Witam Was, wszystkie Dziewczynki ...:):):)
U mnie sloneczko jest tylko w moim sercu i duszy...
bo za oknem jesienny dzien ... juz 3 godz. temu musialam zapalic
swiatlo, tak ciemno...
Nie wiem dlaczego, ale caly czas mam uczucie, ze jest niedziela ... i strasznie sie ciesze, ze to tylko zludzenie ...:D
No i znowu nie udalo mi sie przeslac obrazka ... cos ta zmiana windowsa nie wyszla mi na dobre ... bo od tamtej pory
ciagle mam jakies problemy z kompem ... no niestety pozostaly mi tylko emotki ...
Vero... co do tego sprzatania i robotek recznych, to moja mama miala na mysli, ze do latania ze sciereczka nie potrzeba
zadnych kwalifikacji, bo kazdy to potrafi, a np. szycia czy robienia na drutach trzeba sie nauczyc i nie kazdy to
potrafi, a wiec to nie to samo ...
Osobiscie znam wiele kobiet, ktore nie potrafia szyc czy wykonac zadnej z recznych robotek, choc bardzo by chcialy,
a sprzatac wszystkie umieja...
Prawda jest taka, ze sprzatanie, choc jest to bardzo ciezka praca i niewatpliwie pozyteczna, to jednak nie wymaga
szczegolnych kwalifikacji, bo kazdy to potrafi bez uczenia sie ...
sa najwyzej tylko tacy, ktorym sie nie chce, ale umieja ... ![]()
Vero... jesli sprzatanie sprawia Ci przyjemnosc to zupelnie co innego
... bo o to wlasnie chodzi, zeby sie nie katowac tym
czego sie nie lubi tylko dla ludzi, bo co ludzie powiedza ... ale zeby robic rowniez rzeczy, ktore sprawiaja przyjemnosc ...
:)
Jesli wiec ktos naprawde lubi sprzatac, to oczywiscie niech sie w tym wyzywa do woli ...:D ale co innego, jesli czuje sie
przymuszony i robi to ze wstretem ... wtedy nie nalezy przesadzac i robic tylko tyle, ile samemu sie potrzebuje ...
Mialam kiedys w Polsce kolezanke, ktora myla okna co 2 tygodnie, bo inaczej nie mialaby spokoju, bo miala zakodowane
przez matke, ze tak musi ... nie lubila tego, byla zla i czula sie po tym chora, ale uwazala, ze to jej obowiazek ...ze jesli tego
nie zrobi to "zgrzeszy" ...
A znam jedna babeczke tutaj, ktora dopiero wtedy, gdy przeleci ze scierka caly dom, to czuje sie zadowolona i radosna ...:D
Najwazniejsze jest to, co kto lubi ...
:):)
Oczywiscie to nie ma nic wspolnego z nasza inteligencja, tylko z naszymi zainteresowaniami, czy z tym co jest rowniez
pozyteczne, a co lubimy robic bardziej...
Czesto tak jest, ze na wszystko nie starcza nam po prostu czasu i wtedy trzeba wybrac, na czym zalezy nam bardziej ...:)
Ja tez sprzatam, ale dla siebie samej, nie dla ludzi, wiec robie tylko tyle, ile potrzebuje, zeby nie zarosnac w brudzie
i zeby nie bylo robactwa ... osobiscie wiekszych potrzeb w tym zakresie nie mam, ale jesli ktos potrzebuje wiecej to
oczywiscie moze ... to absolutnie nie jest zbrodnia ... ![]()
Nigdzie nie jest napisane odgornie ile musimy sprzatac, to my same o tym decydujemy ...:)
Sens tych moich wywodow jest taki, zebysmy sprzataly dla siebie, a nie dla innych ludzi ...
zebysmy dbaly o swoje zdrowie, bo ono jest najwazniejsze, a robota, nie zajac ...
:D
A co do tych kochanek meza ... to osobiscie uwazam, ze nie one rozbijaja rodzine, tylko maz ... ale juz wiecej nic nie napisze,
bo jeszcze mnie zlinczujecie ...
:D:D
Niestety, nadal nie moge przeslac obrazkow, bo nie mam polaczenia z serverem i powoli zaczynam tracic moja prawie
swieta cierpliwosc ... ![]()
No to buziaczki i do potem ...