Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Strony Poprzednia 1 … 96 97 98 99 100 … 1,748 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6,306 do 6,370 z 113,586 ]

6,306 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-05-15 21:26:34)

Odp: Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Każdy kto leci samolotem- gdzieś tam w myślach się boi!!!!!!!!!!!!!
Statystycznie loty samolotem są bezpieczniejsze - pomyślcie ile dziennie jest wypadków samochodowych - ilu ginie ludzi!!!
Teraz mnie nie stać - ale w latach 80 latałam gorszymi "kukuruźnikami"

spadam pooglądać coś w TV  Dobranoc    http://i42.tinypic.com/e6taiu.gif   do jutra Myszki!!!!!Pa! tongue:P:P

Oj!!!!! z Jovitą odpowiadamy podobnie - chyba mamy taki sam biorytm lol tongue:P na dzisiaj  - Pa!

Zobacz podobne tematy :

6,307 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-15 21:34:44)

Mówiłam ,że wpadne i jestem.
Ja też Cię witam Ladyred tylko bez kwiatka bo jeszcze nie doszłam skąd je brać i jak. Ale się nauczę tzn. mnie nauczą.
Jovitko tożeśmy się wygrzały dzisiaj. A Ty zaoszczędziłaś dzisiaj na makulaturze? A ja też nie wychodząc z domu sprzedałam prawie 100 jajek i pare złotych zarobiłam. Kurczaczki piękne,zdrowe i już piórka mają na skrzydełkach. Postaram się zrobic zdjęcia i je Wam pokazać.
Ja dzisiaj o śmierci już nie chcę narazie myśleć. Mój tato zmarł w wieku 50 lat na zawał a mama w wieku 74 lat w 2001 r. Była wtedy ostatni rok u mnie ale zmarła w szpitalu i nie byłam ani przy śmierci ojca ani przy śmierci mamy. Ciekawsza mam sprawę dzisiaj.Zadzwoniłam do mojej koleżanki o której Wam pisałam i jak powiedziałam,że mam komputer to ona zadeklarowała,że przyjedzie do mnie i coś mi pokaże. I tym sposobem zamiast ja do niej to miałam sama gościa. Ale smakował jej kapuśniak.
Musiała do mnie przyjechać żeby podzielić sie nowina. Nasza wspólna koleżanka co przeszła na emeryture  5 lat temu ma problem. Jej mąż sobie załozył profil na sympatia.pl  i dziewczyna już drugi tydzień chodzi jak błędna i nie wie co z tym zrobić. I własnie moja koleżanka przyjechała zeby mi go pokazać i poradzić się  jak pomóc tamtej dziewczynie. Jak go zobaczyłam na tej sympati  to oniemiałam. Nie wiem co bym ja zrobiła i dalej nie wymyśliłyśmy jak jej pomóc.  Co Wy dziewczynki byście zrobiły na swoim miejscu? On podał,że jest w separacji a już parę lat nie układa im sie za dobrze w związku.Co za cymbał jakiś. Dał swoje zdjęcie,wiek ,miasto i ktoś go poznał i powiedział żonie.Ale miałyśmy temat bo tam pełno takich cymbałów. A moja koleżanka kwitnie.

Verko u nas na wsi też wszyscy chodzą na pogrzeb jak ktoś umrze i na jakieś zmianki chodzą. Ja nie chodzę bo mieszkam tu 13 lat i nawet nie staram sie nikogo poznać. O swoim pogrzebie nie myślę a zresztą jak coś to mogą mnie pochować i bez konduktu.

6,308

Przy rozbieraniu zawsze sie predzej pomoc znajdzie, niz przy ubieraniu ... a ile przy tym uciechy ... big_smile:D:D

A co do wspomnien to ... wybaczenie jest najlepsze ... wybaczenie uwalnia od balastu przeszlosci ... a najpierw wykrzyczec, jesli ma sie ochote... wyrzucic z siebie ... bardzo dobrze zrobilas ... smile:):)
Cokolwiek mi sie przydazy, jesli sie juz skonczy, to reaguje, jak po upadku ... podnosze sie, otrzepuje i ciesze sie, ze zyje i ze mam to juz za soba ... i do przodu...:):):)

6,309

Ja na tej " sympatii" jestem zalogowana z ciekawości - czasami ,raz na miesiąc tam zaglądam - Oni wszyscy są samotni lub w    seperacji,to wiem tylko z opisów - bo nigdy z żadnym nawet nie pisałam - jakoś mnie odrzuca od takich znajomości,
A tak na marginesie to ten mąż koleżanki,to faktycznie cymbał!!!! do potęgi entej - dając swoje zdjęcie -same widzicie kto się tam zapisuje lol lol          spadam już!! Pa!

6,310

Ja Cie podziwiam Jovitko. Ty każdemu wszystko wytłumaczysz,poradzisz,poprzesz i podtrzymasz na duchu.

6,311

Ale co ona ma biedna zrobić? Jak się zachować w takiej sytuacji. Ona to bardzo przeżywa. Bo to jest małe miasto i wszyscy raczej się znają chociażby z widzenia.

6,312 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-05-15 22:16:02)

To prawda, Baska... szczytu fizycznego nie bedzie, ale ja wole szczyty duchowe ... bo to sa dopiero uniesienia ...ze hoho ... big_smile:D:D

Jagodko ... ja sie wole w sprawie meza tej kolezanki za duzo nie wypowiadac, bo ja jestem w takich wypadkach bardzo radykalna ... big_smile
Jak facet tam napisal, to znaczy, ze mu sie nudzi i ma ochote na zmiany ...
Dla mnie facet to musi byc jak dobry pies ... trzymac sie przy nodze nawet bez smyczy ... inaczej nie ma dla mnie zadnej wartosci ... big_smile
Uwazam, ze w zwiazku najwazniejsza jest wzajemna lojalnosc i zaufanie ... bez tego nie ma zwiazku, tylko fikcja ...
Jezeli on teraz nikogo sobie nie znajdzie, bo np. kolezanka go zdemaskuje,  to pozostanie niepewnosc ... bo jezeli probuje szukac, to wczesniej czy pozniej zrobi to skutecznie ... ja nie mialabym juz do niego zaufania ...
A jesli kolezance chodzi o opinie srodowiska to, zeby to przerwac, najlepiej z nim porozmawiac ... zdemaskowac go, nie czekajac az kogos znajdzie, bo wtedy bedzie kolezance jeszcze bardziej nieprzyjemnie ...
Jedno jest pewne ... cokolwiek kolezanka zrobi, musi sie dobrze zastanowic, czego tak naprawde chce na przyszlosc ... bo kazde posuniecie ma swoje konsekwencje ... wiec musi sie na nie przygotowac ... Nie wiemy tez, co jemu tak naprawde chodzi po glowie ...czy zrobil to tylko dla zabawy, zeby sobie troche niegroznie poflirtowac zaocznie czy  chcialby sie z kims naprawde spotykac ...
Rzeczywiscie niezreczna sytuacja, mozna kobitce tylko wspolczuc ...

6,313 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-15 22:34:09)

Ja też tak myślałam,że powinna mu powiedzieć ,że wie. Przecież ona się rozchoruje z tego myślenia. Ciekawe co jeszcze inne dziewczynki poradzą. Mnie jej szkoda i i nie wiem co ja bym zrobiła na jej miejscu ale chyba mocno bym się wściekła. A co jeszcze ciekawe to na zewnątrz jest to idealne małżeństwo. Ona nigdy nikomu  nawet w rodzinie nie opowiadała  co przy nim przeszła tylko nam,koleżankom.

No ciekawa jestem jak to się zakończy u nich bo on jest na jej utrzymaniu ,ponieważ za rok dopiero nabywa prawa do emerytury.

6,314

Jagodko ... to ona ma komfortowa sytuacje, bo sznureczki sa w jej rekach ... smile Mysle, ze jezeli juz wczesniej miala z nim problemy, to chyba nie ma czego zalowac, ze wszystko zmierza do rozwiazania ... Swoja droga facet jest naprawde bezczelny, albo glupi ... zeby podcianac galaz na ktorej siedzi ...  big_smile  Widac... fakt, ze kolezanka tolerowala jego wczesniejsze niewlasciwe zachowanie (piszesz, ze duzo przez niego przeszla) tak go rozzuchwalil, ze posuwa sie do szukania kogos na interniecie ... szczyt wszystkiego !!! ...
No, ale po tym widzimy, do czego doprowadza poblazliwosc wobec partnera ...

6,315 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-15 23:18:36)

Masz rację Jovitko. Tak było. Facet miał co chciał i jest tak bezczelny. Ona nie odeszła od niego tylko dla dzieci i była pod silna presja rodziny. A jeszcze jak to bywa nie miałaby gdzie pójść,mieszkanie w bloku.
My już dawno jej mówiłyśmy zeby przecięła pępowine ale ona była tak przywiązana do niego.że nawet jak w ciemnych okularach przychodziła do pracy to mówiła ze sie przewróciła. To była taka wesoła dziewczyna a tak ją zniszczył psychicznie.
Już dawno by go zostawiła ale nie miała wsparcia i gdzie by poszła pod most. Strasznie mi jej szkoda.
Ide spać  chociaż i tak długo nie usnę. Życzę spokojnej nocy. Dobranoc.

Jeszcze tak pomyślałam ,że on jakby znalazł sobie jakąś to ona by miała kłopot z głowy,oby jak najszybciej. W poniedziałek mamy ją odwiedzic.Ciekawa jestem co z tego wyjdzie. Ale napiszę Wam o tym.

6,316 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-05-15 23:52:10)

No, widzisz sama, Jagodko ... czy warto bylo jej tyle lat cierpiec, zeby teraz doczekac tego?... Rozumiem, ze kiedy sa dzieci to jest  trudniej, ale jesli juz sa sami, to zawsze chyba jakies wyjscie mozna znalezc, by uwolnic sie od cierpien i upokorzen ... tak mi sie wydaje ... szkoda zycia ...

Jezeli kolezanka tez by wolala, zeby on sobie jakas znalazl i sie wyprowadzil, to moze lepiej niech mu nic teraz nie mowi, tylko da mu troche czasu ... ale mysle, ze to bedzie bardzo niezdrowa sytuacja i dla kolezanki bardzo wyniszczajaca psychicznie, bez zadnej gwarancji, ze on sie wyprowadzi ... A jak znajdzie jakas babke bez wolnej chaty ?... Zreszta nowa kobieta zwykle kosztuje... to bedzie na nia wydawal pieniadze kolezanki ...  chyba lepiej nie dopuscic, by sprawy zaszly tak daleko ...

6,317

Nadeszla pora, by zamknac podwoje naszej kafejki ...  smile
a wiec  Drogie  Dziewczynki,   mowie Wam D O B R A N O C  i  do  jutra ... smile:):)
a Nasza Baska przywita nas rano swiezo zaparzona kawusia ... mmmmmmmm pycha ... smile:):)

http://img534.imageshack.us/img534/1003/11hyro5.jpg

6,318

Witam w tą deszczową niedzielę http://i41.tinypic.com/21lv1x2.gif

mam postawić kawusię tak wirtualnie - bo w realu to sobie właśnie piję   http://i40.tinypic.com/wsoh9z.gif
ależ proszę Panie się przyłączają lol lol

co do tego "cymbała" to ja mam dwie propozycje:
- jak siedzi na kompie,podejść i zapytać wprost - No i co tam nowego na sympatii?????????
lub zaatakować go tym samym,bezczelnie..
-  czyli zalogować się - napisać do niego- jak jest odważna niech wstawi swoje zdjęcie .

Ja osobiście - wprost bym mu powiedziała.Facet robi z siebie pośmiewisko     http://i40.tinypic.com/2u9n0x3.gif

U mnie leje- zapowiadają jeszcze większe opady    no to do potem  Myszki

6,319

Dzień dobry. Ale z Ciebie Schiz ranny ptaszek dzisiaj a pogoda raczej nie nastraja do wczesnego wstawania.
U mnie 13 stopni. Narazie nie pada ale cos wisi w powietrzu. Lecę do obrzadku .

Schiz dzięki za radę,ta pierwsza jest dobra,ciekawe jak by zareagował. A druga to ona się nie zgodzi na zapisanie sie tam i podanie swego zdjęcia. Zreszta ona nie  umie poruszać sie po komputerze ,cały czas on podobno siedzi.Jutro do niej pojedziemy i cos wymyślimy.
Wczoraj tak napaliłam w kuchni,że nie mogłam usnąc. Musiałam przenieść się do sypialni.
Ciągle myślę o Morawie,długo się nie pokazuje. Może już dzisiaj przy niedzieli wpadnie. Kawa smaczna .Ja też juz piję swoją.         Pozdrawiam i udanego dnia życzę wszystkim.

6,320 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-05-16 11:44:16)

Witajcie Dziewczynki, jak zwykle serdecznie ... smile:):)  U mnie ma byc dzisiaj 16  st. i duzo slonca ... Na razie slonca nie widac, bo jest sporo chmur, ale gdzieniegdzie wystaja skrawki blekitu ... Obok bialo-szarych chmurek widac tez ciezkie ciemno szare... pewnie po obiedzie sie wypogodzi... smile

Baska... nie zawiodlas !!! kawusia wspaniala !!!  Dzieki ... big_smile:D:D

Dzisiaj mam zamiar farbowac moje "bujne" piorka, tzn. same odrosty ... Z natury jestem ciemna blondynka, ale cale zycie rozjasniam wlosy na jasny blond, bo jest mi w nim duzo lepiej ... Jeszcze tak duzo siwych wlosow nie mam ...  w kazdym razie to, co odrasta w miejscach widocznych jest ciemne ... big_smile:D

Baska,  Jagodka... mysle, ze lepiej sie samemu nie logowac, bo moze byc to pozniej uzyte przeciwko niej ... 
Najlepsza wydaje mi sie otwarta rozmowa, zdemaskowanie faceta ... by te niezreczna sytuacje przerwac ... i przynajmniej dowie sie dziewczyna, co on naprawde zamierza zrobic, wiec bedzie mogla sie jakos sama do tego ustawic ... najgorsza jest niewiadoma i niepewnosc ...

Cos niedyspozycja Naszej Morawki dlugo trwa ... Mialam nadzieje, ze w weekend da znac, ale widac jeszcze jest w szpitalu ...

Morawko... zdrowka Ci zyczymy!!! ... Wracaj do nas szybko !!! Tesknimy za Toba !!! ... smile:):)

Nasze serduszka sa z Toba ... smile:):)

http://img14.imageshack.us/img14/1011/happyvalentinesday22.jpg

A nam wszystkim zycze pieknej, slonecznej niedzieli  (w duszy), bez wzgledu na pogode ... smile:):)

http://img683.imageshack.us/img683/407/i5wvo7.jpg

6,321 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-16 15:28:13)

Dzień dobry Jovitko.  U mnie nadal zimno i jeszcze deszcz pada,z przerwami ale pada. Już z nudów sie przespałam a teraz czuję już głowę. Jakoś te 60 lat mi nie służy a pewnie coraz bedzie gorzej.Już 3 dzień nie byłam na rowerku i czegos mi brakuje. A i ta pogoda nastraja pesymistycznie jakas przymulona jestem.
Z tym logowaniem to masz rację. Ja bym na to nie poszła. Ciągle mi siedzi w głowie jaki tupet mają faceci. Ale z ciekawości to popatrzyłam,że na tej stronie też pełno kobiet .Wszystko się w tym świecie poprzewracało. Do czego to doprowadzi? Już jedna Sodoma i Gomora była to moze już czas na drugą .
Nie wiem co robić,nic mi się nie chce i w tej tv nic nie ma.            Mało nas dzisiaj,  Pozdrawiam cieplutko

O rany  dziewczynki  ! na tej sympatii .pl  starsze od nas sa a jedna 83 lata ma. No niezła lektura,niezła.

6,322

Witam popołudniowo i strasznie deszczowo ..............

Jovita i Jagoda macie racje z tym logowaniem się na sympatii - to zły pomysł - facet przeżyłby wstrząs!!!! - ale byłoby to publiczne pranie brudów!!!!!!!!! - lepiej to załatwić w domu - może powiedzieć: fora ze dwora !!! tongue:P - w końcu jest na jej utrzymaniu !!!!!
Im wcześniej tym lepiej - takie moje zdanie

ja mam dzisiaj dzień wewnętrzny - poprasowałam - o obiedzie nie wspomnę - zrobiłam w szafie u siebie "czystkę" z ciuchami jeszcze w kredensie leci wszystko w czym nie chodzę ..........we środę będzie zbiórka,to wystawię przed klatkę.........
podziubałam  serwetkę..................   do potem,czyli do wieczorka............

6,323

A u mnie, Dziewczynki, calkiem niezla pogoda ... choc nie az tak slonecznie, jak zapowiadano i chyba tez nie tak cieplo ...
Dzisiaj mam dzien na luzie, bo jutro do pracy, wiec nastawiam sie "duchowo"... big_smile:D:D
Prawie 3 godz. gadalam z kolezanka, a teraz wlaczylam ogrzewanie na 21,5 st.C, bo mi rece zmarzly, a mam zamiar przystapic do farbowania odrostow, wiec musze sie rozneglizowac ... big_smile
Jak pomysle, ze moja kolezanka siedzi w temp. 18 st.C, to dostaje trzesawki, a jej cieplo ... big_smile:D:D

W pracach domowych mam na razie przestoj, czekam na syna ... Wczoraj wieczorem z nim rozmawialam i planuje przyjazd ok. 26,27  maja...
Do 25 maja szef gosci zone, wiec nie chce zostac sam w sklepie ... Wulkan wciaz jest aktywny, ale zona szefa miala szczescie przyleciec bez problemow, natomiast jej przyjaciolka, ktora miala doleciec pare dni pozniej i razem z nia wrocic, niestety, nie wyleciala ...jej lot zostal odwolany ... Mam nadzieje, ze zona szefa odleci planowo, a mojemu synowi tym razem uda sie przyleciec bez przeszkod... big_smile

Dopiero jak juz wszystko zainstaluje tam, gdzie nalezy i zrobi sie przyjemnie cieplo we wszystkich pokojach, to bede mogla poprzebierac rowniez moje ciuchy i powydawac, czego juz nie chce ... Na razie utknelam w martwym punkcie ... i znowu siedze i czekam ...  jak w tej starej piosence : " i wciaz sie na cos czeka ... na cos, co nie chce przyjsc "... big_smile:D:D

Baska ... to pochwal sie nam ... ile juz tych serwetek nadziergalas ?... i jak Ci to dlubanie idzie ?... big_smile:D

Jagodko... ja to juz dawno przestalam sie dziwic, ze staruszkowie szukaja partnerow ... bo tutaj to normalne ... big_smile
Ale przez pierwsze lata mojego pobytu w Holandii, to najwiecej ubawu mialam z czytania ogloszen towarzyskich ... bo pelno bylo ogloszen rowniez od osob  75+ i to ze wzmiankami, ze seks jest wazny ... big_smile:D:D Ile sie na wydziwialam i nasmialam ...ale juz mi przeszlo, bo sie przyzwyczailam ...  Tutaj ludzie 80-letni sa bardzo aktywni "partnersko" i nikogo to ani nie dziwi ani nie smieszy ... smile:)
Staruszek to tez czlowiek i nic co ludzkie nie jest mu obce ... big_smile:D:D
A na milosc nigdy nie jest za pozno ... smile:)
Zawsze wierzylam, ze wszystko, co najpiekniejsze jest jeszcze wciaz przede mna... big_smile:D:D

Jakby ludzie sie kochali, to byliby szczesliwi i nie byloby tego calego zla na swiecie ... smile:):)

No to ja tez zajrze na te "sympatyczna" strone... bo holenderska juz wlasnie przejrzalam ... big_smile 
Najciekawsze sa te wszystkie ludzkie wymagania ... to jest bardzo, bardzo pouczajace  i daje wiele do myslenia ... smile:):)

6,324 Ostatnio edytowany przez Vera (2010-05-16 19:31:00)

Witajcie w to deszczowe niedzielne popołudnie!

Chciałam wysłąc coś pokrzepiającego i ...klops ...jutro jeszcze pocwicze , bo nie moge sie skupic jak stoją nade mną...a niech stoją!
  Ale i tak nic konstruktywnego nie napisze , bo jestem rozkojarzona.
http://zdjecia.nurka.pl/url/image059.mylivepage.com-chunk59-3127832-2631-pohyb-http://pl.tinypic.com/r/2yo1uub/5
[img]http://pl.tinypic.com/r/2yo1uub/5[img]:):)

6,325

Czesc dziewczyny ,macie racje siedze w domu marzne a na za oknem deszcz pada i pada.niedobrze mi sie robi ze musze wychodzic codziennie na taka pogode.masz racje Jovitko ze muszesobie wczesniej poczytac wasze posty ,nie chodze nigdzie i z nikim zsasiadow nie rozmawiam o mojej sprawie . Proboje zamknac ten etap za soba jaknapisala niu7nia.Jagodko napisz mi o swojej kolezancei jej reszcie.

6,326

Czesc ,wiem ze jestescie[ fajne kobitki ]jak powiedzialas ja sobie narazie czytam i marzne .Juznie wytrzymuje tegodeszczu izimna  zazdroszcze Jovitce ze ma tam cieplo.

6,327

Witam wieczorkiem Myszki !!!!! właśnie wcieło mi posta- dobrze,że piszę oszczędnościowo lol to mi nie żal
Jovita
jutro skończę 3 serwetkę - zrobię fotki - to wstawię- będzie do mojego archiwum tongue:P:P

dzisiaj wysprzątałam szafy - mam poukładane w szafkach jak w sklepie można się odpicować  http://i43.tinypic.com/bhzic6.gif Tak lub tak http://i41.tinypic.com/xkrg2v.gif

pogoda nadal straszna - leje cały dzień - jutro powtórka z rozrywki............czyli ulewy

http://i43.tinypic.com/154v8rn.gif    http://mambeczka.wrzuta.pl/audio/320aFM … ober_april

piękna ta pioseneczka dla Was !!!! tongue:P:P

6,328

Witaj Dudus ... smile:)  fajnie, ze zajrzalas ... smile  Za oknem to u mnie nie jest tak cieplo ... podobno 16 st.C, chociaz ja mam watpliwosci, ale nie pada i nawet slonko w miare przyswieca ... a w domu to sie dogrzewam centralnym, wiec mam cieplo ... Zrobilam sobie 22 st.C, bo siedze tylko w cienkim fartuszku z farba na wlosach ... big_smile

Ja, Dudus, jestem kobitka "rozwojowa", wiec czesto robie Dziewczynom "wyklady" uswiadamiajace, zeby sie wzmocnily i zyciu nie daly ...
Mam przy tym dobre intencje i chce pomoc, a nie dokopac ... smile

Deszczowa pogoda na pewno nie wplywa najlepiej na nasza psychike, szczegolnie, jesli mamy jakies klopoty i jestesmy zestresowane ... ale nic na to nie poradzimy ... klimatu nie zmienimy ... big_smile
Moge Cie tylko pocieszyc, ze w Holandii jest duzo wiecej deszczu i wilgoci, niz w Polsce i do tego zimny, arktyczny wiatr znad Morza Polnocnego  brrrrr., ale to tez minie i wkoncu zawita do nas ukochane lato, jak co roku ... big_smile:D:D
Na razie musimy wykazac jeszcze troche cierpliwosci ... big_smile

A na razie pogrzejmy sie przy takim sloneczku ... big_smile:D:D

http://img339.imageshack.us/img339/1267/38559317809153597347.gif

6,329

Baska... ten kostiumik na guziczki lepiej mi do Ciebie pasuje ...  babka wie, czego chce ... seksy i z klasa ... big_smile:D:D
Czekam na zdjecia, jestem ciekawa, co Ty tez tam nadziergalas ... big_smile:D

No biegne zmywac moje piorka, zanim mi wypadna z "przefarbowania" ... big_smile

6,330 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-05-16 19:59:13)

Jovita farbujesz się - ja też przedtem robiłam zawsze sama - ale ja po miesiącu mam tak dużo siwych odrostów ,że robi mi to bratowa - bo dokładnie coby nie pominąć- gdybym się nie farbiła  to byłabym siwiuteńka w całości- niestety.........

cha,cha - ja kostiumikowo się nie ubieram - tylko sportowo..............chociaż mam nowe,dwie spódniczki - tak coś mi się chce
"kobiecości"...............

6,331

Jak miło że Dudus sie odezwała. Dudus napisze o koleżance na pewno.Sama jestem ciekawa jak to sie zakończy.
A ja też mam ciepło jak Jovitka tylko muszę najpierw rozpalić w kuchni.A Jovitka coś tam pokręci tylko i już ma temperaturę jaką chce.
Coś nie pisze Niu7nia. Chyba ją nie zalało? bo w tv mówili,że tak zalewa ludzi woda na opolszczyżnie i w górach i że znów grozi powódź. Coś ten rok nie za bardzo  się zanosi. U mnie ogórki zeszły ale jakieś takie żółte się robią.
Verka jakieś zdjęcie chciała chyba przesłać  i coś nie wyszło.

6,332 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-23 22:11:14)

To moje pieski ,tylko nie wiem jakie to zdjęcie wyjdzie bo zapomniałam jak je zmniejsza się,skleroza

6,333

Ja az tak czesto odrostow nie robie, co 2,5 czasem nawet 3 m-ce, bo mam swoje ciemno blond, wiec roznica nie rzuca sie tak szybko w oczy ... Jak juz wspomnialam wczesniej mam siwe na skroniach i jak zarastam na karku, bo z tylu mam jak to sie mowi "nisko zarost" ( tylko bez nieprzystojnych skojarzen, prosze big_smile)... no ale akurat obydwa te miejsca sa przykryte wlosami ...
Ja kolo wlosow robie wszystko sama ...i  zawsze tak bylo ... Od mlodej dziewczyny, 13-14 lat, pelnilam funkcje fryzjerki mojej mamy i cioci ... Wczesniej moja ciocia miala fryzjerke, ktora mieszkala po sasiedzku w wynajetym pokoiku i co tydzien ukladala cioci wlosy i robila, kiedy trzeba trwala i farbowala... Ja zawsze to obserwowalam, a ze bylam zdolna dziewczyna to podchwycilam co nieco i kiedy ta fryzjerka sie wyprowadzila, przejelam jej role ...
W swoim zyciu bylam kilka razy u fryzjera i nigdy nie bylam zadowolona ... Wlasciwie w swoim najblizszym otoczeniu tez nie mialam nikogo, kto bylby zadowolony ... zreszta przez wiele lat nosilam dlugie wlosy, a czasem takie jak teraz ... W moim domu rodzinnym cale lata bylismy pod tym wzgledem samowystarczalni ... i tak mi zostalo ... big_smile
A tutaj uslugi fryzjerskie sa koszmarnie drogie i nasz polski gust i tak nie bedzie zaspokojony ... wiem to z doswiadczen czesci   kolezanek, ktore do fryzjerow chodza, bo wiekszosc tez sama dba o wlosy ... a od czasu do czasu w czyms sobie pomozemy ... zrownac z tylu, albo podgolic ...
Tutejsze fryzjerki rowno obciac nie umieja, ani krotkich ani dlugich ... zawsze musialam po nich kolezankom wlosy poprawiac ...
Po co mi wydawac forse i byc wsciekla, tak jak moja starsza kolezanka ... Wlasnie w piatek byla zrobic sobie pasemka ... wydala 60 euro i dzisiaj przez prawie 3 godz. mi sie uzalala, wyzywajac te fryzjerke ... Caly weekend sie stresowala mysla, jak jutro pokaze sie w pracy... big_smile:D:D
a ja wlasnie sie ufarbowalam za 8 euro i wygladam, jak nalezy ... tanio, szybko i bez stresu ...  big_smile:D:D

6,334 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-05-16 21:06:35)

mówie Dobranoc   do jutra  Myszki   http://i41.tinypic.com/11so26u.jpg

Jagoda - to sa Yorki tak?????? fajniutkie - tylko niektóre strasznie często szczekają - takie malutkie a takie ujadajace
Ale ślicznotki to są!!!!!!!!!!!!!!
      Pa! tongue:P:P

6,335

Jagodka, no to masz z nimi wesolo ... tyle Ci lata kudlatych "kurdupelkow" dookola ... big_smile:D:D  to musi byc pocieszne, jak sie bawia ... big_smile:D:D
Dobra rase sobie wybralas, bo one wlosow chyba nie gubia, tylko trzeba z nimi do "psiego" fryzjera... czy tak ?...

6,336 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-16 21:17:43)

Ja sama jestem fryzjerem dla nich. Nożyczki i już. No nie są za bardzo fachowo obciete ale one nie sa na wystawę.  A szczekają tylko jak ktoś po drodze idzie. Ale sa pocieszne .
Tak Jovitko one maja włosy i  nie mam kłaków w mieszkaniu. A co ciekawe to kazdy ma inny charakter tak jak ludzie.
A nzywają się  Gucio,sisi,perełka,pchełka i misia. Gucio to jedyny facet a reszta to dziewczynki.

6,337 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-23 22:11:49)

A tak wyglądają jak mają 7 tygodni. Ten to synek pchełki tej co jest na chodniczku. W tym roku miała tylko jednego

6,338

Ze maja rozne charakterki to na pewno ... jak kazda zywa istotka ... a ktory to jest Gucio?...

6,339 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-23 22:12:10)

Gucio to ten co się patrzy na nas. Na pierwszym zdjęciu pierwszy od prawe. On jest najpowazniejszy i najgrzeczniejszy.

6,340

Nic dziwnego, ze najpowazniejszy i najgrzeczniejszy, bo z tyloma kobitkami to on ma biedny trzy swiaty, zakrzycza go ...:D:D:D
No to, Jagodko, masz co robic ... i pieski i kurczaczki i kawal ogrodu i dom ... caly dzien krzatania ... ale przynajmniej nie masz czasu si nudzic ... smile:):)

6,341

Jovitko to są pieski  bardzo odważne ,atakują duże psy. My z mężem się śmiejemy ,że one są zaczepno obronne.Najpierw zaczepiaja a potem trzeba je bronić. I co ciekawe nie boją się burzy wcale. Jak grzmi to one reagują na grzmoty szczekaniem. Wesoło z nimi bardzo.Trochę ich już za dużo ale tak wyszło.
Bardzo lubią małe dzieci i dzieciaki ze wsi przychodzą popatrzeć na nie i sie z nimi pobawić chociaz przez bramę.
Dzieci  rodziców przyprowadzaja bo chcą takie pieski.Ale tu nikt im nie kupi bo ludzie nie mogą zrozumieć jak taki mały pies może kosztować więcej niż świnia.

6,342

Jagoda też mam yorka teraz jdną Majeczkę a mialam 7 ale to duży obowiązek.
Ale ją uwielbiam jest taka mądra.Pozdrowienia

6,343

Tak nie mam kiedy się nudzić. Ale czas mam zawsze. Nikt mnie nie pogania a ja staram się byc zorganizowana. Chyba,że coś dolega .Latem jeżdżę do lasu na jagody i to od rana do 15. Zawsze trochę zarobię bo ta emerytura taka sobie.

6,344 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-16 22:23:56)

Dzień dobry Krycha. To rozumiem,że ta Twoja Majeczka miała szczeniaczki?

Jakoś mało nas dzisiaj.
Pójdę już i ja bo nikogo już nie widzę. Dobranoc i spokojnej nocy.  A jutro znów zimno i deszcz u mnie.

6,345 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-05-16 22:24:40)

Ja mialam dwa razy kontakt z Yorkami ... raz tutaj, bo moi sasiedzi mieli owczarka niemieckiego i yorka, a raz w Polsce, u mojej kolezanki ... Obydwa te pieski byly bardzo rozlatane, ciagle w ruchu, jak nakrecone i do tego bardzo nachalnie domagaly sie zainteresowania ... i musze przyznac, ze po tym sie do nich znacznie zrazilam ... bo wczesniej strasznie mi sie podobaly ... smile:)
Ja lubie takie spokojniejsze ... chyba wlasnie Gucio jest taki ... smile:)

Oczywiscie, jest co innego, jesli jest wiecej pieskow i dotrzymuja sobie wzajemnie towarzystwa ...a co innego, jesli jest jeden i wkolko  sie kreci przy czlowieku ... big_smile

6,346

Sliczne pieski masz Jagodko.ja mialam tez dwa psy.jednego samochod zabil [Spajki]pomyslowy lobuziak.drugi [Dzero]owczarek Belgijski--bardzo lagodny i opiekunczy pies ,bardzo pomogl w rozwoju mojej corki.mial Raka.uwielbiam psy ale juz nie zaryzykuje.nie przezylabym chyba gdyby nastepnemu cos sie stalo.Dobrze ze jestescie,co ja bym bez was zrobila?mysle ze niedlugo bede jedna zwas.MILYCH SNOW.

6,347

Dudus, alez Ty juz jestes jedna z nas ... smile:):) przylaczaj sie do rozmowy, kiedy chcesz ... smile

6,348 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-16 22:42:06)

Jovitko Gucio jest najstarszy i pewnie dlatego najpoważniejszy. Te pieski poważnieją z wiekiem jak człowiek. Lubią się przytulać i chcą żeby je ciagle głaskać. Ale trzeba je wychować. One wchodza do łózka  gdzie mąż śpi bo im na to pozwala. Ja tylko spojrzę i już wiedzą,że do mnie wstępu nie ma.Trzeba wobec nich być bardzo konsekwentnym bo inaczej na głowę by weszły.Jak mnie by nie było cały dzień to one nie tkną jedzenia dopiero jak ja jestem.Czasami myślę czyby z głodu nie popadały jakbym gdzieś wyjechała.

Z tym to masz chyba rację Jovitko,że jak więcej piesków to one bawia sie razem. Ale Gucio nie toleruje ich,dla niego to małolaty.

6,349

Dudus  ile ja miałam psów w życiu. I też różnie było z nimi. Ale nie trzeba się tym zrażać. Ludzi też nieszczęścia nie omijają. A jednak pies w domu to weselej i rażnie. Żeby nie te moje maluchy to ja bym czasami nie miała do kogo słowa zamienić. A one wszystko rozumieją co ja mówię,czasami  to az mnie zaskakuja.

6,350 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-05-17 07:48:43)

Masz racje, Jagodko ... Ja bardzo lubie psy, bo lubie z nimi chodzic... Ogolnie podobaja mi sie prawie wszystkie, ale miec w domu moge tylko buldogi, bo je uwielbiam ... smile:) Niestety, tez nie mialam do nich szczescia ...  Z mezem kupilismy buldoga francuskiego... mial prawie 7 m-cy i nie byl niczego nauczony ... mial tez dobre cechy, ale byl bardzo nieposluszny, dominujacy i uciekal ...
Ja sama kupilam sobie buldoga am. (z bardzo dobrym rodowodem) ... byl z kolei strasznie agresywny, juz jako niespelna 3-m-czny szczeniak atakowal mnie i sie w ogole do mnie nie przywiazywal, co bylo dla mnie cos kompletnie nowego, bo zawsze zwierzeta okazywaly mi sympatie ... Moje drugie podejscie do buldoga staroangielskiego tez bylo nieudane ... Piesek okazal sie byc strachliwy i bal sie ulicy, najchetniej wcale nie wychodzilby z domu, a ja go kupilam po to wlasnie, by z nim duzo spacerowac ... big_smile:D:D
Poza tym byl super i bardzo posluszny, ale przez ten stres zwiazany z wychodzeniem ciagle chorowal ... no i moglam go wyprowadzac tylko do lasu, nawet do wterynarza musialam isc przez las ... to byl koszmar ... bo ja przeciez mieszkam w bloku ... Znalazlam dla niego pana z ogrodem, zeby nie musial sie stresowac ... Wszyscy moi najblizsi znajomi mowia, zebym sobie dala spokoj, no ale oni nie lubia zwierzat ... sasiedzi, ktorzy maja psy, mowia, zebym sie nie zrazala ... nie wiem ... moze jeszcze sprobuje, ale juz nie w tym roku ...
Chyba dopiero, jak przeprowadze sie do domku z ogrodkiem ...:)

D O B R A N O C,  Dziewczynki  i  do  jutra ...   smile:):)

http://img30.imageshack.us/img30/6706/33090f4.gif

6,351 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-16 23:16:38)

Ja z tych postów Twoich Jovitko co przeczytałam to zrozumiałam,że teraz mieszkasz w bloku.I masz tam sporo jeszcze do urzadzenia a już starasz sie o domek z ogródkiem. To idealna sprawa na psa by była.
To po co Ci tyle zachodu i roboty i starania jak i tak się wyprowadzisz? Chyba ,że to potrwa parę lat. A psa to może kup sobie małego,maluteńkiego. Jak gdzies przyjdzie Ci wyjechać to wsadzisz go do torebki i już. Duży pies to kłopot,jak moich pięć yorków.Czasami ktoś się pyta po co mi tyle /co będę tłumaczyć/ to mówie ,że one wszystkie razem to jak  jeden wiekszy pies.

Już pójdę spać bo dzisiejszy dzień trochę mnie wykończył. A teraz u mnie leje jak z cebra. Dzisiaj nie rozpalałam bo jeszcze od wczoraj było ciepło w mieszkaniu a teraz już czuję chłód.Czyli rano  grzanie.

Dobranoc  Jovitko, może wreszcie doczekamy się tego ciepła.

6,352 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-05-17 08:35:41)

No Hey!!!!!!!!!!!! poniedziałkowo - można się załamać patrząc na ten deszcz!!!!!!!!!

Jagoda - ta fotka tego szczeniaczka - jest taka słodziutka - taki do przytulenia,aż się chce...........
ile taki szczeniaczek kosztuje chyba ponad 1000 zeta????????? Tak????????  http://i39.tinypic.com/ehdfmf.gif

Witam Cię Krycha!!!! - czy zostaniesz w naszej miłej Cafejce ???????????? -

Jovita kwiatuszki dla Ciebie Kwiatuszku !!!!!!przekroczyłaś 800-tny post!!!!![/b]

http://i40.tinypic.com/25a4ys5.gif

Meldujcie się dziewczynki - co tam u Was tongue:P:P

kawkę serwuję na przebudzenie http://i40.tinypic.com/15ysppc.gif

http://i43.tinypic.com/2s0bgcj.gif

do potem...........................................

6,353

POZDRAWIAM SERDECZNIE I ŻYCZĘ WAM MIŁEGO DNIA!!!!!

http://i41.tinypic.com/5x4gi0.jpg

6,354

Dzień dobry. Fajnie tak witać pięknymi fotkami. Schiz Ty jak zwykle  zauważyłam wszystkich witasz.
Alicja też wstawiła piękny obrazek ale chyba nie ma czasu. Ja też nie mam czasu dzisiaj za dużo. Zimno u mnie i mokro. Palę już w kuchni. Potem jak nie bedzie padało to pojade do miasta.
Schiz yorki już staniały. Teraz za takiego malucha biore 600 zł a za suczki 800 zł. Narobiło sie już tych hodowców ale u nas dobrze bo z Ukrainy,Białorusi i Litwy przyjeżdżają i hurtem zabierają.Jeżdżą też do Łodzi ale wolą  z takiej domowej hodowli bo są zdrowsze i lepiej utrzymane. Wracam do  realu .Pozdrawiam
Ojej słoneczko sie pokazało właśnie.

6,355

Witajcie Babeczki ,ja dzis nie jestem optymistycznie nastawiona bo u nas powodz zalalo miasto .a na kawke akurat wpadlam do Was.obiad tez przygotowalam ,za godzine musze wyjsc po corke do szkoly/bardzo pilna uczennica ,nie moze opuscic ani jednego dnia/dzis przewozy kursuja z godzinnym  opuznieniem. Wiec wole ja zabrac sama. No kawke wypilam musze spadac ,pozniej wpadne.trzymajcie sie [sucho]

6,356

Część dziewczyny   Ale pędzicie! Już 2 strony dalej , jak byłąm ostatnio.

Jagodo, jakie śliczne te pieski , choc wiem ,ze maja charakterki, bo znajoma ma takiego pieska.
ale i tak sa urocze.

Zaraz w2ybieram sie na basen,syn jedzie do dziewczyny , to mnie podrzuci,bo bardzo leje jak w całej Polsce chyba. Siedział prawie  3 dni przed komp, to niech jedzie, a ja po południu jeszcze tu wpadnę.

Miałam jeszcze wtrącic swoje trzy grosze na temat koleżanki Jagody , ale widzę ,że temat się zdezauktualizował, choc pewnie jeszcze nieraz"wypłynie" bo to gorące tematy.

masz rację , to miał byc piękny obrazek , ale jeszcze nie wyszło. Pewnie to jest prostsze niż mi sie wydaje, ale ja mam wyjątkową zdolność komplikowania sobie wwszystkiego, więc i tu coś przeoczyłąm. Ale dojdę. na razie:):)

6,357

Witajcie Dziewczynki,  Baska, Jagodka, Alicja i Dudus ... smile:):) U mnie jest dzis troche cieplej - 16 st.C i przed poludnie bylo calkiem slonecznie, a teraz cos zaczyna sie chmurzyc, wbrew zapowiedziom, ktore byly bardzo optymistyczne ... big_smile:D
Nadchodzace dni maja byc coraz cieplejsze, az do 20 st.C w Zielone Swiatki ... smile

Baska... serdeczne dzieki za zyczenia smile:)  gdyby nie Twoja spostrzegawczosc, to sama bym przegapila ... big_smile:D:D

Alicjo Droga... bardzo sie ciesze, ze dajesz chociaz znak zycia, ale ... co to za robal Cie gryzie ?... smile:):)
Oczywiscie, nie musisz o tym pisac ... wazne, ze do nas zagladasz ... smile:) Trzymaj sie ... smile:)

[ Dudus...w jakim wieku jest corka ?... czy to ona wlasnie jest dzieckiem specjalnej troski, o ktorym pisalas wczesniej ?... i jak daleko musi dojezdzac do tej szkoly ?...

Jagodko... tak, mieszkam w bloku, do ktorego wprowadzilam sie w zeszlym roku latem i jeszcze nie urzadzilam sie, jak nalezy ...
Mam jeszcze do wykonanie ostatnie prace "wiertnicze" tzn. zawieszenie polek, obrazkow i roznych ozdob ...
Musze tez przerobic zaslonki do mojej sypialni oraz firanki i zaslonki do pokoju goscinnego, uszyc narzute na lozko, zasonke do przedpokoju  itp. prace ...  Po przeprowadzce okazalo sie, ze mieszkanie ma pare mankamentow, ktore mi bardzo przeszkadzaja, a w ogole to w miedzyczasie gust mi sie zmienil i nie chce juz blokow, ktore cale zycie uwielbialam ...
Jak slusznie zauwazyla [b]Baska[/] z wiekiem ciagnie nas do "ziemi" ... big_smile:D:D cos w tym chyba jest ... big_smile:D

W Holandii psy tez sa drogie ... placi sie za nie, jak za ... psa ... big_smile:D:D np. yorki bez rodowodu kosztuja w granicach 350-450 euro za szczeniaczka ... z rodowodem 600-700 euro ...
Moje buldogi kosztowaly 850 euro amerykanski i 750 staroangielski, obydwa z rodowodami ... Przy buldogach rodowody sa wazne z uwagi na czesto wystepujaca dysplazje stawow, bo sa to bardzo ciezkie psy... jesli rodzice sa przebadani pod tym katem i zdrowi, to zmniejsza automatycznie mozliwosc zachoorowania potomstwa ...
Tak naprawde to male pieski uwazam za pocieszne i ladne u kogos, ale sama wole cos wiekszego ... chocby dlatego, ze lubie duzo chodzic, wiec musi to byc pies kondycyjnie wytrzymaly... i na tyle mocny, zebym sie nie bala wyprowadzac go poznym wieczorem, bo ja ostatni spacer lubie  odbywac ok. polnocy ...
Niedawno moj sasiad chcial mi odsprzedac szczeniaczka chihuahua, bo jego zona okazala sie byc alergiczka ... Piesek miescil sie w dloniach i zalatwial sie do kociego baku ... Byl uroczy i strasznie milutki ... az sie serce roztapialo ... smile ale to nie byl, niestety, piesek dla mnie, bo mnie nie chodzi o towarzystwo w domu, tylko przede wszystkim na zewnatrz, do dlugich spacerow ...
A czy Twoje yorki, Jagodko, maja rodowody ?...

No i maly piesek wiaze sie zawsze z ryzykiem ...  big_smile:D:D

http://img148.imageshack.us/img148/7618/joeplpomozodnalezcpiesk.jpg

6,358

Witaj Vero ... smile nie zauwazylam piszac post, ze dolaczylas do nas smile ... "pomalu, pomalu... dojdziemy do idealu"... a z jakiego programu do przesylania obrazkow korzystasz ?...

6,359 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-17 14:07:47)

Zaraz jadę do miasta bo słońce piękne i ciepło się zrobiło. A w mieszkaniu parnik zrobiłam bo sie prognozy wystraszyłam. Oni nic nie wiedzą i za co im płaca jak pogody nie umieja przewidzieć.
Dudus z jakiego woj. piszesz? Słyszałam że powodzie w Polsce. Trzymajcie sie  ,my  jesteśmy całym sercem z Wami. Nigdy nie mogłam pojąć jak przez wode można stracić cały dorobek życia. A jednak można.
Jovitko moje pieski nie mają rodowodu. Ja je hoduje na przytulanki. Mogłam kupić  pierwszą suczkę z rodowodem,ale widziałam takie suczki co i z rodowodem a nie szczeniły się bo nie mogły. Moje  za to maja zawsze kawalera z rodowodem i wystarczy i cena przystępna a tak  2 razy droższe by musiały być . I tak je kocham,bez rodowodu.
Verko temat jeszcze aktualny. Zaraz jadę to będę u kolezanki. Mamy odwiedzić tą bidulkę co jej mąż poluje na sympatii. No to do wieczora,będę na pewno.      Pozdrawiam

Ale uśmiałam sie z tego obrazka kobiety co pieska szuka. Dobre to.

6,360

Witam - plywająco   buuuuuuuuuuuu   za;lalo mi piwnice - walczĘ z woda OD RANA .
szkoda wczoraj nie  zwinęłam dywaników przed sauna bo teraz naaet sam nie podnisę tak namokly wodą .
              Dzisiaj pojechali ostni "zjazdowicze " -  3 dni muinęły bardzo bardzo szybko .
Bylo jak zawsze wesoło ,  dostatnio i  rozrabiająco .jak przystalo na  klaśe XI a   hiiii .
                Smutno dopiero  zobaczymyt sie we wrzsniu.
Wyprałam / pralek / pościel , ręczniki etc ...  sudze w ostatnim jajwiekszym pokoju -= bo pralania zalana .
                  Lecę  w piwniczne powdwoje -  wypychac wode  na pole .
                             bedę wieczorkiem o ile wczesniej mnie nie zlaaje do konca ............krew z wścieklości .
http://i41.tinypic.com/205whnp.jpg

6,361

Jagodko... dla mnie rodowod ma wylacznie znaczenie zdrowotne, choc oczywiscie to tez nie daje stuprocentowej gwarancji... i przy niektorych rasach bardzo wazna jest czystosc rasy ... Wiesz, jezeli chodzi o buldogi, szczegolnie amerykanskie to bywaja mieszane z pitbullami i wtedy moze zrobic sie "mieszanka wybuchowa"... Przy niektorych rasach, uznanych za grozne, wrecz wymagany jest rodowod, bo wtedy psy przechodza specjalne testy, zeby wykluczyc z hodowli osobniki agresywne ... Do ubieglego roku bylo tak m.in. z amstafami i staffordami angielskimi, a w tym roku zostalo to ograniczenie zniesione ... Buldozka francuskiego (najmniejszy z buldogow) mialam bez rodowodu i byl super zdrowy ... i gdybym sie  na takiego teraz zdecydowala, to tez nie szukalabym z rodowodem ... Nie mam samochodu, wiec na wystawe i tak z nim nie pojade, a hodowac tez nie mam zamiaru, bo sie kompletnie na tym nie znam ...
Zreszta zawsze kupowalam pieski i z suczkami nie mam doswiadczenia... smile
Ale juz buldoga staroangielskiego wolalabym z rodowodem, bo chcialabym wiedziec, co w nim "siedzi"... Jest to bardzo stara rasa, ktora praktycznie wyginela i jest na nowo odtwarzana, z roznych mieszanek ... i nie jest jeszcze uznana oficjalnie przez FCI, wiec tu rodowod jest dla mnie dosc istotny ...  I tez po moich doswiadczeniach, zdecydowanie wole pieska z domowej hodowli ...
Buldozek francuski byl od drobnego, domowego hodowcy, w bloku ... pieski byly zdrowe i zadbane ... mojego pierwszego samodzielnego AB tez kupilam od prywatnego hodowcy i jakkolwiek nasze charaktery do siebie zupelnie nie pasowaly, to szczeniaczki byly super zadbane i socjalizowane ... natomiast ostatniego kupilam u bardzo znanego, duzego hodowcy tej rasy... a piesek byl zarobaczony, z pchlami, okazalo sie, ze rowniez z nuzyca i roztoczami w uszach ... a do tego na skutek zlej socjalizacji bal sie swiata zewnetrznego ... Odszukalam jeszcze dwoch wlascicieli jego braciszkow i mieli te same problemy ... tamte pieski dodatkowo baly sie  ludzi, a moj nie ...  Tak naprawde wszystko zalezy od szczescia ... i oczywiscie rodowod tego ne zagwarantuje ... smile

On tez nie ma rodowodu, a jest absolutnie czystej rasy ... smile:):)

http://img194.imageshack.us/img194/1219/1bd2vijy5r6jc7m8tsr7ug.jpg

6,362

Niu7nia ... a to kataklizm !!! szczerze Ci wspolczuje i innym, dotknietym powodzia, oczywiscie tez... smile
Zywioly sa straszne... nie dosyc, ze narobia mnostwo szkody, to jeszcze przysparzaja pracy ... 
Trzymaj sie i nie daj sie juz wiecej zalac... ani wodzie, ani krwi ... smile

http://img205.imageshack.us/img205/6754/fantasista080500016.jpg

6,363

witam
siedze sobie w domku
przestalo padac ale slonka nadal brak
dzis posiedzialam w kuchni
bulki na grzanki skroilam
potem salatke warzywna
poczta przyslala mi odp w sprawie podjazdu
ze wzgledow finansowych obecnego remontowac nie bedziemy w tym roku
zamontujemy dzwonek
to pozwoli na sprawna obsluge  klienta na wozku
nie wiem czy sie smiac czy plakac mam
poki co radze sobie
wchodze do srodka i oplacam rachunki
a listy polecone listonosz przynosi do domu---wypelnilam druk zlecenie
kobietki drogie mam pytanie czy uzywacie tabl SOYFEM?jakie sa  skutki uboczne?

6,364 Ostatnio edytowany przez Vera (2010-05-17 17:58:31)

witajcie ponownie!

U mnie w domu cicho jak makiem zasiał....domyslacie sie ,że jestem sama..i chyba zaczynam lubić ta ciszę...przedtem, jak ktos wchodził z domowników , ja ozywałąm . Teraz łapię się na tym ,że mąż zaczyna mi przeszkadzać. Zwłąszcza jak wraca wieczorem  i robi hałąs wokół siebie.

Czasem jak słyszę  wieczorem otwieranie garazu, zmykam szybciutko do łóżka i udaję ,że śpię yikes:O

Ma ciężki chód ,wydaje mi jakby niedzwiedż stąpał...

No i wymoczyłam sie , fajnie było..ludzi mało, u nas godz kosztuje 9 zł, potem za każde rozpoczete 10 min dodatkowo 2 zł.
Jak wracałąm przyjrzałam ise okolicznym strumykom, nawet one przybrały woda...a co mówić jakieś rzeki...
tutaj chociaz tyle dobrze, że nas nie zalewa....

Jovito, chyba wiesz wszystko o buldogach...pewnie mogłabys podyskutować z niejednym kynologiem....ale na spacery tez bym chciała jakiegoś pieska , mógłby byc  ,(chciałam napisaż kundelek , ale chyba nie ) ,moim faworytem  jest owczarek.

Ta sympatia pozostałą mi pewnie po naszym kultowym serialu"czterej pancerni", bo tam pierwszy raz widziałam owczarka Zreszta tam występowały dwa psy.Chociaz są różne  owczarki,   niedaleko nas mieszka młode małżeństwo, które ma   wyjątkowo potężnego psa tej rasy

Jego właściciel czasem jest zły, że to psisko choc wielkie jest  łagodnego usposobienia...i nie robi takiego wrażenia jakby chciał on...

A te obrazki próbowałąm sciągac i Tinpic a wogóle to bardzo mi się przydał taki kurs kom,bo   jak oni mi coś tłumacza , to tak żebym nic nie zrozumiała..:( 

syn mówi tak...zobacz , jakie to proste...i sam zaczyna klikac z szybkościa komety...i  na koniec dodaje ... no teraz to juz chyba wiesz!!!
A ja gapię się jak sroka w kość  roll
  poszukam jakies muzyczki relaksacyjnej...

http://www.youtube.com/watch?v=9bT5shvR … re=related-

Ten link do odgadnięcia osobowości wg Dalajlamy-  rozwiązałam ....b. ciekawe

6,365

Masz racje, Vero ... moge uchodzic za specjalistke od buldogow ... big_smile:D:D Do tego znam wszystkie najladniejsze psy w calej Holandii, czytam o nich na biezaco, rozmawialam z wieloma hodowcami, a na koniec maja chce sie nawet wybrac na wystawe, bo organizuja blisko mnie ... big_smile:D Mam hopla na punkcie buldogow ... big_smile
Tak jak powiedzialam lubie wszystkie psy, ale miec moge tylko buldoga ... zawsze lubilam troche splaszczone pyski ... gdy jeszcze nie byly znane buldogi, to chcialam miec boksera ... a wiec mam taki gust od urodzenia ... big_smile:D
Oczywiscie wcale nie chce, zeby byl agresywny ... uwazam, ze masywny pies zawsze budzi respekt i nikt nie zaryzykuje sprawdzania jego lagodnosci ... big_smile:D
Ten moj ostatni byl bardzo przyjaznym stworzeniem, ale niektorzy juz uciekali nam z drogi, chociaz on byl jeszcze szczeniakiem ...:D
Dla mnie wazne, zebym mogla go spuscic ze smyczy w lesie lub na polanie i zeby nie atakowal innych psow, czy tez bron Boze ludzi ...
Szkoda, ze moi przyjaciele i znajomi w wiekszosci nie lubia zwierzat, albo lubia, ale z daleka... wiec nie moge liczyc na ich pomoc ...

Co do obrazkow, to prawie kazda Netka korzysta z innego programu ... ja uzywam  img205.imageshack.us ... dla mnie jest najwygodniejszy i uwazam, ze jest latwy ... no, ale to, oczywiscie,  rzecz gustu ... smile

Moj syn jest bardzo cierpliwym i wyrozumialym nauczycielem ... Kiedy patrze, jak on smiga palcami po klawiaturze to tez dostaje oczoplasu, ale on mi bardzo chetnie tlumaczy, jak krowie na granicy i wtedy pokazuje wolniutko, zebym mogla nadazyc ...
to sie nazywa wersja dla malo rozgarnietych osobnikow... big_smile:D:D
Syn planuje przyjazd na 26, 27 maja ... mam nadzieje, ze te pyly wulkaniczne zdaza sie rozejsc ...

Za 3 kwadranse ide chodzic z sasiadkami ... na szczescie darmo ...:D:D:D ale musze przyznac, ze z psem bylo mi przyjemniej ... big_smile

Leno... co to bylo z tym dzwonkiem zamiast podjazdu ?... bo jakos nie moge tego skojarzyc ... big_smile ale jedno rozumiem, ze to na pewno wypada taniej ... big_smile

6,366 Ostatnio edytowany przez niu7nia (2010-05-17 18:24:55)

J O V I T K O http://i39.tinypic.com/v80j7c.gif
http://i40.tinypic.com/6qekx3.gif

6,367

Ale już popisałyście.Zaraz przeczytam .Deszcz mnie złapał już koło domu  dobrze że grzmiało to jechałam jak wariatka i tylko troche zmokłam A burza poszła na szczęscie bokiem. Zaraz dopiszę tylko poczytam posty.

6,368

Syreny wyją  przerazliwie - moja mała  wiuejska rzecka opuściła swoje kamienne koryto i jako wyzwolona  udała sie na pobliskie łąki i ogrody .
           Dobrze że mieszkam bliżej lasu .
Sa zakłocenia w odbiorzeprąu a wody nie bedzie przez 3 dni - zalsło aparaty do uzdatniania wody /.
                         Okropnośc
Terahttp://i40.tinypic.com/2ll0ty1.jpgz leje jak z przyslowiowego cebra - wydaje sie ze dach  przedziurawi
                               .

6,369 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-17 19:45:45)

Niu7nia trzymaj się. Oby Cię ta woda ominęła. Właśnie oglądałam zdjędzia  na cynk onet z powodzi. I tyle już ludzi musiało opuścić domy. Straszna to klęska. No ale to wina mądrych geodetów co poprostowali rzeki .Tak im one przeszkadzały. W naturę się nie ingeruje.No i teraz są skutki.
Właśnie widziałam w Krakowie na ulicach woda,pod Wawel już podchodzi. W Rzeszowie ulice zalane,Bełchatów zalany i bez wody pitnej. Straszna klęska.

Niu7nia a po co te syreny wyją? To jeszcze bardziej potęguje niepewność i strach.

Przeczytałam,że Jovitka zakochana w buldogu ,też mi się te psy podobają, Verka w owczarku ,kiedyś miałam ale krótko. Nigdy jednak nie miałam takiej potrzeby chodzenia z psem po ulicy.
Verko zaczynasz lubić ciszę? Ja to mam już  od ponad roku.Lubię być sama w domu. Mam taki komfort ,że jestem ale jak długo to nie wiem.Oby mój mąż jak najdłużej  sobie pracował  poza domem.Jak przyjeżdża to już po 2 dniach nie mogę sie doczekac kiedy pojedzie. Dzisiaj dzwonił,że może w tygodniu wpadnie trawę wykosić.Miał wekend więc mógł wpaść. I tak mu powiedziałam,że następny wekend w sobotę i niedzielę a trawa nie przerośnie mnie.No bo w końcu co on robił w ten wekend?

Idę pozamykać moje kury i furtki. A potem napiszę Wam co u mojej koleżanki.

6,370

Witam wieczorkiem - wokoło powodzie,u mnie na osiedlu sucho - chociaż dookoła miasta ludzi zalewa!!!
Moja "synowa" pracuje w Krakowie - teraz wraca z kolegą samochodem,bo PKS-y i Busy odwołane - Ona w razie czego miałaby gdzie spać bo jest recepcjonistką w hotelu - a inni są na lodzie............
u nas przez dzień były zamknięte dwa mosty na rzece - teraz otwarte - w nocy podobno stary most będzie zamknięty - bo będą spuszczać wodę z zapory ................

a teraz Wam powstawiam fotki::: jedyny storczyk:

http://i39.tinypic.com/j5gys4.jpg

http://i42.tinypic.com/qstys7.jpg

ale przesył zdjęć słaby

Posty [ 6,306 do 6,370 z 113,586 ]

Strony Poprzednia 1 … 96 97 98 99 100 … 1,748 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024