! Zupełnie sie x tym nie zgadzam ale każdy ma prawo do własnego zdania. Nie znasz mnie ani mojej historii wiec oceniasz jak chcesz.

Żabo, musisz mieć świadomość tego, że praktycznie każda osoba, która ma dylemat czy wybrać ŻONATEGO FACETA, czy też SINGLA, będzie oceniana tak samo. Zawsze będzie to oceniane, jako wielce egoistyczna postawa. Po prostu Ty właściwie nie masz tu żadnego wyboru, bo żonaty facet nigdy nie będzie Twój, więc co tu jest do wybierania. On "już jest czyjś", jego żona go wybrała. Dlatego Ty nie masz większych szans, aby kiedykolwiek był Twój. Im prędzej to zrozumiesz, tym lepiej dla Ciebie.
Niemalże zawsze, wpychanie się w układ z żonatym facetem, źle się kończy. Oczywiście każda dziewczyna myśli, że "on jest inny", tak ładnie do mnie mówi, tyle obiecuje, on nie może kłamać mi prosto w oczy. Tymczasem rzadko bywa, aby "on był inny", bardzo rzadko...

92

myszka50 napisał/a:

Post poniżej poziomu forum

W odpowiedzi na Twoj post zaznaczę ze w pracy tej pracuje na tym samym stanowisku od 4 lat romans zaczął sie pół roku temu, a wiec nie uważam żebym "dupskiem" torowala sobie ścieżkę kariery zawodowej. Poprostu cis miedzy nami zaiskrzyko, i obydwoje tak samo siebie pragnelismy. Obydwoje w związkach, zaczęło
Sie robic poważniej i powstał problem co z tym dalej zrobic, kwestia rezygnacji z pracy to tylko życzenie Piotra. Stad cała historia z praca. Bo pewnie gdybym nie zastanawiała sie nas zostaniem Z Piotrem dawno polozylabym papiery.

93

Nie czytałam całego postu, ale jest taka zasada - wybieraj drugiego. Bo jeśli będąc z pierwszym, zaczęło ciągnąć Cię do drugiego, to znaczy że ten pierwszy to "nie jest to".

Zresztą, ja w życiu nie chciałabym być na miejscu (a chyba obecnie jestem) tych facetów. Jak zależy komuś na kimś, to wie to i tyle. A skoro masz takie wątpliwości, to albo bym wybrała drugiego, albo żadnego.

94

shadzara napisał/a:

Nie czytałam całego postu, ale jest taka zasada - wybieraj drugiego. Bo jeśli będąc z pierwszym, zaczęło ciągnąć Cię do drugiego, to znaczy że ten pierwszy to "nie jest to".

Zresztą, ja w życiu nie chciałabym być na miejscu (a chyba obecnie jestem) tych facetów. Jak zależy komuś na kimś, to wie to i tyle. A skoro masz takie wątpliwości, to albo bym wybrała drugiego, albo żadnego.

Ciekawa ta zasada , przemyśle. Dzieki bardzo.
Mam nadzieje ze Twoja sytuacja tez sie wyrówna jak najszybciej.
Pozdrawiam smile

95

shadzara napisał/a:

Zgadzam się. Nie można zazdrościć położenia żadnej z tych osób.
Piotr - dla niego najlepiej byłoby gdybyś go zostawiła (szczerze mu tego życzę)
Zdradzana żona - pewnie jej jest wszytko jedno bo już przywykła do damskich majtek w męża torbie i może nie dopuszcza do siebie takiej myśli, ale tez byłoby dla niej lepiej gdyby Kondzio od niej odszedł.
Konrad - jemu jest dobrze na tych warunkach, które są obecnie. Nie zamierza się z Tobą żenić bo kiepski z Ciebie materiał na żonę (wbrew temu co o sobie myślisz)
Zważywszy, ze masz gdzieś co dla powyższych osób jest najlepsze i interesuje Cię tylko własne szczęście, najlepsze byłoby gdybyś faktycznie odpuściła obu. Przy jednym i przy drugim będziesz się męczyć.

96

Wchodzi tu jeszcze element prACy. Nie chce zostać bez niej. Teraz jest cieżko coś znaleźć.
Ano zabcia tu tez ciekawie napisalas .

97

To wszystko zależy w każdym Przydatku będzie cierpiał pierwszy no chyba że zostałabyś z nim nie leciała na każdego kto lepiej wygląda.
Pierwszy twój chłopak może mieć skazę na całe życie do kobiet i już nigdy żadnej nie zaufa miej to na uwadze i nie traktuj go jak rzecz którą można przestawić.
Potem przez takie jak ty osoby w internecie na popularnych portalach piszą że każda kobieta leci tylko na kasę, miej też to an uwadze że rozwód twojego kochanka oznacza dla niego podział majątku jeśli oczywiście nie podpisali intercyzy a to oznacza że prawdopodobnie nigdy nie dojdzie do rozwodu i miej to na uwodzę.
Poza tym rozwody czesto ciągną się latami.
A jeśli podpisali to też miej na uwadze że on jeśli nawet by cię wybrał na swoją wybrankę to może kazać ci podpisać taki dokument a wtedy jeśli po ślubie ciebie zdradzi to nie poniesie żadnych konsekwencji.

98

Ale jej juz nie zalezy na majatku tylko na Konradzie .wazne zeby nie zapomnialamw poniedzialek isc do pracy bo Konrad moze zmienic o niej zdanie
Zaba a ile ma lat ta jego zona ?i ile maja dzieci i w jakim wieku sa maluchy bo to dosyc wazne dla sprawy

99

Fakt patrzę na te komentarze samolubnie. Ale tez cierpię raniąc Piotra, on jedt w porzadku do mnie bo mnie naprawdę kocha. Niestety wcześniej zdradzał każda swoją dziewczynę, nawet długoletnią narzeczona. Był wtedy mniej wiecej w moim wieku. Piotr ma 33 lata, Konrad 35 . Jego żona 34. Dzieci 4 i 5 lat.
Myślicie ze nie wolałabym zeby Konrad był wolny??ze kręci mnie fakt odbiajania komuś kogoś?
Powiedziałam mu raz ze odchodzę z pracy i chce sie odciąć od niego skoro nie
Zostawi zony. zaproponował żebym wróciła i zobaczymy co będzie za pół roku jesli w ciagu pół roku jej nie zostawi to znaczy ze nie zostawi wcale. Ale pomoże mi sobie ułożyć życie... Niewiem tylko jak:/

100

Zaba22 napisał/a:
myszka50 napisał/a:

Post poniżej poziomu forum

W odpowiedzi na Twoj post zaznaczę ze w pracy tej pracuje na tym samym stanowisku od 4 lat romans zaczął sie pół roku temu, a wiec nie uważam żebym "dupskiem" torowala sobie ścieżkę kariery zawodowej. Poprostu cis miedzy nami zaiskrzyko, i obydwoje tak samo siebie pragnelismy. Obydwoje w związkach, zaczęło
Sie robic poważniej i powstał problem co z tym dalej zrobic, kwestia rezygnacji z pracy to tylko życzenie Piotra. Stad cała historia z praca. Bo pewnie gdybym nie zastanawiała sie nas zostaniem Z Piotrem dawno polozylabym papiery.

Myszko50-
Wspominalas coś o moich manierach ?:)))))

101 Ostatnio edytowany przez Zaba22 (2014-01-11 20:25:06)

myszka50 napisał/a:

Wchodzi tu jeszcze element prACy. Nie chce zostać bez niej. Teraz jest cieżko coś znaleźć.
Ano zabcia tu tez ciekawie napisalas .

Kobieto! Oczywiscie ze nie
Chce zostać bez pracy i szukać nowej
Bo obecna bardzo lubiłam. Pozostanie z Piotrem = odejście z pracy z " własnej woli"!

102

Nektaryna napisał/a:
shadzara napisał/a:

Zgadzam się. Nie można zazdrościć położenia żadnej z tych osób.
Piotr - dla niego najlepiej byłoby gdybyś go zostawiła (szczerze mu tego życzę)
Zdradzana żona - pewnie jej jest wszytko jedno bo już przywykła do damskich majtek w męża torbie i może nie dopuszcza do siebie takiej myśli, ale tez byłoby dla niej lepiej gdyby Kondzio od niej odszedł.
Konrad - jemu jest dobrze na tych warunkach, które są obecnie. Nie zamierza się z Tobą żenić bo kiepski z Ciebie materiał na żonę (wbrew temu co o sobie myślisz)
Zważywszy, ze masz gdzieś co dla powyższych osób jest najlepsze i interesuje Cię tylko własne szczęście, najlepsze byłoby gdybyś faktycznie odpuściła obu. Przy jednym i przy drugim będziesz się męczyć.

Dlaczego uważasz ze kiepski ze mnie materiał na
Żonę ? (To nie zarzut, tylko ciekawość )

103

Zaba22 napisał/a:

Dlaczego uważasz ze kiepski ze mnie materiał naŻonę ? (To nie zarzut, tylko ciekawość )

Już Ci tłumaczę dlaczego .  Cały ten Twój problem, który tu nam dałaś pod lupę już Cię dyskwalifikuje jako dobra żonę. I nie będę się już  Ci wytykać tego Twojego niechlujstwa do którego się przyznałaś, a które razi Twojego chłopaka, bo to akurat jest najmniej istotne. Ale samo to,  ze w czasie trwania związku  z premedytacją  go zdradziłaś ? sama napisałaś  że CHCIAŁAŚ skoku w bok,  że żar wygasł. Jak żar wygasa to się odchodzi a nie oszukuje.
No i właśnie - ?dobra kandydatka na zonę? za którą się masz :
- nie kłamie!!!  - a Ty kłamiesz
- kocha ? nie kochasz
- troszczy się ? no niby jak skoro latasz za tym drugim
- akceptuje partnera takim jakim jest ? twierdzisz ze się zapuścił, a zakochana bylas na początku
- szanuje ? tez trudno mowić o poszanowaniu skoro  powyższych punktów nie spełniasz
- jest niezależna ? jesteś zależna od swojego szefa
- nie kalkuluje z kim jej będzie dostatniej, tylko  jej uczucia są uczciwe
- no i sex  ? ale to Ci wychodzi tylko z szefem
I teraz , nawet jeśli ten Konrad myśli o tobie poważnie (w co szczerze wątpię) to on widzi to jak jesteś nielojalna w stosunku do Piotra, wie że kasa ma dla Ciebie znaczenie. Myślisz, że o takiej żonie marzy? Oczywiście działa to też w druga stronę ? Ty też powinnaś widzieć te jego wady. A Piotr? Skoro  po roku znudził się i nie chce z Tobą sypiać ? Coś w tym jest. Dobra kandydatka na żonę nie da się sobą tak szybko znudzić.

104

Nektarynko, masz dużo racji wymieniając cechy które dyskwalifikują mnie jako dobra żonę. Chyba macie racje, czeka gdzieś tam na mnie jeszcze ktoś kto będzie wolny, będzie mnie pociągal sexualnie i będzie mnie kochał. Taka jest prawda ze miedzy mna a Piotrem nigdy nie było szalonego ognia w łóżku. Z drugiej strony skoro jestem taka beznadziejna to dlaczego Piotr wciąż chce mnie za żonę?wrecz ja nie mam serca go zostawić bo wiem ze zle by to zniósł.

105

"1.dobra praca+ bardzo pociagajacy mnie, bogaty, żonaty , dzieciaty facet
CZY
2.kochajacy, pewny, troche nudny,średnio zarabiający, bardzo wartościowy  facet który będzie dobrym mężem????
Prosze piszcie co byście zrobili. "

Nie wiem jak można w takich kategoriach rozliczać ludzi i to bliskie osoby, jak mówisz...
Zgadzam się z przedmówcami...

Najlepiej zostaw jednego i drugiego, albo jeśli masz trochę serca i dobroci i moralności, to wróć do Piotra, przepraszając go na kolanach.

Dobra praca........ A wiesz, że pracę można bardzo łatwo stracić i to w każdej chwili?

Ja widzę taki scenariusz: Piotr będzie miał za jakiś czas dość, sam odejdzie. Z Konradem może trochę poromansujesz, ale wtedy będzie klasyczne: "Nie odejdę od żony."

I zostaniesz bez pracy, bez narzeczonego, bez super seksu z szefem. Tak się kończą takie historie i ja nie widzę innego rozwiązania.

106

Zaba22 napisał/a:

Z drugiej strony skoro jestem taka beznadziejna to dlaczego Piotr wciąż chce mnie za żonę?

Bo ludzie rzadko postępują racjonalnie smile
A dlaczego Ty chcesz związku z Konradem? Myślisz, że to dobry materiał na męża? big_smile
Podobnie zapewne myśli Piotr. On Ciebie chce i już.
Zresztą władza od zarania dziejów pociągała ludzi. Kiedyś Piotr zdradzał - teraz role się odwróciły. Masz nad nim władzę, jesteś strona silniejszą, więc dla niego atrakcyjną.  Ale on, jako strona słabsza - dla Ciebie jest nudny. Dość pospolita sytuacja...
Ciebie kręci Konrad, bo...on ma władzę smile Nad Tobą. Realnie i w przenośni. Konrada nie kręcą uległe, ugodowe kobiety (patrz: żona), więc dopóki się miotasz i nie jesteś pewna decyzji to go intrygujesz. Kiedy postanowisz z nim być, lub, o zgrozo, zgodzisz się te pół roku poczekać na jego decyzję - będziesz dla niego tak samo nudna jak jego żona. I jak Piotr dla Ciebie.

107

Zaba ale to co teraz? Opcja 3 ? Związek z litości bo Piotr może sobie cos zrobić..Zobacz siebie za rok,2 lata w takim związku. Dasz rade to wytrzymać? A może teraz jest dobry moment żeby to wszystko zakończyć,te wszystkie pochrzanione układy i znaleźć fajnego faceta. Bo czas niestety leci

108

Nie martw się o Piotra On da sobie rade bez Ciebie i zrozumie to szybciej niż Ci się wydaje wink Nie przysłaniaj się teraz tym że nie masz litości zostawić Piotra .. Daj mu szansę na poznanie wartościowej kobiety która będzie z nim z miłości i ON to będzie czuł .. Paranoja ...

109 Ostatnio edytowany przez vinnga (2014-01-12 15:35:57)

Zaba22 napisał/a:
Unikalny napisał/a:

Wiesz wytykanie mi, że Cię nie znam i Twojej historii jest istnie głupie! Sama dajesz jakiś fragment na forum publiczne i chcąc nie chcąc wystawiasz go na ocenę i na postawie tego ludzie mogą oceniać, bo jak niby INACZEJ? Oceniam jak chce, bo mam do tego prawo.

Post edytowałam. Jednak ocenianie na naszym forum również ma granice. Stanu intelektualnego autorki nie oceniamy. Vinnga

110

Unikalny napisał/a:
Zaba22 napisał/a:
Unikalny napisał/a:

Wiesz wytykanie mi, że Cię nie znam i Twojej historii jest istnie głupie! Sama dajesz jakiś fragment na forum publiczne i chcąc nie chcąc wystawiasz go na ocenę i na postawie tego ludzie mogą oceniać, bo jak niby INACZEJ? Oceniam jak chce, bo mam do tego prawo.

Post edytowałam. Jednak ocenianie na naszym forum również ma granice. Stanu intelektualnego autorki nie oceniamy. Vinnga

Nie denerwujmy zaby jutro poniedziaek i jak nie pojdzie do pracy to Kondziu sie zawiedzie na niej po raz kolejny .dziwi mnie jedynie fakt ze raz pisze ze boi sie zostawic Piotra bo sobie cos zrobi a drugi raz pisze ze jak wroci do pracy to Piotr ja zostawi .wiec pracuje zaba i Konrad jest bezpieczny .
Nastepnie zastanawia mnie fakt znajdowania majek przez zone Konrada .zaba czy to twoja bielizne znajduje Konrada zona u niego? Bo jesli tak to sie tak zastanawiam ze bywacie w takich przepieknych kurortach na calym swieciei tam uprawiacie sex  i jak to jest mozliwe ze Konrad zgarnia twoje slipy w popłochu???czy ty mu ofiarujesz swoje barchanki???

111

Zaby nie ma wyjechala z Konradem w delegacje

112

Piotr poprostu kovha mnie do szaleństwa czy sie to Wam podoba czy nie!
Sam wie ze jest w tym wszystkim tez troche jego winy bo zaniedbał związek.co oczywiscie mnie nie usprawiedliwia. Śmieszne sa te wszystkie komentarze krytykujące kochanki żonatych mężczyzn. Niestety ludzie sie zmieniają i rownież sie zdradzają. Nie życzę tego nikomu i nie twierdze ze jest to coś godnego pochwały ale wybaczcie nic sie nie dzieje bez przyczyny w zyciu. Swój opis sprawy napisałam w dużym skrócie tak aby najprościej i najdosadniej przekazać sytuacje w ktorej sie znalazłam. Uważam ze stanowczo zrobiłam zle, tak samo jak zle zrobił Komrad- jednak nie my jedyni jesteśmy w takiej sytuacji, naprawdę sie pokochaljsmy i było nam ze sobą wspaniale i przecudnie. I nie chodzi tu tylko o sex! Nie jestem osoba która dla kasy czy pracy gździ sie z kims. Gdybym chciała bogatego faceta bez problemu znalazlabym sobie takiego bez zony i dzieci.

113

A Tobie myszko50 życzę abyś kiedyś poczuła coś wyjątkowego do kogoś innego będąc w związku, moze wtedy pojmiesz ile daje to nieszczęścia i szczęścia zarazem i jak bardzo to trudna sytuacja jest.

114

to watek chyba mozna zakonczyc?? ty nie zrozumiesz ze sa jeszcze ludzie z zasadami my nie zrozumiemy takiego postepowania jak Twoje smile a obrazac sie nawzajem nie ma co wink

115

Zaba22 napisał/a:

Piotr poprostu kovha mnie do szaleństwa czy sie to Wam podoba czy nie!

Zabo...błagam Cię...myślalam, że coś dotarło. Przecież gdyby Cię kochał to by się rozwiódł, a on Ci nawet tego nie obiecał, Nie zostawi dla Ciebie żony - sama to napisałaś.
A nam jest  naprawdę obojętna - ta Wasza niby szaleńcza miłość.  Chciałaś opinii, to ją dostałaś.

116 Ostatnio edytowany przez myszka50 (2014-01-14 22:56:28)

Zaba22 napisał/a:

A Tobie myszko50 życzę abyś kiedyś poczuła coś wyjątkowego do kogoś innego będąc w związku, moze wtedy pojmiesz ile daje to nieszczęścia i szczęścia zarazem i jak bardzo to trudna sytuacja jest.

Droga zabciu .od 30lat jestem szczesliwa mezatka i uwazam ze nic mi do szczescia nie potrzeba .ZYCZE CI TAKIEGO MEZA W ZYCIU JAK JA MAM.odnosnie tego szczescia to zabciu zeby je miec nie trzeba zonatemu facetowi wchodzic do lozka .uwiez mi sa i ludzie ktorzy zyja szczesliwie dziesiatki lat tylko szczescie i milosc trzeba pielegnowac .kiedys ktos zabciu powiedzial ze ,,CZASEM MILOSC JEST SLODKA JAK GUMA DO ZUCIA A POTEM NACIAGANA .,,pomysl nad sensem tego .odnosnie tego ze wiesz ze zle zrobilas wkrecajac sie w romans z Konradem to jeszcze krzywdzisz Piotra .twierdzisz ze stac by cie bylo na innego faceta wiec w czym problem .ja przewiduje dla ciebie taki sam koniec jak nektaryna ci napisala .nic dodac nic ujac.naprawde nie zostawi Konrad zony i dzieci dla ciebie !!!no coz jezeli ty tak mocno w to wierzysz twoja sprawa i zyj dalej nadzieja . Gdyby mial to zrobic to pomysl logicznie nie dawal by jakiegos pol roku czasu .KOCHA CIEBIE WIEC ODCHODZI I proste jak drut .i nie zycz nikomu takiej pokretnej drogi jaka ty kroczysz .bo takie cos trzeba miec we krwi .ja tego nie mam .PRZYKRO MI
Chcialas znac opinie ludzi z forum wiec ja masz .brniesz w to wszystko i nawet nie wiesz dokad zajdziesz .Konrad juz sie zabiezpiecza ze jak nie wezmie rozwodu z zona to pomoze ci sie urzadzic w zyciu .jako 50 letnia kobieta wiekszych  bzdur nie slyszalam by mozna bylo w nie uwierzyc.no coz twoj wybor i twoja wiara w ksiecia .trzeba obiektywnie patrzec na to co sie dzieje w kolo siebie .brniesz slepo w to wszystko a w domu czeka NA CIEBIE FACET KTORY CIE KOCHA .gdzies sie z Piotrem zagubiliscie i teraz wszystko zalezy od niego.podziwiam Piotra ze ma tak stalowe nerwy znoszac to upokorzenie .bo przeciez wie co cie laczy z Konradem .zapewne dla ciebie ,Konrada jego zony i jedo dwojki dzieci bedzie najlepiej jak sobie poukladasz swoje zycie .pomysl nawet gdyby Konrad zostawil zone to bedziesz musiala go pilnowac 24 godziny na dobe by z firmy nie wyhaaczyl mlodszej rybki od ciebie .bo takie cos tez ma sie we krwi .zycze ci powodzenia i naprawde wyprostowania swojej sciezki zyciowej.

117

wiktoRR napisał/a:

to watek chyba mozna zakonczyc?? ty nie zrozumiesz ze sa jeszcze ludzie z zasadami my nie zrozumiemy takiego postepowania jak Twoje smile a obrazac sie nawzajem nie ma co wink

Oczywiscie ze nie, zgadzam sie w zupełności :)pozdrawiam!

118

myszka50 napisał/a:
Zaba22 napisał/a:

Droga zabciu .od 30lat jestem szczesliwa mezatka i uwazam ze nic mi do szczescia nie potrzeba .ZYCZE CI TAKIEGO MEZA W ZYCIU JAK JA MAM.odnosnie tego szczescia to zabciu zeby je miec nie trzeba zonatemu facetowi wchodzic do lozka .uwiez mi sa i ludzie ktorzy zyja szczesliwie dziesiatki lat tylko szczescie i milosc trzeba pielegnowac .kiedys ktos zabciu powiedzial ze ,,CZASEM MILOSC JEST SLODKA JAK GUMA DO ZUCIA A POTEM NACIAGANA .,,pomysl nad sensem tego .odnosnie tego ze wiesz ze zle zrobilas wkrecajac sie w romans z Konradem to jeszcze krzywdzisz Piotra .twierdzisz ze stac by cie bylo na innego faceta wiec w czym problem .ja przewiduje dla ciebie taki sam koniec jak nektaryna ci napisala .nic dodac nic ujac.naprawde nie zostawi Konrad zony i dzieci dla ciebie !!!no coz jezeli ty tak mocno w to wierzysz twoja sprawa i zyj dalej nadzieja . Gdyby mial to zrobic to pomysl logicznie nie dawal by jakiegos pol roku czasu .KOCHA CIEBIE WIEC ODCHODZI I proste jak drut .i nie zycz nikomu takiej pokretnej drogi jaka ty kroczysz .bo takie cos trzeba miec we krwi .ja tego nie mam .PRZYKRO MI
Chcialas znac opinie ludzi z forum wiec ja masz .brniesz w to wszystko i nawet nie wiesz dokad zajdziesz .Konrad juz sie zabiezpiecza ze jak nie wezmie rozwodu z zona to pomoze ci sie urzadzic w zyciu .jako 50 letnia kobieta wiekszych  bzdur nie slyszalam by mozna bylo w nie uwierzyc.no coz twoj wybor i twoja wiara w ksiecia .trzeba obiektywnie patrzec na to co sie dzieje w kolo siebie .brniesz slepo w to wszystko a w domu czeka NA CIEBIE FACET KTORY CIE KOCHA .gdzies sie z Piotrem zagubiliscie i teraz wszystko zalezy od niego.podziwiam Piotra ze ma tak stalowe nerwy znoszac to upokorzenie .bo przeciez wie co cie laczy z Konradem .zapewne dla ciebie ,Konrada jego zony i jedo dwojki dzieci bedzie najlepiej jak sobie poukladasz swoje zycie .pomysl nawet gdyby Konrad zostawil zone to bedziesz musiala go pilnowac 24 godziny na dobe by z firmy nie wyhaaczyl mlodszej rybki od ciebie .bo takie cos tez ma sie we krwi .zycze ci powodzenia i naprawde wyprostowania swojej sciezki zyciowej.

Dzieki! W poniedziałek podjęłam decyzje i zerwałem z Konradem, jak juz wspominałam łatwo nie jest o nim zapomnieć ale teraz skupiam sie na wynagradzaniu wszystkiego Piotrkowi. No i wierze ze będzie dobrze!
Pozdrawiam!

119

Zaba22 napisał/a:
myszka50 napisał/a:
Zaba22 napisał/a:

Dzieki! W poniedziałek podjęłam decyzje i zerwałem z Konradem, jak juz wspominałam łatwo nie jest o nim zapomnieć ale teraz skupiam sie na wynagradzaniu wszystkiego Piotrkowi. No i wierze ze będzie dobrze!
Pozdrawiam!

Zabcia zebys nie myslala nikt nie chcial tu na forum zle dla ciebie ,nikt nie zazdroscil Ci Konrada ,kazdy widzial to ze strony niezainteresowanego czyli na zimno.wydaje mi sie ze nie zawsze facet wygladajacy jak Ken jest dobra partia .nie zawsze facet z wypchanym portfelem nie zawsze facet pokazujacy swoje szarmanckie  zachowanie jest ok .spojrz na to z perspektywy oczu zony Konrada -ten kochajacy maz ojciec pod plaszczykiem delegacji kochal sie z toba .z czasem ty moglabys znalezc sie na miejscu tej placzacej zony bo Konrad zamienilby sobie ciebie na nowszy model.Jezeli tak jest jak piszesz z Piotrem to musi on naprawde cie kochac .facet ktory tak biernie odbieral twoje upokorzenia i wiecznie czekal na ciebie .nie znalazl sobie innej .do pewnej pozycji zyciowej i konfortu zycia dochodzi sie praca .i mysle ze tobie i Piotrowi wystarcza szalenstwa na troche nizszym poziomie i ulozycie sobie zycie .tego ci zycze .trzymaj sie .

120

Żonaty facet z reguły i tak do źony wróci chyba że ta go pogoni mając dość jego zdrad. Zastanów się dobrze nad swoim wyborem. Skoro Twój ideał zdradza żonę nie masz żadnej gwarancji że kiedyś nie zdradzi ciebie.

121

magusia13 napisał/a:

Żonaty facet z reguły i tak do źony wróci chyba że ta go pogoni mając dość jego zdrad. Zastanów się dobrze nad swoim wyborem. Skoro Twój ideał zdradza żonę nie masz żadnej gwarancji że kiedyś nie zdradzi ciebie.

Mysle zabciu ze powaznie napisalas ze wycofalas sie z tego toksycznego zwiazku .pewnie zrobisz jak bedziesz uwazala twoje zycie.ale po co plakac i byc zranionym .nie ran Piotra i spojrz na niego takim dojrzalym okiem .mysle ze jako facet spokojnie przeczekal twoje zauroczenie .i nie daj sie Konradowi ze moze cie miec kiedy bedzie chcial .jestes kobieta i szacunku wymagaj od niego .praca praca

122

Zaba22 - jeżeli zaangażowałaś się emocjonalnie w "związek" z Konradem, to przykro mi to napisać, ale Piotr pomimo szczerych chęci pójdzie w odstawkę dość szybko. Powiedz mi - czy dla Ciebie bycie kochanką nie jest upokorzeniem? Bo dla mnie Kobiety, szanującej się Kobiety - byłoby to ogromnym UPOKORZENIEM.

Posty [ 66 do 123 z 123 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024