Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Strony Poprzednia 1 … 93 94 95 96 97 … 1,748 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6,111 do 6,175 z 113,586 ]

6,111

Odp: Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

gizela ty to masz dobrze poczytasz i co pisz wiecej ,jovitko ladny ten domek ,moj widok jest tezpiekny to wlasnie  taki mam widok tyle zieleni ,lena malutka co tak skromnie piszesz ,niunia a ty jak sie czujesz juz lepiej ,pozdrawiam was wszystkie .

Zobacz podobne tematy :

6,112

EEEE upisałam sie i wcięło posta - draństwo ze świństrwem pomieszane  buuuuu.
Powiem tylko tyle ze wczoraj byłam chora .., chorsza le nuie trup  hii  jakie.ś sensacje żołądkowo-jelitowe . Przeleżałam caly bozy dzień .dzisiaj słabiutka ledwo co wloke odwlok ale  zlazłam naz dół  aby choc troche z wamni pobyc .
Nie ma co opuszczać wizyt w kafejne naszej bo poptem  nie mozna  nadrobic  czytania postów.Produkujecie w iście kosmicznym tempie .
http://i41.tinypic.com/v645xw.gif

6,113

jagoda to ty mieszkasz odemnie 120km to znowu nie tak daleko ,jovitko to uwas jakos dziwnie z tymi kartonami ,u nas mozna wszystko wyrzucac przez 24godziny ,schiz to mowisz ze chodnik nowka to ja tez kupie wanisz i bedzi ok .

6,114

schiz a ta popłudniowa burza to przyszła od Ciebie do mnie czy ode mnie poszła do Ciebie ?? 
Nie jestem ciekawa ale lubie wiedzieć  hiii 
   U mnie znowu na burzę  się zbiera - juz gdzieś w oddali slysze jej odglosy  buuuuu
http://i41.tinypic.com/2z4ihjl.jpg

6,115

niunia cos ty sie najadla bidulko ,bierz jakies leki ,stoperan ,tylko woda do picia i lakcid forte wszystko przejdzie ,odpoczywaj i wracaj do nas juz zdrowa .

6,116

Morawko...nareszcie jestes !!! [/b]:):)
i dobrze radzisz ... na dolki najlepsze sa przyjemnosci ... zrobic nareszcie cos tylko dla siebie to najlepszy lek ... smile:):)

Alicjo... zaloz to, w czym Ci najladniej, zebys sie dobrze czula i baw sie !!! .. smile:):)

Od piecdziesiatki zaczyna sie druga polowa zycia i to ta     L E P S Z A  !!!... a wiec radowac sie !!!... big_smile:D:D

W Holandii  jest jutro Dzien Matki ... zawsze w druga niedziele maja, bo w tygodniu nikt by matki nie odwiedzil ... big_smile:D:D
Jutro zabraknie przed blokiem miejsc do parkowania i juz od poludnia winda bedzie jezdzic w gore, w dol...  o 17-tej zrobi sie znowu luzno, wszyscy odjada do siebie na zarcie czyli obiad ...  W 90% przypadkach dzieci dostana kawe i ciastka lub ciasto i po 1,5 godz. z gora po dwoch,  rozjada sie do domow... taka tradycja ...  Tutaj nie organizuje sie polskich przyjec ... smile:)

Morawko, czy tak bylo na spacerku z pieskiem ?... big_smile:D:D

http://img88.imageshack.us/img88/4282/jakwozicpsanarowerze540.jpg

6,117

Morawko... tutaj pozbyc sie smieci i makulatury jest strasznie trudno i ... drogo ... big_smile
Makulature moge wyrzucic  darmo w kazda sobote od godz, 9-tej do 12-tej ... i to jest super luksus, bo w domkach i nizszych blokach jest to mozliwe tylko raz w m-cu !!!...
A smieci  moge wyrzucac zawsze za 1,60 euro za kazdy woreczek ...  koszmar !!!...

to jest pojemniek na smieci ...miesci sie jeden worek ... i stoi przed glownym wejsciem do bloku, zeby ludzie wyrzucajacy byli na oku wszystkich mieszkancow ... dla lepszej kontroli ...
Stoja dwa, bo duzy blok i duzo lokatorow ... a zeby go otworzyc to trzeba przylozyc do czytnika specjalna karte, jak bankowa, gdzie sa specjalne kody i jest liczone kazde otwarcie pojemnika ... a pozniej raz w roku przychodzi rachunek ... smile

http://img232.imageshack.us/img232/348/1000265f.jpg

http://img297.imageshack.us/img297/733/1000266u.jpg

6,118

jovitko to rzeczywiscie ,ale moj mowi ze w nocy mozna pojsc i otworzyc i zamiast jednego worka  wrzucic dwa ,bo przeciez liczy sie otwarcie .

6,119 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-05-08 23:22:29)

Morawko, tu nie da rady, bo jest tam w srodku taki drugi pojemnik, jak w zsypie w polskim wiezowcu... i jesli go przechylisz, zeby worek mogl spasc, to pojemnik sie automatycznie zamyka i absolutnie nie da rady wrzucic drugiego, bo trzeba pojemnik powtornie otworzyc karta... a wtedy zalicza kolejne wyrzucenie ... Mowy nie ma o czyms "nieformalnym" ... niestety ...:D:D Jakby tak bylo mozna, jak mowisz to wszyscy by tak robili, ale urzad nie taki glupi ...
Kilka lat temu staly w srodku, w pomieszczeniu, ktore teraz jest na makulature, wielkie kontenery i mieszkancy bloku mogli dowolnie wyrzucac smieci, a oplata byla zryczaltowana w czynszu ... ale ludzie naduzywali, bo pozwalali rodzinie i przyjaciolom mieszkajacym gdzie indziej wrzucac darmo swoje smieci i dlatego zainstalowano te male pojemniki przed blokiem, zeby miec pelna  kontrole ...
a szkoda, bo wczesniej mozna bylo w tym pomieszczeniu wystawic tez niepotrzebne, ale dobre rzeczy, zeby sobie ktos wzial... a teraz nie mozna ... ucielo sie ... big_smile:D

6,120

No... czas zamknac kafejke, bo pewnie juz nikt nie zajrzy ... smile:)
a wiec D O B R A N O C  ... i   d o   j u t r a ... slodkich snow, Dziewczynki ... smile:):)

http://img338.imageshack.us/img338/9540/i4o16s.gif

6,121

Witam w poranek niedzielny - wszystkie dziewczynki!!!!! http://i44.tinypic.com/2lna977.jpg

Jovita - jakby u Nas wprowadzili takie rygorystyczne sortowanie śmieci - to byłby szok dla Polaków - na razie gdzie niegdzie są takie kolorowe kopuły - każda na co innego -szkło osobno,makulatura ,śmieci - płacimy w czynszu - jak do Ciebie - to My mamy taką opłatę na jednego mieszkańca na miesiąc - Te twoje pojemniczki - strasznie małe. Morawka od razu kombinuję jak to polacy lol,jak ominąć - mniej płacić w więcej wrzucić!!! Polak potrafi ............ lol

Dzisiaj Morawka jak się zaloguje to będzie 1200-tny Post - No to mamy święto;http://i44.tinypic.com/24v1rfl.gif
a tak przy okazji - to jakieś "ślepawe" jesteście bo mój 900-tny post przeszedł bez echa - no ale wybaczam Wam ........................
w tym wieku...................cha,cha     Ale o 1000 sama się przypomnę lol lol tongue:P:P

dzisiaj przychodzi bratowa zrobić mi odrosty - potem jadę na długą wycieczkę rowerem- z moją psiapsiółką - do jej córki ,do nowego domu- bo jak tam mieszkają od nie dawna to jeszcze nie byłam.Ona przywiozła sobie z Holandii - super rower - a ja bidulka za nią na swoim macham -ledwo zipie.........:lol::P:P:P

Meldujcie się Myszki - wszystkie -   do potem......... BaY!!!!!!!!!!!!!

6,122

Dzień dobry. Przyszłam żeby się przywitać bo chyba tu taki zwyczaj panuje .
Ja dzisiaj póżno wstałam ponieważ  w nocy sie o 2 obudziłam i nie mogłam jak zwykle usnąć. Nie wiem co jest.Mam to od  jakiegoś czasu. Zrobiłam obrządek ,nakarmiłam kurki i pieski i teraz biorę sie za obiad bo córka  zadzwoniła,że przyjedzie.Może nauczy mnie chociaż taki obrazek wkleić  pod nikiem. Pozdrawiam.

6,123

Przeczytałam ostatnie posty i taka jestem  gapa  że zapomniałam podziekować Morawie za przywitanie z mojego
ulubionego Lublina.
Schiz ja  mam taki rower holenderski już 2 lata.Ma on 3 przerzutki i nie wyobrażam sobie jazdy na innym.Tylko mam stres zawsze jak go zamykam i idę do sklepu.Ale u mnie małe miasto więc może mniej złodzieji .

6,124

Jagodo - fajnie ze piszesz - zycze powoedzenia w nauce wklejania obrazków - jakby co to jestem gotowa coś podpowiedzieć .
               Schiz  masz racje my slepe i gluche  bo napewno jakieś dzwony bily ze tyle natrzaskałąś tych postów .
                    Tylke planów miałam na dzisiaj ,wszystko poukładane w starej glowie przez pół nocki a tu klapensja bo znowu   deszczytk pada sobie równo  raz spadnie na kwiatekj a raz na g ..o .
Tyle z ludowych powiedzonek  hiiiii
          Chyba zabiorę się po porzadkowania zbiorów komputerowych  bo "w czasie "deszczu dzieci się zanudzajom " ............
    http://i40.tinypic.com/erbr89.gif

6,125

http://i43.tinypic.com/o6b96r.gif

6,126

hej
a i u mnie deszczyk pada rowno
udalo mi sie zrobic spacer przed deszczem
teraz obiadek gotuje zapachy na cala ulice
milego dnia pa

6,127

Witam Was, Dziewczynki w to niedzielne, pochmurne i zimne holenderskie poludnie... smile:):)
Dobrze, ze w moim serduszku zawsze swieci slonce i jest raj ... big_smile:D:D
Ja tez dzis bardzo pozno wstalam, bo poszlam spac przed trzecia ...a przy takiej butelkowe pogodzie to sie nie chce lozeczka opuscic ...co innego, gdy od ran przygrzewa sloneczko i promiennym usmiechem zaprasza do wstania ...:D:D:D

Schiz... wybacz mi, prawdziwej slepocie, ale mam  -5 i do tego nie jestem specjalnie spostrzegawcza... avatarek to sam rzuca sie w oczy, wiec nie moge go nie zauwazyc, ale na ilosc postow nie patrze, szczegolnie, gdy jest zywa dyskusja i jestem cala skupiona na plodzeniu moich felietonow ... hahahaha big_smile:D:D   
Ale 1000-cznego jubileuszu postaram sie nie pominac ... smile:)  znowu wyszukalas piekny obrazek na powitanie ... smile:):)

A co to, Morawka jeszcze nie wstala ?????.... smile

http://img687.imageshack.us/img687/7412/2in1hx.png

6,128

A co to za holenderskie rowerki macie, Dziewczynki ... czy moze Batavus lub Gazelle ?... czy jeszcze inna marke ?... smile

6,129

Schiz... tu ludzie tez kombinuja ze smieciami ... i sa tacy, ktorzy noca podjezdzaja do lasu, albo gdzies w ustronne miejsce i wyrzucaja worki na pobocze ... lub ida z plastykowa torebka i zakopuja w lesie, szczegolnie cudzoziemcy ... ale sa za to bardzo wysokie mandaty ...
A moja starsza kolezanka chodzi codziennie z torebeczkami i wrzuca do ulicznych smietniczek ... big_smile:D:D

Sa tez oddzielne pojemniki na opakowania szklane i od pewnego czasu raz czy dwa w m-cu sa osobno zabierane, darmo, opakowania plastykowe ...
Ja mam strasznie malo odpadkow i te zamykane kontenery stwarzaja mi problem, bo musze teraz smieci zbierac przez min. 3-4 tygodnie ...i to i tak dorzucam tam jeszcze rozne inne rzeczy, zeby wypelnic jeden wsad ... i mnie akurat nie chodzi o to, zeby wrzucac po kilka workow na raz, tylko, zeby bylo liczone np. na wage, a nie na  ilosc wrzutow, to wtedy nie musialbym smieci tygodniami zbierac, tylko moglabym wyrzucac na biezaco, po jednym malym woreczku ...
Gdy sa rodziny i normalnie gotuja, to zapelniaja duzy worek w 2-3 dni, ale ja nie ...
Jako "socjolog" jestem zwolniona z oplat za 42 wyrzucenia na rok ...czyli mniej wiecej 1 worek na 1,5 tyg.  to dla mnie az za duzo, ale ten ostatni czas w zwiazku z przeprowadzka mialam mnostwo innych rzeczy do wyrzucenia ... Samych roslin i ziemi z balkonu bylo 7 duzych workow ... Powinnam je wywiezc na miejskie smietnisko za 6 euro za cala przyczepe, ale ja nie mam takich mozliwosci ... 3 razy poprosilam znajomych o pomoc w wywiezieniu wiekszych rzeczy, ale to tez klopot, bo przyczepy nie maja, a trudno zeby sobie brudzili osobowy samochod... nie mowiac juz o tym, ze place za przyczepe smieci, a wyrzucam objetosc bagaznika, a wiec jedna dziesiata ...
Do takiego pojemnika-kontenerka przed blokiem miesci sie jeden duzy worek smieci ...
Mieszkancy domkow jednorodzinnych maja wlasne 2 duze plastykowe pojemniki, z ktorych jeden, szary jest na odpady domowe, a drugi, zielony na ogrodowe, a wiec naturalne... Oproznianie ich odbywa sie co dwa tygodnie ... tzn. przemiennie, w jednym tygodniu pojemnik szary, a w drugim zielony ...  Do takiego pojemnika mieszcza sie chyba 4 duze worki ... no i jeszcze troche drobnych ...

Zreszta, jezeli chodzi o bloki, to problem smieci jest roznie rozwiazywany w zaleznosci od gminy ... np. w tej miejscowosci, gdzie mieszka moja mlodsza kolezanka i gdzie mam zamiar tez wkrotce zamieszkac, takich zamykanych kontenerow na karte nie ma ... tylko jest tak, ze sa duze kontenery wspolne dla wszystkich mieszkancow bloku i oplata jest zryczaltowana, doliczona do czynszu, tak jak bylo u mnie kilka lat temu ...
Natomiast dla domkow jednorodzinnych w calej Holandii jest jednakowy system ...
Ale sobie wybralam temat na niedziele ... big_smile:D  no ale samo zycie ... big_smile

To sa pojemniki dla mieszkancow domkow jednorodzinnych ...

http://img130.imageshack.us/img130/5804/grijzecontainers.jpg

A w takim domku mieszka moja mlodsza kolezanka ... smile

http://img101.imageshack.us/img101/2686/21003290.jpg

6,130

[b]Witam wszystkie dziewczyny [/b[ widzę że nas jest więcej a to miłe u nas dziś pogoda tylko do leżenia ,bo na spacer to tylko z pieskiem i na chwileczkę ,a co do kuchni to już się nacieszyłam bo mnie się wszystko prędko nudzi ,ale już na to nic ie poradzę, teraz myślę o jakiejs wycieczce bo trzeba od chłopa troszkę odpocząć ,jego siostra bedzie z nim to sobie pomieszkają ona jest samotna i myśli że to takie dobre ie wie ile chłop marudzi jak mu coś dolega ,ja mówię ze trzeba wszystko znośić byle nie było gorzej  pa miłego popołudnia   a to kuchniahttp://www.iv.pl/images/25632179855864250022.jpg http://www.iv.pl/images/85163628621988837734.jpg

6,131 Ostatnio edytowany przez Vera (2011-01-04 17:48:40)

Witajcie dziewczeta !
  .

6,132

Witajcie koleżanki - u mnie nie pada .Właśnie wróciłam z ogrodu- mimo niedzieli- trochę tam grzebałam.

niu7nia - ja też nie umiem jeszcze sprawnie posługiwać się komputerem .To moje początki i też nie umiem, wklejać fajnych rzeczy. Może też mi kiedyś pomożesz? Pozdrowionka

6,133

witam ale ja dzisiaj nie mam ochoty pisac znowu bylam na kroplowce zrobili przeswietlenie kregow szyjnych ,drobne zmiany zwyrodnieniowe ,uszy larngolog zbadal ,jeszcze mialam zapchane woskowina ,no tak sie robi mowie ze uszy czyscilam to nie zalezy ,zawroty od ucha ,od zwezenia naczyn przy niedosluchu ,psychika zle leki od nerwow ,i uzaleznienie od meza .pozdrawiam ,jestem zmeczona troche mnie zmeczyli od 11do 15hi hi

6,134

No, Gizelko ... ladna masz kuchnie ... nowoczesna i wygodna ...:):):) bardzo lubie prostokatne, zeby tylko sie odwrocic na piecie i juz druga sciana z szafkami ... to bardzo praktyczne... w wiekszosci takie mialam, bo mi sie w nich dobrze dziala ... big_smile:D:D
Ja tez lubie zmiany, ale w mieszkaniu nie az tak bardzo ... Jesli doszykuje sobie tak, jak naprawde lubie, to potrafie sie tym cieszyc wiele lat, zanim przyjdzie mi pomysl na nowy wystroj ... smile
W obecnym mieszkaniu nie wszystko mam wedlug swoich zyczen, bo albo nie moglam dostac tego, co chcialam, albo nie moglam dobrac pod kolor reszty mebli, albo bylo za drogie... Niektore meble czy polki kupilam pod katem rzeczy, ktore mam, a teraz doszlam do wniosku, ze za duzo tego wszystkiego nagromadzilam i potrzebuje wiecej wolnej przestrzeni ... Wiele z tego, co kiedys mi sie podobalo i bardzo mnie cieszylo, teraz zaczelo mi nagle strasznie przeszkadzac ...  big_smile:D:D no coz ... kobieta zmienna jest ... big_smile:D:D
Za 2-3 lata dostane nastepna szanse na urzadzanie sie, gdy bede sie przeprowadzac do domku z ogrodkiem ... big_smile:D

A wycieczka nalezy Ci sie ... smile w koncu narobilas sie przy remoncie kuchni i ... od slubnego tez trzeba odpoczac ... rozlaka od czasu do czasu bardzo dobrze wplywa na wzajemne stosunki ... big_smile:D

Vero...widze, ze mam w Tobie bratnia dusze ...i w rozwoju duchowym i w tworczosci pisarskiej ... big_smile:D:D  bardzo sie ciesze ... smile:):)
W sobie mamy najwieksze bogactwa, ktore daja mnostwo radosci i ktorych nigdy nie utracimy, one zawsze beda nasze ... smile
Sama widzisz, ze ludzie, ktorzy opieraja swoje szczescie na rzeczach zewnetrznych, rownez na innych ludziach, nigdy nie sa naprawde szczesliwi, bo boja sie, ze to utraca ... i tak sie wczesniej czy pozniej dzieje... To co jest na zewnatrz nie jest nasze, nasze jest to, co jest w nas ...
Omnia mea mecum porto - " Wszystko, co moje, nosze ze soba ", jak powiedzial pewien znany starozytny filozof i z pewnoscia nie mial tu na mysli ciezkich waliz z calym dobytkiem ...:D:D:D
Ci wszyscy bogacze, znane gwiazdy ...niby maja wszystko, czego tylko zapragna, co tylko moga wymyslic ...a w srodku pusto ...
Tesknota duszy nie pozwala cieszyc sie tym, co maja...  Im bardziej probujemy glos duszy zagluszyc, tym bardziej ona krzyczy ... smile
Jedna z moich ulubionych piosenek jest przepiekna piosenka "Ogrzej mnie" Michala Bajora ... wlasnie o tym ... smile:):)

No... wracam do mojego sortowania ... dzis sortuje i porzadkuje narzedzia i wszystkie duperele do majsterkowania ... i znowu nagromadzilam tego cala kupe ... to akurat mam po ojcu ... wszelkie blaszki, srubki, druciki i jakies dziwolagi do pudelek, bo moga sie przydac ... i rzeczywiscie ... jak cos potrzeba to zagladam do mojego sezamu i prawie zawsze cos znajde, co mi potrzebne ...
Mam wiekszosc maszyn, lacznie z pila elektr. i nawet wiertarke -mlota .... ktorego sama nie utrzymam w czasie pracy, bo jest za ciezki ... ilekroc korzystam z pomocy jakiegos faceta i pokazuje mu moje majsterkowiczowskie wyposazenie to staje, jak wryty... bo wielu facetow tego nie ma ... tacy z nich faceci ... big_smile:D:D
Z tych przyborow raczej nic nie wyrzuce, tylko musze zrobic w nich porzadek ... przelozyc do nowych, solidnych pudelek, posortowac rodzajami, no po prostu zaprowadzic porzadek i ulozyc ladnie w przygotowanej wczoraj szafie ...

Marzenko... niedziela, nie niedziela ... jak sie ma robote i troche checi do niej, to trzeba korzystac ...:D:D  Bog sie na pewno o to nieobrazi ... big_smile:D
Ja mam juz  od 10 dniu same niedziele (ferie)..., wiec jestem wypoczeta do obrzydzenia ... hahahaha  big_smile:D:D

Udalo mi sie skopiowac zdjecia domkow ze strony sp-ni mieszkaniowej, to Wam zaprezentuje stopniowo domki, na ktore sie zapisalam ... smile wybralam przede wszystkim domki nowo wybudowane, ale dorzucilam tez 2 czy 3 troche starsze, bo one maja wieksze ogrody, a te nowe najczesciej male, a nie wiem, jakie za te 3 lata bede miala potrzeby w tym zakresie ... no i w niektorych domkach nowych nie udalo mi sie zobaczyc ogrodu, wiec nie mam pojecia czy bedzie mi odpowiadal, a starsze domki znam ...
Musze zaznaczyc, ze wszystkie te domki sa dla seniorow (55+), a wiec z jedna sypialnia i lazienka na parterze, a druga sypialnia albo dwie na gorze ...

http://img32.imageshack.us/img32/8388/8081s.jpg

http://img210.imageshack.us/img210/1579/3484u.jpg

http://img687.imageshack.us/img687/2905/9062n.jpg

Morawko ... nareszcie dalas znak !!! smile:):)  no to Cie wymeczyli, tyle godzin ...  smile
Z uszami to tak bywa i nie zalezy od czyszczenia ... Mnie zawsze od dziecka dobrze woskowina schodzila, a mojej siostrze czesto sie uszy zapychaly i musiala, co jakis czas isc do przeplukania, moja mama tez ... a ja i ojciec nigdy ... smile
Wez sie, Morawko, za swoja psychike, a wiele dolegliwosci zniknie ... smile:):) Kuruj sie i pisz, choc troche ... smile:)

6,135

Dobry wieczór. Jestem ponownie.Boli mnie bardzo głowa i wzięłam 2 tabletki to może zaraz przejdzie.
Jestem już sama w domu i przeczytałam już wpisy koleżanek.
Co do śmieci to ja nie mam takich problemów ponieważ mam kuchnię weglową tak że co sie da spalić to do niej wrzucam.Jedynie puszki albo jakieś szkło zbite.Ale tego to na miesiąc reklamówka i córka jak przyjedzie to zabiera do swego pojemnika.
Pytasz się Jovito jaki mam rower? Gazellę.Kupiłam go 2 lata temu na giełdzie samochodowej i syn mnie do niej namówił. A było tak że zawszw jeżdziłam polskim składakiem i  raz jechałam i mało  się nie zabiłam.Pękł mi w połowie i została mi w rękach tylko kierownica i przednie koło. Syn się zdenerwował i kazał mi porządny rower kupić.Zawiózł mnie na giełdę i tam jak zobaczyłam  jedną gazelkę to sie w niej od razu zakochałam.Miała 2 lata a jak nowa.Droga była ale dostałam odprawę  po odejściu na emeryturę więc mogłam sobie na nia pozwolić.Do dzisiaj jak jadę na niej to wszyscy się oglądają taka jest ładna.

Myślałam że córka mi wklei tego awatara ale zięć nie pozwolił bo mam antywirusa avasta.A w avatarach i obrazkach powiedział ze najwiecej wirusów  a avast i to jeszcze za free sobie słabo radzi z wirusami.Wykrywa je ale nie wszystkie potrafi likwidować. Kazał mi kupić kasperskiego i dopiero wtedy mi pokaża. Zięć reperuje komputery to się zna więc  muszę się go słuchać. Tyle się naszukał komputera dla mnie że szkoda żeby go jakiś wirus uszkodził.           Pozdrawiam.

6,136

Witam  w ten zimny dzień - w mieszkaniu zimnica - no i niestety nie grzeją
Nie byłam na wycieczce rowerowej ,zanosiło się na deszcz i tak zapowiadali - w końcu cały dzień wisiało i nie padało,
byłam na seansie plotkarsko - dymnym - poćmiłyśmy za wszystkie czasy...............

Lena a co gotowałaś na obiadek,że tak pachniało????????????

Gizela- kuchnia piękna,no,no !!!! naprawdę - jedno jest pewne - jest bezpieczna - bo nie masz prawa się w niej przewrócić -
bo malutka  cha,cha    -  ale super jest!!!! przyjemność gotowania i na pewno ją pucujesz ,bo człowieka cieszy coś nowego....

Vera pomału idziesz w ślady naszej felietonistki Jovity pod względem długości postów - Super!!!!
Masz racje nie doceniamy na co dzień tych malutkich,dobrych rzeczy . chociaż po namyśle - ja z synciem doceniamy ; spokój w domu,to co porobiliśmy w mieszkaniu- nieraz wspominamy jak to było u mnie przed 5 laty,zmiany na lepsze widać......biorąc pod uwagę z jakiego niskiego budżetu,zmieniło się........przed tem jak przyjeżdżałam od kogoś to wchodziło sie do mieszkania z taką niechęcią ........
a teraz jest inaczej.............Nas to cieszy!!! tongue
Morawka zdrowiej na szybciutko!!!!!!!!!!!!!

Jovita i Jagoda co do rowera to taka marka jak piszecie Gazelle - funkiel nowa ze sklepu - 1.000 euro,ja to liczę na okrągło to
4 tysiaki - wypasiony jest!!!! - a Jagoda ile dałaś za swojego - no ja też bym się na takiego skusiła ,ale nie za taką kasę....
ne,ne,ne  - jak mówi synek mojego bratanka..............:lol:

6,137

widzę,że Jovita- aktywna - będzie felietonik !!!! lol lol - ale jestem sztywna z zimna - więc HOP!  do wyrka

http://i43.tinypic.com/juabeh.jpg

Dobranoc wszystkim Myszkom!!! Pa! tongue:P:P

6,138

Nie chce mi się wcale spać chociaż spałam niewiele i głowa już mniej boli. Od razu więc odpiszę Ci Schiz.
Za moją gazelkę 2 lata temu /2letnia/ dałam chyba 1500 zł.Mówili mi wtedy że mało dałam i mówili że może kradziona? Ale jeżdżę już 2 lata i nikt sie nie upomina to może nie. Ona ma tylko 3 przerzutki ,te z 7 są  2 razy prawie droższe.
Nie doczytałam o co chodzi z tą kuchnia Gizelabarano. Ale podoba mi sie też tylko dla mnie troche za mała.
U mnie całe życie toczy się wkuchni i do pokoju nawet nikt nie chce iść więc musi być duża. Jeszcze trochę pozaglądam i też chyba będę próbowała  się przespać jak mi się uda.   

Dla Morawy przesyłam duzo zdrowia.                        Pozdrawiam

6,139

Czekałam ale nikt się nie pojawił to pewnie już smacznie śpicie? Idę i ja ,może uda mi się usnąć.

Spokojnej nocy życzę i kolorowych snów.  Dobranoc

6,140

Wlasnie wcielo mi caly dluuuuuuuugi felieton ... wrrrrrrrrr...  zbuldoczylam sie ...:D:D odechcialo mi sie pisac ... ide spac ... smile
Jutro ide w kurs czyli w miasto (miasteczko) ... Musze maszerowac 3 kwadranse, zeby kupic listewki do szafy gospodarczej na ekstra polki ... a wracajac zajrze do starszej kolezanki, bo mnie prosila, zeby jej pomoc skrocic nogawki nowych spodni, tzn. rowno upiac, bo kolezanka nie ma cierpliwosci tyle razy mierzyc, a chce byc piekna na pogrzeb sasiadki we wtorek... smile

No to D O B R A N O C  i  do jutra ... smile:):)

http://img517.imageshack.us/img517/9839/2qx10ns.jpg

6,141 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-05-10 07:58:24)

No Hey!!!!!wszystkie dziewczynki!!!!!http://i42.tinypic.com/9le72a.jpg

a ja odwrotnie do powyższego obrazka - b. lubię poniedziałek............
Jagoda
- dzięki,za odp. w sprawie rowerka - to dla mnie cena jaką dałaś i tak za drogo.......

co do wielkości kuchni - to ludzie w blokach mają jeszcze mniejsze - Gizela ma malutką,nic na to się poradzi..........
kuchnia powinna być większa,ale to można tylko we własnym domku mieć dużą........

u mnie jest taka możliwość- bo kuchnia jest połączona z takim "balkonem" - tam można przenieść gotowanie,zlew i byłoby coś takiego małego a z kuchni  robi się jadalnie - no ale taki remont to "dyszka" jak nic!!!!więc na razie jest tak bo musi.....
my - w tym roku robimy łazienkę i WC - ludzie na mojej ulicy - łączą ,walą mur- wychodzi duża łazienka,,,,,,,,,,,,
Ne,ne,ne - kibelek musi być osobno - najlepsze rozwiązanie............

no to spadam - piszcie!!!! do potem                                      http://i43.tinypic.com/nxrxv5.gif

Jest zimno i deszczowo i tak ma być do piątku.............buuuuuuuuuuu big_smile big_smile

6,142

Witam was no nareszcie troszkę słoneczka rano ,bo jak widzę chmurki już się pojawiają ,a ja mam ochotę na jazdę rowerem po nowej trasie rowerowej  u nas w Rumi nasze władze bardzo dużo zrobiły ścieżek rowerowych , no obiad jest od wczoraj tylko trzeba marchewkę z jabłkiem  i niech chłop ma a teraz czekam na przesyłke z Alegro bo zakupiłam buciki -pomarańczowe a na licytacji udało mi się ja wygrać marynarkę ,pierwszy raz licytowałam myślałam że się nie uda -ale poszło dobrze  pamiłego dniahttp://www.iv.pl/images/64393191696642557548.gif

6,143

Dzień dobry. Ja miałam jechać do miasta ale nie moge bo lęgną mi sie kurczaczki.Juz 5 wylazło.To takie moje hobby. Sama siedzę więcej w domu.Zapomniałam napisać że mam męża/jest na rencie/ ale więcej go nie ma niż jest. Jeżdzi po różnych budowach i dorywczo pracuje. Jak pojedzie to czasami go i 2 tygodnie nie ma.A mnie z tym dobrze tylko czasami nie mam do kogo nawet sie odezwać ale rozmawiam z mymi kurkami i pieskami.
Jeśli chodzi o rower to Schiz można kupić  dużo taniej tylko starszy ale też ładny. To zależy ile kto ma pieniędzy.
Nie wiem gdzie mieszkasz ale teraz dużo ludzi przywozi  te rowerki i sprzedają.
Ja kuchnię od początku mam dużą i w niej toczy sie moje życie. Pokoje 2  jeden sypialnia a drugi dla gości.Ale goście tzn.moje dzieci i tak wolą w kuchni a w pokoju to tylko sie śpi.
Szkoda że wcięło post Jovity. Ciekawe co napisała ale może wieczorem napisze.Teraz już idę bo słyszę że następny kurczaczek piszczy .
czy Morawo już dobrze ze zdrowiem? Ja powinnam też sie wybrać na jakieś badania ale u nas trzeba byc zdrowym żeby sie leczyć a jeszcze coś wynajdą i stres. Ja tylko ze spaniem coś mam kłopoty ale może to z powodu dołków psychicznych?
                                                                             Pozdrawiam

6,144

Witajcie Dziewczynki... smile:):)  U mnie ma byc dzisiaj 12 st.C, sucho i z przewaga slonca, ale na razie sie na to nie zanosi, bo niebo cale zasnute chmurami, czesciowo ciemnymi, ale jest widno, wiec pewnie sloneczko sie przebije ... Tutaj sloneczko lubi sobie pospac, jak ja ... big_smile:D:D  i z reguly zaczyna wygladac dopiero po poludniu, chyba ze jest calkowicie bezchmurny dzien, ale w najblizsze dni nam to nie "grozi" ... big_smile:D

Na szybko sie wypowiem, ogolnie, bo zaraz musze sie ufryzowac i leciec na drugi koniec miasta po listewki, a potem do kolezanki ...

Jesli pracuje, to nie lubie poniedzialku, bo trzeba dlugo czekac na weekend, ale w ferie to jest mi wszystko jedno ... big_smile:D

Co do kuchni to osobiscie lubie kuchnie nieduze i prostokatne, z szafkami po obydwu stronach... to moj ulubiony typ...przesuwam sie wzdluz bufetu, odwracam sie na piecie i juz mam dostepna druga strone ... dobrze mi sie w takiej kuchni pracuje, wszystko pod reka, bez lazenia...
Dla mnie kuchnia to miejsce pracy i nie cierpie w niej siedziec ...  chociaz zawsze mam kuchnie ladnie urzadzona, musowo, bo inaczej w ogole bym do niej nie weszla ... big_smile:D:D Jestem typowym salonowcem i kanapowcem, wiec siedze w duzym pokoju, mam to juz po rodzicach ... w moim domu rodzinnym nikt nie lubil siedziec w kuchni i pozniej moj maz i syn tez nie, chociaz w Polsce mialam piekna kuchnie, cala w drzewie i cepeliowskimi mebelkami, cudo !!! ... pod oknem urzadzilam kacik jadalny, w oknie urocze firaneczki z falbankami, ktore sama uszylam... bajka !!! ... i co z tego ?... kilka razy zmusilam meza i syna do zjedzenia w niej chociaz sniadania, ale siedzieli jak na szpilkach i ja tez ... i po szybkim sniadaniu, wszyscy pogalopowalismy z radoscia do pokoju ... big_smile i dalam sobie spokoj ... big_smile:D
Holendrzy kochaja tzw. kuchnie mieszkalne, duze, z miejscem na duzy stol, przy ktorym caly dzien siedza, a dopiero wieczorem przenosza sie do pokoju z powodu telewizji ... Jezeli kuchnia jest mniejsza to duzy pokoj ma ksztalt litery "L", z kacikiem jadalnym (tak mam teraz ja), albo jest bardzo dlugi 7-8 m i w jednym koncu jest czesc jadalna, a w drugim wypoczynkowa ...
Duzo mieszkan, szczegolnie tych nowszych, ma kuchnie otwarte, czego wybitnie nie lubie ...
Gdy siedze w pokoju, to chce byc w pokoju, a nie patrzec na kuchenke i zlew ... taka ze mnie paniusia ... big_smile:D:D

We wszystkich nowych domkach, na ktore sie zapisalam, kuchnia jest otwarta, a wlasciwie polotwarta ... czyli znajduje sie na drugim koncu dlugiego pokoju ... zaakceptowalam to, bo teraz praktycznie nie gotuje, a do tego mam regal akurat swietnie pasujacy, zeby uzyc go jako sciane odgradzajaca ... takie zamkniecie kuchni mi wystarczy... bylebym jej nie widziala, gdy siedze w pokoju ...:D:D:D

Tak to jest ... tyle upodoban, ile ludzi ... smile:):)

O ile dobrze pamietam, to Batavus jest jeszcze drozszy, niz Gazelle... tak slyszalam od kolezanki... ona zna sie lepiej ode mnie na dwukolowcach ... ja mam "ferrari" i w nich mam lepsze rozeznanie... "D"D  takie ferrari kosztowalo tutaj  5 lat temu 3.500 euro bez motoru, a z motorem 5.000 ... jak calkiem niezly uzywany samochod ... Ja dalam za moj, prawie nowy, z motorem, 250 euro ...mialam wielkie szczescie ...  Kupilam go od pewnego 82-letniego staruszka, ktory po zaledwie kilku przejazdzkach dostal zawalu i przesiadl sie na elektryczny wozek ... Pobiadolilam troche i wzruszylam staruszka, a widac nie byl pazerny i chcial zrobic dobry uczynek ... big_smile:D:D
Tez boje sie go byle gdzie zostawic, zeby mi nie ukradli, bo juz na drugi stac by mnie nie bylo ... chociaz normalni rowerzysci to na nim raczej daleko nie zajada ...
Wszystkie dotychczasowe proby jazdy konczyly sie dla nich po 2-3 metrach w krzakach ...:D:D:D ale mialam ubaw ... bo zawsze spotykalam sie ze zdziwieniem " nie umiesz jezdzic na rowerze ???... a to takie proste ... " A jak wsiedli na moj i ladowali w krzakach albo na komorce, to wtedy ja sie smialam, ze tacy z nich wspaniali rowerzysci, a nie potrafia przejechac paru metrow ... i dawalam im pokaz jazdy ... po ktorym patrzyli na mnie z szacunkiem ... big_smile:D:D 

Rower bez motoru moglabym dostac z urzedu, za niewielkim wkladem wlasnym, poniewaz mam zaburzenie rownowagi i dwukolowym jezdzic nie moge ... ale ja nie mam tyle sily w nogach, zeby duzo pedalowac, bo nigdy na rowerze nie jezdzilam, a z motorem nie dostane, bo nogi mam zdrowe ... wiec sie nie ubiegam, bo na razie mam wlasny ...
Chucham wiec i dmucham na to moje ferrari, ale tak naprawde, to chyba w przyszlym roku go sprzedam... bo jezdze bardzo malo, a ciagle musze pamietac, zeby go regularnie podlaczac do pradu i podpompowywac opony ...

Od wpol do osmej rano ktos boruje dziury, jakby sie budowal od podstaw ... dobrze, ze zaraz wychodze, bo czuje sie, jak na fotelu u dentysty... tyle godzin ... moznaby w tym czasie cala szczeke poplombowac i to liczac po 2 dziurki w jednym zebie ...:D:D:D
No to do potem, Dziewczynki ... piszcie... smile:):)

http://img705.imageshack.us/img705/1073/2lktu9d.jpg

A to kolejne, wybrane przez mnie domki ...

http://img526.imageshack.us/img526/554/8511.jpg

http://img197.imageshack.us/img197/8414/9011i.jpg

6,145

jestem pozdrawiam ,wczoraj po tych kroplowkach bylam zmeczona ,nie wiem co z ta glowa ,czy to stres czy niedotlenienie ,lekow na przypisywala ,wezme to wszystko i pojde do ordynatora neurologi ,przespalam sie wczoraj i pozniej do 4rano nie spalam ,w torbie porzadek robilam portmonetke zmienilam filmy obejrzalam i ta mieszanke wypilam ,bo pielegniarka mi nalala i dala do domu zebym przez kilka dni popila ,oj tez sie zdenerwowalam w szpitalu  wzielam te kroplowki i poszlam z sanitariuszem na to przeswietlenie ten mnie zostawil i sobie poszedl ,ja czekam nie ma nikogo zrobilo mi sie dziwnie i zeszlam na dol na ratunkowy tam gdzie bylam a pielegniarka co pani tu robi ja mowie ze jakos dziwnie sie poczulam ,a ona tak tak musi byc maz bo inaczej nie zrobi pani tego przeswietlenia ,gdzie maz pani idzie z nim ,to suka jak moglam sie wsciec a co to takie dziwne ,jakbym byla samotna to bym sobie radzila sama ,a mam meza to chodzimy wszedzie razem .

6,146

dzisiaj ani plakac nie mozna ani meza miec bo to zle czy co ludzie o co chodzi ,pozdrawiam jestem spiaca a spac nie moge ,piore wszystko co bylam na kroplowce ,taki mam zwyczaj hi hi http://id.joe.pl/sub_images/pictures/a2af841a87a4989f2e10f9926f108e43_th2.gif

6,147

Przedtem tylko po internecie  a teraz łapię się na tym że do Was zaglądam, jej ,może za często piszę? Ale lubię czytać Wasze posty koleżanki ,ale nie mam cierpliwości do tych pierwszych stron.
Morawo dobrze że już lepiej. W Lublinie są bardzo dobrzy lekarze,zresztą to nasze miasto wojewódzkie. A syn mi mówił że w Lublinie nawet jest taka apteka gdzie leki wszystkie są za pół ceny tylko tam są zawsze kolejki.Czy to prawda?

Do postu Jovitki /czy mogę tak zdrobniale do Was? trochę jeszcze jestem onieśmielona ale widzę że mówicie do siebie zdrobniale. To jakoś tak ładniej wyglada./
Ja miałam kiedyś w bloku mała kuchnie i marzyłam o dużej ,może to tak już jest?
W kuchni mam też  jedna ścianę cała w szafkach a zdrugiej strony długi bardzo stół .druga część kuchni to do wypoczynku i tam stoi  kanapa i naprzeciwko telewizor. Jak gotuję czy cos robię to telewizor zawsze mam przed sobą.Komputer też mam w kuchni i często śpię na kanapie bo nie chce mi się iść do pokoju.Mam w komputerze parę zdjęć mojego domku i działki .Ale nie umiem przesłać na forum tylko na maila .

6,148

Proszę nauczcie mnie jak to się edytuje. Zapomniałam znów napisać to co chciałam na początku i muszę nowy post . Chciałam się pochwalić ,że już 10 kurczaczków mam. Jajek jeszcze 30 leży w inkubatorku . Ciekawe ile mi się nalęgnie teraz. W zeszłym roku z 40 jajek miałam 24 kurczaczki.

6,149 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-05-10 14:17:56)

Witam kawkowo - pogoda nijaka!!!!! wyprałam pranko - suszy się na polku - ale chyba "ciulnie" deszczem..........

Jagoda - fajnie tak mimochodem napisałaś ,że masz męża lol lol sztuk 1 ????????????? cha,cha
Edytuje się prościutko - jak jesteś zalogowana- masz wysłanego posta a chcesz coś dopisać ; to pod postem jest taki prostokącik "edytuj" pykasz na niego ,zmieniasz coś w poście = zatwierdzasz : i po ptokach!!!! tongue:P:P
Ciekawe,ile jeszcze kurczaczków Ci się jeszcze wykluje???????????????

Morawka fajnie opisujesz swoją wizytę w szpitalu  ......a to SUKA!!!!!!! jedna cha,cha...............

ja dzisiaj podziubałam troszkę serwetkę - i stanęłam,doszłam do takiego momentu ,że słupek 5-krotnie nawinięty,przełożony na krzyż............................poje....ło mi się - zrobię jakoś inaczej,co by większa była.............pozmyślam..........a ciekawe,ze robiłam kiedyś ten wzór ale jakim sposobem to nie wiem.............skleroza............

no i właśnie ściągłam pranie- niedosuszone...............  do potem...............

6,150

Dziękuję Ci Schiz, myślę że sobie teraz już poradzę.Ale będę pilnować żeby nie zapominać i nie dopisywać.
Śmiesznie wyszło z tym moim ale jego więcej nie ma niż jest więc już się zapomina czasami.Teraz jak pojechał do swego kuzyna jako pomocnik na budowę/gdzieś pod Warszawę/ to nie wiem kiedy wróci.Ale przynajmniej cisza w domu bo różnie bywało.
5 jajek ma dziurki to myślę że za 2 godziny się wyklują. A pozostałe to sie okaże.Ale jeszcze do jutra się bedą tak na raty lęgnąć.Mnie to nie przeszkadza,mam czas. Jak się wylęgnie to pod żarówkę i ma jak w ulu.
To Ty Schiz jeszcze na szydełku robisz? A nie szkoda Ci oczu i nerwów? Ja to wolę pielić niż robótki.
Nie mogę sie doczekać już kiedy będą jagody,bo wtedy to rower i las i od rana do południa w lesie i zawsze parę złotych zarobię. Jak pracowałam to brałam urlop na jagody a do lasu to mam 2 km tylko te kleszcze ,ale jest Asio.

Ja myślałam że tu trzeba codziennie coś napisać ale tak przeglądam to różnie piszecie. Niektóre panie to bardzo rzadko piszą tylko aktywne to Ty,Jovita i Morawa.  Aż mi wstyd że  ja nowa i tyle już nagadałam ale jakoś mi tak weselej teraz.Ale głowa znów mnie zaczyna boleć ,to chyba przez tą pogodę.U mnie tak coś wisi w powietrzu ale ani wczoraj ani dzisiaj jeszcze żadnych opadów nie było. Pochodziłam po ogrodzie i patrzyłam co już mi wzeszło.
A Wy panie też macie jakieś ogródki czy działki?          Pozdrawiam

6,151

jagoda jest apteka na ulicy narutowicza jeszcze nigdy tam nie bylam ale kolezanka jezdzi o 7rano mowi ze tanio ja mam leki starej generacji metocard i polfenon od serca i mam limit place 3z groszami od depresji 50 procent mniej od glowy nilogrin to place 16-17zl od dzisiaj biore na uspokojenie sedam 3mg bo 6ie moge po pol tabletki 2rzay dziennie i chodze taka ospala ale musze tydzien pobrac i zobaczyc czy bedzie poprawa schiz bo suka co ja obchodza prywatne sprawy .pozdrawiamhttp://gosiamos.w.interia.pl/szablon_obrazki/papierosek.jpg

6,152 Ostatnio edytowany przez Vera (2011-01-04 17:45:27)

gg

6,153

najpiekniejszy maltanczyk polskihttp://d.polskatimes.pl/k/r/12/b7/7e/4bafa27949d05_k2.jpg

6,154

To jednak prawdę mi syn mówił Morawko.Chciałam żeby mi witaminy kupił jak takie wszystko tanie,a on powiedział że nie bedzie brał urlopu na moją aptekę i może mi dołożyć.To mi się głupio zrobiło/faktycznie o te parę złotych tyle stania w kolejce/. Piękny ten maltańczyk. Ja mam 5 yorków.Żeby je uczesać to pół dnia,więc je na krótko sama ostrzygłam. Ale  jedną mam taką że jak zobaczy nożyczki to mnie gryzie.Więc co dzień po kawałku jest  cięta. Mam je już 3 lata i zawsze parę złotych wpadnie za szczeniaczki.
Vero ja mam pół ha działki i pół to ogród warzywny a pół to drzewa i krzewy. Mam chyba z 4 hybziki.
W  1 małe kurczaki , w 2 duże kury co sie niosą a w pozostałych to składy zbędnych i niezbędnych rzeczy.
Domek mały,parterowy 70mkwadr.
Trzymam kurki bo w domu zawsze były.Szczególnie na jajka. A teraz jeszcze mam wnuczka alergika i ze względu na niego i musi być ekologiczne warzywo i drób.Udało mi się kupić jajka zielononóżek od których jajka są bardzo smaczne i zdrowe. Mam inkubator na 50 jaj ale wchodzi mi 40. I nie wiem czemu taka mam niską wylęgalność.Ale to chyba wina jajek.  Ja lubię to zajęcie i sama sobie wynajduje robotę bo chyba bym zwariowała. Najgorsza jest dla mnie zima a jeszcze na tej emeryturze coś mi się porobiło że wcale mi się nie chce iść do ludzi.Wolę rowerkiem pojechać do lasu niż odwiedzić koleżanki. Do nich muszę się specjalnie ubierać,malować itp.A mi się nie chce. Może to przejdzie za jakis czas.Ale na razie żyję w świecie roślin i zwierzat.Do miasta to już jadę jak muszę i to z kartką w kieszeni /opłaty,zakupy i do domu/

6,155 Ostatnio edytowany przez Jagoda60 (2010-05-10 16:42:43)

Vero hybzik to inaczej komórka tylko taka większa.Ktoś tak je kiedyś nazwał i tak mi się to spodobało i każdy się śmieje z tego określenia.

Co do Holandii to Jovitko tam chyba się żyje bezstresowo? Czy tam każdy może dostać mieszkanie?Jeśli tak to tam nie ma ludzi bezdomnych. A czy ludzie mają własne domki tak jak u nas?
Ale w sumie to dobry pomysł na te domy socjalne.U nas niejeden przez całe życie nie dorobi się mieszkania a drugi całe życie poświęci,żeby zbudować dom a potem tylko rodzina kłóci się o spadek. A tak to ma gdzie mieszkać a żyć wiecznie nie bedzie i sie nie martwi co po śmierci. Dlaczego u nas tego nie wprowadza? A przecież to takie proste i logiczne.I dzieci nie musiałyby sie tułać po wynajętych mieszkaniach i płacić Bóg wie ile.I małzeństwa po rozwodach nie musieli być zdani ponownie na siebie z uwagi na brak mieszkania.

Verko to Ty też miałas problemy ze snem? Ale Ty pewnie jesteś dużo młodsza ode mnie. Ja sie boję żeby mi to nie zostało. Kiedyś spałam jak suseł i nie wiem co się porobiło.

W bloku kiedyś mieszkałam i też miałam jak w labolatorium. A tu mi nie przeszkadza tak jak i Tobie że kurz gdzieś zobaczę czy pająka.Już z tego wyrosłam ale w mieszkaniu mam czysto. A wiadomo  ,że piachu nie zgubię na klatce schodowej bo jej nie mam więc za szczotkę i  już po piachu.

I dzięki Schiz udało mi się wejść w edycję.Dziękuję Schiz a to takie proste tylko ja się wszystkiego boję.

Pozdrawiam cieplutko

6,156

U mnie zaciągło się na dłuższe padanie - a niech to.........................:lol:

Vera tak to jest - z tym chłopakiem z oczkami ciemno- niebieskimi - a tak z ciekawości - to nie wiesz jak mu się ułożyło w życiu??????????????? Czemu zawsze lokujemy uczucia w nieodpowiedniej osobie - tu,chodzi mi o tego przystojniaka pierwszego,w którym się podkochiwałaś..........
Jagoda - to Ty robotna dziewczynka jesteś - ja mam takie samo mieszkanko - metrażowo- jak TY-70 m

nie byłabym sobą gdybym nie spróbowała robić serwetki - tak jak ma być - no i udało się - jadę dalej wg,wzoru - mnie uspakaja robótka na szydełku ( tylko nie druty- nie umiem) - serwetki "pójdą" do kwiaciarni na ozdobę,dla klimatu..........

teraz spadam............do wieczorka

6,157

Vero tak  romantycznie opisywałąs swoje mlodzieńcze niewinne uczucia a potem nagle   prxzeszłąs  obojetnym krokiem do ....robotek   buuuu
                przxeskok , zmiana klimatu czyli  ostre lą?dowanie na  planecie "codzien ne zycie "
                  Babcia mnie uczyła robotek ale ja miałam zawsze "wyjścia awaryjn e" trudno bylo mi usiedziec nba jednym miejscu ", niuecierpluiwośc mam  wpisana w pesel  hiiii
                   u mnuie burze caly dzień - glowa boli od rana i ledwo co patrzę na oczy .
                       Tak jakoś nieproduktywnie zleciał dzisiejszy dzień .Nie lubie nicnierobic .
           http://i44.tinypic.com/ele455.gif

6,158

w sumie zażyłam 3 ibupromy , jeden katonal i 20 czopki . Lewe oko i pół glowy nie moje  buuuuuu.
,                    Nawet czytac nie potrafię  bo wzmaga się ból .

6,159

Wiesz Verko czasami w myślach mi sie chce gdzieś wyjechać . Ale jak sobie pomyślę gdzie i po co? Do dzieci bym pojechała ale oni do pracy to co ja bym robiła? Oni blokowcy a to już nie dla mnie mieszkanie w bloku.
Do dalszej rodziny może?Ale gość jak ryba 3 dni i sie psuje. Czasami mam dość tej roboty chociaż ją lubię.
Każdy dzień podobny do drugiego. Rano karmienie piesków i kur,póżniej działka. Gotować dla siebie nie musze jak nie chce. Wiosna lato nie narzekam. No jesień i zima to dla mnie katastrofa. Ale nie zostawię dobytku i nigdzie nie pojadę na dłużej.
Teraz mi 2 suczki wypadły /tak wyszło że trzeba było je wysterylizować/ ale muszę je trzymać bo się do mnie przyzwyczaiły a ja do nich. Już tylko 2 się szczenią. A jak i te wypadną to już więcej nie będę  powiększać bobym psami zarosła.Dopiero jak wyginą śmiercia naturalną to już będę wolna jak ptak. A kury to nie wymagają takiej pracy.Rzucisz im jedzenia,jajek naniosą .Jajka porozdaję dzieciom,czasami ktoś przyjdzie kupić /to śmieszne ale u nas na wsi to chyba tylko ja trzymam kury/. A wszystko to robię więcej z nudów bo nie należę do tych kobiet co lubią latać po koleżankach i gadać o niczym.Wolę coś do domu kupić i się tym cieszyć. Mąż i dzieci się śmieją że jeszcze ze 2 hybziki trzeba będzie budować. I tak życie leci do przodu a ja myślę tylko o tym żeby być do końca w miarę sprawna i tyle.
Ale się rozpisałam,ale już mam 15 kurczaczków ,narazie nie widać żeby coś się dalej lęgło. Ale jeszcze poczekam do jutra rana.
Zanudzam Was tym wszystkim ale najwyżej nie musicie tego czytać. A co się wygadałam to moje.

6,160

Dzień dobry Niu7nia. Mnie wczoraj i przedwczoraj tak głowa bolała.Ale  mnie tylko koffepiryna pomaga. Ale żeby aż 20 czopków? A co to za czopiki?

6,161

Kobietki to gdzie Wy mieszkacie,że u was tak pada? U mnie 18 stopni i piękne słoneczko. Moje yorki poszły spać a ja zrobię rundkę rowerem do miasta do biedronki. Teraz będą pustki  więc się szybko uwinę z zakupami.

6,162

u mnie nie ma deszczu ,pogoda ladna 22stopni bylo ,pranie zrobilam i leze to wstaje ,ale tak mnie nogi bola [bo mam syndrom niespokojnych nog ] jak sie czepi to najlepiej by fruwac ,wzielam psa i wyszlam .to widze ze wy na wsi macie super ,zawsze jakies zajecie ,ale co my oboje na wsi bysmy robili ludzie jeszcze gorszej nerwicy bym dostala .http://www30.patrz.pl/u/f/32/61/46/326146.jpg

6,163

Do Jovity. Marzysz o domku? Powiem Ci, że dom- to tylko mury. Wiem coś o tym. Tak naprawdę liczy się tylko  zdrowa, zgodna i kochająca się rodzina (nawet w M-2).

Do Jagody- czytam Cię z uśmiechem na buzi. Podobają mi się Twoje wpisy. Też mieszkam na wsi-  też pracuję w ogrodzie, pieszczę swoje kwiatki i nie nudzę się -tylko kurek - nie mam, ani żadnego dobytku. Wręcz przeciwnie- ciągle brakuje mi czasu, by posprzątać porządnie, ogarnąć się nieco. Ale nieraz brakuje mi ludzi, aby pogadać- właśnie to robię przez internet.

6,164

Morawa- masz rację ,wieś trzeba po prostu lubić. Ta cisza i ten spokój, ten brak nachalnych sąsiadów, wokół piękna przyroda, śpiew ptaków, brak warczących  samochodów i ich spalin itp, itd.

6,165 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-05-10 19:42:24)

Witam!!!!!!  cha, dziewczynki jak Wy ładnie piszecie .............

Jagoda te "hybziki" to Ci się udały lol lol - Oj nie zanudzasz lol piszesz o innym życiu ,takim prostym i Super.
Czytałam,że już uzależniłaś się od naszej Cafejki - i bardzo dobrze,tak ma być tongue:P

Niu7nia - wspólczuje Ci Myszko - może w końcu przestanie boleć Cię głowa

Morawka jak ja lubię te Twoje : " l u d z i e     jeszcze gorszej nerwicy bym dostała " - lol

Marz55 mądrze piszesz ,że najważniejsza jest rodzina ale co mamy zrobić My sierotki- jak nie mamy tego ONEGO!!!!,

czytałam Twój wątek ; bardzo dobrze ,że nie dajesz się...........wychodzisz do ludzi,byłaś w sanatorium,wychodząc z domu -dbasz o siebie......tak ma być,,,,,,,,,,,,na pewno Ci ciężko - bo 37 lat razem- to kawał życia........życie toczy się dalej....nic nie poradzisz.....
Wspominaj swojego męża i ciesz z tego ,że miałaś tak dobrego męża - że MASZ co wspominać..................

6,166

Jednym okiem oglądam "barwy......
ło matko - jak Ja mam w domu zimno ,a te sukinkoty nie grzeją...............idę do wyrka

http://i43.tinypic.com/2ms0ps4.jpg

Do jutra Myszki - wskakuję pod kołderkę           http://i41.tinypic.com/28ldlbq.jpg  Pa!

6,167

Jestem, Dziewczynki ... smile:):)  Wrocilam o18-tej i tylko migiem rozpakowalam zakupy i przebralam sie ... i przyszla po mnie sasiadka  na wieczorny spacer ... Nie za bardzo mi sie chcialo, ale pomyslalam sobie, ze przez caly weekend nie chodzilam, wiec dzis pochodze ekstra ... big_smile:D:D
Ale sie Was naczytalam... big_smile:D  dobrze ze nasza kafejka tetni zyciem, bo wczoraj bylo cos pustawo ... smile:):)
Zaraz cos splodze ... na razie tylko powitanie ... big_smile:D

http://img190.imageshack.us/img190/910/piesprzeszukanie.jpg

6,168

Witam ponownie. Już po treningu i zakupy zrobione. Brama i furtka zamknięta na 3 spusty i już mam wolne. Zajrzałam do moich cipaczków ,już jedzą i piją wodę te co wcześniej się wylęgły. A jajka nadal jak zaczarowane,nic nie widać żeby coś sie kluło.Czyżby na 15 tylko staneło,coś mało.
Morawko tak jak pisze Marzenka na wsi jest spokój,cisza a z w uszach dzwoni.Piszesz,że jakbyś tu była to nerwicy jeszcze większej byś dostała. A ja myślę ,że nie. Nie miałabyś czasu żeby myśleć że coś Cię boli a w głowie to by Ci się zakręciło tylko od świerzego powietrza. No ale do życia na wsi trzeba się przyzwyczaić.

Marzenko  to o czym piszesz ja to wszystko mam. Cisza,spokój,brak sąsiadów i brak drogi głównej czyli spalin.
Obok przez płot stary park i śpiew ptaków,tego się nie da opisać.  Męża mam a tak jakbym go nie miała. Ale sobie dobrze radzę sama. Ogród  i tak mi ktoś zaorze a grządki i pielenie to i tak ja sama. Tylko gorzej z koszeniem trawnika,ale zawsze kiedyś tam mąż wpadnie i go wykosi.  A Ty Marzenko też na wsi? I duży masz ten ogród? Jeśli chodzi o kwiaty to ja sadzę tylko wieloletnie bo chyba bym się zapracowała. Lubię ogród ale ciągle coś wymyślam żeby mniej było w nim roboty.           Pozdrawiam

6,169

Morawko ... Hurrra,hurra,hurra !!!  to z okazji Twoich 1200 postow, bo przeoczylam, ale o nieduzo ... Przyjmij serdeczne gratualacje smile:):)
i dbaj o zdrowko, bo chce Cie jeszcze baaaaaaardzo dlugo czytac ... smile:):)

http://img522.imageshack.us/img522/7770/gldbo143m.jpg

6,170

Morawko nie przejmuj sie pielegniarka ... smile  pewnie miala kobitka zly dzien, albo poklocila sie ze swoim ... big_smile:D bo przeciez to normalne, ze jak ktos sie bardzo zle czuje, to idzie na badania z kim dla bezpieczenstwa ... a jak masz meza, to przeciez nie bedziesz prosic o towarzyszenie Ci sasiadow, ani dzwonic po kuzynke czy kolezanke... Po to masz meza, zeby Cie w potrzebie wspieral ... smile:)

A ten kotek Ci sie udal ... skrzyzowanie buldoga francuskiego z kotem, tylko od nikotyny wydluzyly mu sie uszy i oczy zrobily sie jeszcze bardziej okragle ... super !!! ... big_smile:D:D

Jagodko... ale fajnie masz z kurczaczkami ... uwielbiam kury i kurczaczki ... sa strasznie fajne ... Kiedys, daaaaawno temu, moja ciocia miala co roku, ale w wiekszosci kupowala je juz wyklute ... mialam z nimi mnostwo radochy ... big_smile:D:D
Zycze Ci z calego serca, zeby wyklula sie pelna czterdzestka ... smile:):)
Jesli chcesz to mozesz mi przeslac zdjecia swojego domu na e-maila, a ja je wstawie na forum ... smile   
A co do meza, to podzielam zdanie Schiz... wspaniale podalas nam te informacje, tak mimochodem ...bardzo dowcipnie to zabrzmialo ... ja tez sie z tego usmialam ... big_smile:D:D  i pomyslalam sobie " ta Jagodka, to babka z humorem ...":D:D:D

Przypomnialo mi sie takie podobne zdarzenie z mojego zycia... moj syn mial 4-5 lat ...i pewnego dnia obudzil sie, rozejrzal uwaznie po mieszkaniu i spytal zdziwiony "mamusiu, a gdzie jest tatus ?..."  a meza juz od tygodnia nie bylo w domu, wyjechal na m-c ... big_smile:D:D

Schiz ... kiedys dziergalam strasznie duzo, a teraz tez bym juz nie potrafila ... pozapominalam wszystkie wzory... jedynie te podstawowe gdzies sie tam jeszcze po lepetynie szwendaja, a reszte to chyba tylko w glebokiej hipnozie moznaby wydobyc na powierzchnie ... big_smile:D:D

kolejny wybrany domek...

http://img408.imageshack.us/img408/5584/8981.jpg

6,171

lena cos malo piszesz ,alicja tez ,vera chcialas zolnierza ja mam zolnierza ,nie ma co zazdroscic ,no ale jak ktos nie doswiadczy to nie wie jakie zycie z wojskowym ,moj juz na emeryturze ,ja lubie wies ,mieszkalam u tesciow ale kiedys ludzie bardziej byli weselsi przyjaznie nastawieni ,teraz ta zazdrosc ludzi zzera ,jagoda tez na wsi mieszkasz  napewno macie powietrza az za duzo ,ale ja mieszkam w takim pieknym miejscu gdzie zielini mi nie brakuje.http://forum.kobieta50plus.pl/files/pogaduszki_116.gif

6,172

Jovitko gdzie mam wejść żeby przesłać Ci zdjęcie?
Tak Morawko powietrza u nas nie brakuje ale chciałam Wam pokazać mój dom tej zimy.

6,173

Czy na ten w profilu czy pod nikiem i awatarkiem?

6,174

dobranoc http://www.zhumorem.net/wp-content/uploads/2009/12/prezenty-zmienia-twoje-zycie.jpg

6,175

dziekuje za kwiatuszki nawet nie zauwazylam ze juz tyle postow

Posty [ 6,111 do 6,175 z 113,586 ]

Strony Poprzednia 1 … 93 94 95 96 97 … 1,748 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024