Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Strony Poprzednia 1 … 85 86 87 88 89 … 1,748 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5,591 do 5,655 z 113,586 ]

5,591

Odp: Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Niu7nia... piszesz, ze los Polakow byl w ich rekach ... wiem ... ale pytanie czy byly to dobre rece ...osobiscie ciesze sie,
                      ze w tych rekach nie bylam ...
Piszesz, ze "ziemia rosyjska znowu wessala polska krew ... niechcacy"... czy aby na pewno niechcacy ?...  nie wiem ... i pewnie nigdy sie tego nie dowiemy ...
Piszesz, ze z nim nie sympatyzowalas, ale byl Twoim prezydentem ... wybacz Niu7nia, ale nie bardzo to rozumiem ...
Gdybym nadal mieszkala w Polsce to na pewno nie bylby on moim prezydentem, bo z jego polityka zupelnie sie nie zgadzalam ...
co oczywiscie nie znaczy,ze zyczylam mu smierci ... oczywiscie, ze nie ... ale akceptuje zarzadzenia "odgorne" ... i uwazam, ze
odejscia ludzi nie sa tragedia dla swiata, co najwyzej dla ich bliskich ...bo chodzi o zaangazowanie emocjonalne, choc tak jak
wspomnialam w poprzednim poscie, wszyscy wczesniej czy pozniej odejdziemy, bo tak zorganizowany jest ten swiat ... i my doskonale o tym wiemy ...
Oczywiscie dusza nigdy nie umiera i zycie toczy sie dalej, tylko w innym wymiarze ...
Zawsze mam szacunek dla tych, ktorzy odchodza ... oddalam im czesc na swoj sposob, jako ludziom, takim jak my wszyscy ...
ale bez zaklamania i przesady ...
Fakt, ze powierzamy komus wladze nad nami, nie czyni z niego czlowieka wiekszego, niz my... nie wedlug Boga ...
To my sami nadajemy range zdarzeniom poprzez nasze emocje ...
Kiedy prezydent zyl to wielu ludzi wieszalo na nim przyslowiowe psy, a nagle stal sie bohaterem i najdrozsza sercu osoba ...
Oczywiscie kto chce, ma prawo pograzyc sie w glebokiej zalobie, bo to jest kwestia osobistych odczuc i sumienia ...
ale liczy sie wylacznie szczerosc intencji ...
"Umarl Krol, Niech zyje Krol" ... zycie toczy sie dalej ... 

No to, Dziewczynki, zycze Wam pomimo zaloby D O B R E J   N O C K I   i  d o  j u t r a ... smile:):)

http://img91.imageshack.us/img91/7090/92035524.gif

Zobacz podobne tematy :

5,592

No Hey!!! Dzień dobry Myszki!!!!!!!!!!!!!!

Jovita - popieram Cię nie lubię zakłamania - Fakt tragedia zginęło tylu ludzi naraz!!!!
.................wielu ludzi wieszało na nim psy,a nagle stał się bohaterem ....................

Pogodnej niedzieli................... do potem

5,593 Ostatnio edytowany przez niu7nia (2010-04-11 09:53:57)

Racja i nie  racja Jovito - bo to że mam inne pogłady  polityczne  anizeli  prezydentem  fizycznie  chociaz nie ja go wybierałam .

Jest prezydentem takze moim  z "urzędu"  bo jestem polką
a on przezydentem Polski mojego kraju .

I przede wszystkim TO miałam na względzie  - a nie nagłą zmianę upodobabań politycznych bo  bo stała sie tragedia
              Jasne  - prawie nigdy nie zgadzałam sie z Nim  ale to   nie zmieniało  faktu ze  i tak  czy chciałam czy nie  to  byl prezydentem .moim .

Chyba   zle zrozumialyści  albo ja malo precyzyjnie  wyraziłam sie  ???????         
     Ciekawe że  tyle osobistości  swiatowych  znajduje slowa ,ktore nas Polaków  od wewnatrz budują  i scalają na zewnatrz  -  są wśród nich  tacy ktorym   ideologia  i sposób  jej reprezentowania  LK byla obca i niezrozumiała .
  A jednak w obliczu tragedii narodu Polskiego schylaja  glowy .

Wiesz jak zmarl JPII to moje dwie sasiadki  zagorzałe ateistki
chodzily do koscióła aby wspólnie pobyc z Tymi osobami  dla których On byl bardzo ważny .W ten sposób  wyrażały szacunek dla katolików i spoleczności w której zyja .

W TV /TVN /od rana są odczytywane  e-maile  od ludzi z calego świata
ktorzy łącza sie  z Polakami  .
                 Myslę Jovito  ze bedąc  daleko i niedaleko od Polski ju.z inaczej postrzegAsz  pewne sprawy ,inaczej reagujesz .
To dla mnie normalne - mam wielu przyjaciol w róznych krajach świata i sami szczerze mówią   ze ich punkt widzenia  na wiele sprawach  zmienil sie 
pod wpl;ywem innego zycia i in nej  mentalności osób z ktorymi obcują  .

Dosyc juz o smutnnej   rzeczywistości
W gorach jest zimno, szczyty znowu białe ,zero sloneczka .
Forsycja zbuntowała się  i pozamykała swoje drobne kwiatuszki  .z zimna  . brrrrr
                     Zyczę  bezstresowej niedzieli - na 14 -ta  idę na imieniny sąsiedzkie
a jutro prawdopodobnie rozpoczniemy  skracanie moich   nader wysokich /10-12m/ swierków
http://i41.tinypic.com/2vm962t.jpg

5,594

Witajcie  Schiz i Niu7nia  i te Dziewczynki, ktore zajrza tu pozniej... smile:):)

U mnie dzisiaj pochmurno i zimno, wg zapowiedzi beda przejasnienia, ale moze tez popadac ...

Niu7nia, moje poglady nie maja nic wspolnego z miejscem, w ktorym jestem... bedac w Polsce tez taka bylam...
Kiedy bylam mloda tez przezywalam wszystko, bo mnie do tego zmuszano ...wszyscy dookola histeryzowali i uwazali, ze tak
nalezy, a z wiekiem stalam sie niezalezna i zaczelam patrzec na swiat normalnymi oczami ... tzn. zaczelam uzywac rowniez
rozumu, nie tylko serca...
To, ze przedstawiciele wladz innych krajow lacza sie  z Polakami w ich bolu nalezy do dyplomacji, takie sa przyjete zwyczaje
i nie ma to nic wspolnego ze wspolodczuwaniem ...

Ludzie maja tendencje do egzaltacji i do samooszukiwania sie, wiec chca wierzyc, ze caly swiat z nimi razem placze, a tak
naprawde to wszystkie te gesty sa tylko pro forma, na pokaz ...
Cale nasze zycie uczymy sie zaklamania, najwazniejsze jest nie to, co naprawde myslimy i czujemy, tylko to co wypada ...
i tak nam to wchodzi w krew, ze pozniej juz nie umiemy odroznic, co jest nasze, a co cudze ...

Wiele osob nie ma odwagi powiedziec tego, co naprawde mysla i udaja, ze wspieraja, bo boja sie zlinczowania ...

Kiedy sie panuje nad emocjami i nie daje poniesc ogolnej atmosferze to dopiero sie widzi z cala wyrazistoscia ten caly falsz
i te gre ... Swiat to jeden wielki teatr ... Kto jest sam zaangazowany w gre, to tego nie widzi ... zeby to zobaczyc, trzeba
usiasc na miejscu widza, z boku czyli wyciszyc emocje, a wlaczyc rozum i wtedy dopiero chce sie smiac ...

Zeby to zrozumiec wystarczy isc do sadu ... popatrzec, jak zazarcie walcza ze soba adwokaci stron i prokurator, jak najwieksi wrogowie, jakby chcieli sie wzajemnie pozrec ...
bo za to sa swietnie wynagradzani ... biora kase, wiec graja i daja z siebie wszystko ...
a po rozprawie ida sobie razem zgodnie na obiad, jedza, pija, zartuja i w ogole sa najlepszymi kumplami ...
Z politykami jest dokladnie tak samo...
Tam, gdzie jest kasa i wladza, nie ma miejsca na rozczulanie sie ... i jednych politykow ten wypadek ani ziebi ani parzy,
wysylaja kondolencje,
bo tego wymaga dyplomacja, a drugdzy juz przystepuja do szturmu na zwolnione stanowiska, widzac dla siebie szanse kariery...
Jedynie nieliczni, ci zaprzyjaznieni rzeczywiscie odczuwaja bol i smutek... no i oczywiscie rodzina ...
A ludzie sa tacy naiwni i latwowierni, bo patrza przez emocje, zamiast zaczac myslec ...

Oczywiscie kazdy ma prawo do swoich zachowan i pogladow ... i ja sie absolutnie nie wysmiewam, a jedynie nie podzielam...
i mam odwage o tym wprost mowic ...
Moglabym wypisywac tu bardzo emocjonalne slowa... na pewno bardzo by sie to Wam podobalo, ale nie bylabym szczera ...
bylaby to gra ... 
Uwazam, ze nie po to tu jestem, zeby Wam mydlic oczy i we wszystkim falszywie sprzyjac, bo takich macie dosyc na co dzien dookola,
tylko po to, by ukazac Wam inny punkt widzenia, ale szczerze ...
Ludzie chetnie zyja iluzja, bo jest piekna, pelna uniesien, a prawda jest zwykle mniej rozowa i wzniosla, dlatego bulwersuje...

Jezeli ktos gleboko wierzy, ze kosze w gabinetach wszystkich glow panstw swiata sa wypelnione mokrymi chusteczkami higienicznymi po ocieraniu
szczerych lez z powodu wczorajszego wypadku, to mu oczywiscie wolno...  smile

Ja przedstawilam tylko moj poglad, a kazda z Was ma prawo do swojego wlasnego ...:)

Za troche bede miala telefoniczna wizyte mojej przyjaciolki w Polsce...  Jest to przelozona o tydzien swiateczna rozmowa,
poniewaz przyjaciolka goscila u siebie kuzynke, ktora wczoraj odjechala ...
To nawet dobrze, ze tak sie stalo, bo bedziemy mogly porozmawiac rowniez o wczorajszym wypadku ...
Moja przyjaciolka wraz z cala swoja rodzina (inteligenci) zdecydowanie nie nalezala do fanow naszego prezydenta i byla zalamana wyborem jego osoby
i jego pozniejszymi rzadami ...
Ona tez patrzy na swiat normalnymi oczami, bez rozowej, emocjonalnej woalki ... smile

Zycze Wam udanej, pogodnej niedzieli, wypoczywajcie w spokoju, bo od przezywania wzrasta tylko cisnienie i przyplatuja sie
rozne choroby, a za straty zdrowotne i koszty leczenia zadnego dodatku od rzadu z pewnoscia nie dostaniecie, bo rzad
ma dokladnie gdzies, to jak Wy sie czujecie i czy w ogole zyjecie ... smile

Pozdrawiam smile:):)

http://img232.imageshack.us/img232/8870/indiaan32.jpg

http://img96.imageshack.us/img96/4849/deyu16080800078.jpg

5,595

witam dziewczyny smutno mi  ,ale moj mnie stawia do pionu ,i synowie tez ,tak mysla jak jovitka jak schiz ,ja jestem wrazliwa na kazde cierpienie innych ,nie myslac o sobie ,nie znam sie na polityce daleko mi do idealu ,jestem prostym czlowiekiem w mysleniu jak wiekszasc polakow ,trudno inaczej jak jestem katoliczka i trudno mi zachowac sie inaczej .zawsze mysle ze ja jestem winna wszystko co zle ,taka sierotka marysia ,syn mi mowi mama przeciez ty nie mozesz wsystkiego brac do serca ,twoj lekarz zachorowal ty sie przejmujesz ,mamusia nie dzwoni tydzien ty sie martwisz ,a przeciez tez moze dac znac ,zupa sie wyleje oj co zrobilam ,i wszyscy tak cie szczuja chca cie stlamsic razem z tata ,obudz sie kobieto ,ma racje staram sie ,czego o zupie pisze bo dzisiaj na blat wylalam noi moj zaraz co ty robisz ,ja mowie zamilknij ,to za kilka minut do mnie ,moze zadzwon do matki jak sie czuje ,wie ze jestem zdenerwowana ,i takie zycie ,podziwiam cie jovitka ze tak sie wyzwolilas z tych sepow tego narzucania ,tylko ile lat potrzeba zeby tak postepowac ,a mozna nigdy tego sie nie nauczyc .

5,596

rozmawialam tez dzisiaj z synami ,i ten co we francji tez tak mowi jak jovitka ,mlodszy mowi mama no a co zmienisz jak bedziesz sie denerwowac i plakac nic ,zycie toczy sie dalej .

5,597 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-04-11 17:24:59)

Witaj Morawko... smile:):)  Twoi synowie maja racje... przejmowaniem sie niczego nie zmienisz, szkoda tylko zdrowia ...

Na zmiane myslenia potrzeba czasem kilka m-cy, a czasem kilka lat... bywa, ze wystarczy jakies zdarzenie, jakies slowo
i nagle zaslona z oczu spada i zaczynamy inaczej widziec i myslec ... ale najczesciej wymaga to swiadomej pracy...
Czy to sie nam uda, to zalezy wylacznie od nas samych ... jezeli sie staramy, to musi sie udac, a jesli nic w tym kierunku nie robimy, to oczywiscie rezultatow tez nie bedzie...
Jedno jest pewne... dobry Bog wie, co robi, nic nie dzieje sie bez przyczyny ...
Wiele osob uwaza sie za gleboko wierzace w Boga, ale co z tego, jesli tak naprawde Bogu nie ufaja, a ja nie tylko wierze,
ale ufam, ze Dobry, Madry i Milosierny Bog wie, co robi i ja nie musze tego oceniac, bo nie wiem wszystkiego,
tylko akceptowac...

Nasze emocje sa naszym najwiekszym wrogiem, to one sa przyczyna naszych chorob i naszych niepowodzen ...

Rozwoj duchowy polega na zapanowaniu nad emocjami, bo emocje nie maja nic wspolnego z prawdziwa miloscia ... 
Prawdziwa milosc to madrosc serca...
Prawdziwa milosc to nie uzalanie sie nad nami, tylko zmobilizowanie nas do samouzdrowienia ...
Dobry jest nie ten, kto codziennie da nam rybe, zebysmy nie byli glodni, bo to jest tylko jalmuzna czyniaca z nas jego
niewolnikow, zebrakow ...
ale dobrym jest ten, kto nie bedzie sie nad nami litowal, tylko nauczy nas lowic ryby, zebysmy sami mogli sie wyzywic,
bo wtedy bedziemy wolni i niezalezni ...:)
Mamy zyc tak, zeby nie krzywdzic innych, a zbawianie i ratowanie swiata nie nalezy do nas... nie bierzmy na swoje barki
zbyt wiele, bo innym tym wcale nie pomozemy, a sobie zaszkodzimy ... skoro naprawde wierzymy w Boga, to miejmy tez
zaufanie do Jego Madrosci ... i nie probujmy Go wyreczac ...:)
Ja mam pelne zaufanie do Boga i akceptuje wszystko, co sie zdarza ... smile

http://img258.imageshack.us/img258/9765/zjbj0y.gif

5,598

Cześć dziewczyny!   Troche się zastanawiałam jak to jest z tym zakłamaniem... Nowe zaskakujace sytuacje  wywołują czasem we mnie zachowania i myśli moze i nieadekwatne, ale na tamten moment dla mnie prawdziwe. Miałam na myśli to ,ze w katastrofie nie straciłam nikogo bliskiego anii nie sympatyzuje z żadną partią, ani też nie potrzebuję się wczuwac w sytuację tych , którzy bliskich stracili.
   Wiem tez ,ze  pojedynczy ludzie ,tacy jak ja czy mój sąsiad bez bogactwa i wpływów nic nie znaczymy dla polityków,
  Ale oni podejmuja decyzję , które maja wpływ na moje życie i tylko oni mogą je podejmowac .Moje życie duchowe nie,ale materialne jak najbardziej. Mieszkam w Polsce i na razie chcę, żeby tak było I nie jest dla mnie obojętne ,że w jednej chwili trace jako Polka  , człowieka , który mnie reprezentował w świeci a nasze wojsko jakie by one nie było, zostaje bez dowództwa.
   Sprawa Katynia też nie jest mi obojetna, o ile wiem nikt z mojej rodziny tam nie zginął, ale też uważam że trzeba o tym światu mówić i przypominac ku przestrodze.
  Z wielu decyzji nie jestem dumna jak choćby z obecności naszych wojsk w Afganistanie.Zależy mi jednak ,żeby Polska była na mapie świata  i taka nagła strata  może byc odebrana w świecie jako osłabienie i byc wykorzystana .  Mogę mieć zastrzeżenia co do osoby prezydenta ale do instytucji nie mam.

Zgadzam się ,że w tej katastrofie jest jakiś głębszy sens i to ,że akurat włąśnie tam...
Jakoś tak wyszło patetycznie... ale i tak nie będę się nikomu tłumaczyć.
   Jeszcze chciałam się odnieśc  na temat wirtualnych znajomości, które poruszałyscie ostatnio...
Uważam ,że tak jak w w moim realnym świecie liczy się mile spędzony czas i to ,że czytacie mnie a ja Was i niczego się  nie spodziewam ani nie planuję... jeśli któregoś dnia stracimy się z oczu, każda z nas będzie zajęta już czymś innym...i tak będzie dobrze smile

5,599 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-04-11 18:59:20)

No hey !! dziewczynki!!!!!
Pogoda na zewnątrz dołująca - cały dzień szaro,zimno i deszczowo!!
W telewizji - wszędzie to samo - oglądam- wyłączam - i tak w kółko 
Macie wszystkie racje w swych wypowiedziach - i cieszę się,że wogóle piszecie ,bo różnie bywa w innych cafejkach!!!

Może zmienię temat ; Syncio mój był wczoraj na tym kawalerskim - było ich 25 chłopa - mieli pięterko zarezerwowane - na parterze knajpa była wypełniona na full - z tym że do 22 ,,muzyka jakaś tam sączyła cichutko.Panny były w innym lokalu - potem się połączyli i przeszli do 3 lokalu otwartego normalnie do 4 rano.
Moja koleżanka miała wczoraj tez chrzciny swojego 1 wnuczka - odbyły się normalnie,chodzi mi o kościół.
Nie daleko mnie jest knajpa - normalnie było wesele z orkiestrą>

Ja się cieszę,że jutro powiedzmy normalny dzień - bo i tak żałoba tygodniowa - teraz pogrzeby- a reszta rozciągnie się na wiele tygodni.
trzeba pomału wracać do normalności - bo i tak nic nie zmienimy!!

Niu7nia fotka drzew piękna - najwięcej podoba mi się to drzewo na pierwszym planie,z obrośniętym pniem- to masz piękny widok z domku!!!

No muszę zacytować Jovite : " .....bo rząd ma dokładnie gdzieś - to jak Wy się czujecie i czy w ogóle żyjecie............" tongue

5,600

Ciesze sie, ze nadal zyjecie, Dziewczynki... smile:):)  ...
u mnie bylo dzis sucho, lekko pochmurno, z tendencja do przejasnien, ale zimno, 11 st.C...
Nie poszlam chodzic, bo zaliczylam 3 wizyty telefoniczne, wiec dzionek szybko zlecial, a jutro rano do pracy ... smile

Dwie rozmowy byly planowane, a trzecia nie ... Moja mlodsza przyjaciolka z innej miejscowosci chciala sie pochwalic, ze problem z praca rozwiazal sie pozytywnie... grozilo zamkniecie hotelu, w ktorym pracuje, bo wlasciciel zalegal z podatkami i mialo byc ogloszone bankrutctwo, a dziewczyna dopiero wczoraj dostala marcowa wyplate ... Martwila sie, bo rok temu kupila z mezem dom ...wiadomo kredyt i raty byly ustalone w oparciu o 2 wyplaty, no ale na szczescie wszystko jest OK.
We wtorek przyjedzie do mnie, bo jej maz bedzie pracowal po poludniu ...
Tutaj zmiany sa najczescie 2-dniowe tzn.  2 dni ranne, 2 poobiednie i 2 nocki, a po nich 4 dni wolne i od nowa ...

Zycze Wam, jak zwykle spokojnej, dobrej nocy i do jutra ...

http://img401.imageshack.us/img401/5030/25hmu7q.gif

5,601 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-04-12 08:22:12)

No hey dziewczynki- poniedziałkowo!!!!!

Jovita - jak dla pracujących to te zmiany w Holandii - są fajne no i te 4 dni wolnego
Z tego co wiem to u Nas są 4 dniowe zmiany a po nockach jest 2 dni wolnego lub 6 dniowe z niedzielą wolną po środku!!

No- dzisiaj już radiu popuścili troche - puszczają już piosenki wolne ,spokojne i dzwonią słuchacze - bo 2 dni nie dało się słuchać!
Wczoraj w telewizji wieczorem - tez leciały filmy - ale i tak poszłam wcześniej spać - po takim praniu mózgu!

Dzisiaj poniedziałek to nic w sklepach świeżego się nie kupi - a u mnie w lodówce - światełko!!!

Piszcie dziewczynki - co u Was - Morawko o tej porze wiem,że nie śpisz Witaj - napisz co dziś gotujesz na obiadek????-
jak napiszesz że rybki- to Cię uduszę!!!:P:P   

do potem.............................http://i41.tinypic.com/2148uhh.jpg  Pa!

5,602 Ostatnio edytowany przez Vera (2010-04-12 09:26:05)

Witajcie! http://zdjecia.nurka.pl/url/media7.mojageneracja.pl-oitqprrptq-mediumktm5l7554b0bd2cb1929953167.jpg.html

No nic, skoro  obrazek nie wyszedł cos napiszę ....Wczoraj prawie nie ogladałąm telewizji, coraz mniej ciekawych programów albo ja  nie miałąm nastroju do oglądania . Zauważyłąm tez ,ze coraz mniej sie ruszam , też nie mam tego zapału co jeszcze 2 lata wstecz. Kiedy byłam nastolatką  miałam lekką nadwage i bracia przezywali mnie " gruba", potem odchudzałam sie w średniej szkole i chudłam chyba 10kg , przy wzroscie 160 ważyłam 54 a jestem średniej budowy kości więc wyglądałąm szczupło.

W szkole średniej trenowałam troche siatkówkę , bo uparłam się i na pozycji libero byłam dobra .
Więcej nie urosłam , przygoda z siatkówką skonczyła się wraz ze szkołą , tylko sympatia do siatkówki została i chętnie oglądam ,   ale damską bo w męskim wydaniu nie podoba mi się . Mało się dzieje , i te akcje tak szybko rozgrywaja ,ze nie ma co ogladac.
    Wracając do wagi, to po dziecku troche przytyłam , ale po jakimś trudnym okresie, których przeciez nie brakuje w zyciu, znowu schudłam i teraz ważę ok 55 .Pewnie mając kilka kg więcej wyglądałabym moze  lepiej w tym sensie ,że tego tłuszczyku na twarzy to brakuje gdy pojawiaja się zmarszczki, ale dobrze jest jak jest.
  powiedzcie co z tym odchudzaniem,  wszystkie  kobiety , które znam zaprzątają sobie tym głowe , wiek nie ma znaczenia, kazda chce się odchudzac, bo jakiś pożal się Boże kreator mody wymyślił ,ze chude kobiety są piękne, bo pewnie wogóle kobiet nie lubił. Potem przez reklamy weszło to w mózgi  wszystkich i tak sie kobiety męcza  zeby tylko przypodobać sie innym. Bo co by nie mówic wygląd , zwłąszcza dla młodych ma ogromne znaczenie...
   Mam nadzieję ,że nie posnęłyście... na razie

5,603

Witajcie Dziewczynki... smile:):) w to sloneczne, ale chlodne, poniedzialkowe popoludnie ...

Wydaje mi sie, ze zaloba, nawet ta najglebsza, pisac nie zabrania, ale ... moze sie myle ... smile

Ja juz swoj kawalek rannej zmiany zaliczylam i reszte dnia moge sie byczyc ...:D

Vero... ja od bardzo mlodej dziewczyny ciagle sie odchudzalam, bo zawsze mialam duze sklonnosci do tycia, w rodzinie
                 znana bylam z tego, ze moglam zyc samym powietrzem, teraz okazalo sie, ze to wcale nie byl zart ...
Moja matka miala obsesje na punkcie tuszy, a poniewaz sama nie mogla osiagnac figury miss Europy, to katowala mnie i moja
siostre ... kazde pol kg bylo wychwytywane jej czujnym okiem i krytykowane, wiec pilnowanie wagi weszlo nam w krew ...
Osobiscie lubie byc szczuplejsza, bo po pierwsze duzo lzej sie czuje i mlodziej wygladam, a do tego moge nosic
stroje, ktore w wiekszym rozmiarze nie prezentuja sie dobrze...
Nie jestem w stanie byc naprawde szczupla, bo musialabym kompletnie nic nie jesc, ale jestem srednia... staram sie utrzymywac
rozm. 40, choc przez ostatnia zime przytylam, bo przestalam chodzic na fitness i wydalam psa, wiec mialam bardzo malo ruchu...
no i  teraz przyszla pora, zeby to zrzucic, ale robie to wylacznie dla siebie ...mam zamiar tego lata chodzic w tych samych
krotkich spodenkach i miniowce, a nie kupowac nowe, wieksze ... big_smile
Oczywiscie bylabym bardzo chetna miec mniejszy rozmiar, ale to by sie wiazalo z kontynuowaniem glodowki do konca tego
wcielenia, co przy tym trybie zycia jest zbyt trudne, przynajmniej na razie ...
Tu, gdzie mieszkam nadwaga jest w pelni akceptowana i nikt nie ocenia wygladu ...
Wiekszosc ludzi nawet nie ma duzego lustra w domu, a w calosci widza sie tylko w sklepie, kupujac ciuchy i to im wystarczy... big_smile

Idac do pracy rano, spotkalam moja sasiadke z psem, zalilam sie na brak ruchu i okazalo sie, ze ona + jeszcze 2 inne sasiadki  urzadzaja sobie marsze
dla zdrowia o godz.  18.20 zaraz po wiadomosciach... zaproponowala, zebym z nimi pochodzila, co przyjelam z prawdziwa radoscia ...

Ruch to zdrowie, tak jak smiech ... uwielbiam jedno i drugie... big_smile

http://img710.imageshack.us/img710/1539/2076462.jpg

5,604

Schiz... swiatelko w lodowce ... to jak u mnie,  mnie to wystarczy lol:lol::lol:
                   Po swietach wyrzucilam wszystko z lodowki, zeby nie miec pokus...
Pytasz, co dobrego mamy dzis na obiad ...  ja na obiad wypilam cappuccino, z cukrem... bardzo mi smakowalo ... big_smile:D:D

Co do pracy na zmiany, to tez uwazam, ze to strasznie fajne... ranna zmiana zaczyna sie o 6-tej... co dwa dni to czlowiek nie
zdazy sie zmeczyc, a pozniej kupa wolnego, ale przy tym rytmie pracuje sie tez w niedziele i swieta, jesli dyzur tak wypadnie ...
i do tego za zmianowosc jest bardzo duzy dodatek, az 800 euro ... a jak nocka przypadnie w niedziele czy swieta to dochodzi jeszcze cos ekstra...

A to dietetyczna propozycja obiadowa dla tych, co jedza mieso ... big_smile

http://img266.imageshack.us/img266/6397/joeplzolwhamburger.jpg

5,605

pozdrawiam ja znowu po kroplowce 22do 2rano bo 500to dlugo zawroty glowy ,stwierdzili miazdzyce ,dieta ,powyrzucalam tez sporo ,moj niech je ja chude tylko gotowane ,opanowac stres musze ,dzisiaj brokuly ,meso filel z kurczaka gotowane ,mniej fajek ,spacery z psem .

5,606

Morawko... chron sie przed stresem, bo stres rozregulowuje caly organizm ...:)

Opanowac stres jest w Twoim wypadku najwazniejsze ... a potem tak jak piszesz, lzejsze jedzenie, mniej papierosow,
spacery z psem... smile
Jestes za mloda, zeby sie wykonczyc ... dbaj o siebie i pozwol sobie na luz ... smile

http://img528.imageshack.us/img528/2682/joeplslonnadrzewie.jpg

5,607

Witajcie!

Widzę że nikt za mną tu nie tęsknił ?! O Wy niedobre:-)
Nie pisałam , bo nie wiedziałam co pisać?.....Mam mieszane uczucia.
Mogę tylko powiedzieć , że zostałam wyklęta chyba z rodziny , przez swoje poglądy
bo wczoraj zadzwoniła do mnie siostra i po dwóch sekundach sie wyłaczyła , mówiąc"to nie ma o czym z tobą gadać"
ponieważ nie płaczę, nie dała nawet się wytłumaczyć , a mnie się wydaje że świat zawriował wokół mnie!
Żeby tragedie narodowe waśniły rodziny? To chyba jakiś obłęd?!

Życzę Wam spokojnego dnia!http://i43.tinypic.com/156944w.jpg

5,608

Morawko trzymam za Ciebie kciuki!!! Życze Ci zdrowia i rzucenia może fajek?.....

5,609

Jovito, czy chcesz powiedziec że ta zabielana kawa to twój obiad?
  często sobie obiecuje ,że ugotuję sobie cos ekstra,  w międzyczasie  a właściwie ciągle cos przekąszam
  a to orzeszki , a to jakiś owoc , ato kanapke i tak prawie przez cały dzien i potem nie mam ochoty gotować  dla siebie , bo nie jestem głodna.
  śniadanie, nie powiem przewaznie płatki owsiane z bułką z masłem , dalej to co mam pod reką .
mięso b. rzadko, wędliny jeszcze rzadziej.
jak mężą nie było tydzien w lodówce był sam nabiał i jakieś warzywa
Jak pracowałąm to sie przynajmniej przegłodzić mogłam i  potem jadłam ze smakiem
piszecie o stresie a ja się dzisiaj już tak nakreciłam,nie będe pisac o tym , bo ciągle powtarzają mi się jakięs sytuacje , z którymi sobie nie radze , oczywiście z rodzinką w tle...do wieczora mi przejdzie..trzymajcie się smile

5,610

Vero smile... tak jak napisalam ... slodzona cappuccino to moj obiad, a tak naprawde to pozwalam sobie na dwie dziennie,
                  przed poludniem i po poludniu ... a poza tym woda z odrobina mleka dla smaku i rozcienczony sok z kiszonej kapusty ...
Za pare dni przejde na jedna cappuccino, a za jakies 2 tyg. sprobuje zrezygnowac nawet z tej jednej kawki, o ile oczywiscie
nie bede za bardzo tesknila, bo troche przyjemnosci trzeba zawsze miec... big_smile

Alicjo smile... tesknilysmy za Toba jak najbardziej, ale ja osobiscie  balam sie wywolywac Was po imieniu, bo juz dosyc sie narazilam... big_smile
nie chcialam nikogo wyciagac na sile z tej glebokiej zaloby, bo tego robic nie nalezy ...  wolalam ogolnie, ale
niewiele glosow odpowiedzialo, wiec uszanowalam to...
Szacunku ludziom nie oddaje sie poprzez oplakiwanie ich ...
Wszelkie negatywnie emocje sa szkodliwe, bo nas zatruwaja i ten kto do nich innych nawoluje lub zmusza czyni wiele zlego ...
Nie chce sie nad tym rozwodzic, bo kazdy ma prawo do swojej wlasnej oceny zdarzen i wlasnej reakcji ...
no wlasnie ... swojej wlasnej, a nie wymuszonej przez innych ...

Dziewczynki Kochane, nie dajcie sie zdolowac, NIKOMU !!! smile:):)

http://img689.imageshack.us/img689/2582/2mrw5f7.gif

5,611

Witam popołudniowo

Morawko- Oj Ti Ti - bierz sie za siebie i zdrowiej Nam TU!!!!!!

Jovita u mnie już lodówka sie zapełniła - wsiadłam na rowerek - bo wreszcie słoneczko - porobiłam zakupy - ale jak to w poniedziałek pozostałości w sklepach z soboty - jutro muszę zrobić - większe zakupy!!! U mnie trzy posiłki są i będą - bo trzeba coś jeść!

Alicjo to Ciebie trzeba zapraszać do pisania???????????????? - chyba,już znalazłaś miejsce TU u Nas tongue:P:P

Vera a gdzie będziesz pisac jak nie u Nas Myszko

Niu7nia zajęta obcinką drzew- wieczorkiem proszę relacje zdać lol
U mnie koło bloku też wytną w końcu 3 wielkie drzewa - jedno za domem jest wielgachne i w końcu go wytną - cha!!Będzie jaśniej i cieplej w domu!!!

Gizela jak tam żyjesz przy tym remoncie???????????

Dzisiaj spotykając sąsiadki- każdy ale to każdy narzekał na wczorajszy dzień - pogoda była straszna przy czym te dołujące wiadomości!
Dzisiaj rano słuchałam radia Zet - jak zwykle - Monika Olejnik przeprowadzała rano wywiad z jakimś politykiem - obydwoje płakali- przejmujące to było!!
No teraz spadam - i nie wiem czy wieczorkiem kuknę????? Jak by co to do jutra Myszki lol

5,612

Ależ , oczywiście że nie trzeba mnie zapraszać do pisania  z Wami, czytam Was zawsze z wielką ciekawością
i przyjemnością.
Jovitko- Twoje posty zapisuję sobie(chyba nie masz mi tego za złe?) aby zawsze kiedy potrzebuje zaglądnać do nich , bo podoba mi sie Twój sposób myślenia i podejścia do życiowych spraw.
MORAWKO- Ty nam zdrowiej i odpoczywaj , na świeżym powietrzu ......
Zmykam na razie ..........

5,613

Jednak znalazłam chwilkę i odniosę się do głodówki Jovity

Podziwiam Cie z tym nie jedzeniem - i tu Cię wkur.....ę  lol

To co Ty robisz ze sobą to jest katowanie się - człowiek musi jeść - bo tak jest stworzony!!!
Mam koleżankę która je jak ptaszek - jest gruba!!!
Głodówki są dobre dla oczyszczenia organizmu ,ale powiedzmy raz tygodniu - pijąc np.soki warzywne..

Jest taki program : Gotuj i chudnij - tam pokazują kobiety otyłe - pierwsze przedstawiają ich dietę- naprawdę tłustą -biorą się za delikwentkę dietetyczki - pokazują jak gotować i co - trochę więcej sportu - i po ok. dwóch miesiącach One zaczynają chudnąć - zmienia się przy tym cera,włosy,ustępują rożne choroby(skóry),zmieniaja się wyniki badań!! Zdrowe chudnięcie to 2-3 kilo miesięcznie!!!

Ja też przytyłam przez zimę - no to jest takie tłumaczenie - a żeby zdrowo gotować to trzeba mieć kasę i zawziąć się!!!
Ja tam zbiję rowerkiem teraz - a chudzinką - to wcale nie chcę być - bo to niestety gorzej wygląda!!!

Nie ma cudownych diet - ruch i mniej żreć lol lol
I taka rzecz której sama nie stosuje - bo obiad wcinam ze smakiem i szybko - ale należy przeżuwacz wszystko po mału - Nawet do 30 razy jeden kęs - nie po pijać w czasie posiłku tylko po !!!!

Ale się pomądrzyłam - ale tak troszkę cha,cha      Nara!!

5,614 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-04-12 20:25:56)

No i jestem z powrotem,cha

to jeszcze ponudzę : Pytanie do Ciebie Jovitko Jakbyś jadła tak normalnie,śniadanko,obiad polski cha i kolacje przez miesiąc to ile byś  przytyła??????????????/ Już nie będę nudzić co do diet - bo nie jestem dietetyczką!! I sama nie stosuję się do rad!!

Mam koleżankę która jest szczuplutka całe życie - jest mniej więcej naszego wzrostu a waży 50-52 kg - i co ciekawe kawę pije taki ulepek bo słodzi 3-4 łyżeczki - herbatę też .......ble....
Moja bratowa też ma figurkę  - u niej zawsze jest coś słodkiego do przekąszenia - ale kawy nie słodzi za to popycha ciastkiem - normalnie jedząc inne rzeczy!
Mnie gubią herbatki - bo piję ich dużo i słodzę łyżeczkę i troszkę cha -  teraz się zawzięłam i nie piekę ciast co niedziela - bo My dwie opędzlowałyśmy przez niedzielę- ale jak idę do sąsiadki na kawkę - to ona zawsze coś kupi - masz babo placek,cha!!Piję też herbatki,dlatego -że mam w domu zimno - w lecie kupuję więcej wody mineralnej - ale i tak podczas dużego nawet upału najlepiej zaspokoję pragnienie gorącą herbatką!Jesienią używałam słodziki zamiast cukru - ale tyle złego się naczytałam na ten temat ,że rzuciłam!!!Raczej w ciągu dnia nie podjadam - i co - przytyło mi się - tarczyca mi szwankuje - to tak samo ma pewnie wpływ i nieraz sobie tak myślę czemu nie mam tej odmiany co się chudnie,cha

No Jovita jak mi palnie odpowiedź - to mi da popalić    cha,cha 

A wy dziewczynki jak tam - ze swoim odchudzaniem ???????????????

No to zmykam - pozdrowionka przesyłam - do jutra Myszki!!! Pa!     Dobrej spokojnej Nocki!!!:P:P:P

5,615 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-04-12 22:04:33)

Ja tez juz wrocilam z godzinnego marszu z sasiadkami ... jedna miala kijki i sie dowiedzialam, ze bez nich ciezko jej sie chodzi,
bo leci cialem do przodu ... Teraz wiem skad ten pomysl chodzenia z kijkami ... na razie nie musze big_smile

Alicjo... alez mnie zaskoczylas ... dzieki smile:):) myslalam, ze wiekszosc babeczek tutaj raczej irytuje moim pisaniem... big_smile 
                  jest mi oczywiscie bardzo milo, ze ktos chetnie mnie czyta ... Pisze szczerze  i biore pelna odpowiedzialnosc za
                  moje slowa ... Przeszlam dluga droge i wiele spraw znam rowniez z praktyki, nie tylko z ksiazek ... smile:):)

Schiz ... ja naleze do innej kategorii ludzi ... big_smile:D:D   do ludzi piatego wymiaru, naszej ziemskiej przyszlosci ...:D
                  wiec wiesz, ze mnie do zycia wystarczy tylko swiatlo ... pustej lodowki ... big_smile:D:D
Dlatego wszystko co wezme do swej slodkiej buziuchny jest nadprogramowe... odzywianie mam z innego wymiaru, ale ochota
pozostala, niestety, a wymiaru obecnego ... 
Oczywiscie to wszystko, co napisalas jest prawda, dla ludzi, ktorzy musza jesc, bo inaczej umra, a mnie to nie grozi ...
bo to my sami wyznaczamy sobie granice, a ja granice odrzucam ... oczywiscie w sensie pozytywnym ...
Nigdy nie zrobie niczego, co mogloby mi zaszkodzic, mam zbyt wielkie plany na zycie, by je sobie skrocic ... big_smile:D
przeciwnie, robie wszystko, by je maksymalnie wydluzyc ... big_smile
Napisalas "ruch i mniej zrec" ... absolutna prawda smile...dlatego staram sie wiecej ruszac i mniej jesc ... smile
Normalnie jem tyle, ze "mniej" oznacza wlasnie nic, wiec jak widzisz wyznaje te sama zasade, co Ty ... big_smile:D
Oczywiscie, zadnej z Was tego nie polecam... big_smile
Prawda jest taka, ze zeby organizm zaczal zzerac zlogi jeden dzien glodowki nie wystarczy, to dobre jako profilaktyka ...:)
Jezeli chodzi o moje samopoczucie, to nigdy nie czuje sie lepiej i nie mam wiecej energii, jak wtedy, gdy nic nie jem ...:D
Jest dowiedzione naukowo, ze najwiecej naszej energii pochlania proces trawienia, wiec mnie ta energia zostaje i wtedy mam
ogromna potrzebe ruchu, bo mnie az rozpiera ... fruwam wprost po ulicach ... big_smile nastolatki robia wysiadke ... big_smile:D
Piszesz, Schiz, ze czlowiek musi jesc, bo tak jest stworzony ... smile i tu sie mylisz, bo Adam z Ewa wcale nie jedli ... mogli czasem
zjesc jakis owoc, jesli mieli akurat ochote, ale ... nie musieli ... big_smile
Wlasnie chodzi o to, co mamy zakodowane ... jesli ktos uwaza, ze musi jesc, to musi ... ja tego programu nie mam, wiec nie
musze ... Oczywiscie, zdaje sobie sprawe, jak wszystkie pukacie sie teraz w czolo i wolno Wam ... smile:):)
Poczytajcie sobie, Dziewczynki, temat "niejedzenie" ...:)
Ja juz od dziecka wiedzialam, ze jedzenie sluzy przyjemnosci, ale nie jest niezbedne do zycia ...
A teraz wiem, ze rowniez picie nie jest konieczne, co jest juz kompletnym zaprzeczeniem wszelkich medycznych regul ...
Nie pilam kropelki plynow przez tydzien, oczywiscie w tym czasie rowniez nic nie jadlam i jedyne, co mi dokuczalo to ogromny
niesmak w ustach, ale to normalne, bo bylo to oczyszczanie... smile

I nie powiem, bo strasznie mnie cieszy, ze nie podlegam zwyklym regulom zaleznosci od jedzenia ...ze moge, ale nie musze ...
to daje mi ogromne poczucie wolnosci ...:):):)
Zwykle przechodze na glodowke samoistnie, naturalnie czyli po prostu przestaje miec ochote ... i pewnie przyszloby to za jakis czas, gdyby zrobilo sie cieplej, ale przez zime sporo przytylam, wiec tym razem nie chce czekac, bo wkrotce moze sie ocieplic
i letnie ciuchy musza pasowac ... big_smile
Od prawie 3 lat nie jem miesa, a wiekszosci owocow i warzyw nie lubie ... to co pozostaje ?... glodowka ... big_smile:D:D
No ale juz dosyc o tym, bo Was kompletnie znudze ... i znowu zupelnie niechcacy, zrobil sie wyklad ... big_smile
Przyznaje, ze to moja wada ... jak zaczne pisac to nie mam umiaru ... big_smile w innych sprawach  nie lubie przesady...  big_smile:D:D

Co do "chudzinek" to ja tez wcale byc nia nie chce, ale tez i mi to nie grozi ... bo kazdy ma tam jakas nature, czyli predyspozycje
wrodzone i ja nawet przy permanentnym niejedzeniu tez nie bylabym chudzinka ...
Mam w Polsce kolezanke, a wlasciwie mialam ... ktora zawsze jadala tyle, ze ja nawet przy najwiekszych checiach nie bylabym
w stanie pochlonac,
a ona byla tzw. skora i kosci ...  Gdybym ja w ogole byla w stanie tyle zjesc to bym sie z pewnoscia nie zmiescila nie tylko
w normalne drzwi, ale nawet i te ekstra poszerzone ... big_smile:D

Schiz ... bardzo sie ciesze, ze sie "powymadrzalas", bo jest mi przez to razniej ... big_smile:D:D
            zreszta napisalas naprawde madre i prawdziwe rzeczy dla normalnych ludzi ... ja tez je jak najbardziej polecam ...naprawde szczerze ...
           ale sama podlegam prawom dla "swirow" z nowego swiata ... big_smile:D:D
Oczywiscie nie jestem wcale wyjatkowa, bo wkrotce wszyscy tacy bedziemy... Wy, Dziewczynki tez ... big_smile:D:D
bo wkrotce swiat stanie na glowie, jak ten byk... big_smile on juz pokonal swoje granice... big_smile

http://img338.imageshack.us/img338/7095/bykstojacynaglowie.jpg

Schiz ... teraz zobaczylam Twoj nowy post ...  ale juz Ci  odpowiedzialam ... gdybym tak jadla to bym wazyla minimum
                   300 -350 kg ...  big_smile:D:D

5,616 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-04-12 22:05:51)

Schiz ... odkad skonczylam 12, 13 lat jadalam raz dziennie, jak dobry pies  big_smile ... przez cale lata, i slodycze zawsze sobie bardzo skrupulatnie dozowalam ... Przez ok. 25 -30 lat slodzilam slodzikiem ... od 4 lat przestalam, kiedy mi lekarz powiedzial, ze
slodzik zle na mozg wplywa ... big_smile:D dla mojego mozgu zrobie wszystko ... chociaz prawde mowiac zadnych uszczerbkow nie
stwierdzilam i w porownaniu z innymi mozgami, slodzikow nie uzywajacych, wcale nie wypadam zle ... tak sadze ... big_smile:D:D
no ale ... strzezonego Pan Bog strzeze ... big_smile wiec przestalam uzywac slodzika ... nigdy wiecej ...:)
Teraz jedyny moj "grzech" to cappuccino, bo jak przyznalam, kawe slodze ... pozostale napoje pije bez cukru ...
od przynajmniej 20 lat nie pije herbaty ... Slodycze jem tylko te warte "grzechu", oczywiscie nie codziennie  i mam to pod scisla kontrola ...
Oczywiscie nieraz sie zastanawialam, czy chcialabym miec tak jak moje niektore kolezanki ... opychaja sie do woli i sa wrecz chude ...
ale wszystko ma swoje plusy i minusy ...  z pewnoscia jestem pozbawiona wielu. krotkich  przyjemnosci plynacych z zarcia,
ale za to mniej wydaje na jedzenie i jestem niezalezna, moge doskonale funkcjonowac w warunkach ekstremalnych, gdy tego jedzenia nie ma ... nie czuje glodu, nie chudne w oczach i co wazne, nie trace sily i jestem zdrowa, jak przyslowiowy byk...
Do odmawiania sobie zarcia przez te wszystkie lata juz przykwylam... jest to dla mnie rowniez cwiczenie silnej woli, ktora mam ...
i to mnie cieszy i przydaje sie rowniez w innych sytuacjach ...jak chocby panowanie nad emocjami ... big_smile
Inni maja do pokonania glod i lakomstwo, ja mam tylko lakomstwo ... uwazam, ze mam lzej ... zwazywszy wszystkie za
i przeciw, wole jednak swoje ... 
Moja kolezanka, ta starsza, rozmiar 50, chodzi w kolko po supermarketach i wydaje swoj zasilek glownie na zarcie ...malo co
moze kupic innego...
i do tego jest wiecznie chora i skwasniala ... ja sie czuje przy niej bogata i do tego mam zawsze dobry humor i jestem zdrowa... big_smile
No a te chude kolezanki w Polsce ... wydawac tyle forsy na zarcie i wygladac na pacjenta Oswiecimia to prawdziwa strata pieniedzy ... big_smile
Ja wydaje na jedzenie pare euro i wygladam normalnie ...  jednak wole swoje ... big_smile:D:D
Prawda jest taka, Drogie Dziewczynki, ze nie wazne jak zyjemy, byle bysmy zdrowe byly i radosne ... to jest wlasciwy miernik
naszych poczynan ... big_smile
Jezeli jestesmy chore i bez humoru to znaczy, ze nie zyjemy tak, jak nalezy ... smile:):)  Teraz juz wiecie  ... big_smile
Ten szympans wydaje sie na zadowolenego i tylko to sie liczy ... oczywiscie oprocz zelaznej zasady, by nikogo nie krzywdzic ... big_smile
Podobno picie wlasnego moczu  leczy wiele chorob ... nie wiem, nie probowalam ... na szczescie jestem zdrowa ... wole glodowac ... big_smile:D:D   
no ale to, oczywiscie, rzecz gustu, czyli co komu smakuje  ... big_smile

http://img132.imageshack.us/img132/8161/30ucnrp.gif

5,617 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-04-12 22:59:44)

Chce Wam tylko zyczyc d o b r ej   n o c k i i mam  nadzieje, ze jutro stawicie sie w komplecie ... tzn. Niu7nia da znac, jak
tam z przycieciem drzew, a Gizelka, jak przebiega remont ...  Lodyga to chyba dopiero w weekend bedzie miala wolna chwilke ...:):):)

Spijcie dobrze, Dziewczynki, wypoczywajcie, bo sen to zdrowie ... smile:)

Morawko, Kochana... daj jutro znac, jak sie czujesz smile:):)
Przyzwyczailam sie, ze pojawiasz sie zawsze rano, a wiesz, ze przyzwyczajenie jest druga natura, wiec kiedy Cie nie ma to
czuje sie jakos nieswojo ... smile:):)

Schiz... dzieki Ci, ze dotrzymujesz mi towarzystwa ... smile:):)  Uwielbiam Twoje poczucie humoru smilebig_smile:D:D:)

Vero, Alicjo... ...piszcie, nie krepujcie sie smile:):)... bo tylko w ten sposob mozemy sie lepiej poznac ... nikt Wam tu nie dokopie, bo Dziewczynki sa wspaniale,
a ja osobiscie kocham ludzi, zwierzeta i pozostala nature tez ... smile:):)        Kocham zycie ... smile:):)

D O B R A N O C   i   do jutra ... smile:):)

http://img72.imageshack.us/img72/8157/2m7vg51.gif

5,618

czesc dziewczynki ,jovitko twoje posty sa wspaniale tez lubie ich czytac ,ja nie moge sobie pozwolic na diete zebym wogole tylko wode pila ,papierosy pale ,leki biore ,wiec chodzilabym jak pijana ,ja mam tendencje do tycia ,waze za duzo ,ale kolezanki mowia ze u ciebie nie widac ,bo ja tyje wszedzie nogi rece ,barki buzia pyza hi hi ,bo sa osoby gdzie nozki cienkie a tu sa grube ,dlatego nie widac tak tego ,ale ja lubie jak jestem chudsza ale nie chuda bo juz nie ten wiek ,zaraz mi wychodzi to na twarzy ,musze rzucic pewne pokarmy ,wiecej gotowanych i ostatni posilek 18,dzisiaj w nocy wstawalam 2razy jesc mi sie chcialo ale napilam sie wody i rano dopiero jedzenie sniadanie .

5,619

jesli chodzi o zdrowie to wszystko to stres ,bo wszystko mnie denerwuje jedyna osoba jest moj syn ten zagranica on mnie umie wyciszyc ,i mlodszy bo znim sie smieje ,moja wnunia ,moj mnie denerwuje ,nie umie przytulic uspokoic ,tylko walczy zemna ,wiec ja jeszcze bardziej walcze z nim i stres wtedy okropny ,tym bardziej te uderzenia nie daja mi spokoju ,w nocy w dzien i tak naokraglo .

5,620

wczoraj kupilam dorsza dzisiaj smaze ,juz tych ryb w supermaketach nie kupuje ,tylko u nas w sklepiku rybnym ,z ta miazdzyca to mlodzi maja ,60procent spoleczenstwa ma byle jakie jedzenie szybko stres ,ja nie pracuje od 9lat to tez ma do siebie ,ze czuje sie jak ryba bez wody hi hi moj pracuje czuje sie panem i wladca .

5,621

pozrawiam wszystkie bez wyjatku .

5,622

No hey!!! dziewczynki wszystkie !!!!!

Jovitka
czytając Twoją odpowiedź - wcale nie "pukałam sie po czole" - tylko uśmiechałam się do ekranu lol lol
ale obalę twoją teorie na temat wyglądu- już drugi raz piszesz - wygląda lub pacjent z Oświęcimia!!!!!!Czy ja tak wyglądam?????????/cha,cha lol-musiałabym mieszkać w jakimś Pyzowie lub Puciatowie tongue:P:P
Mieszkam w tym mieście Muzeum - ludzie to sobie wyobrażają ,że mieszkamy w obozie !!
Z mojego starego osiedla jest 8 km do obozu -

Morawka - już dała znać - Hey!!!!
A te rybki robisz w panierce tak jak mi radziłaś???- bo jak tak to jest bez sensu - sam cholesterol  (panierka)

do potem............

5,623

Witajcie Dziewczynki...smile:):)   U mnie znowu piekne sloneczko i tak ma byc do piatku, ale nadal chlodno ... smile

Schiz...o, kurcze...:D:D:D  te chudziaki i Oswiecim to nie bylo o Tobie, pisalam calkowicie ogolnie ... big_smile:D:D

ja nie mialam pojecia, ze masz do Oswiecimia na rzut kamieniem ... hahahaha big_smile i ze zdjecia tez mi sie wydawalo, ze jestes normalnej postury ... smile:):)
W moich stronach zawsze sie tak mowilo, ze jak ktos jest sama skora i kosci to z Oswiecimia ... smile
Gdybys taka byla to nie napisalabym na ten temat ani slowa, bo oczywiscie nie zamierzam tu nikogo wysmiewac ani chudych ani grubych ...
Nigdy nie robie przytykow tego rodzaju do zadnych konkretnych osob, bo nasz wyglad zewnetrzny jest nasza prywatna sprawa
i jest swiety ,
a wiec absolutnie nietykalny ... smile
Przez 36 lat mialam taka strasznie chuda bliska kolezanke i wiem jak bardzo cierpiala, jadla za trzech, a przytyc za nic nie mogla, a ja tylam prawie z powietrza i ciagle musialam sobie odmawiac ...

Taka natura ... smile

Tak naprawde liczy sie zdrowie i wszelkie diety powinny byc jedynie pod jego katem ...
Moja mama przez 2 dni nie zjadla kolacji i juz na niej spodnica latala, latwo tyla i bardzo latwo chudla, ale co z tego, jesli przy
chudnieciu strasznie slabla,
tak jak Morawka, wiec nie mogla sie odchudzac, bo nie mialaby sily pracowac ...
W pewnym momencie miala podwyzszony cukier, to kupila sobie ksiazke i starala sie jesc potrawy, ktore sa malo cukrotworcze,
ale zawsze musiala zjesc swoje posilki, co najwyzej troche "cieniej", a wiec wiecej gotowanego ...
Wiekszosci ludziom wystarcza, jesli ogranicza jedzenie slodyczy...kolacje tez nie sa zdrowe, wiec powinny byc baaaaardzo
lekkie, jesli ktos nie moze z nich zrezygnowac ...
A poza tym tak jak napisala Schiztroche wiecej sie ruszac...:)

Stres jest najwiekszym wrogiem naszego zdrowia, stres zabija, wiec musimy sie wszelkimi silami przed nim chronic ...
Jezeli nie mozemy zmienic naszej sytuacji, to tak jak juz wielokrotnie pisalam, musimy zaczac ja olewac, dla naszego
wlasnego dobra ... smile:):)
Starajcie sie, Dziewczynki, sprawiac sobie jak najwiecej przyjemnosci i obracac wszystko w zart ...
bo ani zadna sytuacja, ani swiat nie zmieni sie od naszych zmartwien i przejmowania sie ...
Kiedy sytuacja jest taka, ze nie wiadomo, czy plakac czy smiac sie, ja wybieram zawsze smiech ... big_smile:D:D
bo to swietna gimnastyka dla miesni twarzy ... a od placzu tylko wzrasta cisnienie ... big_smile

Pozytywne myslenie to nie takie tam gadki, to naprawde dziala ... smile:):)
Oczywiscie jedna pozytywna mysl nie zmieni totalnie naszego zycia, tak jak jedna jaskolka nie uczyni wiosny ...:):):)

Masz racje, Schiz, z ta panierka... big_smile
Te zdrowe rybki tak dlugo sa zdrowe, dopoki nie dodamy do nich niezdrowych dodatkow ...:D:D:D

No, macie szczescie, Zabulki, ze zaraz ide do pracy, bo bym ten wyklad jeszcze pociagnela ... big_smile:D:D

Morawko ... z cholesterolem to masz racje, ze juz u dzieci sie pojawia, a dorosly to praktycznie kazdy ma podwyzszony,
                         tylko kwestia, jak bardzo...
Ale jezeli z powodu zapchanych naczyn masz niedotlenienie, to sprawa jest powazna...
Z tym, ze u Ciebie najwiekszym winowajca jest wg mnie  stres i stad tez to rozchwianie hormonalne...
dlatego tak Cie nawoluje do olewania, do "tumiwisizmu", bo to najlepsze lekarstwo, ktore uzdrawia nas totalnie
i do tego jest darmo, bez recepty i zawsze pod reka ... big_smile:D:D

Dzis wpadne dopiero ew. poznym wieczorkiem, bo mam wizyte mlodszej przyjaciolki, tej z innej miejscowosci... dostala te zalegla
wyplate i dzis po pracy do mnie przyjedzie i posiedzi do pozna ... smile

http://img521.imageshack.us/img521/285/2gifto.gif

http://img97.imageshack.us/img97/4784/4gifgf.gif

5,624

Ja jak zwykle kawkowo !!!
Pogoda nie ciekawa - ale zaraz jadę rowerkiem zapłacić gaz - no i zakupki!!

Jovita ja wiem doskonale że tak w całej Polsce mówią - o chudzielakach  - wiecie ,ale na ulicach chodzi mało "statystów" wychudzonych takich na pierwszy plan filmowy!!
Syn tej "mojej światowej sąsiadki" mieszka na stałe w Niemczech - I ja sie go pytałam - jak reagują niemieccy znajomi - na to że jest z Oświęcimia- a On powiedział - no tak samo jakbyś miała koleżankę w Majdanku- to jedziesz do miasta czy do obozu????

Dziewczyny - ja też oglądam - to co leci w telewizji- czasami się zamyślę- odejdźcie chociaż na chwilę - powpisujcie cokolwiek-ale dajcie znak życia   Dla mnie ta cafejka - to odskocznia od problemów i smutków!!!:P:P:P

Maria Kaczyńska - jak na swój wiek - 67 lat - to trzymała się dobrze!!! - jak pokazują wcześniejsze zdjęcia - to dla niej jakby czas się zatrzymał!!!

do potem.............

5,625

Witajcie mam pecha ale to juz napiszę pózniej a teraz nie mogłam się dostać do kom. fachowiec odcią mi kabel no już mam pahttp://www.iv.pl/images/59216439943176278506.gif

5,626

No troszkę poszalałam na kom. http://www.iv.pl/images/01365240816280934475.gif

5,627

No Hey!!- deszczyk mnie przegonił Ale wszystko załatwiłam !!!

Matko Boska - z całym szacunkiem - do śmierci polityków - pochówek na Wawelu - to już przesada!!!!!!!!!!!
Jeszcze ich na ołtarze wyniosą!!!!!!!!!!  Szczyt hipokryzji!!!!!!!!!!
  - możecie mnie zlinczować - ale tak myślę!!!!!!

do potem........................

5,628

ja dzisiaj prasowalam ,kolezanka wpadla ,bylam na spacerku ,jovitko zgadza sie tylko te nerwy same jakos sie w srodku gotuja ,bez powodu nieraz ,staram sie usmiechac ,smiac no nie teraz ,szacunek jakis musi byc ,schiz nic nie pisze na ten temat ,wyzsze wladze decyduja .pozdrawiam ,rybke tez robie na parze,i warzywa tez .

5,629

No to ja wpadam powiedzieć Dobranoc Myszki !!!! do jutra...................Oj!! .............. nie dokończę,,,cha!
Mam nadzieję,że jutro coś napiszecie - mam dość tej żałoby w TV  - a jeszcze tu zamiera pisanie...............
Pa!

5,630 Ostatnio edytowany przez Jovita (2010-04-13 23:10:55)

Wskocze na moment, by Was pozegnac ...wlasnie wyprawilam przyjaciolke, ma dobre pol godz. jazdy samochodem...
Milo sie razem posiedzialo, to kochana dziewczyna, dla mnie jak corka ... smile

Widze, ze Wam chec do pisania kompletnie odeszla ...
Moze lepiej wywiesic karteczke, ze kafejka jest nieczynna na czas zaloby i spotkac sie dopiero w przyszlym tygodniu ...

Schiz wybacz... smile:):) ale zaloba naszych Netprzyjaciolek zalamala mnie ... potrzebuje czasu, aby dojsc do siebie  ... smile:):)

D O B R A N O C    i   do  p o t e m   , kiedy juz wrocicie do normalnego zycia ... bo mam nadzieje, ze wrocicie ... a moze nie ?...
Ach te hormony ... smile:):)

http://img46.imageshack.us/img46/8753/10dxhsn.gif

5,631 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-04-14 07:48:09)

No hey - dziewczynki !!!
Teraz siedziałam 20 minut - i myślałam zalogować się czy NIE!!!!!!!

Dziewczyny - cała Polska jest podzieloną ta decyzją o pochówku - 4 dzień żałoby - Mamy Demokrację???????????///// - czy Nie!! - wolność słowa!!!
Od wczoraj mi zbrzydło po prostu - te wspomnienia,to wychwalanie........................

Pogoda u mnie nadal okropna - zimno i cimno - ...................a teraz myślę..........co Tu napisać.........mam pustkę w głowie.............

tradycyjnie   do potem:.................     Pa!

Wyrażajcie  swoją opinię na Tak lub Nie - a najlepiej to piszcie o sobie- co robicie!!

5,632

ogladam majke ,co ja sie bede wypowiadala na temat pochowku jak i tak zrobia co chca ,co ja taki zuczek jednostka moge zrobic hi hi tak jest ze my polacy tacy wrazliwi ,ale tez zaklamani ,wczoraj kolezanka do mnie ze ona glosowala na kaczynskiego bo to madry czlowiek ,a tusk to niemiec i bogatym pomaga ,ja ide za mlodymi .pozdrawiam dziewczynki

5,633

Robiłam "pety",słucham radia i wypowiedzi słuchaczy.........

Morawko właśnie chodzi o normalność - czyli pisanie o Nas - kto chce pisać na ten temat - niech piszę - pewnie i ja - coś dopiszę - bo cały czas gdzieś o Tym słyszymy!!!

U mnie znowu - nastrój grobowy - moja Mam ślipta - przy śniadanku - jak wchodzę do kuchni - to mierzy mnie - "tak jakbym jej Ojca zabiła w nocy" cha, - echhhhhhhhhhh...........

biorę się za coś - nie wiem jeszcze co???????????
Co robicie na obiadek - bo ja sznycelki mielone + marchewka gotowana

5,634 Ostatnio edytowany przez Vera (2010-04-14 09:17:27)

Witajcie dziewczny!  Miałąm wczoraj awarię sprzętu , więc dopiero teraz przeczytam coście wczoraj nabazgroliły. Piszecie ,żałoba , u mnie w domu też jest taka atmosfera.A krajowej to tak nie przeżywam , i jak włącze na jakięś wiadomości to też wydaje mi się to sztuczne.Ale przecież media musza tak robić , bo są pewnie sterowane przez polityków, a Ci robią pod publikę ,zeby społeczeństwu się przypodobać.
  Schiz - nie pomyślałabym ,ze Ty mieszkasz tak blisko mnie,właściwie to nie ma znaczenia , jednak byłąm miło zaskoczona.
  NIe wydaje mi się ,żeby ludzie byli tacy, czy owacy, wszystko zależy od puntu widzenia a rozumiem to tak: jeżeli ktoś postępuje tak jak my uważamy albo ma jakieś korzyści z tego to mówimy o nim dobrze i odwrotnie.Dalej, dużo zależy jaką mamy świadomość a ta jak wiadomo jest na różnym poziomie i czasem naprawde trudno się porozumiec i przekonac innych do naszych racji, bo mówimy "różnymi językami"
Ale w tym wszystkim pocieszające jest to , że językiem zrozumiałym raczej dla wszystkich jest postępowanie i tym dajemy świadectwo naszym słowom.
  Czyli najlepiej postępowac wg tego co się mówi.
Powiem Wam jeszcze ,ze jak tak pisze to potem kiedy sama się na tym czasem zastanowię , to wydaje mi się , że to co pisze odnosze głównie do samej siebie, tym bardziej ,że ośmielam się czasem radzic na innych
wątkach

Teraz zajmę się moimi obowiązkami , a potem śmigne do lasu  brózkowych gałązek .
Co do tej atmosfery w moim domu , to po prostu nie mam tu z kim pogadac i tyle.  na razie...

Co do pochówku, to nie mam zdania , a na Wawelu tez mi nie przeszkadza.

5,635

http://i44.tinypic.com/2qm0up5.png

5,636 Ostatnio edytowany przez Vera (2010-04-14 11:24:24)

Dzisiaj na obiad planuje  bitki wołowe, widziałam przepis w gazecie . Byłam wczoraj w mieście, zrobiłam zakupy i wypatrzyłam jeszcze stojąc przy kasie gazetę do której dołączona była torba na kółkach  za 13zł. Więc kupiłam , władowałam zakupy do tej torby i poszłam na przystanek.
Kółka nawet się trzymaja , mam nadzieję , że jeszcze nie raz mi się przyda.

Jeszcze przypomniało mi się ,jakie wrażenie wywarło na mnie to ,
co Jovitka napisała o odżywianiu.
Szczerze podziwiam, , pierwszy raz pomyslałąm o tym ,że można jeść dla przyjemnośći a nie dlatego, aby żyć.
  Ja jestem łakomczuchem , nie nauczyłąm się degustacji , ale wzięłam sobie do serca to , co napisałą schiz o gryzieniu.
Więc jak już przyrządzę te bitki , przedtem odmówię sobie przekąsek , zeby zgłodnieć i będę dłuuuuuuuuuugo gryżć.
   Tymczasem....:)

5,637 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-04-14 13:42:05)

No Hey- dziewczynki - ja jak zwykle - no zaczynacie się odzywać - to dobrze

Vera miłe że chcesz "gryźć pomału" tak jak pisałam : ale sama zauważysz jakie to trudne...człowiek jednak nauczony jest łykać...no i jeszcze przydał by się talerz podgrzewany ....cha!  A tak na marginesie - zaciekawiło mnie gdzie mieszkasz??? - to napisz chociaż ile kilometrów ????Ode mnie - Niunia też nasza sąsiadka - tylko pewnie bliżej gór - chociaż u mnie jak jest ładna pogoda to też widać Międzybrodzie -tak mniej więcej- cha!!

Jeszcze co do odległości do Obozu - wyolbrzymiłam ,pytałam Syncia - ulicami to jest jakieś 4-5 km - a tak jak dla mnie na rowerku,jadąc skrótami - to 20-25 jazdy takiej w miarę.No to chyba każda z Was była w moim mieście!!

do potem..............................

5,638

schiz,mieszkam od Ciebieok 6o km drogą kolejową . I nigdy tam nie byłąm , W czasach szkolnych , wiadomo dużo było wycieczek do tego miasta, ale  ja akurat jesli, jeżdziłąm , to w innym kierunku.
Kiedys nawet myslałąm ,zeby zobaczyć obóz,potem zrezygnowałam, no i dobrze, mam słąbe nerwy jak to się mówi, takie miejsca musza byc jakoś silnie negatywnie naenergetyzowane , dobrze ,że Ty mieszkasz dosyć daleko.
Wystarczy, że w telewizji do tej pory dosyc naoglądałąm się różnych okropieństw, choć ostatnio ostro zaprotestowałąm , kiedy mąż znowu przełączył na jakis wojenny film. Powiedziałąm ,że jeśli mam oglądać, to tylko jakies  programy o podróżach lub o gotowaniu albo o metamorfozach np . Filmy  obyczajowe najchetniej i komedie i to w wydaniu kina europejskiego. Także ,mówię stop przemocy na ekranie!
Zobaczymy, czy poskutkuje smile

5,639

Witajcie Dziewczynki:-)
Nic mi się nie chce, mam już dość tej zbiorowej histerii! Chyba lepiej będzie jak pogadamy sobie o sobie!
Ja czuje się fatalnie , wszystkie gnaty a najbardziej kręgosłup mnie boli w tak.a pogodę , więc nawet nie mam siły siedzieć przy kompie , ale nie opuściłam Was i czytam dzielnie , Twoje epopeje Jovitko też Hi,hi:-)Ale gdzie Ty się podziewasz dzisiaj ?.......
Morawko jak Twoje zdrówko? już lepiej?
Schiz jak zwykle optymistyczna:-))) ciągle do przodu.....
Verko walcz , o to co chcesz oglądać ja tez ciągle walczę o pilota hi, z bardzo małym skutkiem ..........Bo u mnie tylko piłka nożna uffffffffff!nie moge już usiedzieć więc życze Wam przyjemnego , spokojnego wieczoru!PA!

http://i44.tinypic.com/8zn4gn.jpg

5,640 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-04-14 19:24:02)

Witam wieczorkiem - chociaż jeszcze jasno

No z tym pilotem od Tv - to jest problem ale Alicjo pomyśl- nie ma tego złego - bo przynajmniej spędzacie razem cha, - u mnie każdy ma swój telewizor - czasami zdarza się tak,że Syncio i ja oglądamy to samo ale każdy u siebie cha! lol i te nasze komentarze przez ścianę-koń by się uśmiał czasami- ale bywa że oglądamy razem..
Syn nie ogląda sportu w Tv - mecze go nie interesują - jedynie jakieś sporty  ekstremalne,widokowe - nie ma u mnie Małyszomani czy coś podobnego!Ja oglądam przeważnie dokumenty i podróże ,wywiady na TVN style i wszystkie te Discovery itp. - Muzyka oczywiście

Vera  a jak tam twój Syncio ???????? lepiej?????????
Niu7nia co jest???? miałaś się odezwać - no ale pewnie się zgłosisz
Jovita to palnie nam coś wieczorkiem - to jestem spoko lol
Morawa tylko jeden wpis - nie podobne  do Ciebie ....
Gizela i Lodyga -Hallo???!!!

Dzisiaj mówię już DOBRANOC MYSZKI    do jutra!! Pa  http://i39.tinypic.com/2reqe6v.gif

5,641

biore leki jakas jestem spiaca bezprzerwy ,dzisiaj bylam u ginek,narazie w porzadku ,bo od grudnia po zabiegu nie bylam ,juz po kilka godzin codziennie nie mam internetu ,i cos sie dzieje z kompem nie moge wejsc ,a syn przyjedzie i zobaczy .pozdrawiam wszystkie .wogole ta tragedia taka przygnebiajaca .

5,642

Witajcie, witajcie, Dziewczynki ... hahahahaha big_smile:D:D

Mialam sie nie odzywac do przyszlego tygodnia, zebyscie mogly w spokoju oddac sie rozpaczy,
ale na wezwanie Schiz i Alicji nie moglam nie odpowiedziec... smile:):) zreszta musze przyznac, ze calkiem dzielnie staralyscie sie podtrzymac dzis kafejke przed zamarciem... bardzo to doceniam .. smile:):)
Na mnie mozecie polegac, jak na Zawiszy...:):):)

U mnie sa sloneczne, choc chlodne dni i tak ma trzymac do niedzieli, wprawdzie w niedziele ma byc pochmurno, ale wciaz sucho ...
W sumie pogoda raczej zdrowa, pomimo dosc niskiej temperatury 11-12 st.C.

Dzis zaliczylam malowanie, pochodzilam troche po miasteczku, poczytalam, przewertowalam po raz kolejny wszystkie mieszkania
w miejscowosci, w ktorej mieszka moja mlodsza przyjaciolka, bo coraz powazniej mysle o przeprowadzce ... big_smile:D:D
Jezeli utrzyma sie sucha pogoda to w przyszlym tygodniu pojade do niej i pojedziemy do spoldzielni mieszkaniowej ...
chyba sie zapisze dla odmiany na jakis domek z ogrodkiem ... cos mnie ciagnie ostatnio do natury ... nie wiem ... big_smile

Wieczorkiem znowu chodzilam z sasiadkami, przylaczyla sie jeszcze jedna  i dzis przeszlysmy przez park rekreacji, trasa ktora
kiedys chodzilam z Kuba ... spotkalam pare znajomych osob z psami ...
Dwie z moich sasiadek maja 70-tke, dziarskie babki, wcale na tyle nie wygladaja, chodza na basen i jeszcze na gimnastyke ...
tak trzeba, to recepta na zachowanie mlodosci...
Jak tak dalej pojdzie to zrobi sie z nas wkrotce silna grupa, z pol bloku ... big_smile:D:D

Jutro mam kurs komputerowy, a po nim jade z przyjaciolmi do Niemiec na zakupy ... wiec dzionek zleci, wroce wieczorem ...
Holenderska Tv nie jest zbyt interesujaca, wlaczam na wiadomosci, jednym okiem zerkam, a drugim wgryzam sie w kalendarz
Majow ... czytam w kolko i za kazdym razem wydaje mi sie to odrobine bardziej zrozumiale, ale do prawdziwego zrozumienia to jeszcze mam bardzo daleko ... big_smile
Probuje sie przestawic na kalendarz 13-tu miesiecy po 28 dni i rozne cykle do tej pory mi nieznane ...ale na to potrzeba czasu ...:)

Schiz, Alicjo, Vero... spisalyscie sie dzis na medal smile:):)

Morawko ... kuruj sie i obys uporala sie rychlo z problemami z kompem smile:):)

A reszty ... nie bede wytykac palcem ... niech dojrzewaja w spokoju ... big_smile:D:D

Zycze Wam, Dziewczynki baaaaardzo dobrej  nocki i do  jutra ...  kolorowych snow i pozbycia sie wszelkich bolow smile:):)

http://img404.imageshack.us/img404/9540/i4o16s.gif

http://img85.imageshack.us/img85/1230/drvlgkr1q0ief7e5zy.gif

5,643

milych snow ,mialam spac a obejrzalam film na kanale plus .pozdrawiam jovitko i wszystkie dziewczynki

5,644

witam spioszki .slonce swieci wstawac na kawke .

5,645 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-04-15 07:54:18)

Morawko - Hey!!! Ale się zmieniłaś - Nowy awatarek ho ,ho   -   zmiana wiosenna????????????

U mnie pogoda straszna -pada i ciemno

5,646

czas zmienic bo mi sie znudzil ,szkoda ze u ciebie pogoda brzydka ,ale w niedziele bedzie w krakowie osobistosci z calego swiata .

5,647

ALA    Kochane dziewczyny po 50- tce ja zaczynam życie i osobiste i sexualne dopiero teraz !30 Lat trwałam w zwiazku bez uczuć i miłosci , dla dzieci by miały dom, dla ludzi bo co powiedza? Ale teraz dzieci odeszły mąz stał mi sie całkowicie obcym człowiekiem ,a ja wkoncu przejżałam na oczy! Podałam o rozwód , wziełam sie za siebie schudłam 10 kg i znalazłam człowieka który pokazał mi co znaczy życ !!!!Wierzcie mi nie podjełam tej decyzji od razu impulsywnie, nie przespałam dziesiątki nocy bijac sie z myslami co zrobic?Moja córka dorosła powiedzała mi (mamo tobie chyba trzeba pożądnego kopniaka bys sie wreszcie obudziła i zaczeła życ dla siebie!!!!!!!)i tak sie stało ! KOCHANE JA ŻYJE!!!! i czuje ze mam nie 50 lat a 30 -dziesci!

5,648

No tak!!!!! dzień doberek - dziewczyny

Jovita- no jakbyś Ty jeszcze dołączyła do grona milczących - to kaplica!!! lol!Na Twoim miejscu też wolałabym mieszkać w domku z ogródkiem!!To jest świetna rzecz wyjść rano na taras w piżamce i chlipać kawkę

Vera - jak tam próbowałaś - jeść po mału???????????

Wczoraj oglądałam na TVN24   wywiad M.Olejnik z Adamem Bielanem ( czy jakoś tak) - ależ facet mataczył dyplomatycznie - oczywiście chodziło o pochówek na Wawelu - I kto zdecydował???????????  -żenujące...........

http://i43.tinypic.com/xnu5qp.jpg

No to startuje do zajęć - piszcie dziewczynki.................do potem

5,649

Hej dziewczyny!  U mnie dzisiaj pochmurno,wczoraj cały dzien padało, więc w lesie a właściwie pod lasem nie byłam.
Wróce na moment do oglądania tv. Też czasem zastanawiam się jak by to było gdybyśmy mieli 2 tel. a nie jeden. Chyba  nasza komunikacja ograniczyąłby się do kuchni a tak to często mamy zwyczaj komentować i rozmawiac  o tym co oglądamy.
. Coraz częściej jednak nudzi mnie telewizja zwłaszcza filmy, także oglądam ich niewiele, wychodze spac. Próbuje coś poczytac przed snem, ale jak pisałam niedawno oczy mi wysiadają , mam okulary do czytania i zaćmę w obu oczach więc odczuwam. Okulistka powiedziała , że to rzadki przypadek w moim wieku( 4 lata temu). Na razie nie kwalifikuję się do zabiegu, tzn nie jestem całkiem ślepa.
Pewnie zbyt wielu rzeczy nie chciałam widziec i dlatego tak sie stało. Czytałam kiedyś ,że jak ktoś ma problemy z oczami to włąśnie , z tego powodu a jak z uszami to dlatego ,że nie słucha tego co powinien. Czyli wszystkie problemy zdrowotne maja odniesienie do postepowania, chyba podobnie pisałą Jovitka , o ile dobrze zrozumiałam .
  Syn , wstał i mówi ,że ostatnio żle śpi , bo budzi się oblany potem ( faktycznie , tak jest od lat, tzn mocno sie poci). Także dzisiaj pomyślę nad przemeblowaniem , bo tak : mały pokoik narożny tzn w samym rogu domu , podobno to nie jest dobre miejsce do spania no i komputer przy łóżku, napewno to też nie jest dobrze . Mówi ,ze jak był kilka miesięcy poza domem to sypiał znacznie lepiej i tak sie nie pocił.Poza tym na  razie jest dobrze.
   A czy Wy dziewczyny macie juz swoje miejsce na ziemi tzn mieszkacie tam gdzie chciałyście?Czy to jest wasze wymarzone miejsce?
Ja moge napisac ,że marzyłąm o innym , nigdy tu nie zapuściąłm korzeni,  sama nie wiem ,ale czuje jakiś dziwny silny opór w tym miejscu .Do tej pory to było tak , że musze tu byc , bo nie mam nic innego, bo nie walczyłąm dość mocno , o zmiany. Kilka razy sniły mi się jakieś domy i w jednym z nich  zobaczyłąm siebie w niewielkiej , na niebiesko urządzonej kuchni.  Tam będę w przyszłości, pomyślałąm....
   na razie...:)

5,650

Witaj Niania 11061  twoje słowa : ..........ja zaczynam życie i osobiste i seksualne dopiero teraz .....................

Super !!!!To jest TO!!!!!!!!!

5,651

O , witaj schiz! 
nie jadłąm prawie wcale z tego co ugotowałąm , bo jak sie nawąchałam i pobróbowałam, to potem mi sie odechciałoi wziełąm tylko surówkę ( rukola +sałata zwykłą) i bułke z masłąm. Masło jadłąbym chyba na kilkogramy!

Naprawde nie wiem, o co tyle hałąsu z tym pochówkiem, skoro ktoś kompetentny tak zdecydował, to niech tak będzie!

Coś mi się zdaje , że to nastę pny pretekst do jakiejś kłótni.

5,652 Ostatnio edytowany przez schiz49 (2010-04-15 13:49:13)

Vera jak nie wyłącze kompa - to nie odejdę do zajęć................cha,cha

Ja mieszkam od urodzenia w tym mieszkaniu - przyzwyczajenie jest!!! No nie??????

W latach 90 miałam mieć wielki dom - z 6 pokojami,z garderobą w kształcie owalu i ze sklepem na parterze w centrum starego miasta......................ale wszystko,przepadło przez gorzołę...............
Teraz chciałabym mieć taką małą chatkę z bali - cieplutką

Ale mówią że starych drzew się nie przesadza - cha, - u mnie w rodzinie,moja kuzynka ona całe życie pracowała w Krakowie (naukowiec) w końcu kupiła piękne mieszkanko w takim apartamentowcu - mieszkanie rodziców u Nas - sprzedała wzieła ich do siebie : Wujek zmarł do 3 miesięcy - za nim ciotka - Kuzynka też!!Na mieszkaniu mieszka jej siostra,która też sprzedała swoje mieszkanie

No zmykam  ......................do potem

5,653

Dopiero teraz przeczytałąm posty , które wcześniej umknęły mojej uwadze i tak... nowy awaterk Morawki: buzia ładna i najważniejsze ,że się do nas uśmiecha!
Witam nowa koleżankę , nie wiem , może nie nową, ale dla mnie tak!

schiz, " stare drzewa ", to określenie można chyba użyć do ludzi, którzy zaprzestali marzyc  i wogóle zrezygnowanych albo...  szczęśliwych, z a Ty masz marzenie i do końca nigdy nic nie wiadomo..
A czy ta siostra kuzynki  dobrze sie czuje w tym mieszkaniu?.

Teraz to już biore sie za jakąś robotę. Miłego dnia Wam życzę!

5,654

Witam popłudniowo -

Vera   - marzenia może mieć każdy - bo są za darmo,tyle człowiek ma co sobie pomyśli o przyjemnych rzeczach.
No i nie wiadomo - co się jutro zdarzy - mam na myśli ,coś przyjemnego,coś co zmieni to szare życie - ale Ja zawsze się
pocieszam,że inni mają gorzej.W najbliższym czasie pojadę do rodzinki - do drewnianej rezydencji - O jeny jak tam pięknie!!
No ale nie wszyscy śmiertelnicy - mają tyle kasy,pomysłu i radości z tego co się ma -  cha! tongue:P

Pytasz o siostrę tej kuzynki - tego jak się jej żyje tak samotnie ( obie nie miały dzieci) - tego to teraz nikt nie wie,zerwała kontakt Tu z nami kuzynami - nie odpowiada - ja nie jestem nachalna- zresztą nie darzyłam jej sympatią tak jak Tamtą - wszyscy teraz zachodzą w głowę ;komu Ona to przepisze- bo kupę szmalu się za to weźmie.....

U mnie koło domu poobcinali  dwa drzewa - u mnie w pokoju - to jakby teraz dodatkowe światło ktoś włączył - fajnie będzie cieplej i milej!! A za domem to takie wielgachne nie obcieli - chociaż jest zaznaczone - zapomnieli??? - myślałam,że wrócą bo obcinali na drugich ogródkach - żenujące to jest trochę- bo akuratnie o to drzewo - to walczymy od lat.Może jutro.

No to teraz zmykam na zakupki - do potem

5,655

vera przestaw lozko syna ,poprzestawiaj ,jakies problemy sa ,wiec jak to nie pomoze trzeba zbadac sie ,ale mysle ze spanie sie przestawi ,tylko nie nogami do drzwi ,zadne spanie nie powinno stac nogami do wyjscia ,srodek zawsze pusty .powodzenia .

Posty [ 5,591 do 5,655 z 113,586 ]

Strony Poprzednia 1 … 85 86 87 88 89 … 1,748 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Po 50 - Netkafejka 50 + - dla kobietek w kwiecie wieku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024