Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Strony Poprzednia 1 … 86 87 88 89 90 … 1,748 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5,656 do 5,720 z 113,586 ]

5,656

Odp: Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

kazdy kupuje na co go stac ,wazne jest zdrowie ,pomoc drugiemu czlowiekowi ,przeciez nie zyjemy dla siebie trzeba cos dac innym ,czy milosc czy pomoc wolontariacie ,czy biednym rozne sa potrzeby.nie powinno sie mieszkac w tym mieszkaniu w ktorym mieszkalismy z rodzicami bo czlowiek stoi w tym samym miejscu ,ja dzisiaj robila file z indyka w biedronce sa takie po 6,90 5kotletow na 2obiady ,pieczarki ,zrobilam to w sosie ,dzisiaj przyszla kolezanka i bylam z nia i z pieskiem 2godziny,pozdrawiam wszystko z przymruzeniem oka bierzcie hi hi http://forum.kobieta50plus.pl/files/herbatka_z_cytryn_112.jpg

Zobacz podobne tematy :

5,657 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-04-15 19:32:27)

No hey!!!! wieczorkiem!!!
Morawko
- a czemu nie nogami do drzwi?????????????/ przesąd????? - ja tak śpię - bez przestawiania mogę zmienić,bo mogę spać tak i tak,ale jak sie położę odwrotnie to mi świeci z ulicy światło

5,658

Witajcie Dziewczynki ...:):):) juz wrocilam z Niemiec i co widze ?...  Morawka nam wiosennie odmlodniala smile:):)

i mamy nowa kolezanke... witaj  Nianio...mam nadzieje, ze pozostaniesz z nami ... smile:):)
oto  skromny powitalny bukiecik dla Ciebie...:)

http://img408.imageshack.us/img408/7770/gldbo143m.jpg

5,659

Jovita a co kupiłaś ładnego - pochwal się nam  -

5,660

Schiz... z tymi nogami do drzwi, to chodzi o to, ze jest sie gotowym do wyniesienia, no wiesz ... big_smile

ale tak naprawde, to najgorsze jest, jak sie spi na zyle wodnej ...

Mnie np. nic nie wzrusza... w moich mieszkaniach zawsze dobrze spie... wprawdzie orientuje sie w feng shui i innych zasadach, ale miejsce do spania ustawiam intuicyjnie i w oparciu o harmonie wnetrza, co nie zawsze jest zgodne z wszystkimi ksiazkowymi regulami ... ale juz spiac u innych mam problemy ...
Moj syn tez sie u mnie wysypia ...

Wazne, aby w poblizu lozka nie bylo aparatow elektrycznych, ani z metalu ... nic co mogloby zaklocac nasze biopole...
Miejsce musi byc spokojne i dawac nam poczucie bezpieczenstawa ... oczywiscie lozko wygodne itd. ...
Ach... jest tyle roznych rzeczy, ktore spanie zaklocaja ... smile

Schiz, pytasz co kupilam ... same przyjemnosci ... big_smile:D:D
Adwokata, slodkiego szampana, wino czerwone (caly karton), rozne ciasta mrozone i ser zolty z kminkiem... czyli wszystko dla
gosci ... hahahaha

5,661 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-04-15 20:24:25)

Jovita i Morawka - też tak pomyślałam O żesz Ty w mordę - to dzisiaj przekładam się   ...poważnie!!! bo nie nie popuszczę nie chcę aby mnie kopytami do przodu wynieśli!!!! O NIE!!!!  ............. tylko z dwie noce się pomęczę - bo dla mnie to już zmiana....
tak mam !!!!
http://i44.tinypic.com/2udxlk7.gif  Dzisiaj taki obrazeczek na Dobranoc - bo strasznie dołujący ten tydzień mimo wszystko!!
I ta pogoda - to zimno - ja mam dość !!!   Do jutra!!! Myszki!!!Pa tongue:P:P

Jovita no wiesz dla gości zakupki - a nic dla siebie ani ciut ciut ?????????????

5,662

Witajcie Dziewczynki wieczorowa porą! Słuchajcie jedziemy cała bandą do Jovity ?........ Nakupiła tyle alkoholu i innych rózności , pychotka , mniam , mniam:-)) Co będzie tak stać , albo jeszcze sie zmarnuje? Pomożemy Ci Jovitko to sprzątnąć z dziewczynami hi hi:-))) Przecież dla gości?! Ale narobiłas mi smaku na winko..............
Morawko , ale jesteś ładna:-)))
Schiz , to prawda nie śpi się nogami do drzwi he, he! Więc szybko sie przemebluj:-) Pozdrawiam Was dziewczynki :-)
Dziewczyny nawet nie wiecie jak całe życie marze o takim domku z bali i żeby był nad morzem i w górach ha, ha! I miał mały ogródeczek........ Ech........

Życze spokojnej nocy........

http://www.klub.senior.pl/galeria/images/8018/medium/1_konie_-kula.jpg

5,663

W Niemczech sa dobre ciasta ... w jednym z supermarketow, a wlasciwie to w pasazu (pod dachem) jest przyjemna kawiarenka, w ktorej nasz przyjaciel pije kawe i je wspaniale lody, w czasie kiedy my biegamy po sklepach ... a po zakupach dolaczamy do
niego, pijemy kawe, wcinamy pyszny kawalek tortu, wszystko na jego koszt i jedziemy do innych sklepow ...
Oczywiscie dzis nie przestrzegalam glodowki i kawalek tortu szwarcwaldzkiego zjadlam ... byl naprawde wspanialy, swiezutki i dobrze nasaczony... oczywiscie  nie mam najmniejszego poczucia winy, bo sobie na niego calkiem swiadomie pozwolilam ...
Taka okazja nie zdarza sie co dzien ... big_smile

A co do mieszkan, to osobiscie zawsze, juz od mlodych lat uwazalam, ze na kazdy etap zycia czlowiek powinien miec inne mieszkanie ... oczywiscie wiem, ze nie kazdy moze tak latwo sie przeprowadzic ...
Ja jestem otwarta na zmiany i co jakis czas do nich dojrzewam ...
W Polsce na 45 lat zycia mialam 3 przeprowadzki, a tutaj mam juz dziewiate mieszkanie i mysle o kolejnym ...
Obecne mieszkanie bylo moim ulubionym, na ktore z utesknieniem czekalam, a tuz po przeprowadzce przestalo mi odpowiadac ...
Zawsze niechetnie mieszkalam w domkach z ogrodkiem, a teraz czuje, ze do tego dojrzalam ... po prostu zmienilam sie przez te
wszystkie lata i chce byc blizej natury ...
Nie wiem dlaczego, ale nagle moj ukochany balkon 8m x 1,5m przestal mi wystarczac i tesknie za ogrodem z rozami i ... psem ...
co juz wczesniej mialam przy moim ostatnim malzonku, ale nie dokladnie takie jak chcialam...
Kiedy poltora roku temu, moja mlodsza przyjaciolka kupila z mezem dom i pomagalam jej przy tapetowaniu, to poczulam nagle,
ze chcialabym miec domek ...  i nawet na domek sie zapisalam, ale to obecne mieszkanie dostalam pierwsze, a wyprowadzic sie
musialam, bo moje poprzednie mieszkanie w bloku bylo tylko tymczasowe i ten blok zostal ubieglej jesieni wyburzony, wiec
nie mialam wyboru, nie moglam dluzej czekac ...
Ja nigdy nie bede nalezala do starych drzew, bo ja nigdy nie bede stara ... hahahaha...:D:D:D  ja mysle o sobie, jak o mlodej
dziewczynie i tak juz pozostanie bez wzgledu na wiek metrykalny ...
Jezeli utrzyma sie sucha pogoda, to w przyszlym tygodniu, w czwartek lub w piatek pojade do mojej mlodszej przyjaciolki i obejrzymy domki, ktore mnie interesuja ... Jezeli okolica tez mi sie spodoba to sie od razu na nie zapisze w sp-ni  i bede spokojnie
czekala ... I tak nie moge sie przeprowadzic wczesniej, niz za jakies 2,5 roku, bo musze najpierw splacic obecny kredyt i troche pieniazkow odlozyc ... Przeprowadzka do innej miejscowosci jest znacznie kosztowniejsza niz w tej samej ...
W moim obecnym mieszkaniu, ktore bardzo dobrze znam, bo juz w takim mieszkalam, z wielka przyjemnoscia, ale w innym bloku, niestety dokucza mi zimno ... tzn. w sypialniach, bo w duzym pokoju jest termostat, wiec mam taka temp. jaka nastawie, ale
tam gdzie spie jest wg mnie za zimno i w pokoju goscinno-hobbystycznym tez ... to mnie odstrecza od zabrania sie do
porzadkow, bo ja naleze do istot cieplolubnych ... 
Moja starsza kolezanka swietnie sie czuje w temp. 18 st.C i u mnie sie poci, a ja u niej marzne na kosc, bo u mnie jest 21-22 st.C.
Ona latem jest wykonczona, a ja sie czuje dopiero w swoim zywiole ... taka natura ... smile
Ja uwielbbiam kierunek mieszkania wschod-zachod, bo wszedzie jest cieplo i tak zawsze mialam, a teraz mam polnoc-poludnie,
a od polnocy tutaj sa silne wiatry, wiec pizdzi rowno i wg mnie jest za zimno ... a moja kolezanka zawsze tak miala i byla zadowolona, a teraz ma moj ulubiony kierunek i jest jej za cieplo, a ja mam jej ulubiony i jest mi za zimno .... big_smile:D:D
ludziom, jak widac trudno dogodzic ... big_smile:D:D
Ale sie powynuzalam... no dosyc, Dziewczynki, jutro tez jest dzien, wiec dokoncze jutro ... teraz bede rozmawiac z moim synusiem ... smile
Zycze Wam spokojnej i odprezajacej nocki i blogiego snu...   i  do jutra... smile:):)
i mam nadzieje, ze Niania jutro sie do nas jeszcze odezwie ... smile:):)

http://img683.imageshack.us/img683/6677/48204734.gif

5,664

O, kurcze ... Dziewczyny ...:):):)  teraz dopiero czytam Wasz odzew ... Przyjezdzajcie !!!
Ja jestem goscinna kobitka ... nie dla wszystkich, oczywiscie, ale dla rownych gosci z humorem to  mam dom  i serce otwarte ... big_smile:D:D
A jak trzeba bedzie wiecej to znowu skoczymy do Niemiec po uzupelniajace zakupy ... big_smile:D:D bo tam trunki tansze ... big_smile
No, Babeczki ... wszystko, co najpiekniejsze jest jeszcze  przed nami !!! ... ::D:D:D

5,665

dziewczyny znowu tragedia wybuch wulkanu ,pyly ida na polske ,czy to koniec swiata ,loty wstrzymane .

5,666

Nie, Morawko, jeszcze nie koniec swiata, ale przygotowania do niego ... big_smile
Za 20 min. mam wiadomosci to dowiem sie szczegolow ... smile

5,667

u nas  caly o tym mowia we francji 25lotow odwolane ,w innych krajach tez ,ma to trwac 48godzin ,nie wiadomo co bedzie z przylotami na pogrzeb do krakowa w niedziele jesli dalej tak bedzie to wiekszosc nie przyleci ,a przeciez amerykanski prezydent ,arabscy dostojnicy z europy krolowie .dobranoc ale u nas zimno

5,668

Witam po dłuższej nieobecności....... ten wypadek wprowadził dodatkowe przygnębienie, także nawet nie chciało się pisać, tylko te komunikaty..... A jeszcze przed nami pogrzeby w niedzielę....... w tv jest tego taki przesyt. Pracowałam cały tydzień.O wypadku dowiedziałam się siedząc "w szkole".................................................................... A teraz z innej beczki... dowiedziałam się,że najbardziej demokratycznym krajem w Europie jest ... no która zgadnie ... Niemcy??,Anglia??....NIE właśnie Holandia. Czyli drogie Panie od Jovity dzielą nas lata świetlne.To zupełnie inna rzeczywistość. Zresztą Jovita pisała,że tam żyje się bezstresowo / w miarę/.
................................... A teraz na temat "starych drzew", które się nie przesadza. Ja zmieniłam prawie wszystko mając 48 lat. Teraz mam 55 i nadal zmieniam.Ja myślę,że często właśnie w tym wieku zaczyna się "nowe życie", właśnie teraz jest czas na zmiany , bo kiedy przy 70-ce. ??? A więc zmieniajcie moje Panie i piszcie ........................................ Pozdrawiam

5,669

witam u mnie pochmurno -pyly z islandi ,schiz jak spalas po przestawieniu kanapy ,o lodyga sie pokazala ,to dobrze witam ,gizelka kuchnie urzadza ,czesc dziewczyny jovitka ,vera ,alicja .niunia jak nozka ,wszystkie bez wyjatku .

5,670

[No hey Wszystkie dziewczynki!!!!!!!!!!
Morawko - cha,cha - spałam wyśmienicie
  - oczywiście przełożyłam się na prawy boczek do ogl~ądania a zasypiaj~ąc myślałam o WAS i śmiałam się .Zastanawiałam się nad swoim spaniem w tym pokoju - cały czas spałam -"kopytkami do przodu,cha,cha
Pochmurno bo taka pogoda .....

5,671 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-04-16 08:10:30)

Jeszcze co do "starych drzew"- to ja dałam przykład z ludźmi po 70 -tce,jedynie ta kuzynka miała 56-57 lat ale to rak niestety!!

Tak jak pisze Lodyga miała 48 lat jak wszystko zmieniała - kwiatuszek w kwiecie wieku!! lol
Wcześniej pisałyście,że trzeba zmieniać-nie można mieszkać cały czas w jednym miejscu- bo człowiek się "zatrzymuje" czy coś takiego.No kochane z moj~ą rent~ą- to mnie nie stać nawet na kawalerkę lol
U mnie na ulicy - wszyscy s~ąsiedzi - powrócili na stare miejsca( rodzice poumierali).Jedynie - wyprowadziłabym się do domku - to TAK!!!

Jovita Oj biedna Ty byś była -taki nalot żarłoków z Polskich - wiesz jak to jest - jak się leje alkohol - to przegryzka musi być lol
A ten "torcik szwarcwaldzki" to jest takie coś jak murzynek nas~ączony,przełożony konfitur~ą i polewa czekoladowa??????????
Ogl~ądałam nie dawno produkcję tradycyjn~ą w Austrii!!

coś przycisnęłam  i cały czas   "~ą" - wychodzi mi z wężykiem

do potem............http://i42.tinypic.com/nxm3jm.gif  spadam

5,672 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-04-16 09:44:58)

Witajcie Dziewczynki ... smile:):) ja dzis tez jestem rannym ptaszkiem... big_smile mam zamiar zabrac sie za porzadki, wczorajsza
                                          rozmowa z synusiem mnie tak zmobilizowala, ze wstalam z wlasnej, nieprzymuszonej woli o g. 8-ej   
                                        rzeska i wypoczeta, z ochota do pracy ... big_smile:D:D
U mnie pogoda, jak wczoraj... moze ciut wiecej chmur, ale sloneczko probuje sie przebijac ...wazne, ze sucho ... smile

Morawko... piszesz, ze u Ciebie chmury pylow, a ja przeciez jestem blizej Islandii i tego nie mam... smile

Pewnie dla samolotow widocznosc sie pogorszyla, ale ludzie chodzac po ziemi tego nie odczuwaja ... big_smile
Jak wroce ze spaceru to powiem Wam czy cos czuje sie w powietrzu, bo w samej Islandii i ludzie i zwierzeta odczuwaja dolegliwosci z powodu tych pylow i gazow, no ale to zrozumiale ...

Wlasnie wysluchalam wiadomosci, pokazali jak przesuwa sie ten oblok pylow ... akurat najgesciejszy zawiesil sie nad Holandia
i nasze lotnisko ma najwieksze problemy, ludzie wciaz koczuja na lotnisku ...

Schiz ... Wasz najazd bym przezyla ... big_smile:D:D chyba nie myslicie, ze przyjechalybyscie tu do mnie na wypas ?... hahahaha
                  zrobilybysmy ze 2-3 razy balange, a pozniej juz tylko swiatlo ... pustej lodowki ... big_smile:D:D i bieganie po sciezkach
rowerowych, no i kuracje smiechem ... samo zdrowie, bez zbednych kalorii ... big_smile:D:D

Ten torcik szwarcwaldzki to cos w tym rodzaju, jak piszesz, tylko ze nie jest az tak ciemne jak murzynek i nie jest polany
czekolada, za to z kremem i bita smietana i wisniami ... wiesz, na pewno sa rozne warianty w zaleznosci od fantazji cukiernika, bo jadlam w roznych miejscach i zawsze sie troche roznil, ale podstawa jest ciemne, nasaczone  ciasto i konfitura wisniowa ...
a ja bardzo lubie wisniowy smak ... smile

Lodygo ... masz racje, Holandia jest zdecydowanie najbardziej demokratycznym i najbardziej opiekunczym panstwem
                      w Europie... Mowia o tym wszyscy azylanci, ktorzy maja bliskich w innych krajach, w Niemczech, Francji, Szwecji,
                     Anglii i za ich rada zakotwiczyli w Holandii, a nie w tych krajach ...

To prawda, Schiz, ze w Polsce mozliwosci przeprowadzania sie sa mocno ograniczone, chociaz znam ludzi, ktorzy pare razy
zmieniali mieszkanie, nawet teraz i wcale do zamoznych nie naleza ...  Czasem same stwarzaja sie jakies mozliwosci ...

Zreszta, jezeli komus dane mieszkanie pasuje to nie musi sie na sile z niego wyprowadzac, bo taka potrzeba musi wyjsc
z nas, ze srodka, chec do zmian trzeba po prostu odczuwac ...
Ja lubie co jakis czas zmienic mieszkanie, rowniez miejscowosc, szczegolnie jesli jest mala, to szybko mi sie opatrzy ...
A poza tym jestem grymasna ...
W obecnym mieszkaniu mialam zamiar zatrzymac sie na dlugo, przynajmniej 10-15 lat, ale przez ten kierunek polnoc-poludnie,
z ktorym wczesniej nie mialam doswiadczenia, postanowilam wyprowadzic sie szybciej, bo od strony polnocnej  dokucza mi zimno, a ja zimna nie znosze ...
Jutro ide na spotkanie mieszkancow i mam zamiar pertraktowac o wymiane kaloryferow w obydwu sypialniach na podwojne ... jesli sp-nia sie nie zgodzi, a wg opinii innych lokatorow nie mam szans, to zapisze sie na domek w miejscowosci mojej mlodszej przyjaciolki ...

Zaraz ide pochodzic, a pozniej do roboty ...:):):)

http://img132.imageshack.us/img132/7412/2in1hx.png

5,673

Witam .... wczoraj odpoczywałam , ale nie mogłam usnąć. Jak popracuję fizycznie,np w sadzie, to jest dużo lepiej. Zaraz jadę do "miasta"  , zajrzę dopiero wieczorem jak mąż nie zajmie komputera. Na razie..................

5,674

mama jest u mnie popisze pozniej

5,675

Popoludnie - u mnie słońce - teraz ,przedtem było pochmurno

Wyprałam pranie - powiesiłam w łazience - nie wiem może wywieszę na polko - tylko nie wiem czy mi nie zaprószy pyłem lol lol
Widzę teraz mapę  - ciekawe co to będzie,narazie uspakajają co do ludzi!!

Ja narazie się nie wyprowadzam lol lol - no chyba,że poznam jakiegoś Mena - nie zbadane są wyroki Boskie!!???? tongue:P:P

O Jeny - mówią o możliwym przesunięciu terminu - chyba popełnię SEPUKU !!!!!!!!

a tym czasem - jade na rowerek     do potem Myszki!!! tongue lol

5,676

Witajcie  drogie netki - wróciłam ze Slowacjii . Byłam  w żrodłach termalnych -wymoczyłam  grzeszne cialo  za  prawie wszystkie   "postne "  czasy  hiiii.
Nie przeszkadzała temperatura na zewnatrz chociaż ziąb  bo zaraz potem bylo  grzane winko albo piwo z sokiem malinowym -  pychotka  .
                    Mieszkalismy  w mini zajezdzie  przerobionym z  za bytkowej ,,,plebanii  hiiiii  teraz to juz napewno  świetą  zostanę .
Grube mury i łukowate   male okna  tworzyly  niepowtarzalną    atmosferę  ,
Wszędzie  tzn, na  baseny , do sklepów /piwo  /  bylo blisko                 
,zresztą  przemieszczalismy sie na  rowerach - tak robimy  zawsze ze zabieramy zPolski rowery .
Miałam obawy ze sie porzeziębię  bo najczęściej  korzystałam z basenów na "polu "  ale  odpukać  nic  na to nie wskazuje .
                Mieszkała u mnie koleżanka , przypilnowała "dobytku " czyli inwentarza zywego /mam dom chroniony przez Solid security - alarm //.
        W domku byly kwiaty w waonach /forsycje / i przygotowany obiad ,
                Teraz wypakowuję   sie a wieczorem jadę  na zalegle imieniny
kolezanki Grazyny ,
http://i44.tinypic.com/23kvsbq.gif

5,677

Vero - to juz  jestesmy 3  z poludnia Polski ,
   Pozdrawiam
http://i39.tinypic.com/fokh7s.gif

5,678

phttp://i40.tinypic.com/2iufg4y.jpgózniej poczytam  co to "namodzilyście " podczas mojej  nieobecności  hiiii

5,679

Cześć Wszystkie Dziewczynki:-)))
Wróciłam dziś z wyprawy od lekarza , złapała mnie rwa kulszowa:-(((
to od tego tak bardzo mnie wszystko boli , ech do licha!
Jovitko -marnie by wyglądała ta balanga u Ciebie , z takimi emerytkami hi:-)))
Niunia się pojawiła , nie wiedziałam że wybyłaś sobie na Słowację:-)) Marzy mi sie
taka wyprawa, to piękny zielony kraj :-)) no i ciepełko! ale sobie odpoczełaś:-))
Jeśli chodzi o zmiany mieszkań to ja mogłabym tak zamieniać się co dwa lata nawet , bardzo lubie zmieniac otoczenie:-)
Ale cóż nie stać mnie na to! U mnie zimno i bez humoru zupełnie ........... Zmykam
bo jestem dziś stękała tylko! Miłego wieczoru ......http://i40.tinypic.com/dh7fo9.jpg

5,680

U mnie juz od poludnia chmury sie przerzedzily i wyglada piekne niebo ... Godzine lazilam po osiedlu i ani sladu pylu, pachnie
wiosna, a nie wulkanicznymi wyziewami ... Polska jest duzo dalej, niz Holandia i do tego oslonieta Plw. Skandynawskim, wiec mozesz, Schiz, wywieszac swoje pranie bez obaw o zakurzenie ... big_smile:D:D
Latalam dookola i nic ani nikt mnie nie zapylil ... nawet jestem troche zawiedziona ... big_smile:D:D
chyba pojde jeszcze raz, bo przed poludniem to na wybiegu byly wylacznie starsze roczniki, a dla nich jestem za szybka ... 
chyba, ze wzieliby rower ... big_smile:D:D

Dziewczynki, nie martwcie sie o pyly ... miejsca na Wawelu dosyc, wszystkie sie zmiescicie ... dla takiego pochowku to warto
nawdychac sie tych trujacych gazow wulkanicznych, ja, niestety, nie mam szans ...:D:D:D

Niu7nia... a to sobie zaszalalas w tej Slowacji ... big_smile:D:D   to Ci na pewno dobrze zrobilo ... co jakis czas trzeba oderwac sie od codziennosci, zeby nie skostniec ... big_smile

Schiz ... jedz tym rowerkiem uwaznie ... jak zobaczysz jakiegos przystojnego ksiecia na bialym koniu, albo w zlotej karecie  to skrecaj prosto na niego ...:D:D:D

Morawka ma "wizytacje" mamusi, pewnie bedzie po tym wykonczona ... smile

Vera, Alicja ... co tak zamilklyscie !!! smile:)

Gizela... pograzyla sie w tym remoncie do cna ... smile:)

Lodyga... na wyprawie w miescie ... smile:)

A ja ... zaczelam skromnie od darcia papierow, ktore wczesniej oddzielilam do wyrzucenia ... zapelnilam 2 worki i zaraz pojde
je wyrzucic, zeby troche z tego domu smieci ubylo ...  w miedzyczasie napoilam orchidee, zrobilam im manicure, pedicure czyli
dobrze obejrzalam, poobcinalam uschniete galazki i co brzydsze liscie, poprawilam im "podwiazki"  i... pojde znowu z godzinke polatac ...
O godz. 20.30 mam program "Nowy Uri Geller", o osobach z paranormalnymi  zdolnosciami, wiec sobie popatrze, co ludzie
potrafia ... niektorzy sa naprawde niesamowici ...

http://img245.imageshack.us/img245/9210/20i98pc.gif

Alicjo, Kochana ... szczerze Ci wspolczuje, znam ten bol ... mam go od 21 -go roku zycia, po wypadku samochodowym ... smile
Trzymaj pupcie cieplo i niech Ci ja malzonek dobrze wyklepie, zeby poprawic ukrwienie... big_smile:D

5,681 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-04-16 20:39:35)

Witam!!!! Oj Jovita - ale tego posta napisałaś wesołego - każdej z Nas dopiłaś humorystycznie - czy aby ten kartonik wina - ostał się jeszcze??????????????  lol lol Nikt takiej wesołej dziewczynki dziś nie zapylił????????????  lol lol Trzeba mieć koszulkę z napisem : szukam kominiarza do przeczyszczenia komina!:lol:

Niestety prania nie wywiesiłam tongue tongue  - przyszła bratowa - Oj ale  ściełyśmy się  na temat pochówku na Wawelu - myślałam,ze zawału dostanie tongue była ostra wymiana zdań - każda została przy swojej opinii!!! cha!!! - wyszła normalnie w zgodzie - jutro jadę z nią myć okna w domu u bratanka - przynajmniej pogimnastykuję się - w końcu poszukam książki "Sekret" !!!

Potem pojechałam na rowerek - jechałam prosto - " nie musiałam robić  nagłego skrętu - bo nic nie było na horyzoncie!! " tongue:P:P

Wiecie co ; ja w niedzielę to współczuję mieszkańcom Krakowa - tego tłumu,tej obstawy.Mam 70 km ale nie pojechałabym w taki tłum.Podziwiam ludzi,że z całej Polski się wybierają......

http://i44.tinypic.com/9bdt3t.gif

Ten tydzień taki dołujący - wchodząc na Cafejkę - uśmiechajcie się tak miło jak ta babeczka - bo ja tak robię - bo lubię Wasze wpisy tongue

Dobranoc Pipencje!!!!   .............do jutra

5,682

Witam już jestem ,mam już dość remontów ,ale jest tak jak  chciałam tylko dziś byłam jeszcze w Ikei bo brakowało mi parę drobnych rzeczy a tam jest z czego wybierać no i poszło 300zł ale teraz wiem że jest po mojemu no  czytałam was dziś i nie mogłam skończyć  ciekawie pisałyście  powoli się rozkrecam i napewno  bede dalej ,a teraz robie obiad na jutro bo mam gości z Bydgoszczy -siostry ,napewno coś sie jednej nie bedzie podobać ?? ale to my już wiemy jaka ona jest i sie tym nie przejmujemy pa http://www.iv.pl/images/77293204284392414783.gif

5,683

Gizela najważniejsze,że zrobiłaś po Swojemu i Tobie się podoba - a opinią siostry - nie przejmuj się - bo jak wiesz że z góry coś jej się nie będzie podobać - to czysta ludzka zawiść i TEN TYP TAK MA  !!!!!!- tacy są ludzie i już!!!

5,684

Hejka!
Jovitko dziękuję za rady , właśnie siedzę  przed kompem , zawinięta w koc jak babuleńka :-) Hi,hi!
Nie wiem już co robić żeby nie myśleć o bólu!!! No i boję się nocy...............
Gizelo - to ale pewnie teraz Ci się przyjemnie gotuje w takiej kuchni nowiutkiej?:-)
Ale mam nadzieje że sie od niej oderwiesz od czasu do czasu , aby do nas napisać parę słówek?:-)
Zmykam pooglądać Tv. chociaż tam tez tylko same smutki, do tego jeszcze ta chmura , o rety co sie dzieje?...
Jak by mnie juz nie było to życzę Wam Dziewczynki dobrej nocy!!!!http://i44.tinypic.com/jiosjp.jpg

5,685

jestem sama jestem zmeczona od 8rano mama byla do 8 ma kobieta zdrowie 78lat ,to ja wysiadam ,daj boze do 200lat hi hi ,schiz wy tak rozmawiacie z bratowa jak moj ze starszym synem ,alicja ja tez mam ta rwe czesto zdrowiej ,vera pozdrawiam ,jovitka ty masz poczucie humoru ,ja jakos oklaplam ,gizelka to teraz bedzie szal w kuchni ,pozdrawiam wszystkie milych snow .

5,686

Schiz...  kartonik stoi nienaruszony i czeka na synusia, ale napoczelam adwokata, dopiero teraz, po drugiej porcji marszu ...
                  big_smile:D:D bo na bardzo scisla glodowke jest jeszcze za zimno ... strzelilam sobie dwa kieliszeczki  na otarcie lez po
tym przedpoludniowym rozczarowaniu ... big_smile
Liczylam, ze moze ten drugi marsz cos przyjemnego przyniesie, a tymczasem na dole czekala inna sasiadka z kijkami, ktora rozmawiala z nami w srode i chciala sie dzisiaj przylaczyc ... Pozostale sasiadki zrobily sobie wolne od dzis do poniedzialku,
wiec poszlysmy obie ... Jak sie gada to czas szybko leci i jest duzo przyjemniej ... Dla mnie to jest tym cenniejsze, ze nawiazuje przez to znajomosci, bo przeciez jestem w tym bloku nowa...
Ale z drugiej strony szanse na ew. zapylenie bezpowrotnie stracilam ... big_smile:D:D nie ma sprawy, ja z wyrokami losu bardzo latwo
sie godze i nie rozpamietuje ... big_smile:D:D
Na zarty mam zawsze ochote ... z winem czy bez ... big_smile:D:D a moj synus jest niesamowity... nasze gadki to czyste dialogi
na cztery nogi ...:D

Gizelka ... dalas znac, nareszcie smile... Ciesze sie, ze Twoja kuchnia juz gotowa i to wg Twoich zyczen, to najwazniejsze ... smile:)
                      a ze co niektorzy beda, tak jak trafnie stwierdzila Schiz,  z zazdrosci  krytykowac, to nie jest wazne ...
Im nie musi sie Twoja nowa kuchnia podobac, ona musi podobac sie Tobie i Twojemu mezowi ... smile:):)

Morawko ... czy zabezpieczylas sie dodatkowa porcja lekow przed mamusia ?... smile:):)
                       Posylam Ci energie wzmacniajaca, zebys nie przyplacila zdrowiem tej wizyty ... Trzymaj sie !!! smile:):)

Salmon Rushdi ten od "Szatanskich wersetow" powiedzial, ze latwiej jest uciec przed gniewem ajatolaha (Chomeiniego), niz przed "miloscia" mamusi... no wiadomo ... mamusia jest tylko jedna, a ajatolahow wielu... big_smile

Schiz ... dlugo cwiczylam ten usmiech Mariah Carey i jestem nie do odroznienia od oryginalu ... trening czyni mistrza big_smile:D:D

Jutro tym usmiechem poloze na kolana wszystkich dziadkow ... ide przeciez do sp-ni na zebranie seniorow ... big_smile

Alicjo ... to prawda, noce sa najgorsze ... wazne jest cieplo, magnez z wit. B6 i nie denerwowac sie ...
                  no i poszukaj dobrego chiropraktora (kregarza), zeby ustawil Ci kregoslup ...
Ja dostalam ischias, gdy mialam 21 lat, po wypadku samochodowym ... na skutek uderzenia przesunela mi sie kosc biodrowa
i draznila nerw, powstaly blizny, ktore reaguja na pogode ... Przez wiele lat bardzo cierpialam, szczegolnie jesienia i wiosna ... teraz na skutek mojej postawy "na luzie" mam niewiele dolegliwosci z tym zwiazanych ... ale gdybym sie denerwowala to ...
lepiej nie mowic, straszny bol ...
Trzymaj sie, Alicjo ... smile:):) i napisz jutro, jak minela Ci noc i co powiedzial lekarz ... jestem ciekawa, czy cos sie przez te lata
zmienilo w leczeniu ...  smile

Wypoczywajcie Dziewczynki, zycze Wam bardzo dobrej, spokojnej nocki i  do  j u t r a ... smile:):)

http://img693.imageshack.us/img693/9641/2giffj.gif

5,687

Morawko... dobrze, ze jestes smile:):) najwazniejsze, ze jakos przezylas te wizyte ... smile

5,688

No  hey!!! dziewczynki - sobotnio!!!!!!!!
Jovitka
- ja rano jak pykam na "naszą społeczność " to szukam słów kluczowych "przez Jovita" - można liczyć jak na Zawiszę lol

Wpadam tylko się przywitać - dzisiaj dospałam,teraz chlipię kawkę i się budzę......... - bo dzisiaj mam zajętą sobotę - zakupy i obiad muszę mieć przed 13 - bo potem jadę na "gimnastykę" - domek piętrowy,po schodach polatam cha!!
                                                                  http://i40.tinypic.com/i38l1z.gif

do wieczorka   Pa!

5,689

Witajcie Dziewczynki:-)

Moja noc była długa i męcząca! Były chwile że myslałam że będę wyła z bólu , ale co mi to pomoże?....
chodzę tak podenerwowana że jak bym mogla to bym zabiła wszystko co stoi mi na drodze, więc moja kotka dostaje za swoje
myslę że jej nie zabije bo ja bardzo kocham (w normalnych warunkach)
Jovitko lekarz przepisał mi tabletki Majamil i przeciwbólowe Diclac , a ja biore jeszcze Ketanol. i tak nie odczuwam wielkiej ulgi
nie wiem jak ja to wytrzymam! ale , nie bedę się rozwodzić nad swoim bólem ..........Trudno...............
Schiz - co to znaczy "gimnastyka i domek pietrowy polatam" nic nie kapuje , to chyba tylko dla wtajemniczonych napisałas?:-) Ha!
No to spadam dziewczyny bo zaraz mnie trafi, nie moge siedezieć leżeć ani chodzić , hi żebym mogła tak latać?........
życzę Wam spokojnego dnia !http://i39.tinypic.com/huq3pc.jpg

5,690

alicja wez czopki butapirazol ,jedyny lek ktory leczy ,brac ze 2opakowania ,moze ktos ci dostarczy ,poprosic w aptece zeby dali bez recepty a pozniej doniesiesz .

5,691

jovitko oj to jest trudny orzech ,tematy z powtorki ,moze ja taka sama bede ,ale musialam sie zdenerwowac ,bo przeciez nie dam na glowe sobie narobic ,ale takie zycie .pozdrawiam

5,692

vera a ty chcesz byc laska nic nie jesz ,schiz moj syn mi mowil na co mama ci gimnastyka ,zacznij po schodach biegac,od parteru na czwarte ,z poczatku pomalu ,6razy tak zobaczysz jaka masz kondycje tylko oddychaj hi hi

5,693

Witajcie Dziewczynki... smile:):) Juz jestem po spotkaniu w sp-ni mieszkaniowej ... Myslalam, ze to bedzie co innego, ze
                                             bedzie mozna jakies pytania czy postulaty zglosic i uzyskac odpowiedz, ale nie ...
Zaprosili  rozne organizacje, ktore starszym sa pomocne, mozna bylo sobie zbadac wzrok, sluch, zmierzyc cholesterol, cukier, cisnienie, tluszcz i kondycje, zwazyc sie, dac sobie wymasowac plecy i skorzystac z porady dietetyczki ...
no i oczywiscie napic sie kawy i zjesc kawalek ciasta ... Ludzi od groma, wiec do wszystkich uslug kolejki ...
Ja wybralam sobie masaz i pielegniarke (cholesterol, cukier i cisnienie), a moja kolezanka wstydzila sie isc na masaz i poszla
tylko do pielegniarki ...
Okazalo sie, ze wszystko mamy w normie, w co nie wierze ... tzn. nie wierze, ze mamy tak niski cholesterol... no ale mamy to
na pismie ... Kolezanka strasznie sie ucieszyla, ze moze do woli opychac sie slodyczami i wszystkim na co ma ochote, bo ma
takie wspaniale wyniki ... big_smile:D:D
Ja znalam tu paru takich, ktorzy mieli wspaniale wyniki na pismie, chociaz sie zle czuli i po 2 dniach dostali zawalu albo wylewu ...:D

Alicjo, Morawko ... Schiz miala pomagac bratowej myc okna w domu, stad ta gimnastyka, bo dom spory i trzeba latac po pietrach ...:)
Z tego co wiem, to na nerwobole nie ma lekarstwa, no bo srodki przeciwbolowe nie lecza, a jedynie "wylaczaja" bol, ale bol
nerwu jest praktycznie nie do usmierzenia w warunkach domowych...
W wiekszosci przypadkow powodem bolu jest przesuniecie kosci, wiec trzeba ustawic kregoslup, wszystko inne to tylko polsrodki... Magnez i wit. B6 odzywiaja nerwy, wiec sa pomocne, no i nacieranie, zeby to miejsce rozgrzac, przez co poprawia sie
ukrwienie ... Ja srodki przeciwbolowe bralam tylko w wyjatkowych wypadkach, kiedy juz naprawde nie moglam wytrzymac, ale
oczywiscie bol po nich nie przechodzil, tylko byl ew. odrobine znosniejszy ...
Te wszystkie tabletki przeciwbolowe wykanczaja zoladek i watrobe, wiec wolalam cierpiec, niz fundowac sobie problemy z ukladem pokarmowym ...
Kiedys lekarz, chcac mi przepisac tabletki, spytal czy mam zdrowy zoladek ... Odpowiedzialam, ze tak i ze chcialabym, aby taki
pozostal ... On rozesmial sie i rozlozyl rece ...cos trzeba wybrac ... wiec podziekowalam za tabletki ...

Czopki sa zdecydowanie lepsze, bo omijaja zoladek ...

W moim przypadku najlepsze efekty przynosilo psychiczne wyciszenie sie, dlatego teraz mam malo bolu...  Moj ischias jest
przewlekly, nerw jest zbliznowacony, jak to fachowo okreslil masazysta, wiec wiadomo, ze co jakis czas, chocby na zmiane pogody daje o sobie znac, ale niezbyt mocno ... Gdybym sie jednak czyms denerwowala to odczulabym go solidnie ... Byl czas, ze
chodzilam po scianach, a w nocy jeczalam i plakalam z bolu i to w mlodym wieku ...
Sa w Polsce takie tabletki MagneB6 to tym sie kiedys wspomagalam, ale one nie likwiduja bolu tylko odzywiaja nerwy i mozg...

No, wypadaloby troche odkurzyc ...    U mnie pieknie, slonecznie, ale zimny wiatr ...

Trzymajcie sie, Dziewczynki ... zajrze jeszcze ... smile:):)

Strasznie marzy mi sie ogrod z taka roslinka ... big_smile:D:D

http://img412.imageshack.us/img412/4372/fy170.jpg

5,694 Ostatnio edytowany przez Vera (2010-04-17 16:58:10)

Witaj jovitko i inne dziewczynki!
   Nie było mnie dzien i już wypadłąm z rytmu.  Obejrzałam w telewizji uroczystośc pożegnalną , choć nie wszystko dokładnie , troche krzątałąm się przy obiedzie.
  Ostatnie 2 dni dokuczały mi...zgadniecie? Korzonki!  Przypadek? Chociaż nie , bo przeciez wiele ludzi na to cierpi . Ja od 17 roku życia, po jakiejś wyprawie szkolnej, kiedy  przez kilka godzin siedziałam na ziemi( a było to w maju). Wróciłąm do domu z okropnym bólem i płaczem.
mama ugotowałą ziemniaków, potłukła , włożyła do lnianego woreczka i tym wygrzewałąm bolące miejsce przez dni kilka.
Od tego czasu mam nawroty( rzadkie na szczęście), Zazwyczaj wygrzewałąm i brałąm jakieś tabletki a przez ostanie lata stosuję BSM i to mi pomaga na dłużej.
  Byłam wczoraj na zakupach z mężem w markecie. Ja poszłam z koszykiem, m. czekał przy kasie, Kiedy wróciłąm, powiedział, ze przed chwilą widział moją koleżanke , z którą kiedyś pracowałam i nawet potem przez lata łączyły nasze kontakty były rzadkie ale serdeczne.
i ona , udała, że go nie widzi, a musiałą wiedziec ,że najprawdopodobnie ja jestem w pobliżu. Ja jej nie widziałm .
   Jak spotykałyśmy się , nie mogłyśmy sie nagadać ,szkoda...:(

Jeszcze tu wróce , teraz ide zaparzyć kawe smile

no i jestem... moge tylko pomarzyc o takiej wyprawie na jakiej była niunia...od wielu osób słyszałam o tym miejscu ( na Słowacji?)
  morawko- byłam i jestem laską a figurę  zawdzięczam dobrej przemianie:)

Wczoraj po dwudziestej był tez program o kodzie Leonardo da Vinci, chociaz temat mnie interesował, głos lektora był taki usypiajacy że nie  wusłuchałam dokładnie...drzemałam.Ale i tak dowiedziałam się rzeczy zaskakujących , o  tym  co chciał przekazac ten artysta w swoich obrazach, niby o tematyce religijnej ale z tresciami heretyckimi jak na owe czasy.
   Np : co prawda słyszałam juz wczesniej że jest wiele ewangelii, nie tylko te cztery w Nowym testamencie, reszta zakazana od chyba  czwartego wieku.
Człowiek powinien znac cała prawde i miec wybór ale zawsze znajdzie sie ktos , kto chce innym narzucić co ludzie powinni wiedziec a co nie.
   Zresztą , może to i dobrze dla niektórych, bo wtedy życie jest prostsze.
Teraz poszukam cos o Zakonie Templariuszy, bo mnie zaciekawiła wzmianka o nich w tym programie  i o ....Majach( gramatycznie?)
Jovito-  czy ich kalendarz jest odczytany? Słyszałam ,że zachowała się jakaś
mała część ich ksiąg.
   Alicjo, jak sie teraz czujesz?

schiz, a gdzie ty sie dzisiaj podziewasz?

5,695

Chcę sie tylko przywitać.... może zajrze wieczorem. Mam duzo pracy w domu... Na razie. Po prostu... podpisuję listę ,że jestem

5,696 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-04-17 19:39:55)

Vero... tak juz jest z tymi znajomosciami, wyrasta sie z nich, jak z ubran ... big_smile

Masz racje ze KK wiele cennych informacji ukryl przed ludzmi, bo ciemnota latwiej rzadzic i do tego narzucil nam bzdurny kalendarz gregorianski, ktory utrudnial nam rozwoj ... ale teraz za sprawa Majow wiele spraw sie wyjasnia ...
Ich kalendarz ma 13 m-cy po 28 dni  i jest zwiazany z naturalnymi rytmami w przyrodzie...
Wgryzam sie w niego, ale jest trudny, ma wiele symboli, powoli ucze sie ich ... mam kilka ksiazek na ten temat, ogromna wiedza zwiazana z rozwojem duchowym ludzkosci...
Wiadomo juz powszechnie, ze stoimy przed wielkimi zmianami ... smile
Jesli masz ochote poczytac troche na ten temat to polecam Ci strone www.maya.net.pl -  pod haslem "Metryka" mozna uzyskac
informacje dot. naszej daty urodzenia lub jakiejkolwiek innej ... i dowiedziec sie jakie mamy zadanie ...
Musze przyznac, ze bardzo pasuje do mnie to, co wyczytalam i ciesze sie, ze swoje zadanie realizuje ...

Zrezygnowalam z odkurzania i zabralam sie za porzadki w pokoju goscinno-hobbystycznym, no a chyba wiecie, moje drogie, ze wszystko, co nowe i piekne powstaje z chaosu ... big_smile:D:D i ja wlasnie zatrzymalam sie na tym etapie  big_smile:D:D,
bo juz mnie ta praca segregacyjna znudzila...  Oczywiscie, zeby tam moc dzialac musialam czesc rzeczy wniesc do duzego pokoju i nie ma sensu ich wnosic spowrotem, bo jutro mam zamiar prace kontynuowac ...
Jednym slowem zamiast odkurzyc zrobilam graciarnie ... big_smile:D:D
zebym tak miala teraz pare dni wolnego, to fajnie by sie pracowalo, ale niestety ...

Vero... nie jestem zbyt na biezaco w roznych skrotach ... czy mozesz mi wyjasnic, co to jest BSM ? ... bo mnie sie tak jakos
z sadomasochizmem kojarzy, ale nie moge rozszyfrowac pierwszej litery B, jak bol ?... big_smile:D:D

No, gdzie sie pochowalyscie,  pracowite Mroweczki ???, przeciez jest sobotni wieczor, czas na odpoczynek w kafejce ...:):):)

http://img72.imageshack.us/img72/4634/2z8b2x5.gif

5,697 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-04-17 21:55:37)

No hey!!! dziewczynki - wieczorowo - musowo muszę Tu kuknąć i dać znać  cha,cha

Byłam całe popołudnie  u  bratanka w domu - On wyjechał ,domu trzeba pilnować - no i moja bratowa porządnisia - myła mu okienka
(ale dopiero teraz po zimie). W sumie umyłam tylko jedno większe  okno,firanki z paru pościągałam,taras taki drewniany wysprzątałam mu samej od siebie- bardziej z nudów- wejściowe schody do domu -wymyłam .Bardziej byłam jej potrzebna do towarzystwa - bo brat przyjechał dopiero pod wieczór.W sumie miło było!!! Inaczej niż wiecznie w domu!!Po schodach mało latałam - bo nie musiałam - a tak naprawdę to schodzę z nich jak stara babka - bo dla mnie są strasznie strome i zakręcone są tzw.wiszące dla mnie okropne!!!

BSM - to jest samoleczenie przez dotyk ??????tak???

Przyjechała moja psiapsiołka z Holandii - dzwoniła już za mną - jutro pójdę do niej się naklachać!!!

no to Dobranoc Myszki do jutra     http://i40.tinypic.com/t9ecqt.jpg  Pa!!!!

Jutro będę miała przyjemny poranek - Syncio wróci z wesela z paczuszką weselnego ciasta mniam!!! lol lol tongue

5,698

obejrzalam pozegnanie prezydenta z malzonka ,rano odkurzanie ,obiad ,wieczorkiem z psem ,kolacja i tak dzien zlecial ,jovitko wszystkie tabl sa szkodliwe ,coz zrobic mus to mus ,nie interesuje sie filozofia majow itp po co dociekac tego co bylo ,za nerwowa jestem nie usiedze w miejscu ,oczy tez juz slabsze relaksuje sie z wami ,ja wiem ze schiz myje okna i odrazu chudnie ,vera tak to z kolezankami ,tyle ich mialam a teraz tylko 2 ,bo albo meza sie czepialy ,albo synow ,znowu patrzyly co wyciagnac odemnie ,zazdroscily wszystkiego ,chociaz same mialy wiecej ,moja znajoma mowi nie wpuszczaj loch do domu ,lodyga zdyscyplinowana ,niunia sie opala ,alicja juz lepiej sie czujesz ,pozdrawiam smutne te dni .

5,699

schiz ja myslalam ze ty 10okien masz do mycia ,no ale wiadomo wyrwalas sie troszke z domu .dobranoc.

5,700

No to fajnie, Schiz, ze sie nie urobilas po pachy tylko polaczylas przyjemne z pozytecznym ... wszelka odmiana dobrze nam robi ... big_smile
Tego weselnego ciasta tez bym skosztowala ... big_smile
No to Ci przyjaciolka poopowiada o Holandii, ciekawe jakie ona ma wrazenia ... smile:):)

Morawko... ten kalendarz Majow to nie tylko przeszlosc smile  ja nie naleze do tych, ktore poswiecaja czas na studiowanie
dawnych dziejow... to chodzi o nasza terazniejszosc i przyszlosc smile:):)  "nasza" to znaczy calej ludzkosci i planety ... smile

Slysze, ze lotnisko holenderskie pozostanie zamkniete do jutra rana... smile

D O B R A N O C,  Dziewczynki   i  d o  j u t r a ...   smile:):)

http://img22.imageshack.us/img22/9839/2qx10ns.jpg

5,701

Cześć Dziewczyny:-)
Wałęsam się od  05.rano po chacie , nie mogę z bólu spać !!!  Jestem wściekła bo bardzo słabo radzę sobie z bólem.
Wybaczcie że wczoraj wieczorem nie napisałam nawet dobranoc, ale nie miałam do niczego głowy , trudno było mi zebrać myśli.....
Teraz jakoś usadowiłam się w fotelu że trochę mniej mnie boli noga, czy juz "cholera" wie co! Sory ale nie mam cierpliwości do bólu!
Jovitko -super mnie pocieszyłaś pisząc o tym bólu i cierpieniu , tylko że ja nie umiem tak jak Ty psychicznie sie wyciszyć.
Każdy radzi sobie jak może , ja sięgam po środki farmaceutyczne, choćby nie wiem co się działo. duzo piszecie o tym kalendarzu Majów , jak mi trochę minie ból to poczytam sobie , bo mnie zainteresowałyście tym tematem:-)
Morawko - dziękuje za troskę, oraz że pamiętasz o mnie stękającej:-) Ale czuję się jak wyzej napisałam, czyli nic lepiej, pewnie skończy się na zastrzykach!
Verko Tobie tez dziękuje za zainteresowanie , szkoda że nie wiedziałam o tym programie wczoraj , fascynuje mnie Leonardo :-) Cóż za wielki umysł , po prostu dla mnie to fenomen , ale co tu dużo mówić , jak każdy malarz miał swoje dziwactwa , interesuje się troszkę malarstwem i czytam biografię o słynnych malarzach ,  każdy z nich był lekko zboczony (delikatnie mówiąc) hi:-)
Schiz -pozdrawiam Cie Ty energiczna kobietko, coś mi sie wydaje że Cię wszędzie pełno he,he:-)) To wspaniale że masz tyle energii , podziwiam..........
Na kawkę to chyba jeszcze za wcześnie , zapewne Wszystkie jeszcze smacznie spicie , więc ten miły zwyczaj pozostawię Morawce!
Zmykam , może wejdę jeszcze później?...............spokojnego i miłego dnia Wam życzę:-)

http://i39.tinypic.com/hu35tj.jpg

5,702 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-04-18 08:51:51)

http://i42.tinypic.com/2h701f7.gif
Witam niedzielnie Wszystkie MYchy!!!!

Alicjo - Oj to Ci współczuję - tego bólu- trzymaj się ..........piszesz że jestem energetyczna .....może czasami TAK!!!!......ale też nie mam czasami  wyjścia .......bo nikt za mnie nie zrobi.....wczoraj moja Mam ,została sama w domu,napewno nie była długo na polku....i co tak jak ułożyłam talerze w zlewie - tak są do dzisiaj........dziwię jej że tak z nudów niczego się nie chwyci........... - no,ale Ona ma córkę do roboty !!!!!Może też My z naszego miasta - jesteśmy weselsi - bo mieszkamy na największym cmentarzysku - wczoraj byłam - nomem omen na  Brzezince !!!! lol tongue

Morawka - pisze ,że ja myję okna i chudnę lol lol - nic bardziej mylnego lol bo przyjechałam taka objedzona jak bąk!!!

Jovita - moja psiapsiółka w Holandii - zapier...la !!!!!! - nie widzi nic oprócz cebulek kwiatów,wstaje przed 5 rano a w domu jest ok.19 tak cały tydzień ,czasami nawet w niedzielę,wymarznie tam - bo tam gdzie mieszka oszczędzają na ogrzewaniu.Ona jak TU przyjeżdża - to nabiera sił i wygrzewa się!!A na temat dzisiejszych wydarzeń - to wiem jakie ma zdanie o rządzie RP !!!

No to zmykam - ciastem się objadłam- to teraz muszę coś spalić...... do potem............

5,703

I ja witam bardzo slonecznie i  cieplutko   tak jak na polu dzisiaj ..
                        Fajnie wszystko poschlo , jadee po kolezanke na dworzec
przyjezdza z drugiego konca Polski do mnie . Bardzo się ciesze - musze koniecznie urzadzic jeszcze taras  brakuje tych dni  kiedy moczyłam duspko w cieplych slowackich wodach  hiiiii
ale i tak nie bylo odpowiedniej  pogody  aby "rozkładac " tarasowe komplety bo padalo i lalo  .
Co innego dzisiaj.
                    Jak jest slonecznie za oknem to i dusza od razu weselsza i przyplyw energii in ny  hiiiii
          Pozdrawiam  Was wszystkie i calusy sle .
http://i43.tinypic.com/eq3xxj.jpg

5,704 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-04-18 12:39:27)

Witajcie Dziewczynki ... smile:):)  Dzis pierwszy dzien pospalam do syta ... caly tydzien musialam z jakiegos tam powodu wstac
                                      o "przyzwoitej" porze, nawet wczoraj na to spotkanie w sp-ni, a dzisiaj jestem w stu % pania siebie...:D
U mnie piekny, sloneczny dzien, ma byc 17 st.C, a wiec prawdziwa wiosna i to wyjatkowo w weekend, bo zwykle w weekendy
jest pochmurno, jak ludziom na zlosc ... big_smile:D:D   Niestety od jutra znowu ochlodzenie do 11-12 st. choc nadal slonecznie i sucho ...

Alicjo... Powiem Ci szczerze, chociaz dziwnie to zabrzmi, ze z czasem sie do bolu ... przyzwyczaisz...
                  Jak zawsze, najgorszy jest pierwszy, drugi raz, bo jest to cos nowego i nieznanego ...
Czlowiek jest bardziej wytrzymaly, niz mysli ... Pomysl o tych ludziach w obozach, jakie tortury znosili i to przez pare lat, do tego w jakich strasznych warunkach, w ciaglym strachu i wytrzymali ...
Wiesz, w chwilach najwiekszego bolu zawsze myslalam o innych ludziach, ktorzy cierpieli czy w obozach czy z powodu ciezkich
chorob i wtedy wydawalo mi sie, ze moze ja nie mam jeszcze tak strasznie, no bo przeciez ischias to nie choroba, to tylko
bolesna dolegliwosc ...
Lata temu, w Polsce tez dostawalam zastrzyki, z witamin B, byly bardzo bolesne, pamietam, ze nigdy nie wybralam calej serii
10, tylko z gora 8, bo juz nie wiedzialam od czego pupa boli mnie bardziej ...
Ze wszystkich  lekow, te zastrzyki pomagaly mi najbardziej...
Bralam je 2 razy do roku, wiosna i jesienia, bo to najgorsze okresy na wszelkie nerwo- i miesniobole... i przez kilka m-cy sie
trzymalam ...
W Holandii zastrzykow nie daja, bo to za drogo... Holandia lezy na wodzie i klimat morski, wiec jest duzo wilgoci i prawie kazdego cos boli, wiec gdyby kazdy mial dostawac zastrzyki to nie starczyloby pielegniarek ...
A tabletki sa latwe w uzywaniu i tanie... no, ale najwazniejsze, zeby pomagaly...

Staraj sie, Alicjo przyjmowac taka poze, w ktorej bol jest mniejszy i daj sobie luzu...  Jezeli sie polozysz to sprobuj te noge troche
"pogimnastykowac" tzn. obciagnij stope i staraj sie wyprostowana noge jak najbardziej wyciagnac, przedluzyc ... to pomaga
kosciom ulozyc sie lepiej, zeby nie draznily nerwu ... Zwykle najgorszy jest pierwszy tydzien, w drugim bol jest troche lzejszy,
a w trzecim tygodniu najczesciej ustepuje,  w mysl zasady, ze to tez minie ... smile:):)
Trzymaj sie dzielnie, Alicjo i wpadaj do nas na kawke, jak najczesciej ... smile:):)
I moze sprobuj poczytac o Majach juz teraz ... kto wie, moze bol minie szybciej przy ciekawej lekturze ... big_smile

Schiz... no ale chociaz ta "gimnastyka" zasluzylas sobie na te wszystkie pysznosci, ktore pochlonelas ...
                   Ja wczoraj tez "zgrzeszylam" na tym spotkaniu w sp-ni mieszk. ... big_smile:D:D
Zaraz ide oblatywac osiedle, a jak wroce bede kontynuowac nudne prace porzadkowe... 

Kilka lat temu, moj syn tez pracowal w Holandii przy cebulkach ... Polacy musieli miec wtedy zezwolenie i zalatwienie innej pracy
bylo niemozliwe ...  Pracowal cos ok. 3 m-ce, jesienia do Bozego Narodzenia ... a na kolejny sezon juz nie mial ochoty ... robota
paskudna, rece marzna i sie niszcza... Bylo tam z nim paru Polakow, w tym jedna babka, ktora przyjezdzala od 2-3 lat na kazdy
sezon i byla tam najlepsza pracownica ...
A co do zimnych mieszkan, to typowe dla Holendrow ... oni sa oszczedniejsi od Szkotow, wiec stosuja zimny wychow ... big_smile
A pozniej choruja, bo wczesniej czy pozniej to niedogrzanie odbija  im sie na zdrowiu...
Ja narzekam, ze mam zimna sypialnie, pomimo ogrzewania, a nikt w moich sasiadow w ogole nie wlacza ogrzewania w sypialni...

Z kazdym prawie facetem mialam spor o ogrzewanie, bo ja musze miec cieplo ...
Ja lubie miec w mieszkaniu zawsze lato, bo tylko wtedy moge cos robic, gdy jestem lekko ubrana, a jak naklade na siebie swetrow, to czuje sie jak niedzwiedz i nie moge sie ruszac, a poza tym grabieja mi dlonie ...
Mam alergie na zimno ...:D:D:D  a Holendrzy od dziecka zyja jak Eskimosi, wiec sa przyzwyczajeni ...
Tymczasem wlasnie w ich klimacie powinni dbac o cieplo w domach ... a tak to reumatyzm i wszelkie "pokrecenia" sa ich chorobami narodowymi ... ze skapstwa ... big_smile:D:D 

Niu7nia... Ty to masz ruchliwe, towarzyskie  zycie ... big_smile:D:D

Morawko... a gdzie Ty sie podziewasz ??? ... smile:):)

No to ja tez lece w "obieg" ... big_smile:D:D    zycze Wam  milego dnia i do potem ... smile:):)

http://img441.imageshack.us/img441/9239/aje060900018.jpg

5,705

czesc dziewczynki ,alicja ja mam taki pas na przylepiec jak ta posciel welniana dali mi jak kupowalam posciel tak grzeje i pomaga ,ja biore tylko czopki w takich sytuacjach butapirazol ,i ukladam sie  do lezenia nogi podkulone ,jovitko ty to masz tam naprawde z tymi mieszkaniami ,ja nie wlaczam grzejnikow przez cala zime chyba ze jest ponad dwadziecia na minusie ,oszczednosc ,u nas tez sie oszczedza wode ,centralne ,prad takie zycie schiz daj troche tortu co jestes taka lakoma hi hi niunia to bedzie ci wesolo z przyjaciolka.bylam na spacerku z moim slubnym i pieskiem goraco ,robie obiad i bede ogladac transmisje z krakowa .pozdrawiam

5,706

Witam popołudniowo  - wszystkie Panienki Cha!! lol

Niestety nie mam fotek z żarełkiem to Wam chociaż kawkę zafunduję : http://i41.tinypic.com/6rkdph.gif

- ale tam na talerzyku leży coś smakowitego - więc proszę się częstować - wirtualnie - a jak nie smakuje - to brać się za pieczenie lol

Oglądam ten pogrzeb - ale zaraz wychodzę - będę wieczorkiem!!! Pogoda jest piękna - żal siedzieć w domu......to zmykam  Pa!

5,707

Witam widze ze juz o mnie zapomnialyscie ale z was kolezanki a ja biedna nie mam teraz gdzie iśc ??? no juz jestem troszke na luzie bo goście pojechali sobie nad morze a ja znów do garow bo kolacje trzeba postawic zeby mnienie obgadali ze juz nic nie mam ale myśle że tak nie bedzie  ,widze ze ktos ma rwę to straszne ale mój mąz miał ja 3 miesiące i po 1 roku to samo jest bolesna  naprawde nie wiadomo jak pomóc  pa http://www.iv.pl/images/14220908834641006991.jpg

5,708

Masz racje, Morawko, z tym pasem... zupelnie zapomnialam, ze kiedys tez mialam taki pas ocieplajacy, tylko z angory, bo jak juz
wczesniej pare razy pisalam, trzeba to bolace miejsce cieplo trzymac ...:)

Powiedz mi, Morawko, jak Ty wytrzymujesz bez ogrzewania ???!!!... big_smile
Zanim sie wprowadzilam do obecnego mieszkania, przez 1,5 roku, co obejmowalo 2 zimy, spedzilam w zastepczym mieszkaniu-lodowce, ale to nie bylo zycie tylko wegetacja... kapac sie chodzilam do przyjaciol, do kuchni i WC wpadalam i jeszcze szybciej wypadalam ... big_smile:D:D
Jadlam wylacznie lody, bo nie potrzeba bylo ich przygotowywac, no i to mnie hartowalo ... ale zylam tylko mysla, ze wkrotce sie
przeprowadze i bede miala normalne, ludzkie warunki ... smile
Nie znosze zimna ... brrrrrrrrrrrr ...
Dla mnie dom powinien byc moim rajem, a w raju musi byc cieplutko ...:D:D  Adam i Ewa tez nie chodzili w grubych swetrach ...:D:D
A Ty to pewnie tak, jak moja kolezanka ... u niej termostat jest ustawiony na 18 st.C ... Oczywiscie, taka temp. ma tylko w duzym
pokoju, a w pozostalych pomieszczeniach odpowiednio nizsza ...
Ja musze miec przynajmniej 21-21,5 st.C, zeby w miare dobrze funkcjonowac ... najchetniej 22 st., bo wtedy moglabym miec
krotki rekaw ... no ale kazdy czuje inaczej, to zalezy od ilosci receptorow zimna lub ciepla w skorze i jest cecha wrodzona ...:D:D

Schiz... jak to milo, ze o nas pomyslalas ... rzeczywiscie ten slodki dodatek do kawki wyglada bardzo apetycznie ...
                  skusze sie, bo to jest cos, czego nie jeszcze nie jadlam, no i nie tuczy ... big_smile:D:D
U mnie tez pogoda piekna ... w poludnie zrobilam juz swoja godzinna rundke, ale slonce troche za mocno przygrzewalo...
Chyba tez pojde jeszcze raz, ale tak okolo 18-tej, bo chce dokonczyc zapelnianie biurka ... big_smile

http://img413.imageshack.us/img413/4259/kraina2.jpg

5,709

Witaj Gizelko ... zapomnialam, ze masz wizytacje rodziny ... big_smile:D:D i myslalam, ze tak sie teraz rozkoszujasz ta nowa
                              kuchnia, ze nie masz ochoty do nas zajrzec ... a tymczasem Ty masz gosci ... Trzymaj sie ... i pisz ... smile:):)

5,710 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-04-18 20:25:41)

No Hey!!! dziewczynki!!! dopiero wróciłam z seansu dymno  - plotkarskiego - to był taki mały wstęp - bo nie widziałyśmy się od grudnia - wstępnie nagadałyśmy się - co i jak !!!No w sierpniu koleżanka dostanie tam mieszkanko - większe niż w Polsce - skończy jej się mieszkanie na kupie - ale znając  Ją - zrobi - dokładnie to samo - czyli będzie wynajmować 1 pokój na 2- 3 osób - i tym sposobem mieszkanie będzie się płacić - samo!!!

Jovita narzeka na zimno - ja też bardzo . Dlatego między innymi ja nie siedzę wieczorem długo - bo zaczynam sztywnieć i wskakuję do wyrka !! A dlaczego Morawka oszczędza z prostej rzeczy - z tego co wiem mieszka na II piętrze -nawet jak zakręci kaloryfer - to jest ciepło od rurek- grzeje jej z pod spodu i górą ciepło nie ucieka.Nie które bloki są takie ciepłe - że można pooszczędzać- wiem,bo wynajmowałam mieszkanko takie ciepłe - tam podłoga była ciepła!!

U mnie jest tak - centralne podłączone piwnicą - u mnie w mieszkaniu nie mam rurek - tylko kaloryfery - mieszkam na parterze ,blok grube mury z cegły ,siedem okien ( małe ,więc słoneczkiem też nie dogrzeję),blok nie ocieplony - grzejemy tylko tak aby zaczynało syczeć,mam takie pokrętło tam jest skala do 7 - grzejemy na 3 i 2 kreski - no zimą na 4,1 !!Teraz dostałam rachunek za marzec - jest dokładnie taki sam jak w lutym - tyle samo GJ - a przecież w marcu było cieplej- niż w lutym( były mrozy ostre ) - Sam rachunek - za samo centralne : 270 zł.- to ponarzekałam..
I co ciekawe - z sąsiadkami porównujemy rachunki- różnica jest 10 -20 zeta - raz w dół raz w górę - jedna sąsiadka ,co najczęściej u niej kawkę piję - ma takie samo mieszkanie metrażowo - tylko jedno okno mniej,na piętrze,jedna ściana od dwóch pokoi ocieplona,centralne z rurkami w domu - - ja mam o 24 żeberka więcej - niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego nasze rachunki sa prawie identyczne,cha!I cała ulica ma mniej więcej takie same rachunki!!

5,711

Witam... wieczorowo. Już po pogrzebach. Wszystko po 100-kroć przegadane.
                   Nie wiem czy rwa kulszowa podobna jest do ataku" korzonków:. Bo te miałam. Trudno przyzwyczaić się do świdrującego bólu.Sama go doświadczyłam parę dni temu gdy znienacka zaatakował mnię "zdrowy" ząb. Cały dzień na lekach przeciwbólowych i tak spuchłam. I do takiego bólu się nie przyzwyczaję. U mnie bez zmian.... nadal duże kłopoty finansowe. Już mi się to wszystko sprzykrzyło. Chciałabym iść do pracy nie myśleć o całej organizacji, odpowiedzialności itp.Ale pracy nie ma dla takich starych kobiet jak ja. .... No to i tak dużo zasiałam negatywnej energii.... wystarczy!!!!! Pozdrawiam...

5,712 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-04-18 20:33:26)

Oj  Lodyga - bo Ty jesteś za młoda,żeby iść na emeryturę
                       -  i za stara ,żeby iść do pracy - CAPITO !!!!!! lol lol

No Capito!!!!!! - to nic - to jest Polska właśnie!!!:P:P:P

5,713

lodyga przeciez pracujesz z mezem ,to wszystko nie ma sensu tak cierpisz z powodu braku pieniedzy ,to po co to wszystko,jak nie masz radosci ,jovitka ja mam mieszkanie salon otwarty na kuchnie wiec jak gotuje ,przebywamy caly czas to cieplutko ,poludniowe mieszkanie na 2pietrze w zimie tez zakladamy dresy ,ale mnie zawsze goraco uderzenia i pulchniutka jestem to ma co grzac hi hi schiz o jakich rurkach mowisz ja mam tylko grzejniki ,wszystko zamurowane zeby nie bylo widac ,w piwnicach grzeja cieplutko tak jak unas sa rury rozne to jak ide to goraco ,blok u nas jeszcze nie ocieplony ,mam nowe okna ,gizelko nie czytasz postow pozdrawiam bylam na spacerku ale cieplo

5,714

przeciez pracuje lodyga ,ale niektorzy sami wybieraja sobie taki los ,nieraz swieze powietrze na wsi bokiem wychodzi .

5,715

http://i42.tinypic.com/x3smj8.gif   spadam - skończył się ten tydzień historyczny - smutny!!

mówią: Nie przenoście nam Stolicy do Krakowa !!!! - tylko właśnie przenieśli!!!!

Ale jutro nowy Tydzień - powiedzmy,że bardziej normalny -  do jutra Myszki !!!! Pa! tongue:P:P

5,716 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-04-18 21:03:43)

Morawko chodzi mi o rurki,którymi dochodzi woda do kaloryfera,
Jak bym miała je w domu to puszczam ostatni kaloryfer w łazience- jest obieg w mieszkaniu - w nie w piwnicy!!!
A nie masz rur  takich pionowych  w mieszkaniu ?????? takich co idą do sąsiada?????- przypatrz się Myszko - dobrze

U mnie jest centralne od 4 lat - i jest tak zrobione- ,że jak nie płacisz - to odcinają tylko Twoje mieszkanie.
U mnie w klatce są tylko 2 mieszkania  z miejskim ogrzewaniem - tamci mają na gaz!!!!

5,717

schiz ja sie nie znam na tym ,jak nie grzeje to mam zimne ,w lazience mam biale do suszenia i tez cieplo w lazience i nie ma termometrow a tak wszedzie mam .dobranoc

5,718

Moj blok jest ocieplony i mieszkam na osmym pietrze, ale tym cieplem od Holendrow to sie czlowiek za bardzo nie ogrzeje ... big_smile:D:D
Termostat jest w duzym duzym pokoju  i tam moge miec taka temperature, jaka nastawie, wiec siedze w cieple, ale w pozostalych pokojach, ktore tu nazywane sa sypialniami, nawet gdyby bylo ich dziesiec, jest zawsze o kilka stopni mniej, bo wychodzi sie z zalozenia, ze cala rodzina musi siedziec w duzym pokoju na kupie, a do spania cieplo podobno nie jest potrzebne ... jak komu, mnie tak ...
W pokoju goscinnym jest mniej o ok. 2 st.C w porownaniu z duzym pokojem, jezeli mocno grzeje slonce to jest nawet o 1-2 st.
cieplej, ale juz w mojej sypialni, ktora lezy od polnocy, a tu od polnocy sa najsilniejsze wiatry od M. Polnocnego, jest duzo
zimniej i tu nigdy nie swieci slonce ...
Moze w upaly bedzie przyjemnie, ale na razie nie ...
Zeby w sypialni miec 16-17 st. to ogrzewanie nastawiam na 20st., w wiec przez cala noc utrzymuje 20 st.C w duzym pokoju, w ktorym nikt nie przebywa, tylko po to, zeby w sypialni nie zamarznac i jeszcze zostawiam otwarte drzwi, zeby powietrze sie wyrownywalo,  z marnym rezultatem ...
Kilka lat temu mieszkalam w identycznym  bloku, tylko ustawionym wschod-zachod i mialam wszedzie cieplutko, chociaz wowczas blok byl jeszcze nieocieplony, a teraz tak, wiec nie spodziewalam sie takiego problemu ...
To moje pierwsze mieszkanie z takim ustawieniem i niestety, zupelnie nie w moim guscie ... tzn. samo mieszkanie jest bardzo
ladne, ale przez te zimna sypialnie bardzo stracilo w moich oczach ...
Na wielu rzeczach moge oszczedzac, ale ogrzewanie jest dla mnie najwazniejsze i lubie sama decydowac, gdzie i kiedy chce nizsza temperature, zakrecajac po prostu kaloryfer ...
Wiekszosc moich sasiadow, tam gdzie ja spie, ma albo magazynek, albo suszarnie, wiec im zimno tej strony nie przeszkadza...
Zobacze, co da sie z tym zrobic... jesli nic, to najwyzej na przyszla zime przeniose sie ze spaniem do goscinnego pokoju, a za 3 -4
lata przeprowadzka ... akurat tapety zdaza sie przybrudzic ... big_smile:D:D
Zreszta zaczynam miec coraz wieksza ochote na domek z ogrodkiem i na zmiane miejscowosci, wiec moze w ten sposob jestem
do tej decyzji zachecana, bo gdyby to obecne mieszkanie nie mialo istotnych dla mnie wad, trudno by mi bylo zdecydowac sie
na przeprowadzke ... w koncu do duze koszty, wiec nie rzucalabym sie na to z byle powodu ...

Jesli nic mi nie przeszkodzi, to w czwartek porobie zdjecia domkow, ktore mi sie podobaja i Wam zaprezentuje ...:)
Reflektuje wylacznie na te niedawno wybudowane, bo sa dobrze ocieplone, z wykorzystaniem najnowoczesniejszej technologii...

A teraz zycze Wam cieplutkiej i spokojnej nocki i   d o  j u t r a ...  smile:):)

http://img40.imageshack.us/img40/2453/kamceb.gif

5,719

witam dziewczynki ,wstalam bo noga mnie boli ,w palcami tak mnie bolala w nocy nad ranem ze musialam wstawac ,od kiedy nosze klapki z tymi receptorami co maja takie kolce to cos mnie nogi bola ,skacza ra tu raz tu hi hi jovitko ja mam sypialnie na polnoc to dobrze bo w lecie bym sie usmazyla jakby bylo poludnie ,bardzo dobra aura dla sypialni.

5,720 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-04-19 08:44:13)

Witam Myszki - poniedziałkowo

Wczoraj tyle ponarzekałam na zimno w mieszkaniu - przez dzień,były wyłączone kaloryfery- popisałam z Wami - nie włączyłam na noc!!!
I efekt jest - jest w mieszkaniu bardzo zimno!! świeci słonko - więc nie będę się wygłupiać i teraz włączać  .Ale dziś pod wieczór jadę z grzaniem !!!!!!!!!!!!!!! Moje mieszkanie jest z trzech stron: wschód,południe,zachód.Jak były piece to przepalało się do maja!!

Wczoraj najadłam się słodkości,potem u koleżanki wtrząchnęłam  :domek baby Jagi" przyszłam ,wypiłam herbatkę ,pomyślałam : a już nic nie będę jadła - zasypiałam to mnie normalnie ssało- pomyślałam o Jovicie ,mało brakowało abym wstała coś przekąsić - no ale w końcu zasnęłam! Koleżanka mnie nie widziała 4 miesiące - no i potwierdziła,że przytyłam - u mnie zawsze :buźka się zaokrągla!!!
No to jeszcze bardziej mam motywację ,aby trochę schudnąć!!!

W domu - moja Mam - znowu obrażona na mnie - bo wczoraj jej przygadałam -- że już te parę talerzy mogła umyć,bo ja nie pojechałam na relaks tylko do roboty : Phiiiiiiiiiiii !!!!!,ja też wyszłam z domu!!!!!!!!!!Jeszcze czego!!!!!!!!

No i znowu się pożaliłam - i co - ano biorę się za coś    do potem................http://i40.tinypic.com/289juag.gif  tongue tongue

Posty [ 5,656 do 5,720 z 113,586 ]

Strony Poprzednia 1 … 86 87 88 89 90 … 1,748 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024